geen inenting.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ljnda (Gast)

Wat men ook als reden aangeeft om je hond wel of niet te laten enten.
Onze hond is ruim 8 jaar en is alleen in het eerste jaar van zijn leven geënt .
Mijn moeder zegt altijd: vroeger aten onze honden gewoon met de pot mee en werden nooit geënt ..werden nog ouder dan tegenwoordig . Dure hondenbrokken reclame etc etc...is niet nodig.
Het is ieder voor zich ????

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Onze hond is nu 1 jaar, ze heeft de puppy entingen gehad en een paar weken terug is ze ge-ent op parvo en hondenziekte. Voor weil laat ik haar niet enten en voor kennelhoest ook niet. Voor de zomervakantie 2014 krijgt ze de rabies enting nog.
Mijn dierenarts (holistisch) gaf ook aan dat gedoseerd enten beter is als de volledige cocktail omdat honden daar toch behoorlijk ziek van kunnen worden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zal hier dus alleen staan met mijn mening. Maar...ik heb ook altijd honden gehad tot op hoge leeftijd...en altijd met de nodige entingen. Ook de poezen, die buitenlopen, kregen op tijd en stond hun enting. Mijn dieren hebben er nooit problemen mee gehad. Ik zou het mezelf niet vergeven moest ik om de een of andere reden bewust dit niet laten doen.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Oud topic!!!!!

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa



Dat is toch niet erg.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen niet erg dat dit een oude topic is. 
. Ik ben verrast dat zovelen het NIET laten doen. Neem nu parvo....als je het hond het krijgt is het wel van een andere die ook NIET is geent. 
Mensen veroordelen die een buitenlandse hond zonder rabies enting meebrengen.? Dat is ook onverantwoord , maar daár is iedereen wel boos om, en die andere ziektes dan die overgaan van de ene op de andere ?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Neen niet erg dat dit een oude topic is. 
. Ik ben verrast dat zovelen het NIET laten doen. Neem nu parvo....als je het hond het krijgt is het wel van een andere die ook NIET is geent. 
Mensen veroordelen die een buitenlandse hond zonder rabies enting meebrengen.? Dat is ook onverantwoord , maar daár is iedereen wel boos om, en die andere ziektes dan die overgaan van de ene op de andere ? "


.niet jaarlijks geent worden betekend niet per definitie onbeschermd zijn 
een ontwikkelaar van vaccin heeft duidelijk aangegeven dat meeste honden na 1x enten tegen veel beschermd zijn levenslang
Hij gaf zijn honden 25 jaar alleen puppy enting
De meeste mensen titeren en enten selectief bij
de honden zijn dus beschermd ;-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ook ik ent niet meer.
De puppy entingen en de cocktail op 1 jarige leeftijd en dan is het klaar.

Het vergelijk met vroeger dat de honden niet geënt werden en met de pot mee aten en zelfs nog ouder werden, die indruk heb ik ook heel sterk.
Al krijgen mijn honden geen eten van de tafel, over enten kan heel veel schade aanrichten.
Vandaar dar er hier na 1 jaar niet meer geënt wordt!

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

hier gewoon ieder jaar enten hoor

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Jaarlijks enten is in de meeste gevallen niet nodig omdat de entstof tegenwoordig 3 jaar werkzaam is (nobivac). Ent je toch jaarlijks, krijgt de hond alleen maar onnodig veel gif binnen met alle gevolgen van dien.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

En waarom zeggen da dat dan niet? Zodat ze minder dan verdienen?
Als dat echt zo was geweest had het wel op de voorpagina van de krant gestaan

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Dierenartsen 'zeggen' wel degelijk dat jaarlijks vaccineren met de 4 viralen die al een tijd 3 jaar geregistreerd staan niet nodig is. Sterker nog, in 2006 zijn er diverse vaccinatiefabrikanten die de richtlijnen van het WSAVA hebben overgenomen (die gelden dus wereldwijd) en hun onderzoeken serieus hebben gekoppeld aan de 3-jarige registratie. Wat in de bijsluiter van de fabrikant staat, is bindend. En daar moet elke dierenarts die met dat merk vaccineert aan voldoen. Het is dus geen 'goodwill' van een dierenarts om elke 3 jaar te vaccineren. Daarbij is bekend dat de titerwaardes uit vaccinaties echt veel langer werkzaam zijn dan maar die 3 jaar. Vaccineer je dan toch, terwijl titerwaardes nog voldoende aanwezig zijn, dan werkt dat vaccinatieschade in de hand en is het vaccin zelf dus niet werkzaam.
http://db.cbg-meb.nl/MarketedAuth/v9472-90vr-04092008.pdf
En inderdaad, dierenartsen die daar nu nog steeds niet aan meewerken, dienen een ander belang. Helaas niet die van de gezondheid van het dier zelf.
http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/vaccinatieschadeenbeleid3.htm

