HondenPage baasje Vicky

Wat schreven de vrienden van Vicky op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hoe vaak ontwormen?
Toen de honden nog jong waren, werden ze een 3-tal keer per jaar ontwormd. Nu ontwormen we in functie van onze reizen. Soms is het verplicht bij vertrek (invoerregels), maar na een lange reis krijgen ze sowieso een ontworming. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in een tweede hond er bij.
Er zijn een aantal algemene aanbevelingen die nuttig kunnen zijn, zoals:   - de honden eerst al eens op neutraal terrein laten kennismaken, bijvoorbeeld samen op een ontspannende wandeling en dan pas naar binnen gaan in huis. - speelgoedjes, kauwbotten, eetbakken, e.d. wegzetten zodat hierover geen ruzie kan ontstaan  - de honden gelijkwaardig behandelen, dus de ene geen privileges geven boven de andere, zodat er geen jaloezie of strijd ontstaat - de leefregels die er momenteel al zijn ook hanteren voor de nieuweling, zodat er een duidelijk kader is en er geen verwarring is   Maar verder is het natuurlijk heel erg afhankelijk van de honden zelf, hoe de dingen zullen lopen. Dus enige soepelheid en onbevangenheid is altijd op z'n plaats.    Alvast veel plezier gewenst, met de nieuwe viervoeter erbij. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Riep je
Hahahahaaaaaa! De kleine draak! De beruchte 'wat moet je'-blik!    Die kennen ze hier ook vanaf de eerste dag. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Compulsief stokken eten (graag alternatieve tips)
" Hahaha hierbij is het probleem officieel opgelost. Allemaal dankzij modder in een potje, en de nimmer teleurstellende genialiteit van Alaska’s Finest. Slotje!  " Iglo Whahahahahaaaa! Was alles in het leven maar zo simpel als modder in een potje!    Succes!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Compulsief stokken eten (graag alternatieve tips)
Jongens, jullie hebben mij modder in een potje aangesmeerd  heb net de sanofor aan de alleseter gegeven en zelfs zij keek me aan “wat is dit nou weer”.  Iglo Lust ze het niet? Smeer het op een stok!  Ofwel likt ze het er dan graag af, ofwel wil ze nooit nog stokken eten 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puber, gedragsproblemen of dominantie?
" - bij iemand van het gezin, hij is nooit bang geweest voor iemand en is over het algemeen hartstikke sociaal naar iedereen en wil ook echt bij ons zitten - ik denk ‘laat me met rust’ maar toch gaat die dicht tegen je aanliggen op dat moment en als je stopt wil die dat je doorgaat - hij heeft nooit problemen gehad met dingen afgeven. Nu ruilen we het met iets lekkers en dat gaat goed behalve als het om iets gaat waarvan hij weet dat het niet van hem is " mi Probeer eens ruimer te kijken, naar de grotere context. Want puur op basis van deze tekst, kan het eigenlijk alle richtingen uit. Het kan dat je hond agressie gaat inzetten als manipulatiemiddel, maar het zou bijvoorbeeld net zo goed kunnen gaan over een hond die je probeert uit te dagen tot een spelletje: zoek me dan! Pak het dan, als je kan! Dat is moeilijk af te leiden uit de tekst.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Puber, gedragsproblemen of dominantie?
