allergisch

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

zoals jullie weten hebben we een pup ,maar me zoon reageert er toch op ,gisteren bij de dokter geweest ,en zei griep ,maar kan de pup niet uitsluiten ,vanmorgen ,heeft hij casper geaaid ,en even gespeeld ,en kreeg iets later toch zo benauwd.
we wouden eerst nog aanzien ,voor 2 weken ,maar het kan echt niet.
nu zijn we een aan het kijken voor een ander huisje voor casper ,want hoe erg dat ik het ook vind dat hij weg moet ,me kind gaat voor,en hopelijk nemen we de juiste beslissing
ik zit op dit moment niet op goedbedoelde bedoelingen,te wachten,..dus aub ,hou dat tegen. ik wil gewoon even me ei kwijt ,ben al sinds gisteren aan het janken,hoe erg dat ik het vind,en als ik een andere keus had,,,dan deed ik dat,maar weet niet wat...ik weet wel ,de kids vragen al jaren om een hond,ik heb dat altijd tegen gehouden ,voor de allergie,nu toch besloten voor een pup,en nu dit weer,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergisch" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

oje wat erg,begrijp dat je hierdoor erg verdrietig bent maar begrijp je beslissing.......hopelijk vind je een goed huis voor je pup,sterkte

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ik voel me nu slecht ,geef ik casper een goed huis,het is een schat ,en nu doe ik hem weer weg,wel voor een goede reden ,maar voor me gevoel ,gooi ik hem nu wel als een paar oude schoenen,je neem geen pup voor een week ,dat doe je normaal voor jaren,en er kom geen hond meer ,nooit,of als de kids uit huis zijn.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

kan hij niet terug naar de fokker, dat lijkt me een veel betere oplossing, kan hij vandaag nog terug en nog heel jong (10weekjes denk ik) via de fokker een nieuw thuis vinden, beter dan dat je gaat leuren op het internet lijkt me. normaal staat zoiets ook in een contract met de fokker, dat het hondje in zo'n geval terug mag/moet.

ik vind het verdrietig voor jullie, maar heb het nu al meermalen zien gebeuren, er wordt gehallelujaad over de poedelkruisingen met golden of labrador, als zijnde niet allergeen, maar dat is totaal niet te zeggen als het de 1e kruising is, de vacht/huid kan ook 100% van het andere ras zijn, met alle gevolgen van dien.

Is de allergie hevig, dan is zelfs een echte poedel niet altijd goed, er blijven huidschilfers komen, als is het veel minder en dat kan zelfs genoeg zijn allergie op te wekken.


ik vind het wel heel verdrietig voor jullie persoonlijk, wat een teleurstelling voor je gezin. :'(

sterkte en succes met herplaatsen

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Wat vind ik dit erg voor je :'(
Uiteraard gaat je kind voor!
Maar ik kan me goed voorstellen dat je er ook kapot van bent dat je je pup weer weg moet doen.
Op zo'n manier zijn wij dus ook aan Fleur gekomen.
Ook zij was nog maar 10 weken toen bleek dat het jongste kind uit het gezin allergisch was voor haar, zo sneu...
Die mensen waren er ook echt helemaal kapot van.
Ik heb hen de eerste tijd op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van Fleur, iedere keer foto's gestuurd...ik heb hen zelfs nog aangeboden dat ze langs mochten komen als ze daar behoefte aan hadden, maar dat hebben ze tot nu toe nog niet gedaan.
Mocht het zover komen dat je onverhoopt toch afscheid moet nemen van Casper selecteer de nieuwe baasjes dan alsjeblieft nauwkeurig!!!
Zodat je zeker weet dat hij een goed thuis weer krijgt!
Wat is het trouwens voor een ras?

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

het is een labradoodle.moeder labrador en vader koningspoedel. en we zijn nu via goede bekende bezig,dus niet op mp bv..fokker hebben we al gebeld,die gaf aan,probeer eerst zelf,lukt het niet ,dan komen we er wel uit.
we zijn zeer selectief voor een nieuw huis,we geven hem niet aan iedereen mee.en we willen wel graag op de hoogte gehouden worden,ik weet niet of ik dan ga kijken ,voor mij denk ik te emotioneel.en hij is nu nog jong genoeg om te herplaatsen,9 weekjes oud,en hij luisterd al redelijk,en is zo goed als zindelijk,dus wel een pup ,maar een ontzettende lieve.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

hoi ik heb zelf 6 labradoodles..en mijn dochter ( en man) is allergisch, in het begin reageert ze er wel op maar dat gaat bij haar na een week of zo weg, heb je hem al een keer gewassen? vaak zijn mensen allergisch voor de urine in de vacht die hij in het nest op zijn vacht heeft gekregen....ook blaas ik mijn honden uit met een waterblazer dan blaas je alle huidschilfers eruit..mocht je omhoog zitten , ik heb ruimte en tijd genoeg...en een aantal andere lieve honden!

