Teckel eet snachts dekens/lakens

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fien Fien

honden foto van Fien

Hey, 

Even situatie schetsen

We hebben een heel leuke ruwharige teckel (reu) van 8 maand nu. Helemaal geen overmatig blaffen, wandelen begint zeer goed te gaan en hij kan overdag ook prima alleen zijn gedurende drie uurtjes per keer (Dit gebeurt echter niet vaak aangezien we beide 75% van thuis werken en afwisselen). Hij mag dan los blijven en slaapt eigenlijk, vooral in de zetel of op zijn grote kussen in woonkamer. Hij is nooit een sloper geweest, nooit aan kabels, planten of meubels gekomen... BEHALVE van knuffels en speelgoed. Vroeger at hij ook alle vulsel ervan op, dus zulk speelgoed geven we niet meer. Maar zelfs kong tugs en nylabone krijgt hij stuk... 

Slapen 's nachts doet hij in de bench, het is een automatisme, na avondplasje storm hij huis binnen en gaat direct in bench. Dekentje erover en slaapwel, nooit een piep of blaf... In de bench lag vroeger een "donutkussen", maar die heeft hij 2 maand geleden volledig verwoest. Sindsdien liggen onze gebruikte hoeslakens (dekbedovertrek) erin en die veranderen we dus tweewekelijks. We dachten, dat heeft onze geur, is leuk om nest in te maken en heeft geen vulsel om op te eten....

Gisteren hebben we ontdekt dat hij gigantische gaten heeft gemaakt in die lakens, omdat er plots blauwe stof in zijn ontlasting zat ;). Bij nadere inspectie van lakens was duidelijk dat deze snachts worden opgegeten. Ik denk dat het iets heel recent is, aangezien voorgaande weken altijd alles intact is gebleven.

We zouden het in principe niet erg vinden om hem snachts niet meer in bench te doen slapen, maar ergens zou ik het liever toch nog aanhouden met oog op logeer/vakantie uitjes. Ook gaat hij soms op verplaatsing bij familie en dan is die bench goed om toch in vreemde omgeving een gekende plaats te hebben. 

Het losse kussen waar hij overdag op ligt is te groot voor de bench, dus dat is geen optie; Is er een manier om voor te zorgen dat hij snachts niet die lakens opeet? Is het verveling snachts ...(er ligt ook flostouw en kong in bench snachts trouwens)

Honger lijkt me niet, want in tegenstelling tot typische teckel, is hij nooit een grote eter geweest en komt ook nooit bedelen...hij geeft ook nooit aan last te hebben van buikpijn of last in darmen. Alles is altijd prima daar. los van stukken stof die er dus inzitten...

Zijn er tips inzake bench bedekking en /of nachtelijke verveling tegen te gaan? We zouden anders nieuw donutkussen kopen en eerst (proberen) buiten de bench te leggen en aanleren dat hij er niet mag in bijten door overdag extreem waakzaam en streng te zijn. Of is dat vergeefse moeite ?

bedankt !

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Snachte niets geen lakens en dekens in de bench, de kachel staat op 15 in de nacht ? Niet koud voor je hond, en zo kan die niets opeten.   Op de dag kan je je hond in de gaten houden, ben je weg dan de bench in, zonder iets.

honden page profiel Fien Fien

honden foto van Fien

Maar dat is zo'n harde ondergrond, ik zou er zulk medelijden mee hebben denk ik :o

Het is zo een 16°C in de woonkamer, waar zijn bench dus staat. En er ligt een deken over donker te maken. Ik zou het gewoon jammer vinden dat hij plots bench echt afstoot, want ookal ligt hij er overdag niet in, savonds is het echt zijn reflex na laatste rondje buiten. 

