geen inenting.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Mijn dierenkliniek vraagt euro 150,00 om te titeren voor de grote cocktail. Dat is absurd hoog. Toen ik Romeo voor de eerste keer wilde titeren, deden ze het helemaal niet, schijnbaar nu wel, doordat het steeds meer gevraagd wordt. Ik denk dat ze de titerbepalingen liever niet doen en door ze zo duur te maken en de baasjes het uit hun hoofd te praten, laten ze toch weer enten. Een hond is na de puppie-entingen levenslang beschermd ! Romeo is voor euro 68,00 getiterd. Daarin zit de titertest voor de grote cocktail, een body-checkup, bloedafname en lab.onderzoek. Dierenartsen weten echt wel net zoals de mevrouw die Romeo nu 2 keer getiterd heeft, dat hij niets nodig heeft. Het is echt niet zo dat je na de titerbepalingen, nog moet enten ! De dierenarts vroeg me hoelang het geleden was, dat Romeo ge/ent was. Ik zei dus 2010, maar het bleek 2009 te zijn. Ik was bijna een ontaard baasje. Totdat de testresultaten klaar waren en daaruit bleek, dat hij nog meer dan genoeg antistoffen had, net zoals de eerste keer. Ik hoefde voorlopig niet terug te komen, ze sprak niet eens van enten, volgend jaar zou ik hem kunnen laten titeren ! De dierenartsen die het uit je hoofd praten, sturen de test meestal op en daarom is het duurder.Maar een dierenarts die op datum ent, is voor mij veel te klakkeloos. Ze kijken niet eens of de hond 1,2 of 3 onderdelen nodig heeft of niets, ze enten alledrie ! Als de dierenarts zegt, dat `er toch ge/ent` moet worden, weet hij niets van titeren ! Dat is de reden waarom het zo lang geduurd heeft, voordat ik een dierenkliniek vond,die wilde titeren. Kijk maar eens op de site van Tannetje Koning, dierenarts, die vindt dat haar collega´s veel te veel en veel te vaak, enten ! Een kennis was vorige week bij haar met haar hond, voor een onderzoek en het baasje vroeg of Sam getiterd kon worden. Tannetje meldde dat dat titeren niet nodig was, dit jaar, omdat uit de entgegevens bleek, dat dat veel te vroeg zou zijn. Volgend jaar zou ze terug kunnen komen om te titeren ! Ook zij sprak niet van enten ! Zij vraagt euro 51,00 voor een titerbepaling en als je naar een titersessie gaat en er zijn meerdere honden, kan het zelfs euro 31,00 kosten ! Dus verdienen aan titeren ? Ze verdienen aan de jaarlijkse entingen en schaden daarbij ook nog de dieren !  Mijn dierenkliniek was er ook niet voor te vinden, tenminste een paar jaar geleden niet. Nu titeren ze wel, maar zijn veel te duur ! Ik laat Romeo niet onnodig enten !

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Drib heeft de puppy entingen en haar eerste jaars enting gehad, meer niet. Dit omdat over enten niet gezond is en ik niet geloof in de weil enting. Daarnaast heeft Drib wat gezondheidsproblemen gehad (allergische reacties) in het verleden, waardoor het slimmer was om haar niet te enten.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Volgens schema worden de puppy entingen gegeven met 6 weken, 8-9 weken en 12 weken.

 

 

Een hond hoeft op 1-jarige leeftijd niet geënt te worden, een titerbepaling voldoet.

Dit is volgens informatie, die ik van dierenarts Tannetje Koning gekregen heb en zo heeft zij het ook bij Casper gedaan.

 

Mochten er niet voldoende antistoffen gevonden worden, dan moet wel geënt worden, maar dit komt na de 3 puppy entingen sporadisch voor.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Volgens schema worden de puppy entingen gegeven met 6 weken, 8-9 weken en 12 weken.

 

 

Een hond hoeft op 1-jarige leeftijd niet geënt te worden, een titerbepaling voldoet.

Dit is volgens informatie, die ik van dierenarts Tannetje Koning gekregen heb en zo heeft zij het ook bij Casper gedaan.

 

Mochten er niet voldoende antistoffen gevonden worden, dan moet wel geënt worden, maar dit komt na de 3 puppy entingen sporadisch voor. "

 



je kan ook pups laten titteren hoor en als een 1 jarige hond niet genoeg antistoffen heeft zou ik m persoonlijk toch echt wel laten enten.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

Ik wel jaarlijks. moet ieder voor zichzelf weten maar wil me hond geen ziektes laten oplopen

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als je een hond ent tot zijn 1 jaar zou ie in principe beschermd moeten zijn tenzij het virus zich verandert heeft ( zou uit onderzoek gebleken zijn op school )

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik wel jaarlijks. moet ieder voor zichzelf weten maar wil me hond geen ziektes laten oplopen "

 

