HondenPage baasje Daxira

Wat schreven de vrienden van Daxira op het forum

honden page profiel LoetjeLoetje schreef in wanneer is het opvoeding, wanneer is het mishandeling?
Ik zit ook met zo'n geval van twee honden die ik ken. twee duitse herder reuen. Worden niet uitgelaten, doen hun behoefte in de hele kleine tuin. De enige opvoeding die ze krijgen is een klap met een slipper. Is dit dierenmishandeling? In mijn ogen wel! Een DH heeft beweging en uitdaging nodig. De klappen met de slipper spreken voor zich.. maar is dit voor de wet dierenmishandeling? Ze krijgen wel te eten.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in In beslag genomen honden herdacht.
De eigenaren zijn niet verhuisd. Ze zijn uit elkaar. Zij woont ergens anders. Hij woont nog in Katwijk en is ook al gesignaleerd met nieuwe honden. Fijn voor de baasjes van Fajah :(  Dit soort mensen denkt boven de wet te leven en hebben schijt aan anderen. Bovendien kikken ze op alle aandacht. Bij Gaus zielig doen en zeggen dat zij weg gepest is. Dat is de wereld op zijn kop! Er zijn al meerdere incidenten met hun geweest. Lang niet iedereen heeft aangifte gedaan omdat ze bedreigd werden door haar.  Dat Martin Gaus zo naar buiten treedt met dit soort volk vind ik belachelijk!!  Het werk dat hij doet voor in beslag genomen honden vind ik top!
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Dringende vraag: Welke brok is beter lukullus of cavom??
Onze honden eten kvv. Maar als we op vakantie gaan nemen we Lukullus mee. Spencer , DH, is een kieskeurige eter en die eet het met smaak.  Amigo, weimaraner, gaat van brokken aan de diarree. Maar niet van Lukullus.  Het zijn beide zeer actieve honden. 
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in wat is het gekste ras waarvoor je hond is aangezien?
Amigo, weimaraner, wordt regelmatig voor Viszla uitgemaakt. Of rhodesian ridgeback... en af en toe ook voor Duitse dog. Nu is hij wel aan de grore kant voor een Weimaraner, maar wel raszuiver
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Hond wel of niet castreren? Ervaringen?
Mijn Duitse herder reu heb laten castreren op aanraden van o.a een GT. Met de ervaring die ik nu heb had ik het niet gedaan. Zijn gedrag is nauwelijks veranderd. Wel ruikt hij lekker voor met name reuen van kleine rassen. Loopse teven wordt hij nog steeds verliefd op. Mijn Weimaraner Amigo wordt niet gecastreerd! Het is me al tig keer gevraagd hoor; wanneer wordt hij gecastreerd? Nou niet dus! Hij is 14 maanden en pubert een beetje. Dan is het aan mij om hem daarin te begeleiden.  Amigo is een hele mooie hond en ook al best volwassenen qua gedrag en helemaal qua uiterlijk :) Ik weet zeker dat als hij gecastreerd was dat dit dan minder was. ik werk met honden, uitlaatservice, en zie vaak dat te jong gecastreerde reuen enorm lang puberaal gedrag laten zien.  Er zijn echter reuen waar ik het wel bij adviseer. Dit zijn reuen die geen normaal hond meer zijn door hun testosteron. Maar dat zijn er niet veel.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in honden vast bij passeren, waarom is dat nou toch zo moeilijk?
Ik heb zelf een uitlaatservice.  Het is bijna niet te doen om voor iedere aangelijnde hond alle honden aan te lijnen. Maar dat betekend niet dat er geen rekening gehouden kan worden met andere wandelaars. wat ik doe? Ik sla een ander pad in of ik roep ze bij me een strooi voertjes. Zo hebben ze geen aandacht voor de andere hond en kan de baas met aangelijnde hond rustig passeren. 
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Waar moet een hondenuitlaatservice aan voldoen?
