HondenPage baasje Chantal, Ajay & Bandit

Wat schreven de vrienden van Chantal, Ajay & Bandit op het forum

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden
Contact eens Arvid van Putten, die is heel kundig en is bekend met sterkere rassen  Hij werkt met respect en vertrouwen, niet met harde correcties of andere dominantie-onzin. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Puber, gedragsproblemen of dominantie?
Dominantie niet hoor. Een hond die goed in zijn vel zit haalt niet naar je uit en kruipt niet onder de bank. Probeer dus eens na te gaan hoe je zelf dingen doet, bijvoorbeeld; hoe pak je iets af? Je hondje is niet zo heel groot, als er plotseling iemand naar beneden "duikt" om iets van je af te pakken dan is dat best bedreigend. Ga hier dus voorzichtig mee om en pak niet zomaar iets van je hondje af wat heel belangrijk voor hem is. Ik doe het als volgt: als mijn hond bezig is met een mooi bot maar ik hem af wil pakken ivm inslikgevaar, loop ik naar zijn voerbak en doe daar iets heeeel lekkers in. Zoals tonijn (in blik), of plakjes worst. Vaak raakt een hond dan geïnteresseerd in wat er in zijn bak zit, en laat zijn bot in de steek om het op te komen eten. Dan kun je rustig het bot weghalen. Dit kun je ook oefenen door iets in de bak te doen en het bot gewoon te laten liggen. Dan leert je hond dat het niet betekent dat zijn  bot weggehaald wordt wanneer je iets in zijn voerbak doet.  Ik kan gelukkig zonder problemen aan botten komen bij mijn hond, maar zo heb ik het dus aangeleerd. Misschien heb je er iets aan. Maar denk niet dat je hondje dominant wordt hoor, ik denk eerder dat bepaalde dingen hem niet goed aangeleerd zijn waardoor hij nu noodzaak ziet om zich zo te gedragen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Wat preventief tegen vlooien en teken
" Ja die gebruik ik als er vroeg teken zijn, maar als we op vakantie gaan en elke dag naar het bos, dan Vectra3D, vlak voordat we weg gaan. " yooop Ik hoorde laatst van iemand dat ze Frontline combo niet meer gebruikt omdat de vlooien daar "resistent" voor zijn geworden.... Had het nog niet eerder gehoord. Maar goed we hebben nog nooit vlooien gehad, dus de vlooien hier in Zuid Holland moeten er nog steeds niks van hebben Advantix gebruiken we ook, we wisselen 't een beetje af. Maar ik moet bekennen dat we in de winter vaak niks geven. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Overgewicht bij huisdieren
" Ja of goede vriendjes met de fokker waar ze ten tijde van de show verblijven  Het is een walgelijk wereldje. Heb laatst weer het clubblad ontvangen, de meeste bullen zijn echt veel en veel te dik, ben echt niet de meest kritische, maar van sommige springen de tranen mij spontaan in de ogen zo erg.  Warhorse el Pistolero is prachtig, al zegt Pascale dat hij nu ook dik is, dat weet ik niet, dit is de foto die ik nog had.  " Bulleke Oh die had ik nog niet bedacht.. ja dat zal ongetwijfeld ook  voorkomen.  Ik vind het vooral jammer dat sommigen zo dik zijn, omdat het geen eer doet aan het postuur van de hond. Een Bull met een mooie borst, een goed gevormd en gebalanceerd en een mooie toplijn, dat is iets wat je mijns inziens niet mooi uit laat komen als er een dikke buik onder hangt, en dát vind ik jammer. Dan haal je de hele balans weg. Peer is prachtig in balans op de show en dat moet beloond worden. En ik moet er ook iets genuanceerder in zijn; vroeger vond ik ook dat ze ALLEMAAL te dik waren, en dat is ook niet waar. Ieder ras is anders gebouwd, een bullterrier is qua bone, borst, ribbenkast gewoon anders dan bijvoorbeeld een -ik noem even een ander terriërras- een fox terriër. Maar ik blijf wel van mening dat een bull ook gewoon een hond is als alle andere, en dat hij ook te zwaar is als er helemaal geen taille meer te zien is aan de bovenkant. Dat lijkt me gewoon logisch (en nee, ze gaan ook niet dood van een kilo meer, maar ik heb het echt over de échte zware gevallen die binnen ons ras helaas niet heel erg zeldzaam zijn). 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Wat preventief tegen vlooien en teken
