HondenPage baasje Ans

Wat schreven de vrienden van Ans op het forum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Puppy van 14weken & weer gaan werken
Mocht je echt besluiten de pup alleen te gaan laten dan zou ik je wel aanraden een puppyren aan de bench te maken. Dan heeft je pupje in ieder geval meer ruimte om rond te lopen en zich te verplaatsen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Lynn 4 jaar!
Van harte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Brokken
Renske en Smolke hebben lichtgestoomd versvlees, dat ongeopend in de kast kan, geopend moet het wel in de koelkast. Ik geef zelf ook kvv, maar geef Renske of Smolke als dat op dat moment beter uit komt. Romeo is er gek op.  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hoera Djangie is vandaag jarig, mijn grote vent is 11 geworden!
Van harte proficiat met je prachtige hondenventje. Ik hoop van ganser harte dat hij nog vele, vele jaren bij jullie mag zijn, in goede gezondheid !    
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Puppy van 14weken & weer gaan werken
Misschien vind je hier oppas in de buurt:   https://www.petbnb.nl    Acht uur alleen kan écht niet namelijk. Of nouja, het kan wel maar je moet dat niet willen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Staaroperatie bij hond?
Ik heb zelf staar gehad en weet het een en ander hierover. Als een hond niet onder narcose kan, kan dit middel een oplossing zijn. Hoe het is om met 5% zicht, driedubbele beelden rond te lopen, weet ik uit ervaring. Ik had een vorm die je blind kon maken, niet de "ouderdomsstaar". Gelukkig zie ik nu prima ! Dat middel schijnt dit te kunnen en wordt zelfs door sommige dierenartsen geadviseerd ! 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Staaroperatie bij hond?
Het wordt wel gedaan, een staaroperatie. Veel dierenklinieken hebben geen specialisatie "oogheelkunde", en zouden de hond dan kunnen doorverwijzen naar een daarvoor geschikte kliniek, wat niet vaak gedaan wordt. Het wordt een andere zaak, als de hond hart en longklachten heeft, of moeite met de narcose. Dan zou er een alternatief zijn, een middel dat het eiwit in het oog oplost en het zicht daardoor beter maakt. Ik weet niet meer hoe het middel heet, maar het schijnt wel te werken.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Eet geen brokken
Smolke heeft ook lichtgestoomd versvlees. Het lijkt op Renske versvlees. Door de verschillende smaken breng je meer variatie aan in de voeding. Het versvlees van Smolke kan gewoon bij de brokken !
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Blaft s’nachts
Wat een prachtige hond is ze. Ze ziet er heel speels en slim uit 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Blaft s’nachts
Is ze ‘s avonds wel moe genoeg om te kunnen slapen? Krijgt ze overdag voldoende uitdaging? Wandelen en denkspelletjes etc? Het is een jonge hond dus bomvol energie. Blaffen kan dus ook verveling zijn.
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Rechterkant hoofd dik
Wat je zegt kan best hoor Luz, zoals ik al zei ben ik geen dierenarts. Maar dan hadden ze nog steeds wat meer de tijd mogen nemen om TS duidelijk uitleg te geven hoe en wat. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Rechterkant hoofd dik
" Dat ga ik zeker doen, want als jullie zagen hoe het er gisteren uitzag dan schrokken jullie. Het bracht mij tenminste een slapeloze nacht en heel veel zorgen " Michelle Verschrikkelijk voor je om zo de nacht in te hebben moeten gaan. Ik ben erg benieuwd wat de dierenarts voor reden gaat geven.    Soms moet je helaas enorm op je strepen staan bij een dierenarts. Wanneer je zelf het gevoel hebt dat er iets niet goed zit dan moet je soms enorm pushen om iets gedaan te krijgen. Bij de spoedlijn ‘s nachts zeiden ze mij ook ooit pas langs te komen als de koorts boven de 40 was en wilde weer ophangen. Maar na wat aandringen van mij werd er gezegd dat ik toch langs mocht komen als ik echt dacht dat het niet goed ging. Ik vroeg een boel informatie waar ik op moest letten. Ademhaling etc. Uiteindelijk hebben ze me goed geholpen en duidelijk uitleg gegeven.   Ze laten het soms net klinken alsof jij als baasje degene bent die gek is, zich aanstelt, overdrijft, dingen ziet die er niet zijn.. maar gewoon volhouden.   
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Rechterkant hoofd dik
Blij te lezen dat het de goede kant op gaat. Ik zou inderdaad nog even langs de dierenarts gaan om het goed schoon te laten maken. En misschien gelijk even vragen waarom ze zelf niet verder gedaan hadden vorige keer. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Bumper jarig!
Van harte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Faluga Merza 12 jaar .
Van harte.
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Rechterkant hoofd dik
Hoe is de nacht gegaan?
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Rechterkant hoofd dik
Fijn te lezen dat je hebt doorgezet bij de dierenarts. We lezen hier vaak genoeg dat mensen door hun dierenarts met een kluitje het riet in worden gestuurd. Je kent zelf je hondje het beste. Altijd je eigen gevoel volgen.  Heel veel sterkte en hopelijk snel beterschap!
