HondenPage baasje peggy

Wat schreven de vrienden van peggy op het forum

honden page profiel SusanneSusanne schreef in Advies van derden "kenners"
Het lijkt mij belangrijk om te benoemen dat TS zelf ook onder de noemer "derden" valt, we zitten hier immers op een forum. De meeste mensen hier kennen elkaar niet en je kunt elkaars honden ook niet beoordelen op foto's en verhalen. Adviezen geven staat hier op dit forum vrij, maar het is aan ieder om zelf te beoordelen wat bij jouw situatie past, je moet altijd rekening houden dat je online bent en mensen vooral uit eigen ervaring en herinneringen adviseren, en dus nooit kunnen weten hoe jouw situatie werkelijk is. Daarnaast kan iedereen hier redelijk anoniem van alles roepen, maar dat wilt nog niet zeggen dat je verstand hebt van zaken en mensen jouw wijze het beste kunnen opvolgen. Dat je hier zegt dat je kenner bent, betekent niet automatisch dat je het ook bent, geldt net zo goed voor jou als voor mij. Daarnaast is er nooit slechts 1 weg, 1 manier... Opvoeden is een zoektocht en leerproces voor zowel hond als mens. 30 jaar geleden dachten ze precies zoals jij beschrijft. Gelukkig zijn er mensen die open stonden en staan voor dat leerproces en daarmee inmiddels ontdekt hebben dat je helemaal geen baas hoeft te zijn. Meer een ouder, die let op de lichaamstaal van de hond en daarop inspeelt/begeleidt. Zo ontstaat er een echte samenwerking. Je zou jezelf en je hond tekort doen door tegenover elkaar te gaan staan, waarbij 1 baas is en de ander maar te gehoorzamen heeft. Maar dat is ieder zijn keuze... Corrigeren/begrenzen doe ik wel eens, maar alleen als het echt niet anders kan. Ik werk liever met afleiden en beloning! Boek je erg goede resultaten mee.    Wist je trouwens dat de komst van hulphonden mensen heeft doen beseffen dat een hond, naast functioneel, ook een ware vriend kan zijn? Informeer eens naar de wijze waarop die opgevoed/getraind worden, dan gaat er een hele wereld voor je open. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Een mannen huishouden .
Wat schattig ! Heel veel geluk en een goede gezondheid voor ze!
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Welterusten lieve Dior
Heel veel sterkte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Welk y-tuig past bij mijn hond?
Het Happy Dog tuigje van Finse makelij. Er zijn verkoop- en meetpunten in heel Nederland. Het tuigje bestaat uit 3 afzonderlijke delen en de delen kunnen ook in verschillende maten besteld worden. Het is heel comfortabel, gemakkelijk te wassen en aan en af te doen.Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren met lichtgevende strepen, zodat de hond ook in het donker goed opvalt. De verkooppunten meten de hond en zoeken de juiste maten. Is het tuigje binnen, kom je weer langs en zij zetten de 3 delen precies op maat. Werkt prima. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in De puberteit
Monkey is 13 maanden oud. De dag dat ze loops werd zag ik direct een andere blik in haar ogen. Ze heeft de eerste 2 dagen alleen maar geslapen. Daarna had ze duidelijk weer zin in allerlei activiteiten. Ze was dan net zo enthousiast als anders, maar ik vond dat ze iets sneller in trekgedrag verviel. Ze wilde ook maar wat graag naar andere honden toe, terwijl ze dat anders niet zo heel interessant vindt. Wat natuurlijk niet zo vreemd is als je loops bent ;-). En met andere mensen kon ze ineens weer wat wilder zijn tot het punt dat ik af en toe moest ingrijpen. Dus misschien is onzekerheid niet echt de juiste omschrijving, maar ik merkte toch wel iets van verandering in haar gedrag. Ik heb ook wel gehoord van teefjes die ronduit depressief worden tijdens de loopsheid, dus voor mijn gevoel valt het allemaal wel mee dan.    Wat de rest van mijn vraag betreft, ik heb vanmorgen even naar de dierenkliniek gebeld en geïnformeerd. Het is inderdaad veel voorkomend dat een teefje 3 weken wat bloedverlies heeft (op die paar dagen van echt dekrijp te zijn na), maar zoals het nu gaat met Monkey klinkt het ook gewoon als een normale loopsheid, en kan het zonder nabloeding voorbij gaan.    Wat steriliseren betreft, ik zou dat zo lang mogelijk uitstellen mits je teefje gezond is en geen echte last ervaart van het loops zijn. Hormonen spelen immers een belangrijke rol in het volwassen worden. Verder is het ieders eigen keuze natuurlijk, je hoeft het ook niet te laten doen. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in De puberteit
