Koop geen kortsnuiten!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Er komt een grote mediacampagne om egoïstische mensen uit te leggen dat ze geen misvormde honden moeten fokken, verkopen en kopen, want blijkbaar kunnen ze dat niet zelf bedenken. 

 

https://www.koopgeenkortsnuit.nl/

 

Ik hoop dat het helpt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

      Saartje,      Al kan je er maar een van overtuigen...  

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Laat dat domme maar weg, allerlei intelligenties hebben ongezonde honden.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Laat dat domme maar weg, allerlei intelligenties hebben ongezonde honden. "

Maar ook mensen met een hoog IQ kunnen dom doen smile Het enige is dat het niet bepaald effectief is om mensen zo aan te spreken. Niemand heeft zin om te luisteren naar iemand die je net dom heeft genoemd.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

De mensen die ik tegenkom met een kortsnuit voelen zich vaak niet aangesproken. Zij zijn zelf “ook tegen kortsnuiten”, maar hun eigen hond ademt “prima”…. Volgens mij ervaren zij een soort dissonantie. Het is niet makkelijk toe te geven dat je hebt bijgedragen aan dierenleed. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Maar ook mensen met een hoog IQ kunnen dom doen  Het enige is dat het niet bepaald effectief is om mensen zo aan te spreken. Niemand heeft zin om te luisteren naar iemand die je net dom heeft genoemd. "

Precies, Dom doen of dom zijn, that's the question. smile

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Maar ook mensen met een hoog IQ kunnen dom doen  Het enige is dat het niet bepaald effectief is om mensen zo aan te spreken. Niemand heeft zin om te luisteren naar iemand die je net dom heeft genoemd. "

Het zal de tere zieltjes wellicht kwetsen, maar als je het vriendelijk houd, kopen ze die hondjes nog steeds, wat ze knorren zo leuk, waggelen zo schattig en die tong hangt er zo reuze grappig uit, dus ik kies er voor om mijn boosheid ongefilterd te ventileren.

 

Voorlichting heeft niet geholpen, een verbod ook niet en het aanbod blijft en de leugen wordt nu gerechtvaardigd door bijv. retro-mopsen te verkopen of hondjes te importeren.Momenteel 139 advertenties met Franse Bullen, 39 Engelse Bullen, 11 mopsen, 8 boxers, 85 Shih Tzu's, etc. op Marktplaats en het gros zijn nestjes met aanbod van pups.

 

En elk kortsnuithondje dat in het asiel terecht komt uit humane overwegingen meteen moeten laten euthanaseren. 

 

Ze zouden fokkers en kopers een masker moeten opzetten dat ze dwingt om door een rietje te ademen. 

 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Precies, Dom doen of dom zijn, that's the question.  "

Ik heb het aangepast van dom, naar egoïstisch. Dat komt namelijk dichter bij de werkelijkheid en domheid kun je mee geboren zijn en egoïsme is aangeleerd en zou kunnen worden afgeleerd.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Goeie campagne, hopelijk slaat het aan. 

 

Maar ben ik de enige die enigszins verbaast is dat de boxer en cavalier er ook bij staan als kortsnuit? 

 

Ze hebben wel een iets kortere neus natuurlijk, dat zie je, maar bij bijvoorbeeld de boxer heb ik nou niet echt de indruk dat het een echte belemmering is, gezien het bommetjes energie zijn met mega uithoudingsvermogen. Terwijl bij de mops en bulldog het wel echt duidelijk invloed op kwaliteit van leven heeft, die zijn bij wijze van spreken al blij als ze het einde van de straat hebben gehaald.... 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

" Goeie campagne, hopelijk slaat het aan. 
 
Maar ben ik de enige die enigszins verbaast is dat de boxer en cavalier er ook bij staan als kortsnuit? 
 
Ze hebben wel een iets kortere neus natuurlijk, dat zie je, maar bij bijvoorbeeld de boxer heb ik nou niet echt de indruk dat het een echte belemmering is, gezien het bommetjes energie zijn met mega uithoudingsvermogen. Terwijl bij de mops en bulldog het wel echt duidelijk invloed op kwaliteit van leven heeft, die zijn bij wijze van spreken al blij als ze het einde van de straat hebben gehaald....  "

 

De Cavalier King Charles Spaniel behoort wel degelijk tot de kortsnuiten.

