HondenPage baasje chang

Wat schreven de vrienden van chang op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup 11 maanden haat bench maar sloopt
Ik lees wel vaker dat mensen zeggen dat ze het alleen-zijn hebben opgebouwd, maar tegelijk dat de hond nooit ontspannen is of zich daar lekker bij voelt. Dan heeft opbouwen ook geen zin, want wat bouw je dan op? Alleen de tijd, maar niet de emotie die daarbij hoort. Het komt erop aan dat de hond in de basis eerst de link legt: alleen thuis zijn = ik voel me prettig en comfortabel. Pas als deze basis er is, als zijn gevoel juist zit, kan je gaan opbouwen.   Dus mijn advies zou zijn: eerst terug naar de basis, eerst de juiste stemming bekomen, en dan pas vanaf 0 opbouwen in tijd. Anders ga je alleen aan symptoombestrijding doen, en dat werkt zelden goed op langere termijn.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wat voor soort hond?
Maar als ik dus echt vrij ben (weekenden, vakanties) wil ik wel lekker een lange wandeling kunnen maken met de hond! Roxan Als je een hond in je leven wenst, moet je je natuurlijk vrij MAKEN voor de hond, elke dag opnieuw.  Of bedoel je dat je moeder voor de hond zal zorgen en hem alles zal bieden wat ie nodig heeft? In dat geval zoek je beter een hond die qua karakter en noden bij je moeder past, wat zij is dan diegene die er voor instaat.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wat voor soort hond?
Als je een hond uit het asiel wil halen, zou ik eerder kiezen op individu, en niet zozeer op ras. Zo zitten er vast honden in het asiel die al vertrouwd zijn met katten, er vroeger mee hebben samengeleefd en waar er dus al een goeie basis is. Honden waarvan geweten is dat ze een gezonde lichaamsbouw hebben en dus geen problemen met traplopen.  Misschien heb je nog andere 'voorwaarden' wat betreft blaffen, of kunnen alleen blijven, sociaal zijn, enz. Neem je tijd, maak uitgebreid kennis met de hond, vraag naar zijn achtergrond (van de ene hond is meer geweten dan van de andere), zijn gezondheid.   Succes met de zoektocht naar je nieuwe vriend!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Plassen puppy
Veel puppies doen dat de eerste weken zo. Daarna gaan ze vanzelf ook tijdens het wandelen plassen. Het is zomer, je kan lekker lang buiten zijn met de pup. Zoals Sylvia al schreef: het is niet dat je maar 10 min. op wandel mag, je mag net zo goed een halve dag de natuur opzoeken, zolang je de beweging niet overdrijft (niet te veel rennen, spelen, springen,...) en je voldoende rustpauzes inlast. Dus gaan luieren op een grasveld, naar de eendjes kijken aan de waterkant, samen picknicken, het kan allemaal. De puppy zal dan uit zichzelf wel es ergens plassen.  Niet te veel druk op leggen, dus. Komt vanzelf wel. Voor je 't weet gaat ie bomen markeren. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup 6 maand en lopen aan de riem
1.De vraag is dan hoe we dat overbrengen naar een andere context.  2.  