Ik heb zelf een uitlaatservice en voorheen ook gebruik gemaakt van een uitlaatservice.    Wat ik belangrijk vind?  Degelijk en schoon vervoer met ventilatie of airco en kennels of compartimenten.   aantoonbare kennis en opleiding.   Sleutelcontract en algemene voorwaarden.    Positieve omgang met honden.   accuraat en flexibel.   minimaal een uur wandelen.    Goede samenstelling van de roedels.   terugkoppeling over het wel en wee van de honden.   en verder is het gewoon erg belangrijk dat je een klik hebt met baas en hond. Er moet wel wederzijds vertrouwen zijn. Je komt in huis en haalt hun hond op. Is niet niks natuurlijk!      
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in irritaties tijdens het uitlaten
Mijn grootste irritatie is dat mensen het maar nodig vinden hun veel te drukke niet luisterende hond op mijn honden te laten stormen! Als Spencer ze dan een correctie geeft, want hij moet daar niks van weten. En dan gaan die mensen heel dramatisch lopen kijken of hun hond beschadigd is :( nee spencer bijt niet, maar hou je hond dan bij je of doe een poging! Ik zeg er geeneens meer wat van want het ligt toch niet aan hun hond...
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Honden naam Weimaraner
Leuk, een Weimaraner! Ik heb een korthaar, Amigo. In mn uitlaatservice heb ik ook drie langharen. En eentje daarvan heet Sam :) 
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in ik zoek een kindvriendelijke waakhond die redelijk groot is
Duitse herder. Zijn van nature waaks en goed met kinderen.  
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Te erg gewoon
" Is dit de zelfde knakworst die paar maand geleden ook in het nieuws stond, maar dan met zijn vrouw die ze los had lopen. Een verbod op hondenbezit moeten ze die gast opleggen in mijn ogen. " Bennie & Diva  Ja dat is dezelfde. Zijn roedel heeft een labrador aan stukken gescheurd.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Labmaraner
" Wij hebben er eentje! Morris is nu 7 maanden oud en ongelooflijk leuk. Hij is super lief, wilt graag leren en kan goed met alle honden opschieten; groot of klein, oud of jong, maakt niet uit. Tuurlijk ligt dat ook per hond verschillend, maar ik vind het een heerlijke combinatie. Ik zou er zo nog een willen. Hij heeft trouwens wel ontzettend veel beweging nodig, wat voor mij meer overeenkomt met de behoefte van een weimaraner. Ook in andere opzichten komt hij daar veel meer mee overeen dan met een labrador. Wat wij alleen maar leuk vinden! " Morris  Dan had je ook voor een Weimaraner kunnen kiezen ;) Zijn veel leuker dan een labrador :p Vind ik 
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Labmaraner
Ik heb een echte Weimaraner. Een fantastische hond. Weimaraners zijn prachtige honden, maar zeker niet geschikt voor iedereen!  Ik heb het idee dat de labmaraner bedacht is voor mensen die een Weimaraner mooi vinden passen bij hun bankstel, maar een echte weimaraner niet genoeg kunnen bieden. Een designer ras in mijn ogen.  Geef maar een echte weimaraner!  
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Aanschaf duitse Herder
Wolfsgrauw vindt je in de werklijn duitse herder, evenals geheel zwart en black and tan.  Werklijn DH hebben een rechte rug en zijn vaak wat ranker als een kynologisch/ keurfok DH.  Het karakter van een werklijn is doorgaans wel pittiger.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Duitse herder groeit niet snel
De kleur van je herder is een kleur die onder werklijnen voorkomt. Ook hele zwarte, wolfsgrauwe en zwart-gele gekleurde honden komen voor in werklijnen. Ook die met stamboom.   Er zijn lijnen in de werklijnen die wat ranker zijn. Vooral de teven. Jouw hond lijkt mij gewoon een Duitse herder 
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Uitlaatservice ''lastige honden''
Ik heb een uitlaatservice. De hus en mijn honden zijn mijn lust en mijn leven. voordat ik de hus ben begonnen heb ik o.a. de opleiding voor erkende hus bij gaus gedaan en een businessplan geschreven en stage gelopen bij een GT.  Nu ben ik al weer een tijd bezig met mn bedrijf. Het is mijn brood, ik moet ervan leven.  Nog steeds volg ik regelmatig lezingen, workshops en opleidingen.  Het werken met honden van anderen is een grote verantwoordelijkheid.  ik zie helaas om me heen hussers die denken dat het wel makkelijk geld verdienen is, een beetje hondjes van een ander uitlaten. Een opleiding volgen vinden ze niet nodig, een veilige auto ook niet. Ik heb geïnvesteerd in opleidingen, een goede auto, mooie website etc. Gelukkig vinden mijn klanten dat belangrijk.    Dus als je mijn mening wilt weten. Ga eerst opleidingen op kynologisch gebied doen en stage lopen. Ik zou mijn lastige hond niet aan je meegeven.     
