The end, of toch nog niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Pff even van me afschrijven hoor. Kyra ontwikkelt nu toch behoorlijk wat klachten na de diagnose eenzijdige stembandverlamming. Geregeld lijkt het wel of ze stikt en dat gebeurt ook steeds vaker. Verder likt ze zich op diverse plaatsen helemaal kapot en als ik het verbind heeft ze dat er in no time weer af. Eten en drinken doet ze nog wel goed, maar ze heeft duidelijk ook geen plezier meer in het leven. Ze speelt niet meer en ligt eigenlijk alleen nog maar in een hoekje. Soms probeert ze nog een beetje te blaffen, maar dat moet ze meteen bekopen met een benauwdheidsaanval. En zelfs dat doet ze dus steeds minder. Medicijnen zijn hier niet voor volgens de dierenarts, die de diagnose stelde. Een operatie heeft bij een eenzijdige verlamming eigenlijk geen zin, dus wat blijft er dan over? Kwaliteit van leven gaat nu erg hard achteruit en ik wil vooral voorkomen, dat ze echt stikt. Dus de beslissing gemaakt om vandaag naar de dierenarts te gaan om haar te laten inslapen. Helaas, bleek onze eigen dierenarts net met vakantie en een andere dierenarts wilde het niet doen, want ze kan leven met deze aandoening en ze heeft geen pijn. Nog even overwogen om een andere dierenarts te bellen, maar die ken ik helemaal niet en ik kreeg een beetje het gevoel te moeten leuren om een arts te vinden om mijn hond dood te maken. Dat voelde ook helemaal niet goed. Bovendien heeft ze toevallig vandaag best een redelijk goede dag. Tenminste met weinig benauwdheidsaanvallen. Maar ze is ook helemaal niet meer zichzelf. Dus nu toch maar besloten om het weekend af te wachten en maandag naar onze eigen dierenarts te gaan. 

honden page profiel TjardaTjarda

Heel veel sterkte

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

In Utrecht opereren ze wel 1 zijdige stemband verlamming ,

Maar gezien de leeftijd geen idee of dat nog verstandig is ?

De benauwdheidsklachten hoeven niet alleen daarvandaan te komen ,kan ook nog met hart en longen te maken hebben nu ,want bij langdurige benauwdheidsklachten kunnen er andere klachten bij komen .

 

Heel vervelend als je zelf net besloten hebt dat het genoeg is en je dierenarts er dan net niet is .

Heel veel sterkte !

honden page profiel MariekeMarieke 3 doggies

honden foto van Marieke

Ik vind het een beetje raar van die dierenarts, alsof hij eerst maar pijn moet krijgen.

Je kent zelf je hond het beste en de beslissing om dit te doen is al moeilijk genoeg.

 

Heel veel sterkte

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

Wat ben ik blij dat mijn hond tot 2  dagen voor zijn overlijden nog gewoon plezier had in het leven en dat het op het einde heel erg snel is gegaan. Want dat blijkt toch belange na niet altijd het geval te zijn.

 

Je moet zelf beslissen wat het beste is voor je hondje, wij kunnen die beslissing niet voor je maken. Maar ik vind toch dat een hond plezier moet hebben in het leven en geen zware pijnen mag lijden.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" In Utrecht opereren ze wel 1 zijdige stemband verlamming ,
Maar gezien de leeftijd geen idee of dat nog verstandig is ?
De benauwdheidsklachten hoeven niet alleen daarvandaan te komen ,kan ook nog met hart en longen te maken hebben nu ,want bij langdurige benauwdheidsklachten kunnen er andere klachten bij komen .
 
Heel vervelend als je zelf net besloten hebt dat het genoeg is en je dierenarts er dan net niet is .
Heel veel sterkte ! "

Ik woon in Hongarije, dus Utrecht is een beetje ver weg. En inderdaad gaat ook de leeftijd meespelen. Hart en longen zijn onlangs nog nagekeken. Destijds had ze wel bronchitis en daar is ze voor behandeld. En de symptomen waren toen heel anders dan nu. Ik merkte vandaag ook voor het eerst, dat het haar niet meer lukte om zelf de auto in te komen. Daar schrok ze zelf zo van, dat ze het niet eens een tweede keer wilde proberen. 

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Sterkte, die beslissing is altijd zo moeilijk!