Ik gebruik voor mijn hond Frontlinie combo en tot nu toe werkt die goed.  Hij heeft er ook geen jeuk van, het zijn pipetten. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Overgewicht bij huisdieren
" Ja, maar is niet zo gek toch? Platvoeten en een minder gebit kan hij voortbrengen en extra kilo's in principe niet. Vind ook heel kwalijk dat keurmeesters bullen plaatsen met een heel slecht gebit  En dat gebeurd, vaker als dat je zou willen.    " Bulleke Waarschijnlijk is de hond met platvoeten en een slecht gebit dan een nakomeling van hun eigen honden oid   Ik heb wel wat foto's van showbullen die ik echt extreem dik vind, die gewoon in Nederland geplaatst worden, maar die ga ik hier niet posten want ik wil niemands hond in het openbaar zo neerzetten. Overigens vind ik die Warhorse en Pistolero die je plaatse wel een gave Bull. Ik heb hem toen gezien in Leiden. Indrukwekkende verschijning. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Overgewicht bij huisdieren
Overigens vind ik show bullterriers ook heel mooi hoor ik heb er zelf een (die waarschijnlijk geen show gaat winnen want hij heeft platvoeten en zijn gebit is niet super, wat veel erger is dan een extra kilo) en voor mij is hij sowieso de leukste. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Overgewicht bij huisdieren
Laten we even stoppen hiermee,  anders wordt dit topic straks gesloten. Nu slaat het nergens meer op. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Overgewicht bij huisdieren
Ribben zien op een hond zonder enige bespiering is ook niet heel goed nee. En een hond hoeft ook niet het hele jaar door droog te staan, dat zijn allemaal weer extremen die er dan direct bij gehaald worden. Een goede fitte hond heeft mooie definitie (het is afhankelijk van de vacht of je die makkelijk ziet en voelt of niet). Waar een paar mensen in dit topic, waaronder Bulleke op doelen, is dat je moet uitkijken voor "food bowl conditioning". Bespiering is voor een deel genetisch en er zijn honden die met héél weinig moeite, en met een afgepaste hoeveelheid voer er wel netjes uitzien. Dat is inderdaad iets anders dan een hond zoals Willow, waar gewoon heel veel tijd, moeite, activiteit en voer in zit. Willow  haar ribben voel je niet omdat ze gewoon niks te eten krijgt. Willow ziet er fit uit en ís fit, omdat er gewoon veel mee gedaan wordt en ze de juiste hoeveelheid voer krijgt (dwz afgestemd op haar activiteitslevel). Ze ziet er fit uit, ze voelt fit aan als je haar aanraakt en ze IS ook in goede conditie, omdat ze veel onderneemt. Een hond waar niets mee gedaan wordt, die gewoon weinig eten krijgt om maar de ribben te moeten  zien omdat dat moet volgens het plaatje, is inderdaad niet fit qua conditie en daar heb je niks aan. Daarom moet je het stukje 'ribben zien' ook niet te letterlijk nemen, en sommigen doen dat wel. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Overgewicht bij huisdieren
" Niet alleen bull terriër hoor. Hier de labradors in de ring, net zo erg, zo niet, nog erger.  https://www.youtube.com/watch?v=y3rKJB0VEMs   Vind de bullen er ook actiever en fitter bijlopen als de labradors, maar dat zal aan mijn voorkeur liggen    " Bulleke Oh labradors op de show, praat me er niet van.... Dat zijn ook net wandelende bijzettafels. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Overgewicht bij huisdieren
