Boomer hondjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JellieJellie

Hallo allemaal, 

Ik ben nog vrij nieuw hier, maar vind het erg leuk om mee te lezen. Nu ben ik erg nieuwsgierig naar mensen die ook een boomer hondje hebben of er 1 gaan aanschaffen. Wij gaan over 6 weken  als alles goed gaat een boomer hondje ophalen als ons nieuw gezinslid. Wij zijn een gezin van 5, mijn man en ik, dochter van 16 en twee jongens van 12, 2 katten en dit zou ons eerste hondje worden. De pup die wij hebben uitgezocht is een kruising van moeder een cavalier king charles spaniel en de vader een Malteser x shih tzu. We wilden eigenlijk voor een cavalier gaan, maar zijn een beetje geschrokken van alle problemen met dit ras. Maar we waren vooral gegaan voor het rustige, lieve karakter van dit ras. Dus nu deze kruising tegen gekomen en foto's gezien van vorig nestje en vinden het leuke hondjes en beide ouders goed karakter. Nu ben ik dus erg benieuwd naar andere boomertjes en jullie ervaringen hiermee. Zo spannend een pup. En we willen ons goed voorbereiden, maar het wachten duurt zo lang????????

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Jammer dat je dan alsnog voor een kruising gaat met een cavalier erin. 

Het probleem is dan niet ineens verholpen.

 

Ik zou zeggen; lees je eerst enorm goed in over erfelijke afwijkingen, welke ellende ze je hond geven, waarom verantwoord fokken,  stambomen en het uitsluiten van erfelijke afwijkingen zo enorm belangrijk is.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, het klopt inderdaad dat de cavalier een ras is met ernstige afwijkingen.

Boomers komen vrijwel altijd uit de broodfok of uit pretnesten.

Het zijn altijd kruisingen, dus er is niet echt iets specifieks over te zeggen.

 

Omdat je schrijft dat je over 6 weken de pup ophaalt, neem ik aan dat het om een pretnest gaat?

Dit betekent dat er is gefokt met hondjes die nergens op zijn getest, ze zijn hoogstens op het oog gezond verklaard.

Hiermee neem je voor jezelf een risico dat je straks een hond hebt die niet goed is, maar ook dat je meewerkt aan deze manier van fokken met honden.

 

Er zijn zuivere rashonden met deze goede karakters, waarvan de kans veel groter is dat je een goed gefokt en gezond hondje in huis haalt.

Zoals de havanezer, lhasa apso, tibetaanse terrier.

 

Is het nestje die je nu op het oog hebt, gefokt bij vrienden van je?

Dat je het nestje kan bezoeken, kan zien hoe het karakter van de moeder is, hoe de pups opgroeien etc?

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Eens met Sylvia. Ik wilde ook een Cavalier, maar door alle ellende in het ras gaan zoeken naar een andere rashond want ik wilde ook geen br,,dfok pup hebben.  

Ben via leeuwhondje en havanezer uitgekomen op de lhasa, zo een fijn hondje, ben bij div fokker gaan kijken van de div. Rassen toen er nog geen pupjes waren. Dus dan krijg je een goed beeld van hoe een volwassen hond zich gedraagt in huis. 

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Zo jammer dat meteen afgekraakt wordt als je een kruising wil aanschaffen, heb 44 jaar bijna alleen maar rashonden gehad, nu heb ik een boomertje, een shit-zu x. Zou het zo weer doen.Sem is nu 1 jaar, hij is gezond ( zover een dierenarts dat kan beoordelen) , vrolijk en aanhankelijk, vriendelijk voor ieder mens en dier wat hij tegen komt.Hij komt uit een gezin waar ik nog steeds contact mee heb uit een eenmalig nestje, teefje is daarna gesteriliseerd.