 

Citaat

Brachycephalic airway obstruction syndrome (BAOS)* is characterized by primary and secondary upper respiratory tract abnormalities, which may result in significant upper airway obstruction. BAOS is an inherited condition in the cavalier King Charles spaniel. The breed is pre-disposed to it, due to the comparatively short length of the cavalier's head and a compressed upper jaw

Einde citaat

 

Bron: https://cavalierhealth.org/brachycephalic.htm

 

Niet alleen daarom zou men nooit een Cavalier moeten aanschaffen en daardoor het fokken van dit zieke ras ondersteunen, ook door de vele andere ernstige erfelijke aandoeningen o.a. lekkende hartkleppen (mitral valve disease): doodsoorzaak nr. 1 bij de Cavaliers.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Het zal de tere zieltjes wellicht kwetsen, maar als je het vriendelijk houd, kopen ze die hondjes nog steeds, wat ze knorren zo leuk, waggelen zo schattig en die tong hangt er zo reuze grappig uit, dus ik kies er voor om mijn boosheid ongefilterd te ventileren.
 
Voorlichting heeft niet geholpen, een verbod ook niet en het aanbod blijft en de leugen wordt nu gerechtvaardigd door bijv. retro-mopsen te verkopen of hondjes te importeren.
Momenteel 139 advertenties met Franse Bullen, 39 Engelse Bullen, 11 mopsen, 8 boxers, 85 Shih Tzu's, etc. op Marktplaats en het gros zijn nestjes met aanbod van pups.
 
En elk kortsnuithondje dat in het asiel terecht komt uit humane overwegingen meteen moeten laten euthanaseren. 
 
Ze zouden fokkers en kopers een masker moeten opzetten dat ze dwingt om door een rietje te ademen. 
 
  "

Die gedachtegang vind ik erg begrijpelijk en ongefilterd ventileren is wel eens fijn  laughing 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Mensen weten het,zo een campagne zal het verschil niet maken.

 

 

Liefhebbers van kortsnuiten zijn in mijn ogen sowieso geen echte hondenliefhebbers.

 

 

 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Ik denk dat alle kleine beetjes helpen. Mensen zijn best wel beïnvloedbaar. Zodra het beschamend wordt om met zo’n hond te lopen dan zal de meerderheid dit niet meer doen. Sociale acceptatie is nogal belangrijk. Het probleem is dat deze mensen in een bubbel leven met andere mensen die het ook allemaal maar leuk en prima vinden. Ik denk dat posters van deze campagne best kunnen helpen om dat schaamtegevoel van buiten uit aan te wakkeren. Je wil er toch niet voorbij lopen met je mops…? Natuurlijk zullen er mensen blijven bestaan die het allemaal niks kan schelen, maar ik geloof er zeker in dat deze campagne op z’n minst één iemand van gedachte zal doen veranderen. En dat is winst.

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Hier 2 kortsnuitige honden. Lola heb ik gekocht toen ik 17 was. We wilde voor een King Charles gaan, maar ivm de gezondheidsproblemen hebben we uiteindelijk gekozen voor een shih tzu. Sara hebben we als pup over genomen van een gezin, het was een heel angstig hondje. Niet bij de fokker, hele bewuste keuze om dit niet meer te doen. Er is helaas ook bijna geen goede fokker meer te vinden.

 

Ik vind het lastig. Ik zal noooooit meer een kortsnuitig ras in huis halen. Lola en Sara hebben een korte neus, volgens de trimster hebben hun gelukkig nog wel een "neus". Beide honden gelijk gesteriliseerd. Verder doen beide honden mee aan hoopers, wandelen 4x per dag waarvan 1 wandeling 8 km. Ze hijgen niet snel, snurken niet, knorren niet. Ik heb niet perse het idee dat ze "benauwd" zijn, ze ademen niet sneller dan de honden van onze ouders. Misschien dat ze er "onbewust" wel degelijk last van hebben, zonder dat wij dit door hebben. Maar nee, hier komt geen kortsnuitig ras mee, hoe blij we ook met ze zijn.

 

Geen hondenliefhebber willen we onszelf niet noemen. We zijn vrijwilliger bij het asiel, steunen dit. Zijn goed voor onze honden en andere dieren. Dat gaat wel een beetje te ver yell.

