Waarom fokverbod Cavalier King Charles Spaniel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

En Julie, je kan het zo vinden van mij maar ook ik wil mensen wakker schudden. Kijk verder dan je neus lang is.

Scan, scan, scan en laat je informeren over stress signalen. Ik ben daar erg bedreven in en heb zeer ruime ervaring in. Heb vele ogen geopend en hoop dit nog vele jaren te doen.

Ik ben nu ook confronterend tegen over Cailyn maar dat ben jij ook. Alleen ben jij dat syri gebied en ik op het gedragsvlak.

Gezamelijk hebben wij het beste voor alleen een andere insteek. Ik zeg ook scannen en dan goede combinatie's maken. Alleen ben jij er op aan op een verbod en dit kan ik nog niet.

Mocht het zijn dat in mijn beide nesten syri of ernstige problemen voorkomen dan stop ik ook maar niet zonder alles geprobeert te hebben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom fokverbod Cavalier King Charles Spaniel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

@ Esther: prima dat je ervan uitgaat dat het een combi is, maar toch moet je daar voorzichtig mee zijn. In de gedragstherapie wordt bij de anamnese gekeken naar de motivatie van het gedrag. Alle mogelijke oorzaken worden hierin meegenomen: de pijn, de onzekerheid / stress door de ziekte,afwijkend gedrag door de ziekte, de omgang baas-hond, ervaringen uit het verleden etc. Met de beknopte informatie van een forum kun je hier geen zinnige uitspraken over doen. Je kunt dan beter doorverwijzen naar een gedragstherapeut om Caitlin te helpen (die werken ook samen met dierenartsen). Een beknopt advies via een forum zou helemaal verkeerd uit kunnen pakken.

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

Het kan dus zelfs voorkomen dat het wel alleen de ziekte is die het gedrag heeft veroorzaakt.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

CM(Chiari malformatie)(te kleine schedel) is dus de oorzaak van SM(syringomyelie). Als de schedel dus groot genoeg is verdwijnt SM.......?

http://www.anexcellentchoice.nl/syringomyelia.pdf

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

Een beknopt advies via een forum zou helemaal verkeerd uit kunnen pakken.

Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik neem ook alles mee. Mensen met grote problemen laat ik hier ook altijd live komen zodat ik een goed beeld van de hond krijg. En ze moeten van 3 dagen een dagboekje bijhouden.

Ik zeg alleen maar wat ik in mijn ogen en vanuit de kalmerende signalen gedragsproblemen zijn.

Ook veel mensen/cursisten ervaren dit.

Ik val Cailyn helemaal niet aan maar probeer haar wakker te maken, haar ogen te laten openen en haar te laten ervaren dat er meer is dan alleen de ziekte.



honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Ik zeg nu toch al meerdere keren dat mijn horizon breder is dan CM/SM ????
Jammer dat je dat nog steeds blijkbaar zo ziet, ik zit hier echt niet in zelfmedelijden met Bijou hoor, ik kan haar heel goed benaderen en met haar omgaan zonder dat ik er continu CM/SM bij haal.

Snap ook niet waarom je dat denkt of zo ziet, ik weet zelf meer dan genoeg van lichaamstaal + kalmerende signalen, en daar werk ik ook aan met Bijou.
Niks aan de hand verder, ik heb ook geen GT nodig want er is verder niets aan de hand.

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

Ik zie het wel Caitlyn, ik had het nu richtng Julie want zei begon zich te mengen hierin.

Ik ben blij dat er verder niets aan de hand is en ik vind het top dat je het trekken aan de lijn aanpakt.

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

@ Esther: ik zeg ook niet dat je Caitlin aanvalt, ik zeg alleen dat je moet oppassen met adviezen via een forum. Stel je voor dat Caitlin nu ineens zou denken haar gedrag te moeten veranderen, dat zou verkeerd uit kunnen pakken.

