Het is weer zover...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

vanochtend om 5 u maakte mijn vriend me wakker dat hij Faye hoorde piepen en inde bench bewegen. We waren toen al bang om maar beneden te gaan want ze heeft al 3x eerder diarree gehad in de bench.

 Ze kreeg Royal canin hypo allergenic op aanraden van de dierenarts. Dit moesten we ieder geval 2 maanden geven. Ze deed het daar goed op.

de 2 maanden waren voorbij dus we gingen kijken of haar eigen voer weer kon. Mixen en dat ging prima. Nu was het Royal canin voer op dus kreeg ze weer haar oude voer.

Helaas was het dus weer 'feest' en ze heeft buiten ook gespuugd.

Jammer genoeg moeten we allebei werken. Ik woon wel heel dichtbij gelukkig en mijn moeder is vrij dus die kan langskomen. Ik baal er wel echt van want het is elke keer en ik hou van haar maar het is geen pretje...

Iemand nog tips ? Ik ga sowieso weer terug op het Royal canin voer trouwens. Dit zijn de andere kanten van een hond hebben..

 

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Ik weet niet wat de Royal canon kost maar wij hebben een hond die ook voor van alles en nog wat allergisch is en wij voeren Kynofit. Dit is een betere brok dan royal canin. Ze hebben daar zoveel soorten brokken en ze maken ze ook zelf. Je kunt hun bellen en vragen naar Auke. Hij is de voedingsdeskundige daar en weet waar hij mee bezig is. Ze kunnen daar precies een brok maken waar Faye het goed op doet. De brokken worden aan huis bezorgt en gaan per 15 kilo. Voor een standaard voer voor hond 1 betaal ik 56 euro en voor hond 2 met alle allergien betaal ik 73 euro. Deze hond is allergisch voor rund, gluten en dergelijke. Nu heeft hij nergens geen last meer van terwijl hij vroeger zo erg diaree had dat hij leek op een teef met weeën.

 

suc6

 

 

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Oh super zeg dankjewel en nog een vraagje.. Heb jij een allergie test laten doen bij de da? Ik ben zelf 20 en dit is onze eerste hond, weet niet zo goed wat ik ermee moet inderdaad, broken speciaal voor je hond samengesteld klinkt super.. Maar dan moet ik eerst weten wat ze wel en niet mag. Royal canin is ook prijzig dus dat moet nu eenmaal en als ze het er goed op doet dubbel en dwars waard. Dit is nogal vermoeiend.. Niet alleen voor ons ook voor haar.. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat geven jullie nu aan voer?
Een allergie test lijkt me op zich nog niet nodig als ze met de rc het wel goed doet. Dan misschien de huidige voeding tegen het licht houden..
Heeft de dierenarts hier nog advies over gegeven?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

he wat naar is dit toch, en ik dwing niets hoor, maar jullie slapen boven en de hond beneden, is de hond ziek en poept en braakt de bench onder, en jullie komen beneden en zien dan dat je hond aan de diaree is en gespuugd heeft, de hond zal zich dan ook bar ellendig voelen.

 

bench naast je bed of in een ruimte waar je op een aantal meters van je slaapplek je hond direkt hoort als er wat aan de hand is , ?

 

misschien toch eens kijken naar graanvrije brok, in royal canin zit veel graan, kijk maar eens op de samenstelling van de zak, wat het eerste erop staat, dat is het grootste aandeel wat in de brok zit, ga eens kijken naar een graanvrije brok voor je hond, bij de dierenwinkel hebben ze dat zeker op voorraad, graanvrij.

 

ga dat eens geven, wie weet gaat je hond met sprongen vooruit . en is er geen sprake meer van diaree en braken.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Ik lig nu al een tijdje bij haar op de bank en ga dat vannacht ook doen. Boven slapen kan niet want ze is te zwaar om te tillen. Vind het ook sneu maar het is ook steeds zomaar vanuit het niets. Ik ben van plan om ook Sanofor te gaan bestellen en geef straks nog Royal canin en denk dat ik eens ga bellen naar Kynofit, dat spreekt mij erg aan! Ook hun website heb ik al uitgebreide bekeken. 

Wel allemaal weer erg bedankt voor het meedenken!! 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Maar wat is nu haar gebruikelijke voer?

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Canex (van de fokker) maxi adult. Maar ik vind dit sowieso geen fijn voer, we wilden alleen kijken of ze terug kon naar ander voer of niet. Nu weten we dat ieder geval zeker.. Heb trouwens probiotica aangeschaft ipv sanofor, dit heeft ze al eens gehad toen ze diarree had en dat hielp ook erg goed. Wel ook prijzig maar heb er alles voor over dat ze hier vanaf komt. Straks Royal Canin halen, hier deed ze het verder prima op en heb ik niet meer in huis. Wil misschien wel even bellen met Kynofit.. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dankjewel.
Dan kun je dus gaan kijken naar de ingrediënten, en iets gaan uitproberen waar geen van die ingrediënten inzit.
Kynofit zegt me niets, maar ik zou in jouw plaats starten met een graanvrije brok met slechts 1 diersoort. Gaat het mis, dan hoef je niet te raden waar het aan ligt.
En geen zak van 15 kg, maar een proefzakje voor hoogstens enkele dagen.
Zolang je nieuw voer test ook geen supplementen toevoegen.

Volgende forumvraag: Bravecto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^