allergisch

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Irene, Pippi & LuluIrene, Pippi & Lulu

honden foto van Irene, Pippi & Lulu

@ Mirella

Ga jij maar eens een week op de Eerste Hulp werken.....dan zie je wat er binnen komt: mensen die allergisch zijn....zwaar benauwd of zelfs al in shock.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergisch" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

dat zal best..maar vind je dat niet een beetje te hard van stapel lopen?
ik ben allergisch voor honden en katten.
heb 5 honden en 2 katten,ik slik elke dag pillen en zit aan de prednison ervoor.als volwassene is dat je eigen keuze.
maar volgens jullie had ik dan blijkbaar al lang dood geweest.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik vind het wel vreemd van de fokker om zo te reageren eigenlijk. Als je honden fokt die hypoallergeen zouden en zijn en je kind reageerd toch? Heb je daar dan geen goede afspraken over gemaakt? Het komt op mij nogal ondoordacht over.
Ik zou je pup een lekker wassen, en kijk het dan met de inhaler in de buurt nog een paar dagen aan. Zo niet, kijk eens bij het forumlid. Probeer eens je zoontje mee te nemen naar een fokker van echte Labradoodles (als dit er geen is, ik lees iets van eerste generatie en zo?) en kijk of je kind erop reageerd.

heel veel sterkte met al die lastige keuzes!

honden page profiel Irene, Pippi & LuluIrene, Pippi & Lulu

honden foto van Irene, Pippi & Lulu

Zou zelf niet aan de prednison gaan om te hond te kunnen houden. Het is inderdaad een paarden middel maar heeft zeer nare bijwerkingen. Een kind zou ik dit al helemaal niet geven omdat ze een hond hebben.

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

nee dat zeg ik ook niet,het is een keuze die je als volwassene kan nemen voor jezelf!
een leven zonder honden is geen leven voor mij.daarom deze bewuste keuze.
ik heb tot nu toe geen vervelende bijwerkingen ervaren!
ik zal nooit zeggen dat sandra dit moet kiezen,je moet een kind nooit aan de medicijnen zetten om een hond te kunnen houden.
ik zag alleen dat als ze hem echt zo graag wil houden als ze zegt ze iig kan proberen de tip van het wassen op te volgen!
en anders een goed huis te zoeken,wat ze hier ook al aangeboden heeft gekregen.meer heb ik niet gezegd :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

@ Mirella; allergiƫn heb je natuurlijk in verschillende gradaties. En een kind aan de prednison lijkt me niks. Een vriend van me heeft een gat in zijn darmen dankzij de prednison. ik ben ook allergisch voor een hele waslijst, maar ik wordt niet benauwd. Een snotneus kan ik mee leven, en met medicatie heb ik nog maar een keer per jaar een bijholteontsteking, maar als het idd zo heftig is lijkt het me te veel gevraagd.

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

ik ben trouwens nooit allergisch geweest,2 jr geleden is dat ineens opgekomen.
leuk is anders.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

ja, wassen zou ik ook proberen. ;-)

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

nogmaals ik zeg nergens dat het kind aan de prednison moet.zeg alleen dat het van een paar dagen proberen na het wassen niet meteen doodgaat.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ja las ik later, er zat wat tijd tussen.. het reageerde te snel allemaal. ;-)

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Misschien is het een idee om iets anders te proberen
Bijv richting de homeopathie

http://www.homeopathie-utrecht.nl/t_d_allergie.htm

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

@zonnetje ja idd het ging een beetje door elkaar ;-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

kan de reactie vam mirella goed begrijpen.gister was het lastig en nu ineens moet de hond weg. ja sorry hoor wel heel toevallig. en ze doet er niet eens moeiet voor om alles te proberen.nee ruim maar op geef maar 500 en weg die hond. nou sorry hoor je wilt er iets te snel en makklijk vanaf. en kind gaat voor weet ik wel. maar hij kan ook goede griep hebben , word al snel gezegd komt door hond. zolang hij niet echt getest is kan je ook niet zeggen , dat het door de hond komt. myriam

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

@Sandra:

we wisten dat me zoon allergies is ,maar wehadden de hoop dat hij meer de vacht van een poedel had.je weet het nooit ,als je het niet probeer.


Doordat ik dit zinnetje lees was ik al nooit aan een pup begonnen wat voor ras dan ook.
De pup is weer de dupe omdat het uitgeprobeerd wordt.

Sorry maar dit is mijn mening hier over.

Groetjes Cia

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Natuurlijk gaat het kind voor, maar allergisch kan genezen worden op een natuurlijke niet schadelijke manier, wat ik en anderen al aangaven.
Daar zou ik me eerst dan op gaan concentreren?

Of het moet echt te lastig zijn allemaal, dan kan je de pup beter meteen weer naar de fokker terugbrengen.

