Bezoek agressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chercher

Beste allen,

 

ik wil even een verhaal delen dat mij gisteren is overkomen. Ik had gisteren visite van een vriend van vroeger die ik 15 jaar ken. Ik merk dat mijn dwergkees van 2 best fel op hem reageert door meteen te blaffen en te grommen! Als hij te dicht bij komt!  Als ik weet dat hij komt begeleid ik hem naar zijn bench of geef hem meteen een bot! Dat gaat vaak goed! Even later stopt het en gaat mijn hond door met zijn bot!  Die vriend praat luid en met zijn handen waar mijn hond op reageert vanuit extreme bescherming naar mij! Dit is een aantal keer voorgevallen. Waardoor ik zie dat die vriend angstig reageert van pak je hond! Die vriend heeft al een paar keer gezegt dat ie hem zou schoppen! gezegt dat wij dat niet doen! Nu gisteren is het uit de hand gelopen me hond blafte naar hem meerdere malen en was te laat met ingrijpen. Toen schopte hij hem waardoor mijn hond meteen piepte en bang ging schuilen. Ik was ontzettend geschrokken en boos! Die vriend hem ik de deur gewezen en hij gaf woedend mij de schuld dat ik mijn hond niet goed opvoed en dat hij het dus weer zou doen! Je snap wel dat hij er nooit meer inkomt want wie aan mijn hond zit komt aan mij! Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden. Ben er ook klaar mee wil geen contact meer vanwege agressie bij hem in het verleden waar hij altijd andere de schuld geeft! En nu dit bij mijn hond! Hoor graag wat jullie vinden! 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Fijn dat je hem de deur hebt gewezen en hem niet meer binnen laat.

Verder spreek ik me niet over de situatie uit, ze is gebeurd, ik was er niet bij en er staat slechts 1 kant van het verhaal.

Ik hoop dat je hondje geen schade heeft opgelopen, beterschap!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niet meer binnen laten, een man die een kleine hond wat doet is geen goede vriend....

honden page profiel Peter-JanPeter-Jan 2 doggies

Kan me goed voorstellen dat je hem niet meer binnenlaat hoor.

Misschien voor een volgende keer (met ander bezoek). Je zegt dat je de hond in de bench doet. Waarom zou je hem er überhaupt uithalen terwijl er bezoek is waarvan je weet dat de combi met de hond niet lekker is. Denk dat je daar de hond, jezelf en het bezoek geen plezier mee doet en het voor iedereen (inclusief hond) relaxter is om het lekker gescheiden te houden.

 

 

honden page profiel chercher

Klopt vaak laat ik hem dicht! Maar dat is even tot hij rustig is! Dat gaat bij andere visite goed hoor! Niet dat ik het goed praat! Maar schoppen doe je gewoon niet! Punt! 

honden page profiel ientjeientje 1 doggies

honden foto van ientje

Tja. Je had ook gewoon je hond aan de riem kunnen doen als hij kwam. De vriend heeft hiervoor gewaarschuwd en nu deed hij het., nee ik ben zeker niet voor schoppen naar een hond, laat dit duidelijk zijn, Nu is dit zo uit de hand gelopen. Vriend een trauma, die is duidelijk bang voor honden of voor jouw hondje, en terecht dus, en je hondje heeft dat aangevoeld, daar reageerde de hind op. Paniek aan alle kanten. Hond enorm geschrokken.  bel de vriend op. Bied excuses aan, want ja sorry, je hondje moet dit dus niet doen.

 

Angst is geen goede raadgever, waarschijnlijk was het ook een deel reflex van de vriend. Bij angst helpt het echt niet om te zeggen, doet hij anders nooit, mijn hondje doet niets. Bij angst kan je iemand wel helpen door te voorkomen dat de hond te dicht bij komt.

 

En dus is er een remedie, houd je hond aan de lijn. Bespreek met de vriend dat als hij voor de deur staat, hij even meldt dat hij er is zodat je kans hebt je hond aan te lijnen en bij je te houden. Dan zal je hond zeker nog blaffen en wellicht uitvallen, maar dan kan je gelijk ingrijpen.

 

Ooit heeft een kind, achterneefje mijn hond geschopt. Ik heb dat jochie toen duidelijk gezegd, dat doe je nooit meer.  Zijn  moeder deed dit nog eens dunnetjes over. De keer daarop zat mijn hondje veilig achter een hekje. Niet om het jochie te beschermen, mijn hind liet zich schoppen,maar om mijn hond te beschermen. 

Want honden worden ook niet beter van dit soort dingen. 

