Gehoor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

Mijn golden van bejaarde leeftijd hoort slechter. Het is niet zo dat ie niks meer hoort maar je moet wel hard tegen hem praten. Ook blaft hij meer als hij iets wil zoals water of naar buiten om te plassen. Eerder blafte hij dan hooguit 2 keer maar nu blijft ie dat doen tot we komen.En hard ook!!!  Soms word je er echt wat kriegelig door.  Als het vaak op een dag voorkomt.Verder is het een schat van een hond, doet het echt nog goed maar dit is opvallend. Kan het in verband staan met zijn slechtere gehoor?

honden page profiel IreneIrene 3 doggies

honden foto van Irene

Eerlijk gezegd , geen idee.  Maar het lijkt me dat dat goed kan. Als hij normaal aangaf met 1 of 2 blafjes dat hij water wilde of naar buiten wilde , kan het best zijn dat hij zichzelf niet goed hoort.  Waardoor hij harder en vaker haar blaffen.  Maar dat is meer een idee.  Zelf nooit ervaring mee gehad.  Onze vorige hond en onze huidige hond leert alles met stem en gebaren. Hoop dat andere ideeën hebben. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jazeker kan dat, probeer eens met handen en gebaren je hond bij te brengen wat jij wilt en eerder er op inspelen als je hond wat wilt, ouderdom kan zeker met gehoorgebreken komen…niet kriegelijk er van worden je hond wil iets en wordt niet begrepen door je…..wees rustig en ga aan het werk met handgebaren, begin met iets heels eenvoudig, zoals hier roepen en je handen gebruiken of je hond af laten gaan met een handgebaar en dat kan je dan gaan uitbreiden…..

honden page profiel Fine Fine

Ik voel me soms ook wel een beetje schuldig hoor als ik wat bozig doe wanneer hij weer eens continu blaft. Wil dat eigenlijk niet maar maakt me wel kriegel soms. Voordeel is dan dat hij mijn boze stem dan ook niet ( goed) hoort.

Het voelt vaak alsof hij zegt ' ik wil iets en ik wil het NU!' heb ook nog een andere hond lopen en die reageert daar ook weer op dus het is soms erg hectisch hierundecided

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik voel me soms ook wel een beetje schuldig als ik wat bozig doe wanneer hij weer eens continu blaft. Wil dat eigenlijk niet maar maakt me wel kriegel soms. Voordeel is dan dat hij mijn boze stem dan ook niet ( goed) hoort
 
 
 
 
 
 
 
 
  "

Je hond voelt nog altijd je stemmingen aan, je houding en ook je gezichtsuitdrukking…..probeer zelf rustig te blijven je beschrijft…het is een lieverd….dan geduld opbrengen voor deze …lieverd.laughing

honden page profiel Fine Fine

" Je hond voelt nog altijd je stemmingen aan, je houding en ook je gezichtsuitdrukking…..probeer zelf rustig te blijven je beschrijft…het is een lieverd….dan geduld opbrengen voor deze …lieverd. "

Zeker! Alles voor mijn lieverdsmile

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Ik voel me soms ook wel een beetje schuldig hoor als ik wat bozig doe wanneer hij weer eens continu blaft. Wil dat eigenlijk niet maar maakt me wel kriegel soms. Voordeel is dan dat hij mijn boze stem dan ook niet ( goed) hoort.
Het voelt vaak alsof hij zegt ' ik wil iets en ik wil het NU!' heb ook nog een andere hond lopen en die reageert daar ook weer op dus het is soms erg hectisch hier
 
 
 
 
 
 
 
 
  "

Ik snap best dat je daar geïrriteerd van word,  is ook heel vervelend.  Ik denk alleen dat dat voor je hond ook geld.  Hij snapt waarschijnlijk ook niet waarom de wereld ineens stiller word. Misschien idd wat willemijn zegt.  Probeer als nog gebaren bij de commando's te gebruiken zodat hij die kan leren.  En probeer zoveel mogelijk nog lekker van hem te genieten.  

