Waarom fokverbod Cavalier King Charles Spaniel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

Mensen zijn tegenwoordiger mondiger dan je denken hoor, J & T van H & D.

En ja, hoor. Zelfs jij bent welkom O-) .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom fokverbod Cavalier King Charles Spaniel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Veronique, het is ook geen aanval op je het is gewoon dat er zoveel mogelijkheden zijn waarom een hond op een bepaalde manier reageert, en omdat Bijou wel CM heeft moet je hier ook rekening mee houden ;-)

honden page profiel veroniqueveronique 3 doggies

honden foto van veronique

klopt maar elke hond is weer anders..het blijft gewoon moeilijk allemaal te bevestigen hoe moeilijk het ook is voor het baasje uiteraard..elke hond uit het weer anders dus dingen aan elkaar koppelen blijft lastig..

Anoniem (Gast)

rasvereningingen praat me daar niet over 1 grote farce

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

Daarom geef ik ook aan om bij twijfel een GT te raadplegen. Die bekijkt nl. samen met de eigenaar alle aspecten en evalueert ook hoe de aangeboden therapiemethode uitpakt. Ik heb 2 hondjes met cm/sm gehad en 2 hondjes met cm. De 2 hondjes met cm/sm hebben nooit getrokken aan de riem. De beide hondjes met cm wel. Dit waren allebei herplaatsers. Voor allebei heb ik samen met een gedragstherapeut een plan gemaakt, bij 1 herplaatser was het trekken binnen 2 maanden helemaal over. Het ging hier om aangeleerd gedrag. Bij de andere herplaatser is het wel een stuk minder geworden, maar ik blijf hier mee bezig, omdat zij een inwendige drive heeft door de ziekte.
Het is dus inderdaad bij ieder hondje anders, omdat de symptomen van de ziekte kunnen verschillen per individu en ook omdat er andere omstandigheden van belang kunnen zijn. Daarom is het zo goed een uitgebreid totaalplaatje op te stellen.

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

@ Esther: het klopt inderdaad dat je meer dan gemiddeld doet als je je honden scant. Maar of het per definitie goed is, weet ik niet. Het doel van het scanprogramma is om minder zwaar aangedane honden op de wereld te zetten, niet om de ziekte uit het ras te krijgen. Dat kan niet meer als 97% cm heeft en 55% ook nog eens sm daarbij. En dan nog de andere erfelijke afwijkingen. Maar ik hamer vooral op cm/sm omdat ik dat zo'n wrede en pijnlijke aandoening vind. Je mag jezelf tegenwoordig gelukkig prijzen als je een pup hebt aangeschaft met cm en 'een beetje' sm. Ik vind dat ethisch niet verantwoord. En pupkopers begrijpen hier vaak helemaal niets van, omdat het zo ingewikkeld is. Dus ze denken het zal wel goed zijn, de ouderdieren zijn onder de MRI geweest....

mario (Gast)

ik denk dat dit alles weer sterk overdreven is.
Ik heb momenteel 2 cavaliertjes van 14 en 12 jaar oud, twee kwieke dames die er lustig op los dartelen.
Behalve wat tandsteen hebben ze werkelijk nog nooit ergens last van gehad. Een fokker met hart voor de zaak is waarschijnlijk in alle gevallen het belangrijkste en geen mensen die voor 200 euro zo'n hondje willen hebben.

jo (Gast)

Sorry dat het zeg maar bij elk ras komen ziektes voor eerst waren het devecht honden toen de herder en de rotweiler nu de cavalier waar eindigen we moeten we dan leven zonder honden????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Sorry dat het zeg maar bij elk ras komen ziektes voor eerst waren het devecht honden toen de herder en de rotweiler nu de cavalier waar eindigen we moeten we dan leven zonder honden???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? "
Het spijt mij ook dat je dit zegt.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

waarom word het topic gekoppeld aan de norfolk terrier??

heb zelf ook een cavalier, tot nou toe niks aan de hand!

snap best dat dit een erge ziekte is absoluut! Maar de percentages klopt niks van.... zijn nog 10000 cavaliers die gescand moeten worden! ik vind dat ze dan hun oordeel mogen trekken...

Zou het de hele populatie zijn, ben ik het er mee eens dat er een fokverbod op moet! alhoewel ze dat never nooit gaat lukken!

maar zolang niet alle ckc getest zijn vind ik het een beetje te voorbarig...

ik word er ook stront vervelend van dat mensen mij niet meer aanspreken van ooooeww wat een lief hondje, maar krijg nou 8/10keer walgende blikken! of constant vragen, discussies etc!

als joey in de toekomst last krijgt van de symptonen, laat ik het uitzoeken! als dat het geval is, is het voor joey einde verhaal! klinkt cru, maar altijd pijn hebben is 10x zo erg!

@Esther
uit "Betrouwbare" bronnen heb ik gehoord dat jullie erg goed bezig zijn! daarom heb ik maar 1 ding te zegge, ga zo door!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom fokverbod Cavalier King Charles Spaniel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^