In beslag genomen honden herdacht.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

http://www.rijnmond.nl/nieuws/15-06-2015/herdenkingsdienst-voor-afgemaakte-honden

Dit filmpje stond op de lokale nieuwszender. Dat gaat over die 6 honden die in Katwijk een labrador dood beten. Twee daarvan zijn ingeslapen, en Martin Gaus is het daar niet mee eens.

Wat MG zegt over dat met die MAG test moet vast gesteld worden of de honden trainbaar zijn was nieuw voor me, trouwens.
Aan de andere kant was destijds het verhaal dat de eigenaar van die 6 Staffords  zichzelf genoeg de baas vond over de honden dat hij ze los liet lopen. Tot ze dus de labrador van een vrouw die met een kind liep dood beten.

Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik hier nou van moet denken. Al is aandacht voor de inconsistente handelswijze bij in beslagname wel goed, maar ik weet niet of dat nou op zijn plaats is in dit geval. Net zoals die hond die werd neergeschoten, dat had ook voorkomen kunnen worden en dan gaat een eigenaar zielig lopen doen, stille tocht enz. Ik vind dat een beetje meh.

Al moet ik wel zeggen dat de mensen de lichamen/as van de ingeslapen honden niet terug krijgen wel echt fout-fout-fout is.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik vind het eerlijk gezegd een beetje overdreven en respectloos naar de eigenaren van de labrador. 

Want wat ik had begrepen had deze eigenaar al een aanlijngebod voor deze honden en nog heeft hij ze los lopen, met een verscheurde labrador tot gevolg.

Ik ben zeker een voorstander van het geven van een tweede kans aan honden na een bijtincident. Maar het is hierbij wel afhankelijk van het incident en wat er precies gebeurd is.

Deze honden moesten verplicht altijd aangelijnd, dus dat betekent dat er als eens iets is voorgevallen. Deze honden hebben dus een tweede kans gehad. Dat de baas er niet verantwoordelijk mee om is gegaan, is zijn eigen schuld. Nu moet hij niet het slachtoffer gaan uithangen.

En eerlijk is eerlijk, ik zou zo'n hond niet hier in de buurt willen. Dan geef ze maar een spuitje(sorry hp)

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Ik ben het totaal niet eens met de manier waarop justitie dit gedaan heeft.
Maar dat de daders nu opeens slachtoffers zijn en dat een geestelijke deze dienst deed, dat kan er bij echt niet in.
Ja er moet wat gebeuren aan het beleid van inbeslaggenomen honden.
Maar niet op deze manier.

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Het schijnt ook dat ze doen alsof ze uitelkaar zijn, want de vrouw mag 3 jaar geen honden meer.
Hij heeft er nu weer 2.


Dat stel moet geen podium krijgen, maar een goede straf

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

" Ik vind het eerlijk gezegd een beetje overdreven en respectloos naar de eigenaren van de labrador. 
Want wat ik had begrepen had deze eigenaar al een aanlijngebod voor deze honden en nog heeft hij ze los lopen, met een verscheurde labrador tot gevolg.
Ik ben zeker een voorstander van het geven van een tweede kans aan honden na een bijtincident. Maar het is hierbij wel afhankelijk van het incident en wat er precies gebeurd is.
Deze honden moesten verplicht altijd aangelijnd, dus dat betekent dat er als eens iets is voorgevallen. Deze honden hebben dus een tweede kans gehad. Dat de baas er niet verantwoordelijk mee om is gegaan, is zijn eigen schuld. Nu moet hij niet het slachtoffer gaan uithangen.
En eerlijk is eerlijk, ik zou zo'n hond niet hier in de buurt willen. Dan geef ze maar een spuitje(sorry hp) "

Inderdaad hadden de honden al een tweede kans gekregen. Er wordt nu net gedaan alsof het zomaar is gebeurd dat ze zijn afgemaakt. 

Ik ben het met jou eens Nathalie.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ik ben het met Dirk eens!

Een van de ingeslapen honden was een pup van 5 maanden..

Deze honden zijn in training geweest bij MG en hij heeft beelden naar buiten gebracht waarin duidelijk te zien is dat deze honden prima te trainen zijn!
Dus nee, justitie heeft een hele grote fout gemaakt Door deze honden af te maken.