honden page profiel Fine Fine

" Ik snap best dat je daar geïrriteerd van word,  is ook heel vervelend.  Ik denk alleen dat dat voor je hond ook geld.  Hij snapt waarschijnlijk ook niet waarom de wereld ineens stiller word. Misschien idd wat willemijn zegt.  Probeer als nog gebaren bij de commando's te gebruiken zodat hij die kan leren.  En probeer zoveel mogelijk nog lekker van hem te genieten.   "

Ja klopt ook. Het is ook niet door de arts vastgesteld ofzo maar we merken zelf dat hij niet alles meer hoort. Had dit eerder bij een oorontsteking ook en daarna hoorde hij weer beter maar zijn oren zien er gewoon prima uit. En hij is oud dus denk gehoorverlies.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het blijven blaffen  kan ook beginnende dementie zijn, overleg dat eens met je dierenarts. Er schijn voeding te zijn die dit wat kan remmen.

 

Mijn toller werd stokdoof. Maar toen kreeg ze een ab kuur voor heel iets anders en daarna hoorde ze weer, heel apart, vond ook de dierenarts. Het was overigens niet blijvend maar wel verbazingwekkend.

Mijn toller raakte ons toen ook een keer kwijt, toen ze doof was, dus sinds die tijd aan de riem. Ze was toen een jaar of elf.

honden page profiel Fine Fine

" Het blijven blaffen  kan ook beginnende dementie zijn, overleg dat eens met je dierenarts. Er schijn voeding te zijn die dit wat kan remmen.
 
Mijn toller werd stokdoof. Maar toen kreeg ze een ab kuur voor heel iets anders en daarna hoorde ze weer, heel apart, vond ook de dierenarts. Het was overigens niet blijvend maar wel verbazingwekkend.
Mijn toller raakte ons toen ook een keer kwijt, toen ze doof was, dus sinds die tijd aan de riem. Ze was toen een jaar of elf. "

Ja daar hebben we ook aan gedacht maar hij heeft bijvoorbeeld wel een interne klok en weet precies wanneer het etenstijd is. Zijn we iets te laat dan komt ie het ons vertellen. Zijn dagelijkse fruithapje kunnen we ook nooit overslaan want hij herinnert ons eraan! Gaat ie bij me staan of naar de fruitschaal blaffen. Haha.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe oud is je hond dan?

Mijn zwarte hond is 9.5 en is verder gelukkig nog prima in orde.

Maar een half jaar geleden wel een senior cheque laten doen zeg maar.

Dierenarts heeft hem helemaal nagekeken, en ook bloed onderzocht of organen nog goede waardes hebben.

Ik weet niet of je zoiets hebt gedaan met jouw hond?

Op zich kan een hond prima zonder gehoor,  zijn neus is het belangrijkst, en sowieso begrijpt een hond gebarentaal sneller dan gesproken woorden.

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik denk het wel. Ook omdat geluid anders bij hem binnenkomt. Wil niet zeggen als hij het ene minder hoort, hij het andere niet heftiger hoort. Misschien zit er ook verschil in tonen en toonhoogtes. Simba ging blaffen tegen dingen die ik niet zag en hij werd echt stokdoof. Ik zou niet boos worden, maar hem helpen erover heen te komen of te troosten. Kan ook met onzekerheid te maken hebben, zeker ook als het zicht ook minder wordt. 

honden page profiel Fine Fine

" Ik denk het wel. Ook omdat geluid anders bij hem binnenkomt. Wil niet zeggen als hij het ene minder hoort, hij het andere niet heftiger hoort. Misschien zit er ook verschil in tonen en toonhoogtes. Simba ging blaffen tegen dingen die ik niet zag en hij werd echt stokdoof. Ik zou niet boos worden, maar hem helpen erover heen te komen of te troosten. Kan ook met onzekerheid te maken hebben, zeker ook als het zicht ook minder wordt.  "