Misschien dat we maar eerst een kort stukje moeten gaan rijden, zodat het begin- en eindpunt niet voorspelbaar is. " Fie 1. De basis is eigenlijk steeds hetzelfde: je hebt een hond die emoties op een snelle en felle manier lichamelijk uit, en je wenst zelf dat ze leert dat het allemaal niet meteen zo dramatisch hoeft en ze ermee leert omgaan. Dus in theorie: of dat dan gaat over eten, wandelen, bezoek,... de boodschap die je wil overbrengen blijft gelijk: zij wil iets, zij mag dat ook, alleen vraag je haar om dit op een kalme manier te doen. Bijvoorbeeld bij het eten: zij wil haar eetbak krijgen, die krijgt ze van jou ook, maar je wenst dat ze niet staat te drammen en te gillen, je wil dat ze geduldig is en dan krijgt ze haar bak. Hetzelfde voor bezoek: zij wil bij het bezoek, dat mag ze ook, maar alleen op een beheerste en respectvolle manier. Hetzelfde voor huiswaarts keren tijdens de wandeling: zij wil naar huis, dat mag ook, maar niet door als een gek in de lijn te gaan hangen, je wenst dat het op een normale en aangename manier verloopt. Dus het basisidee is in alle situaties gelijk, bekijk zelf wat voor jou en je hond het best zou werken. Bekijk hoe je het hebt aangeleerd met de eetbak of met de zoekspelletjes en zie of je die manier kan overhevelen naar het wandelen of het bezoek. Wat werkt voor haar? Bij de ene hond kan dat een begrenzing zijn (voet op de lijn), bij de andere hond afleiding (een spelletje doen), bij nog een andere hond een commando,... Dus test gerust enkele dingen uit en zie wat voor jullie werkt. Het stoppen en wachten bij het lijn-trekken heeft voor jullie niet gewerkt, maar misschien wel de afleiding (onderweg een leuk spelletje doen), of een commando geven (onderweg een 'zit' of een 'kijk'  of een 'zoek' vragen). Elke hond is anders, er is nooit 1 manier die voor iedereen werkt.    2. Als je de mogelijkheid hebt om met de auto even andere gebieden op te zoeken en de cirkel te doorbreken: zeker doen! Kies rustige gebieden om te wandelen, hou het leuk maar op een kalme manier (dus haar niet te hoog in de opwinding laten gaan), kies voor lusvormige routes (dus geen heen-terug langs hetzelfde pad), en wissel af: momenten dat ze haar eigen ding doet (snuffelen, kijken, scharrelen,...) en interactie tussen jullie beide (samen iets leuks doen onderweg, hoeft niet altijd actie te zijn ook samen naar de wereld kijken en een appeltje delen is fijn)
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup 6 maand en lopen aan de riem
Nu merken we dat ze soms erg aan de riem begin te trekken. Een en ander over opgezocht, maar de meeste methodes komen terug op hetzelfde: blijven staan tot de riem ontspannen is. Het probleem is dat Penny daardoor weer helemaal paniekerig/opgewonden wordt. Ze begint te piepen en probeert zich zelfs uit haar tuigje te wringen om weg te raken. Het trekken doet ze ook vooral als we op de terugweg naar huis zijn, dus volgens mij is het wel nog steeds geworteld in onzekerheid en een 'ik wil naar huis'-gevoel?   Zijn er mensen die tips hebben voor het wandelen met een onzekere hond? " Fie Ik denk dat je eerst moet achterhalen of dit echt onzekerheid is, of eerder snel in de opwinding schieten en doordrammen. Heeft je hond op andere gebieden het ook moeilijk met kalm blijven, verliest ze snel haar zelfbeheersing, wordt ze makkelijk wat drammerig? Stel dat je hond gaat trekken omdat ze snel naar huis wil: elke keer dat jij stilstaat, bouwt bij haar de frustratie op want stilstaan = niet naar huis kunnen. En dus hoe meer jij stilstaat omdat ze trekt, hoe meer opgewonden en gefrustreerd zij wordt en dat uit zich dan in protestgedrag: willen losrukken, opspringen, happen, blaffen,... alles behalve kalmeren.    Moest dit hetgene zijn wat er aan de hand is, zou ik vooral inzetten op 'leren beheersen'. Niet enkel tijdens een wandeling, maar dagdagelijks in verschillende omstandigheden. Leren wachten, leren geduldig zijn, rust leren bewaren.  