HondenPage baasje Claudia
Wat schreven de vrienden van Claudia op het forum
Alaska's Finest! schreef in
Herplaatsen? En hoe weet je het zeker?
" Weet jij toevallig welke organisaties dit doen en ook echt goed zijn? "
Tessa
Voor België wel, met Nederlandse organisaties ben ik niet bekend. Maar er zijn hier vast wel HP-leden die goeie tips kunnen geven...
Alaska's Finest! schreef in
Herplaatsen? En hoe weet je het zeker?
Hij vertelde dat ze veel beweging en uitdaging nodig heeft en we dit haar wel moeten bieden, anders raakt ze te gefrustreerd. Dit wil ik niet en doe er ook alles aan, maar ik ben kapot. Van alle stress.
Toos is namelijk de allerliefste hond die je kan wensen. Ze is zo braaf, luistert goed en we lachen veel om haar. Samen met onze andere hond is ze dikke vriendjes en we houden zo enorm veel van haar.
Tessa
Als het puur gaat om de extra beweging en uitdaging, zou je kunnen uitkijken naar iemand die honden uitlaat, maar dan op een actieve manier. Dus geen uitlaatdienst die een rondje rond een veldje maakt, maar iemand die echt voluit met je hond naar diens behoefte handelt.
Als je zoveel van je hond houdt, zal het emotioneel erg moeilijk zijn haar te herplaatsen. Want dat gaat een heftige impact hebben. Het is enn blijft een afscheid.
Als je dit toch wenst te doen: kies dan voor een herplaatsingsorganisatie die hierin bemiddelt. Dan kan de hond bij jou blijven tot zij een geschikt nieuw gezin hebben gevonden. Neem je tijd om kennis te maken, stel je vragen over hun thuissituatie, kijk of er een klik is tussen die mensen en jouw hond. Spreek eventueel een proefperiode af, moest je dat willen. Maar de organisatie zal je hierin zeker goed begeleiden.
Veel sterkte!
Alaska's Finest! schreef in
Indy vereeuwigd op papier.
Prachtig!!!!!!!!
Alaska's Finest! schreef in
Een mannen huishouden,voor het eerst buiten!
Hahahaaaaaa, wat hebben ze een pret!
Alaska's Finest! schreef in
Een mannen huishouden,voor het eerst buiten!
superschattig!
Alaska's Finest! schreef in
Let op prijs vlees supermarkt.
Eerlijk is eerlijk: vanaf de dag dat ik 2 honden in huis haalde en alle volgende jaren, is er hier ontzettend veel meer vlees gekocht dan ooit tevoren...
Dus ja, als we het hebben over bewustzijn omtrent de vleesconsumptie, moeten we niet alleen naar onszelf kijken maar ook naar de eetbak van onze hond, toch?
Alaska's Finest! schreef in
Hiep Hiep hoera 7 jaar
Gefeliciteerd!
Alaska's Finest! schreef in
Dobby is gaan hemelen.
Ach, wat verdrietig. Zo'n lieve kop dat ie had...
Heel veel sterkte voor jullie, na zoveel jaren samen moet het gemis enorm zijn. Warme knuffel!
Alaska's Finest! schreef in
Radeloos van gedrag naar andere mensen en honden toe
Daar gaan we veel naar toe en mag ze ook los rennen. Daar heeft ze veel meer aandacht voor ons, komt terug wanneer wij dat vragen en gaat ook zitten liggen wanneer ze van ons moet omdat er bijvoorbeeld iemand aan komt. Dus er gaan ook zeker dingen wel goed.
nieuwe situaties trekt ze in het begin wel altijd even en is het moeilijk aandacht te krijgen maar daarna gaat het wel goed.
Sanne
Ik lees dat het in bepaalde omstandigheden dus wel degelijk goed kan gaan. Dan zou ik vanuit die situaties gaan aanleren om bedaard mee te lopen.
Eerst korte eindjes, en maak het duidelijk aan je hond wat je dan precies gedurende die korte tijd van haar verlangt. Bijvoorbeeld door even de lijn kort te houden en kordaat door te stappen. Plak er een woord of een zin op, als dat duidelijker is. En blijf daar dan even ferm en standvastig in. Als gaat het de eerste keren maar om 20m 'netjes' doorlopen.
En daarna kan je dit uitbouwen. Steeds opnieuw hetzelfde ritueel: nu even meelopen en geen gedonder.
