Librela injectie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Kim heeft een tweede prikje gehad en weer na een paar dagen enorm last van haar rug, zwabberen/zwenken... 
 
Geen librela meer voor ons. De dierenarts kan wel zeggen dat het officieel geen bijwerking is, maar twee keer achter elkaar hetzelfde probleem een week na de injectie is voor mij duidelijk genoeg. Of het nou komt omdat ze door de pijnstilling raar gaat bewegen, geen idee. Hoe het ook gebeurt, het is niet tof.  "

Getverdemme, wat jammer zeg..

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Shep heeft gisteren de tweede prik gekregen. Daarnet kwam ze opeens weer mank van de bank. Misschien omdat de vorige prik is uitgewerkt. Ik hoop dat het nu snel weer beter gaat. Shep weegt inmiddels minder dan een jaar geleden en de dierenarts zei dat 15 mg librela nu ook wel zou kunnen qua gewicht maar dat hij liever 20 mg doet. Dat dat verder geen kwaad kan. Afwachten maar weer.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Afgelopen zondag moest ik Dave zijn laatste gabapentine geven, ivm afbouwen. Gisteren heeft hij zijn 2e injectie gekregen en Simba zijn eerste. 

Ik had een waslijst aan "punten" waar ik mijn vraagtekens bij had. Bv dat Dave: 

Heel veel smakte, vooral s'nachts. 

Veel likken, vooral zijn voorpoten.

Hij veel schever kijkt dan de laatste 2 jaar.

Veel onrustiger en s'nachts ook niet meer doorsliep.

Hij wat meer in elkaar liep.

Linksvoor blijft hij wat manken, maar eigenlijk sinds maandag stuk beter. En sinds vorige week had hij linksachter geblesseerd door uit zijn buggy te springen. 

Buiten loopt hij sneller, is alerter en vrolijker. 

Echt veel verschil in pijnbestrijding zie ik niet zo. Maar als dit plaats kan maken voor de rimadyl, ben ik blij. 

Dus gisteren de 2e injectie voor hem. Vannacht weer heel erg smakken en likken. Zo erg, dat ik besloot weer een gabapentine te geven. Binnen 10 min lag hij diep te snurken. Dier had dus megastress ivm pijn. En ik denk dat alle opgenoemde "punten" hiermee te maken hebben. Vanmorgen da gesproken (andere dan gisteren), die zegt ook doorgaan, alleen wel minder (2x dgs 1 ipv 2x dgs 2). Dan is hij minder suf. 

En....vandaag een superdag gehad. Meestal hebben ze de dag na de fysio (was ook gisteren) een offday. Maar daar was vandaag niks van te merken. De 2 heren hadden een hele goede dag. Over 3 weken de heten evalueren en dan hopelijk de rimadyl afbouwen. 

So far so good. 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Hier niet goed. Shep heeft vorige dinsdag de tweede prik gehad. De dag na de eerste prik kwam ze meteen zonder manken van de bank. Dat ging goed tot de ochtend van de dag dat ze haar tweede prik moest. Ik had hoop dat de librela was uitgewerkt en het weer goed zou komen na tweede prik. Maar nee als ze een tijd op de bank heeft gelegen en eraf komt is ze nog steeds even erg mank. Ook drinkt ze de laatste dagen opeens meer en de onrust lijkt erger. Gisteravond was het echt erg. Ik was ervan in paniek geraakt. Misschien zijn het bijwerkingen maar dat kan ik nooit zeker weten omdat het ook gewoon bij haar leeftijd kan horen. Maar sinds tweede prik zie ik dus geen enkel voordeel.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ah wat vervelend Caroline!

 

Hier is het zwabberen weer redelijk weggetrokken, nu lijkt ze toch wel weer baat te hebben bij de librela. Het is een raar middel... We zijn nu 2 weken verder denk ik en ze staat nu wel heel stevig, kan goed opstaan, glijdt niet uit op gladde vloer. Maar op de een of andere manier geeft het haar wel dus steeds problemen in haar onderrug, vooral als ze het prikje net heeft gehad.

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

Hier na de tweede prik ook een verminderde werking. Hopelijk is dit tijdelijk.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Ah wat vervelend Caroline!
 