 

Bekijk ook, hoe hij nu reageert op andere mannen, grote kans dat je daar nu in  moet bijsturen,

 

Heel veel succes, maar praat het uit met de vriend.

honden page profiel chercher

Ik had ik had! Dat is nu te laat! Dank voor de toelichting! Praat het ook niet goed he! Maar om iemand anders zijn hond te schoppen dat doe je ook niet niet bij een kind van een ander! En hij beet hem niet alleen naar hem blaffen en op springen! Maar mensen maken rare bochten als ze bang zijn! Er klopt gewoon iets niet in je hoofd om te denken dat slaan helpt! Maar goed ik doe hem idd vaker vast hoor! Gisteren dan weer de plank mis! Iets om zeker op te letten ook met ander bezoek! Mijn hond is super waaks! Daar krijgt ie nu training voor! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Een vriend, een volwassen man die een dwergkeesje schopt? Nee dan heb ik toch zoiets van: wordt volwassen, pak jezelf aan of ga in therapie, dit is niet normaal in mijn ogen. Ik krijg bij mensen die hiertoe in staat zijn een creepy gevoel. Zoiets doe je alleen als je echt in gevaar bent.

Als deze vriend echt belangrijk is voor je, is uitpraten een goed idee en dan zou ik hem zeggen dat je het hondje gewoon had moeten leren op een vast plekje te blijven als er bezoek komt, en dat je dan ook gaat doen vanaf nu. Want ook voor de hond is het niet leuk om elke keer bij bezoek zo opgewonden te reageren.

 

 

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

"  Punt!  "

Het leest overigens wat aangenamer als je dat punt ook effectief eens zou gebruiken. hp-angel

honden page profiel Sug_063Sug_063 3 doggies

honden foto van Sug_063

Mijn Fado doet Niks… soms wel…. en dan gaat hij flink uit zijn dak. Dan Weet ik gelijk dat er sws wel iets is met diegene… ik bedoel Fado Weet meer dan ik. En hij heeft altijd gelijk. Vertrouw altijd op jouw hond!!! Als ze zo reageren niet binnen laten.

 

Jouw hondjes wisten meer dan jij… en terecht dat ze zo deden…. Ik zou m nooit meer binnen laten. Volgende keer gewoon naar ze luisteren hp-shinywink

honden page profiel DD 2 doggies

honden foto van D

" Ik had ik had! Dat is nu te laat! Dank voor de toelichting! Praat het ook niet goed he! Maar om iemand anders zijn hond te schoppen dat doe je ook niet niet bij een kind van een ander! En hij beet hem niet alleen naar hem blaffen en op springen! Maar mensen maken rare bochten als ze bang zijn! Er klopt gewoon iets niet in je hoofd om te denken dat slaan helpt! Maar goed ik doe hem idd vaker vast hoor! Gisteren dan weer de plank mis! Iets om zeker op te letten ook met ander bezoek! Mijn hond is super waaks! Daar krijgt ie nu training voor!  "

Een hond moet je niet schoppen, maar dit is niet niks voor iemand die niet van honden houdt of er zelfs bang van is, hoe klein/schattig de hond ook. Mijn hond springt op en likt. Dus ik doe haar sowieso aan de lijn wanneer mensen binnenkomen, omdat ze dan het hyperst is. En daarna laat ik haar los als het bezoek het niet erg vindt. Maar ik overleg dit met de visite, en als ik aan hen merk dat ze misschien hebben gezegd dat ze los kan, maar hier toch niet zo comfortabel mee zijn, doe ik haar weer vast, of roep haar bij me en zorg dat ze bij mij blijft, bijvoorbeeld op schoot. Bij opspringen grijp ik zelf altijd meteen in, of mensen dit erg lijken te vinden of niet. Alleen degene die haar dan gaan aanhalen op zo’n moment en er echt 0,0 moeite mee hebben laat ik het. Al was het maar dat ze dan toch niet luistert omdat ze aangehaald wordt tongue-out en dat als ik haar aan de halsband weg zou leiden wat ik anders zou doen wanneer ze niet zou luisteren, dit soort mensen dan altijd aangeven dat dat niet hoeft en ze het niet erg vinden. 