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

ja en dan is er ook nog is een fokker die zijn verantwoordelijkheid niet neemt en de pup niet terugneemt.arm beest!

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik denk persoonlijk ook dat het een combi is, want er is duidelijk ook niet echt goed nagedacht over de pup, niet over de allergie reactie, niet wat te doen als die toch komt, en niet over het vele werk wat een pup kan zijn (persoonlijk heb ik onze vorige schnaus achter het behang gewenst, en lag ik soms savonds op bed met "pfff, is tie gelukkig morgen weer een dag ouder", want het kan veel werk zijn.

dus als dit hondje over en te veel is, en er een kind bij betrokken is wat benauwd wordt (prednison voor een kind is natuurlijk een idiote gedachte, nu therapie alternatief inzetten is te laat) kan je het toch beter herplaatsen, want nou gelukkig: dit hondje is nog zo blanco als wat, en huppelt zo een ander leven binnen.

als dat zelfs volwassen, getraumatiseerde honden lukt die van rassen stammen die bijna niet herplaatsbaar zijn gezien hun natuurlijk intense trouw (zelfs aan een slecht baas), dan moet je geen drama maken van een pup van 9 weken.

als ik de fokker was, zat ik al in de auto, ophalen dat ding, er zijn genoeg mensen/gezinnen die er stik gelukkig van worden.

prednison heeft mijn leven trouwens ook een aantal jaar zowel min of meer gered als verziekt, ik vind het een afschuwelijk medicijn en zou het nooit aan een kind geven, tenzij het levensreddend moet worden ingezet.

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Hier ook allergieen, we zijn 4 kee rbij de fokker in huis geweest, de kinderen mochten lekker met de honden spelen, lekker neus in de vacht steken etc.
Daarna hebben we pas de beslissing genomen. Toen er geen reacties kwamen.
Iedereen zou dat moeten doen voor je de echte beslissing neemt.
Maar goed, dit is nu dus zo, zou maar via de fokker proberen een andere kandidaat te vinden, iemand die toch al zou willen,. Het dier is nog jong, zo snel mogelijk zou ik zeggen, dan komt het in het nieuwe huis vast goed.

honden page profiel daantjedaantje

honden foto van daantje

Ik werk zelf in de medische wereld, en natuurlijk kun je heftig reageren, absoluut, maar het zinnetje, mijn zoon ligt te smeken om zijn inhaler....pfff yeah right.
Wees gewoon eerlijk, het is teveel werk dat was gisteren goed te lezen, en nu op sterven na dood? Nee hoor, als je nu karakter hebt gaat een goede thuis VOOR de hoofdprijs en er zitten hier veel lieve mensen op het forum die spontaan hulp aangeboden hebben.
Als je de hond graag zag had je hem allang geschrobt, en die speciale anti allergenen stofzuiger had je dan allang in huis VOOR je een hond kocht.
Dat is mijn meining, en daar blijf ik bij.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ik laat mensen met allergieen ruim voordat er een pup op komst is eerst hier bij mij thuis testen. ik wil toch altijd eerst de mensen ontmoeten die ik plaats op de wachtlijst dus dat is dan mooi meegenomen want niet iedereen komt bij mij op de lijst...ik heb 6 honden dus is wel een aardige test, en soms gaat een hond mee naar hun huis voor een dag maar dit doe ik alleen als het echt goed voelt..en tot nu toe alleen bij vrienden van vrienden bijv. wat je krijgt als je een pup via marktplaats koopt is dit soort niet goed doordachte aanschaffingen. pups komen er op, mogen meteen opgehaald worden..voordat er bij ons een labradoodle kwam heb ik mij goed voorbereid, speciale stofzuiger, veelvuldig luchten van het huis, traphekje zodat de hond niet naar de slaapkamers kan en goed je huis schoonhouden..was ik toch wel gewend door oa stofallergie maar met honden meer stof... ook had ik petalcleanse en allerpet aangeschaft gelukkig niet nodig gehad, dit is een lotion die je op de vacht kan doen die de allergenen vasthoud aan de vacht.. ik denk dat je dit gedeeltelijk op de fokker kan verhalen maar de kopers zijn er zeker ook debet aan! ik raad de pupkopers aan om een waterblazer aan te schaffen, echt ideaal als je ziet hoeveel stof je uit de vachten blaast, en degene op mijn lijst hebben nog weken of maanden de tijd om hun huis aan te passen op de komst van de hond.. :-D :-D , en nee ik fok niet met australische labradoodles, onze eerste( met 8 weken gesteriliseerde) hond is er 1 maar heb heel veel moeite met het vroege steriliseren en al helemaal met de leugens van veel fokkers over de grondleggers Tegan P/ en rutland manor..gisteren ook weer op 1vandaag een item over labradoodles waar een pup (12 maanden) te zien was van mijn hond met martin gaus..hij is net gekeurd en gaat vanaf deze week opgeleid worden..is ook nodig zo te zien want hij was druk! :-D heb hem 2 weken geleden nog gezien voordat hij naar de opleiding ging..super!