Ik heb een vraag voor de eigenaren van de dames onder ons: hoe verloopt een (eerste) loopsheid bij jullie? Monkey is voor het eerst loops geworden. Hiervoor heb ik reuen gehad, dus voor mij ook even aftasten hoe zoiets gaat verlopen. Ik wist al wel dat teefjes ander gedrag kunnen vertonen tijdens de loopsheid, en dat het wenselijk is (indien je geen nestje wilt) om haar 3 weken aangelijnd te houden. Nou tot zover is het duidelijk. Ik heb inderdaad gemerkt dat Monkey iets sneller spanning opbouwt tijdens deze periode, dus mogelijk is ze wat onzekerder door de hormonen..? Al valt het allemaal ook wel mee (gelukkig!). Hebben jullie ander gedrag gemerkt bij jullie teefje? Ik heb overigens begrepen dat teefjes 3 weken loops waren, en dus 3 weken vloeiden, op enkele dagen midden in de loopsheid na, waarbij ze echt dekrijp zijn. Hier heeft Monkey de eerste anderhalve week af en toe wat bloed verloren, daarna werd het doorzichtig vocht. Die dagen had ze ook interesse om gedekt te worden, de lelledel! Precies volgens schema lijkt me. Ik had vervolgens verwacht dat met de laatste week loopsheid er opnieuw weer wat bloedverlies zou optreden. Maar inmiddels zit Monkey op dag 18 en is dat bloedverlies niet meer terug gekeerd, de hele loopsheid lijkt zelfs voorbij te zijn. Heb ik dat verkeerd begrepen dan, en hoort het zo voorbij te gaan? Hoe is dat bij jullie meisjes gegaan? 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vraagje titeren
De fabrikanten van de cocktails zijn er helemaal op ingesteld dat de dierenartsen in feite alleen cocktails bestellen en (bijna) nooit separate entingen. Het is absurd dat mocht bv. de "hondenziekte" te zijn teruggelopen, er geen separate enting van te krijgen is en ze dus standaard dan de cocktail adviseren. Ik vind dat heel scheef. Dan wordt het feit dat we titeren door het ingeslopen gedrag van de dierenartsen, dit te niet gedaan. Toen de titerbepaling van Romeo aantoonde, dat de "hondenziekte" iets was teruggelopen en hij dus volgend jaar weer ge-ent moest worden (?), wat de dierenarts aanraadde, heb ik besloten hem niet meer te laten enten. Dierenartsen zouden massaal separate entingen kunnen bestellen, maar omdat ze dit over het algemeen niet doen, zijn ze er niet. Het schijnt dat mocht Romeo in aanraking komen met een hond met "hondenziekte", zijn antistoffen weer gaan toenemen. Iedere dierenarts doet het anders en omdat ze zelf vaak niet eens willen titeren, of er te weinig vanaf weten, adviseren ze niet altijd het juiste. Ze titeren nu omdat de baas het vraagt. Ze adviseren zelfs ieder jaar te titeren. Dat is omdat het meer opbrengt elk jaar te enten en ze zeggen niet graag: kom over 4,5 jaar maar eens terug. Scheelt in omzet.
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Kan niet wennen aan pup
Het is mooi dat jullie je zo inzetten om de (mentale) gezondheid van jullie dochter te verbeteren. Een hondenmaatje kan inderdaad zoveel beterschap geven, daar weet ik alles van! Maar ik verbaas me wel over het advies van de psychologen, en hoe weinig informatie jullie verder gekregen hebben over (hulp)honden. Met sommige dingen die je vertelt komt het een beetje over alsof dit hun advies/boodschap was (een hulphond zou jullie dochter goed kunnen doen), en dat het verder aan jullie is geweest om het uit te zoeken hoe jullie dat gaan realiseren.. Maar ik kan me vergissen? Een hulphond laten opgroeien in een gastgezin is bijvoorbeeld niet zielig: als je last hebt van je gezondheid kan het een grote uitdaging zijn om een stabiele basis aan een puppy (een baby) mee te geven. Een puppy in huis nemen is zoals je nu ervaart heel veel werk, maar een puppy die een hulphond wordt heeft zelfs extra aandacht en energie nodig. Daarnaast heerst er in het gezin waar een hulphond nodig is al een bepaalde last/zorg, waardoor de zorg van een puppy/extra baby net teveel gevraagd is. Het is juist mooi dat er gastgezinnen bestaan die die lasten op zich willen nemen, zich met liefde extra inzetten voor zo'n dier opdat deze (zodra hij/zij er klaar voor is) als hulphond kan dienen in een gezin waar die hulp juist zo hard nodig is. Ik benoem