Kerstboom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Hallo allemaal,  

Zouden jullie ervaringen willen delen hoe jullie de eerste kerst met een ( puber ) pup hebben gehad.  Ik zit me nu al druk te maken of we wel de kerstboom net gaan zetten.  Onze golden retriever koda van 7 maanden is een heerlijke hond.  Maar ik ben bang dat hij de kerstballen geweldig vind een ze gewoon uit de boom haalt. If erger nog met boom en al neemt.  Hoe ga ik proberen hem te combineren met de kerstboom? Hij slaapt alleen in de huiskamer,  geen bench. Dus wat doet ie snachts met de boom als ie al wat doet natuurlijk.  Vandaar de vraag.  Hoe ging dat bij jullie. 

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa 3 doggies

honden foto van Mamma van Nessa

Ik heb ook nog niet eerder kerst gevierd met een hond in huis. Nessa is nu 9 maanden en ik ga echt niet beginnen aan een kerstboom dit jaar. Ik verwacht dat Nessa dat gaat zien als een grote stok voor haar om op te kluiven. Ik hou erg van kerst, maar als het een strijd wordt, heb ik liever geen kerstboom. Dan kijk ik volgend jaar wel hoe we er dan voor staan.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Volgens mij vind een kat een boom interessanter dan een hondlaughing

 

Ik heb de mijne altijd gewoon opgezet, nog nooit heeft een hond er naar omgekeken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Haha, herkenbaar. cool

Ik had geen kerstboom in huis toen de honden jong waren, want die vonden ze veel te leuk om zomaar onaangeroerd te laten staan. hp-shiny

Dus werden het lichtjes en kaarsjes op strategisch verantwoorde plaatsen.

Eenmaal volwassen, was er geen probleem meer met een kerstboom... maar toen vond ik zelf het alternatief eigenlijk veel leuker en dus staat hier geen boom meer. hp-smile

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Het hangt echt van de persoonlijkheid van je hond af. wink

Hier geen kerstboom dit jaar. Ik weet gewoon dat het niet goed zal komen. Mijn puber moet van alles meedoen en is enorm curious naar ... alles yell Die boom met ballen zal een magnet voor hem zijn ! 

Onze eerste hond had totaal andere karakter. Met hem had ik in elke hoek van het huis een kerstboom kunnen zetten. Het trok 0,0 van zijn aandacht.. 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik heb er eigenlijk geen extra aandacht aan besteed met beide honden. Nooit geen problemen mee gehad om eerlijk te zijn. Sloopt je hond ook andere dingen in huis? Zoniet zou k me niet zo druk maken (:

honden page profiel toto 3 doggies

honden foto van to

in de puppie tijd een kleinere boom die iets hoger van de grond staat..

en tegenwoordig de grote boom op de grond met de onderste ballen die niet kunnen breken...

Ze hebben echt nog nooit interesse gehad in de boom of ballen, de onbreekbare ballen zijn voor de zekerheid...

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

" Ik heb er eigenlijk geen extra aandacht aan besteed met beide honden. Nooit geen problemen mee gehad om eerlijk te zijn. Sloopt je hond ook andere dingen in huis? Zoniet zou k me niet zo druk maken (: "

Tja, mijn hond sloopt niet, maar zo'n versierde boom is veel te interessant om hem met rust te laten. Het moet en het zal onderzocht worden !laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen probleem hier , nimmer meer kransjes in de boom dat doe ik niet meer....ik zorg wel dat de boom uit de weg staat, heb een grote hond en die kan zijn kont dan niet keren.....wel een aardige grote boom die op een tafel staat...

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Ik heb ook nog niet eerder kerst gevierd met een hond in huis. Nessa is nu 9 maanden en ik ga echt niet beginnen aan een kerstboom dit jaar. Ik verwacht dat Nessa dat gaat zien als een grote stok voor haar om op te kluiven. Ik hou erg van kerst, maar als het een strijd wordt, heb ik liever geen kerstboom. Dan kijk ik volgend jaar wel hoe we er dan voor staan. "

Hiervoor hadden we een shi tzu die kon er niet bij want onze boom staat op een tafeltje.  Maar onze nieuwe grote vriend komt dat zonder moeite bij hahaha.  En idd het niet geen strijd worden. 

