Wandelen en stilstaan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zusje zusje

Hallo honden eigenaren ????

Ik ben op zoek naar de gouden tip. 
mijn golden retriever is nu 9 maanden oud. Na de bekende start cursussen gedaan te hebben liep hij eigenlijk altijd keurig mee aan de lijn. 
Tot deze week. De hond loopt een stuk netjes mee om dan ineens met 4 poten aan de grond genageld te blijven staan. (Meestal op de terugweg) als ik een snoepje gebruik en hem lok lijkt hij dat een leuk spelletje te vinden,.. hij loopt dan een paar stappen, hapt het snoepje weg, en blijft weer staan. Aan de lijn trekken werkt niet. Hij gaat dan liggen, of gooit z’n gewicht in de strijd. Hem negeren en wachten werkt even maar zodra we weer een eindje gelopen hebben herhaalt dit zich. Ik heb expres al steeds andere routes bedacht maar na 6 verschillende richtingen geprobeerd te hebben is de variatie wel een beetje op. langere wandelingen verderop werken wel! Tot hij de route kent Ik kom wel eens baasjes tegen die zeggen; “O dat heeft ie van mij ook gedaan” maar tips hebben ze niet. 
Ik ben op zoek naar ervaringsverhalen. Hoort dit bijvoorbeeld bij de pubertijd? Ik kan me herinneren dat onze hond het met 6 maanden namelijk ook twee weken deed. 
Is het echt een fase? 
Ik ben benieuwd… 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

 

(Hondeneigenaar geweest, tegenwoordig hondloos) 

Puberfase of hormonen.

 

Er zit niks anders op dan even een pas op de plaats. Terug naar het begin. (En heel veel geduld).

 

Heus niet dat letterlijk alles kwijt is. Maar nu werkt het even niet. 

 

Terug naar de basis. Geduldig zijn en volhouden. Ook met eventueel loslopen berekend zijn op puppystreken. Dus weer even naar extra veilige plekken.

 

Ik gebruikte in die fase gedroogde zalm op de moeilijkste momenten. (stinkt wel...) maar daar werd alles voor gedaan in ons geval. Dus bij aanlijnen. En hierkom oefeningen was het het even gedroogde zalm. Kan voor jou hond net iets anders zijn wat het hem doet. Andere dingen bleven we op de normale manier doen. Alleen weer ff met een paar stappen terug.

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ja die aandacht is wel leuk natuurlijk, snoepjes en langere wandelingen laughing

 

Ik zou het commando ‘doorlopen’ aanleren en er niet te veel aandacht aan besteden. Telkens als je ziet dat hij in de rem gaat kan je de lijn kort beet pakken en dan loop je gewoon stug door. Jammer voor hem. Ik neem aan dat je een golden retriever wel fysiek mee kan krijgen, zeker als je de lijn kort vastpakt. Of is er een reden waarom dit niet lukt? Maar goed, als je er een commando aan koppelt, terwijl je stug doorloopt, hebben ze dat snel door. Doe dat wel met een tuig want je wil niet aan de nek trekken. Ik zou zeker niet allemaal fratsen gaan uithalen met koekjes, aandacht en andere tovertrucjes.

 

Verder zou ik kijken naar of die wel genoeg uitdaging krijgt. Je schrijft dat hij het vooral op de terugweg doet. Misschien is die nog lang niet voldaan? Wat doe je zoal met hem op een dag? 