specifiek zodat hij/zij er klaar voor is, omdat het heel belangrijk is dat een puppy wel een puppy kan zijn. Van een kind verwacht je ook niet dat deze al als een volwassene denkt, reageert en werkt, zo is dat met honden ook. Als je het zo bekijkt is een puppy adopteren met als doel hulphond in een gezin waar die hulp al hard nodig is, ook niet zonder risico. Je kunt al snel teveel van een pup verwachten.. Niet dat het zo hoeft te gaan natuurlijk. Maar goed, ik denk dat je gevoelens van geleefd worden, of dat het even aanvoelt als een pittige/zware tijd niet heel vreemd zijn, meer mensen ervaren dat in de puppy tijd. Ik vind het ook een hevige periode hoor, maar ik voel wel direct een klik. Het is goed om nu ook aan jezelf te blijven denken, en je verwachtingen op dit moment zeker niet te hoog te stellen. Zowel voor jezelf niet, maar dus ook voor de pup niet. Je hebt nog zeker 2 jaar de tijd om jullie hond op te voeden en de band te ontwikkelen, en in die periode maken jullie nog vaak genoeg fouten, maar zo leer je samen. Het geeft niet als het allemaal niet loopt zoals je van tevoren bedacht hebt. Krijgen jullie hulp van een stichting of een hondenschool die met jullie situatie (en hondje) mee kijkt,  dat lijkt me wel belangrijk? Ik las dat je in de ochtend wel eens de tijd probeert te rekken, omdat je wilt voorkomen dat je hond denkt "ik blaf, zij komen'. Maar dat is juist wat je wel wilt, je wilt je hond leren dat zij mag communiceren en dat jullie daarop reageren. Dat is zelfs cruciaal als ze hulphond wordt.
honden page profiel SusanneSusanne schreef in De puberteit
Ik begrijp je wel hoor Lara. Monkey hebben we ook als pup in huis gehaald. Zij had direct een hekel aan de bench, ze wilde er niet eens in de nacht in slapen. Daarom hebben we dat los gelaten en haar vrij gelaten, maar wel begeleid naar rust wanneer we zeker wisten dat ze moe. Wat ik al zei, is voor mij heel belangrijk. En uiteindelijk is zij ook (al vrij vlot) zelf goed haar rust gaan pakken in huis. Wat ik al zei, zij zondert zich gerust even af als ze dat nodig heeft. Hier dus twee verschillende honden, en bij alletwee net even een andere methode gebruikt, maar het resultaat is uiteindelijk hetzelfde. Wat mij betreft is er geen sprake van goed of fout handelen daarin, maar rust kunnen nemen in huis lijkt me wel heel belangrijk. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in De puberteit
@ Lara (ik kan je niet quoten), ik ben het niet met je eens, helemaal als ik kijk naar hoe het hier met de oppas hond is gegaan. Het verplichten (vervelend woord, ik zie het zelf meer als begeleiden) van rust in huis heeft juist geleid tot een hond die op den duur uit zichzelf meer rust vond in het hele huis, maar zijn bench altijd nog als meeste veilige en ontspannen plek beschouwt. Die plek is zo heilig geworden voor deze hond, dat hij zich voor het eerst in zijn leven veilig en ontspannen heeft gevoeld deze jaarwisseling (hij is een jaar of 5/6). Dat zegt genoeg lijkt me... Ik ben het eens met Dagmar. Als de ren op dit moment rust geeft aan een hond als Billie, die zo gevoelig reageert op prikkels binnen het gezin (en overdag ook meer dan voldoende activiteiten krijgt), dan is de rust welkom. Voor zowel de hond, als het hele gezin... Win win! 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in De puberteit
Ik heb altijd een balletje mee van Chuck-it, zo'n blauwe met een piepje erin. Dat piepje zelf gaat zeer snel stuk, wat dan overblijft is een soepel maar stevig balletje om in te bijten (en als je hond hard genoeg z'n best doet en een beetje mazzel heeft, piept het balletje tussendoor toch nog een keertje). Dat maakt het voor Monkey het ideale stressballetje. Als ik zie dat ze iets spannend vindt (kijk goed naar je hond, deze geeft al bepaalde signalen af voordat hij/zij over gaat tot uitvallen), dan vraag ik even haar aandacht en geef ik vrij vlot dat balletje, dat geeft haar ten eerste iets meer zelfvertrouwen, waardoor ze sommige situaties meteen minder spannend vindt, maar ze kan ook eventueel direct wat spanning weg kauwen. Zo buig ik opbouwende spanning om naar ontspanning, op een manier die ik prettig vind. Als je hond een bal niet leuk vindt, kun je ook een ander speeltje gebruiken, of bijvoorbeeld even touw trekken als beloning, net wat voor jou en je hond werkt. Het is iig de bedoeling dat je hond zijn spanning erin kwijt kan, ipv dat hij/zij de keuze maakt die kwijt te raken door uit te vallen, of door naar je armen te gaan lopen happen.. Even lekker tetteren/uitvallen of stoeien is een hele intuïtieve manier om energie los te laten, lucht enorm op, maar er zijn meerdere manieren om dat te doen en daar kun je als eigenaar je hond in begeleiden. Wanneer je puber ouder wordt merk je dat bepaalde situaties steeds minder spanning geven bij je hond, en dan is er vanzelf ook minder nood om dat balletje te geven.    @Marie: hier in huis overheerst de rust. Regelmatig trekt Monkey zich zelfs even terug naar haar mandje in de slaapkamer, dan heeft ze even geen behoefte om gestoord te worden. Ik heb vanaf het begin duidelijk gemaakt dat ik dat ook verwacht: buiten mag ze zich uitleven, maar binnen is er ontspanning. Dat heb ik zelf ook hard nodig namelijk. Wij hebben geen tuin, dus we gaan er veel op uit, maar niet zoveel als jij moet ik eerlijk zeggen hoor. Billie heeft het maar getroffen! Heeft Billie voor jouw gevoel wel een uitknop in huis, of is ze standaard "aan" als het gezin wakker is? Wij hebben een oppas hond die bij eigen gezin heel anders is dan bij ons. Wij hebben geen kinderen, dat scheelt natuurlijk, maar toen hij hier in het begin kwam hebben we ook heel consequent de regels duidelijk gemaakt: binnenshuis is er rust. Na elke lange wandeling, waarbij we ook voldoende mentale en fysieke uitdaging bieden, stuurden we hem met een kluif naar zijn mand. Elke keer wanneer hij reageerde op geluiden of kwam zeuren om aandacht begeleidden we hem met kalmte weer terug (tenzij hij gewoon kalm ging verliggen natuurlijk). Ondertussen hadden we ontdekt dat hij zich het prettigst en het langst ontspannen voelde in een bench waar kleden overheen zitten, echt een veilig prikkelarm holletje dus. En zodoende kwam er al snel een nieuw patroon in, maakte opwinding in huis plaats voor ontspanning. Als hij hier is, ligt hij alleen nog maar te pitten tegenwoordig. En als hij thuis is, staat hij weer continue aan. Hele andere hond is hij dan. Dus als ik naar mijn eigen ervaring kijk, dan geloof ik toch dat het belangrijk is om een gevoelige hond te begeleiden naar rust. Volgens mij hebben honden dat wel nodig. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen, ik wil niet alles over 1 kam scheren.. Maar zeker als jij zelf ook merkt dat Billie de laatste tijd, nu er meer gezinsleden thuis zijn, minder rust neemt en buiten meer last heeft van hap aanvallen, zou het goed mogelijk zijn dat ze toch meer behoefte heeft aan rust, ook al kan ze dat uit zichzelf maar moeilijk nemen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Ik heb 2 keer vuurpijlen op mijn serre gehad, die helemaal ingebrand waren. Er hing geen naambordje bij. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Ben ik met je eens, Paul. Toen de Marokkaanse supporters de gewonnen wedstrijden van het Marokkaanse elftal "vierden" met geweld en agressie in de Nederlandse steden, werd in de Marokkaanse steden zelf totaal geen geweld gebruikt en alleen feestgevierd. Dat is toch een teken aan de wand. In Marokko ga je wel voor minder de cel in.  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Ik vraag me toch wel af, waar zijn de ouders? Weten zij dat hun zonen dit doen? De jongen die bv. die fietsen naar de politie gooide, had opgepakt moeten worden, de cel in moeten gaan. En dan ook aangepakt moeten worden door de ouders en de vernielingen zouden op hen gewoon verhaald moeten worden. Ze komen ermee weg. De politie en brandweer staan erbij en laten het gebeuren. Dilan Yesilgoz-Zegerius verkondigde gisteren nog, dat "deze mooie traditie" in stand moet worden gehouden. Onze VVD-minister van Justitie en Veiligheid. Zij bepalen dat al om 18.00 uur vuurwerk afgestoken mag worden. Nederland staat te kijk bij de andere Europese landen. Nederland is niet in staat dit vuurwerkbeleid te handelen. Dus rest alleen een algeheel vuurwerkverbod, want in steden waar een verbod was, wordt gewoon geknald, brandstapels worden toch aangestoken, terwijl de gemeente deze afgelast had door de sterke wind. De politie en brandweer staan erbij en laten alles toe. Daar gaat het mis. Waarom kan dit in andere landen wel?