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Sterkte

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik woon in Hongarije, dus Utrecht is een beetje ver weg. En inderdaad gaat ook de leeftijd meespelen. Hart en longen zijn onlangs nog nagekeken. Destijds had ze wel bronchitis en daar is ze voor behandeld. En de symptomen waren toen heel anders dan nu. Ik merkte vandaag ook voor het eerst, dat het haar niet meer lukte om zelf de auto in te komen. Daar schrok ze zelf zo van, dat ze het niet eens een tweede keer wilde proberen.  "

Ach wat triest ,Sterkte maandag hoor !

honden page profiel FienFien

Ach wat heftig, dan heb je de beslissing genomen en dan kan het niet, zo'n rollercoaster dan he. Sterkte. Is Kyra de hond op je profielfoto? Hoe ben je achter de stembandverlamming gekomen, kon ze niet meer goed blaffen? Wij hebben een oudere golden en die begint nu regelmatig met een hoge stem te blaffen, terwijl die altijd zo'n lage krachtige blaf had. Verder geen klachten overigens.

Ik wil je heel veel sterkte wensen, zo heftig om je maatje te moeten laten gaan. 

 

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Ach wat heftig, dan heb je de beslissing genomen en dan kan het niet, zo'n rollercoaster dan he. Sterkte. Is Kyra de hond op je profielfoto? Hoe ben je achter de stembandverlamming gekomen, kon ze niet meer goed blaffen? Wij hebben een oudere golden en die begint nu regelmatig met een hoge stem te blaffen, terwijl die altijd zo'n lage krachtige blaf had. Verder geen klachten overigens.
Ik wil je heel veel sterkte wensen, zo heftig om je maatje te moeten laten gaan. 
  "
 
 

Kyra is inderdaad de hond op mijn profielfoto. Bij Kyra begon het inderdaad met niet goed meer kunnen blaffen. Heel hoog en/of hees of soms ook met een fluittoon erin. Alsof ze een fluitje had ingeslikt. Verder had ze eerst ook geen klachten, maar omdat het maar aanhield en steeds erger werd, ermee naar de dierenarts gegaan. Eerst bloedonderzoek en röntgenfoto's gemaakt. Daarbij werd wel bronchitis ontdekt en kreeg ze antibiotica mee. Maar dat veranderde niets aan het rare blaffen. Dus toen doorgestuurd naar de kliniek, waar ze een endoscopie hebben gedaan, en daarmee de diagnose werd gesteld. Het was eenzijdig en dat was gunstig, want daardoor had ze verder geen symptomen van benauwdheid, verslikken e.d. Wel werd gezegd, dat ze wel meer symptomen zou kunnen krijgen als het warm weer zou worden. Dat is het hier nu al een tijdje en ik houd haar zoveel mogelijk binnen, bij de airco. Maar desondanks merk ik dat ze het steeds vaker benauwd krijgt. Blaffen kan ze nu al bijna helemaal niet meer. Er komt nog nauwelijks geluid uit. En als ze het probeert, moet ze dat bijna altijd bekopen met een benauwdheidsaanval, waarbij het lijkt of ze stikt. 

Bij Goldens schijnt het ook vaak voor te komen. Dus als je het niet vertrouwt, zou ik het zeker laten onderzoeken als ik jou was.

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Wat ontzettend naar zeg. Ik weet hoe moeilijk het is die beslissing van inslapen te maken en als je vaste dierenarts er dan niet is en zijn collega het niet wil doen. Dat maakt het nog zwaarder. Vind het ook heel raar van die man. Het gaat toch niet alleen om pijn maar ook om kwaliteit van leven. Ik heb mijn lieve Shep in december laten inslapen. Zij had ook geen pijn maar zij had bijna geen plezier meer in het leven. Ik wilde het echte lijden voor zijn en dat begreep mijn da. En dat was echt wel heel moeilijk voor mij. Zit momenteel zelfs in de ziektewet mede daardoor.

Hopelijk begrijpt je vaste da het maandag wel. Heel heel veel sterkte. Het is zo zwaar dat wij de keuze voor ons trouwe maatje moeten maken.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Wat ontzettend naar zeg. Ik weet hoe moeilijk het is die beslissing van inslapen te maken en als je vaste dierenarts er dan niet is en zijn collega het niet wil doen. Dat maakt het nog zwaarder. Vind het ook heel raar van die man. Het gaat toch niet alleen om pijn maar ook om kwaliteit van leven. Ik heb mijn lieve Shep in december laten inslapen. Zij had ook geen pijn maar zij had bijna geen plezier meer in het leven. Ik wilde het echte lijden voor zijn en dat begreep mijn da. En dat was echt wel heel moeilijk voor mij. Zit momenteel zelfs in de ziektewet mede daardoor.
Hopelijk begrijpt je vaste da het maandag wel. Heel heel veel sterkte. Het is zo zwaar dat wij de keuze voor ons trouwe maatje moeten maken. "