@ J&T: als de schedel idd groot genoeg is t.o.v. de herseninhoud, dan zou je geen blokkade meer hebben die een verstoring van de normale beweging van het hersenvocht en abnormale drukverhoudingen binnen en rondom het ruggenmerg geeft. Hierdoor ontstaat syringomyelie.

De blokkade ontstaat trouwens doordat de kleine hersenen in het achterhoofdsgat worden gedrukt (chiari malformatie).

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Dank je wel. Ik verdiep me al een tijd in hondengedrag, vind het reuze interessant en weet wat verandering hier in voor positiefs kan doen voor een hond.
Hierdoor heb ik bepaalde drukte bij Bijou er ook uit gekregen, wat nog steeds prima gaat.
Dit was allemaal voordat de diagnose er was, en wat dat betreft is er niets veranderd in mijn omgang met haar nu er wel een diagnose is.
We blijven trainen en doen, alleen bepaalde lichamelijke klachten staan in de weg, en die kan je nou eenmaal niet wegkrijgen met kalmeringssignalen of ombuigen van bepaald gedrag, omdat het een fysiek probleem is en niet mentaal.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 1 doggies

honden foto van Rox & Farah

Sorry als ik er even tussen val, maar ik denk dat de reden is dat het trekken erbij werd gehaald door dit zinnetje van Caitlin: "Bijou heeft geen gedragsproblemen, laat ik dat voorop stellen."

Vervolgens haalt Esther het trekken aan. Dus dit is de reden dat hier over begonnen is gok ik. ;-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Cabasja

Al het afwijkend gedrag is niet normaal,en of je dit nu gedragsprobleem noemt of abnormaal gedrag....
Ik denk dat BV veel met de kop schuren of krabben is abnormaal gedrag...dus een gedragsprobleem,lijkt mij,want het hoort niet ;-)
Zo dus veel en hard trekken aan de lijn idem O-)

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

Zwart Monster, ja daarom ben ik er over begonnen.

Cabasja, als Bijou nou erg krabt wanneer ze loopt aan de lijn dan had je mij niet gehoord. Dit is een symptoon van syri en dit heeft ze omdat het aangetoond is via een scan maar het is trekken aan de lijn en daarom vind ik het een gedragsprobleem.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Trekken aan de lijn kan in deze misschien weer een soort vluchtgedrag voor evt. pijn zijn....pijn door de halsband wat haar tegenhoud te doen wat ze het liefst zou doen?

Dit zul je moeten observeren en verschillende dingen moeten uit proberen om te kijken of het beter word, dus zul je er heen moeten.

Als honden bepaald vreemd gedrag vertonen zul je ten alle tijden moeten uitsluiten of ze gezond zijn, zijn ze niet gezond dan zul je voorzichtig te werk moeten gaan want alle reacties kunnen dan mede veroorzaakt worden door de afwijkingen....

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

SM is dus juist een probleem wat zich afspeelt in het nek gedeelte, dus dat de hond hier last heeft en probeert te vlucht voor het irritante gevoel is helemaal niet raar.....

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Oeps....Als honden bepaald vreemd gedrag vertonen zul je ten alle tijden moeten uitsluiten of ze gezond zijn

Je moet dus zeker weten dat de hond gezond is ;-)

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

Het kan vluchtgedrag zijn maar vaak gaan cavaliers dan krabben. Vooral als ze dan een halsband om hebben.

Een tuigje verhelpt dit probleem al vaak en helpt ook tegen het trekken aan de lijn.

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

Het klopt inderdaad dat bij gedragsbegeleiding eerst wordt nagekeken of er een medische oorzaak is voor het probleem. Uit onderzoek is gebleken dat 60% van de gedragsproblemen een lichamelijke achtergrond heeft. Gelukkig wordt hier in de gedragstherapie goed rekening mee gehouden en daarom verwijst een GT ook altijd eerst door naar een dierenarts als er nog geen diagnostisch onderzoek is gedaan.