 

maar mss moet ik gewoon ook wat harder worden :)

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

" Maar dat is zo'n harde ondergrond, ik zou er zulk medelijden mee hebben denk ik :o
Het is zo een 16°C in de woonkamer, waar zijn bench dus staat. En er ligt een deken over donker te maken. Ik zou het gewoon jammer vinden dat hij plots bench echt afstoot, want ookal ligt hij er overdag niet in, savonds is het echt zijn reflex na laatste rondje buiten. 
 
maar mss moet ik gewoon ook wat harder worden :-) "

Vergeet niet dat stof in maag en darmen tot levensbedreigende situaties kan leiden. Een kale bench is misschien sneu, maar kapotte darmen is veel naarder.

 

Helpt het als je hond bij je in de slaapkamer slaapt?

honden page profiel Fien Fien

honden foto van Fien

" Vergeet niet dat stof in maag en darmen tot levensbedreigende situaties kan leiden. Een kale bench is musschien sneu, maar kapotte darmen is veel naarder.
 
Helpt het als je hond bij je in de slaapkamer slaapt? "

Dat is een goed punt.

Ik ben opgegroeid met honden en geen ervan heeft ooit op de slaapkamer geslapen. Persoonlijk vind ik dat een hond niet in slaapkamer moet, hoe graag ik hem ook zie en deel van onze roedel is. We slapen ook op 1ste  verdiep en onze teckel mag geen trappen doen en elke avond dragen is geen optie. Moest die super hard piepen, blaffen of savonds vechten tegen gaan slapen in de bench, zou ik dat heel mss overwegen. Maar hij slaapt al sinds aankomst bij ons in de bench, was ook aangeleerd bij fokker en overdag of savonds als hij alleen is sneuvelt er niets. Dus ik denk dat het gewoon de lengte van de nacht is (is trouwens 22u30 tot 6u meestal)

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 2 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zou toch eens proberen om hem later op de avond eten te geven, of vlak voor bedtijd nog iets dat hij heel lekker vindt, gewoon om er zeker van te zijn dat hij niet 's nachts last van zijn maag heeft en daardoor stukjes van zijn deken op gaat eten. 

En anders de kleedjes eruit, leuk is het niet, maar zoals eerder al gezegd wel gevaarlijk als hij het opeet!

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

" Dat is een goed punt.
Ik ben opgegroeid met honden en geen ervan heeft ooit op de slaapkamer geslapen. Persoonlijk vind ik dat een hond niet in slaapkamer moet, hoe graag ik hem ook zie en deel van onze roedel is. We slapen ook op 1ste  verdiep en onze teckel mag geen trappen doen en elke avond dragen is geen optie. Moest die super hard piepen, blaffen of savonds vechten tegen gaan slapen in de bench, zou ik dat heel mss overwegen. Maar hij slaapt al sinds aankomst bij ons in de bench, was ook aangeleerd bij fokker en overdag of savonds als hij alleen is sneuvelt er niets. Dus ik denk dat het gewoon de lengte van de nacht is (is trouwens 22u30 tot 6u meestal) "

Wat je dan nog kan doen is bv een nylabone in de kale bench doen. Dan heeft hij wel iets te kauwen maar dat kan geen kwaad.

 

 

honden page profiel Fien Fien

honden foto van Fien

Hey, bedankt alvast voor het meedenken :) Hij eet vrij laat en krijgt vaak een dentastick of gevulde kong met pindakaas in bench als wij gaan slapen. Vermoedelijk ook daardoor dat hij zo graag in bench loopt savonds :) Er ligt ook een nylabone speelgoed in dus dat zit ook goed. Maar jullie hebben vooral gelijk in punt dat veiligheid voorop staat. Dus lakens gaan eruit, en hopen dat er geen piepfeest plaats heeft vannacht.

honden page profiel DD 2 doggies

honden foto van D

" Hey,

bedankt alvast voor het meedenken :-)

Hij eet vrij laat en krijgt vaak een dentastick of gevulde kong met pindakaas in bench als wij gaan slapen. Vermoedelijk ook daardoor dat hij zo graag in bench loopt savonds :-)
Er ligt ook een nylabone speelgoed in dus dat zit ook goed.