Had deze honden bij een verantwoord baasje geplaatst en ze hadden gewoon nog kunnen leven!

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Dat klopt niet helemaal Laura.

Danger ( angel genoemd door Gaus) was van Maart 2013 en Hope was 5 maanden toen ze in December in beslag zijn genomen.

Niet alleen bij deze honden, maar bij die hele opslag zit een kronkel

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Oké. Verkeerd gelezen over de leeftijden dan.

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Maar feit blijft dat deze honden beide nog heel jong waren.

Er waren 6 honden bij betrokken, 1 is er 4 weken na het incident afgemaakt, de andere 5 gingen in de opslag.
Waarvan er nu dus nog twee zijn afgemaakt en de andere 2 leven nog, maar mogen niet meer terug naar de eigenaar.
Dat ze niet meer terug gaan naar de eigenaar, dat lijkt me logisch!
Deze 2 honden moeten naar een baas die verantwoord weet om te gaan met deze honden, ze dus altijd aangelijnd houdt en een muilkorf laat dragen buiten.



En wat er gebeurt is met de labrador is natuurlijk afschuwelijk! Ik kan er echt niet bij dat je 6 staffords los laat lopen!

Dus wie heeft hier schuld?
Juist, de eigenaren... Deze honden hebben gedaan waar ze (helaas) jaren geleden op gefokt zijn!

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Wettelijk gezien heeft iedere hond die inbeslag genomen recht op training en als blijkt dat dat niet helpt dan pas mag zo'n hond ingeslapen worden. Gaus heeft doormiddel van training en filmopnames en tests aangetoond dat deze honden duidelijk trainbaar en herplaatsbaar zijn. Toch werden de honden zonder training ingeslapen en dat mag wettelijk gezien gewoon niet. De wet is niet voor niets veranderd. Nee 6staffords mogen geen lab verschuren maar de oorzaak daarvan lag bij een eigenaar die vond dat als de nl cm wel controle had en dat had ze duidelijk niet en ze hield zich niet aan de voor haar opgelegde regels. Daar kunnen 2jonge honden niets aan doen. Heel die wet is in mijn ogen trouwens verknipt.hier heeft een herder van jongs af aan ook verkeerd groot ggebracht 3 mensen gebeten een hond doodgebeten en toen mocht de eigenaar van de herder zelf binnen een week ern nieuw thuis voor hem zoeken daar is het ook nog 3 x mis gegaan alvorens de hond werd ingeslapen. Over deze hond waren ook al meerdere meldingen gedaan. Als het een staf was geweest hadden ze hem binnen 24u komen halen. Dat maakt het zo oneerlijk. Nee nogmaals het had nooit mogen gebeuren maar honden in een kennel opsluiten testen en doen alsof dat geen andere uitslag geeft mag ook niet. Hoeveel slachtoffers moet een situatie krijgen. 3andere zouden wel hertraind en herplaatst worden 3die in het incident meer veroorzaakt hadden maar wel beter uit de tests kwamen. Als er dan aangetoond word dat de honden weldegelijk herplaatsbaar en hertrainbaar zijn worden ze alsnog zonder die kans ingeslapen. Waarom kiezen we er dan voor om te zeggen een hond mag alleen ingeslapen worden als training niet helpt... ik vind eigenlijk dat ze er wel makkelijk van afkomt mevrouw mag maar 3jaar geen hond. Meneer uit mijn herder verhaal mag gewoon een nieuwe hond. En de andere herder die inmiddels al een kat zwaar verwond heeft en 2mensen gebeten en regelmatig ontsnapt mag ondanks alle meldingen gewoon blijven wonen waar die woont. Welkom in Nederland.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Die eigenaar moet zich diep schamen. Zulke lui moet je geen podium

geven. Als hij had gezorgd dat zijn honden niet in beslag waren genomen dan had die labrador nog geleefd en was er helemaal niks aan de hand.

Ik heb 2 staffords en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om ze los te laten tussen andere honden,ik hou zoveel van mijn honden dat ik ze zelfs nooit in beslag zou laten nemen,dan breng ik ze zelf wel weg,i.p.v dat gezeul met zo'n geweldig ras dat keer op keer in negatief daglicht wordt geplaatst door aso's die geen stafford waard zijn.

 

Die lui moet je gewoon doodzwijgen,de grote verliezers zijn alle honden die het leven hebben gelaten door hun.