Waar mijn labrador mega snel van gaat lopen is als ze iets mag dragen. Dat wil ze namelijk meenemen naar huis en dat moet zo vlug mogelijk. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hihi, gebarentaal leren. Je hond is dus nog ff niet klaar om naar huis te gaan. Ras gebonden? Eten, na de wandeling. Succes hp-wink

honden page profiel zusje zusje

Wauw wat al snel reacties. 
uitdaging krijgt hij genoeg en voldaan ook zeker. We lopen braaf 1 uur tot 1,5 uur per dag. Doen ook wel opdrachtjes onderweg. Boomstammetje lopen, slootjes door, heuveltjes op en af, snoepjes zoeken in hoog gras. Daar kan het niet aan liggen denk ik. 
hormonen heb ik idd ook nog aan gedacht. Dat zou kunnen. 
Onze golden weegt al 25 kg. Trekken is niet echt een optie ivm straks versleten voetzooltjes. 
Ik heb wel gedroogde Vishuid maar ik ben bang dat het spelletje voor hem dan nog leuker wordt. 
Ik ga idd maar eens weer terug naar de basis met heel veel geduld ????

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Laat hem iets doen.

Als hij niet verder wil, dan gebruik je dat , nog beter wees hem voor!

Laat hem zitten en wachten, loop zelf een stukje door. 

Verstop een snoepje in bv een boom of op de grond.

Laat je hond dat na jouw commando opzoeken.

Of verstop een balletje, zodat je hond dat kan opzoeken.

Zo op de terug weg laat je je hond dingetjes doen,  

Misschien vergeet hij het stilstaan, omdat je met hem bezig bent en opdrachtjes geeft.

Het is een retriever dus gebruik de dingen waar hij van nature goed in is of leuk vindt.

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Wauw wat al snel reacties. uitdaging krijgt hij genoeg en voldaan ook zeker. We lopen braaf 1 uur tot 1,5 uur per dag. Doen ook wel opdrachtjes onderweg. Boomstammetje lopen, slootjes door, heuveltjes op en af, snoepjes zoeken in hoog gras. Daar kan het niet aan liggen denk ik. hormonen heb ik idd ook nog aan gedacht. Dat zou kunnen. Onze golden weegt al 25 kg. Trekken is niet echt een optie ivm straks versleten voetzooltjes. Ik heb wel gedroogde Vishuid maar ik ben bang dat het spelletje voor hem dan nog leuker wordt. Ik ga idd maar eens weer terug naar de basis met heel veel geduld ???? "

Stug doorlopen is geen optie ivm versleten voetzooltjes zeg je. Dat zou me echt een worst wezen haha. Als je 3x adequaat doorloopt is het vaak al genoeg. Ik zeg uiteraard niet dat je dit moet doen. Maar ik vrees wel dat er geen magische truc is. Dan wordt het dus eigenlijk wachten tot hij er vanzelf overheen komt tongue-out.

 

Wat bedoel je met 1 tot 1,5 uur per dag? Er zit namelijk nogal een verschil tussen 4x per dag een kwartiertje lopen en 1x per dag een grote wandeling.

honden page profiel zusje zusje

Dat is een goede tip Sylvia.

ik ga het proberen 

honden page profiel zusje zusje

Ik bedoel dat hij het ook doet als we 1-1,5 uur gelopen hebben. 
wandelen zijn meestal zo: 

7.00 - 20 minuten 

10.00 - 30 minuten 

13.00 - 30 minuten - 1 uur 

16.00 - 20 minuten 

19.00 - 30 minuten 

23.00 - plasje op de hoek 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Je bent in ieder geval niet alleen!

https://youtu.be/VBJl1vdooWc

https://youtu.be/jHvim639FWQ

 

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" Stug doorlopen is geen optie ivm versleten voetzooltjes zeg je. Dat zou me echt een worst wezen haha. Als je 3x adequaat doorloopt is het vaak al genoeg."

Mijn halve golden staat met z'n 4 jaar nog steeds wel eens stil, maar dan voornamelijk als hij ergens wél heen wilt, maar dat niet op mijn geplande route ligt (of het is een doodlopend steegje of zo) hp-sleephappy Hij mag vaak genoeg de route (mee)bepalen hoor, misschien zelfs te vaak. 