- onder de bank kruipen als er iemand binnen komt terwijl hij totaal niet bang is - hij gromt als je hem wil aaien ook al wil hij wel dat je door aait (dit laat hij zien door zijn poot omhoog te steken elke keer als je stopt) - hij haalt snel uit door dingen waar die nooit problemen om maakte (aaien, iets afpakken) mi - Duikt hij onder de bank bij het binnenkomen van een vreemd iemand, of bij iemand uit het gezin, die hij kent? Waaruit leid je af dat hij niet bang is?   - Is het grommen in de zin van: laat me met rust, of is het grommen omdat het fijn is?   - Heb je de hond aangeleerd om iets los te laten, iets af te geven?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Gezichtsvermogen hond
Een stilstaande mens in de verte is een vreemd object maar als die mens begint te lopen herkennen ze ogenblikkelijk als het als mens. sylvia Dat wordt idd vaak zo gezegd, maar in praktijk merk ik toch iets heel anders.  Stom voorbeeldje: een standbeeldje van een hond. Daar reageerde mijn hond ooit al es van ver op, terwijl dat standbeeld toch helemaal niet beweegt. Dus ze herkende dat puur op vorm, want naar echte hond ruiken deed dat beeld uiteraard ook niet. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Compulsief stokken eten (graag alternatieve tips)
Ze kan zelfs naar een boom toelopen en er schors vanaf schrapen.  Iglo Eikenschors helpt tegen darmklachten, olmenschors tegen maag- en darmontstekingen... Je zou eens kunnen googlen op olmenbast of rode iep-poeder voor honden, dat is speciaal voor maag-darm klachten. Misschien als eerst de spijsvertering terug goed zit, dat je dan het gedrag iets makkelijker kan ombuigen? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Compulsief stokken eten (graag alternatieve tips)
Eet je hond alles wat hout is op, of kiest zij bewust stokken uit?  Je legt zelf al een zekere link met maag-darmproblemen, en dat is, denk ik, niet toevallig. Bepaalde boomschorsen bevatten namelijk stoffen die de spijsvertering ondersteunen en maag-darmlast vermindert. M.a.w. in dat geval weet je hond dus instinctief wat goed voor haar zou zijn. Alleen is haar praktische uitvoering misschien wat exuberant. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Gezichtsvermogen hond
Ze zien idd beter in het donker en pikken beter bewegingen op. Wat mezelf ook opvalt: ze merken ook veel beter kleine wijzigingen of abnormaliteiten op in een landschap.  Bijvoorbeeld op de heide. Als dan ergens in de verte een bordje is geplaatst, of een lint rond een boom is gehangen, dan hebben ze dat meteen opgemerkt, terwijl ik dat bijlange nog niet gezien heb. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Bijten puppy
Puppies happen, springen, hebben peper in hun kont Misschien heb je wat aan de tips uit dit topic? https://www.hondenpage.com/hondenforum/228126/hulp-bij-puppy??volgorde=0#div5627456
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Overgewicht bij huisdieren
Ik denk dat het geen kwaad kan om het niet zo algemeen te zien, maar het ook rasgewijs een beetje te kaderen. Net als Dagmar aanhaalt, zie ik een paar plaatjes voorbij komen die me aan bodybuilding doen denken. Dat heeft op zich weinig met sterk, gezond, of goed gewicht te maken.   Niet alle rassen hebben dezelfde lichaamsbouw. Als het goed zit, is de lichaamsbouw in verhouding met hun oorspronkelijke aard en werk. Een hond die elke dag in koud water moet werken, die heeft een zekere speklaag nodig om zich te beschermen. Die speklaag bij een huishond laten aangroeien tot een sleepbuik, nee, dat komt de hond uiteraard niet ten goede.  Overgewicht is m.i. nooit gezond. Maar uitgaan van algemene plaatjes om dat door te trekken naar verschillende rassen, dat lijkt me ook nogal onzinnig.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
Het vermenselijken van dieren kan ook doorschieten.  Zij zien een gelijkwaardig partnerschap (een illusie), terwijl het verbond en de regels en voorwaarden die erbij horen, feitelijk eenzijdig door de mens aan het dier worden opgelegd en niet (per se) in het belang van het dier zijn. Joop Alles kan doorschieten.  En het begrip vermenselijken kan ook op verschillende manier geïnterpreteerd worden. Zo zie ikzelf bijvoorbeeld in een hond die goeie punten moeten halen op school, de hamster als beste vriendje moet hebben ipv hem op te eten en een uitgebreide menselijke woordenschat moet begrijpen veel meer vermenselijking en verder van het dier an sich afstaan dan gelijkenissen zien qua zorgzaamheid, vertrouwen of fair play.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden
Angelique, ik wou je even zeggen dat ik je een sterke vrouw vind. Het klinkt als een heftige situatie waarin jij je bevindt, die emotioneel echt niet makkelijk is, maar waar jij toch een zekere cool & kalmte in kan bewaren. Sterkte, meid! Ik hoop dat jullie eruit komen, jullie allemaal.     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
Dus als ik het goed begrijp zijn hier de punten waar wij op moeten letten: - Van haar genieten en haar veel liefde geven - duidelijkheid geven  - haar gewoon een puppy laten zijn - mentale spelletjes spelen - meer focussen op een band opbouwen dan luisteren. Nog iets gemist? Mick25 Sleutelwoorden in de opvoeding zijn geduld, duidelijkheid, (zelf)vertrouwen, vriendelijkheid, communicatie en openstaan voor elkaar (in beide richtingen). Je kan met je moeder eens samenzitten en bekijken wat er belangrijk is (als doel), en vervolgens hoe je daar naartoe kan werken. Bijvoorbeeld: Als je wenst dat de hond bedaard en kalm is binnenshuis, dan kan je inzetten op het aanleren van beheersing in combinatie met het bieden van tevredenheid (actie buitenshuis, rust binnenshuis). Of als je wenst dat de pup niet gaat schooien en bedelen aan tafel, dan maak je zelf een duidelijk onderscheid tussen: puppy krijgt haar eten in haar bakje, maar krijgt nooit wat als jullie aan tafel zitten. Of als je wenst dat de pup niet staat te stuiteren en de deur openkrabt van enthousiasme als je met haar buiten gaat, dan zet je in op zelfbeheersing, op leren geduldig zijn en gaat de deur pas open als de hond eerst in de gewenste gestemdheid is. Enz, enz. De puppy hoeft dus niet altijd letterlijk te 'luisteren' naar een bevel, zij leert door de manier waarop je met haar omgaat wat het gewenste gedrag is. Omgangsnormen of huisregels aanleren is dus iets heel anders dan gehoorzamen op commando. Een hond begeleiden naar volwassenheid gaat -voor mij persoonlijk althans- in de eerste plaats over zaken als zelfbeheersing, geduld, tolerantie, zelfzekerheid, communicatie en begrip, incasseringsvermogen, zelfstandigheid, e.d.  En nee, dat is er allemaal nog niet meteen op de leeftijd van 13 weken, dat vraagt tijd, en... jaja, geduld 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
Ja, je hebt een relatie met elkaar en ja, je voelt liefde voor je hond en de band is belangrijk. Dat snap ik allemaal. Ook dat sommige mensen meer van hun huisdier houden dan van andere mensen (het idee van onvoorwaardelijke liefde). En dat het heerlijk is om je hond te knuffelen of dat 'ie op schoot ligt. Ik zou zelf vanwege allerlei positieve aspecten zeker niet zonder huisdieren kunnen. Maar. Het. Zijn. Geen. Mensen.Joop Natuurlijk zijn het geen mensen. Het zijn ook geen bizons of neushoorns. Daar gaat het toch ook helemaal niet over? Het gaat over samenlevingsstructuren. De basis daarvan verschilt niet zo veel. En tenslotte verwacht je van die hond wel dat ie in een menselijke wereld leeft, dus er is altijd een gemeenschappelijke grond. Mensen én dieren die samenleven in een sociale structuur wensen op elkaar te kunnen rekenen, te weten wat ze aan elkaar hebben. Anders is er geen reden om samen te leven. Betrouwbaarheid is een universele basis.    Als de moeder aangeeft dat vertrouwen een probleem is en ze geen enkele connectie voelt met de hond... tja, dan vind ik het eigenlijk niet verwonderlijk dat ze de hond weg wil. De verhouding zit m.i. nogal scheef, als het woord 'luisteren' wel zo'n 20-tal keer valt in de posts maar er blijkbaar niet dieper wordt gekeken dan dat. Een vergelijking met menselijke omgangsnormen of basisstructuren kan helpen om hierop dieper in te gaan. Dat is niet hetzelfde als beweren dat een hond een mens is. De schrik om te vergelijken met iets wat we kennen, da's toch nergens voor nodig. Net als omgekeerd: een vergelijking of herkenning uit de hondenwereld aanhalen, maakt nog niet dat je jezelf als hond beschouwt. Haha, het zou wat zijn! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in kleinste teefje uit het nest kiezen of niet?
In het nest van mijn hond zat 1 hele grote teef. Ze werd 'the big mama' genoemd omdat ze zo fors was in vergelijking met de anderen. 7 maanden later was het kennelwandeling met de fokker en was zij de kleinste van alle teven, ha!  Om maar te zeggen: er volgt nog een heel groeiproces. Het is niet zo dat de kleinsten in het nest ook de kleinsten als volwassenen zullen zijn.   Dus als de pup verder wel alert, energiek en gezond is, zou ik met de grootte binnen het nest niet zo inzitten...