Dit soort informatie komt niet in een krant, maar dierenartspraktijken krijgen daar schrijvens over vanuit de fabrikant en men wordt geïnformeerd in medische magazines zoals Dier & Arts. Zo ook over de mogelijkheden om nog meer op maat te vaccineren, middels titerbepaling. En ook titerbepaling wordt aanbevolen door het WSAVA om de gezondheid van een dier nog meer te kunnen waarborgen.
http://www.nmlhealth.com/c,5723,,/Vaccineren-op-maat-en-de-titerbepaling.aspx
Hieronder de richtlijn 2013 van het WSAVA voor pupeigenaren. Waarvan dus ook duidelijk wordt vermeld dat het Leptospirose vaccin beter op 12 weken gegeven kan worden, in plaats van al op 9-10 weken in verband met de heftige bijwerkingen.
http://www.wsava.org/sites/default/files/New%20Puppy%20Owner%20Vaccination%20Guidelines%20May%202013_0.pdf

Het schema van een gemiddelde dierenarts ziet er dus zo uit:
http://www.kalverbos.nl/hondvaccinatie.htm
En dit is volgens de aanbeveling van Nobivac. Vanguard heeft echter al registraties van 4 jaar!
Dat het nog meer op maat kan (en moet) is al eerder vermeld.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ieder jaa enten is niet nodig muv de weil enting. De moet wel ieder jaar. De rest om de 3 jaar.

@ Aussie en Nero. Missvhien moet je je da hier eens om vragen? Heb ik bij mijn da ook gedaan en hij gaf asn een klein beetje te twijfelen hierover maar nu om de 2 jaar entte. Hij is inmiddels overtuigd en ent nu om de drie jaar. Hij heeft hiervoor diverse honden laten titeren en zelf zijn conclusie getrokken.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een dierenarts zou moeten titeren, om te weten hoeveel antistoffen een hond nog heeft. Doet hij het niet en ent op datum, ook al is dat na 3 jaar, is dat klakkeloos.  Een hond kan een overdosis krijgen. Als een puppie binnenkomt bij een dierenarts en de baasjes weten niet of hij ge-ent is of welke entingen hij gehad heeft, wordt meestal gewoon gestart met de entingen, die ze vermoeden dat hij nodig zou hebben ! Dat het hondje een overdosis kan krijgen, doet schijnbaar niet ter zake. Een hond die de puppie-entingen heeft gehad is meestal levenslang beschermd. Romeo is al vier jaar niet ge-ent en ik ben ook niet van plan hem nog te enten. Ik laat hem wel titeren. Als ik had gedaan wat de dierenarts geadviseerd heeft, had hij minstens twee jaar op rij een overdosis gehad. Dat is klakkeloos enten en wordt de hond daardoor ziek, gaan ze hem behandelen om beter te worden. Dat is pas klantenbinding.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

" Ieder jaa enten is niet nodig muv de weil enting. De moet wel ieder jaar. De rest om de 3 jaar.

@ Aussie en Nero. Missvhien moet je je da hier eens om vragen?  Heb ik bij mijn da ook gedaan en hij gaf asn een klein beetje te twijfelen hierover maar nu om de 2 jaar entte. Hij is inmiddels overtuigd en ent nu om de drie jaar. Hij heeft hiervoor diverse honden laten titeren en zelf zijn conclusie getrokken. "


.moet ik eerste een andere zoeken;-) daar waar ik nu ben/was ga ik niet meer naar toe... on respect vol. bah

maar zal het dan eens na vragen als ik een nieuwe heb gevonden..
overigens voor mijn ponys zijn ze wel zeer goed, dus die houd ik wel aan. die kan ik ook eens vragen :-)
thanks

machtel wat is titeren ?