 

Eens met Iglo. Echter merk ik nog teveel dat mensen onze honden "schattig" vinden. Helaas kijken mensen er dus nog steeds zo na. Hier 2 mopshonden in de buurt. Die hijgen, snakken naar adem bij elke korte wandeling. Ook als het koud is. Ze moeten eerst een uur bijkomen voor ze kunnen drinken of eten anders geven ze over. Tis beroerd om ze zo te horen ademen, je wordt er zelf benauwd van....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Vind het een gemiste kans aan deze actie dat de katten rassen niet meegepakt zijn. Als je ziet hoe de snuit van de pers is veranderd door de jaren? Man wat een verschil. Vind dat hele modelleren ook helemaal niets, bloedlijnen worden steeds korter, broer, oma, nicht en zuster ect. Doel van dier en recht is dus ook voor veel meer te kruizen.

 

Is toch ook een beetje raar? Dat je een levend ding kan bestellen op uiterlijk, laat staan dat het karakter niet altijd klopt yell Ben ook benieuwd wat de volgende stap gaat zijn in het fokken van honden op specifieke uiterlijkheden. Ik denk dat dit de kleine start is van iets veel groters. Het wordt iig goed opgepakt al.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Vind het een gemiste kans aan deze actie dat de katten rassen niet meegepakt zijn. Als je ziet hoe de snuit van de pers is veranderd door de jaren? Man wat een verschil. Vind dat hele modelleren ook helemaal niets, bloedlijnen worden steeds korter, broer, oma, nicht en zuster ect. Doel van dier en recht is dus ook voor veel meer te kruizen.
 
Is toch ook een beetje raar? Dat je een levend ding kan bestellen op uiterlijk, laat staan dat het karakter niet altijd klopt Ben ook benieuwd wat de volgende stap gaat zijn in het fokken van honden op specifieke uiterlijkheden. Ik denk dat dit de kleine start is van iets veel groters. Het wordt iig goed opgepakt al. "

Voila;

 

https://www.dierenrecht.nl/campagnes/raskatten 

 

En nog veel meer goede campagnes:

 

https://www.dierenrecht.nl/campagnes

 

 

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom


 Liefhebbers van kortsnuiten zijn in mijn ogen sowieso geen echte hondenliefhebbers. 
  "
 
 

Je weet dat Staffies ook bij de kortsnuiten horen? Je ziet het er misschien niet direct aan, maar inwendig hebben ze net dezelfde problemen. Net zoals de Bull Terrier, de Chow Chow, de Chihuahua... allemaal kortsnuitigen met dezelfde problemen.

honden page profiel chay & dolcichay & dolci 3 doggies

honden foto van chay & dolci

Zo erg dat dat nodig is eigenlijk en mensen dat zelf niet kunnen bedenken foot-in-mouth

honden page profiel chay & dolcichay & dolci 3 doggies

honden foto van chay & dolci

" Vind het een gemiste kans aan deze actie dat de katten rassen niet meegepakt zijn. Als je ziet hoe de snuit van de pers is veranderd door de jaren? Man wat een verschil. Vind dat hele modelleren ook helemaal niets, bloedlijnen worden steeds korter, broer, oma, nicht en zuster ect. Doel van dier en recht is dus ook voor veel meer te kruizen.
 
Is toch ook een beetje raar? Dat je een levend ding kan bestellen op uiterlijk, laat staan dat het karakter niet altijd klopt Ben ook benieuwd wat de volgende stap gaat zijn in het fokken van honden op specifieke uiterlijkheden. Ik denk dat dit de kleine start is van iets veel groters. Het wordt iig goed opgepakt al. "

Niet alleen snuit maar de hele kop bij de pers  , ook oren bij katten rassen zijn echt verkeerd gegokt waar ze ook nog pijn aan ondervinden.. 

honden page profiel BullekeBulleke 2 doggies

honden foto van Bulleke

" Je weet dat Staffies ook bij de kortsnuiten horen? Je ziet het er misschien niet direct aan, maar inwendig hebben ze net dezelfde problemen. Net zoals de Bull Terrier, de Chow Chow, de Chihuahua... allemaal kortsnuitigen met dezelfde problemen. "

Bull Terriër kortsnuit? Wel je huiswerk even goed doen graag voor je dergelijke uitspraken doet.

https://www.hondpedia.nl/top-15-honden-met-een-lange-snuit/

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Mensen weten het,zo een campagne zal het verschil niet maken.
 