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Twijfel tussen brok of kvv
Hier een klein hondje en omdat hij kleine hoeveelheden eet staat kvv makkelijk 3 of 4 dagen in de koelkast. Gewoon in een goed afgesloten bakje. Geen probleem.    En ook hier worden brokken en kvv geregeld gewisseld. Zijn we bijv. een weekendje weg of moeten we overwerken (hondje gaat mee naar werk) dan krijgt hij brokjes. Ook als we haast hebben en weg moeten neem ik snel een hand brokjes mee. Hij is namelijk een heeele trage eter  Of gewoon als ik kvv vergeet te ontdooien of als het op is.   Ik zou zeggen, wissel het af. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Vakantie opvang
Misschien kun je via deze site iemand vinden:   https://www.petbnb.nl 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Opgezette huig puppy
Ik weet niet veel over dit onderwerp maar ik dacht dat fokkers als Hawbucks Kennel juist bezig zijn FB te fokken met o.a. snuitjes ipv platneuzen.   Wordt hier ook genoemd als voorbeeld: http://pedigreedogsexposed.blogspot.com/2017/08/the-frenchies-that-win-by-nose.html?m=1   Ik weet niet waar de pup van TS vandaan komt..   Ik hoop in ieder geval dat het goede fokkers lukt de FB te redden. Ik vind het zulke leuke karaktertjes.  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Relaxodog (verkocht)
Met geluid. Zonder kan ook, maar ik zet de Relaxopet heel zacht, zodat ik weet dat hij nog steeds aanstaat. Bij veelvuldig gebruik weet je na een aantal keren niet meer, of hij aanstaat, als het geluid uit staat. Vandaar. Ik ben volgens mij in oktober gestart, de eerste jaarwisseling. Wekenlang heel vroeg in de morgen, zette ik het ding aan, zodat Romeo de geluiden associeerde met rust. Een uurtje of langer en dan stopte ik. Aangezien ik altijd vroeg op ben, ging dat heel goed. Overal rust in huis, weinig verkeer buiten. Hij reageerde er eigenlijk meteen op. Ik nam na een tijdje de Relaxopet mee in de auto en bij de wandelingen, zodat tegen de tijd dat het geknal begon, er rust was voor hem. Hij werd er rustiger van en als het al eens knalde, herstelde hij veel vlugger. Dat knallen begint elk jaar heel vroeg, met een climax op de laatste dagen en de jaarwisseling, waarbij je je in oorlogsgebied waant. Als er de hele avond en nacht constant oorverdovende vuurwerkbommen ontploffen is het wat moeilijker hem rustig te houden, maar ik zie aan de aanloop naar de jaarwisseling, dat het veel beter gaat. Ik ga de laatste dagen van het jaar met de auto weg, met de Relaxopet aan, en ga naar onbewoond gebied en laat hem zijn behoefte doen en dat lukte andere jaren eigenlijk nooit. Romeo hield gewoon een paar dagen zijn ontlasting en plas op. Net zoals Luca dat deed. Dat is al pure winst. Dan gaat hij daarna in zijn bench, de dekens erover heen, een knabbeltje en water in de buurt, de rolluiken, lamellen, alles dicht, de tv aan en de Relaxopet en zo komen we dan de jaarwisseling door. Het hele verhaal van mijn ervaringen met de Relaxopet en Romeo staan hier op hondenpage. Ik vind het echt een aanrader. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Relaxodog (verkocht)
Ik gebruik deze al 2 jaarwisselingen en zie duidelijk verbeteringen.   
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Leuke naam met een R gezocht!