Kijk eens rond in de showring.. En dan met name bij de bullterrier.. Je schrikt je rot. In de rasstandaard staat dat het ras een maximum aan substantie dient te bezitten. Dat kan, maar dat betekent niet: hond dient overgewicht te hebben. Toch is dit vrij normaal binnen de showring. In de groepen op FB word je er verdrietig van. Wanneer iemand aangeeft een hond wel te zwaar te vinden volgt vaak de dooddoener: een bull is geen whippet en moet er ook niet zo uitzien. En dan kom je dus al niet meer verder. Ik kan een mooie showhond echt waarderen. Helaas wordt overgewicht vaak niet 'bestraft' en verwart men het zelfs met spiermassa.     Hier een link naar een show. Kijk bijvoorbeeld eens naar de hond op 6 minuten. Je zou het moeten diskwalificeren. Dit voldoet op geen enkele manier aan de rasstandaard. Met een hond met gele ogen of een rare kleur mag je niet meedoen, maar een hond die waggelt in plaats van loopt is geen probleem.    https://www.youtube.com/watch?v=J3DbwyobJm8&t=419s  
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Aankopen voor de hond
Oh jongens ik heb weer wat nieuws. Een Jumppa Pomppa  
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Gedroogde hondensnacks
Kijk ook eens bij BarkKing Hondensnacks. Die hebben ook veel leuke dingetjes. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden
Goed dat je er een GT bij haalt  Ik heb zelf thuis ook heel wat discussies gehad.  Dus ik snap wat je bedoelt en het machteloze gevoel dat je hebt herken ik ook.  Echter.. Had je hiervoor ook al problemen met je vriend (niet dat mij/ons dat wat aangaat). Zo niet, dan is het toch handig om te vragen of je vriend aanwezig wil zijn bij de sessie met de GT als je nog contact met hem hebt. Voer er samen met een "neutraal" persoon een gesprek over. Misschien trekt hij wel bij en staat hij ervoor open om te leren. Hij reageert waarschijnlijk zo vanuit emotie en onwetendheid, onmacht.  Ik weet niet of het het waard is om er een punt achter te zetten omdat er met de pup iets is fout gegaan. Ik vind het dan ook wat extreem om te zeggen dat bij hem weggaan de enige juiste oplossing is. Het gedrag van je ex/vriend is zeker niet goed te keuren hoor! Maar  de komst van een pup is al een hele verandering in iedereens leven en routines, dus ja. Als hij echt niet voor rede vatbaar is dan wordt het wel lastig, zou wel zonde zijn. Voor hem ook, want honden/pups zijn leuk 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Vlekje hond
Ik zie gewoon een pigmentvlekje? Mijn hond krijgt ook naar mate hij iets ouder wordt wat vlekjes.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in geen speelkameraadje
Doggydating app!
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Premix voor hond met allergie
Als je niet alleen maar spiervlees voert maar gewoon bot etc erbij van dezelfde diersoort hoeft er geen premix bij.  6 weken is ook veel te kort om een tekort op te lopen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Premix voor hond met allergie
Voor tekorten zou ik niet zo heel bang zijn, zeker niet als je nog wat kan afwisselen. Kan hij wel groente hebben? Dan kun je dat nog toevoegen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Kruisband operatie
Die techniek ken ik niet, dus daar heb ik geen ervaring mee. Maar bellen kan altijd hoor, gewoon vragen  ik heb hier ook een belrondje gedaan. Uiteindelijk uitgekomen bij Sleeuwijk (voor patella luxatie operatie, geen kruisband) en de prijs was ook schappelijk. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Herder aanschaffen voor buiten
Ga je werken met de hond? Een hond is een sociaal dier en is graag bij zijn baas/gezin. Het maakt mij niet zoveel uit dat iemand ervoor kiest om een hond buiten te houden maar denk er dan wel over na wat de hond verder op een dag doet. Werk je bijvoorbeeld in de beveiliging en gaat je hond met jou aan het werk overdag? Of neem je je hond mee naar ander soort werk zodat hij toch dicht bij jou is? Zo niet dan vind ik het niet eerlijk naar de hond. Jij bent dan de hele dag aan het werk, en je hond zit in de tuin te wachten tot je thuiskomt. Als je dan thuiskomt ga je vast niet de rest van de avond in de tuin doorbrengen, dus is je hond wéér alleen.  