 

Maar ik neem mijn hond en mijn visite allebei in bescherming. Ik wil graag dat visite zich op zijn gemak voelt, en mogelijk dat als ze merken dat Remi niets doet en steeds rustiger gaat reageren bij meer langskomen, dat ze wel weer meer los kan. Met de juiste begeleiding heb ik mensen op bezoek gehad die echt heel bang waren voor honden, en uiteindelijk in ieder geval Remi konden ‘tolereren’, zolang ik er met mijn neus bovenop bleef als ik ook maar vermoedde dat ze hen wilde gaan likken of opspringen; maar het was fijn voor Remi dat ze dan los kon, en voor die mensen het vertrouwen dat er niets zou gebeuren, of dat er meteen of zelfs van tevoren ingegrepen zou worden.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik had ik had! Dat is nu te laat! Dank voor de toelichting! Praat het ook niet goed he! Maar om iemand anders zijn hond te schoppen dat doe je ook niet niet bij een kind van een ander! En hij beet hem niet alleen naar hem blaffen en op springen! Maar mensen maken rare bochten als ze bang zijn! Er klopt gewoon iets niet in je hoofd om te denken dat slaan helpt! Maar goed ik doe hem idd vaker vast hoor! Gisteren dan weer de plank mis! Iets om zeker op te letten ook met ander bezoek! Mijn hond is super waaks! Daar krijgt ie nu training voor!  "

Keeshonden zijn waaks, daar zijn ze op gefokt. Wat wil je daar aan trainen? Jij moet het gewoon begrenzen. Hou hem aan de riem bij je, doe hem in een andere ruimte als mensen bang zijn etc.

honden page profiel chercher

" Een vriend, een volwassen man die een dwergkeesje schopt? Nee dan heb ik toch zoiets van: wordt volwassen, pak jezelf aan of ga in therapie, dit is niet normaal in mijn ogen. Ik krijg bij mensen die hiertoe in staat zijn een creepy gevoel. Zoiets doe je alleen als je echt in gevaar bent.
Als deze vriend echt belangrijk is voor je, is uitpraten een goed idee en dan zou ik hem zeggen dat je het hondje gewoon had moeten leren op een vast plekje te blijven als er bezoek komt, en dat je dan ook gaat doen vanaf nu. Want ook voor de hond is het niet leuk om elke keer bij bezoek zo opgewonden te reageren.
 
 
  "

 

honden page profiel chercher

Precies een volwassen man ja! Nee dank je er zijn al een aantal dingen voorgevallen. Agressie therapie is hierin wel passend! En vind nog wel dat soort dingen in mijn huis zijn gebeurd waar het veilig hoort te zijn! Mijn hond is geen lieverdje maar schoppen doen we niet! Hij komt er bij mij niet meer in! 

honden page profiel Peter-JanPeter-Jan

Wat ik me afvraag is, kom je hier om je gelijk te halen, of om na te denken over hoe je een volgende keer zo'n situatie kan voorkomen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Precies een volwassen man ja! Nee dank je er zijn al een aantal dingen voorgevallen. Agressie therapie is hierin wel passend! En vind nog wel dat soort dingen in mijn huis zijn gebeurd waar het veilig hoort te zijn! Mijn hond is geen lieverdje maar schoppen doen we niet! Hij komt er bij mij niet meer in!  "

Hij dreigde al met schoppen, ik vind dat eng. Dat hij aangeeft bang te zijn prima, ik ken hem natuurlijk niet, maar dat dreigen met schoppen zou me al te veel zijn, dat is meer dat hij de situatie wil beheersen dan angst, tenminste dat zou kunnen en dat bevalt me helemaal niet.

Maar kan natuurlijk ook zijn dat ik teveel krimi`s heb gekeken en de situatie helemaal verkeerd inschat.hp-angel

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Kleine hondjes zijn soms felle rakkertjes. Het is gebeurd en je kunt er niets meer aan doen. Gelukkig is het een klein hondje en heeft ze niet gebeten. Sommige mensen hebben wel eens een nare situatie met een hond gehad en reageren dan soms panisch. Als iemand bang is voor honden staart hij ze onwillekeurig aan. Ook de ogen worden dan wat "groter". Dat is voor een hond bedreigend. Het beste is bij bezoek vooraf de hond in de bench, mand of naar een andere kamer te sturen. Als ik bezoek krijg vraag ik vooraf of ze bang zijn voor honden, zo ja, dan gaat ze zo nodig in de mand of naar een andere kamer. Een hondenbeet kan heel vervelende consequenties hebben. Niet alleen voor het "slachtoffer" maar ook voor de hond zelf. Indien er aangifte wordt gedaan is de kans groot dat je aan een MAG test vast zit. Dat wil zeggen een test voor maatschappelijk aanvaardbaar gedrag.