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Wel of niet inslapen blijft lastig, daar kan ik me ook niet over uiten omdat ik daar geen verstand van heb.

Maar die martin gaus heeft het bij mij nu echt goed verpest... Wat een knuppel:( met zijn vrouw samen meelopen in de stille tocht... hoe zou dit alles zijn voor de baasjes vande lab? Die hun hond verscheurd hebben zien worden?? Je kunt je standpunt als martin gaus zijnde toch ook op een wat respectvollere manier duidelijk maken denk ik dan...

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Wel of niet inslapen blijft lastig, daar kan ik me ook niet over uiten omdat ik daar geen verstand van heb.

Maar die martin gaus heeft het bij mij nu echt goed verpest... Wat een knuppel:( met zijn vrouw samen meelopen in de stille tocht... hoe zou dit alles zijn voor de baasjes vande lab? Die hun hond verscheurd hebben zien worden?? Je kunt je standpunt als martin gaus zijnde toch ook op een wat respectvollere manier duidelijk maken denk ik dan... "

 Dat meen je niet van die MG....wat een sensatiezoekers bah...

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Punt is het is geen eerlijke zaak (voor de zoveelste keer) en wanneer meneer Schilder en de rest gewoon doen wat zij willen waarom is er dan überhaupt een regelgeving? 

 

Maar dan liever mensen laten praten die verstand hebben van hoe de vork in de steel zit ipv zo'n pannekoek van een eigenaar.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

we lijken wel even over het feit te stappen dat de officier besloot te euthaniseren alvorens er getest/geadviseerd werd. het mocht dus gewoon nog helemaal niet, punt...

 

die ging gewoon zijn boekje te buiten en was veel te snel met de spuit in die honden zetten...dat is gewoon fout. wettelijk fout, klaar...het hele protocol is aan de kant geschoven en niet gevolgd. 

 

nu zat er idd een hele geschiedenis met die roedel en persoon....waar ik voor het overgrote deel ook geen goed woord voor over heb. maar alsnog, die honden mochten nog niet afgemaakt worden...

stel je voor, je belt naar de opvang, en hoort even heel leuk

als je naar je hond vraagt:  oww die 2, die zijn er al niet meer...

 

nu vind ik ook een hoop overdreven....de eigenaren hebben ook een grote rol gespeeld, allemaal ook zo...

maar blijft alsnog het feit, dat die honden nog niet vermoord mochten worden. want dat zijn ze nu eigenlijk gewoon. 

 

ze zullen met jouw hond zo omgaan....wat dan? 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Laten we eerst eens beginnen te stoppen te praten over 6 staffords, want er was maar 1 stafford en de rest waren onherleidbare kruisingen. De stafford was de jongste van de 6 en is zinloos afgemaakt.

 

Weer een typisch geval van een waardeloze eigenaar die niet wilde luisteren zichzelf een god vond en dacht alle wijsheid te hebben. Is maanden lang op FB aangesproken dat dit fout zou gaan, maar nee meneer wist het beter. De 2 die als eerste afgemaakt zijn hadden al eerder 1 of meerdere incidenten veroorzaakt, de 2 die nu afgemaakt zijn, hadden niet eerder iets gedaan en waren de 2 jongste die prima te trainen zouden zijn geweest. Maar justitie heeft hiermee een duidelijk signaal willen geven, aangezien het incident zo in de belangstelling stond, dit soort honden krijgen geen kans als ze iets gedaan hebben. Trainbaar of niet, dood moesten zo om een statement te maken.

 

De eigenaren, althans de vrouw, komt er nog redelijk mee weg met een fut strafje van niets. De man is de "lachende" derde en heeft alweer 2 honden, ook weer onherleidbare pitbull achtige honden, die die ook gewoon weer loslaat lopen. Shit for brains.... Ze zijn geen slachtoffer, de honden zijn het! De baas gaat weer in de fout en weer kost het de honden hun leven. Wat zou ik de bazen graag een trap nageven......

 

Ik heb niets met Martin Gaus, vind het een vreemde vent die soms hele domme uitspraken doet, maar in deze cases heeft ie wel gevochten voor het leven van deze honden en daarom alleen verdient hij respect! Vind het goed dat het zo in de belangstelling komt en hopelijk brengt het iets.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

en dan kunnen we allemaal de mond hebben van martin gaus,   en inderdaad, boven mijn bed hangt hij ook niet...