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Voor jullie allemaal de beste wensen. Al dat geweld, de overlast, de vernielingen, de overbelaste oogklinieken, met vaak levenslang letsel, gestresste huisdieren, overbelaste agenten, gebouwen die afbranden, 1 dode bij het carbidschieten. Het is echt het probleem van mannen en jongens. Een jongen die de ene fiets na de andere naar de politie gooit. Wat een idioot, dom gedrag. Het is net of het leven ervan afhangt. Moet dit allemaal kunnen? De miljoenen die zinloos weggeknald worden?  Zoveel weggegooid geld, dat naar mensen die naar de voedselbank gaan of hun energie-rekening niet kunnen betalen, zou moeten gaan. Ik blijf erbij: ik ben voor een algeheel vuurwerkverbod. We hebben het weer gehad.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Voor alle baasjes van hondenpage en hun lieve hondenventjes en hondenmeisjes een rustige jaarwisseling toegewenst en bovenal een gelukkig en gezond nieuwjaar!
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Yooop, misschien kun je eens kijken onder "Vuurwerkmanifest 2023". 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Anouk, ook al heeft iets zijn oorsprong honderden jaren geleden, maar het blijkt gevaarlijk te zijn, veroorzaakt veel schade en ellende, waarom zou dat verschil uitmaken?    
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Het is een "traditie" het nieuwjaar in te luiden met vuurwerk. Dat is om 24.00 uur! Het is alleen in Nederland vanaf 18.00 uur op oudejaarsdag al geoorloofd vuurwerk af te steken. Dat was in het verleden al om 10.00 uur in de morgen. Het is echt geen traditie om wekenlang, maandenlang, vuurwerk af te steken. Ook het zinloze, gevaarlijke carbidschieten wordt een "traditie" genoemd. Het was ooit ook een "traditie" vanuit een toren elk jaar een levende geit naar beneden te gooien. En lol dat ze hadden! Toen dat terecht verboden werd, waren de plaatsgenoten boos dat deze "traditie" verboden werd. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Ik zou iedereen willen oproepen de diverse vuurwerkmanifesten op internet te ondertekenen. De manifesten die ik kon vinden, heb ik ondertekend. Ik ga zo nog een poging ondernemen, Romeo uit te laten. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Het is niet "megalief" dat ze wachten, maar ze zijn gewoon strafbaar om nu al te knallen. Het wordt overal getolereerd en ook de politie kijkt de andere kant op. Vuurwerk is om het nieuwe jaar in te luiden en dat is 31 december om 24.00 uur! Het kost allemaal ons belastinggeld: de overdrukke Eerste Hulp, de vernielingen, de inzet van de politie, het opruimen van de troep.  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Ik was gisteren bij Wel.koop en daar zag ik dat ze geen vuurwerk meer verkopen. Dat hebben ze jarenlang wel altijd gedaan. Wel.koop had eerst de rustgevende middelen voor honden in de winkel in alle variaties voorradig en een stukje verder in de winkel lag een enorme hoop vuurwerk. Een baasje dat met zijn hond voor die rustgevende middelen een hele tijd geleden aan de balie stond en het vuurwerk zag, liep de zaak uit, met de opmerking: Zolang jullie vuurwerk, dat al die ellende veroorzaakt, verkopen, kom ik hier nooit meer! Ook niet voor rustgevers! Gisteren was het zover. Wel.koop in mijn woonplaats verkoopt geen vuurwerk meer.       
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Het inluiden van het nieuwe jaar is om 24.00 uur en dat mag voor mij. Onze regering is schuld aan dit idiote beleid. Waarom zou je, zoals het eerst was, op oudejaarsdag al om 10.00 uur in de morgen mogen knallen, naderhand werd dat 18.00 uur? Dat heeft niets met het inluiden van het nieuwe jaar te maken, of met "traditie" maar met testosteron. Ik ben voor een algeheel vuurwerkverbod. Mannen die als een blij kind staan te verkondigen dat ze voor hun zonen voor honderden euro's vuurwerk kopen. Dat doen ze voor zichzelf. Dit geld kan beter besteed worden aan mensen die hun eigen risico niet meer kunnen betalen of naar de voedselbank gaan! Ik ben ervan overtuigd dat er mannen genoeg zijn die  de energie-toeslag zinloos de lucht in knallen.   