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Mijn hond liet de boom altijd met rust. Ze zag het gewoon als iets nieuws in huis. Als ik bijvoorbeeld een nieuwe plant of kastje of wat dan ook had was dat ook normaal. Dat gold dus ook voor de kerstboom.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Ik heb er eigenlijk geen extra aandacht aan besteed met beide honden. Nooit geen problemen mee gehad om eerlijk te zijn. Sloopt je hond ook andere dingen in huis? Zoniet zou k me niet zo druk maken (: "

Hij sloopt niks in huis. Maar is wel verzot op ballen en buiten is aluminiumfolie ook niet veilig.  Hahaha.  

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Geen probleem hier , nimmer meer kransjes in de boom dat doe ik niet meer....ik zorg wel dat de boom uit de weg staat, heb een grote hond en die kan zijn kont dan niet keren.....wel een aardige grote boom die op een tafel staat... "

Hahaha kansjes zullen hier ook verleden tijd zijn, dit word onze eerste kerst met een grote hond. Het idee dat hij misschien zo'n zogenaamd onbreekbare bal kapot bijt en bij dierenarts beland, vind ik het niet waard.  Maar ik ben wel echt gek op de kerst. Anders denk ik dat we dit jaar alleen de kleine boompjes op het dressoir zetten ipv ernaast en evt geen grote boom . Maar ik vind andermans ervaringen ook wel erg leuk om te lezen.  laughing

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Mijn eerste ervaring met hond + kerstboom was... 100% meegevallen. Hij toonde eigenlijk nul interesse in de kerstboom. Hij vond het helemaal normaal, alsof dat ding gewoon in de woonkamer hoorde laughing

 

Ik weet niet of jullie hond vaker dingen van tafel pakt, of de afstandsbediening of iets dergelijks probeert te pakken? Als hij dat 'steelgedrag' vaker beoefent, vermoed ik dat er ook wel wat kerstversiering gestolen gaat worden. Dan zou je de kerstboom eventueel 's nachts kunnen afzetten met een hek?

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Mijn eerste ervaring met hond + kerstboom was... 100% meegevallen. Hij toonde eigenlijk nul interesse in de kerstboom. Hij vond het helemaal normaal, alsof dat ding gewoon in de woonkamer hoorde
 
Ik weet niet of jullie hond vaker dingen van tafel pakt, of de afstandsbediening of iets dergelijks probeert te pakken? Als hij dat 'steelgedrag' vaker beoefent, vermoed ik dat er ook wel wat kerstversiering gestolen gaat worden. Dan zou je de kerstboom eventueel 's nachts kunnen afzetten met een hek? "

Het enige dat hij thuis steelt zijn sokken. Die neemt hij met een hele grote omweg mee naar zijn kussen, om ze daar nee te leggen en je dan heel schuldig aan te staren.  Buiten daarentegen trekt hij bij gebrek aan stokken op de grond deze gewoon van een struik of boom.  

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

" Het enige dat hij thuis steelt zijn sokken. Die neemt hij met een hele grote omweg mee naar zijn kussen, om ze daar nee te leggen en je dan heel schuldig aan te staren.  Buiten daarentegen trekt hij bij gebrek aan stokken op de grond deze gewoon van een struik of boom.   "

Gewoon kijken wat er gebeurt en het begeleiden. Ik had mijn hond bij het optuigen van de boom betrokken. Hij kreeg gewoon zijn eigen speeltje en was daarmee bezig. Als hij interesse zou hebben getoond in een kerstbal, was het een 'nee' geweest en hem zijn eigen speeltje aanwijzen.

Maar mijn hond sliep niet naast de kerstboom. Dus hij kon ook niet in z'n eentje zonder toezicht op ontdekkingstocht.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Voor Fudge is het ook de 1e kerst maar bij de rest nooit aandacht aan geschonken. Afblijven en klaar, geen big deal van maken.

 

De meeste honden vinden het gewoon normaal. Je moet zien alsof je gewoon een nieuwe plant er neer zet. 

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Hahaha.  Ik denk dat de grote boom en jaartje rust krijgt hahaha.  En de kleine boompjes hun werk laat doen.  Wij hebben een kunstboom en met zijn eetlust is die hoogstwaarschijnlijk niet veilig.  Het is niet normaal wat hij allemaal al heeft gegeten. Dus ga het gewoon niet opzoeken en hem eerst naar lagen uit puberen.  