Kies rustige wandelgebieden, loop op rustige momenten en bouw pauzes in. Niet alleen op je terugweg naar huis, maar op meerdere ogenblikken tijdens je wandeling. Ga zelf ook es in het gras zitten, even een zen-momentje voor jullie beiden. En bekijk of je voor nu langs een andere route naar huis kan lopen, waarbij je regelmatig pauzeert, even een zoekspelletje inlast, even op een bank gaat zitten. Zodat je de link 'naar huis lopen' = 'trekken aan de lijn' kan doorbreken.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Op zoek naar het juiste ras voor ons
Misschien een hond uit de minder gekende rasgroep 5? Daar zitten zeer vriendelijke, aanhankelijke maar toch sportieve rassen tussen. Of hou je niet van krulstaarten?  Bijvoorbeeld: Zweedse lappenhond: https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-5/zweedse-lappenhond/   Ijslandse hond: https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-5/ijslandse-hond/
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk is het zover - ProjectVan
Oh, ik had dit topic helemaal gemist! Ik vind de bloemen op de auto ook erg leuk, haha  Als het je alleen om de kleur vd bloemen gaat, die kan je zelf ook wel overschilderen in een andere kleur als je dat echt wil, kost je alleen een potje metaalverf.  Of je laat stickers van je honden drukken, weten mensen meteen dat ze beter niet inbreken in je bus.    Heel veel succes met de ombouw en nog meer met de reizen zelf!   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
@Christel, ze zitten véél dieper dan je denkt. Ik ben geen drama-mens, maar het slaat je een paar keer per dag in je gezicht dat je niet met haar loopt,dat je buiten nu handschoenen ziet liggen en denkt 'oh das een mooie voor jou Mila'(daar was ze zo dol op,we hebben een hele verzameling thuis van zwerfhandschoenen,waar we dan koekjes in deden) en het meest rare is nog wel dat ik na die 3 snikhete dagen en 1 dag na haar overlijden echt de meest dikke handschoen zie liggen op straat,wie verliest er in godsnaam zó'n dikke handschoen na 3 tropische dagen!!! Dat als je met Tom aan de overkant loopt, even naar huis kijkt.. denkt 'Mila ligt daar even te wachten..oh nee, ze is er niet meer'. Automatisch die draai maken om haar bakje eerst te pakken om eten in te doen..draai maak je nog steeds, maar je grijpt naar niks...Een paar keer per dag de woonkamer in lopen en automatisch met de ogen die 2 honden 'zoeken' in een oogopslag. En dat gaat de hele tijd zo door. We moeten er maar doorheen. soraya Wat een aandoenlijk verhaal. Zwerfhandschoenen verzamelen... en dan zie je daar plots de meest dikke handschoen ooit liggen...  Het doet zo'n pijn, ze te verliezen. Toen m'n vorige hond stierf, dacht ik dat mijn hart letterlijk zou breken. Ik wens je alle liefs van de wereld toe, in deze moeilijke tijd. Heel veel sterkte!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Blaffen
Echter Saar blaft bijna tegen iedere hond. Vanmorgen bv had ik ze aan de lijn omdat ik dus zie dat iemand mij tegenmoet komt met een hond. Saar begint meteen met blaffen. Ik vind het irritant, maar wat geeft ze aan? Janine Om te weten wat ze aangeeft, ga je op meerdere zaken moeten letten. Zoals bijvoorbeeld: Is je andere hond (die angstiger is) er ook bij? Hoe is de dynamiek tussen hen beiden in deze situatie? Hoe klinkt de blaf (je hoort een verschil tussen een onzekere blaf, een oprot-blaf, een drammerige blaf,...) Hoe is de rest van haar houding (fixatie, spanning, zich inhouden of net voluit willen gaan, protest, frustratie,...) Hoe reageren de andere honden (die je tegenkomt) op haar blaf?   Het is pas door het in een groter geheel te bekijken dat je kan zien wat er speelt.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mila 16-01-2008/ 26-06-2020