Niemand wil zijn hond ziek laten worden ;) Ik ent dus juist niet om mijn hond niet ziek te laten worden ;)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Na titeren blijkt meestal, dat de honden nog meer dan genoeg antistoffen hebben. Dat jaarlijks enten is gewoon slecht. Dierenartsen willen niet graag titeren, omdat ze dan jaarlijks geen klanten meer zien ! Als toch blijkt dat een hond genoeg antistoffen heeft, is het toch absurd te enten ? Het heeft ook best lang geduurd voordat ik een kliniek vond, die titerde. Romeo heeft in 5 jaar tijd geen enkele enting nodig gehad ! 2 Keer getiterd en voorlopig hoef ik niet eens terug te komen. Een hond die jaarlijks ge-ent wordt, wordt resistent voor de ziektes waar hij voor ge-ent wordt en kan juist ziektes overbrengen ! En voor Dogfriend, ik respecteer jouw mening hoor. Maar ik zou je toch eens de site van Tannetje Koning willen aanraden, Oase. Zij is dierenarts en vindt dus dat haar collega's te veel enten. In mijn familie werden de honden vroeger nooit ge-ent, aten met de pot mee en bereikten allemaal een hoge leeftijd in goede gezondheid. Geen kanker,geen rare ziektes, geen huidproblemen. Nu komen de honden bij de dierenartsen voor van alles en nog wat en krijgen alleen chemie toegediend. Zij weten zelf ook, net als de dierenarts, die Romeo titerde, dat al die entingen niet nodig zijn ! Ze kon ook niets anders, omdat ze zelf 2 keer getiterd heeft en daaruit bleek dat al die entingen, die ook zij standaard geven, totaal niet nodig zijn. Aangetoond niets nodig heeft !

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

als er hier weer een hondje komt wordt die ook niet geent maar wordt er wel een titer bepaling gedaan.

ik ga er toch niet mee showen. en er zijn hondenscholen/sporten die ook met titer werken.

Alleen moet ik nog info winnen over hoe KNGF het vinden. die zijn namelijk helemaal voor enten. titeren kennen ze. maar enten was makkelijker ;-)

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

even als ontvlooien en wormkeur geven :'(
ik probeer het wel zo natuurlijk mogelijk te doen.
alleen bij Wendy (blinde geleidehond van mijn vriend) zijn we het verplicht

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik heb het ooit voorgesteld aan mijn DA van te doen, toen Lance nog pup was. Of hij het ook deed later. 
 
hij beweerde dat het een hele dure manier is en omslachtig. 
Consult+ bloedproef + risico dat je toch moet enten.....tegenover consult en eenmaal enten per jaar .
 
Hij was  er duidelijk niet voor te vinden.
Dus zeggen dat wel enten ieder jaar voor hem kassa kassa is vind ik verkeerd. Met titeren kan hij veel meer aanrekenen .
 
  "

 

Dat is dus niet zo is mijn ervaring 

Van mijn honden zijn 2 cocktails bekend (toen ze 6/7 en 7/8 waren)

de eerste in asiel en de 2e bij mij)

Het jaar daarop besloot ik niet meer te enten maar te titeren

da zei: met die 2 entingen hebben ze genoeg voor waarschijnlijke het leven maar minstens 3 jaar

kom maar terug in 2015 das vroeg genoeg

en als de waardes hoog zijn 3 jaar verder nog eens op zijn vroegst maar kan ook 5 tot 10 jaar zijn

het is goedkoper

1x weil geent ivm waldo poep vrat en jeff in water kwam en veel  ratten in de haven vlakbij

nu doe ik dat niet meer ivm omstandigheden heel anders

Rabies is net verlopen maar ook dat ga ik niet meer enten want ik kom niet in het buitenland of opvang  

 

Weil of kennel hoest of rabies zijn nog wel eens verplicht 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dan is het wsch omdat het in Nederalnd meer gebruikelijk is dat titeren ?  

Onze twee landjes hebben nog al eens meer verschillende gebruiken.Zoals ook barfen, niet zo bekend in Belgie -:)

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik heb het ooit voorgesteld aan mijn DA van te doen, toen Lance nog pup was. Of hij het ook deed later. 
 
hij beweerde dat het een hele dure manier is en omslachtig. 
Consult+ bloedproef + risico dat je toch moet enten.....tegenover consult en eenmaal enten per jaar .
 
Hij was  er duidelijk niet voor te vinden.
Dus zeggen dat wel enten ieder jaar voor hem kassa kassa is vind ik verkeerd. Met titeren kan hij veel meer aanrekenen .
 
  "

 