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hp's frustratie topic
Hier ook een kleine irritatie. Ik heb normaal haast nooit akkefietjes met andere honden en ik vind het ook niet erg dat het drukker is in ons vaste wandelgebied... Het kan best, zolang iedereen zich aan de regels houdt die in dat gebied gelden. Eén van die regels van het gebied, is dat je je hond aan de lijn houdt. Het staat overal. En bovendien lopen er reeën. Je blijft dus op de paden en houdt je hond aan de lijn.      We hadden een mooie wandeling, Beer en z'n labradorvriendin. We naderen een bankje waar wat mensen zitten te eten oid. Ze hadden 2 honden bij zich, een zat duidelijk vast en ik zag er nog een zitten. Vliegt het kleinste hondje tussen ze vandaan in volle vaart blaffend op Beer af. Het hondje stopt net op tijd en blijft net buiten  Beerbereik (Beer doet overigens niets, in tegenstelling tot mijn vorige Bull reageert hij niet op blaffende honden).  Het hondje rent blaffend naar de labrador, die schrikt zich rot. Het hondje blijft rond ons en inmiddels wat andere wandelaars rennen, de mensen staan niet op en ondernemen geen énkele poging om het hondje te pakken.  We lopen door. Komt het hondje gewoon blaffend achter ons aan.  Ze roepen hem een paar keer maar hij reageert niet. Weer staan ze niet op. De eigenaresse zit er glazig naar te kijken. Het was inmiddels tamelijk druk geworden op het wandelpad, iedereen kon zien wat daar gebeurde. Het hondje liep tussen de wandelaars. Ik stel me in zo'n gebied met meerdere honden graag conflictvermijdend op, wacht altijd in de berm tot andere honden gepasseerd zijn, kom altijd sociale mensen tegen en iedereen houdt rekening met elkaar.  Ik ben niet van het blèren maar dit keer had ik het echt helemaal gehad.  Ze had álle kans haar hond op te halen. Heeft ze dan echt geen idee hoe gevaarlijk het eigenlijk is wat ze doet? Ik zou als de dood zijn dat die enge bullterrier, zoals velen hem zien, mijn Shihtzu zou pakken. Maar kennelijk interesseert het ze geen bal en vinden ze dat het prima kan, want hij is toch klein. Het is te hopen voor dat hondje dat hij niet een keer de verkeerde tegenkomt. En buiten dat die hond dankzij zijn baas risico loopt gebeten te worden, is het ook nog eens buitengewoon asociaal. Het was gewoon belachelijk. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Help !
" Ja... iemand in DoggyDating app zegt net ook brandnetels en ik herinner mij dat hij liep te snuffelen tussen brandnetels tijdens de laatste wandeling. Ik lees het op internet wel meer ... maar geen uitslag oid. Maar ook dat lees ik bij anderen " Danique, Spike † & Jake Kan heel goed hoor. Het is heel frustrerend voor ze want het blijft jeuken en ze blijven het voelen, hoe ze ook gaan zitten of liggen. Probeer hem maar af te leiden met iets heeeeeel lekkers. Trekt vanzelf weg. Bultjes heeft mijn hond er ook niet van, althans niet voor zover ik kan zien. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Help !
Brandnetels? Daar kunnen ze ook van in "paniek" raken. Beer heeft het laatst ook gehad, die sprong door de huiskamer alsof hij in brand stond.  Ze hoeven maar door 1 plantje te lopen...  Volgens mij werkt azijn dan. Een beetje op een watje doen en smeren. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Vreemde symptomen mbt
Hmm die stinkende ontlasting. Is die wel eens nagekeken op giardia? Daar kunnen honden ook flink ziek van zijn. Of ik de echo door zou laten gaan, geen idee, je zou zeggen: zolang het goed gaat, laten we het gaan. Zou het ook begrijpen als je het toch door liet gaan al is het maar om dingen uit te sluiten.  
