Kerstboom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila 3 doggies

honden foto van Nadia & Mila

" Wat knap.  Onze shi tzu vroeger. Vond de plastic ballen geweldig. Maar die was maar klein en at niks wat ze niet mocht hebben.  Onze koda daarentegen eet werkelijk alles wat niet in z'n bek thuis hoort een piept het ook weer uit ( tot nog toe) maar misschien beginnen met alleen de boom ... gaat dat goed,  dan wat lampjes,  ...  gaat dat goed dan wat ballen boven in enzovoort  "

Ja probeer gewoon eerst een boom en als de interesse afgenomen is een paar lampies en daarna wat ballen. Ligt denk ook aan de hond hoor.

 

En misschien hoe mensen reageren? Als mensen bijvoorbeeld panisch doen als de hond in de buurt van de boom komt wordt het natuurlijk wel erg interessant haha

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Je moet een hond natuurlijk ook de kans geven om iets te leren. Daarom hier gewoon een boom bij een pup, wel zonder breekbare ballen. Ook zetten we hem veilig in een hoek. En dan gewoon oefenen dat je er niet aan mag zitten. Er zijn hier in huis wel meer dingen waar de honden niet aan mogen zitten dus in principe kennen ze dat idee wel. Dan kan je het jaar daarop weer gewoon aan de glazen ballen. Maar die hangen we niet op kwispelhoogte. 

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" We hebben het wel geprobeerd maar.... 7 jaar later hebben we nog steeds geen kerstboom   
  "

Maar Beer is ook een uitzondering op de regel hahahaha. Ik zie het al helemaal voor me hoe hij een kerstboom tackled. 

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Ja probeer gewoon eerst een boom en als de interesse afgenomen is een paar lampies en daarna wat ballen. Ligt denk ook aan de hond hoor.
 
En misschien hoe mensen reageren? Als mensen bijvoorbeeld panisch doen als de hond in de buurt van de boom komt wordt het natuurlijk wel erg interessant haha "

Ons vorige hondje was de rust zelve. Heeft nooit iets gepakt wat niet mocht, at niks buitenshuis en ook nooit een punt van gemaakt.  Dus dacht eigenlijk dat het met deze ook wel zou lukken,  maar niks is minder waar.  Hij EET echt alles. Je kan het niet bedenken of hij heeft het wel in z'n bek gehad. En veel ook opgegeten. Voorheen ook nooit over nagedacht wel of geen boom. Maar nadat hij een lunchpakket inclusief aluminiumfolie heeft gegeten lege sigaretten doosjes,  plastic zakjes,en  voedsel wat mensen op straat weggooien. Hij heeft theezakjes in z'n bek gehad die ik er gelukkig uit kreeg. Hij weet heel goed wat nee betekent.  Maar hij is een onderzoekende puber. En regels gelden alleen als baasje het ziet.  In huis steelt hij hooguit een sok. Die hij dan mee naar z'n bed neemt, Om daar dan heel schuldig te w88 tot we het weghalen.  Maar dit al het bovengenoemde ben ik toch wat huiverig voor glimmende plastic ballen. Glimmende slingers en mooie ingepakte cadeautjes onder de boom.  Hahaha maar het komt helemaal goed. Uiteindelijk. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Hier is al jaren een onverwoestbare boom met onverwoestbare ballen in huis. De katten doen hun best alles alsnog te slopen. Charlii slaapt er gewoon onder…. 

Volgens mij zijn dennennaalden niet geweldig voor de darmen van je hond. Dat zou dus al een reden kunnen zijn een onverwoestbare in huis te halen. 

honden page profiel Sug_063Sug_063 3 doggies

honden foto van Sug_063

Meneer keek er niet eens naar op… ook was er vorige jaar Niks ondergeplast… ( wij hebben altijd een echte ) echt braaf was die van mij laughing

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Hier is al jaren een onverwoestbare boom met onverwoestbare ballen in huis. De katten doen hun best alles alsnog te slopen. Charlii slaapt er gewoon onder…. 
Volgens mij zijn dennennaalden niet geweldig voor de darmen van je hond. Dat zou dus al een reden kunnen zijn een onverwoestbare in huis te halen.  "

Heb al 20 jaar dezelfde onverwoestbare boom.  En is nog als nieuw.  Ons vorige hondje boeide het ook totaal niks.  Deze eigenwijze stuiterbal daarentegen. Rukt zelfs buiten takken van struiken af om naar een sok te hebben.  ( uiteraard mag hij dat niet, maar soms is hij echt sneller en sterker dan ik) heb nu alvast de 2 kleine boompjes op het dressoir staan en de gewone boom staat klaar om in elkaar gezet te worden.  Maar dat word het weekend. Dan zijn man en kids ook thuis en kunnen helpen hem te corrigeren indien nodig.  Hahaha

honden page profiel Buddy43Buddy43 3 doggies

Onze hond is ook 9 maanden. Ik denk dat ik geen boom zet, maar ook om andere redenen. Op de plek van de kerstboom staat nu nog de bench, al gebruiken we die maar heel zelden. Misschien leg ik een plank op de bench en kleed die leuk aan met klein boompje.