 

maar hij doet tenminste iets, en hij ziet wat een slechte wetgeving en gang van zaken er is en probeert tenminste iets, dus ik ben blij met deze man! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Deze honden hadden al een aanlijn plicht en eentje ook een muilkorf plicht. De eigenaresse liet ze toch loslopen! 

De eigenaar had al vrij snel weer 4 nieuwe staffords. De buurt heeft angst. Ik ken nl mensen die daar op de manege bij het strand paarden hebben. Ze was op stal toen het gebeurde, de koeien gingen heel hard loeien. 

 

Aan de ene kant wordt het tijd aandacht te besteden aan de opslag van in beslaggenomen honden en aan de belachelijke gedrags test.

Op http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl kan je lezen wat deze honden doormaken, hoe krom het is. Het zijn ook niet alleen honden met een erg bijtincident die in beslag worden gemomen, een hond die opspringt omdat je een broodje hoog houd in je hand, werd als gevaarlijk beschouwd, in beslaggenomen. 

Deze 2 honden waren trainbaar. Er is een nieuwe wet, die zegt dat ze in dat geval niet afgemaakt mogen worden, het was dus verkeerd.

Dat er geprotesteerd wordt, dat er een petitie is tegen in beslag name (en de test) sta ik helemaal achter. Een aanlijn en muilkorf plicht en hele goede begeleiding voor de eigenaar. De hond bij de eigenaar laten of naar een opvang adres.  Dat zou voor de honden zo veel beter zijn.

De eigenaren van deze 6 honden zijn fout geweest, heel erg fout. Zij voelen zich slachtoffer, terwijl ik hun zo fout vind. Ze doen alsof ze het zo vreselijk vinden, maar gnieten onder tussen van alle aandacht.

De herdenking vind ik fout, heel fout.

Als je een herdenking zou houden voor alle slachtoffers van bijt incidenten, de doodgebeten labrador en alle andere dood gebeten honden. Maar ook de honden die door de incidenten zijn ingeslapen. Dan breng je het hele probleem onder de aandacht. Van bazen die maar doenen onverantwoordelijk bezig zijn, tot bazen die wel hun verantwoording nemen, maar toch het slachtoffer zijn van ingeslagname tot de slachtoffers, de gebeten honden.

 

Voor de eigenaresse van de doodgebeten labrador is dit naar, heel naar. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" en dan kunnen we allemaal de mond hebben van martin gaus,   en inderdaad, boven mijn bed hangt hij ook niet...
 
maar hij doet tenminste iets, en hij ziet wat een slechte wetgeving en gang van zaken er is en probeert tenminste iets, dus ik ben blij met deze man!  "

 http://www.petities24.com/stop_opslag_honden_door_justitie

Ken je deze? Hier mogen geen petities, maar willen jullie over deze nadenken. Het kan al onze honden overkomen. 

Een kind duikt op je hond, deze snapt. Eigenaar doet aangifte, je hond is gevaarlijk en je bent hem kwijt! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Laten we eerst eens beginnen te stoppen te praten over 6 staffords, want er was maar 1 stafford en de rest waren onherleidbare kruisingen. De stafford was de jongste van de 6 en is zinloos afgemaakt.
 
Weer een typisch geval van een waardeloze eigenaar die niet wilde luisteren zichzelf een god vond en dacht alle wijsheid te hebben. Is maanden lang op FB aangesproken dat dit fout zou gaan, maar nee meneer wist het beter. De 2 die als eerste afgemaakt zijn hadden al eerder 1 of meerdere incidenten veroorzaakt, de 2 die nu afgemaakt zijn, hadden niet eerder iets gedaan en waren de 2 jongste die prima te trainen zouden zijn geweest. Maar justitie heeft hiermee een duidelijk signaal willen geven, aangezien het incident zo in de belangstelling stond, dit soort honden krijgen geen kans als ze iets gedaan hebben. Trainbaar of niet, dood moesten zo om een statement te maken.
 
De eigenaren, althans de vrouw, komt er nog redelijk mee weg met een fut strafje van niets. De man is de "lachende" derde en heeft alweer 2 honden, ook weer onherleidbare pitbull achtige honden, die die ook gewoon weer loslaat lopen. Shit for brains.... Ze zijn geen slachtoffer, de honden zijn het! De baas gaat weer in de fout en weer kost het de honden hun leven. Wat zou ik de bazen graag een trap nageven......
 