Ooooh, Soraya, wat een verdrietig bericht.  Het is zo zwaar, onze lieverds te verliezen, ze nestelen zich zo diep in ons hart en ons leven... Ik wens je veel sterkte en steun toe, een dikke troostende knuffel van ons! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Misschien praat iedereen wel in zijn eigen straatje hier, afhankelijk van welk ras je hebt of welk karakter je hond heeft maar het lijkt wel of je hond helemaal niks meer mag want 'in de hondentaal is dat heel brutaal!".  " Louise1972 Uiteraard spreekt iedereen vanuit zijn eigen ervaringen. Maar dat kan net zo leerzaam zijn; dat je van mensen met een ander ras dingen hoort waarvan je dan denkt:oooh, zit het bij die hond/dat ras zo? En hoe bewuster je daarvan bent, hoe makkelijker je incidenten kan vermijden. Want de meest gebruikte zinnetjes bij een incidenten zijn toch nog altijd: "dat doet hij nu nooit!", "mijn hond deed niks." of "het was maar om te spelen."    Ik zal je een voorbeeld geven over iets heel anders, zodat Danielle zich hier niet aangesproken hoeft te voelen: Ik loop met mijn malamute in het bos en uit de andere richting komt een meneer met een border collie. Die man zegt "voet" en zijn hond zet zich prompt naast zijn been. Vervolgens zegt die man: "kom maar door, mijn hond doet niks." Maar vanuit ons standpunt doet die hond héél veel! Want hij staat in die typische benepen sluiphouding die je wel vaker bij border collies ziet. Of dat nu naast het been van die man is of niet. Voor mijn hond (oertype) is dat: gevaar! Zij interpreteert die houding van de collie als prooisluipen, en zij pikt het niet als prooi beschouwd te worden. Als ik op dat moment haar zou dwingen om door te lopen, dat gaat mijn hond lelijk doen naar de collie, want voor haar is de collie een ernstige bedreiging die zij wil counteren en zeker niet wenst te ondergaan. Conclusie: het is niet de schuld van de collie, het is niet de schuld van mijn hond, dat ze doen wat ze doen. Het is aan de mens van de collie om te begrijpen dat de houding van zijn hond niet neutraal is maar wel degelijk iets uitstraalt, en het is aan mij om mijn hond te kennen en daar dus naar te handelen. En dus loop ik om. Of die man me dan een belachelijke kip vindt of niet (want zijn hond 'doet toch niks'?), interesseert me geen hol. Ik wéét dat deze situatie niet prettig zal aflopen, en dus vermijd ik ze.   En dat vind ik dus het punt: het gaat hier niet over schuld en fout, het gaat over inschatten en hoe snel dat mis kan gaan (door alle partijen, mens én hond). Want uiteraard: de border collie heeft niet de intentie mijn hond daar ter plekke aan te vallen en te verscheuren, maar toch leest mijn hond die houding zo, vanuit haar eigen aard en oorsprong. En dat is wat ik bedoel met: er is niet één enkele hondentaal die door alle honden wordt gesproken en op dezelfde manier kan geïnterpreteerd worden. Er is een basis hondentaal, maar daarnaast zijn er heel verschillende dialecten. Wij mensen kijken met een gekleurde bril, maar ook de honden zelf kijken ook vanuit hun eigen aard, ervaringen, opvoeding, e.d.      