Hier is het zwabberen weer redelijk weggetrokken, nu lijkt ze toch wel weer baat te hebben bij de librela. Het is een raar middel... We zijn nu 2 weken verder denk ik en ze staat nu wel heel stevig, kan goed opstaan, glijdt niet uit op gladde vloer. Maar op de een of andere manier geeft het haar wel dus steeds problemen in haar onderrug, vooral als ze het prikje net heeft gehad. "

Lastig he. Het doet toch ook wel goed bij jullie dan. Shep kan echt niet op gladde vloer hoor. En als ze ergens van schrikt deinst ze terug en zakt dan meteen door achterkant. De laatste twee keer viel ze daarbij vervolgens op haar zij. Wat een moeilijke tijd is dit. Dan denk ik weer dat ze misschien wel op is maar ze wandelt wel 3 kwartier mee en geniet dan van veel snuffelen. Lopen is wel traag hoor. Constant twijfelen. En nu die librela niets meer lijkt te doen, moet ik daar misschien ook mee stoppen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Lastig he. Het doet toch ook wel goed bij jullie dan. Shep kan echt niet op gladde vloer hoor. En als ze ergens van schrikt deinst ze terug en zakt dan meteen door achterkant. De laatste twee keer viel ze daarbij vervolgens op haar zij. Wat een moeilijke tijd is dit. Dan denk ik weer dat ze misschien wel op is maar ze wandelt wel 3 kwartier mee en geniet dan van veel snuffelen. Lopen is wel traag hoor. Constant twijfelen. En nu die librela niets meer lijkt te doen, moet ik daar misschien ook mee stoppen. "

We hebben een houten vloer hier, dus Kim zal wel moeten :P (wel veel matjes enzo hoor, maar ze vindt het op de een of andere manier geweldig om al-tijd op de gladde vloer te gaan staan/liggen/zitten al liggen er 3 vloerkleden en liggen daaromheen nog 4 manden/kussens). Ze komt niet altijd zelf overeind, maar met de librela dus eigenlijk wel. Glijdt soms uit, maar met de librela eigenlijk helemaal niet meer. Dus daarin werkt het inderdaad prima. Maar met lopen gaat ze dus zwabberen met haar rug, en dat heeft ze normaal dan weer nooit. Ze kan inderdaad ook nog rustig anderhalf uur wandelen, het gaat alleen heel langzaam hp-shiny

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Ik heb laminaat maar inmiddels ook alles bedekt met kleden en lopers. Als ze weleens liggend naast kleed terecht komt kan ze echt niet omhoog hoor. Ja als ik niet help lukt het uiteindelijk wel maar dat is een ware martelgang.

Vind het bijzonder dat jouw hond dat dankzij librela wel kan. Is zelfs al ouder dan Shep.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ik heb laminaat maar inmiddels ook alles bedekt met kleden en lopers. Als ze weleens liggend naast kleed terecht komt kan ze echt niet omhoog hoor. Ja als ik niet help lukt het uiteindelijk wel maar dat is een ware martelgang.
Vind het bijzonder dat jouw hond dat dankzij librela wel kan. Is zelfs al ouder dan Shep. "

Ja Kim is echt een geval apart, we zeggen wel vaker tegen elkaar dat ze wel verschrikkelijk goede genen moet hebben (herplaatser, geen idee van ouders). Ze is altijd heel sterk/gespierd geweest (en dat hebben wij natuurlijk ook wel in stand gehouden door tot op late leeftijd heel veel met haar te lopen/rennen), de dierenarts zat tot haar 14e ofzo nog steeds bij elke jaarlijkse check "Wowwwww wat is haar achterhand gespierd". Dat is nu wel weg helaas :D maar in verhouding is het toch nog heel goed denk ik.

 

We merken wel een groot verschil tussen net wakker en 's ochtends en 's avonds trouwens. 's Avonds is ze véél sterker en fitter. 's Ochtends is ze slaperig en veel wankeliger. Heeft Shep dat ook? Geeft ook zo'n lekker verkeerd beeld - als we het huis uit stommelen is ze vaak net wakker en heel sloom en wankel, dus dan denkt de hele buurt dat ze niks meer kan. Terwijl ze op wandeling dan rustig nog stukjes rent of bijv. dus zelf op de bank springt als wij niet thuis zijn.