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

ooo lees je dat Sandra?
Hup onder de douche met hem wie weet....
En anders ....denk aan Marion.
Als ik zelf plek genoeg had kwam ik hem zelf vandaag nog ophalen, ik zou wel 10 honden willen!!! :-D

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

marion,als het bij deze mensen niet lukt ,en jij zeg ja ,heel graag.en me zoon zit naar adem te snakken ,en te puffen met zijn medicijnen,dit is niet zomaar een kleine reactie,anders had ik het nog aan gezien.maar dit is te erg.
en ik vraag 500 voor hem ,krijgen ze bench en speelgoed en snoepjes bij ,dan weet ik zeker dat ze het oprecht menen. dat hij niet bij een handelaar kom.groetjes sandra

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik zou hem naar de fokker doen. Die kent hem het beste, daar is een voor hem nog herkenbare omgeving etc.

De echte labradoodle zoals ze die fokken zijn geen Labrador/poedel kruisingen.
http://www.dutchdoodles.nl/index.php?page=Ras
Lees dit even, hier staat de uitleg van de 2 soorten echte labradoodles.

Bij deze pup was er 50% kans dat je zoon er gewoon allergisch voor was aangezien 50% van de genen lab is. Erg slordig/niet netjes van de fokker om zon pup dan als hypoallergeen te verkopen.
Je kan de pup nu terugbrengen naar de fokker en het gehele aankoop bedrag terug vragen. Je hebt namelijk een hond gekocht met een bepaalde eigenschap en daar waarschijnlijk grof voor moeten betalen. Deze eigenschap bezit deze hond helemaal niet.

Het is allemaal wel erg triest, je gaat je als gezin natuurlijk wel erg hechten aan zon pupje.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ik hoor wel van je, moet natuurlijk wel als het zo is eea overleggen met man en kids O-) wij hebben een omheinde tuin van 20.000 m2 en wonen heerlijk in de bossen in drenthe in een grote woonboerderij..mijn labradoodles op 1 na zijn al meerdere generaties labradoodle en zijn 75% poedel dus de kans dat het dan goed gaat met de allergieen is een stuk groter! waar woon jij? ik zou het echt even proberen hoor om hem te wassen kan echt het verschil maken..je kan mijn honden en huis en tuin zien op http://drentselabradoodles.hyves.nl

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ben het met mexx eens dat er mensen zijn op bijv.marktplaats die zeggen dat een eerste kruising pups hypoallergeen zijn..uit zo'n nest kunnen pups zijn dat zijn en pups die dat niet zijn, vandaar dat mijn honden ook een hoger percentage poedel hebben..een volgende generatie heb je al veel meer kans op niet verharende pups omdat bijv. jouw pup wel de genen van de poedel al in zich heeft. Ik heb heel af en toe een nestje en de pups zijn zo'n beetje allemaal naar allergische personen gegaan en heb nog nooit een pup terug hoeven nemen. wat betreft de australische labradoodle en dat plaatje op hun website dat is echt niet waar....het zijn echt wel leuke honden hoor maar de fokkers waarmee het allemaal begonnen is zijn echt dierenbeulen , laten teven al vanaf hun eerste loopsheid dekken (soms 8 maanden oud!) daarna ieder half jaar een nestje..worden geopereerd dat ze niet kunnen blaffen enz. en dan maar zeggen dat de honden vroeg worden gecastreerd om broodfok te voorkomen! nou als je op de website kijkt stoprutlandmanor.com weet je wel beter! te triest voor woorden!

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

dat snap ik niet hoor van die fokker ik had meteen gezegd breng maar terug!
heb ook een pupje teruggenomen,je wil als fokker toch zelf in de hand hebben waar je pup terecht komt lijkt me.

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

trouwens dat die allergie nog wegtrekt kan heel goed,ik heb een zware kattenallergie maar na een paar weken was ik helemaal gewend aan onze kat,heb nu weer een kitten en is het weer heel heftig,maar dat trekt weer bij,een allergie moet vaak wennen aan een dier.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Gisteren opende je een topic dat het hebben van een pup toch wel zwaar is en tegenvalt en dat je zoontje misschien allergisch reageert. De huisarts houdt het op een griepje, maar jij geeft het niet meer de kans en de hond moet weg. Ik begrijp dat je niet op dit soort reacties zit te wachten, maar als je je goed in de labradoodle had verdiept had je geweten dat deze 1e generatie kans op allergie geeft. Daarnaast krijg je hier de tips om de hond goed te wassen en het nog even aan te zien, maar nee, de hond moet weg. Ik word er erg verdrietig van :'( .