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Onrust na trimmen
Heb je al eens een andere trimmer geprobeerd? En is de reactie nadien dan hetzelfde? Bij mijn hond kon een andere trimmer namelijk een hoop verschil maken. Bij de een kwam hij ook chagrijnig en vermoeid/overprikkeld thuis, maar daar had hij helemaal geen last meer van nadat we een andere trimmer vonden. Ik weet nog dat we daar toen zo verbaasd over waren, want we hadden juist altijd gezien dat hij enthousiast naar binnen ging en de trimmer uitgebreid begroette (bij aankomst en vertrek), toch een teken dat het goed zat zou je denken... Maar blijkbaar was er toch een andere energie gaande tussen hem en die laatste trimster, waardoor zo'n trimbeurt niet meer zoveel van hem vroeg. Natuurlijk kan een trimbeurt vermoeiend zijn/blijven, maar een week nodig hebben om te herstellen lijkt mij toch ook wat lang.  Ik zou er voor nu wel rekening mee houden door je hondje gelijk haar rust te geven na het trimmen, en haar niet nog even ergens mee naartoe te nemen.    Toevoeging: het geven/gunnen van rust is heel belangrijk. Ben je zelf wel eens overprikkeld? Dan reageer je vast ook wel eens kribbig of word je een stuiterbal als je maar door blijft gaan en geen rust pakt...? In deze situatie is je hond duidelijk vermoeid/overprikkeld geraakt van de laatste trimbeurt. En in plaats van rust te geven voeg je juist meer activiteiten/prikkels toe, want normaal is dat ook leuk, maar ze heeft nog niet de kans gehad om alles te verwerken.. Dan is het moeilijk om als normaal te reageren. Geef 1 of 2 volledige dagen echt goed rust na het trimmen. Dus geen lange wandelingen. Even niet naar de dierenwinkel, ook al vindt ze dat normaal zo leuk. Voor de zekerheid niet kennismaken met onbekende honden tot ze weer zichzelf is. En geen oppas hond laten komen als ze nog zo moe is. Met echte rust zal ze sneller herstellen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Vuurwerk
Romeo en Luca zijn beiden door incidenten angstig geworden. Luca door een bewust naar hem gegooid rotje in oktober toen hij 3 of 4 jaar oud was en Romeo jaren later ook door een soortgelijk incident. Vanaf die momenten zijn ze panisch geworden voor vuurwerk, maar ook voor onweer. Er wordt te vaak naar de baas gekeken, als een hond bang is voor vuurwerk, terwijl de baas hier geen hand in heeft. Zojuist was ik met Romeo buiten en er ontploften een reeks vuurwerkbommen vlakbij, waar hij net zijn behoefte aan het doen was. Ik vraag me af, of de ouders wel weten wat hun zonen doen op kerstavond.    
honden page profiel SusanneSusanne schreef in De puberteit
Laat je niet gek maken hoor Marie, misschien hoor je het niet zo vaak, maar er zijn genoeg honden van 9 maanden die wel eens zo'n hap aanval krijgen. Bij mij op de hondenschool zeggen de ervaren hondentrainers dat het zelfs goed mogelijk is dat het tot een jaar of 3 kan duren voordat dit gedrag helemaal voorbij gaat..  Monkey had het op de leeftijd van 9 maanden ook nog, al waren het op die leeftijd vooral periodes bij haar. Dan gebeurde er een tijdje niets, was het heerlijk ontspannen om samen te wandelen, en later sloeg het weer om, werd ze echt een enorme draak! Aanlijnen en eventjes kort houden/doorlopen haalde haar direct uit haar gedrag (aan de lijn had ze dit gedrag overigens niet), maar dat wist Monkey zelf ook maar al te goed. Op een gegeven moment deed ze zo hard haar best het me onmogelijk te maken om haar aan te lijnen. Ik kan me nog een keer herinneren dat we in het bos (los) wandelden, ik weet niet meer hoe oud ze toen precies was hoor... Maar ze maakte oogcontact met zo'n ondeugd in haar blik, ik wist al direct wat er zou gaan gebeuren. Op volle snelheid op me af, en happen naar mijn armen, tegen me op springen met haar volle gewicht (25 kilo), wilde ik haar opvangen om aan te lijnen, dook ze snel weg, rende een rondje om me heen om me even van achter aan mn haar te trekken, en weer door naar m'n armen. Had ik haar eindelijk vast gooide ze zich op de grond om te gaan lopen krijsen, joh ik schaamde me dood, zo bruut had ik haar niet vast... Ze ontsnapte in the heat of the moment nog voordat ik haar terug aan de lijn had, hele riedeltje weer opnieuw, dus het duurde echt even voordat het voorbij was. Nadat ik Monkey weer had gekalmeerd, heb ik haar even vast gebonden aan een dichtsbijzijnde boom om zelf even te kunnen kalmeren. En terwijl ik daar stond uit te hijgen met een rood aangelopen hoofd, en nog eens naar het blije hoofd van mijn hond keek, kon ik op dat moment echt begrijpen waarom ze dit doet. Het geeft lichamelijk namelijk een goed gevoel om even te stoeien en alles te geven. Mijn ego liep even een deuk op omdat ik zo'n moeite had gehad met mijn hond te kalmeren, maar lichamelijk voelde het alsof ik net lekker fanatiek gesport had. En dat voelt zo'n hond op dat moment natuurlijk ook. Voelt je jonge hond zich even slecht, dan is dat gevoel simpelweg dus heel vlug omgedraaid met een goede stoeipartij.. Ik zie er ook geen kwade (of dominante) bedoelingen bij, met Monkey voelde ik bijvoorbeeld wel haar tanden maar ze deed me daarmee geen pijn (eerder met die nagels/klauwen van d'r). Maar ik wilde ook dat