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
" Ik heb het even met mijn moeder over gehad. Ze zei ongeveer dit: “Ik heb haar nooit geslagen, en toch heb ik het gevoel dat ze bang voor me is, terwijl ik niet iets waarvan ik bewust ben fout doe. Ik wil gewoon niet meer uitlaten omdat het echt een drama is. Ze rent overal heen en ze rent de weg op. Ik kan maximaal 20 meter lopen en dan trekt ze overal heen en wil ze de weg op rennen. 9 van de 10 keer moet ik haar optillen omdat ze weigert om te lopen. En dan moet ik haar nog 10 meter verder tillen omdat ze anders weer terug rent. Als ik haar roep komt ze aanrennen en dan 2 meter voor mij draait ze zich om en rent weg. Ik kan niet meer goed van haar houden en een band met haar opbouwen omdat ze mij niet vertrouwt. Wat heb ik fout gedaan dat het binnen allemaal prima gaat, maar buiten is het echt een ramp. Vanaf de eerste dag dat ze hier is, heb geen band/connectie met haar. Wat doe ik fout want zo gaat het niet goed.” dat zei ze ongeveer. Reacties hierop? " Mick25 Het vetgedrukte is waar het mee begint. Je moeder voelt geen connectie met de pup. En dus de pup ook niet met haar. Ze kan de pup moeilijk verwijten dat die haar niet vertrouwt, als ze zelf geen vertrouwen heeft in de pup en er niet voor haar wil zijn (steun en toeverlaat). De eerste vraag is: zou je moeder die connectie wél willen, m.a.w. wil ze daar zelf, opnieuw vanaf 0, in investeren?   Als het uitlaten zo lastig is, waarom ga jij niet samen met je moeder op pad? Laat je moeder de hond aan de lijn houden en jij bent erbij om het prettig te maken voor iedereen. Want nu is je moeder geërgerd en gefrustreerd tijdens het uitlaten, en de puppy pikt deze emotie feilloos op en wordt er zelf nerveus van (zie haar gedrag).  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in wachtlijst onzeker
ik denk dat ik het voor nu wel bij deze Fokker hou.. en mocht het er niet in zitten dan laat ik me wel op meerdere lijsten zetten... DIVA & † BALOU Communiceer hier dan open over met de fokkers. Er zijn fokkers die pas aan een nestje beginnen als ze voldoende gescreende kandidaten op de lijst hebben, die vertrouwen er dan ook op dat je specifiek voor hun combi kiest. En er zijn fokkers die meerdere inschrijvingen okee vinden, omdat ze weten dat de vraag naar hun ras sowieso groot genoeg is en het dus niet erg vinden dat er nog geannuleerd wordt. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in wachtlijst onzeker
"   Pups die naar het buitenland gaan, moeten op de leeftijd van 12 weken de rabiës vaccinatie krijgen en mogen 21 dagen: dus op de leeftijd van 15 weken de grens over.  " Loesje Klopt! Ik was wat te gehaast in m'n schrijven. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in wachtlijst onzeker
" 12 weken, maar het duurt 3 weken vooraleer deze rechtsgeldig is. " Dagmar Ah ja, dat schreef ik fout! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in wachtlijst onzeker
die 16 weken naar ons land is dat ook met goede fokkers? DIVA & † BALOU Jazeker. De verplichte rabiësvaccinatie wordt gegeven op de leeftijd van 15 weken. Vanaf dan mag de pup de grens over. Je gaat 'm niet zelf ophalen dan? Wordt ie op transport gezet?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in wachtlijst onzeker
Die pups uit het buitenland... zijn die op een leeftijd dat ze het nest mogen verlaten? Kan je er met de huidige corona-maatregelen wel op bezoek (om kennis te maken met de fokker en zijn honden)? Dat zijn toch belangrijke praktische overwegingen die je eerst moet maken. Of het uberhaupt wel kan.   Op meerdere lijsten staan: dat hangt af van ras tot ras. Bij sommige rassen hebben de fokkers een onderlinge afspraak dat kandidaten zich slechts op 1 lijst mogen inschrijven, omdat de fokkers er op willen rekenen dat kandidaten heel bewust kiezen voor een bepaalde combi van ouders, en dus niet gaan shoppen.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
En nu mijn moeder overhalen dat er echt nog hoop is. Want ik wil echt niet dat ze weggaat.  Mick25 Toen jij nog een baby was, heeft je moeder vast ook eerst voor je gezorgd, je geknuffeld, geduldig en lief geweest. En pas als je groter werd, en die warme connectie er al was tussen moeder en kind, kwam het luisteren er in de opvoeding bij. Het is slechts 1 onderdeel van het samenleven, dus. First things first! En dat is elkaar graag zien. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
