HondenPage baasje Chantal, Ajay & Bandit

Wat schreven de vrienden van Chantal, Ajay & Bandit op het forum

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Bijten, bijten en nog eens bijten
Als hij in je gezicht bijt zou ik direct weglopen. Happen prima, maar niet in je gezicht.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Penny geopereerd - Update: Wond toch weer open...
Is er van binnen verder nog iets 'kapot'? Want zoals ik het begrijp, en mind you ik wil het niet bagatelisseren, is het toch "slechts" een hechting nog die moet helen nu? Ze hebben de bult weggesneden, dat zal waarschijnlijk spierpijn oid opleveren, en verder hebben ze de huid weer dichtgenaaid. Als dat eenmaal weer dicht is over een week of twee, dan kun je alles toch weer? Het is niet zo dat ze nog moet revalideren, omdat ze iets gebroken of gescheurd had?  Of omdat er een implantaat in zit? Als dat wel zo is dan begrijp ik zeker je bezorgdheid, maar over een paar weken als de huid dicht is kunnen jullie heus weer wandelen en alles doen wat je vroeger ook deed. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Voor en nadelen pup uit het buitenland?
Als de fokker voldoende moeite doet om ze te socialiseren, maakt het niet zo veel uit denk ik. Mijn hond komt ook van een buitenlandse fokker en ik vond het wel prima eigenlijk. Zo goed als meteen zindelijk en niet meer zo kwetsbaar en klein. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Ander ras?
Een Ridgeback?
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Behoefte ophouden
" Ik vind dit wel een dingetje. Dag en nacht zijn niet met elkaar te vergelijken. S'nachts drinkt de hond waarschijnlijk niet en/of weinig vergeleken met overdag. S'nachts slaapt de hond en (net als mensen (zoals Kees ook benoemt)) hebben ze dan minder de behoefte om eruit te gaan.    Kijk naar een puppy. Overdag liet ik Link om de 2 uur naar buiten en na slapen/eten/spelen ed. Maar 's nachts hoefde dat allemaal na 2 weken ofzo niet meer. Het is niet te vergelijken imo.  " Fresta & Link Een hond die gewoon gezond en het gewend is, kan best zijn plas ophouden. Het gros van de hondeneigenaren werkt overdag en dan ligt er ook niet overal plas bij thuiskomst. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Behoefte ophouden
Ik denk dat het meer een mentaal/gewoonte dingetje is dan dat hij écht heel nodig moet. Als hij het 's nachts kan, dan kan het overdag ook. Zou het desnoods wat gaan rekken overdag. Met 9,5 maand werkte ik nog buiten de deur en kon mijn hond het op een werkdag ook wel ophouden (+- 6 uur).  
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Puppy even alleen laten, hoe?
Kan best. Gewoon tussendoor eens de was doen met deurtje dicht, even iets opruimen enz. Telkens maar een paar minuten zodat ie weet dat je terugkomt. Van tevoren even wat met hem ondernemen en dan moet dat best goed komen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Genieten van/met de hond
Hier gaat Beer altijd mee op vakantie, 2-3 weken Frankrijk met de caravan, en in de kleinere vakanties mee naar huisjes. Nee voor de hónd maakt het inderdaad niet uit of je op een kwartier rijden iets leuks gaat doen of op 500+ km, dus in dat geval kun je net zo goed een vakantie uitzoeken op een locatie die jullie zélf leuk vinden. De hond past zich wel aan hoor. Natuurlijk is het even uitzoeken waar je hond wel en niet mee naartoe mag en het zal heus voorkomen dat je een museum of andere ruimte niet in mag, maar wij hebben er nooit problemen mee. In ieder restaurant is hij wel welkom. Alleen een dag naar het strand zit er niet in, omdat de meeste grotere stranden in de zomermaanden niet toegankelijk zijn voor honden, maar het is maar net of je dat erg vindt of niet. Als het voor de hond toch niet uitmaakt dan kan hij net zo goed met jullie mee, zolang een hond bij zijn mensen is, is het al gauw goed.        Verder heb ik gelukkig geen vriend of man, ik woon nog thuis, maar heb wel 2 broers die het vaak allemaal gedoe vinden met "die hond". Heb het ze wel eens uitgelegd in een normaal gesprek, niet tijdens een verhitte discussie, dat mijn hond echt mijn hobby en "leven" is en dat ik hoop dat ze dat begrijpen. Werkte wel. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Penny geopereerd - Update: Wond toch weer open...