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

Sandra ik heb ook even je andere topics gelezen en ik bedoel dit absoluut niet rot,maar ik heb het gevoel dat het hele hebben van een pup je erg is tegengevallen en je het niet meer aankan,dit is heel menselijk hoor,het gebeurt meer mensen!
ik had een vriendin die nam een am.bulldog en die was druk en onzindelijk en ze zag het helemaal niet meer zitten,toen haar dochter 2 x hoeste moest hij ook weg wegens allergie.ze heeft nooit aan iemand het echte verhaal durven zeggen! ze is ook mijn vriendin niet meer nu,niet omdat ze een hond wegdeed,wel omdat ze er niet eerlijk over kon zijn.
ik denk dat jij wel echt heel verdrietig bent dat het zo loopt maar dat je het totaal verkeerd hebt ingeschat.
heb ik het fout,dan mijn excuus.
ik heb ook 2 honden moeten herplaatsen dus ik zal je nooit veroordelen.
sterkte met alles.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wat erg voor jullie.Maar de gezond heid voor je zoon gaat voor.Ik hoop dat je een fijn thuis voor de hond vind.En jullie veel sterkte.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

ik vind het echt heel sneu voor het hondje.
Ik zou het echt niet zomaar opgeven.
Ken heel veel mensen met hele heftige reacties(soms nog erger dan jij noemt)
en die mensen hebben allemaal honden(en dan niet eens honden voor mensen met allergieen, maar ook husky's en andere rassen)

Krijgt jou zoontje nu wel medicijnen voor zijn allergie voor honden?

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

dan klop ,ik heb dat gisteren geschreven ,maar dat is geen reden om de hond weg te doen ,ik weet dat een pup veel werk is ,en dat het een jaar moeilijk is ,dat wisten we,en dat ik even me ei kwijt moest..maar weet je ,het is veel werk ,maar je krijg ook liefde terug,op dit moment lig hij op me voeten.
we wisten dat me zoon allergies is ,maar wehadden de hoop dat hij meer de vacht van een poedel had.je weet het nooit ,als je het niet probeer.
en ik was al bang dat ik na gisteren dat schreef ,dat er mensen zijn die denken dat het teveel word,maar dat kan ik uit de wereld halen,ik hou van me pup ,maar de gezondheid van me zoon is toch belangrijker ,en als je zoon ,op de bank lig ,en smeek om zijn inhaler ,zodat hij weer lucht krijg.wat doe je dan als moeder...

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Dan doe je als moeder het beste voor je kind, MAAR ik zou de tips hierboven gescrheven over het wassen etc ook proberen :-D

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

je zou gek zijn risico met de gezondheid van je zoon te lopen om een pupje.

hij is er net een weekje, tis treurig maar de wereld zal niet vergaan als de pup een ander goed thuis vindt.

ik heb erge stof/katten-allergie en die tips van hierboven ken ik: je moet er doorheen, leverde mij een week zuurstof tent op en een woeste longarts omdat de longinfectie in hevige mate terug. Ik ben daarna nog een jaar geklopt en moest prednison gebruiken. Ik kom nooit meer in de buurt van een kat, ik krijg zelfs een aanval van mensen die thuis katten hebben en dicht bij me zitten.......

en niets zo erg als te kort aan zuurstof, benauwdheid op de longen is het ergste wat er is, een mens moet nu eenmaal ademen.
ik vind dat je misleidt bent door de fokker, en daar heeft je gezin nu verdriet van, hoe eerder een plek voor de pup hoe beter.

zielig voor het hondje.....welnee, die huppelt vrolijk bij een ander naar binnen en wordt daar gelukkig.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Dus begrijp hieruit dat je zoon al medicijnen krijgt tegen allergie?
Dus medicijnen en inhalers(die noemde je al volgens mij)

Misschien zijn er nog mensen die zwaar allergische zijn en hier reageren.
Weet namelijk dat de eerste tijd heftig is maar het langzaam minder word.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Toevallig ben ik net terug van een behandeling bij een heilpraktiker, daar zit ook altijd een man die zich succesvol laat behandelen tegen zijn allergie tegen honden. Misschien ook iets voor je zoontje?