Omdat stress-reductie wel erg belangrijk is bij deze ziekte (door stress neemt de druk in het hoofd toe), doelde ik er meer op dat een GT hier misschien wat hulp bij kan bieden. Een GT loopt ook alles na, dus dan weet je ook zeker of er stress-veroorzakende factoren zijn in de omgang met de hond. Het zou wat zijn als de eigenaar zijn gedrag helemaal gaat aanpassen terwijl dat helemaal niet nodig is! Daar kunnen eigenaar en hond ook weer stress van krijgen. En dat is nou juist net niet de bedoeling. Je past je gedrag alleen aan als duidelijk is gebleken dat het een onderliggende motivatie van het gedragsprobleem kan zijn.

Wie meer wil lezen over hoe cm/sm snel verward kan worden met een gedragsprobleem, kan de volgende tekst eens lezen die in de Hondenmanieren heeft gestaan en in de LosVast van O&O: http://members.upc.nl/j.teunissen83/Syringomyelie_gedrag.pdf

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

Oja, en trekken aan de riem kan idd een reactie op pijn zijn. Het kan ook een uiting zijn van het ontbreken van remming door het neurologische probleem.Of een uiting van overmatige stress door het onvoorspelbare karakter van deze ziekte.

Het krabben bij de Cavaliers kan trouwens ook voorkomen als ze niet aan een halsband of tuigje lopen. Oftewel, gewoon zomaar als ze los lopen of in hun mand liggen etc.

Helaas is bij niet alle Cavaliers een tuigje een oplossing voor het probleem. Er zijn er ook bij die over hun hele lichaam geen prikkelingen kunnen verdragen en met een tuigje nog meer problemen krijgen. Maar een tuigje is zeker wel het proberen waard, blijf dan goed kijken hoe je hond hierop reageert! Meestal biedt het wel verlichting, maar er zijn helaas dus ook honden waarbij dit niet zo is.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

@Julie; Wat een bere interessante tekst!!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

@ Caitlin & Bijou,

Ik heb de stukken door gelezen van TS en begin nu aardig te begrijpen wat deze ziekte is en wat de gevolgen zijn.

De reden dat TS jou een GT adviseerde was om een stress-verminderende training samen met jou te creeeren, want stress/prikkels zorgen voor meer druk in het koppie waar vervolgens weer reacties op komen, reacties die buiten de boekjes gaan omdat dit gepaart kan gaan met pijn. Dit was dus een goed bedoeld advies.

Voor jullie twee is het dus belangrijk dat Bijou stress en prikkels kan accepteren en weet hoe ze hier mee moet omgaan.

Maar wat ik van jou vernomen heb gaat het nu prima met Bijou dus jullie zijn goed bezig.

succes en sterkte

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Wij als hondenschool gaan ook bezig met deze informatie zodat wij ook mensen kunnen voorlichten over deze ziekte, het is belangrijk dat mensen weten dat bepaalde honden in de risico groep vallen en mocht de hond ineens bepaald vreemd gedrag gaat vertonen dat ze weten waar ze moeten kijken en eerst ziektes moeten uitsluiten.

Ik ben erg geschrokken van deze informatie, en vind het heel erg jammer dat bij veel de ernst van de situatie niet word erkend. We hoeven niet in paniek te raken van deze informatie maar we moeten hier wel degelijk heel erg goed rekening mee houden!

Openheid en eerlijkheid zal een goed beeld creeeren over de ernst van de ziekte, en dat betekend informatie delen met mensen die verstand hebben van deze ziekte en niet de kop in het zand steken en denken dat het wel wat mee valt, ten eerste kijk eens naar de honden hoeveel pijn deze dieren met deze aandoening kunnen hebben, en ten tweede hoeveel leed doe je mensen aan die een hond kopen en na een aantal jaren er achter komen dat de hond een erge ziekte heeft, wat doe je gezinnen dan aan.......en niet alleen in hun portemonnee.