" Rox of Roxie  " Marloes Lijkt me erg onhandig.. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Backpack topic
Jammer dat je zo’n eind uit de buurt woont, je had wel wat spullen mogen lenen van me.    Maar mijn advies zou echt zijn om gewoon eens met wat goedkopere spullen een paar weekendjes te gaan kamperen. Dan merk je snel genoeg wat je mist en waar je zelf behoefte aan hebt.    Mijn eerste tentje was zoiets als deze: https://www.obelink.nl/vango-soul-200.html 2,2 kilo, prima te dragen dus, en niet heel duur.  Mijn rugtas is 65 liter dat vergroot kan worden tot 75 liter. Voor mij is dat voldoende als ik een paar dagen op pad ga in m’n eentje.  Voor Twinko neem ik een klein fluffy mandje mee. Prop ik onderin mn rugtas of rol het op en maak ‘m aan de buitenkant vast. Verder heeft hij een pyjama voor als de nachten koud zijn.  Een simpele goedkope slaapzak is voor te beginnen prima. Neem gewoon een fleece dekentje mee voor de zekerheid. En lekker warm thermo ondergoed. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Backpack topic
" Ik heb wandelschoenen van de decathlon en na 5 jaar nog steeds goed Én waterdicht. Net terug uit Oostenrijk, wandelvakantie in de bergen. En ook dat hebben ze weer prima overleefd. " Maud Je kunt geluk hebben dat die schoenen perfect aan je voeten passen. Maar eerste keer beter voor advies naar een goede outdoor winkel gaan. Ik heb ook jaren op goedkopere wandelschoenen gelopen maar mijn Meindl’s zijn toch echt veel beter voor me. Zeker wanneer ik zo’n 20 kilo aan bepakking mee draag. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Backpack topic
Hoe ik het heb gedaan is elke keer iets duurs kopen en de rest wat simpeler. Dit omdat ik wilde weten waar ik behoefte aan zou hebben. En dat weet je pas als je het probeert.   Het aller belangrijkste is een goede tas. Die moet je echt in een goede winkel passen met gewichten er in. Erg belangrijk voor je eigen comfort en het behoudt van je lijf. Ik heb zelf mijn tas bij de Beversport gekocht. Daarvoor had ik een goedkope tas en dat gaf enorm pijn in m’n schouders en hij was te klein, te weinig ruimte. Dus eerste investering; een goede ruime tas.   Daarna een goedkoop tentje gekocht. Die woog zo’n 3 kilo. Na een paar kampeeravonturen in dit tentje wist ik wat ik belangrijk vond aan een nieuwe tent, hoeveel ruimte in nodig had, welk ontwerp ik fijn vond en welk pakformaat acceptabel was. Dus toen tweede investering; een dure lichtgewicht tent.    Een duurdere slaapzak gekocht en een lakenzak zodat de slaapzak schoon blijft (wassen is niet goed voor slaapzakken)   Later m’n slaapmatje vervangen door een ini-mini lichtgewicht luchtbedje.    En in de tussentijd allerlei dingetjes gekocht die ik miste. Een theepot en pannetje die ik elkaar passen, touw om een waslijn van te maken, bovenstukje voor op een gasflesje zodat je kunt koken, beker, bordje en bestek, zakmes, plastic voor onder de tent, kleine flesjes shampoo en kleine tube tandpasta, microvezel handdoek  ... van alles.    Oh en kranten isoleren heel goed. Ik leg die altijd onder het mandje waar Twinko in slaapt. Of die zilveren matjes die je ‘s winters over je autoruit legt, ideaal voor isolatie, kost bijna niks en weegt niks. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Tekenbeet
Zet ook even een aantekening in je agenda waar de teek zat en wanneer. Altijd handig mocht je hond ooit klachten krijgen. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Tekenbeet
Jep dat is een teek. Flink vol gezogen al. Voorzichtig met duim en wijsvinger pakken, zo dicht mogelijk op de huid zodat je niet in het lijfje knijpt, en dan in 1 rechte beweging er uit trekken. Niet draaien, dat is een fabel. Dan is de kans juist groter dat de kop afbreekt. Een teek heeft geen schroefdraad. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Puppy blues
Klinkt als de pup van een vriendin van mij. Super lief maar constant op haar gefocust. Sliep amper. Wilde het liefst de hele dag aan haar geplakt zitten. Hield alles in de gaten.   Dit is vanzelf minder geworden na een week of 3. Vaak eventjes met haar gespeeld en simpele opdrachtjes laten doen. Veel belonen en aanmoedigen. Zo kreeg de pup uiteindelijk meer zelfvertrouwen en werd voor haar de rest van de wereld in ene ook interessant ipv eng.    Je pupje is nog maar kort bij je en doet het echt al super goed zo te lezen. Hou vol. Het komt echt goed     Oh, en echt graag de bench wil gebruiken, een dekentjes over de bench (behalve aan de voorkant) wil ook nog wel eens helpen. Minder prikkels. Of pak er zelf een boekje bij, ga rustig voor de bench op de grond zitten, aai je pupje even, hou een botje vast zodat ‘ie kan knagen, zulk soort dingen.. en dan je zij er heen draaien en eventjes zien of er geslapen wordt terwijl jij rustig iets leest voor de bench. 
honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko schreef in Blaffen
Oh en proberen speelgoed, balletjes, botjes etc weg te halen? Hier namelijk een hondje dat vooral blaft om zijn spullen te beschermen (of alles waarvan hij vindt dat het van hem is XD)
 

Vrienden van Ans

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncashonden foto van ArVhonden foto van marionhonden foto van Hanne baasje van  Bonny honden foto van brenda & cora ° Eros ° Frodohonden foto van Gio en Kyrahonden foto van Vera en de max !honden foto van PPPPPhonden foto van Irene Emma. honden foto van Ramona & Sanko & Lailahonden foto van B met D&A†honden foto van kaathonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Chickahonden foto van esther honden foto van Iris ~ Rivka & Talouhonden foto van Pack Memberhonden foto van Lizzy (Boerenfox) honden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van Hilde & Twinkohonden foto van Dog doggy doghonden foto van De 3 B's honden foto van Linda201honden foto van Christel & Diekshonden foto van Sharon, Harley & Bono

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^