 

En het kostenplaatje om een rashond aan te schaffen is ook niet niks, wat eerlijk gezegd voor mij ook de reden was om een x te nemen. Heb Zwitserse witte herders en langharige teckels gehad, ik weet wat ze kosten ! Qua gezondheid, mijn laatste witte herder had een hersentumor, hij is maar 7 jaar geworden en mijn laatste teckel had een gesprongen tumor in zijn buik, hij is 8 jaar geworden en die hadden beide goede stambomen. Dus ook al laat je alle testen doen, is geen garantie dat ze niets 'mankeren'.

 

En over eventuele kosten van de dierenarts, ik heb mijn boomer verzekerd.

 

Jellie, ben het wel eens met Sylvia dat je nog eens na moet denken omdat er toch iets van cavalier in zit, je weet niet in hoeverre dat het in die x zit. 

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Cavaliers hebben inderdaad een heerlijk karakter, maar daar tegenover staat een erbarmelijke gezondheid. Als je jezelf veel verdriet in de toekomst wilt besparen zie je van deze kruising af.   Dat is mijn welgemeende advies.

Succes met de zoektocht.  Blijf uit de buurt van puppyhandelaren.

honden foto van Marijke met Lizzie, , Drover , Ishaiah, Ananda en Amy

Maar het is dan eigenlijk een outcross en dan wordt de kans op erfelijke gebreken wel kleiner. Dus geniet er lekker van. Rashonden met stambomen en testen kunnen ook ziek worden, niet alles is maakbaar. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zou even aan de eigenaar van de Cavalierteef vragen of zij de volgende testen heeft laten doen, alvorens met haar te fokken.

https://www.cavalierclub.nl/gezondheid

 

honden foto van Marijke met Lizzie, , Drover , Ishaiah, Ananda en Amy

Dat is verstandig ja, en zijn de pups groot gebracht in huis. Goed gesocialiseerd, allemaal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden met een pup. Maar ik ben niet per definitie tegen kruising hondjes. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Annelies, de kruising wordt niet direct afgekraakt hoor.

Meer dat er opgepast moet worden, met welke hondjes wordt gekruist.

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Annelies, de kruising wordt niet direct afgekraakt hoor.
Meer dat er opgepast moet worden, met welke hondjes wordt gekruist.
 
  "

Inderdaad. 

Ga je met zieke/zwakke honden fokken, krijg je er zieke/zwakke pups voor terug. Je oogst wat je zaait.

 

Natuurlijk kun je ook een zieke/zwakke pup treffen in een nest waarvoor alles is gedaan om het zo goed mogelijk te doen, testen op erfelijke afwijkingen, de juiste combinatie gaan zoeken. Maar dan is er wel zó het best gedaan om de gezondst mogelijke combinatie te maken.

 

Natuurlijk heb je ook ellende zitten tussen de stambomen. Soms komt dat per ongeluk, soms heb je gewoon ook malafide fokkers binnen een rasvereniging. Kaf heb je overal.

 

Je leest je al in over de cavalier en komt tot de conclusie dat het geen gezond ras is. Je weet daardoor inmiddels ook dat er vrijwel geen gezonde cavaliers te vinden zijn. Toch ga je dan voor een kruising waarvan je waarschijnlijk niet weet hoe het met de gezondheid en erfelijke afwijkingen staat.

De kans is dan nóg groot dat je straks een pup hebt met ernstige erfelijke afwijkingen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Aan het uitdelen van je doggies te zien, houd je van struisvogelpolitiek en steek je je kop in het zand. Dat is precies zo als de houding van de Cavalier fokkers.

 

Zoals Jantien schrijft, vraag naar de uitslagen van de Cavalier van de MRI op het gebied van o.a. chiari-achtige malformatie (CM) en syringomyelie, kleurendoppler hartecho en patella luxatie. Alle Cavaliers hebben CM gradatie 2,  hetgeen ernstig is.