Wel of geen 'kassa voor de dierenarts'...in dit voorbeeld een discussie waard, want per definitie is het NIET nodig en zelfs schadelijk om elk jaar te vaccineren met Distemper/HCC/Parvo. Nobivac en zowel Vanguard zijn hiervoor 3 jaar geregistreerd, dus moet een dierenarts gewoon de termijn van om de 3 jaar aanhouden. Titerbepaling levert voor de hond zelf veel voordeel op. Zeker als je daar vanaf pupzijnde al mee begint. In de praktijk blijkt dat veel pups vanaf 3 maanden mega goede titerwaardes uit vaccinatie blijken te hebben, waarmee de 'booster' vaak uitgesteld kan worden naar minstens 2 jaar later. Als je de vaccinaties verder nergens voor nodig hebt, dan is dit een veiligere manier voor het zorgen van immuniteit uit vaccinatie, dan lukraak vaccineren, al dan niet 3-jaarlijks. Wat je hiermee per definitie al bespaart, is een verkleining van het risico op vaccinatieschade. Bij voldoende titers uit vaccinatie blijkt de enting ook niet naar behoren te werken, waardoor het ook geen extra immuniteit oplevert. De VacciCheck die hier in Nederland wordt gebruikt, is al op veel continenten en ook in Europese landen beschikbaar. Belgie staat niet op de lijst van Biogal. Jammer, ook hier weer een gemiste kans.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is nu 6 jaar en heeft al 5 jaar geen enting nodig gehad ! Aangetoond. Is 2 keer getiterd in 5 jaar. De dierenarts sprak niet eens meer over enten,dat deed ze dus eerst wel. Nadat ze een half uur in het lab. was geweest, kon ze niets anders dan zeggen dat hij geen entingen nodig had. Dat toonde deze dierenarts voor de tweede keer aan. Niets nodig ! Mocht een hond 1 van de 3 nodig hebben, hebben ze alleen de cocktail in huis om te enten en kunnen dus geen aparte enting doen ! Maar normaal is het zo, dat na titeren, de hond nog meer dan genoeg antistoffen heeft en niet ge-ent hoeft te worden. Ik laat Romeo echt niet enten, omdat hij 2 1/2 dag in een pension moet verblijven en nog genoeg antistoffen heeft.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

mijn toekomstige pup wordt hopelijk helemaal niet geent.
heb de fokker zo ver dat er eerst een titerbepaling komt ipv een enting. en als deze goed uitpakken heft er dus nooit een injectie in.
alleen nu nog even de hondenschool vragen of ik hiermee mag aankomen zetten

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De pup moet wel de puppie-entingen gehad hebben en dan kan hij of zij de antistoffen gaan opbouwen.Daarna kan de pup getiterd worden en worden deze ook gewoon bijgeschreven in het paspoort. Een hondenschool vinden, die een titerbepaling accepteert, zal moeilijk worden, omdat ze standaard entingen eisen. Ik ken hondenscholen die niet eens weten wat een titerbepaling is, maar gelukkig komen er steeds meer die deze titerbepalingen accepteren, net zoals er steeds meer hondenpensions komen, die het nu ook accepteren. Het is wel even zoeken. Maar misschien kun je de hondenschool het filmpje laten zien, op de site van Tannetje Koning, die het een en ander uitlegt over titeren.Het hondenpension waar Romeo vorige maand een paar dagen is geweest, accepteerde ook titerbepalingen. En dat pension was ook nog in de buurt ! Succes, Maxlisa.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" Volgens schema worden de puppy entingen gegeven met 6 weken, 8-9 weken en 12 weken.
 
 
Een hond hoeft op 1-jarige leeftijd niet geënt te worden, een titerbepaling voldoet.
Dit is volgens informatie, die ik van dierenarts Tannetje Koning gekregen heb en zo heeft zij het ook bij Casper gedaan.
 
Mochten er niet voldoende antistoffen gevonden worden, dan moet wel geënt worden, maar dit komt na de 3 puppy entingen sporadisch voor. "

 

Bwt....bij deze vrouw kost een titter ongeveer 40 euro.

Kan je het verschil weer terug steken in je zak.

 

Ik doe ook niet meer enten.

Nu ik weet dat er zelfs kwik in entingen zitten.....Brrrrr.....

Kwik is gifig.

 

Ik heb het gehad met entigen.

Ik kom met Sasja ook niet verder dan Nederland...dus entigen heeft ze niet nodig.

Maar het is wel wettelijk nodig als je je hond naar een pension wilt brengen.

Daar nemen ze vaak je hond niet aan als die niet gevacsineerd is.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Alle honden die ik ooit gehad heb (rond 14 honden) werden als pup ingeënt, daarna nooit meer.

Nooit is er eentje ooit ziek geworden alhoewel ze met veel honden in contact komen.

Puur geluk? weet niet, dan heb ik wel bij veel honden geluk gehad.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" mijn toekomstige pup wordt hopelijk helemaal niet geent.
heb de fokker zo ver dat er eerst een titerbepaling komt ipv een enting. en als deze goed uitpakken heft er dus nooit een injectie in. "

 

mag ik vragen hoe je denkt dat je pup dan antilichamen produceert? zonder vaccinatie?

 

die pup hoef je niet te titeren. ik kan je nu al voorspellen dat de antilichamen die je meet, maternaal zijn, en dus loopt je hond volledig onbeschermd rond

 

 

 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

"  

mag ik vragen hoe je denkt dat je pup dan antilichamen produceert? zonder vaccinatie?

 

die pup hoef je niet te titeren. ik kan je nu al voorspellen dat de antilichamen die je meet, maternaal zijn, en dus loopt je hond volledig onbeschermd rond

 

 

  "

 




daarom doen we niet 1 test

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Vervang hier het woord ''kids'' nu met ''hond''.

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Het is weer zover...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^