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik heb Kiya wel alle inentingen gegeven, ook de jaarlijkse. Tegen rabiës is ze ook ingeënt. Taiko heeft laatst weer een herhalingsprik gehad, 3 jaar daarvoor was z'n laatste.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Aussie en Nero : titeren is testen op antistoffen. Een dierenarts weet pas hoeveel antistoffen een hond heeft, als er bloed afgenomen wordt en daarop getest wordt. Dus als je de uitnodiging zou krijgen voor de grote cocktail kun je hem laten titeren voor die 3 onderdelen. De dierenartsen enten meestal op datum, maar in feite kan de hond zo een overdosis krijgen en dan wordt de werking te niet gedaan, terwijl je denkt dat je hond overal voor beschermd is. Met titeren kun je precies laten bepalen of een enting wel nodig is. Ik heb hier wel eens op hondenpage gezien, dat iemand vond dat baasjes die niet laten enten, meeliften met de honden die wel ge-ent worden. Natuurlijk is dat onzin, want in feite is het zo, dat een hond die te veel entingen krijgt, juist niet meer of veel minder beschermd is. Ik ben heel tevreden over het titeren, maar het is wel moeilijk een dierenkliniek te vinden, die titert. Ze enten liever op datum, dat is gemakkelijk en riskeren zo dat je hond een overdosis krijgt, maar schijnbaar maakt dat de dierenartsen niets uit. Het is niet dat je je hond laat titeren en daarna enten, wat gedacht wordt, maar na titeren, toon je aan, dat hij nog genoeg antistoffen heeft. Op www.shawecadogfood.nl en www.diamondfauna.nl onder medisch/alg.informatie staat zelfs dat titeren niet nodig is, omdat een hond die de puppie-entingen heeft gehad levenslang beschermd is. Ik laat titeren om het gewoon zeker te weten.

honden page profiel Nienke & PolkaNienke & Polka

honden foto van Nienke & Polka

Wij  hebben Polka nog nooit ingeënt. Weten eigenlijk ook niet of ze er ooit wel een heeft gehad (ze was een straathondje in Polen). Vast wel toen ze naar Nederland vloog.
Maar Polka is een kerngezond hondje, lekker speels & vrolijk, bijna nooit ziek dus wij denken dat het niet echt nodig is bij d'r ':-)

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

" Dierenartsen 'zeggen' wel degelijk dat jaarlijks vaccineren met de 4 viralen die al een tijd 3 jaar geregistreerd staan niet nodig is. Sterker nog, in 2006 zijn er diverse vaccinatiefabrikanten die de richtlijnen van het WSAVA hebben overgenomen (die gelden dus wereldwijd) en hun onderzoeken serieus hebben gekoppeld aan de 3-jarige registratie. Wat in de bijsluiter van de fabrikant staat, is bindend. En daar moet elke dierenarts die met dat merk vaccineert aan voldoen. Het is dus geen 'goodwill' van een dierenarts om elke 3 jaar te vaccineren. Daarbij is bekend dat de titerwaardes uit vaccinaties echt veel langer werkzaam zijn dan maar die 3 jaar. Vaccineer je dan toch, terwijl titerwaardes nog voldoende aanwezig zijn, dan werkt dat vaccinatieschade in de hand en is het vaccin zelf dus niet werkzaam.
http://db.cbg-meb.nl/MarketedAuth/v9472-90vr-04092008.pdf
En inderdaad, dierenartsen die daar nu nog steeds niet aan meewerken, dienen een ander belang. Helaas niet die van de gezondheid van het dier zelf.
http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/vaccinatieschadeenbeleid3.htm

Dit soort informatie komt niet in een krant, maar dierenartspraktijken krijgen daar schrijvens over vanuit de fabrikant en men wordt geïnformeerd in medische magazines zoals Dier & Arts. Zo ook over de mogelijkheden om nog meer op maat te vaccineren, middels titerbepaling. En ook titerbepaling wordt aanbevolen door het WSAVA om de gezondheid van een dier nog meer te kunnen waarborgen.
http://www.nmlhealth.com/c,5723,,/Vaccineren-op-maat-en-de-titerbepaling.aspx
Hieronder de richtlijn 2013 van het WSAVA voor pupeigenaren. Waarvan dus ook duidelijk wordt vermeld dat het Leptospirose vaccin beter op 12 weken gegeven kan worden, in plaats van al op 9-10 weken in verband met de heftige bijwerkingen.
http://www.wsava.org/sites/default/files/New%20Puppy%20Owner%20Vaccination%20Guidelines%20May%202013_0.pdf