Als ze in een beetje rare houding heeft liggen slapen  op de harde vloer, gaat opstaan niet lekker. Maar is ze lekker wakker en heeft ze even gelegen, dan staat ze zo op. Tja. Het blijft een rare ;)

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Ja Shep staat ook veel stijver op als ze lang heeft gelegen. Soms valt ze dan zelfs al over de dorpel als we naar buiten gaan. Als ze zelf is gaan liggen kan ze op het kleed gelukkig nog zelf opstaan want dat is echt een grens voor mij. Maar als ze door haar poten op haar kont zakt moet ik helpen. Dan zit ze heel raar bovenop haar staart. Ik heb haar ook altijd goed in conditie gehouden. Maar zag je Shep dan zag je haar bal. Wilde het liefst hele dagen apporteren. En nu denk ik dat dat steeds abrupt afremmen voor de bal die achterhand geen goed zal hebben gedaan.

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

"Soms valt ze dan zelfs al over de dorpel als we naar buiten gaan."

Jack kan met véél moeite nog over de dorpel van het schuifraam geraken hier. Aan de garage is de dorpel 20cm hoog en dat lukt zelfs helemaal niet meer. Hij kan namelijk niet meer springen (al heeft hij nooit goed kunnen springen) en hij moet met zijn spieren erover geraken. En 20cm is gewoon te véél.

 

Hij kan wel nog gaan liggen en daarna zelfstandig wéér rechtstaan, en hij kan ook zelf naar buiten lopen en weer terug naar binnen. (alleen de dorpel is lastig). Als hij iets gaat drinken, en hij moet stilstaan, dan schuift hij soms uit (evenwicht) dus dan help ik hem meestal een beetje.

 

Nu onze Jack is natuurlijk een kleine hond, en dan is een dorpel van 20cm al véél lastiger om over te geraken met een slechte achterhand dan met een iets grotere hond.

 

Ik ben er gisteren ook nog een keertje met de leiband mee gaan wandelen. Na 10 minuten was hij ermee klaar. Maar goed, zo heeft hij weer zijn pleziertje gehad.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ja Shep staat ook veel stijver op als ze lang heeft gelegen. Soms valt ze dan zelfs al over de dorpel als we naar buiten gaan. Als ze zelf is gaan liggen kan ze op het kleed gelukkig nog zelf opstaan want dat is echt een grens voor mij. Maar als ze door haar poten op haar kont zakt moet ik helpen. Dan zit ze heel raar bovenop haar staart. Ik heb haar ook altijd goed in conditie gehouden. Maar zag je Shep dan zag je haar bal. Wilde het liefst hele dagen apporteren. En nu denk ik dat dat steeds abrupt afremmen voor de bal die achterhand geen goed zal hebben gedaan. "

Mja, aan de andere kant is al die beweging wél goed geweest om haar spieren en gewrichten sterk en stevig te houden. Er is misschien wat extra slijtage maar ook wat extra kracht denk ik.

Ja Kim kan ook soms in een bepaalde houding gaan zitten/liggen waarin ze niet goed overeind meer komt, maar dat ligt dan wel echt aan die houding, niet dat ze helemaal krachteloos is. Als dat de overhand zou nemen, dan zou het voor ons denk ik ook klaar zijn. Maar zolang ze nog op de bank kan springen, lijkt ze me te fit voor drastische maatregelen.

honden page profiel makila_baasje_van_Jack †makila_baasje_van_Jack †

honden foto van makila_baasje_van_Jack †

"Maar zolang ze nog op de bank kan springen, lijkt ze me te fit voor drastische maatregelen. "

Jack heeft NOOIT op een bank kunnen springen, zelfs niet toen hij 1 jaar oud was. foot-in-mouth Maar in begrijp je wel. Elke hond is anders en kan bepaalde zaken nog wel en niet meer, en ergens moet je je grenzen leggen van: Is dit het allemaal nog waard? 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Mja, aan de andere kant is al die beweging wél goed geweest om haar spieren en gewrichten sterk en stevig te houden. Er is misschien wat extra slijtage maar ook wat extra kracht denk ik.
Ja Kim kan ook soms in een bepaalde houding gaan zitten/liggen waarin ze niet goed overeind meer komt, maar dat ligt dan wel echt aan die houding, niet dat ze helemaal krachteloos is. Als dat de overhand zou nemen, dan zou het voor ons denk ik ook klaar zijn. Maar zolang ze nog op de bank kan springen, lijkt ze me te fit voor drastische maatregelen. "

Op de bank springen zelf kan Shep sinds paar maanden niet meer. Sindsdien springt ze met haar voorpoten erop en til ik de rest erop. Dat ging steeds goed maar nu is het wisselend. Zo is het steeds meer inleveren. Oorzaken zijn ook niet altijd te achterhalen want ik merk dat ze meer last heeft als het schemert maar ze ziet nu ook slecht. Misschien kan ze het dan niet goed inschatten. Net als met stoepranden. Dan neemt ze steeds een enorme sprong. Wat er komisch uitziet want die rand is helemaal niet zo hoog. Op dit moment zit ik weer met het plasprobleem. Net 3 rondes gelopen maar weigert te plassen. Doet dat alleen nog bij hoge nood. Maar denkt ze er anders niet aan of is die plashouding pijnlijk en doet ze het daarom zo min mogelijk. Konden ze maar praten. Laatste plas was vanmorgen om half 7.