 
Liefhebbers van kortsnuiten zijn in mijn ogen sowieso geen echte hondenliefhebbers.
 
 
  "

Dank je. Beetje kort door de bocht.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Haar neus is niet te kort,ze snurkt niet, ze houdt grote honden bij,ze hijgt niet alsof ze aan de beademing moet.haar ouders ook een normale neus.

 

Heb op de hondententoonstelling wel staffords gezien,die steeds gedrongen,kleiner worden gefokt met kortere neuzen....leken wel franse bulls

Was aan het rondkijken voor een hond maar dat was niet wat ik voor ogen had.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 3 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

Unpopular opinion (ik besef het). 

Persoonlijk vind ik dat zulke campagnes weinig tot niks uithalen. 
Je moet de wortel van het probleem aanpakken. En dit ligt bij de broodfok die alle rassen blijft verpesten. Een beetje politieke moed, maar neen het brengt veel te veel geld op, dus het wordt nooit aangepakt. 
Zelf zou ik geen mopshond oid kopen maar ik geloof wel dat er goede fokkers bestaan die de gezondheid van de kortsnuitige honden proberen te verbeteren. Echter lijkt het alles zinloos te zijn omdat enorm veel mensen hun franse bulldoggen etc bij het Woefke oid komen aanschaffen en daarna nog 5 sterren op Google reviews aan deze soort "erkende fokkers" geven..  
Maar als ik lees dat de doel van zo'n campagne is dat iedereen die met een kortsnuit wandelt, scheef bekeken wordt.. Tja.. En wat als die mensen hun hond hebben geadopteerd? Van de dood gered? Verder als je "Dierenrecht" website bekijkt, dan zijn er zo goed als bijna alle rassen ongezond volgens hen. Eigenlijk iedereen die niet met een whippet of Hollandse herder wandelt, moet dan scheef bekeken worden en aan de schandpaal genageld worden. Want je leest dat een bordercollie, een golden retriever, een beagle of een bouvier en zo voort eigenlijk niet veel gezonder dan een Franse buldog zijn.. 
En je ziet al aan de bovenstaande reacties in deze topic dat zo met een vingertje iemand zijn richting wijzen alleen maar tot ergernis leidt...
 

honden page profiel BullekeBulleke 1 doggies

honden foto van Bulleke

@ Lara, ik kan je niet quoten om de een of andere reden.

Maar ik ben het niet helemaal met je eens. Ik denk dat de schuld van de extreme kortsnuiten niet eens zo zeer bij de broodfok ligt, maar meer bij de eisen van destijds voor de showhonden. Hoe meer gedrongen de kop was, hoe beter.
Veel fokkers hebben hun sites uit de lucht gehaald, maar bij de enkele fokkers die er nog op staan, clubfokkers wel te verstaan, zie je extreme platsnuiten onder de kampioenen.

http://www.seabright.nl/

http://www.bulls-of-mabena.nl/Kampioenen.htm

Hier op onderstaande foto zijn de honden van een vriendin, waarschijnlijk uit de broodfok, stamboomloos uit asiel gehaald. Ik vind die neuzen zo beroerd nog niet. Al zullen de tegenstanders van de kortsnuiten het hier volledig mee oneens zijn. De zwarte leeft niet meer, maar doodsoorzaak heeft niets met zijn kortere snuit te maken, de witte wordt binnenkort 10 jaar en ligt ook nog altijd niet na een normale wandeling op apegapen. 