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Hoe is het gegaan met de kerstboom icm pup/ jonge hond? Wij hebben ons voor niets druk gemaakt. Er zijn tot nu toe 2 ballen uitgevallen omdat hij er te dicht langs liep. Die werden na 1x nee zeggen ook met rust gelaten zodat ik ze weer terug kon hangen. De katten daarintegen... die vonden het nodig om in de ring om de voet van de boom te springen en daardoor ieder 1 tak los te maken (nepboom). 

honden page profiel Sug_063Sug_063 3 doggies

honden foto van Sug_063

En ik heb hier op t forum helemaal blij gezegd dat meneer niet naar opkeek vorige jaar en alles super was…. Is hij dit jaar wel geinterresseert in de kerstboom. Niet ballen maar t liefste wat hij doet alleen als ik bij ben is dus water uit de kerstboom drinken wat mega giftig is bij grote hoeveelheid…. Als ik weg ben zeggen mijn ouders dat hij niet eens nr de kerstboom opkijkt. Gek gedrag…. Ben benieuwd wat dit is. Maar ik corrigeer m voordat ie de kans krijgt…. En na aantal x op zijn donder te krijgen is t Oke…. 

maar toch te snel blij geweest hahaaha!hp-shiny

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik doe bij een pup t eerste jaar een klein boompje op de kast.  T jaar daarna gewoon op de grond. Wel een kunstboompje en plastic ballen.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Hoe is het gegaan met de kerstboom icm pup/ jonge hond? Wij hebben ons voor niets druk gemaakt. Er zijn tot nu toe 2 ballen uitgevallen omdat hij er te dicht langs liep. Die werden na 1x nee zeggen ook met rust gelaten zodat ik ze weer terug kon hangen. De katten daarintegen... die vonden het nodig om in de ring om de voet van de boom te springen en daardoor ieder 1 tak los te maken (nepboom).  "

We hebben 2 kleine boompjes op het dressoir gezet.  Het gaat super goed hij heeft er een paar keer geprobeerd aan te knabbelen.  Maar na een duidelijke " nee " laat hij hem gelukkig met rust.  Bij vrienden met een golden pup is het helaas vreselijk mis gegaan . Die heeft  lichtsnoer opgegeten.  Hij moest geopereerd worden om het te verwijderen. Gelukkig gaat het ook met hem weer goed.  Volgend jaar gaat de boom wel op.  Maar dan zal hij al een stuk minder knabbelen hahaha

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Onze puber heeft vrije toegang tot bijkeuken, keuken, ren en tuin. In de keuken staat er een grote eettafel, dus daar is redelijk veel ruimte en we eten normaal ook altijd daar in haar bijzijn. Die ruimtes moeten we nog altijd puppyproof houden, niets op tafel laten staan enz.

 

De feesttafel voor kerstavond wordt in de woonruimte gedekt en de grote kerstboom staat in de zithoek. Die ruimtes zijn gescheiden van de keuken door de ren en een schuifdeur (die we tot tegen de ren kunnen schuiven). Daar mag onze puber nooit alleen komen. Die kant is de 'safe space' van de kat en die is voorbeeldig met de kerstboom. Dus voorlopig komt de hond enkel onder toezicht of aangelijnd bij de kerstboom, want ze stalkt de kat nog steeds om die als levend speeltje te gebruiken én ze steelt nog steeds alles dat los zit. Ik zou haar zeker niet alleen vertrouwen bij die aangeklede boom en al die cadeautjes eronder.

honden page profiel Buddy43Buddy43 3 doggies

Ik heb ondanks dat ik zei dat ik geen boom ging zetten, toch een boom neergezet. De bench hebben we opgeruimd want die werd al ruime tijd niet meer gebruikt. Ik heb wel alleen kunststoffen versieringen. Hij heeft er nog geen seconde naar om gekeken.

Mijn moeder heeft kerststal op de vloer. Dat was ook even spannend, ze had de beeldjes wat meer in de stal gezet. Dat ging ook prima. De glazen ballen had ze hoger in de boom gehangen. Maar ging dus echt heel goed! Alweer voor niks druk gemaakt.... 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Dat tweedehands kreng van mij(herplaats ala moeilijk)? Heeft ook alles lekker met rust gelaten. In het verzorgtehuis op visite stonden er zelfs pinguins en herten voor.

honden page profiel Femke Femke 3 doggies

honden foto van Femke

Nou... de kerstboom heeft hij overal met rust gelaten. Maar de figuren in de kerststal... mijn moeder heeft de hele vensterbank en tv kastje vol staan met huisjes, poppetjes en dus een kerststal. Ineens tijdens het eten zag ik dat Bram verdacht tevreden rondliep en ging liggen. Dat waren Jozef en Maria. Tijdens het dessert een vergelijkbaar tafereel waarbij hij de ezel te pakken had. Alle kerststal figuren zijn onbeschadigd tussen zijn poten weggehaald. De dennenappel in het kerststuk had minder geluk. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Zelfs onze kitten heeft de kerstboom redelijk met rust gelaten. Soms een paar keer met een bal gespeeld en toen die net stond 3x er in geklommen, maar na meneer er uitgehaald te hebben en hem laten zien waar die wel in mag klimmen. Er niet meer in geweest. Hij vond de bomen in het kerstdorp een stuk interessanter hahaha.

 

Fijn om te lezen dat het over het algemeen goed is gegaan overal! Wel heel erg van die golden pup die dat snoer had opgegeten! Hopelijk is alles goed gekomen.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Het is ook dit jaar weer helemaal goed gegaan.

 

Ik ben erg trots op Zeno. Vanmorgen lag er een kerstengel op de grond en Zeno was helemaal alleen in de woonkamer. Hij had blijkbaar uit zichzelf de beslissing genomen dat de kerstengel geen speelgoed was en hij heeft het keurig met rust gelaten (anders was er waarschijnlijk weinig van over geweest sealed ). Zo knap!

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Heb nog nooit een boom gehad, er zijn ook andere mogelijkheden om het er gezellig te maken.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Bezoek agressie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^