Uiteraard hou je de balans in de gaten, dat je hond ook vrij en speels mag zijn. Maar je mag best ook iets terugeisen en daarin op je strepen staan. Ik denk dat dit ook wel met je eigen houding te maken heeft, hoe stevig je op dat ogenblik in je schoenen staat.
Oefenen dus! En het makkelijkst is als je vertrekt vanuit een situatie waarin de 'vibe' al goed zit. Zoals bijvoorbeeld in die boswandeling die je beschrijft.
Alaska's Finest! schreef in
Radeloos van gedrag naar andere mensen en honden toe
kan met de meeste routes niet de andere kant op lopen omdat het geen rondje is, maar een lang stuk groen heen en weer.
Sanne
De meeste wandelingen bestaan uit een lange groene strook heen en weer, als ik het goed begrepen heb.
Over hoe lang spreken we dan? Enkele honderden meter? Een kilometer?
Alaska's Finest! schreef in
Oost Europese Herder Vereniging is er !
Altijd fijn dat er een rasvereniging bestaat, waar geïnteresseerden terecht kunnen voor info en verder contact. Dat maakt de zoektocht naar een verantwoord fokker toch heel wat makkelijker.
Succes!
Alaska's Finest! schreef in
Puppy bijt
Wij zijn half overspannen inmiddels. We willen het graag goed doen, maar weten het echt even niet. Wanhopig worden we ervan.
Raymond Flens
Adem in, adem uit. Laat al die druk even varen, zoveel stress is nergens voor nodig.
Je hebt een puppy in huis. Nog maar amper een weekje. Dat is dus wennen, en in de eerste plaats voor dat kleine hondje dat uit zijn vertrouwde omgeving en familie is gehaald en nu plots bij vreemde mensen in een vreemd huis terecht is gekomen. Nog veel meer dan jullie, ervaart dat kleintje nu veel spanning en onzekerheid.
Probeer dus in de eerste plaats zelf rustig te worden, nergens druk op te leggen, en geduldig en warmhartig het kleintje een gezellige en betrouwbare thuis te bieden. Van daaruit groeit alles.
Neem ruim de tijd om met mondjesmaat (op tempo van de pup, wat die aankan) nieuwe dingen aan te leren. Zoals het wennen aan de buitenomgeving. Socialiseren doe je zelf, want het betekent: zelfzeker en vol vertrouwen in je leefwereld staan. En ieder heeft een andere leefwereld en socialiseert zijn hond dus op een andere manier. Voor de ene is het belangrijk dat de hond vertrouwd wordt met het openbaar vervoer, de wekelijkse markt, voor de andere is het belangrijk dat ie zich op zijn gemak voelt bij paarden of koeien, in het donker, bij lawaai en drukte, enz. enz.
Dat gaat natuurlijk niet allemaal op 1 dag of week. Daar gaan maanden overheen. Want het gaat niet om zoveel mogelijk nieuwe dingen te ondergaan, maar om het gevoel erbij, dat de puppy zich ontspannen voelt bij nieuwe prikkels. Zodat ie kan uitgroeien tot een stabiele en zelfzekere hond.
Puppies bijten. Natuurlijk vinden we dat niet wenselijk, maar het is geen kwestie van simpelweg afleren. Leer te kijken naar wat er speelt, waarom de pup bijt. Dat kan te maken hebben met opwinding, te veel stress ervaren, zich vervelen, te hoog in de energie zitten, protest, overvraagd worden, enz. enz.
Als je leert kijken naar wannneer en waarom de pup bijt, kan je makkelijker anticiperen en het gedrag ombuigen.
Kortom, niet overvragen de eerste weken. Alles op zijn tijd. Gun jezelf en de hond een ontspannen en stressarme start. Jullie zullen je er allemaal veel beter bij voelen.
Alaska's Finest! schreef in
Met Transavia naar Marokko en terug
Let op dat de titertest enkel geldig is als die gedaan wordt door een erkend labo met het correcte certificaat.
Check ook of de gezondheidsverklaring moet gelegaliseerd worden en hoeveel dagen voor vertrek die slechts geldig is. Soms is die periode erg kort.
https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-buiten-europa/
Vraag alles ook nog es na bij je vliegmaatschappij én de douane. Ook voor je terugvlucht en het dus binnenbrengen van je hond in de EU!