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Maar die herder liep in een rechte lijn op de liggende golden af; waar zijn zijn manieren gebleven? Of mag hij wel in een streep op een liggende, hoog in zijn energie-hond afstormen?  Louise1972 Waar lees je dat? Zoals ik het begreep, staat er dat het een veldje (hondentoilet) was van enkele vierkante meter. De honden maakten kennis door het hek. Toen kwam het meisje met haar hond binnen en dook de hond erop. Het was dan toch geen aanstormende herder? Maar een herder die door zijn mens een klein terreintje wordt binnengeleid en door zijn mens bij een andere hond wordt gezet.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vervoer hond
Wat je ook als vervoersysteem kiest: bij de combinatie hond + veel bagage in een auto, let dan op een goeie luchtcirculatie en geen rechtstreeks zonlicht op de hond. Bij vele wagens is de airco bijvoorbeeld alleen voorzien voor de passagiersruimte, maar komt die koude lucht niet of nauwelijks tot achter in het koffergedeelte. De passagiers hebben dan de indruk dat het lekker fris is in de wagen, maar de hond heeft het achteraan al snel erg benauwd, zeker in een vrij gesloten ruimte (omringd met bagage). Ook dicht bij het glas zitten, bijvoorbeeld, kan in de zomer moordend zijn, ondanks verluchting. Dus als je kijkt naar een andere bench, of andere manieren bekijkt om een plekje voor je hond af te bakenen, hou daar dan zeker rekening mee.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Wat ik wil staat onderaan mijn openingspost. Het was naar mijn mening en naar de mening van het herderbaasje ook helemaal niet de schuld van mijn hond. Mijn hond deed ook niks verkeerds vóór dat hij aangevallen werd. Maar ik stond versteld van dat mijn Golden helemaal niet bang werd nadat hij 'aangevallen' werd door de herder. Hij wilde vrolijk spelen alsof er niks gebeurd was.   "Ik ben erg benieuwd of dit 'gewoon' bij de leeftijd hoort en dat ze vanzelf voorzichtiger worden. Of is dit iets wat hij moet leren? En hoe leert ie dat dan?" " Danielle Het gaat in deze situatie dan ook niet over 'schuld'. Het gaat over inschatting. En diegene die hem dat moet leren, is in de eerste plaats: jijzelf. Je zal bepaalde situaties moeten gaan managen. En dat heeft niets met 'schuld' te maken, en het is niet aan een vreemde hond om jouw hond terughoudendheid aan te leren, want je hebt geen vat op het verloop van zo'n situatie en niemand zit op incidenten te wachten. Dus wens je contact met nieuwe honden te maken, zorg dan altijd eerst voor een veilige setting, zodat ook jij de tijd hebt om de andere hond in te schatten en op basis daarvan de beslissing te nemen of het een goeie match met jouw hond is of niet. Is de setting niet goed, of ben je niet zeker: sta dan geen ontmoeting toe. Zo leert je hond dat niet elke vreemde hond zomaar 'okee' is.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
misschien zie ik het fout maar ik vind het nogal onnatuurlijk Dobry Ik vind dit ook een erg geënsceneerd filmpje, en de situatie komt voor mij zeer onnatuurlijk en geforceerd over. Maar dat neemt niet weg dat hele typische honden-uitdrukkingen wel door puppies gekend zijn. Lippen optrekken, grommen, wegduwen, afstand nemen, regelen en controleren, wauwelend en protesteren, uitdagen, botvangen, incasseren, sussen, liefhebben... in het nest is dit alles goed gekend en ook goed gekaderd. Puppies die op een faire manier worden opgevoed door een zelfbewuste moeder en ook onderling veel interactie hebben en de mogelijkheid krijgen om elkaar af te tasten, snappen die taal heus wel. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Dit is de eerste keer dat hij zoiets meemaakt. Hij had geen flauw benul. Moeten honden tegenwoordig iets in 1x oppikken en leren? Zelfs in een 'moeilijke/enthousiaste' leeftijd van 8 maanden? Want dat speelt natuurlijk ook voor een groot deel mee.  " Danielle Van mij moet je hond helemaal niets, ik wil je alleen maar wijzen op de mogelijke gevolgen van miscommunicatie. Dat je hond in zijn hele leven nog nooit terecht is gewezen en hij niet begrijpt wat opgetrokken lippen en gegrom betekenen, lijkt me sterk. Hij heeft 8 weken in het nest gezeten, ik ga ervan uit dat hij als pup ook daar meermaals grenzen heeft geleerd van zijn moeder, of van eventueel andere aanwezige volwassen honden, zelfs van zijn nestgenootjes onderling.   Dus wees gewoon zelf alert bij ontmoetingen met vreemde honden, een beetje behoedzaamheid kan geen kwaad. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Honden die anders zijn dan hem, daar kan hij zich nog niet goed in verplaatsen en daardoor ook niet anticiperen. Maar dat is een kwestie van dat die dat eenmaal nog niet geleerd heeft. Qua karakter is mijn Golden absoluut een sociale hond. Want als hij eenmaal de hondentaal kent, dan anticipeert ie daar ook zeker op.  Danielle   Maar blijkbaar leert ie die 'hondentaal' helemaal niet en pikt hij helemaal niks op, want in je openingspost schrijf je: "mijn hond had niet eens in de gaten dat het zojuist maar net goed is gegaan. Hij snapte niet eens waarom ze uit elkaar gehaald werden en terwijl ik hem inmiddels vast had, was hij nog net zo vrolijk als voorheen en deed hij zijn best op bij die herder te komen om te spelen. In tussen stond die herder vlak voor mijn hond (ook vast) met opgetrokken lippen. Hoe erg zo'n reu ook zijn best doet, mijn hond heeft niet eens in de gaten wat er aan de hand is en wil alleen maar spelen."   Dus zeggen: hij leert en anticipeert daarop... dat doet hij blijkbaar in praktijk helemaal niet.   Dus ofwel was er tussen de honden wat anders aan de hand dan wat je zelf denkt, ofwel leert je hond niet uit de reacties van andere honden op zijn eigen gedrag, en dan moet je -zoals al enkele keren geschreven- wel degelijk voorzichtig zijn in de nabijheid van andere honden, om jouw hond te beschermen.    En vat dit niet op als verwijt, hoor. Ik geloof zelf niet eens in 1 hondentaal, er is veel miscommunicatie tussen honden onderling, dus daar kunnen we als mens maar beter rekening mee houden.     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
- hij is super sociaal - bij elke hond die hij ziet gaat hij gelijk liggen - uiteraard ging mijn Golden gelijk liggen en wilde spelen. De herder kwam erbij op het veldje en het meisje maakte de riem los. Mijn hond lag nog steeds en was aan het kwispelen.  Danielle Misschien is je hond minder 'blij' met andere honden dan je in eerste instantie denkt, en is zijn gedrag meer een uiting van spanning? Gaan liggen als een andere hond nadert is een vraag om afstand, een vraag om tijd te krijgen om eerst de ander in te schatten. Als de andere hond dan toch nadert, krijg je vaak de reactie dat de liggende hond gaat opspringen en opgewonden doet. Je schrijft dat je hond gaat kwispelen, ook dat is niet altijd 'blij' zijn, maar kan op vele soorten opwinding wijzen, dus ook een teken van: dit is te spannend voor mij. De herder kan dit opgepikt hebben.   Ik wil hiermee niet zeggen dat het in jouw geval zo is, ik wil alleen even aangeven dat gaan neerliggen en kwispelen als een andere hond nadert niet noodzakelijk wil zeggen dat de hond de andere hond dan leuk vindt. Dus bekijk het gedrag van je hond eens zo onbevangen mogelijk, misschien zijn er signalen die je mist of verkeerd interpreteert. En is zijn reactie op andere (uitvallende) honden geen kwestie van ze niet begrijpen, maar van al te hoog in de spanning te zitten.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Past een hond bij mijn levensstijl?
Een mooie update. Succes met de zoektocht!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Een hond of toch maar niet?
Een herplaatser is dan eventueel ook nog een idee. Wij zijn opvang gezin geweest voor buitenlandse asielhondjes, die konden allemaal heel snel net zo lang alleen thuis zijn als onze eigen honden. Naomi Maar was die asielhond dat helemaal alleen thuis, vele uren lang, of in gezelschap van een andere hond? Want dat is natuurlijk ook een groot verschil...