Er zijn ook beschermkousen/sleeves. MedPets heeft een aantal van dat soort dingen. Is misschien ook het overwegen waard, eventueel in combinatie met een kap zodat je een soort dubbele bescherming hebt en ze niet direct aan de draadjes gaat zitten. Mijn ervaring is dat hechtingen vanzelf wel genezen, ook als de hond er al aangezeten heeft en het er dik of rood uitziet. Houd er ook rekening mee dat de vacht geschoren is, als de haren weer beginnen te groeien geeft dat jeuk, wat weer aanzet tot krabben of bijten, het is ze soms niet eens per se om de hechtingen te doen.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hartproblemen kleine hondjes
 Problemen kunnen ontstaan op latere leeftijd, maar bepaalde afwijkingen zijn ook erfelijk. Volgens mij is het zowel bij grote honden, als bij bepaalde kleine honden een voorkomend probleem. Lekkage van de hartkleppen komt vaak door ouderdom, een soort slijtage, maar kan ook zeker erfelijk zijn. Goed om te weten is dat een hartprobleem niet altijd het einde hoeft te betekenen en wanneer er op tijd gestart wordt met medicatie, er heel veel mogelijk is.  Mijn eigen  hond (4 jaar, middelgroot ras) heeft een aangeboren afwijking: aortastenose en lekkende kleppen (aortaklep & mitralisklep) en door extreem hoge hartslag ook verdikte wanden, vergrote kamers en verdikte klep. Dit bleek uit een echo in 2018. Maaarrr, door op tijd ingrijpen zijn de verdikkingen en de vergrote kamer weer normaal, de hartslag is normaal en de stenose en lekkages zijn afgenomen (echo 2020). Dus ja, zeker komen hartafwijkingen voor bij honden klein en groot, maar er is veel mogelijk tegenwoordig. Toch zou ik bij bepaalde rassen liever wegblijven, ook om de andere problemen die ze hebben. Maar naar mijn weten hebben kleine honden niet per se vaker aangeboren hartproblemen dan grote/reuzenrassen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Penny geopereerd - Update: Wond toch weer open...
Ja de comfy cone heb ik ook gebruikt voor Beer! Dat was een stuk prettiger voor hem dan dat plastic ding. Hij kon er nog steeds wel behoorlijk mee bewegen. Dat is goed maar ik moest wel blijven opletten. Zijn hechtingen waren ook half eruit en de boel was gaan lekken maar dat soort dingen komen vaak wel goed. Ik heb er honingzalf op gesmeerd (hond wel daarna afleiden, weet niet of je het spul kent maar het ruikt sterk en kan aanzetten tot likken), dat leek wel te verzachten. De wond werd daar een stuk minder geirriteerd van.       
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Wat doen jullie?
Meestal loop ik om of leid hem van tevoren af met iets van een bal. Lukt niet altijd, als ie gaat staren  krijgt ie een por in zijn zij (edit: nee, ik schop hem niet in tweeën). Ik haat staren, hij lokt het ook zelf uit en blijft oogcontact zoeken. Aantikken is vaak net genoeg  om hem te laten ophouden. Vandaag had hij het ineens voorzien op een Labradoodle die ik niet zag aankomen. Deze hond deed echt niets.  Ik laat de andere eigenaar dan ook zeker wel merken dat ik het niet leuk of normaal vind dat mijn hond zo reageert.  Corrigeren is dan trouwens al te laat... dus dan mopper ik wat en verontschuldig ik me voor mijn hond zijn grote mond. Als een andere hond naar hem uitvalt op grote afstand doet hij overigens niets. Maar hij is er helaas zo een die gaat liggen, of gaat staren wanneer bijv. een loslopende hond dichterbij komt, en dat roept weer reactie op. Ik loop meestal om of vergroot afstand zodat ik nog met stem of wat anders zijn aandacht kan trekken maar soms ben ik te laat of leent de situatie zich er niet voor om over te steken. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Penny geopereerd - Update: Wond toch weer open...
Piepen is normaal. Dat is de uitwerking van de narcose, ze heeft als het goed is flinke pijnstilling gehad dus pijn is het niet. Dit kan nog een paar uur aanhouden. Check ook zeker of ze het koud heeft. Ondanks de warmte nu kan een hond door de narcose moeite hebben met zichzelf warm houden. Als ze wil drinken maar het lukt niet, kun je het eventueel ook geven met zo'n spuit als je die hebt. "Uitlaten" deed ik met een handdoek onder zijn buik zodat hij niet hoefde te lopen.    Sterkte met het herstel. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Weigert kvv
" Ja, 250gr idd. ik heb nu de varianten kip, vis, natuurlijk, konijn en lam geprobeerd. T beste ging nog vis erin maar dat wil ik niet alleen geven ivm de afwisseling. Elke keer een hapje en dan laat ie t staan. Hij eet echt met recht met lange tanden en ivm dat ie flink is afgevallen na de operatie wil ik wel dat ie blijft eten. " Binky & baasje Misschien is dit een optie? https://www.animalfoodexpress.nl/farmfood-rundvlees-compleet-9-x-110-g.html Rodi heeft burgers. Dan kun je er iedere keer zo'n burger van +- 100gr uit halen.   