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Overbezorgde hondenmoeder..
Haha herkenbaar. Mijn hond mankeerde ook van alles toen hij jonger was. Poot gebroken, 5 keer geopereerd aan een tand, voedselallergie en altijd diarree en een oorontsteking daardoor, een hartkwaal en geopereerd aan zijn knie....... En omdat ons ras gevoelig is voor nierproblemen krijgt hij ook jaarlijks een urine- en bloedonderzoek zodat we daar eventueel op tijd bij zijn. Ohja, en hij wil volgens mij ook graag dood want hij eet graag dingen die gevaarlijk voor hem zijn. Kortom.......... ik ben ook vaste klant bij de DA. Maar weet je, krakende wagens lopen het langst  Ik begrijp je bezorgdheid wel helemaal. Zeker als je hond al wat dingen heeft gemankeerd. Ben altijd bang dat ik iets mis en hen daardoor onnodig lang met een blessure rond laat lopen. Maar je moet ook weten dat als er iets serieus heel erg mis was geweest, je het al lang had gemerkt en ingrijpen is ook niet altijd nodig. Het lichaam van een hond is prima in staat om dingen ook zelf op te lossen. Niet ieder wondje vergt een dierenartsbezoek, vaak kom je zelf een heel eind met een beetje "huis, tuin en keuken" zalf, als dat al nodig is. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Vreemde symptomen mbt
Is hij inmiddels alweer wat beter?
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Chemische castratie
Kan inderdaad een paar weken duren.  Bij sommige honden zeker een week of 4 - 5, of iets langer. Bij mijn hond duurde het ook een week of 4. Bij andere honden 6 weken, dat valt van tevoren niet echt te voorspellen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Documentaire
Ja ook gezien! Heftig hoor. Ben blij dat ik die beslissingen allemaal niet hoef te nemen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Pup gedrag (Beagle teef 4 maand)
De ontlasting zou ik even laten nakijken. Van een 3 dagen achter elkaar een beetje ontlasting in een zakje doen en dan langsbrengen bij de dierenarts. Giardia is een parasiet die veel voorkomt, zeker bij pups kunnen daar last van hebben, en kan zorgen voor bloed bij de ontlasting.      Dat je pup niet zo goed wandelt op drukke plaatsen is ook niet raar. Alles is nieuw en spannend als je klein bent, zeker auto's en fietsen. Geef haar de tijd om aan alles te wennen, komt vanzelf goed.  De halsband zou ik binnen ook om houden (wel in de gaten houden dat ze nergens achter blijft hangen), dan wordt het vanzelf normaal.    No worries je hebt een normale pup      
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hondenfotografie
" Als ik dadelijk mijn 2e terror erbij heb in het voorjaar (fingers crossed) dan laat ik door jouw foto's maken van de 2 terrors. Lijk me zo leuk puppy versus Maylo " Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Ja doen we!! Schiet eens op met die pup
 

Vrienden van Chantal, Ajay & Bandit

honden foto van J.honden foto van Chimarronhonden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van kaathonden foto van Djairohonden foto van PupYhonden foto van kayhonden foto van huskywomanhonden foto van MNMhonden foto van Sandyhonden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)honden foto van janinehonden foto van Claudia & Tankhonden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van annemieke&nakhonden foto van Deborah + Djego, Mike & Lilohonden foto van Samantha ;)honden foto van Amstaff Dieselhonden foto van Suze en de 3honden foto van monikahonden foto van Diablo & Mayahonden foto van Monika en haar 2 1/2hondenhonden foto van Carlos&Tysonhonden foto van melissahonden foto van Hannah & Bink† en Beertjehonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/honden foto van dustyhonden foto van Pascallehonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Mayrahonden foto van jamar en Tyrahonden foto van sinsy en Dexhonden foto van Rellende Pubers

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^