Maar jullie hebben vooral gelijk in punt dat veiligheid voorop staat. Dus lakens gaan eruit, en hopen dat er geen piepfeest plaats heeft vannacht. "

Ik zou flostouw er ook uit halen. De hond van mijn ouders heeft meerdere spoedoperaties ondergaan vanwege sokken/ondergoed opeten (kruising labrador), laatste operatie zo kantje boord, ook een deel van de darmen kwijt omdat die al begonnen af te sterven, dat ze er toen echt extreem goed op gingen letten. Wasgoed kan ze al jaren niet meer bij, maar flostouw probeert ze soms nog wel stiekem te eten. Mijn ouders letten er zoveel mogelijk op; andere hond speelt er normaal mee, en gebruikt hem om zijn enthousiasme te bedwingen, dus helemaal wegleggen vinden ze zielig. Maar ze komen soms stukjes touw tegen in de ontlasting, en een enkele keer had ze zoveel los kunnen plukken, dus ze alles uitbraakte. 
Kong kauwde ze ook lang genoeg op tot ze er stukjes af kreeg en at die op. Het was een zwarte kong en ze deed er volgens mij wel maanden over. Rare beestjes die honden soms tongue-out hp-frusty

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hij sloopt dus eigenlijk alleen in de nacht? Donker,? lampje laten branden? Radio zachtjes aan? Toch een vorm van verlatingsangst?. En ja eenmaal lol met slopen dan is dat zonder toezicht niet te stoppen, 

Mijn honden sliepen vroeger ook nooit op de slaapkamer, tot ik mijn spets ,s ochtends doodziek aantrof. Een stuk tennisbal, vastgelopen in de darmen. Had ik een paar uur langer geslapen, was er onherstelbare schade geweest in zijn darmen. Met een spoed operatie is hij gered. Maar,sindsdien nooit meer een hond zoveel uur zonder toezicht, dus slaapt sindsdien mijn hond op zijn of haar  eigen plek, in de slaapkamer,

Maar dat is een keus en ik snap een andere keus,

 

honden page profiel StaffordStafford

En de hond gewoon los in de woonkamer als hij voor de rest overal van blijft? Of in een andere ruimte waar hij geen kattenkwaad kan uithalen? Toby sloopte als pup ook vanalles in de bench, kussens, dekens, onderplaat bench. Op een gegeven moment heeft mijn ex hem gewoon vrij in de gang en keuken gelaten snachts met een mand en hij heeft sindsdien niets meer stuk gemaakt. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Heb de rest aan reacties niet gelezen. Maar gaat ook op bed en de lakens toch? Misschien moet je aan zijn kauwbehoefte voldoen, kauwen maakt een stofje vrij waar honden gelukkig van worden. Nylon zou ik laten liggen maar misschien iets harders aan natuurlijk materiaal.

 

Het kan ook zomaar zijn, dat ie last heeft van zijn tandjes dus een check daarop? Is ook geen gek idee. Verder kan het frustratie zijn aan gebrek van stimulatie maar gezien het objectief op een soort materiaal blijft? Op zacht materiaal? Zou ik persoonlijk? Eens goed laten kijken naar het gebit. Daarna kun je gaan kijken naar gedragspatronen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik zou hem loslaten en zelf ook even beneden slapen  en een camera plaatsen. Nu is het maar gissen wat er aan de hand is, maar dan kan je ook zien wat er aan de hand is. Misschien is het wel iets medisch....mijn hond heeft van tijd tot tijd keel irritatie/ ontsteking, waardoor hij vezels/ gras moet eten. Heeft me een kilo aan traptree bedekking en een spoed maagoperatie in 2014 gekost. Dus mijn advies: ga eerst uitzoeken waarom hij het doet, voordat er dingen ingezet worden die niet aan de orde zijn. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Een hond sloopt niet zomaar... een hond slaapt over het algemeen niet 8 uur lang achter elkaar op 1 plek. Logisch dus dat je hond wakker wordt zich soms misschien verveeld? Lekker de bench open laten, kijken hoe het gaat. Grote kans dat het gewoon prima gaat. Anders slaap je er 2 dagen naast.. hier nooit een bench gehad en met vakanties ect gaat gewoon hun eigen kussen mee, nooit geen problemen mee gehad... 