 

Hoe oud is de moeder? Vaak komen de ernstige en in hoge mate voorkomende erfelijke aandoeningen na de leeftijd van 2 jaar. Je zult maar een gezonde jonge Cavalier hebben en op ca. 2 jarige leeftijd is het opeens drastisch mis; o.a. Cavalier kan niet meer goed lopen, heeft duidelijk hoofdpijn, heeft pijnaanvallen waarbij gekrijsd wordt, moet elke dag pijnstillers. Helaas ken ik vele voorbeelden. Als de Cavalier zoals velen meemaken, de pech heeft dat hij/zij de veel voorkomende lekkende hartklep er nog bij krijgt, heb je een ernstige patiënt, waarvoor buiten de dierenartsconsulten, ook ca. 100€ per maand aan medicatie nodig is.

 

Je mag dergelijke reacties niet fijn vinden; we proberen je te behoeden van de ellende, die de vele erfelijke aandoeningen met zich mee kan brengen. Er zou met Cavaliers niet gefokt mogen worden.

honden page profiel JellieJellie

Bedankt voor jullie reacties. Jammer dat ik geen reacties krijg op mijn vraag, maar een heleboel advies. Vind het jammer dat ik alleen maar negatieve reacties krijg op het ras, terwijl ik al de keuze heb gemaakt voor een kruising, waar ik ook veel over heb gelezen en ook veel goede dingen. Dat de cavalier geen gezond ras is weet ik al en dat velen mij dom vinden omdat ik dan toch voor een kruising met dit ras ga weet ik nu ook.

Brn nog steeds benieuwd of er meer mense zijn met een boomer hondje en willen vertellen over hun ervaringen en foto's willen delen. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Quote :  Dat de cavalier geen gezond ras is weet ik al en dat velen mij dom vinden omdat ik dan toch voor een kruising met dit ras ga weet ik nu ook.    

                                      Afbeeldingsresultaat voor OK duim

honden page profiel JellieJellie

De moeder is 6 jaar en heeft verder geen problemen. Dus dat vond ik al heel positief en de doggies die ik uitdeelde waren voor de antwoorden die het beste bij mijn vraag pasten zoals hieronder stond uitgelegd. Ga ik nu mijn kop maar weer in het zand steken.  En genieten van het vooruitzicht op een hondje, die wij heel veel liefde gaan geven en heel goed voor gaan zorgen. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" De moeder is 6 jaar en heeft verder geen problemen. Dus dat vond ik al heel positief en de doggies die ik uitdeelde waren voor de antwoorden die het beste bij mijn vraag pasten zoals hieronder stond uitgelegd. Ga ik nu mijn kop maar weer in het zand steken.  En genieten van het vooruitzicht op een hondje, die wij heel veel liefde gaan geven en heel goed voor gaan zorgen.  "

Mijn ervaring met boomers is niet goed, maar dat komt omdat familie die ze heeft, ze hoogstwaarschijnlijk uit de broodfok heeft. Het zijn een stel valse krengen naar alles behalve hun eigen baasjes, mijn hondje heeft de littekens in d’r neus aangezien ze erge voedselnijd hebben en mijn oma hen een koekje wilde geven en haar handen niet ver genoeg uit elkaar hield. Of het socialisatiegebrek is, of dat het een kronkel in de kop is, geen idee. Een van de boomers is de dochter van de ander, en dus allebei krengen tongue-out 

Mijn moeder had een pretnest met beide ouders kruisingen, moederhond blijkt nu HD te hebben, en twee van de ondertussen al 4 jaar oude pups hebben ook HD. Ze was volgens de dierenarts ‘gezond verklaard’, maar had geen testen voor HD gehad, gewoon alleen even bevoelt en met stethoscoop beluistert volgens mij.