Hiermee wil ik natuurlijk niet de kortsnuiten promoten, maar ik vind het te kort door de bocht op alle kortsnuiten op een hoop te gooien. Dat deed jij overigens niet hoor, dat is meer mijn reactie naar verschillende reacties hierboven  

540080.jpg 

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

" Bull Terriër kortsnuit? Wel je huiswerk even goed doen graag voor je dergelijke uitspraken doet.
https://www.hondpedia.nl/top-15-honden-met-een-lange-snuit/
  "

Het gaat niet per sé om de lengte van de snuit. Die benaming wordt gewoon gebruikt omdat dat duidelijk is voor de meeste mensen en omdat de populairste brachycephalic rassen allemaal een korte snuit hebben. De Bull Terriër heeft inderdaad een lange snuit, maar de afwijkende schedelvorm zorgt voor hetzelfde effect. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Heleen

Bij het begin van de oprichting van dier & recht heb ik aardige discussies gehad met de oprichters ,

Zij zijn er erg voor om rashonden te kruisen ,b.v een gos d"atura met hd d  x een border collie met toevallen ,Volgens hun opinie kreeg je dan gezondere honden ,volgens mijn opinie had je kans op kreupele bastaarden met toevallen .Dus echt dierenrecht daar staan zij ook niet voor .

 

Ook is het mij niet echt duidelijk wat de bordeaux dog  en de boxer in hun rijtje doen ,Beide hebben een redelijk lang smoelwerk en brede schedel ,

Sinds een aantal jaren zijn de fokkers van mopsen ,franse bullen en engelse bullen bezig met langere snoeten te kweken ,bredere schedels is bij deze rassen niet aan de orde ,De schedels zijn breed genoeg ,

Wat dan wel weer jammer is ,is dat er voor die kruisingen rond de 1000 euro gevraagd wordt en soms 1500 ,

Als je zonodig voor verbetering van rassen bent ,vraag dan ook een schappelijke prijs en wees blij dat mensen mee willen werken om zo'n bastaardje te nemen ,zodat je als fokker verder kan ,want er zijn weinig fokkers die die nesten zelf aanhouden ,

 

Kruis een mops x jack russell en bij de eerste generatie heb je al langere snoeten ,mp staat er soms vol mee inclusief de foto's ,

 

Zelf heb ik drie mopsen ,waarvan er 1 niet echt gezond is ,hij kan gerust lange wandelingen doen ,zelfs zwemmen maar hij wordt blind en is net 6 jaar ,De andere twee doen niet onder voor mijn andere honden qua beweging en gezondheid ,Wel heb ik ze steriel laten maken ,gewoon omdat ze qua karakter zo ontzettend leuk zijn dat ik hele nesten aan zou houden ,maar dat mag hier niet gezegd worden want dan ben je geen hondenliefhebber .Daarnaast heb ik nog 2 engelse bullen van ruim 9 jaar ook zonder noemenswaardige gezondheids problemen ,ze rochelen niet  proesten alleen als ze zwemmen en zeewater inslikken ,en hebben geen overdreven korte neus .maar wel een ontzettend brede schedel.

 

Wat mij opvalt is wel dat er op hp ontzettend veel honden met allergie zijn ,hebben geen van mijn honden last van ongeacht het ras ,

Daarnaast komt iedereen op voor eigen ras en terecht ,zoals monique voor de staff en bulleke voor de bullterrier ,ik denk dat er in elk ras of bepaalde lijnen wel problemen voorkomen ,gewoon omdat de rassen in de loop der jaren veel verandert zijn .en vlak de invloed van het showgebeuren niet uit ,als voorbeeld de glijbaanrug van de duitse herder die op shows zoals cruft op 1 komen ,hoe gezond wil je ze hebben ,of de hanglippen van de dogachtige ,zoals de newfoundlander ,die een operatie nodig hebben anders verdrink je in hun kwijl .

 

Zoals hierboven al gezegd is ,de meeste ellende komt voor bij de broodfokkers en de schuldige dat die blijven bestaan zijn de kopers ,die daar een pup kopen ,Talloze fokkers van kortsnuiten werken mee en zijn allang in overleg hoe de snoet  langer en gezonder kan .Maar dier &recht is er erg goed in olie op het vuur te gooien .