 

Ik zou m'n hond nooit in een bench zonder kussen of dekens leggen. Zou het vreselijk vinden zn harde ondergrond. 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Dat is een goed punt.
Ik ben opgegroeid met honden en geen ervan heeft ooit op de slaapkamer geslapen. Persoonlijk vind ik dat een hond niet in slaapkamer moet, hoe graag ik hem ook zie en deel van onze roedel is. We slapen ook op 1ste  verdiep en onze teckel mag geen trappen doen en elke avond dragen is geen optie. Moest die super hard piepen, blaffen of savonds vechten tegen gaan slapen in de bench, zou ik dat heel mss overwegen. Maar hij slaapt al sinds aankomst bij ons in de bench, was ook aangeleerd bij fokker en overdag of savonds als hij alleen is sneuvelt er niets. Dus ik denk dat het gewoon de lengte van de nacht is (is trouwens 22u30 tot 6u meestal) "

Hier slapen beide teckels op bed. En beiden worden ze trap op en af gedragen. Mag ik vragen waarom dragen geen optie is?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Krijgt je teckel voldoende kauwwerk in de vorm van bijv. gedroogde runderkophuid, bullenpezen, runderhuid, runderoren, etc.? Geen gerookt en gekookt bot, dat splintert nl. Geef geen Dentastix; bestaat grotendeels uit granen en veroorzaakt zelfs plaque op zijn gebit. Ook niet bevorderlijk voor de darmflora.

 

Je hond heeft t/m ca. 7 maanden extra kauwbehoefte omdat hij dan zijn melkgebit gewisseld heeft.

honden page profiel MariekeMarieke 3 doggies

honden foto van Marieke

Onze hond vind het ook geweldig om alles waar vulling inzit te slopen wij hebben daarom een kussen met een sloop met rits eromheen zo kan hij niet bij de vulling en heeft hij toch een lekker zacht kussen

honden page profiel Fien Fien

honden foto van Fien

" Hier slapen beide teckels op bed. En beiden worden ze trap op en af gedragen. Mag ik vragen waarom dragen geen optie is? "

Ik  heb me dan verkeerd uitgedrukt. Voor mij persoonlijk is dat geen optie. Ik ben een lichte slaper en ben opgegroeid met honden die nooit één poot in slaapkamer hebben gezet. Tuurke mag gerust in de zetel, gaat overal mee en is ons "hondenkind", maar dat is een grens die ik stel. :)

honden page profiel Fien Fien

honden foto van Fien

"  
Krijgt je teckel voldoende kauwwerk in de vorm van bijv. gedroogde runderkophuid, bullenpezen, runderhuid, runderoren, etc.? Geen gerookt en gekookt bot, dat splintert nl. Geef geen Dentastix; bestaat grotendeels uit granen en veroorzaakt zelfs plaque op zijn gebit. Ook niet bevorderlijk voor de darmflora.
 
Je hond heeft t/m ca. 7 maanden extra kauwbehoefte omdat hij dan zijn melkgebit gewisseld heeft. "

Hey,

 

ja we geven gedroogde konijnoren, bullenpezen, kongs, nylabones, kauwbeentjes... Ik lees dit forum al als een bijbel sinds de dag dat hij bij ons is en heb al vele tips ervan meegenomen. Op controle bij dierenarts op 6 maand bleek hij al perfect gewisseld gebit te hebben ook en zelfs in die 'lastige' wisselperiode heeft hij nooit sloopgedrag vertoond. Volgens mij ligt het dus echt aan de duur van de nacht en ik zocht concrete oplossingen daarvoor, want zijn gezondheid mag zeker niet in gedrang komen.