Kim heeft geen last van onrust he? Dat vind ik nog het meest vervelend.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Op de bank springen zelf kan Shep sinds paar maanden niet meer. Sindsdien springt ze met haar voorpoten erop en til ik de rest erop. Dat ging steeds goed maar nu is het wisselend. Zo is het steeds meer inleveren. Oorzaken zijn ook niet altijd te achterhalen want ik merk dat ze meer last heeft als het schemert maar ze ziet nu ook slecht. Misschien kan ze het dan niet goed inschatten. Net als met stoepranden. Dan neemt ze steeds een enorme sprong. Wat er komisch uitziet want die rand is helemaal niet zo hoog. Op dit moment zit ik weer met het plasprobleem. Net 3 rondes gelopen maar weigert te plassen. Doet dat alleen nog bij hoge nood. Maar denkt ze er anders niet aan of is die plashouding pijnlijk en doet ze het daarom zo min mogelijk. Konden ze maar praten. Laatste plas was vanmorgen om half 7.
Kim heeft geen last van onrust he? Dat vind ik nog het meest vervelend. "

Ahhh dat springen herken ik! Niet met de stoeprand maar wel met boomstammen in het bos bijv, inderdaad vooral als het al een beetje schemerig wordt. En dan te hoog erover springen en omrollen, aww.

 

Kim is wel onrustig 's avonds, maar dat is voor ons niet anders dan normaal behalve dat het nu 's avonds is ipv overdag. Ze is een border collie dus we kennen haar niet anders dan onrustig. Als ze overdag de hele dag heeft liggen slapen, wil ze 's avonds wat gaan doen, en doen we dat niet, dan blijft ze rondjes lopen en ons aankijken. (nu ligt ze me ook aan te staren ;) Tijd om te gaan wandelen). Maar dat deed ze vroeger dus ook haha, het is alleen naar de avond geschoven.

 

Als je hond dat eerder niet deed, kan ik me voorstellen dat het heel vervelend is. Wij vinden het ook vervelend maar we zijn er aan gewend, het betekent dat het tijd is voor een wandeling.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Jack heeft NOOIT op een bank kunnen springen, zelfs niet toen hij 1 jaar oud was.  Maar in begrijp je wel. Elke hond is anders en kan bepaalde zaken nog wel en niet meer, en ergens moet je je grenzen leggen van: Is dit het allemaal nog waard?  "

Hahah ja maatverschilletje ;) En Jacks arme ruggetje natuurlijk.

 

Hoorde een goede tip laatst: Kijk naar 4 of 5 dingen die je hond het leukst/belangrijkst vindt in zijn leven. Kan hij er daar 2 of meer niet meer van? Dan is het misschien wel mooi geweest.

 

Voor Kim is het: met ons mee ergens naartoe gaan (staat even los van echt 'wandelen' want geldt ook voor op bezoek bij familie/vrienden, winkels, etc), wandelen en snuffelen, aandacht/knuffelen van ons, en eten. Kan/wil ze nog allemaal (Y) We houden 'andere honden wegjagen' er ook bij: al is dat niet iets wat ze echt léuk vindt, het móet alleen van haar instinct haha. Maar dat doet ze ook nog steeds. Al heb ik haar laatst voor het állerallereerst erop betrapt dat ze wegkeek bij een beginnend conflict. Dat doet ze echt NOOIT, zelfs op deze leeftijd is ze nog evil als een hond op háár terrein is en bij háár mensen wil komen. (Ze zoekt zelf altijd conflict en maakt het 10x zo erg door honden aan te gaan staren). Maar dit was wel met een mastiff die daarvoor al lelijk richting haar uitgevallen was dus misschien heeft ze 1 procentje gezond verstand gekregen :P