Luisteren, luisteren, luisteren... ik heb de indruk dat jullie je veel te veel focussen op gehoorzaamheid ipv op vertrouwen, geborgenheid en zelfzekerheid. Het is een jong diertje. Hij moet kunnen rekenen op zijn mens. Dat is de basis.  Als je moeder zich alleen maar focust op 'luisteren' dan vind ik het niet vreemd dat de pup er lak aan heeft. Ik zou je moeder dus zeggen: geef die pup eerst es wat meer ademruimte. Stap es mee in zijn verhaal, leer zijn voorkeuren kennen, en hou het leuk. Zo ga je het samen fijn hebben, ziet de hond jou ook als een prettig iemand en kan vriendschap groeien. En van daaruit zal dan gehoorzaamheid heel wat makkelijker volgen, omdat er eerst een warme band is gecreëerd.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden
Een pup in huis is een 'makkelijk' doelwit om al aanwezige frustraties en woede op uit te werken. Er zijn al langer spanningen tussen jullie. Persoonlijk zou ik in de eerste plaats daarover spreken en daar de oorzaken van blootleggen, samen of via een therapeut.     De pup schrok toen ie tijdens zijn slaap plots werd aangeraakt. Licht grommen is dan niet zo vreemd.  Als je een GT wenst, kies dan zorgvuldig. Iedereen lijkt zich wel GT te willen noemen, daar zit heel wat kaf tussen het koren. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in We gaan je missen Pika
Altijd zo intens verdrietig, om afscheid te moeten nemen van je lieve hond. Heel veel sterkte gewenst! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nieuw hier met oud besje
Ik merk dat ik nu juist veel meer stil sta bij momenten samen die ik voorheen als vanzelfsprekend nam. Vooral het genieten van een boswandeling. Als ze dan los kan lopen en de honden van een vriendin zijn erbij, dan is ze helemaal blij en loopt nog 3 kwartier tot een uur mee. Ook de kliko aan straat zetten vindt ze nog steeds een feestje.  Caroline
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nieuw hier met oud besje
Welkom op het forum! Ouderdom en de daarbij horende kwalen, ja, het is niet altijd makkelijk. Maar boos worden op de hond helpt niet, integendeel, dat is extra spanning en daar wordt je hond nog onrustiger van. Dus probeer andere kanalen te vinden, om je boosheid even eruit te gooien, waar de hond niet bij is zodat die er alvast geen last van heeft.  Misschien kan je ook proberen te focussen op al wat nog wél fijn is, ipv al datgene wat ze niet meer kan. En probeer daar de waarde en vreugde in te vinden: samen op de bank liggen, een appeltje delen, het geluid van haar pootjes op de vloer, de zachtheid en warmte van haar vacht. Kijk naar wat je haar nog kan schenken, hoe klein dat ook is: een massage van haar rug, een snuffelrondje, wat lekkers verstoppen,...   Zelf vind ik oude honden erg aandoenlijk. Het doet pijn te beseffen dat het einde nadert, maar het geeft ook zo immens veel ontroering en voldoening te weten dat je ten volle hebt samengeleefd en alles hebt gegeven wat je in je had.  Dus geniet van je oude besje, zolang het nog kan.   
 

Vrienden van Vicky

honden foto van Marianne van Versendaalhonden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van theo  en martina honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poeshonden foto van Hanne baasje van  Bonny honden foto van Lizzie en Sterrehonden foto van Claudiahonden foto van Olivia en Joephonden foto van huskywomanhonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Wolverinehonden foto van brenda & cora ° Eros ° Frodohonden foto van Plucheke007honden foto van Indrahonden foto van Ellenhonden foto van Caroline & Atlashonden foto van Nickhonden foto van ~Christel~;-)honden foto van Knut en Lilohonden foto van ineke honden foto van silke & woody honden foto van changhonden foto van Yvonnehonden foto van Suze en de 3honden foto van Celine & Yacko honden foto van Marjoleinhonden foto van Jeftahonden foto van Yvette & Lectorhonden foto van Alaska's Finest!honden foto van BB&Blackyhonden foto van Dy-Annhonden foto van May

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^