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Weigert kvv
Wat zit erin? Beer háát dus lamsvlees. Zodra er in een bepaalde mix een te hoog % lam zit, dan blieft hij het niet.  Misschien is dat bij jouw hond ook zo? Met klein  verpakt bedoel je 250gr?  
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in pup 14 weken
De andere kant hier. Ik was "het kind" (ik ben nu 21 en de hond is er dus al een tijdje) dat graag een hond wilde. En man wat heb ik er spijt van gehad. Hij beet, hij spartelde als een forel als ik hem optilde, hij sjeesde het hele huis rond, hij was altijd wakker als ik doodmoe was, beet in de lijn, er viel niet mee te wandelen.. Een soort op hol geslagen slijptol door mijn huis.  Als klap op de vuurpijl had hij ook wat medische problemen (áltijd diarree waardoor ik niet lang weg durfde, een gebroken poot als pup, 5 maal een operatie aan zijn tand en nog wat zaken). Wat een ellende, ik dacht dat ik gek werd. Het was altijd wat, kon geen kant meer op voor mijn gevoel. IK was degene die weer een pup wilde nadat onze hond was overleden. Ik moest en zou zorgen dat het een succes werd en bij alles wat ik deed was er tegenstrijdige informatie te vinden op internet. Volgens de ene theorie krijg je een probleemhond als je zus of zo doet en volgens de andere theorie moet je juist veel harder zijn. Mijn tip: laat die theorieen niet bepalen wat je doet en hoe je je daarbij moet voelen. Is de pup helemaal over zijn toeren en heb je écht even ruimte nodig om te ademen, doe dan gewoon even de pup in de bench als je dat meer rust geeft en de pup niet de bench verbouwt. Geniet gewoon even van je rust, das heus geen schande. En je bent niet de enige met dit gevoel, er worden regelmatig topics geopend door mensen met hetzelfde gevoel. Ik ben ook helemaal geen puppymens. Ik vind het heel leuk  en spannend, de weken die eraan voorafgaan etc, maar ik heb er al gauw schoongenoeg van, van dat gehijg in mijn gezicht, en dat gebijt.   Afijn, eind dit jaar wordt Beertje 5 en ik heb vorige week een tattoeage laten zetten van zijn kop op mijn arm m.a.w. alles is goed gekomen. Ik ben helemaal zo'n hondengekkie geworden. In het weekend lange wandeltochten maken met een vriendin haar hond en mijn hond samen, hond altijd mee op vakantie, huisjes uitzoeken waar ook wat te doen is voor de hond, ik geniet nu echt van activiteiten samen met hem. Komt allemaal vanzelf wel. Als je hond er geschikt voor is kun je misschien een hondensport uitkiezen, dan doe je samen iets leuks en leer je je hond zijn kwaliteiten echt waarderen. Is ook nog eens heel inspannend voor ze, kun je een uurtje trainen en is ie daarna knock-out. Heb jij ook je rust
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hond met blessure en andere honden op afstand houden
Veel succes met de operatie!!! Zulke dingen zijn altijd eng. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in verschil tussen
Een hond is een hond...  er zal vast een verhaal komen dat een hond pas een rashond is als er een FCI papiertje bij zit. Het is maar wat je belangrijk vindt. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Aankopen voor de hond
" Een jolly egg " Monique Beer heeft ook zo'n ding................ Ik heb hem ergens weggelegd waar hij hem niet meer kan zien, zelfs niet kan ruiken Helemaal hysterisch wordt hij ervan!
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Aankopen voor de hond
" Eindelijk de penning binnen die ik begin april had besteld en ik ben echt verliefd   Het is ook lekker dik en zwaar, dus ik denk dat we hier nog lang plezier van zullen hebben!   " Arran & Aedon Oh mega leuk!!
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hond met blessure en andere honden op afstand houden
Je zegt dat ze dierenarts aangeeft dat je moet doen wat ze aankan. Toch loopt ze al een tijd mank en wordt het niet echt beter. Is het niet misschien tijd om echt flink te gaan minderen? Niet meer elke dag zoveel meters maken. Na een tijdje neemt de onrust in huis ook wel af: hoe meer een hond gewend is, hoe meer hij van je zal verlangen. Het zit in haar systeem en dat gaat er vanzelf uit. Ik begrijp dat je het belangrijk  vindt dat haar spiermassa op peil blijft, maar het lijkt nu juist ten koste te gaan van haar gezondheid. Desnoods kun je oefeningen in de tuin doen om haar spieren te onderhouden, zoals balansoefeningen  (daar heb je bijvoorbeeld belande cushions voor). Soms is het helaas niet meer haalbaar voor een hond die iets ouder wordt om allerlei dingen te blijven doen, omdat het een ten koste gaat van het ander. Mijn vorige hond had een hernia en spondylose, spieren waren ook belangrijk maar helaas kon hij niet verder wandelen omdát hij die klachten had. Soms is het niet anders.. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Onze anatool van 5 maanden
Als je je zorgen maakt, zou ik een foto laten maken. Dan weet je hoe het zit en kun je actie ondernemen óf de zorgen uit je hoofd zetten. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in slecht eten en ochtend spugen
Eten ze wel graag brokken en doen ze het daar goed op..? Dan zou ik niet te moeilijk doen en ze gewoon dat geven..  