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Voor Fudge is het ook de 1e kerst maar bij de rest nooit aandacht aan geschonken. Afblijven en klaar, geen big deal van maken.
 
De meeste honden vinden het gewoon normaal. Je moet zien alsof je gewoon een nieuwe plant er neer zet.  "

Planten zijn er niet meer.  Die moeten "dood" van hem. Dus denk niet dat het veilig is. Hahaha.  

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Nou die van mij negeerde het meeste wel maar toch verdwenen er kerstballen hp-shiny leuk om er uit te trekken! 

dus hier staat er voor de zekerheid een hekje om. Inmiddels is ze 2,5 dus ga het wel weer even proberen zonder. Beste even af te tasten wat past bij je hond ! 

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Wij hadden eigenlijk 'mazzel' toen Luna puber was. We kregen op 8 december de sleutel van ons nieuwe huis en vanwege het klussen en de verhuizing begin januari hebben we dat jaar geen kerstboom gezet. Bovendien sliep Luna toen nog in de gang 's nachts en als we weg gingen, dus al hadden we er een gezet in ons oude of nieuwe huis, had ze er sowieso niet bij gekund zonder toezicht.

 

Het jaar erop gewoon neergezet alsof het de normaalste zaak van de wereld was en geen enkel probleem. We hebben wel een kunstboom overigens, dus geen lekkere hout/taklucht voor haar. En plastic ballen want ze zwiept ze wel regelmatig uit de boom als ze er enthousiast naast staat te kwispelen cool 

 

In jouw geval zou ik, als je erg veel waarde hecht aan een kerstboom in huis (ik vind het wel heel gezellig iig dus ik ga hem dit weekend zetten hp-wink), er een traphekje omheen zetten voor de zekerheid. En desnoods een camera voor je hond? Krijg je pushmeldingen op je telefoon als er beweging of geluid in de woonkamer is.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Had al een kat en dus al een tijdje plastic decoratie, tegen zoeen balletje aan meppen is natuurlijk reten leuk yell  Toen onze vorige die als pup binnen kwam? Ben ik direct gaan shoppen voor een kunstboom, reutje, dus zag die hele stam al onder de zeik zitten. Later hebben we toch een echte boom neergezet en wat bleek? Helemaal niets aan de hand.

 

Plastic decoratie vind ik wel een must want als het stukvalt met of zonder behulp van je huisdieren, is het zo gebeurd een scherfje. Misschien gewoon proberen, kijken wat er gebeurd? Ben je er niet bij, zorg dat het afgebakend is. Ken voldoende mama's van mensen peuters en kleuters die na ervaringen de boom achter menig meubilaire schuiven hihi.

 

Ps, Even uitleg over de stam van de boom? Bij kunst weet je zeker dat er niet een andere hond overheen gezeken heeft en koop je het 2ehands dan kun het schoonmaken op een degelijke manier. In tuincentrums of kerstboom verkoop stallen wordt er nog weleens tegenaan gepist.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Had al een kat en dus al een tijdje plastic decoratie, tegen zoeen balletje aan meppen is natuurlijk reten leuk   Toen onze vorige die als pup binnen kwam? Ben ik direct gaan shoppen voor een kunstboom, reutje, dus zag die hele stam al onder de zeik zitten. Later hebben we toch een echte boom neergezet en wat bleek? Helemaal niets aan de hand.
 
Plastic decoratie vind ik wel een must want als het stukvalt met of zonder behulp van je huisdieren, is het zo gebeurd een scherfje. Misschien gewoon proberen, kijken wat er gebeurd? Ben je er niet bij, zorg dat het afgebakend is. Ken voldoende mama's van mensen peuters en kleuters die na ervaringen de boom achter menig meubilaire schuiven hihi.
 