Hier helpt even meeslepen toch ook het beste. Ik kan met snoepjes en lieve woordjes gaan strooien tot ik een ons weeg, want Scotty heeft namelijk bepaald dat hij ergens heen wilt dus laat hij zich echt niet lokken. En ik kan de mentale strijd wel aan gaan, maar dan staan we er ook gerust een half uur. En als ik heel even stevig doorloop, echt ik trek 'm dan maar een stap of 2 vooruit, dan loopt hij meteen weer netjes mee.

Maar dit is misschien niet geheel dezelfde situatie, want in Scotty's geval is het meer koppigheid. 

 

Wat als je meerdere snoepjes in je hand houdt? Zodat er een beloning in gaat wanneer hij een paar stappen zet, maar hij ruikt direct dat er nog meer lekkers in je hand zit? Tis een beetje echt als een puppy meelokken dan, maar je kan natuurlijk langzaamaan steeds langer wachten met het lekkers voeren. Wat bij ons ook nog wel eens hielp was het snoepje iets voor hem uit gooien en zodra hij het pakt meteen weer leuke woordjes en kijk eens wat ik voor lekkers heb en stevig doorlopen, met lekkers in de hand. 

Het even stoppen en wat anders doen is ook een goeie tip. Wat gehoorzaamheidsoefeningetjes doen of trucjes uitvoeren, of even naar voer zoeken.

Wat ik ook nog wel eens heb gehoord, maar dat moet je natuurlijk alleen in een héél veilig gebied doen waar je hond niet weg kan lopen, is gewoon de riem laten vallen en doorlopen. Maar met 9 maanden is dat misschien een beetje tricky.

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu 3 doggies

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Hier ook eentje die goed is in blijven staan, trek ik aan de lijn dan zet hij zijn poten strak vooruit, lokken met voertjes helpt niet en een voertje vooruit gooien helpt heel af en toe. Stok of tak wil hij nog wel eens op reageren, maar soms werkt helemaal niets en pak ik gewoon bovenkant tuig en neem hem mee, valt niet mee want hij is bijna 7 maanden en 28 kilo. Alles geprobeerd, soms dacht dat hij moe was, dus korter wandelen, maar ook dat werkt bij hem niet. 

honden page profiel zusje zusje

Dag honden vrienden 

ik heb de tips toegepast en het doorlopen heeft het beste geholpen. Ik vind het wel een beetje een raar gezicht, je hond een paar meter meeslepen maar hij heeft echt door dat het dus geen zin meer heeft om stil te staan. Zodra hij dan een paar meter loopt beloon ik hem! En echt het werkt! Dank voor de tips 

honden page profiel zusje zusje

En Iglo! Ik ging echt stuk om dat filmpje ???????? zo doet onze hond altijd om 23.00 vóórafgaand aan het plasje om de hoek. Dan krijg ik hem echt niet meer in de benen 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Na 10 jaar doet mijn hond dit nog steeds. De freeze methode. Stukje lopen, stil staan, kijken wat er gebeurd/aankomt, het laten passeren en dan weer verder lopen. Vaak eindigt het met "eraf schudden". 

Mijn teefje vindt veel eng. En als zij stilstaat, dan staan wij ook stil. Heeft geen zin haar te dwingen tot iets wat ze eng vindt om te doen. Ze huppelt wel mee als we rechtsomkeer maken. Het is gewoon dan te spannend waar ze heen moet. 

Je schrijft dat je hond " aan de grond genageld is", dus vandaar dat ik er uit opmaakt dat hij onzeker is. 

honden page profiel zusje zusje

Hoi Chantal, 

Dank voor je reactie. 
misschien is het idd een stukje angst in de pubertijd weer. 
vanuit zichzelf is het totaal geen bange hond. Van jongst af aan stapt hij op dingen af en is sociaal met alle honden. Zelfs vuurwerk moesten we hem bij weghalen. Hij zou er zo achteraan rennen. 
maar wie weet is het een “sprongetje” hoor. Ik houd er rekening mee 

Volgende forumvraag: Co ouderschap hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^