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Puppy blues
O ja herkenbaar, ik kon vaak ook niet op de grond zitten met mijn pup (of nouja, hij is  nu 4 jaar). Dan vloog hij in mijn gezicht als een soort op hol geslagen slijptol. Spelen deed ik dus alleen als ik op de bank zat en hij op de grond, en als hij me aanvloog als hij bij me zat op de bank dan zette ik hem weer op de grond neer. Ging hij dan door met bijten in mijn gezicht dan stopte ik het spel want hij kon er helemaal in doordraaien. Ik ben dus eerst een tijdje bezig geweest met duidelijk aangeven tot wáár hij kon gaan. Veranderde het spelen te veel in hard bijten dan stopte ik ermee en gaf hem wat anders te doen, dan wachtte ik tot hij weer bereikbaar was. Kan even duren, zeker als ze nog echt jong zijn, maar komt heus goed. Optillen kon ik hier alleen als ik mijn haar in een staart deed.............  anders draaide hij zich om en ging er weer in hangen.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Fokker Bulletproof
" Fijn, meteen boven op de kast. Als je goed gelezen had, zette ik erbij, dat hoeft niet hiervoor te gelden. Maar steek niet je hoofd in het zand, dit soort dingen gebeuren aan de lopende band, en van zeer dichtbij meegemaakt. Inmiddels verwijderd. " ientje Handig ingedekt, "hoeft hier niet voor te gelden", dan kun je dus alles zeggen over iemand. Heeft niks met bovenop de kast te maken, maar wél dat ik er slecht tegen kan dat er een verhaal de wereld in geholpen wordt zonder dat diegene zelf hier meeleest. Ik vind dat niet netjes. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Fokker Bulletproof
"   Dat is binnen één uur rechtgezet. " Loesje Maar het wordt wél gezegd. En zo'n aanname vind ik niet kunnen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Fokker Bulletproof
Jeetje mina. Lekker voor iemand zijn reputatie. Je zou je naam maar lezen ergens op het internet, met een bericht erbij dat paardenhandelaren vaak zielige hondjes kopen in Oost-Europa....  Geen idee waar men zulke vreemde berichten vandaan haalt. Doe normaal...
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hondeneigenaren gezocht enquête over voeding
Ingevuld :)
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Ervaringen osteopaat
Beer gaat een paar keer per jaar naar de osteopaat (ken een goeie die niet ver van Rotterdam vandaan zit, kan je zijn website wel sturen als je wil). Beer is nogal HEEEEL DRUK maar bij de osteopaat is hij altijd heel kalm en ontspannen.  Ik verwacht geen wonderen ofzo.  Als er echt wat mis is met je hond, zoals ineens mank lopen dan zou ik altijd eerst naar de dierenarts gaan om een breuk of scheur ergens uit te sluiten. Maar de osteopaat heeft Beer goed geholpen toen hij in zijn rug en achterpoot niet zo soepel bewoog. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in When pigs fly
Komt ie: Wat is hij leuk he   Hij vindt zichzelf in ieder geval wel heel leuk en ik kan het daar, als zijn bediende, alleen maar mee eens zijn. 
 

Vrienden van Chantal, Ajay & Bandit

honden foto van J.honden foto van Chimarronhonden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van kaathonden foto van Djairohonden foto van PupYhonden foto van kayhonden foto van huskywomanhonden foto van MNMhonden foto van Sandyhonden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)honden foto van janinehonden foto van Claudia & Tankhonden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van annemieke&nakhonden foto van Deborah + Djego, Mike & Lilohonden foto van Samantha ;)honden foto van Amstaff Dieselhonden foto van Suze en de 3honden foto van monikahonden foto van Diablo & Mayahonden foto van Monika en haar 2 1/2hondenhonden foto van Carlos&Tysonhonden foto van melissahonden foto van Hannah & Bink† en Beertjehonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/honden foto van dustyhonden foto van Pascallehonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Mayrahonden foto van jamar en Tyrahonden foto van sinsy en Dexhonden foto van Rellende Pubers

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^