Wij als hondenschool zijn altijd te laat, mensen komen hier al met een pup die, in de meeste gevallen, op dat moment nog weinig mankeert. Wij hebben door de jaren heen al diverse conclusies getrokken dat de hond misschien wel een ernstige aandoening heeft en er op aangedrongen om de DA onderzoek te laten doen, een aantal honden was er zo erg aan toe dat euthanasie de enigste oplossing was en het leed wat hier achter weg komt maken we vervolgens wel van dichtbij mee en dit is onbeschrijfelijk erg, en niet alleen voor de eigenaars maar ook voor ons want ook wij krijgen een bepaalde band met de hond.

Eigenlijk is dit een oproep aan alle fokkers, fokken met honden is prachtig en heel erg mooi om mee te maken, maar dit brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee waar de gezondheid van de hond op de eerste plaats moet staan.....

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

@J. & T. van H & D; Wat goed dat je alles hebt doorgelezen, ook ivm dat jullie een hondenschool hebben en wellicht sneller signalen op kunnen pakken als er sprake is van een afwijking/aandoening.

Ik ben inderdaad bezig met Bijou om haar zo min mogelijk stress te laten bezorgen, omdat dit absoluut invloed heeft op haar klachten.
We hebben een vast dagritme, met vooral veel rust.
Het komt goed, je moet ff de juiste manier en weg vinden hoe je er mee om moet gaan.

honden page profiel JulieJulie

honden foto van Julie

@J. & T. van H & D: Ik ben het helemaal met je eens dat het belangrijk is om bij honden uit de risicogroep eerst ziektes uit te sluiten. Het zou erg naar zijn als eigenaren met het gedrag bezig gaan, terwijl er geen positieve verandering te behalen is, omdat het een medisch probleem is. Dat kan bij sommige eigenaren ook nog eens frustratie opleveren en dus weer stress voor de hond. Daarom heb ik hier het advies gegeven om bij problemen contact op te nemen met een GT, niet zozeer alleen voor Caitlin en Bijou, maar voor iedereen die meeleest. De honden hebben nl. medicatie nodig (o.a. pijnstilling) die ze niet krijgen door zogenaamde goedbedoelde adviezen om eerst maar eens met het 'probleemgedrag' aan het werk te gaan. Het beste is idd om bij verschijnselen van cm/sm een protocol aan te houden om deze ziekte uit te sluiten / vast te stellen. Is de ziekte vastgesteld, dan is er idd niet altijd een reden voor paniek. Veel honden maken een enorme verbetering door met behulp van medicatie. En de eigenaar heeft dan begrip voor de werkelijke motivatie van het gedrag en kan de hond beter begeleiden.

Ik vind het ook super dat je alles hebt doorgelezen en dat jullie op jullie hondenschool ook het gesprek met eigenaren aangaan over de gezondheidstoestand van hun hond. Ik zie op de hondenschool waar ik les geef helaas ook regelmatig narigheid voorbijkomen en kan me alleen maar aansluiten bij jouw oproep aan alle fokkers!

Protocol: http://members.upc.nl/j.teunissen83/watkanik.htm

honden page profiel veroniqueveronique 3 doggies

honden foto van veronique

trekken aan de lijn hoeft echt niet meteen syri te zijn hoor caitlyn,laat je niets aanpraten.
je weet dat mijn vorige hondje het ook heel erg had en dat zij ingeslapen moest worden helaas :'(
en zij trok dus helemaal niet aan de lijn!!ze bleef altijd heel goed naast me lopen!
zij krabte zich alleen een ongeluk aan alles,bank,stoelen zelfs bomen! noem maar op,ze draaide rondjes om haar as en op het laatst draaide ook haar oogjes mee.
toen hebben wij haar uit haar leiden verlost.

dit word een heel lange discssie vrees ik met veel meningen maar ik denk dat de mensen die dit van dichtbij hebben meegemaakt je alles het bestte kunnen uitleggen.
zij hebben immers alles gezien. het is mij wel duidelijk dat jij heel erg je best doet om bijou alle liefde te geven! dus dat zit wel goed hoor!

en esther wat ik niet snap is dat jij fokt met dit ras maar dat je geen antwoorden geeft op de vraag van cabasja!
vind ik een stukje indekken! en dus erg fout.
als fokker hoor je volledig open te zijn en te staan voor alle vragen!