Echt boos is het ook niet hoor, meer een beetje geprikkeld . Het zicht is gelukkig nog helemaal prima, met zijn neus is ook niks mis. Hij is 13 jaar nu 

honden page profiel Fine Fine

Zo maar even een voorbeeld. Staat hij bij de deur te blaffen en niet 2 keer maar een keer of zes. Wil je hem naar buiten doen maar nee hoeft hij niet. Ga je weer verder met je eigen ding doet hij het weer en wil wel naar buiten. Na 3 keer oke maar de hele dag door met ook nog een jonge hond is soms best pittig!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Zo maar even een voorbeeld. Staat hij bij de deur te blaffen en niet 2 keer maar een keer of zes. Wil je hem naar buiten doen maar nee hoeft hij niet. Ga je weer verder met je eigen ding doet hij het weer en wil wel naar buiten. Na 3 keer oke maar de hele dag door met ook nog een jonge hond is soms best pittig! "

 

Maar ben je dan wel eens met hem naar de dierenarts geweest?

honden page profiel Fine Fine

"  
Maar ben je dan wel eens met hem naar de dierenarts geweest? "

Als hij bepaald gedrag laat zien natuurlijk wel en dan was er wel eens een oorontsteking of hij had iets aan zijn buik. Maar dan is zijn gedrag daar ook naar. Ik moet wel zeggen ...buiten dit is het een heel rustige lieve hond . Het valt alleen op.dat de dingen die hij wil meteen moeten, beetje dwingend. Ik heb weleens gehoord dat oudere mensen ook ' zeurderig' kunnen zijn haha.En hij hoort minder dus zal zichzelf denk ik ook niet horen.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wijlen mijn Kooikerhondje had ik, toen hij nog goed hoorde, het commando "hier" geleerd door dit vergezeld te laten gaan met een hand op mijn bovenbeen te tikken.Daar had ik profijt van toen hij doof werd. Hij was heel waaks en blafte dan met het volume van een grote hond. Op dat moment zei ik "goed zo luid". Als hij moest stoppen met blaffen, zei ik "genoeg" en daarna het gebaar wijsvinger voor mijn mond en pssssst geluid. Na dit vaak geoefend te hebben, kon hij ook op commando blaffen.

 

Aangezien Casper, mijn Dwergpoedel,  nauwelijks blaft, heb ik dat hem niet af hoeven leren, terwijl Poedels, vooral de Dwerg en Toy, bekend staan als keffers.

 

Wel gaat Casper helemaal uit zijn dak bij bekende bezoekers. Hij schreeuwt, springt hoog en soms hapt hij dan. Ik houd hem dan bij mij aan een korte lijn. Na enkele minuten laat ik de riem los en sleept deze achter hem aan, terwijl hij zo wel rustig blijft. Ik houd hem dan goed in de gaten zodat ik kan ingrijpen als de lijn ergens achter blijft haken. Na enkele minuten kan de lijn los en is hij bedaard.

 

Casper begint nu ook doof te worden; de commando's met gebaar komen goed van pas.

honden page profiel Fine Fine

" Wijlen mijn Kooikerhondje had ik, toen hij nog goed hoorde, het commando "hier" geleerd door dit vergezeld te laten gaan met een hand op mijn bovenbeen te tikken.Daar had ik profijt van toen hij doof werd. Hij was heel waaks en blafte dan met het volume van een grote hond. Op dat moment zei ik "goed zo luid". Als hij moest stoppen met blaffen, zei ik "genoeg" en daarna het gebaar wijsvinger voor mijn mond en pssssst geluid. Na dit vaak geoefend te hebben, kon hij ook op commando blaffen.
 
Aangezien Casper, mijn Dwergpoedel,  nauwelijks blaft, heb ik dat hem niet af hoeven leren, terwijl Poedels, vooral de Dwerg en Toy, bekend staan als keffers.
 
Wel gaat Casper helemaal uit zijn dak bij bekende bezoekers. Hij schreeuwt, springt hoog en soms hapt hij dan. Ik houd hem dan bij mij aan een korte lijn. Na enkele minuten laat ik de riem los en sleept deze achter hem aan, terwijl hij zo wel rustig blijft. Ik houd hem dan goed in de gaten zodat ik kan ingrijpen als de lijn ergens achter blijft haken. Na enkele minuten kan de lijn los en is hij bedaard.
 
Casper begint nu ook doof te worden; de commando's met gebaar komen goed van pas. "

Ah dat zijn goede tips en volgens mij kun je een hond op latere leeftijd ook nog wel wat leren! 

Volgende forumvraag: 12 jarige hond drinkt heel veel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^