Het schema van een gemiddelde dierenarts ziet er dus zo uit:
http://www.kalverbos.nl/hondvaccinatie.htm
En dit is volgens de aanbeveling van Nobivac. Vanguard heeft echter al registraties van 4 jaar!
Dat het nog meer op maat kan (en moet) is al eerder vermeld. "


.thanx! Ik kan veel met dat laatste schema! Super!

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

" Wij  hebben Polka nog nooit ingeënt. Weten eigenlijk ook niet of ze er ooit wel een heeft gehad (ze was een straathondje in Polen). Vast wel toen ze naar Nederland vloog.
Maar Polka is een kerngezond hondje, lekker speels & vrolijk, bijna nooit ziek dus wij denken dat het niet echt nodig is bij d'r ':-) "


Heb je geen boekje bij haar gekregen?
Daar zou in moeten staan of ze wel of niet geënt is.
Op deze manier klakkeloos niet enten vind ik dan weer niet heel verstandig...

Jammer is wel dat er verhoudingsgewijs weinig dierenartsen zijn die willen mee werken aan titeren.
Met jaarlijks titeren zouden ze toch net zoveel kunnen verdienen als met jaarlijks inenten, of zie ik dat verkeerd??

honden page profiel Nienke & PolkaNienke & Polka

honden foto van Nienke & Polka

Hey
Ik hadboekjes doorgezocht, en had 1 gevonden van haar.
Staat niet veel in, ze heeft 1 inenting gehad.
Dierenarts zei dat ze er geen meer hoeft/nodig heeft, want die was genoeg
Als ze niets verder nodig heeft ga ik haar er ook geen extra geven, logisch toch?

dedortenaar (Gast)

Ja gelijk heb je ik ga woensdag onze nieuwe pup ophalen en dan geld hetzelfde als bij jou,nog 9 en 12 weken en dan klaar .Ik zal dan na 15 jaar eens een keer laten titeren,en ik denk dat het nog goed is ik ben 56 en ik krijg al 50 jaar geen mazelen meer,en de kennelhoest los je op met een hoestdrankje.en zo kunnen we nog even doorgaan.Maar het is een groot verlies voor de DA in z,n portomonee Gegroet

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Onze spaniel van 12 jaar enten we al een jaar of 4 niet meer,had veel eerder willen stoppen  maar twijfelde steeds.

 De aussie is pas 8 mnd,hoelang ik hem laat inenten weet ik niet ,maar niet heel veel jaren.

De hond van onze schoonzoon,hij had de hond voor mijn dochter hem heeft leren kennen,alleen de 1e entingen laten doen.Verder nooit meer.

De hond is nu 8 en heel gezond.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

hier worden ze ook gewoon geënt.

ook omdat ik met beide op hondenschool zit en omdat wij elk jaar op vakantie gaan ik Oostenrijk en ik wil echt het risico niet lopen dat ze mijn honden in  quarantaine moeten zetten omdat hun entingen niet in orde zijn. (in Duitsland zijn ze hier heel streng op)   

 

mijn honden hebben hier nog nooit problemen mee gehad en zijn ook oud geworden!

iedereen zijn ding zou ik zeggen  

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is 2 keer in 5 jaar getiterd en beide keren is gebleken dat hij nog meer dan genoeg antistoffen heeft. Ik hoef voorlopig niet steeds niet te enten ! De dierenarts gaf niet graag toe, toen ze uit het lab. kwam, dat hij weer niets nodig had. Volgend jaar zou ik terug kunnen komen om te titeren, ze sprak niet eens over enten ! Alles staat netjes in het paspoort.Ik woon aan de Duitse grens,ga geregeld de grens over,maar heb nog nooit moeilijkheden gehad.Romeo is vorige maand een paar dagen in een pension geweest, waar ze als een van de weinigen titerbepalingen accepteren. Hondenpensions, hondenscholen ed. eisen bijna altijd entingen, omdat ze vaak niet eens weten wat een titerbepaling is en de dierenartsen napraten. Een hond die te veel is ge-ent, wordt resistent en kan ziektes overbrengen. Dierenartsen laten zichzelf ook niet jaarlijks enten. Tetanusspuiten zijn 10 jaar en zelfs 15 jaar werkzaam. Mensen kunnen ook getiterd worden.Tannetje Koning is dierenarts en zij vindt ook dat haar collega's te veel enten. Daarom gaat ze het land in om te titeren !