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes 2 doggies

honden foto van Lara en Peitjes

" @ Lara, ik kan je niet quoten om de een of andere reden.
Maar ik ben het niet helemaal met je eens. Ik denk dat de schuld van de extreme kortsnuiten niet eens zo zeer bij de broodfok ligt, maar meer bij de eisen van destijds voor de showhonden. Hoe meer gedrongen de kop was, hoe beter.Veel fokkers hebben hun sites uit de lucht gehaald, maar bij de enkele fokkers die er nog op staan, clubfokkers wel te verstaan, zie je extreme platsnuiten onder de kampioenen.
http://www.seabright.nl/
http://www.bulls-of-mabena.nl/Kampioenen.htm
Hier op onderstaande foto zijn de honden van een vriendin, waarschijnlijk uit de broodfok, stamboomloos uit asiel gehaald. Ik vind die neuzen zo beroerd nog niet. Al zullen de tegenstanders van de kortsnuiten het hier volledig mee oneens zijn. De zwarte leeft niet meer, maar doodsoorzaak heeft niets met zijn kortere snuit te maken, de witte wordt binnenkort 10 jaar en ligt ook nog altijd niet na een normale wandeling op apegapen. 
Hiermee wil ik natuurlijk niet de kortsnuiten promoten, maar ik vind het te kort door de bocht op alle kortsnuiten op een hoop te gooien. Dat deed jij overigens niet hoor, dat is meer mijn reactie naar verschillende reacties hierboven  
  "

Je hebt gelijk, absoluut! De showhonden hebben destijds ook een heel negatieve rol in de (omgekeerde) evolutie van de kortsnuiten gespeeld. Ik dacht trouwens dat het ondertussen verboden is (tenminste in NL) om de honden met veel te korte snoeten te fokken? FCI zou die regels een pak strenger moeten opvolgen.  

En ik vind het ook veel te kort door de bocht om alle kortsnuiten, hun fokkers en eigenaars op een hoop te gooien. Iedereen praat hier in zijn eigen straatje natuurlijk. Ik ook. Zelf ben ik ook eigenaar van een "ongezond" ras dat sommigen zouden willen verbieden, vermoed ik. Tja, als je een sharpei afbeelding zoekt, dan krijg je meestaal van Google een lompe, (over) gerimpelde hond met gesloten ogen te zien.. Terwijl dat er (gelukkig) ook fokkers bestaan die hun honden net op weinig tot geen rimpels fokken en bij wie geen enkele hond van de exotische fever lijdt want alle dieren zijn SPAID gen negatief..  Dus neen, ik promoot hier ook niks maar ik gooi ook nooit iedereen op een hoop..     

honden page profiel BullekeBulleke 1 doggies

honden foto van Bulleke

" Het gaat niet per sé om de lengte van de snuit. Die benaming wordt gewoon gebruikt omdat dat duidelijk is voor de meeste mensen en omdat de populairste brachycephalic rassen allemaal een korte snuit hebben. De Bull Terriër heeft inderdaad een lange snuit, maar de afwijkende schedelvorm zorgt voor hetzelfde effect.  "

Dit is gewoon absoluut niet waar. Ze mogen een afwijkende schedel hebben, maar ondervinden hier absoluut geen nadeel of ongemak van met hun beweging en activiteiten. 

Onder het kopje omgang en beweging

https://www.nieuwehond.nl/bull-terrier/

En nog eentje, onder het kopje "De Bull Terriër houdt van beweging"

https://www.allesoverhondenrassen.nl/hondenrassen/bull-terrier/

En zo kan ik nog tig linkjes opzoeken, het is gewoon onzin wat je verkondigt, van de 5 bullen zat er eentje tussen die niet van beweging hield, maar had alsnog geen slechte conditie en liep ook wandelingen van 12 kilometer als het moest, hij vond er alleen weinig aan. Of hij gewoon snel verveeld, dat was het meer. 

Maar goed, denk jij lekker het zijne ervan, ik en met mij vele andere BT eigenaren weten wel beter hp-wink  

 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Er worden gewoon heel veel honden in extremen gefokt. Je ziet het bij rottweilers, newfoundlanders, Staffords,...ook beginnen. Hoe debieler de kop, hoe ''beter'' lijkt wel.

De extremen kunnen overigens ook in karakter voorkomen. Mechels die totaal geen lijfbehoud meer hebben, terriërs die zich laten openrijten als ze maar aan dat zwijn hebben..

En eigenaren van die rassen zien dat doorgaans niet. Dat blijkt ook maar weer uit dit topic. Doe je er iets aan, dan zijn het Bastaarden geworden. Dat zegt toch genoeg?

Rassen zijn ten dode opgeschreven. En terecht ook. Waarom moeten dieren lijden omdat de mens dat mooi vindt? 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^