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Een hond of toch maar niet?
Uiteraard mag de hond 's avonds bij ons komen liggen als we TV kijken en wil ik hem over zijn koppie aaien. 't is niet dat hij ons dan met rust moet laten. Maar we willen toch ook wel een beetje TV kijken. In huis is het wel niet bedoeling dat er gespeeld wordt. Dat moet buiten in de tuin. Die is 150m2 dus daar kan het beest zeker wel wat in rondlopen en achter balletjes aanlopen. Ook lijkt het mij geen probleem dat je veel vrienden gaat bezoeken zolang de hond maar mee mag, toch? Er is zoveel gezelschap rondom dus waarom zou hij daar geen liefde kunnen krijgen? En dan moet de hond het wel al eens doen zonder opvang gedurende 10 uur.  Jelle Je hebt een soort ideaalbeeld van een hond, maar in praktijk gaat het vaak niet zo.  Honden klieren, zeuren, piepen, slopen, hangen de etter uit... Ze uiten hun frustraties of verveling door gebruik van hun tanden, hun stembanden, hun nagels en hun ontlasting.  Die 10u in het tuinhuis en de tuin kunnen dus uitdraaien op: een hele dag geblaf en gejank en boze buren, een vernield tuinhuis, kuilen gegraven in de tuin, een gesloopte schutting, een hond die foute planten heeft opgegeten en ziek geworden is,... Dat rustig TV kijken 's avonds na een lange werkdag kan in praktijk ook worden: een hond die bol staat van energie en frustratie en gaat piepen, krabben, spullen kapotbijten, je geen seconde met rust laat,... De bezoekjes aan je vrienden kunnen ook gaan als: een nerveuze, pieperige hond die iedereen op de zenuwen werkt, gestresseerd wordt van de drukte, baldadig en vervelend wordt,...   Kortom: hou voor ogen dat het niet allemaal mooi en lieflijk gaat op momenten dat het jullie zo uitkomt. Bekijk het ook vanuit de niet zo fraaie kant, de moeilijke dagen. En kijk zeker ook door de hond z'n ogen: na 8u in een berging de nacht te hebben doorgebracht, moet je vervolgens 10u in een tuinhuis zitten, om 's avonds even te wandelen en achter een bal te rennen, en dan weer in je mand naar tv te kijken om vervolgens weer de berging in te moeten. En vraag je dus kritisch af: waar zit de levenskwaliteit voor de hond? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Een hond of toch maar niet?
Ik denk dat jullie geen correct beeld hebben van wat een dier een hond is, wat zijn noden zijn en waar ie zelf plezier in vindt. Er is nauwelijks tijd voor een hond in jullie leven, want naast de lange werkdagen hebben jullie ook een druk sociaal leven (wat heeft de hond hieraan?) en willen jullie ook nog eigen tijd (tv kijken). Dus waar denk je dit dier een plezier mee te doen? Waar is zijn invulling van een leuk en voldoening gevend leven?   Misschien kan je, ipv voor een eigen hond te gaan, op vrije dagen eerst al es babysitten op de hond van iemand anders, of je als vrijwilliger melden om te wandelen met asielhonden?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Voor en nadelen pup uit het buitenland?
Oeps, dubbel.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Voor en nadelen pup uit het buitenland?