Ik kende een cavalier. Hele lieve hond van een stel zonder kinderen. Die hond was hun kind. Kreeg restjes van het avondeten bij haar brokken, mocht op de bank en op bed, en kostte hen maandelijks honderden euro’s aan hartmedicatie. Ze waren al zo gewend aan haar hoest (vanwege haar slechte hart had ze vocht op/achter(?) de longen) dat ze er niet van opkeken, terwijl ik elke keer checkte of ze niet ergens op stikte. Ze werd 6 jaar, vooral de vrouwelijke kennis had het héél erg zwaar met het verlies, ik heb maandenlang het onderwerp omzeild, omdat haar broer mij dat advies had gegeven vanwege hoe hard de klapbij haar was aangekomen. Ze hadden een oppas voor de hond wanneer ze werkte en alles, hun hond had een prachtleven gehad bij hen haar laatste jaren (ze was een herplaatser). Mijn hond heeft nog een tijdje bij rood/oranje honden erg vrolijk gereageerd voordat ze dichterbij kwamen, omdat ze dacht dat het Ruby was hp-heart

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Jellie, ik heb dus wel een boomertje, vind het een super hond, maar dat zegt denk ik iedereen wel van zijn eigen hond.

Sem blaft alleen als de bel gaat, maar is die persoon eenmaal binnen wordt hij uitgebreid begroet. Hij is ondeugend , maar o zo lief. Hij is een van de gemakkelijkste honden wat ik gehad heb, hij kan behoorlijk eigenwijs zijn. Maar voor mij een geluk dat hij nogal gek is op eten, zodat ik hem heel gemakkelijk kan afleiden of roepen. Hij loop in het bos en de weides meestal los, speelt met andere honden, hij heeft een voorkeur voor grote honden ! 

521684.jpg Dat beetje zwart wat op de grond ligt is Sem, die wit/zwarte en bruin/witte zijn Sem's grootste vriendinnen. Het ziet een beetje raar uit, maar hij rent en dolt heel veel met die 2. 

Sem is heel gek op mensen, zeker op kinderen ( heb kleinkinderen) , zoals ik al eerder zei , ik vind het een super hond.

 

Ik wens je heel veel plezier met jullie boomertje !

honden page profiel JellieJellie

" Mijn ervaring met boomers is niet goed, maar dat komt omdat familie die ze heeft, ze hoogstwaarschijnlijk uit de broodfok heeft. Het zijn een stel valse krengen naar alles behalve hun eigen baasjes, mijn hondje heeft de littekens in d’r neus aangezien ze erge voedselnijd hebben en mijn oma hen een koekje wilde geven en haar handen niet ver genoeg uit elkaar hield. Of het socialisatiegebrek is, of dat het een kronkel in de kop is, geen idee. Een van de boomers is de dochter van de ander, en dus allebei krengen  
Mijn moeder had een pretnest met beide ouders kruisingen, moederhond blijkt nu HD te hebben, en twee van de ondertussen al 4 jaar oude pups hebben ook HD. Ze was volgens de dierenarts ‘gezond verklaard’, maar had geen testen voor HD gehad, gewoon alleen even bevoelt en met stethoscoop beluistert volgens mij.
Ik kende een cavalier. Hele lieve hond van een stel zonder kinderen. Die hond was hun kind. Kreeg restjes van het avondeten bij haar brokken, mocht op de bank en op bed, en kostte hen maandelijks honderden euro’s aan hartmedicatie. Ze waren al zo gewend aan haar hoest (vanwege haar slechte hart had ze vocht op/achter(?) de longen) dat ze er niet van opkeken, terwijl ik elke keer checkte of ze niet ergens op stikte. Ze werd 6 jaar, vooral de vrouwelijke kennis had het héél erg zwaar met het verlies, ik heb maandenlang het onderwerp omzeild, omdat haar broer mij dat advies had gegeven vanwege hoe hard de klapbij haar was aangekomen. Ze hadden een oppas voor de hond wanneer ze werkte en alles, hun hond had een prachtleven gehad bij hen haar laatste jaren (ze was een herplaatser). Mijn hond heeft nog een tijdje bij rood/oranje honden erg vrolijk gereageerd voordat ze dichterbij kwamen, omdat ze dacht dat het Ruby was  "