;-)

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

Veronique, kom hier maar thuis en je krijgt alle antwoorden die je wilt hebben. O-) O-) O-)

Alle pupkopers krijgen dit ook nl.

honden page profiel veroniqueveronique 3 doggies

honden foto van veronique

ja esther dat kan wel zijn,maar ik denk dat je jezelf met deze instelling in een zwart daglicht zet.
andere fokkers hier op hp zijn dolblij als zij een goede uitslag hebben van een test en zetten dat op hp omdat ze dus zo blij ermee zijn.
en zo hoort het ook! nu zeg ik niet dat elke fokker op hp moet komen om dit te doen,maar als lid vind ik het erg vreemd dat jij zo terughoudend bent.
plus dat er nu al meerdere mensen erom gevraagd hebben.
dat je alles daarin afwijst geef mij een gevoel van indekking omdat je zelf al zegt dat het allemaal tegen je gebruikt word..
ik vind dat een vaag verhaal ,sorry..

als je zegt van ik zeg niets over de testen want het kan tegen me gebruikt worden,vind dat er al een vreemd luchtje aan zit..
ook heel veel fokkers van andere soortten rassen zetten dit juist op een website of forum omdat het ze een goede naam geeft!

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

honden foto van Esther

Ik zet het niet op de site en op dit forum omdat het niet verplicht is.

Ik doe al meer op dit moment dan verplicht is via de rasvereniging dus wie zegt dat er een vreemd luchtje aan zit.

Niet verplicht is op dit moment scannen. Dit is pas verplicht op 1 juli a.s.

De teef en de reu zijn gescant en alleen maar dat ik de uitslagen niet wil vertellen, kom ik in een kwaad daglicht?

Kom op zeg, dat zegt meer over jou dan over mij. Natuurlijk ben ik blij met de uitslagen anders was ik echt niet gaan fokken hoor. Iedereen die mij kent weet wel beter nl. O-) O-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Honden die medische klachten hebben, reageren allemaal anders, het is niet zo dat alle honden hetzelfde doen, en de éne keer doen ze het wel en de andere keer weer niet je kan er vaak geen peil op trekken.Wij hebben door de jaren heen al diverse honden gehad die behoorlijk ziek waren en je kon in veel situaties helemaal niets merken aan de hond.

Niemand beweerd dat het trekken van Bijou een reactie is op CM, maar het kan wel, en stel je voor dat je dit probleem gaat aanpakken terwijl dit wel een reactie op pijn is? dit zou niet eerlijk en niet leuk wezen tegenover de hond.....

Veronique, kan jij garanderen dat dit trekken aan de riem niet een reactie op pijn is?

En Esther, puppie kopers zijn vaak leken op dit gebied het is natuurlijk goed dat je het verteld maar veelal gaat het het éne oor in en de andere weer uit! Mag ik ook komen voor uitleg?

honden page profiel veroniqueveronique 1 doggies

honden foto van veronique

nou ik fok niet hoor haha dus over mij zegt het niets O-)
ik vind het gewoon vreemd dat je er niets over zegt als mensen erom vragen,terwijl de meestte fokkers hier er juist trots op zijn ;-)

honden page profiel veroniqueveronique 1 doggies

honden foto van veronique

j&t nee dat kan ik niet en dat heb ik ok niet gezegd,ik heb alleen mijn ervaring gemeld ;-) bedoel het alleen maar goed hoor :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom fokverbod Cavalier King Charles Spaniel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 5 12 3 45
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^