Info kan verschillen naargelang de bron (kan erg frustrerend zijn), dus volg de strengste regels om zeker te zijn dat er niets fout zal gaan.
Alaska's Finest! schreef in
Een ongelukje...
Woooo zeg, dat is ook schrikken, opeens die tand zo helemaal los.
Hopelijk heeft ze niet te veel pijn. Spoedig herstel gewenst!
het Moderatorteam schreef in
pomeriaan zwanger
FOKKEN Hondenpage is voorstander van verantwoord fokken. Om deze reden is het alleen voor fokkers die verantwoord fokken toegestaan om te schrijven over dekking, dracht en hun nestje pups. Onder verantwoord fokken verstaan wij o.a. juiste leeftijd ouderdieren, uit laten voeren van testen op erfelijke afwijkingen, goede leefomgeving voor moeder en pups, en een juiste verzorging en begeleiding van de pups in het nest. Topics waarvan wij de fokwijze niet weten worden op slot gezet. Wanneer wij via een PB de fokwijze ontvangen en deze door ons akkoord is bevonden ben je vrij om topics in deze rubriek te plaatsen. Wanneer wij geen informatie hebben over je fokwijze of wanneer je niet voldoet aan de gestelde eisen van verantwoorde fok is het alleen toegestaan om dringende vragen in het forum te stellen. Nadat er voldoende advies gegeven is zal het topic gesloten worden. Meer informatie omtrent het verantwoord fokbeleid van HP, de gestelde eisen en de verschillende HP keurmerken lees je in onderstaande link http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_492-Richtlijnen-voor-fokkers-op-de-hondenpage.php/
Alaska's Finest! schreef in
Houdingen hond
Persoonijk vind ik het niet zo verstandig om eigenschappen/gevoelens vast te pinnen op lichaamshoudingen en die vervolgens in een afbeelding te gieten die voor iedereen zou gelden.
Honden hebben niet allemaal dezelfde lichaamsbouw, hebben verschillende achtergronden en leefwerelden en hun houding verschilt naargelang de context.
Zo lees ik vaak bij 'oren naar achter' dat dit onderdanig of bang zou willen zeggen. Maar menig poolhondeigenaar zal kunnen bevestigen dat oortjes naar achter bij hun hond betekent: vrolijk en blij.
Zelfde met de staart. Waarom zou ie neerwaarts moeten bij het begroeten van een mens? Soms gaat ie krullen van plezier en hoe leuk is dat, als je hond blij is je te zien!
En de vergelijking met een menselijke penis... euh?
Alaska's Finest! schreef in
Leuk artikel over oerrassen (primitive dogs)
Zijn ze niet gewéldig!!!
Alaska's Finest! schreef in
Kan niet wennen aan pup
Als een hondenopvang om 17u de laatste keer de hond buiten laat, en vervolgens pas de volgende ochtend... zit de pup dan vanaf 17u in een kennel opgesloten en vervolgens de hele nacht?
Eerlijk gezegd, het zou mijn opvang niet zijn. Lijkt me niet alleen dat een puppy zo leert zijn uitwerpselen op te eten, maar ook nog es een receptje eenzaamheid.
Hoeveel kwalitatieve aandacht hebbenn ze daar voor je pup? Hoe gaan ze met de honden om? Dat zou ik persoonlijk zeker navragen...
Alaska's Finest! schreef in
Gestoomde worsten ervaringen
Met de bovenstaande merken heb ik geen ervaring. Maar ik heb ooit Energique gegeven en daar kregen ze stinkscheten van.
Het merk Runner ging wel heel goed en dat aten ze graag.
In sommige gestoomde worsten zit suiker, daar zou ik wel op letten. Maar verder kan je 't gewoon es proberen en zien hoe je hond het erop doet.
Alaska's Finest! schreef in
pup bijt in mijn benen tijdens het wandelen
Ik zei 'gelukkig heeft je dochtertje niet zo'n scherpe tanden', maar ze zei: vergis je niet, ze kan ook stevig bijten! "
Karen
Oeeeeeeps!