Ps, Even uitleg over de stam van de boom? Bij kunst weet je zeker dat er niet een andere hond overheen gezeken heeft en koop je het 2ehands dan kun het schoonmaken op een degelijke manier. In tuincentrums of kerstboom verkoop stallen wordt er nog weleens tegenaan gepist. "

Hahaha z'n poot optillen doet ie nog niet en hij is al een paar maanden zindelijk.  De enige plek die we hebben voor de boom is voor de tuindeuren links daarvan staat een dressoir en rechts daarvan de eettafel.  We hebben niet echt plek om een hek erom te zetten.  En met zijn grijpgrage bakkes slaan we dit jaar toch maar over.  Hahaha 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb er nooit een ding van gemaakt. Mijn hond was 5 maanden toen de kerstboom werd opgezet. Ze is er een aantal jaren op rij vandoor gegaan met een kerstbal tijdens het optuigen, maar de boom laten beide honden gewoon met rust. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Hahaha z'n poot optillen doet ie nog niet en hij is al een paar maanden zindelijk.  De enige plek die we hebben voor de boom is voor de tuindeuren links daarvan staat een dressoir en rechts daarvan de eettafel.  We hebben niet echt plek om een hek erom te zetten.  En met zijn grijpgrage bakkes slaan we dit jaar toch maar over.  Hahaha  "

Nee joh gewoon proberen, ik was die traditionele ballen fanfare ooit echt zo zat en heb ik t-shirts in mijn boom gehangen. Ergste wat je kan overkomen is dat die omvalt maar die herrie heb je al als je dat ding naar buiten moet slepen in januari. Eerst observeren en dan pas druk gaan maken erom. Hang er iig iets veiligs in aan ....." Dat is leuk om mee te spelen" wink

 

Moeders waar ik het over heb, hebben kinderen die een kop hebben of moeten perse zo een boom hebben voor het bezoek lol. Je kent het wel, ineens staat de nespresso machine op het aanrecht die het hele jaar in de voorraadkast heeft staan te stoffen.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hahaha kansjes zullen hier ook verleden tijd zijn, dit word onze eerste kerst met een grote hond. Het idee dat hij misschien zo'n zogenaamd onbreekbare bal kapot bijt en bij dierenarts beland, vind ik het niet waard.  Maar ik ben wel echt gek op de kerst. Anders denk ik dat we dit jaar alleen de kleine boompjes op het dressoir zetten ipv ernaast en evt geen grote boom . Maar ik vind andermans ervaringen ook wel erg leuk om te lezen.   "

Had de eerste keer lekkere dingen hangen in de boom, en die werden er afgehaald, heel voorzichtig, dus nooit meer, hahaha.....en heb geen breekbare ballen in de boom, kerststerren van stof en lichtjes, meer niet...

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila 3 doggies

honden foto van Nadia & Mila

Hier hebben we de boom gewoon opgezet en 0 interesse erin, heb er eigenlijk niet eens over nagedacht haha ze bleef zelfs van de stapel cadeaus af

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Hier hebben we de boom gewoon opgezet en 0 interesse erin, heb er eigenlijk niet eens over nagedacht haha ze bleef zelfs van de stapel cadeaus af "

Wat knap.  Onze shi tzu vroeger. Vond de plastic ballen geweldig. Maar die was maar klein en at niks wat ze niet mocht hebben.  Onze koda daarentegen eet werkelijk alles wat niet in z'n bek thuis hoort een piept het ook weer uit ( tot nog toe) maar misschien beginnen met alleen de boom ... gaat dat goed,  dan wat lampjes,  ...  gaat dat goed dan wat ballen boven in enzovoort 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

We hebben het wel geprobeerd maar.... 7 jaar later hebben we nog steeds geen kerstboom hp-smile  

 

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje) 3 doggies

honden foto van Lineke & Saar(tje)

De eerste kerst was Saar 7 maanden, wel een boom gedaan maar met plastic ballen en deze wat hoger gehangen. Dat ging goed, er werd veel gesnuffeld maar er is geen bal uit gevallen. Saar heeft nooit gesloopt maar moet alles wel altijd onderzoeken en was, net als bijna alle pubers, een energie bommetje. 

De Kersten erna gewoon de boom opgetuigd zoals anders. Er is 1 x een bal uit de boom gezwiept door een kwispelende staart dus de ballen hangen wel wat boven staarthoogte haha. 

Misschien is dat een compromis? Wel een boom maar plastic ballen en hoger ophangen? Of alleen een boom met lampjes oid?

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Bezoek agressie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^