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Allereerst: hoe haalt iemand het in zijn hoofd om een hond (of welk ander dier dan ook) te schoppen. Sorry hoor, maar iemand die mijn hond schopt komt er inderdaad echt niet meer in. Mijn hond woont hier, jij bent de gast. Deal with it. Ben je bang voor honden? Dan blijf maar weg. Enige moment waarop ik mijn hond in een andere ruimte zou zetten is als er iemand van een bedrijf zou langskomen voor de cv/internet/wiv en die proactief aangeeft bang te zijn voor honden. Maar doorgaans zeg ik ook tegen die mensen: let op, mijn hond is enthousiast en kan springen. En dan is het meestal: oh joh prima.

 

Maar ja, ik heb een labrador die alles en iedereen gewoon leuk vindt. Met een waaks dwergkeesje misschien een ander verhaal. Maar zo'n klein beestje, als je dat al niet kan 'handelen', lekker weg blijven. Spreek gewoon ergens anders af desnoods. Mijn hond, ons huis, hond staat, zit, ligt waar ze wil. En het liefst bij de visite op schoot hp-shiny hondenharen? Jammer dan. Veeg je maar af voor je de auto in stapt. Jij bent te gast, pas je maar aan. Maar dat ben ik hp-angel

honden page profiel DagmarDagmar

Nou, ik vind het helemaal geen probleem om mijn honden weg te houden van mensen die ze niet (zo) leuk vinden.

En ik steek ze met plezier even weg bij bezoek, mijn leven is gelukkig meer dan hond alleen en ik kan me gelukkig ook in iemand anders verplaatsen.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik kan overigens ook geen spin 'handelen' . Doe mij dan maar een 60kg wegende rottweiler voor mijn neus.

Iemand die zijn vogelspin perse in mijn gezicht wil rammen 'omdat ik daar maar mee moet omgaan en ik te gast ben in zijn huis' krijgt prompt de rekening van mijn opname in het ziekenhuis voorgeschoteld. Wat ik je brom. 

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

" Ik kan overigens ook geen spin 'handelen' . Doe mij dan maar een 60kg wegende rottweiler voor mijn neus.
Iemand die zijn vogelspin perse in mijn gezicht wil rammen 'omdat ik daar maar mee moet omgaan en ik te gast ben in zijn huis' krijgt prompt de rekening van mijn opname in het ziekenhuis voorgeschoteld. Wat ik je brom.  "

Haha ja oké, mijn reactie was misschien een beetje zwart-wit. Een vogelspin is ook niet mijn favoriet hp-shiny maar die leven doorgaans in hun terrarium en niet los in huis. Behalve in Home Alone hp-wink maar hier is het toch echt: we hebben een hond, die doet niks, is geen herder of rottweiler of elk ander zogenaamd 'hoog risico ras', niks om bang voor te zijn. Ik zet haar niet apart want dat vindt ze echt niet leuk, ze wil er gewoon bij zijn, wil jij dat niet, dan mag jij vertrekken. Gelukkig weten mijn familie en vrienden dat ook en vinden ze het allemaal prima. En als het dus gaat om werknemers van bedrijven die ik eerder noemde maak ik een uitzondering. Maar echt niet voor familie of vrienden. Iemand die mijn hond niet leuk vindt, vind ik niet leuk hp-wink

honden page profiel chercher

Dank je want zo denk ik er ook over! Mijn woning, zijn woning! Hij mag gaan en staan waar die wilt! Die vriend heeft losje handjes en wilt maar al te graag mijn hondje grijpen of tikken! Hij kan niet wachten als mijn hond iets verkeerds heeft gedaan door te zeggen straf hem dan! Of dat mijn hond niet in zijn buurt mag of naar hem mag kijken! Nee genoeg signalen nu ik erover nadenk! Blijf dan maar ver weg! Mijn familie en vrienden spelen gewoon met mijn hond! Hij ia de eerste die hem dus geschopt heeft! Eerste en de laatste keer! 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Ten eerste. Nou ja. Het gedrag van jouw vriend van vroeger is echt niet oke.

 

Ten tweede: jouw dwergkees blaft en gromt naar hem omdat hij bang is. Niet omdat hij/zij jou wil beschermen.

Ten derde: En nu is jouw hond alleen maar bevestigd in zijn/haar angst.

 

De kans dat jouw hond op een volgende bezoeker negatief reageert is dus groter geworden.

honden foto van P/J trotse baasjes van Faicko

Hoi, zoals ik het begrijp mocht je je hond duidelijk je vriend niet om wat voor reden dan ook en misschien wilde hij jou wel beschermen maar omdat hij niet zo groot is maakte hij niet zoveel indruk. Kijk wij hebben een Mechelse herder reu van 2 jaar en geloof me als hij reageert als jou hond tegen iemand die binnen is weten ze niet hoe snel ze naar buiten moeten komen.
begrijp je wat ik bedoel.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 1 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" visite van een vriend van vroeger die ik 15 jaar ken.  "

Geen stress van jezelf?

honden page profiel chercher

Stress van mezelf. Bulshit wat je schrijft of niet?