Alaska's Finest! schreef in
pup bijt in mijn benen tijdens het wandelen
" Ik moet zeggen dat het negeren inderdaad niet altijd helpt. Vanmorgen stond ik met de pup in de tuin en opeens vloog hij in mijn badjas en pyamabroek. Ik voelde zijn tandjes in mijn vel, en heb hem in zijn nek gegrepen en hem opzij gezet. Hij was wel onder de indruk (voor dat ogenblik toch). Ik probeer mijn wandelingetjes rustiger te maken en leuk voor de hond (zoals je suggereert, Alaska). Al is dat niet zo gemakkelijk als hij de eerste 5 minuten om de haverklap aan mijn broek heeft gehangen. Dan is er bij ons allebei al heel wat energie verbruikt. Wat ik rot vind is dat hij het toch vooral bij mij doet. Pas op, ik heb liever dat hij in mijn benen hangt dan in die van mijn kinderen. Ze doen niet veel met hem, ik ben degene die hier de hele dag met hem thuis is. Gisteren ging mijn jongste (van 13) even mee naar buiten voor de gezelligheid, nou dan denkt die hond niet aan bijten hoor! Gelukkig maar, ik krijg er liever zelf van langs. Maar ik vraag me dan toch af: wat doe ik verkeerd? (ik hoop dat jullie deze vraag snappen en niet denken dat ik wil dat hij mijn familieleden te lijf gaat). Ik ben bang dat hij een patroon heeft ontwikkeld: als hij mij ziet, denkt hij aan bijten. Terwijl mijn zachte Zeemansloffen (met mijn voeten erin) de favoriete en soms de enige plek zijn waar hij tot rust komt en inslaapt. En als ik in de keuken bezig ben komt hij er gezellig bij liggen met een speeltje. Dat gedrag kan ik moeilijk verzoenen met zijn gebijt buiten! Maar goed, zo meteen ga ik met nieuwe moed weer naar buiten. "
Karen
Als je de pup aan de lijn hebt, kan je je voet op de lijn zetten zodat hij begrensd wordt en je been niet kan aanvallen. Dan wacht je tot hij kalmeert. Van zo gauw ie rustig is, laat je weten dat dit goed gedrag is en haal je de voet van de lijn.
Dat hij jou viseert, is niet zo vreemd gezien jij degene bent die het meest bij hem is en alles met hem doet. Honden uiten hun emoties vaak het meest t.o.v. mensen waar ze het nauwste contact mee hebben. Bij mensen waar ze minder of geen connectie mee hebben, zijn ze behoedzamer. Dus zie het niet zozeer als dat je hierin de pineut bent, maar eerder zijn aanspreekpunt. Al is het natuurlijk niet het gedrag dat je wenst te zien. Maar dat komt zeker goed, hoor!
Alaska's Finest! schreef in
Trillende hond
Kan het een typische ouderdomstremor zijn? Dat zie je vooral als de hond stil staat.
Alaska's Finest! schreef in
pup bijt in mijn benen tijdens het wandelen
Dank zij jullie goede raad en ondersteunende commentaren ging het vandaag al een stuk beter. Niet met het gedrag van de pup, die heeft zijn aandeel geleverd in het naar de galemiezen krijgen van mijn broek, maar ik stond er zelf wel een stuk rustiger tegenover. We zullen het maar even de tijd geven en hopen dat de rust zijn werk doet. Broeken genoerg op de wereld! "
Karen
Fijn te lezen dat je er zelf al een stuk rustiger tegenover kan staan. Dat gaat je heel erg helpen!
Wat je zelf voelt, daar kan je hond zich aan spiegelen.
Dus bekijk tijdens jullie wandelingen waar je wat afstand kan nemen van de wereld om jullie heen. Bijvoorbeeld: een grasveld naast een drukke baan. Dan loop je het gras een eindje op en ga je van daar naar de drukte kijken. Of een zitbank in het park: installeer je daar es 5 minuten met je hond, deel een appeltje en geniet van de zon.
Net als rustpauzes inlassen in je wandeling, kan je ook kleine quality-momentjes inlassen. Dan doe je iets met je pup wat ie erg leuk vindt (en met leuk bedoel ik niet noodzakelijk iets opwindend, maar iets waar ie plezier in schept), zoals: een molshoop uitgraven, scharrelen onder het struikgewas, een zoekspelletje, enz. Ook dat helpt om prikkels los te laten + je bouwt zo een prettige vriendschapsband op.