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Bang voor vuurwerk rasgroep gebonden?
Hier een duitse herder herplaatser die niet super stabiel is. Wel heel slim ;) Maar gelukkig niet bang van vuurwerk.  Er wordt hier al zeker een maand lang al veel geknald. De weimaraner is pas 8 maanden. Hij lijkt tot nu toe nog niet echt bang. Hopelijk blijft dat zo.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Wat zoeken jullie in een hond?
Waaks, Vriendelijk tegen bekenden, Kort haar, Slim, Goed te trainen en baasgericht, Wat jachtinstinct mag, maar moet wel los kunnen lopen, Sociaal vaardig met honden, Stabiel karakter.   Amigo voldoet aan al deze eisen. Spencer aan bijna allemaal
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in kan een reu samen leven met een andere reu?
Ik heb twee reuen. Een duitse herder van 3,5  jaar en een Weimaraner van 8 maanden. Ik vind dit zelf prettiger als reu/ teef. Omdat reuen nog wel eens overbeschermend worden naar andere honden met 'hun' teef.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Puberteit hond, hoe ging dat bij jullie?
Amigo, de weimaraner, is nu 8 maanden. Ik vind het eigenlijk wel mee vallen met de puberteit. Misschien komt het ergste nog ;)   
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Puberteit hond, hoe ging dat bij jullie?
Amigo, de weimaraner, is nu 8 maanden. Ik vind het eigenlijk wel mee vallen met de puberteit. Misschien komt het ergste nog ;)   
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Poedel intelligent?
Ik heb altijd begrepen dat de border collie het slimst is en dat de poedel en duitse herder op de tweede plek staan.    Heb geen poedel. Wel een Duitse herder en een Weimaraner. De duitse herder is heel slim. Maar de Weimaraner doet hier niet voor onder vind ik. Komt ook door het onverstoorbare karakter van onze Weimaraner misschien ;) 
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in steeds meer mensen geen tijd......
Het is een vertrouwensrelatie die je als HUS aangaat met een klant. Mensen vertrouwen je hun hond toe en hun huissleutel. Daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Een HUS die zijn of haar werk serieus neemt die doet dit ook. Het geeft een ontzettend goed en voldaan gevoel als je klanten tevreden zijn en er allemaal blije honden op je staan te wachten als ze de bus al hebben horen aankomen. Ook is het ontzettend leuk als er tijdens de wandelingen mensen al dan niet met hond zeggen dat het er zo leuk uit ziet zo'n groep honden en dat ze het knap vinden dat ik ze goed onder controle heb. (ook gebeuren er bij mij weleens dingen die niet zo leuk zijn, maar het is hoe je daar zelf op anticipeert) Helaas kom je ook weleens azijnzeikers tegen zoals vanmorgen...Kom op de parkeerplaats bij het wandelgebied. Ik zie een vrouw aankomen lopen richting haar auto, met twee honden. Mijn vriend en ik wachten netjes tot de honden in de auto zitten met de bus openmaken. Want een stuk of 10 dol enthousiasten honden die uit de bus komen, dat vinden niet alle mensen leuk... Als ik dan beleefd 'goedemorgen' zeg en het enige dat ik terug kan krijgen een dodelijke blik is. Tja, dan baal ik wel van die negatieve vooroordelen over uitlaatservices hoor! Doe ik het dan nooit goed denk ik dan? Twee tellen later zie ik al die vrolijke honden en ben ik zo'n zuurpruim weer even vergeten :)
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in steeds meer mensen geen tijd......