honden page profiel wilma  bwilma b

honden foto van wilma  b

hoi Sandra
Heb toch even een vraag""Heb jou zoontje deze aanvallen sinds de pup er is,of had ie er ook last van als je bij iemand op bezoek was die honden hadden.Want snap best al die reactie,s hoor
Eerst te veel werk,nu allergie.
Maar onder tussen wordt hier wel een pup verhandeld,misschien verkeerd gezegd.te koop aan geboden of een herplaatsing.
Dus waarom kan de ene hier wel zoiets weg zetten en bij een ander wordt het verwijderd.Was even een tussen doortje.moest het even kwijt.Als dit allemaal te veel is wat ze je nu zeggen.Neem dan de aanbod aan voor de woonboerderij.Had met haar dan iets over de prijs afgesproken.Maar niet zo:wil er 500 er voor.
En ja ik weet wat het is benauwd hebben.

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

@gorby
de prednison nam ik alleen als voorbeeld dat er heel wat moet gebeuren voor je er echt aan doodgaat!!! heb nu al 4 x gezegd dat het nooit bedoeld was als voor het kind als oplossing ofzo.ik heb ook wel hersens en 2 kids,dus kom op,dat kan gewoon niet!!

maar blijkbaar wordt er overheen gelezen???

deze hond kan idd nog makkelijk herplaatst worden het is heel vreemd van de fokker dat die niet klaarstaat om het diertje weer op te vangen!

en in mijn eerste reactie geef ik aan dat ik er begrip voor heb als het haar gewoon tegenvalt en teveel is,maar dat ze daar dan wel gewoon vooruit moet komen.
verder heb ik alles nu wel duidelijk gezegd,een ieder die het verkeerd begrijpt en weer doorgaat over prednison voor een kind of wat dan ook die wil het gewoon niet goed lezen,ik heb alleen verteld wat ik daarvoor gebruik en duidelijk vermeld dat je dat voor een kind nooit mag kiezen neem aan dat er ook geen arts is die daar aan mee zal werken.

honden page profiel Irene, Pippi & LuluIrene, Pippi & Lulu

honden foto van Irene, Pippi & Lulu

@ Dobry
Wat jij schreef: maar allergisch kan genezen worden op een natuurlijke niet schadelijke manier


Je kan over een allergie heen groeien...klopt, geldt vooral bij kindereen. Helaas is dit bij volwassenen niet zo.
Welke wonder dokter heb jij? Ga ik er vandaag nog heen.

Sorry erg on topic

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

irene dat kan dus wel ik ben al 2 jr onder behandeling van een allergoloog en hoe snel het opgekomen is 2 jr geleden zo snel kan je er ook helemaal vanaf zijn!

honden page profiel Irene, Pippi & LuluIrene, Pippi & Lulu

honden foto van Irene, Pippi & Lulu

@ Mirella

Helaas dat geluk heb ik niet

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

nee,ik tot nu toe ook niet.
maar het schijnt te kunnen en ik blijf daar op hopen.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

even in het kort,gisteren heb ik een topic geopend ,over het werk van de pup,dit om te kijken of er meerdere zo over denken.omdat je hier niet veel over leest ,.ik heb nooooit gezegt dat hij weg gaat. ,me zoon heeft sinds deze week pas benauwd.
hij heeft weer medicijnen gekregen dat was 6 jaar geleden,hij heeft wel een inhaler in huis voor noodgevallen.hij zit te piepen.je hoef niet naast hem te staan om dat te horen.vanmorgen kwam hij beneden ,ik vroeg gaat het ,ja redelijk,hij kroel met casper en begin het benauwd te krijgen,dus gelijk inhaler en medicijnen.
dus de mensen die gelijk denken dat het met de vorige topic te maken heb ,fout...een hond is geen gebruiksvoorwerp
en dat wassen heb ik voorgelegd aan diegene die de puppycurces geeft.en veel met honden werkt,en die adviseerde me juist om het niet te doen
en het is makkelijk om aan de com te gaan zitten en gelijk over me heen te komen ,je ken me niet.ik snap dat het makkelijk is om er een gelijk een mening over te vormen ,zal ik misschien ook doen ,maar nogmaals je kan me niet ,

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

en over dat geld,als het een goed huis is mogen ze hem hebben ,dit is alleen om te zorgen dat er geen broodfokkers komen ,die denken makkelijk een hond gratis,om dit tegen te gaan.

honden page profiel NatasjaNatasja

honden foto van Natasja

Ik snap 1 ding niet.Als je zoon pas 1 week benauwd hebt?Hoelang heb je je hond al dan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allergisch" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Boomer wandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^