Ik heb niets met Martin Gaus, vind het een vreemde vent die soms hele domme uitspraken doet, maar in deze cases heeft ie wel gevochten voor het leven van deze honden en daarom alleen verdient hij respect! Vind het goed dat het zo in de belangstelling komt en hopelijk brengt het iets. "

 Er was er maar eentje al afgemaakt, die was ziek schijnt!?!?

Die vent heeft zelfs 4 nieuwe, tot grote angst in de buurt daar! 

Die arme honden zijn zeker het slachtoffer. Heb je die filmpjes gezien van hem op FB. Meneer de Packleader, kots kots.

 

Sorry, moest er even uit. Die arme arme honden! 

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Ja die vent is niet goed.

Maar die petitie die je aankaarte moet getekend worden, want op deze manier doorgaan kan niet.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Wel of niet inslapen blijft lastig, daar kan ik me ook niet over uiten omdat ik daar geen verstand van heb.

Maar die martin gaus heeft het bij mij nu echt goed verpest... Wat een knuppel:( met zijn vrouw samen meelopen in de stille tocht... hoe zou dit alles zijn voor de baasjes vande lab? Die hun hond verscheurd hebben zien worden?? Je kunt je standpunt als martin gaus zijnde toch ook op een wat respectvollere manier duidelijk maken denk ik dan... "

 Nee, het gaat hem om het onrecht wat alle in beslaggenomen honden wordt aangedaan. Hij zet zich al jaren belangeloos in om deze honden weer een normaal leven te kunnen lijden.

Ik denk dat deze 2 de druppel waren en dat waren zo ook. De zoveelste waar dit gebeurd! 

Deze honden worden gebruikt om aandacht te geven aan deze walchelijke manier van omgaan met honden. Je kan op de site de verhalen kezen van in beslag genomen honden.

Het moet stoppen! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Het schijnt ook dat ze doen alsof ze uitelkaar zijn, want de vrouw mag 3 jaar geen honden meer.
Hij heeft er nu weer 2.


Dat stel moet geen podium krijgen, maar een goede straf "

 Ze zijn uit elkaar, huis staat te koop. 

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

ja even 3 jaar latten dan omzeil je ook de wet.
Ik vind het belachelijk!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" ja even 3 jaar latten dan omzeil je ook de wet.
Ik vind het belachelijk! "

 Dat zou natuurlijk idd ook kunnen, dat het fake  is! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik sta achter die herdenkingsdienst, met in mijn hoofd niet alleen deze honden, maar alle honden die ingeslapen zijn door onverantwoord gedrag van ons mensen.

 

Die MAGtest moet afgeschaft worden, dat is een treitertest en kan m.i. voorgoed een hond verpesten. Inbeslag genomen honden zouden beter naar een specialistische opvang komen want die honden hebben vaak al genoeg doorstaan.

Een hond heropvoeden weet ik niet wat daaronder verstaan wordt, alles wat een hond nodig heeft is toch het gevoel ergens veilig te zijn en begrepen te worden, niet in situaties gedwongen wordt die hij niet aankan etc.

Mensen moeten gaan begrijpen dat het de eigenaren en niet de honden zijn die (her)opgevoed moeten worden.

 

En kom ik weer, testen, heropvoeden e.d. dat is allemaal achteraf iets doen.

Waarom nog steeds niet een verplicht hondenhoudbewijs instellen naar voorbeeld van Duitsland en Zwitserland. Dat voorkomt ook niet altijd alles natuurlijk, maar heeft toch zijn nut al na korte tijd bewezen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik sta achter die herdenkingsdienst, met in mijn hoofd niet alleen deze honden, maar alle honden die ingeslapen zijn door onverantwoord gedrag van ons mensen.
 
Die MAGtest moet afgeschaft worden, dat is een treitertest en kan m.i. voorgoed een hond verpesten. Inbeslag genomen honden zouden beter naar een specialistische opvang komen want die honden hebben vaak al genoeg doorstaan.
Een hond heropvoeden weet ik niet wat daaronder verstaan wordt, alles wat een hond nodig heeft is toch het gevoel ergens veilig te zijn en begrepen te worden, niet in situaties gedwongen wordt die hij niet aankan etc.
Mensen moeten gaan begrijpen dat het de eigenaren en niet de honden zijn die (her)opgevoed moeten worden.
 