Als je hond door de buurvrouw uitgelaten wordt als jezelf niet kunt dan kunnen er ook onverwachte dingen gebeuren toch? Ook dan blijven het levende wezens.   In de praktijk, ik heb zelf een HUS, gebeurd er niet zoveel. Een goede HUS heeft verstand van honden en kan situaties inschatten en daardoor veel dingen juist voorkomen. Ook dingen die een gemiddelde eigenaar zelf niet kan voorkomen. Ook ik heb algemene voorwaarden waar inderdaad instaat dat de hond de verantwoordelijkheid van de eigenaar blijft. Dat moet wel omdat je jezelf in moet dekken. Toch heb ik altijd wel een potje achter de hand voor als er wat gebeurd. Ik heb laatst een hond per direct geweigerd omdat deze hond problemen bleef veroorzaken in de roedel. De eigenaar beloofde beterschap maar deed niets met de adviezen die ze van o.a. mij kreeg. De hond was sociaal met honden, maar niet naar mensen. Ik hield haar uit voorzorg aan de lijn. Na een aantal bijna- incidenten was voor mij de maat vol. Volgens mijn voorwaarden is er geen restitutie wanneer er nog betaalde wandelingen over zijn maar het contract ontbonden wordt. Toch heb ik de helft van het openstaande bedrag vergoedt. Gewoon uit coulance. Mensen met een HUS zijn ook gewoon mensen namelijk :)
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in mensen (ook kinderen) die je nakijken:)
Met Amigo, de Weimaraner, erbij krijg ik heel vaak opmerkingen van volwassenen en ook van kinderen. Wat een mooie hond zeg! Die ogen, prachtig! Of hij wordt 'uitgescholden' voor Viszla. De Viszla is een beetje in de mode bij ons in de regio merk ik. Daar zal het wel vandaan komen denk ik.   Met Spencer, de Duitse herder is het wisselend. Oude mannetjes vinden hem vaak prachtig. En het nakijken gebeurd sowieso meer door mannen, maar dat kan ook een andere oorzaak hebben ;) Toch zijn er ook best vaak kinderen die Spencer willen aaien eigenlijk. Gelukkig is hij ontzettend lief met kinderen. Amigo ook trouwens.   Ik loop regelmatig met meer dan twee honden door de buurt omdat mijn vriend ook nog een hond heeft en ik ook vaak een hond van mijn uitlaatservice te logeren heb. Dan hoor ik ook vaak 'zeker een uitlaatservice'! En dan zeg ik ja natuurlijk :)
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in steeds meer mensen geen tijd......
En even over het geen tijd hebben. Ik ken mensen die hebben veel tijd en hun hond mag vier keer per dag een blokje om de flat. Maar die zijn nooit alleen, nou wat een top leven hebben die zeg!! Not....Toen ik zelf nog voor een 'baas' werkte gingen de honden twee keer in de week met een HUS mee en de andere dagen werkte ik halve dagen. Ook op de HUS dagen ging ik uit het werk ook nog een uur met ze lopen. En zo ken ik best veel mensen die wel werken, maar waar er veel meer met de honden wordt gedaan dan de mensen die alle tijd hebben.   Het is zo makkelijk oordelen over anderen...
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in steeds meer mensen geen tijd......
" Ik zag het gisteren op tv. Ik vind het zorgelijk wat Staatsbosbeheer wil. Ik kan morgen een uitlaatservice beginnen en dan eventueel zo'n gebied toegewezen krijgen via een lotto. Een slechte zaak. Laat Staatsbosbeheer dan kijken naar de kwaliteit van een uitlaatservice, en de goede services voorrang geven.   Stel, je hebt cursussen gedaan, heb een bus, een bedrijf, en ineens lig je eruit vanwege een lotto? Terwijl een of andere kennisloze bijstandsmoeder die illegaal bijverdient er wel mag lopen... Zo extreem kan dat worden, en dat lijkt me een slechte zaak.   Toevallig kwam ik vandaag in een tijdsspanne van 10 minuten 2 groepen honden tegen van uitlaatservices. Maar goed, ik heb er geen problemen mee. Maar ik kan me voorstellen dat als je bang bent...   Misschien kunnen ze beter tijdvakken geven? Tussen 10-12 en tussen 14-16? Dan kunnen mensen tijdens de lunchpauze van 12-14 wel hond-vrij in het bos. " Wilma en Dobby   Dit is inderdaad mijn grote angst voor als dit straks in heel Nederland wordt ingevoerd. Ik heb een bus met op maat gemaakte kennels, volg opleidingen, heb stage gelopen bij een KGT voor ik van start ging, hou rekening met andere wandelaars etc etc. En dan zal ik er straks uitgeloot worden en een troela die 20 honden los in een bus gooit die een half uur shaggies gaat roken en de honden weer in de bus mikt die zal wel een vergunning krijgen? Is toch de wereld op zijn kop?? Misschien zou ik dan ook maar in de bijstand moeten gaan  en er zwart wat honden bij gaan doen.... Dan hou ik meer over dan nu.   Ik kan me er zo kwaad om maken.... GRRRR!   Ik merk ook dat nu HUSSEN weer negatief in beeld gebracht worden mensen ook weer vaker vijandig gaan lopen doen. Heel erg jammer allemaal, die fijne media :( Alhoewel de NOS de HUSSERS juist in een goed daglicht lieten staan. Dat mag ook weleens.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in steeds meer mensen geen tijd......