Bedankt voor je info. Ik denk dat het ook veel te maken heeft met de opvoeding. Mijn moeder heeft ook een boomer uit het asiel als puppy gekregen. Heel lief beest, maar luistert niet echt goed, beetje apart beestje met een underbite, kijkt beetje onnozel uit de ogen haha. Maar doet geen vlieg kwaad. Hij springt altijd bij iedereen op schoot en dat wil ik dus niet. Veel mensen vinden dat niet prettig en bij mijn dochter kan dat zeker niet, zij zit in rolstoel en is breekbaar. Dus we gaan zeer actief bezig met de opvoeding. Vandaar ook de keuze voor een mix van rustige rassen geschikt als familiehond. Je weet toch nooit hoe de hond precies zal zijn, maar denk dat wij zelf de meeste invloed hebben op hoe hij zich ontwikkeld. Dus hier worden veel boeken gelezen en internet afgezocht naar goede informatie. En we gaan natuurlijk bij het eerste bezoek goed opletten en vragen stellen. 

honden page profiel JellieJellie

" Jellie, ik heb dus wel een boomertje, vind het een super hond, maar dat zegt denk ik iedereen wel van zijn eigen hond.
Sem blaft alleen als de bel gaat, maar is die persoon eenmaal binnen wordt hij uitgebreid begroet. Hij is ondeugend , maar o zo lief. Hij is een van de gemakkelijkste honden wat ik gehad heb, hij kan behoorlijk eigenwijs zijn. Maar voor mij een geluk dat hij nogal gek is op eten, zodat ik hem heel gemakkelijk kan afleiden of roepen. Hij loop in het bos en de weides meestal los, speelt met andere honden, hij heeft een voorkeur voor grote honden ! 
Dat beetje zwart wat op de grond ligt is Sem, die wit/zwarte en bruin/witte zijn Sem's grootste vriendinnen. Het ziet een beetje raar uit, maar hij rent en dolt heel veel met die 2. 
Sem is heel gek op mensen, zeker op kinderen ( heb kleinkinderen) , zoals ik al eerder zei , ik vind het een super hond.
 
Ik wens je heel veel plezier met jullie boomertje ! "

Och wat een leukerd, vind een zwarte echt prachtig. Moest erg lachen om die foto waarop je alleen een zwart hoopje ziet liggen bij de andere honden. Dat is het nadeel van zwart, heb een zwarte kater en krijg hem nooit mooi op de foto zie je alleen twee oogjes haha. Over twee weken mogen we kijken bij het nestje en kunnen we zien hoe het hondje is en definitief beslissen of we hem wel of niet nemen. Als ik er geen goed gevoel bij heb dan zoeken we verder. Maar tot nu toe lijkt alles goed. 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Sluit je wel een goede verzekering af.

Kan je al wat minder leed bezorgen. 

honden page profiel JellieJellie

" Sluit je wel een goede verzekering af.
Kan je al wat minder leed bezorgen.  "

Dat is wel een goede om ooknog naar te kijken, had ik nog niet aangedacht  

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Maar het is dan eigenlijk een outcross en dan wordt de kans op erfelijke gebreken wel kleiner. Dus geniet er lekker van. Rashonden met stambomen en testen kunnen ook ziek worden, niet alles is maakbaar.  "
 
 
Het mag dan wel een “outcross” zijn,
maar de drie rassen waar deze pup uit ontstaat zijn alle drie gevoelig voor patella luxatie.
Nog ouders, nog grootouders zullen hierop getest zijn.
Een samenvoeging van deze rassen kan het goede van deze bevatten, maar net zo goed het slechte van deze rassen bij mekaar gooien.
Dit is dus gewoonweg een gok en hopen dat het goed is.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Toch jammer dat je gezondheid niet op de eerste plaats zet.

honden page profiel JellieJellie

" Toch jammer dat je gezondheid niet op de eerste plaats zet. "

Dat is jouw mening, niet de mijne. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Boomers kan je niet vergelijken.

Doordat het een mix is, is elke hond anders.

Er bestaan geen 2 dezelfde.

Ik krijg elke dag "boomers"(zeg maar gewoon kruising van straathondjes) door mijn handen en ik heb er zelf eentje uit het asiel geadopteerd. 