Voor sommige honden kan het ook helpen als ze regelmatig wat ruimte krijgen. Bijvoorbeeld: ze hebben net een eindje kort aan de lijn in jouw tempo gelopen, dan geef je hen op een grasstrook of zo gauw het kan meer ruimte (lange lijn) en meer zelfbeschikkingsrecht, of je loopt es mee in zijn tempo en de richting die hij kiest. Even wat meer vrijheid, geen druk. En daarna weer een kort eindje netjes meelopen.
En zo kan zelfs een kleine wandeling een hele fijne invulling krijgen, waar jullie beiden voldoening uit halen.
het Moderatorteam schreef in
Helpen adopteren
HERPLAATSERS Het aanbieden van een herplaatser kan alleen gebeuren met toestemming van het Moderatorteam. Topics waarvoor geen toestemming is verleend gaan op slot en worden verwijderd. Hondenpage ziet graag dat iedere hond een fijn thuis krijgt. Omdat we willen voorkomen dat het hier een soort 2e marktplaats wordt, hebben wij enkele regels met betrekking tot het aanbieden van een hond op Hondenpage. -Wij beoordelen iedere aanvraag individueel. De mogelijkheid tot het doen van een herplaatsverzoek is in de eerste plaats bedoeld voor aktieve HP leden die afstand moeten doen van hun eigen hond. -Er wordt per keer 1 herplaatser aangeboden na toestemming van het moderatorteam. De oproep zal twee weken blijven staan en daarna gesloten worden. -Ook ontvangen we regelmatig via via herplaatsverzoeken. Wij vinden dit zelf geen prettige ontwikkeling omdat wij liever in direct contact zijn met degene die afstand wil doen. Juist deze korte lijn maakt dat wij ook een betrokkenheid kunnen garanderen bij het te herplaatsen dier. Uiteraard kunnen we in speciale gevallen een uitzondering maken als de verantwoordelijkheid voor de herplaatsing dan ook daadwerkelijk bij de plaatser van de oproep ligt. -Als de hond van een verantwoordelijke fokker afkomstig is dan verwijzen wij naar de fokker. Een verantwoordelijke fokker zal altijd betrokken zijn en blijven bij de nakomelingen van zijn honden. Daarnaast is het ook aan te raden om contact op te nemen met de rasvereniging om te kijken of zij kunnen bemiddelen in herplaatsing. Ben je op zoek naar een nieuw baasje stuur dan een PB naar het moderatorteam en je krijgt vanzelf bericht over de mogelijkheden. Hierbij plaatsen we ook een aantal links van herplaats sites; http://www.sosdier.nl/ http://www.shhh.nl/ Het aanbieden van honden uit het asiel of via een stichting is niet toegestaan. Dit om problemen met deze instanties te voorkomen. Wanneer je toch graag een asielhond een kans wil geven, kan hij in aanmerking komen voor asielhond van de maand. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij het Moderatorteam. Asielhond van de maand gaat alleen in overleg met het asiel of stichting waar de hond verblijft. het Moderatorteam
het Moderatorteam schreef in
Eosinofiele enteritis
" Hallo Petra Mijn hond heeft ook een Eosofile Aub wat heeft het geholpen behalve de voer vis smaak. Want Tai kan ook niet tegen vis. Groetjes Angela "
Rosangela
Angela, dit is al een heel oud topic.
We raden je aan om zelf een topic te openen over je hond, zodat je meer reakties krijgt.
Alaska's Finest! schreef in
pup bijt in mijn benen tijdens het wandelen
Maar op de ene of andere manier vind ik het echt afschuwelijk als hij in mijn benen hangt. Dat is echt een ontzettend rot gevoel, ik kan het niet beschrijven wat dat in mijn binnenste doet.
Karen
Als het zulke emoties bij je oproept, denk ik dat het nuttig kan zijn om wél te beschrijven wat dit in je binnenste doet. Dat hoef je hier niet op het forum te zetten, hoor. Maar probeer het voor jezelf helder te krijgen, waarom je op dit puppy-gedrag zo fel reageert. Gaat het om afkeer, of frustratie, of voel je je echt aangevallen of voor schut gezet... er kan heel veel spelen in je hoofd dat niet rechtstreeks met de puppy te maken heeft, maar dat zijn gedrag wel bij je oproept.
Bekijk het dus es rustig, zo neutraal mogelijk. Zo kan je misschien je eigen emotionele reactie en de aanleiding ervan wat beter uit elkaar halen en het makkelijker relativeren.