het stopte. Dus ik ben meer activiteiten gaan opzoeken die een kalmerend effect op haar hebben. Zo zijn we uiteindelijk in het spoorzoeken beland. En ik heb haar een halsbandje omgedaan met een halve slip wanneer ze los liep (die gebruik ik echt alleen wanneer ze los loopt, daarbij heb ik gelet dat wanneer de slip aangetrokken is, hij niet bij de nek afknelt, maar wel strak genoeg is om niet over haar hoofd te kunnen). Sinds ze daarmee los loopt is er geen aanlijnen meer nodig geweest. Sprong ze tegen me op, dan had ik snel haar halsband vast, trok de slip maar zachtjes omhoog, en zei kalm "zit" en liet ik de slip varen zodra ze ging zitten. Even diep in en uit ademen en zonder wat te zeggen doorlopen, dat werkte hier perfect. Soms gaf ik haar daarna nog een speeltje in de bek, waarop ze kon kauwen om nog wat frustratie kwijt te raken als ik zag dat dat nodig was. Misschien heb je iets aan onze ervaring? Hier gaat het nu erg goed. Al zou ik er dus rekening mee houden dat het tot 3 jaar nog wel eens kan voorkomen, aldus onze hondenschool. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in De puberteit
Graag gedaan, fijn dat jullie er wat aan hebben! Even relativeren helpt altijd. Als je hond een klein kind was geweest (wat hij in wezen werkelijk is), dan had je niet vreemd opgekeken als je eens genegeerd wordt tijdens het spelen. En daar komt nog bij dat een hond gewoon een dier is, jonge dieren jagen graag. Het is zelfs een belangrijk onderdeel van opgroeien waarbij ze zichzelf en hun eigen lichaam leren kennen (dat geldt ook voor spel trouwens). Dat zie je bijna standaard in elke national geographic natuur documentaire ;-). Het hoort er bij honden dus ook nu eenmaal bij. We kunnen beheersing oefenen en eventueel extra maatregelen treffen als dat even nodig is, zoals een lange lijn. Maar met opgroeien komen er situaties voorbij waarbij een jonge hond gewoon puur als jonge hond reageert, en niet als een volwassen hond. Blijf in je opvoeding investeren en het wordt beter.   Monkey heeft overigens ook een korte periode gehad rond haar puberteit dat ze even niet los kon lopen.. Het was toen een 2 of 3-tal weken aan de lange lijn, en daarna ging het weer goed. Maar ik verwacht niet dat het vanaf nu altijd goed gaat, we zien het wel zoals het komt.. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in De puberteit
Ik heb eerder in dit topic wel eens vermeld dat ik helemaal niet verwacht dat een hond in de eerste 2/2,5 jaar van zijn/haar leven onder appèl staat, misschien moet ik even uitleggen wat ik daarmee bedoel. Want de situatie zoals Marie die schetst is precies een situatie waarvan ik dus niet verwacht dat een jonge hond altijd maar naar mij zal luisteren. Dat is te moeilijk, de wereld zit nu vol verleidingen en momenten om te ontdekken en het is heerlijk om ergens volledig op in te gaan. Zoiets zie je bij kinderen toch eigenlijk ook? Die reageren ook puur, die hebben ook tijd nodig zichzelf te leren beheersen, of om te leren wat de normen en waarden zijn die je graag als ouder bij ze ziet. Je verwacht ook niet van een kind van 5 dat deze al als een volwassene reageert, al helemaal niet als het gaat om verleidingen die ze tegen komen. Je stuurt als ouder steeds bij tijdens je opvoeding. En geen controle hebben over je hond: we maken het allemaal mee, de een ziet zijn puber achter een mountainbiker of een jogger aan gaan, een andere puber verliest zichzelf in het spel met een andere hond, en sommige jonge honden vinden het nu eenmaal erg leuk om achter vogels oid aan te rennen. Geef het tijd, energie en vooral geduld om je hond te leren hiermee om te gaan. Adem in, adem uit, en relativeer het moment, want volgens mij hebben de beheersing oefeningen tijdens jullie training hebben wel degelijk effect: julie zijn namelijk 4 grote uitdagingen tegen gekomen tijdens de wandeling, bij 3 van de 4 kon ze zich beheersen en bij de 4e ging het even mis. Ik vind het logisch dat dat kan gebeuren, en ik vind het netjes dat Billie zich met de eerste 3 situaties wel kon beheersen. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in De puberteit
Pff Lara, dat is schrikken met Oscar! Arme jongen, dat zal zeer hebben gedaan. Gelukkig is het er nog op de natuurlijke manier uitgekomen.. Hopelijk houdt hij er verder niets aan over (behalve een les: geen plastic opeten, al zijn ze daarin meestal hardleers), goed dat je direct bij de dierenarts terecht kon. Ik zou dan ook niet getwijfeld hebben over antibiotica hoor... En ik kan me ook voorstellen dat je met zulke momenten weer even je oude hond koestert, die brave! Ik denk ook nog altijd bijna dagelijks terug aan mijn Billie, en hoe goed we het samen hadden. Ik koester alle herinneringen en voel me dan ook even dankbaar dat ik van hem mocht leren voordat Monkey in ons leven kwam. Je liefde voor je oude hond leeft ook weer een beetje voort in de volgende, geloof ik wel. Onze pubers zijn nu ook nog erg jong. Over een paar jaar ziet het er allemaal weer anders uit, wie weet zijn we deze streken dan allang vergeten.. Dan hebben we allemaal brave stabiele hondjes, met hun eigen persoonlijkheid en eigenaardigheden    Bedankt voor alle lieve felicitaties!