" Ik zou mijn hond niet mee laten gaan met een hondenuitlaatservice... Op zich is het een goed iets, maar ik vind het jammer dat er inderdaad véél uitlaatservices zijn die geen rekening houden met anderen... In het bos waar wij zondags vaak zijn, zijn we soms ook door de weeks in de vakanties... Vaak loopt er dan ook een uitlaatservice met een stuk of 12 honden... Ik heb een heel sociale hond, maar hij vindt vreemde honden best spannend. Laat staan als ze met 12 op hem af gestormd komen terwijl mijn hond is aangelijnd... Ja sorry, maar dat vind ik écht heel vervelend en ik vind het ook een beetje asociaal... Nummer 1, het is een aanlijngebied... Nummer 2, niet elke hond is gediend van andere honden...Nummer 3, niet elke hond die losloopt wil contact met andere honden..En nummer 4, 12 honden op een aangelijnde hond af laten rennen... Are they out of their mind?!?!?Ik heb dus niet  zulke goede ervaringen met uitlaatdiensten, en als het ooit nodig moet zijn voor mijn hond. Dan kijk ik Willemijn lief aan  " R&M <3   Een uitlaatservice met loslopende honden in een aanlijn gebied?? Dat vind ik echt niet kunnen!! De andere punten ook niet trouwens....Jammer dat zulke HUSSEN het verpesten. Mensen generaliseren nu eenmaal en een slechte ervaring blijft vaak beter hangen dan een goede. Mocht je toch ooit gebruik van een HUS willen/ moeten maken; vraag dan eens of je mee mag lopen. Als dit niet mag, dan weet je genoeg ;)
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in Met de riem vechten
Ik zie dit toch wel als een spelletje 'hoever kan ik gaan'. Amigo deed dit ook. Aangezien ik heel vaak met 2 of meer honden aan de lijn wandel heb ik hem dit afgeleerd. Hoe? Het commando 'los' aanleren. Als hij los laat een brokje geven en dan gewoon weer verder lopen. Ofwel, ik zou het bijten in de riem niet toelaten.
honden page profiel LoetjeLoetje schreef in steeds meer mensen geen tijd......
" Er is hier een vrouw met uitlaatservice, die loopt in haar eentje met 20 honden!    Geen een hond vind het prettig om een grote groep honden tegen te komen, vind dit een begin, om maar een beperkt aantal servicen toe te laten. Van mij mogen ze ook een maximum aan het aantal honden stellen. " Suzanne en Luca   20 honden in je eentje dat is wel echt te veel.   Als HUS heb je gewoon een verantwoordelijkheid naar andere gebruikers van een gebied toe. Helaas zijn er collega's die hier geen rekening mee houden en die verpesten het voor de rest.   Er is bij mij in de buurt een HUS die zelf totaal niet op de honden let. Die loopt met jan en alleman te beppen. Er loopt altijd 'aanhang' met haar mee met hun honden. Dan kom je dus een groep tegen van 6 mensen en zeker 20 a 25 honden :( Ook ik, met mijn eigen roedel, vind dit bedreigend overkomen. Ik ben bang dat er door haar straks geen HUSSEN meer in dit gebied worden toegelaten. Zij is namelijk ook al eens ergens anders weg gestuurd.
 

Vrienden van Daxira

honden foto van Loetje

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^