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Ik laat mijn honden wel inenten elk jaar. Vroeger (jaren 70) hadden mijn ouders een pup (keeshond) gekocht op de markt in Luik. Het arme beestje is na een maand overleden, hondenziekte of zoiets. Het pupje is op de schoot mijn zusje gestorven, ik vergeet dat nooit. We hadden als kind daar veel verdriet van. Ik weet dat vaccinaties veel bijwerkingen kunnen geven, troep is het eigenlijk, maar misschien door die ene ervaring durf ik mijn honden niet rond te laten lopen zonder die inentingen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik laat mijn honden wel inenten elk jaar. Vroeger (jaren 70) hadden mijn ouders een pup (keeshond) gekocht op de markt in Luik. Het arme beestje is na een maand overleden, hondenziekte of zoiets. Het pupje is op de schoot mijn zusje gestorven, ik vergeet dat nooit. We hadden als kind daar veel verdriet van. Ik weet dat vaccinaties veel bijwerkingen kunnen geven, troep is het eigenlijk, maar misschien door die ene ervaring durf ik mijn honden niet rond te laten lopen zonder die inentingen. "

 Soortelijk iets is hier ook de reden en het feit dat het verplicht is voor het pension waar

ze jaarlijks naar toe gaan.

Ze moeten sowieso beschermt worden tegen de ziekte van weil en een enting tegen

hondsdolheid om de zoveel jaar is ook nodig kunnen ze mee naar het buitenland.

Het zal allemaal niet goed zijn maar in de 30 jaar dat ik honden heb is er gelukkig nog

nooit een hond ziek geworden van een enting en hebben mijn vorige honden(bouviers)

een leeftijd tussen de 11 en 14 jaar bereikt in goede gezondheid.

Mijn huidig teefje liet ik ook inenten ondanks haar huidklachten in het verleden,daar heeft

ze ook niks aan overgehouden,huidklachten zijn over,ze is nu 10 jaar en heeft ook geen

last van de inentingen.

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik laat ze wel enten ivm reizen, maar ook daarvoor is de 3-jaarlijkse Rabies genoeg, zelfs voor Noorwegen. Alleen kennelhoest is jaarlijks en de lepto geloof ik - erg he, ik zou het precieze op moeten zoeken.

Maar goed, met de vorige en deze honden nooit last gehad van bijwerkingen van de vaccinaties. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is gewoon beschermd. Dat staat in zijn paspoort. Het is echt niet zo, dat een hond die getiterd wordt, ziek kan worden, omdat hij niet ge-ent wordt. Als aangetoond is, dat de hond nog meer dan genoeg antistoffen heeft tegen de voorkomende ziektes, is het toch goed dat de hond dan niet ge-ent wordt ? Als een hond sterft door bv. parvo en hij zou dat meebrengen uit het nest, is de fokker te kort geschoten. Het is juist op maat enten en niet klakkeloos, omdat er weer een jaar om is ! Als een pension zou eisen dat Romeo ge-ent zou moeten worden, terwijl in zijn paspoort staat, dat hij meer dan genoeg antistoffen heeft, zou ik elders gaan. Heb ik ook gedaan.Ik heb een pension gevonden, die titerbepalingen accepteren. Ik laat Romeo echt niet enten,omdat ze niet eens weten wat een titerbepaling is !

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik heb het ooit voorgesteld aan mijn DA van te doen, toen Lance nog pup was. Of hij het ook deed later. 

 

hij beweerde dat het een hele dure manier is en omslachtig. 

Consult+ bloedproef + risico dat je toch moet enten.....tegenover consult en eenmaal enten per jaar .

 

Hij was  er duidelijk niet voor te vinden.

Dus zeggen dat wel enten ieder jaar voor hem kassa kassa is vind ik verkeerd. Met titeren kan hij veel meer aanrekenen .

 

 

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Het is weer zover...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^