kan een reu samen leven met een andere reu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

gaat een reu met een andere reu wel samen? (Gast)

hallo, ik heb een welsh corgi cardigan reu van 7 jaar niet gecastreerd, en nu wil ik er heel graag een tweede hond bij. het liefst een groter ras een waakhond, en dan zit ik te denken aan een bulldog of een rottweiler. nu is mijn vraag kan een reu samen met een andere reu? mijn hond is heel goed met andere dieren, hij speelt met grote en kleine hondenrassen nooit een probleem geweest. toch hoor ik van verschillende mensen dat je een reu nooit met een andere reu kan laten samen leven omdat dit op latere leeftijd weer voor problemen kan zorgen. en de andere kant zegt weer dat een teef veel feller is en dat weer niet samen kan. heeft iemand hier ervaring mee?  wij hadden thuis altijd 2 teefjes en dat ging prima eigenlijk.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

De combi teef/ reu gaat over het algemeen het beste. Kijk goed naar het karakter van je toekomstige pup.

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk dat het heel erg aan de hond zelf ligt. De ene reu kan met alle honden (reu én teef), de andere heeft een bloedhekel aan alles op 4 pootjes (reu én teef). En dan heb je ook nog de exemplaren die er tussenin vallen.

 

Als een reu niet met reu zou kunnen en een teef niet met teef, zouden er niet zoveel mensen zijn die 3 honden of meer hebben 

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ik heb hier zonder problemen 2 reuen bij elkaar gehad gedurende 4 jaar.

Nooit problemen mee gehad. 

 

Geen verschil met onze reu/teef en teef/teef combinatie. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Mijn neef heeft 2 reuen en dat gaat al jaren super ;-)
Een kennis heeft 2 nestbroers en dat gaat ook super.

Als je voor het bulldog type gaat let er wel op dat je een hond erbij neemt die niet op latere leeftijd hondintollerant kan worden , want dan kan het wel goed mislopen.
Edit: typefoutje

Anoniem (Gast)

ok dus dat gaat ook nog wel vaak goed, mijn opa had vroeger ook 2 welsh corgi reutjes samen, en hij heeft er ook nooit problemen mee gehad.

maar als je over de rottweiler of bulldog praat dan is dat wel een krachtig dier en dan wil ik het wel meteen goed doen qwa koppel.

niet dat er na een jaar wel problemen komen vandaar mijn vraag.

 

 

 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hier ook twee reuen een kruising am bulldog x mastino en een jack russel reutje van 18 maar alleen was het strubbeling bij de loopsheid van Luna.Dan was de kleine overigens de boosdoener.

honden page profiel --

Ik heb 2 reutjes. En ik heb vrij bewust gekozen voor een wat groter, maar héél hondsociaal reutje bij mijn eigen reutje. Het gaat onwijs goed samen. Mijn kleine hondje is met teefjes vervelender. Laat ze niet met rust, zit ze op de huid. Dat doet hij nu niet.

 

Dus ja kan zeker prima matchen. Goed op elkaar uitzoeken qua karakter!

honden page profiel Nathalie, Clooney & HarleyNathalie, Clooney & Harley

honden foto van Nathalie, Clooney & Harley

Ik denk dat je vooral moet kijken of de karakters van de honden matchen, dan maakt het ook niet uit of het twee reuen of twee teven zijn(even uitgaande van hondsociale honden)

Ik heb zelf ook een welsh corgi cardigan reu, die gewoon sociaal, maar heel druk van zichzelf is en waar ik dus niet een reu van hetzelfde kaliber bij zal moeten zetten. Terwijl mijn uitlaathond bijvoorbeeld, ook een intacte reu, maar heel gemoedelijk en laid-back, dat gaat perfect samen. Ook in huis.
Dus kijk vooral goed naar het karakter van je hond, en zoek dan naar een hond met een karakter wat hierbij past.
Houd er wel rekening mee dat je bij de rassen die jou aanspreken wel te maken kunt krijgen met hond-intolerantie.

Anoniem (Gast)

mag ik misschien weten wat met hond intolerantie bedoeld wordt?

sorry ik ken dat namelijk niet.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hond intolerant houd in een hond die niet van andere honden houd maar meer mens gericht is, dat zie je dus vaak bij honden als bul terriers en aanverwante rassen, verder weet ik dat twee reuen meestal goed gaat heb nu een combinatie van teef en reu , vroeger meerdere teven gehad nooit bonje,Hein.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik heb twee reuen. Een duitse herder van 3,5  jaar en een Weimaraner van 8 maanden. Ik vind dit zelf prettiger als reu/ teef. Omdat reuen nog wel eens overbeschermend worden naar andere honden met 'hun' teef.

Anoniem (Gast)

ok, maar als je die honden als pup veel socialiseert met andere honden moet het toch wel goed gaan, ik weet dat het met de stafford en pitbull moeilijk lukt, het is niet zo dat het niet kan maar als die rassen puberen kan het fout gaan, maar ik heb wel vaker rottweilers met meerdere honden gezien, de bulldog niet zo vaak trouwens

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Waarom wil je er aan beginnen ....je twijfel is er en ook de angst dat het mis gaat dus bedenk nu of je het echt wilt anders zijn er straks slachtoffers misschien wat je had kunnen voorkomen

honden page profiel ***Marleen & Porlo******Marleen & Porlo***

honden foto van ***Marleen & Porlo***

Heb meerdere jaren twee reuen gehad eentje is de baas en daar moet je ook niet tussen komen, mijn vriendin heeft 3 teefjes en ook dat gaat goed.

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier 2 reuen met 6mnd. verschil in leeftijd, beide intact en inmiddels volwassen (3,5 en 4 jaar). Een echt 'Yin & Yang' stelletje. Nog nooit problemen gehad zijn graag in elkaars nabijheid maar nog liever in die van ons. We doen va. de eerste dag dat de tweede erbij kwam ook veel met elk apart en dagelijks verblijft elk minimaal 1-1,5 uur ook geheel alleen in huis.

 

Hier dus heel blij met onze weloverwogen combi!

 

Hier en daar een vredige discussie vind ik geen enkel probleem maar 'zelf uit laten zoeken' bestaat hier niet. Niet onderling en ook niet met 'vreemde' honden.

 

 

 

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Ik heb jaren twee x husky reuen gehad is nooit een probleem geweest.

Hier gingen 2 teefjes helemaal niet samen.

Volgende forumvraag: Margriet van Beelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^