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Tja. Je had ook gewoon je hond aan de riem kunnen doen als hij kwam. De vriend heeft hiervoor gewaarschuwd en nu deed hij het., nee ik ben zeker niet voor schoppen naar een hond, laat dit duidelijk zijn, Nu is dit zo uit de hand gelopen. Vriend een trauma, die is duidelijk bang voor honden of voor jouw hondje, en terecht dus, en je hondje heeft dat aangevoeld, daar reageerde de hind op. Paniek aan alle kanten. Hond enorm geschrokken.  bel de vriend op. Bied excuses aan, want ja sorry, je hondje moet dit dus niet doen.
 
Angst is geen goede raadgever, waarschijnlijk was het ook een deel reflex van de vriend. Bij angst helpt het echt niet om te zeggen, doet hij anders nooit, mijn hondje doet niets. Bij angst kan je iemand wel helpen door te voorkomen dat de hond te dicht bij komt.
 
En dus is er een remedie, houd je hond aan de lijn. Bespreek met de vriend dat als hij voor de deur staat, hij even meldt dat hij er is zodat je kans hebt je hond aan te lijnen en bij je te houden. Dan zal je hond zeker nog blaffen en wellicht uitvallen, maar dan kan je gelijk ingrijpen.
 
Ooit heeft een kind, achterneefje mijn hond geschopt. Ik heb dat jochie toen duidelijk gezegd, dat doe je nooit meer.  Zijn  moeder deed dit nog eens dunnetjes over. De keer daarop zat mijn hondje veilig achter een hekje. Niet om het jochie te beschermen, mijn hind liet zich schoppen,maar om mijn hond te beschermen. 
Want honden worden ook niet beter van dit soort dingen. 
 
Bekijk ook, hoe hij nu reageert op andere mannen, grote kans dat je daar nu in  moet bijsturen,
 
Heel veel succes, maar praat het uit met de vriend. "

Bij die 'waarschuwing' had ik die gozer al de deur gewezen. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Dank je want zo denk ik er ook over! Mijn woning, zijn woning! Hij mag gaan en staan waar die wilt! Die vriend heeft losje handjes en wilt maar al te graag mijn hondje grijpen of tikken! Hij kan niet wachten als mijn hond iets verkeerds heeft gedaan door te zeggen straf hem dan! Of dat mijn hond niet in zijn buurt mag of naar hem mag kijken! Nee genoeg signalen nu ik erover nadenk! Blijf dan maar ver weg! Mijn familie en vrienden spelen gewoon met mijn hond! Hij ia de eerste die hem dus geschopt heeft! Eerste en de laatste keer!  "

Ik geef je groot gelijk, hoor. Niemand hoeft mij te vertellen hoe/of ik mijn hond moet straffen. En hij blijft met zn tengels van mn hond af. Ik zou het al helemaal niet meer uitpraten met die vriend, de vriendschap is wat mij betreft dan gewoon voorbij. Geen match. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Nou, ik vind het helemaal geen probleem om mijn honden weg te houden van mensen die ze niet (zo) leuk vinden.
En ik steek ze met plezier even weg bij bezoek, mijn leven is gelukkig meer dan hond alleen en ik kan me gelukkig ook in iemand anders verplaatsen. "

Wat jij vindt over je eigen honden doet er niet zo toe, want blijkbaar wilt TS haar hond niet weghouden. En dat is haar goed recht. Haar huis, haar hond en haar regels. Als er iemand daar problemen mee heeft dan moet ie niet in haar huis komen. 

honden page profiel chercher

mijn huis mijn regels. Zoals ik al beschreven had reageert mijn hond alleen erg fel op hem. Omdat hij ruikt dat ie niet deugt is ook een les voor mij. Sorry zeggen? Ammehoela. De vriendschap is voorgoed over! Als hij bij mij op visite kwam vond ie meteen dat ie in de bench moest! Dat bepaal je niet! Je blijft met je poten van mijn beest af. Hij was niet gebeten niets! En zo bang is hij eigenlijk helemaal niet hij heeft al vaker agressie vertoond ook naar mij! Veel kansen gegeven het is voorgoed voorbij! Dank voor jullie reacties! 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Verlatingsangst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^