En kom ik weer, testen, heropvoeden e.d. dat is allemaal achteraf iets doen.
Waarom nog steeds niet een verplicht hondenhoudbewijs instellen naar voorbeeld van Duitsland en Zwitserland. Dat voorkomt ook niet altijd alles natuurlijk, maar heeft toch zijn nut al na korte tijd bewezen. "

 http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/documenten/risico_inschattingstest.pdf

Het is niet de MAG test, maar de risico  inschattingstest is veel zwaarder. Aan de MAG zit een minimale leeftijd, aan de risico test geen leeftijd. Daarom kon een pup van 5 maanden getest.

Mijn hond zou niet slagen voor deze test: aangelijnd zonder eigenaar en dan vreemde mannen en vrouwen op haar af! Een enge pop die op haar afduikt.

Rillingen van deze test! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/documenten/risico_inschattingstest.pdf
Het is niet de MAG test, maar de risico  inschattingstest is veel zwaarder. Aan de MAG zit een minimale leeftijd, aan de risico test geen leeftijd. Daarom kon een pup van 5 maanden getest.
Mijn hond zou niet slagen voor deze test: aangelijnd zonder eigenaar en dan vreemde mannen en vrouwen op haar af! Een enge pop die op haar afduikt.
Rillingen van deze test!  "

 ah ok, ik dacht dat het de MAG test is die gedaan wordt. Dit is nog erger dus.

 

Ik denk dat weinig honden zouden slagen?

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Inderdaad de baas zijn eigen schuld...maar wie werd er ingeslapen ?? Baas is een idioot, dat wil niet zeggen dat de honden niet konden getraind worden en bijv bij een verantwoordelijke baas terecht komen. Neen, afmaken...dat is de oplossing. Ik ben dit soort verhalen meer dan beu, van mij moet ELKE hond aan de leiband, want zoals Martin Gaus vroeger ook terecht zegde "elk bijtincident begint met een baas die roept HIJ DOET NIETS hoor en even later DAT DOET HIJ ANDERS NOOIT".


Ook hier op HP lees ik, mijn hond moet kunnen loslopen, anders is hij niet gelukkig. Tibo loopt niet los tenzij in zijn tuin of bij mensen met honden die hij kent, maar is toch een gelukkige hond + ik heb een verantwoordelijkheid, door hem los te laten neem je die verantwoordelijkheid niet. Een hond blijft een hond, kan altijd, om de één of andere reden, opeens misgaan. Ik heb een brave hond, een ware schat, toch ook al twee keer gevochten. Zeg nooit nooit, maar besef dat een hond op iets kan reageren, alvorens jij kan ingrijpen en als dat gebeurt, betaalt de hond de rekening, lekker makkelijk.

En wat dit geval betreft, neen, de baas van die honden is niet het slachtoffer wel de dader, als je het zo kan noemen. Maar met in inbeslagnames en de manier waarop het dan meestal afloopt, ben ik het totaal niet eens. Straf de baas, niet de hond, tenzij die echt karaktergestoord is, maar zoals mijn trainer, met toch 30jr ervaring, altijd zegde, dat komt heus niet zoveel voor, meestal ligt het probleem echt bij de baas die er verkeerd mee omgaat of zijn verantwoordelijkheid niet neemt uit gemakzucht e.d.

Ik vind het gewoon vreselijk dat door zo iemand een arme Labrador het leven liet en dat ook zijn eigen honden de rekening betaalde. En hij...hij gaat het slachtoffer spelen, zegt veel...nog steeds geen besef van het feit dat hij in fout is, dus die gaat verder op de ingeslagen weg.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  ah ok, ik dacht dat het de MAG test is die gedaan wordt. Dit is nog erger dus.
 
Ik denk dat weinig honden zouden slagen? "

 Zeker als je ook weet dat de test in de opslag gebeurd. Eigenaar uit weg, een hele vreemde omgeving. In de opslag zijn ze al gestrest.

Het is toch gewoon niet eerlijk deze test. Zo verdrietig! 

pagina 1 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Kamperen met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^