Vindt die gemengde vachten maar niks.

Ze zijn allemaal anders van beharing en karakter.

Anders dan bij een echte rashond: daar wordt op gelet dat de ras typische karaktertrekjes en beharing behouden blijven.

En natuurlijk: geen testen gedaan op erfelijke afwijkingen.

Een gok dus.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Veel mensen vinden dat niet prettig en bij mijn dochter kan dat zeker niet, zij zit in rolstoel en is breekbaar. Dus we gaan zeer actief bezig met de opvoeding. Vandaar ook de keuze voor een mix van rustige rassen geschikt als familiehond. Je weet toch nooit hoe de hond precies zal zijn, maar denk dat wij zelf de meeste invloed hebben op hoe hij zich ontwikkeld. Dus hier worden veel boeken gelezen en internet afgezocht naar goede informatie. En we gaan natuurlijk bij het eerste bezoek goed opletten en vragen stellen.  "

Vooral niet vergeten dat die pup een babytje is (net als jouw kinderen).

Geborgenheid, vertrouwen en bescherming zijn het eerste half jaar veel belangrijker dan opvoeden.

honden page profiel JellieJellie

" Vooral niet vergeten dat die pup een babytje is (net als jouw kinderen).
Geborgenheid, vertrouwen en bescherming zijn het eerste half jaar veel belangrijker dan opvoeden. "

Dat komt zeker goed, wij bereiden ons goed voor en willen hem juist heel veel liefde geven. Maar met 5 gezinsleden is het wel belangrijk dat we goede regels hebben, die iedereen naleeft. En juist de liefde en warmte die je van een hond ontvangt is heel belangrijk voor mijn dochter, die heeft ook een beetje een maatje nodig. 

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Ik heb een boomertje gehad. Zij is alweer 5 jaar geleden overleden, is probleemloos 15 jaar geworden en had een heerlijk karakter. Ik had haar als pup bij mijn zus vandaan. Toen zij was overleden, wilde ik geen boomertje meer, omdat je dan inderdaad snel uitkomt bij de broodfok. Maar ik zocht wel een hondje met een zelfde soort karakter. Dat werd een Havanezer. Een schot in de roos en vorig jaar er een tweede bij genomen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zo ben ik dus bij de Lhasa uitgekomen, vond een boomer leuk en een cavalier ook, maar wilde een gezonde hond,zover als dat mogelijk is,  en geen br..dfok. en ons lhasa is een fijne gezonde , goed luisterende hond aan het worden, nu ruim een jaar oud.

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky†

honden foto van Baasje van Spaiky†

Ik heb een Boomer, een Shih Tzu - Maltezer kruising. 

 

Een erg leuk hondje, maar helaas erg veel gezondheidsproblemen. Mijn ouders kochten Spaiky toen ik 8 was, dus ik wist toen nog niks van broodfok af. 

 

Ik had Spaiky echt niet willen missen, maar als ik over een tijdje voor eigen honden ga, ga ik op zoek naar goede erkende fokkers. 

 

Spaiky heeft een huidallergie (waar hij medicijn voor heeft), een lekkende hartklep (waar hij medicijn voor heeft), artrose (waar hij medicijn voor heeft) en zijn lever en nieren beginnen ook achteruit te gaan, daar heeft hij sinds kort speciale brokken voor. Daarnaast heeft hij nog vanalles gehad, zoals een allergie voor een Scalibor band, met neurologische verschijnselen. 

 

Spaiky was niet duur in aanschaf, maar we hebben echt veel dierenartskosten voor hem. Dat vinden we nog het minst erg, het is vooral zielig voor Spaiky dat hij zo vaak wat heeft, en zo veel. 

 

Verder nog wat over het karakter van Spaiky: over het algemeen is het een lief, vrolijk en speels hondje met wel erg een eigen wil. 

 

Hier een foto van mijn lieverd:

 

523300.jpg

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Gekke kruisingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^