honden page profiel SusanneSusanne schreef in De puberteit
@ Lara: met de aanschaf van een nieuw/goed hondenbed hebben we Monkey mee laten beslissen. We zijn met haar naar een winkel gegaan en hebben daar enkele mandjes proef gelegen. Ik had zelf een mooi bed op het oog, maar toen Monkey erin ging bleef ze een beetje doelloos staan, had zelfs een beetje moeite met het commando af. Het bed wat we uiteindelijk gekocht hebben sprong ze enthousiast in om direct uit zichzelf te gaan liggen. Zoiets vind ik dan doorslaggevend, dus die hebben we meegenomen. Dat Monkey zelf haar mand mag uitkiezen heeft ze aan mijn vorige hond te danken. Die kon kieskeurig zijn wat zijn mandje betreft (lees: zonder zijn goedkeuring zou hij er thuis ook niet in gaan liggen). Het hondenbed heet overseas petlife cocoon, met een orthopedisch kussen. Stevig spul wel, tot nu toe zijn we er zeer tevreden over! Ik zal eens kijken of het me lukt om een foto te plaatsen, al heb ik dat nog nooit gedaan... Hopelijk is het gelukt (met in de mand trouwens haar laatste "prijs": een tas die ze uit mijn handtas jatte, ze zijn ook ergens allemaal hetzelfde hè, die pubers van ons...).  @ Laura: oh wat een actie! Ik zou mijn lachen ook niet meer kunnen inhouden dan.. Even op ontdekking gegaan met een pompoen, maar wist zij veel dat toen ze eenmaal begon dat ding niet meer terug in elkaar te zetten is? ;-) 
 

Vrienden van peggy

honden foto van  .honden foto van Misky, Chukkie, Edge en Khan honden foto van Kelly-Elroyhonden foto van Cynthiahonden foto van Tamarahonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Silvyhonden foto van -Iris & Tommy-honden foto van Biankahonden foto van Naomiihonden foto van sandrahonden foto van Amber & Lootahhonden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomhonden foto van ...honden foto van Nicky en Maggiehonden foto van Thera & Bartjehonden foto van Ilsehonden foto van ingehonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Mijn Working Border Collieshonden foto van Klaudiahonden foto van wilma  bhonden foto van Elly Van Heeringenhonden foto van Sanne en Cbrahonden foto van JMJhonden foto van Astrid & Schumihonden foto van Heleen, Brit & Codyhonden foto van Gerina, Timo en Zendéhonden foto van lisa en layckahonden foto van Vera en de max !honden foto van Susannehonden foto van Nadine honden foto van PPPPPhonden foto van kiki0030honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nalahonden foto van Lottehonden foto van silke & woody honden foto van Inge, Nico en Dolyhonden foto van Pamela en Dazzle en Gentlehonden foto van anais ~ filou&kajouhonden foto van Celine & Yacko honden foto van yvonnehonden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Dewi & de doodleshonden foto van Melissa & Phoh-Kaihonden foto van jolly bordershonden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyxhonden foto van Bohonden foto van Watch Out *Shelties* Aroundhonden foto van sandrahonden foto van Justmehonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Bernadet- Dhani-Shasta.honden foto van tessahonden foto van Cinderella - Dusty & Ziva honden foto van celinehonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Sheltieloverhonden foto van Sanne---Fanny(L)honden foto van Sandrahonden foto van Vivian   <3    Semhonden foto van Suzannehonden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vitahonden foto van tamarahonden foto van Laurencehonden foto van Diane, Casper & Tom†honden foto van Jetjehonden foto van Thamarahonden foto van RianneMooiweerhonden foto van Sylviahonden foto van Lunosshonden foto van Nadine

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^