Hier thuis zou hij van mij buiten bench mogen slapen snachts, maar ik ben bang dat als hij dan op logement gaat, hij daar nooit meer in bench wil en bij andere mensen kan ik niet instaan dat hij even voorbeeldig is als thuis. Ik heb hier op het forum ook al vele voorstanders en tegenstanders van bench gezien, en uiteindelijk is dat een keuze van de baas imo, mits natuurlijk dat het correct wordt gebruikt en veilig / leuk blijft.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

" Ik  heb me dan verkeerd uitgedrukt. Voor mij persoonlijk is dat geen optie. Ik ben een lichte slaper en ben opgegroeid met honden die nooit één poot in slaapkamer hebben gezet. Tuurke mag gerust in de zetel, gaat overal mee en is ons "hondenkind", maar dat is een grens die ik stel. :-) "

A oke dan begrijp ik het. 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Misschien iets stevigs als bijv. een dun matrasje van bijv. waterdicht materiaal waar hij wel lekker op ligt (iig lekkerder dan op hard ijzer) maar waarbij hij niet de neiging heeft tot slopen omdat het niet zo lekker losjes voelt als stof?

 

https://www.bol.com/nl/nl/p/scruffs-expedition-mat-vuil-waterafstotend-outdoor-matras-voor-honden-voor-binnen-en-buiten-bruin-of-grijs-xs-s-m-l-xl-kleur-chocolade-maat-extra-large/9200000028125734/?bltgh=vRdu6rOFcjTQU-B8TulD3Q.2_34.35.ProductImage

zoiets als dit bedoel ik :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Droogloopmat op maat snijden voor in de bench....ik heb makkelijk praten heb een hond met heel veel vacht die het heerlijk vind op de koele grond, maar de jouwe is klein en minder behaard, een droogloopmat is kort geschoren , en zou dan een optie zijn voor in de bench...misschien dat er iemand is die je daar mee kan helpen om de mat op maat te snijden.

honden page profiel Fien Fien

honden foto van Fien

" Droogloopmat op maat snijden voor in de bench....ik heb makkelijk praten heb een hond met heel veel vacht die het heerlijk vind op de koele grond, maar de jouwe is klein en minder behaard, een droogloopmat is kort geschoren , en zou dan een optie zijn voor in de bench...misschien dat er iemand is die je daar mee kan helpen om de mat op maat te snijden. "

Hey, 

 

ik apprecieer ten volle de concrete tips! ik zal bol eens rondsnuisteren voor nieuw type kussen en droogloopmat hebben we intussen al liggen. Google zegt me dat dat een deurmat is (Ik ben uit België, Gent). Zal dat eens proberen.

Verder blijft hij wel een ontzettend schattige, brave en kalme hond. Fingers crossed ;)

honden page profiel MichelleMichelle 2 doggies

honden foto van Michelle

Dan wel geen tekkels maar herders hier die ook snachts alles slopen, los in huis ging 2 dagen goed, dag 3 moesten m'n bank en de kussens eraan geloven. 

Dus nu snachts in een grote kamerkennel met een dikke rubberen stalmat die ik opmaat heb gesneden.

Het zijn zware stalmatten die ze voor paarden gebruiken. 

want alle honden matten, matrassen en dunere rubberen matten werden ook gesloopt.

 

Dik, warm en redelijk zacht. Daarnaast hebben ze hier altijd koffiebonen liggen en afwisselend een runderkophuid of runderoor.