Bovendien zijn twee neefjes van hun zware aangeboren asthma genezen door deze man.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

waar heb je de pup vandaan? en konden de fokkers iets vertellen over de vacht? als de pups ongeveer 6 weken oud zijn kan je zien welke vacht ze naar alle waarschijnlijkheid zullen krijgen, zullen vast fokkers zijn die totaal niet weten waar ze mee bezig zijn maar echt ga hem wassen..ook laatst iemand die tip gegeven die een labradoodlepup had gekocht bij een fokker die geen verstand heeft van allergieen..bij haar heeft het geholpen, zij heeft haar pup 2 x in de week gewassen 2 weken lang en daarna had zoonlief geen last meer, heb je wel bijv. een stofzuiger met hepafilter? bij ons gaat het prima in huis met onze labradoodles en vorige week heeft mijn man bijvoorbeeld gespeeld met een jack russel op een verjaardag en heeft de hele avond met rode ogen daar op de bank gezeten en 's avonds benauwd in bed..af en toe vergeten wij dat ze echt allergisch zijn! misschien handig om ook een hooikoorts tabletje in te nemen..

honden page profiel Irene, Pippi & LuluIrene, Pippi & Lulu 3 doggies

honden foto van Irene, Pippi & Lulu

Gevaarlijk advies vindt ik dat...toch maar proberen...
Het kan van kwaad tot erger worden en straks wordt het kind zo benauwd dat hij erin blijft.

Dan kan je je zelf wel voor je hoofd slaan.

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

dan vind ik het juist een raarder verhaal,dat je een hond op de gok neemt,had dan geregeld dat je een hond te logeren kreeg ofzo..

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

mijn dochter is nooit zwaar benauwd geworden van onze honden, wel in het begin last van haar ogen en neus maar dat trok snel weg maar het was handiger geweest om niet voor een eerste kruising labradoodle te gaan omdat het risico te groot is.. maar daar heb je nu niks aan.. ze heeft dat met haar ogen en neus ook met een poedel maar ik weet dat het uiteindelijk wel goed gaat, voor de rest mogen er geen andere rassen bij mij in huis, want dan moeten ze wel aan de ventolin... (inhaler) en natuurlijk moet je voor de gezondheid van je zoontje gaan maar ik zou wel wat tips proberen uit te voeren om te kijken of het beter gaat...

honden page profiel daantjedaantje

honden foto van daantje

Gisteren teveel werk en nu komt die allergie goed van pas als smoes.
Welke adviezen hier ook worden gegeven het besluit is genomen, wassen en andere tips maken niet uit de hond moet weg, standaard verhaal, erg jammer en ondoordacht.
Hopelijk komt hij goed terrecht, als je hem naar het forumlid op de boerderij kunt doen heeft ie de hemel op aarde, zelfs al zou je hem gratis wegdoen of tegen een kleine vergoeding. Dat maakt het verhaal weer wat geloofwaardiger. Nee moet wel 500 euro opbrengen, als mijn kind lag te snakken naar adem zoals je ons wil laten geloven dan hoef je daar niet eens over na te denken.
Sorry hoor, wordt hier opstandig van.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik ben jaren gehyposenbiliseerd, door schommelingen in de bloeddruk kostte dat 1x bijna mn leven (shock) na 3,5jr prikken was de allergie helemaal niet meer te meten zo erg.

ik kan niet eens opnoemen wat ik heb bezocht om van die zware allergieen af te komen, ik kan niet zonder medicatie leven. de allergieen zijn gebleven :'(

gelukkig ben ik niet allergisch voor honden op zichzelf en heb dus wel heel bewust met allergoloog en huisarts gezocht naar rassen wat misschien zou kunnen. Onze poedel x kerryblue was de eerste die eerst op proef bij ons is geweest, we zijn pas aan schnauzers begonnen na ca. 4 uur op bezoek te zijn geweest bij een begripvolle fokker met wel 10 schnauzen in huis, alles om ons heen laten lopen en ik kreeg geen aanval, ook bij het 2e en 3e bezoek niet, en toch nog een afspraak gemaakt voor het geval dat....

allergieen zijn rotdingen en je kan er heeel heel erg ziek van zijn, bij een kind gaan uitproberen of allerlei alternatieve te proberen is gekkenwerk, die longen zijn heel kostbaar.

dus..... gauw pup herplaatsen, niet aan te doen.

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

ja gorby mee eens maar er worden hier tips gegeven van hond wassen ed..een kind gaat niet dood van 1 weekje proberen hoor!
ik zou hem ook meteen naar dit forumlid doen hoor,ga alsjeblieft voor het geluk van het beestje en gun hem een kans op een leuk leven!!!! wat kan jou dat geld nou schelen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergisch" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Boomer wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^