Zo sta ik er dus ook in. Ze heeft bijna geen plezier meer in het leven. Heeft het heel vaak benauwd en daar zijn geen medicijnen voor. Ik probeer haar rustig en koel te houden, maar het is nu eenmaal een waakhond. Als ze iets hoort buiten, wil ze erop af en blaffen, wat dus al niet meer gaat. En dat moet ze steevast bekopen met een benauwdheidsaanval. Moet ik haar zo door laten gaan? Ik ga nu proberen om zo'n aanval te filmen. Misschien helpt dat maandag om mijn eigen dierenarts te overtuigen dat het zo echt niet langer kan.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Ja ik snap je helemaal. Je hond heeft geen pijn maar als ik aan mezelf denk zou ik benauwdheid denk nog erger vinden dan pijn.

Mijn hond werd op laatst heel onrustig in huis. Door slechter zicht en gehoor en niet altijd alles meer snappen. Ze liep heel veel rond en te hijgen van onrust. En het was juist altijd heel stabiele en sportieve hond. En dan wilde ze nog achter de bal aan maar door spierverlies achterkant ging dat niet meer. En voor een sportieve hond die alles nog mee wil doen. Tja ze zag er steeds vaker depressief uit en dan die angst erbij. Nee geen pijn maar leuk vond ze het duidelijk ook niet meer. Mijn da heeft haar onderzocht en haar hart en longen en maag etc waren nog heel sterk. Maar gebaseerd op mijn verhaal zei hij het is jouw keus jij ziet iedere dag hoe je hond zich voelt en hij begreep het gelukkig helemaal. Mijn hond was wel al 15 jaar. Hoe oud is jouw hond?

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Ja ik snap je helemaal. Je hond heeft geen pijn maar als ik aan mezelf denk zou ik benauwdheid denk nog erger vinden dan pijn.
Mijn hond werd op laatst heel onrustig in huis. Door slechter zicht en gehoor en niet altijd alles meer snappen. Ze liep heel veel rond en te hijgen van onrust. En het was juist altijd heel stabiele en sportieve hond. En dan wilde ze nog achter de bal aan maar door spierverlies achterkant ging dat niet meer. En voor een sportieve hond die alles nog mee wil doen. Tja ze zag er steeds vaker depressief uit en dan die angst erbij. Nee geen pijn maar leuk vond ze het duidelijk ook niet meer. Mijn da heeft haar onderzocht en haar hart en longen en maag etc waren nog heel sterk. Maar gebaseerd op mijn verhaal zei hij het is jouw keus jij ziet iedere dag hoe je hond zich voelt en hij begreep het gelukkig helemaal. Mijn hond was wel al 15 jaar. Hoe oud is jouw hond? "

Mijn hond is 11 1/2, voor een Kuvasz dus best op leeftijd (gemiddeld worden die tussen 10 en 12 jaar). En ja, die benauwdheid en daardoor ook niet meer kunnen doen, wat ze graag doet. Het breekt gewoon mijn hart als ik zie hoe ze soms toch nog probeert te blaffen en er komt nauwelijks geluid meer uit. En daarna heel benauwd worden.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

En dan, na weken met benauwdheidsaanvallen en nauwelijks van haar plaats komen, leeft ze ineens weer helemaal op. Nauwelijks aanvallen meer en er zit iets meer leven in. We gaan het nu dan maar van dag tot dag bekijken hoe het gaat.

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Hopelijk blijft het een tijdje zo. Ik vond het een zware periode. Shep had soms ook opeens minder onrust en dan weer hoop en dan ging het weer minder en dan weer twijfel. Doordat ik me steeds zo druk maakte heb ik veel minder van de laatste maanden samen genoten dan ik had moeten doen. Hopelijk lukt jou dat wel.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Hopelijk blijft het een tijdje zo. Ik vond het een zware periode. Shep had soms ook opeens minder onrust en dan weer hoop en dan ging het weer minder en dan weer twijfel. Doordat ik me steeds zo druk maakte heb ik veel minder van de laatste maanden samen genoten dan ik had moeten doen. Hopelijk lukt jou dat wel. "

Het is inderdaad moeilijk. Je weet dat het eraan zit te komen,  maar wat is het juiste moment. Vrijdag dacht ik echt, dat het geen weekend meer moest duren, maar nu is ze toch weer zoveel beter, dat ik het maar even uitstel. Hopelijk blijft het nog een poosje zo.

Volgende forumvraag: Wagenziekte tijdens een lange rit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^