 

Hier maakte het ook geen verschil met los in de slaapkamer, dan werd ik wakker met een gat in m'n dekbed en in m'n spei. Of een keer met een kapot kleed en hoofdkussen in 100 stukjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Stalmatten24.nl       Kijk hier maar eens...

honden page profiel Fien Fien

honden foto van Fien

" Dan wel geen tekkels maar herders hier die ook snachts alles slopen, los in huis ging 2 dagen goed, dag 3 moesten m'n bank en de kussens eraan geloven. 
Dus nu snachts in een grote kamerkennel met een dikke rubberen stalmat die ik opmaat heb gesneden.
Het zijn zware stalmatten die ze voor paarden gebruiken. 
want alle honden matten, matrassen en dunere rubberen matten werden ook gesloopt.
 
Dik, warm en redelijk zacht. Daarnaast hebben ze hier altijd koffiebonen liggen en afwisselend een runderkophuid of runderoor.
 
Hier maakte het ook geen verschil met los in de slaapkamer, dan werd ik wakker met een gat in m'n dekbed en in m'n spei. Of een keer met een kapot kleed en hoofdkussen in 100 stukjes "

Hey, 

"Leuk" om weten dat loslaten ook niet altijd zo maar de oplossing is. Minder leuk voor je spullen wel...

Intussen ben ik er meer van overtuigd dat hij even een hele lastige fase had en/of frustraties/stress. Of hij heeft alles graag op een zelfde plaats liggen... Namelijk : Op vrijdag heeft hij tijdens extreem korte autorit de vloermat (doorloop mat, zoals ik was getipt hier :)) die ik in autobench had gelegd, vernietigd in 3 minuten. Diezelfde mat die al altijd in onze gang lag en hij nog nooit interesse in had getoond. Daarna heeft hij zijn gewone kussen gesloopt dat de hondsitters dan in hun koffer hadden gelegd om met hem op pad te gaan. Maar sindsdien is niets nog vernietigd en slaapt hij in bench met het fleece dekentje dat er al altijd in lag (zowel die dagen bij de sitters als bij ons nu weer). Ook het kussen ligt (opgelapt) weer in de woonkamer en hij komt er weer niet aan. ook niet als we savonds uurtje weg zijn... 

We gaan zeker NIET opnieuw lakens leggen en houden alles strak in de gaten, en proberen savonds nog extra tourtje te doen en spelletje voor flinke nachtrust. 

 

laatste vraagje echter: koffiebonen ?

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Hey, 
"Leuk" om weten dat loslaten ook niet altijd zo maar de oplossing is. Minder leuk voor je spullen wel...
Intussen ben ik er meer van overtuigd dat hij even een hele lastige fase had en/of frustraties/stress. Of hij heeft alles graag op een zelfde plaats liggen... Namelijk : Op vrijdag heeft hij tijdens extreem korte autorit de vloermat (doorloop mat, zoals ik was getipt hier :-)) die ik in autobench had gelegd, vernietigd in 3 minuten. Diezelfde mat die al altijd in onze gang lag en hij nog nooit interesse in had getoond. Daarna heeft hij zijn gewone kussen gesloopt dat de hondsitters dan in hun koffer hadden gelegd om met hem op pad te gaan. Maar sindsdien is niets nog vernietigd en slaapt hij in bench met het fleece dekentje dat er al altijd in lag (zowel die dagen bij de sitters als bij ons nu weer). Ook het kussen ligt (opgelapt) weer in de woonkamer en hij komt er weer niet aan. ook niet als we savonds uurtje weg zijn... 
We gaan zeker NIET opnieuw lakens leggen en houden alles strak in de gaten, en proberen savonds nog extra tourtje te doen en spelletje voor flinke nachtrust. 
 
laatste vraagje echter: koffiebonen ? "

koffieboonwortel zijn op Internet te bestellen of is sommige grotere dierenwinkels. lijken op hout maar waar hout gevaarlijke splinters geeft doet de wortel dat niet.

Volgende forumvraag: Wandelen en stilstaan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^