Want uiteindelijk doet de puppy niet meer dan uitdrukken wat ie voelt: opwinding. En als je weet waar de bron vd opwinding zit, kan je het beter sturen, erop anticiperen en het begeleiden. Zo voel je dat je zelf weer meer controle hebt over de situatie en dat kan er dan weer voor zorgen dat je zelf niet zo hoog in je emoties schiet.
Wees dus niet te streng voor jezelf, het komt allemaal goed, je hebt zeeën van tijd! En ondertussen kan je nog altijd beenbeschermers aandoen, hehehe. Succes!
Alaska's Finest! schreef in
pup bijt in mijn benen tijdens het wandelen
We zijn de deur nog niet uit of daar gaat ie al. Karen
Kijk waar de opwinding begint. Vaak is dat al bij het vertrek. Dus anticipeer daar al op de spanning, dat die niet gaat oplopen en je dus eigenlijk 'te laat' bent.
Bekijk dus eerst jullie dagritme, wannneer er met de pup gewandeld wordt. Heeft ie al een tijdje moeten wachten? Staat ie al te stuiteren van ongeduld? Dan zit ie op dat moment al in de verkeerde stemming.
Ga dus naar buiten vòòr de pup ongeduldig is.
Bouwt de opwinding op terwijl je je klaar maakt om te wandelen (dus jas nemen, halsband aandoen, e.d.)?
Hou dan nog even een afkoelmoment in de gang, alvorens buiten te gaan. En met afkoelen bedoel ik niet een 'zit' of 'blijf'. Nee, echt wachten tot de pup kalmeert. Hou je vast aan het principe: de voordeur gaat niet open voor de hond (en jijzelf) in rust is. Dus wees zelf heel geduldig en geef het goeie voorbeeld.
Hou regelmatig pauzes in je wandeling. Sta (of zit) gewoon even te kijken naar de wereld om je heen. Laat de puppy maar snuffelen, rondkijken, gaan zitten, staan kijken,.. maakt niet uit. Gewoon veel pauzes nemen om alles te absorberen en alle prikkels te verteren.
Kies je wandelgebieden op maat van de hond. Natuurlijke prikkels (zoals in een bos) gaan vaak veel beter dan onnatuurlijke prikkels (fietsers, verkeer, lawaai,...). Dus stap wat meer in zijn wereld, ga lekker in de natuur op verkenning, volg zijn interesses, ook dat creëert veel voldoening in het hoofdje van je hond terwijl je toch lekker actief kan zijn.
En verder: de puppy is nog maar 11 weken. Da's nog piepjong. Er valt nog zoveel te leren. Gun jezelf en de hond tijd en probeer er wat meer ontspannen in te staan. Buikpijn krijgen van stress omdat je puppy in je benen hangt, dat is echt nergens voor nodig. Dit is helemaal geen 'raar' gedrag, het is een kleine puppy en je hebt alle tijd om dit in goeie banen te leiden.
het Moderatorteam schreef in
Speelgoed voor de hond
topic is opgeschoond
Alaska's Finest! schreef in
Reutje ALTIJD opdringerig ????
hij is altijd volledig van de rel als er een teefje in de buurt is, óók als deze niet loops zijn. clau
Dit vind ik toch wel een punt om te bekijken. Waarom zou hij helemaal over de rooie gaan bij een teef die niet loops is? Ik zie daar het 'natuurlijk gedrag' niet van in.
Persoonlijk zou ik het niet zo gauw (of helemaal) aan hormonen wijten, maar een beetje ruimer bekijken. Want als de teef niet loops is, waarom zou je hond dan op springen staan?
Hoelang is dit gedrag al aan de gang? Hoe is dit geëvolueerd? Hoe duidelijk krijgt hij aangeleerd dat zijn hyper-opdringerigheid niet gewenst is?
het Moderatorteam schreef in
Bericht van de moderators
Beste leden,
Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben is er iemand die zich niet aan de regels wil houden en met diverse profielen het banbeleid probeert te omzeilen.
We doen ons best om dit zo snel mogelijk goed af te handelen. In de tussentijd willen we jullie vragen niet meer op zijn/haar berichten te reageren zodat de lol er vanzelf af gaat. En we het weer gezellig kunnen houden hier.
Met vriendelijke groet,
Het moderatorteam