Er kunnen bepaalde redenen zijn waarom je een pup uit het buitenland wenst, bijvoorbeeld: Een zeldzaam ras waarvan je in eigen land geen goede fokker vindt, of een pup wensen uit specifieke voorouders (karakter, eigenschappen, talenten, prestaties,...) Maar aan de 15 weken regel zitten ook nadelen. Hoe groot die nadelen zijn, hangt af van je eigen verwachtingen en noden. Als jijzelf bijvoorbeeld een heel andere levenstijl hebt als de fokker, heel andere behoeften qua socialisatie, een andere visie hebt qua opvoeding of leefregels, ander huishouden, enz. Dan kunnen die eerste weken een stempel drukken die jij zo helemaal niet heb gewenst of waar je dan meer moeilijkheden mee zal ervaren om dit weer uit te wissen, af te leren, enz.   Maar: het is niet omdat een hond uit het buitenland tot 15 weken moet wachten voor ie de grens over mag, dat jij tot die tijd moet wachten om zelf de grens over te gaan. Dus ook daar is een mouw aan te passen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Dag lief meisje ... gekke ziva
Oooooh, wat erg, die mooie meid. En nog zo jong... Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte met dit verlies, een hele dikke troostende knuffel voor jou! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Bericht van Liz over Momo
Ooooh, wat een verdrietig nieuws. Heel veel sterkte gewenst aan ieder die haar liefhad, haar mist en om haar rouwt.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Reis met ons mee naar de poolgebieden: Laatste update p.3
hoe is het eigenlijk met de campertruck nu? " Dobry Daisy -wat zo heet ze - was niet blij met de corona-crisis en de verplichte stalling. Gelukkig zijn sommige grenzen al weer open en mag ze weer op pad 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Reis met ons mee naar de poolgebieden: Laatste update p.3
Al weer een jaar geleden. Ben zelf ook nog es even door het topic gegaan, alle foto-updates bekeken... aaaah, wat een mooie wereld is het toch, wat een vrijheid (zonder lockdowns )! Nou kriebelt het weer. Wat zit ik hier nog op mijn stoel te doen? Hahahaaa! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Tips voor wandelvakantie met de hond
Of een gewone lijn handig is of niet, hangt af van het soort wandelingen dat je wil maken. Op brede, makkelijke bospaden is een korte lijn geen probleem. Als het wat rotsiger, steiler, meer klauterwerk wordt, dan kan je beter een langere lijn nemen, zodat de hond meer ruimte heeft en je elkaar in je bewegingen niet belemmert. Of laten loslopen, als je dat mogelijk is. Een heupgordel hoef je niet speciaal aan te schaffen, tenzij je dat zelf natuurlijk graag wenst.    Er zijn hele mooie (lusvormige) wandelingen naast riviertjes. Dat is altijd fijn tijdens de zomer, een beetje verfrissing.  Je vindt heel veel info via internet, maar er is ook een goed boek: Groot wandelboek Ardense rivieren, van Julien Van Remoortele. Hij heeft ook andere wandelboeken vd ardennen. Dus misschien kan je daaruit al enkele leuke tochten selecteren. In de beschrijving staat telkens de aard vd weg:  hoeveel km onverhard, verhard, of er laddertjes zijn, e.d.   Veel plezier!
 

Vrienden van chang

honden foto van Nienke & de roedelhonden foto van Kelly (L) Quila (L) Zazahonden foto van Neeltje en Snowie honden foto van Joyce van Suka en Aikohonden foto van YmY en de bende honden foto van Hans Smitshonden foto van Gerdine van der Lindenhonden foto van Chimarronhonden foto van Marianne van Versendaalhonden foto van Remie met sledehondenteam Silver liningshonden foto van Laura honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey honden foto van Carmen en Rayza de Huskyhonden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3honden foto van theo  en martina honden foto van Jesse en Hachikohonden foto van Alaska Malamutehonden foto van Bellahonden foto van mariskahonden foto van Claudiahonden foto van huskywomanhonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Wolverinehonden foto van Plucheke007honden foto van Ellenhonden foto van Bommie en Machonden foto van Nickhonden foto van Vickyhonden foto van ineke honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*honden foto van Samantha ;)honden foto van Laura & Figohonden foto van Celine & Yacko honden foto van Daantje*Quincy&Chayennehonden foto van .honden foto van Yvette & Lectorhonden foto van Alaska's Finest!honden foto van Tamara

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^