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Hier niet goed. Shep heeft vorige dinsdag de tweede prik gehad. De dag na de eerste prik kwam ze meteen zonder manken van de bank. Dat ging goed tot de ochtend van de dag dat ze haar tweede prik moest. Ik had hoop dat de librela was uitgewerkt en het weer goed zou komen na tweede prik. Maar nee als ze een tijd op de bank heeft gelegen en eraf komt is ze nog steeds even erg mank. Ook drinkt ze de laatste dagen opeens meer en de onrust lijkt erger. Gisteravond was het echt erg. Ik was ervan in paniek geraakt. Misschien zijn het bijwerkingen maar dat kan ik nooit zeker weten omdat het ook gewoon bij haar leeftijd kan horen. Maar sinds tweede prik zie ik dus geen enkel voordeel. "

He gadver. Meer drinken (en plassen) schijnt een bijwerking te zijn. Wel raar dat ze meer drinkt, maar het er niet uitplast. 

Is de librela geen wondermiddel, werd mij op het hart gedrukt door de da. Op fb zie ik ook een tweedeling. Bij een groep honden waarbij het fantastisch werkt, en een groep waarbij het (nog) niet werkt en/of bijwerkingen geeft. Ik ben er ook nog niet echt uit. Dave vind ik heel wisselend. Sinds het stoppen en daarna verminderen vd gabapentine, vind ik hem ook onrustiger. Ik denk dat dit meer met de gaba te maken heeft en niet met de librela. Nu nog de rimadyl afbouwen. Ik houd mn hart vast. Simba voelt zich wel oke. Maar hij had het niet zo heel erg zwaar. Hij heeft artrose aan zijn linker voorpoot, maar met de rimadyl redde hij zich wel. Alleen vind ik het verhaal van Librela beter (minder schade aan de nieren). Soms denk ik wel dat ik mogelijk te snel begonnen bent, aangezien alle bijwerkingen en verloop vd librela nog niet bekend is. 

Zou het niet zo kunnen zijn dat Shep op aan het raken is? Of is anders fysio/aquatherapie niks voor haar? Om de spieren etc steviger te maken.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Dubbel

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Ahhh dat springen herken ik! Niet met de stoeprand maar wel met boomstammen in het bos bijv, inderdaad vooral als het al een beetje schemerig wordt. En dan te hoog erover springen en omrollen, aww.
 
Kim is wel onrustig 's avonds, maar dat is voor ons niet anders dan normaal behalve dat het nu 's avonds is ipv overdag. Ze is een border collie dus we kennen haar niet anders dan onrustig. Als ze overdag de hele dag heeft liggen slapen, wil ze 's avonds wat gaan doen, en doen we dat niet, dan blijft ze rondjes lopen en ons aankijken. (nu ligt ze me ook aan te staren ;-) Tijd om te gaan wandelen). Maar dat deed ze vroeger dus ook haha, het is alleen naar de avond geschoven.
 
Als je hond dat eerder niet deed, kan ik me voorstellen dat het heel vervelend is. Wij vinden het ook vervelend maar we zijn er aan gewend, het betekent dat het tijd is voor een wandeling. "

Bij Shep is dat onrustig toch meer beginnende dementie en als het bij rond lopen en mij aankijken zou blijven zou ik er geen moeite mee hebben maar het uit zich in hijgen. En hard hijgen en ik krijg stress van het geluid maar ook omdat het erg frustreert omdat ik haar niet kan helpen.  De nacht gaat goed als ik op de bank slaap. Ze heeft inmiddels geplast. Maar nu kwam ze na het plassen moeilijk overeind. Ik ben toch zo bang. Heb veel angst en spanning van piekeren of ik wel het juiste moment dat het klaar is kan bepalen. Bang dat ik niet verder kan zonder haar. Ik heb chronische migraine die het denken en zorgen niet goed doet. Inmiddels ook ischias van bank slapen en regelmatig Shep tillen en vd spanning denk.

Schrik jij ook van ieder ding dat je niet gewend bent van Kim?

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" He gadver. Meer drinken (en plassen) schijnt een bijwerking te zijn. Wel raar dat ze meer drinkt, maar het er niet uitplast. 
Is de librela geen wondermiddel, werd mij op het hart gedrukt door de da. Op fb zie ik ook een tweedeling. Bij een groep honden waarbij het fantastisch werkt, en een groep waarbij het (nog) niet werkt en/of bijwerkingen geeft. Ik ben er ook nog niet echt uit. Dave vind ik heel wisselend. Sinds het stoppen en daarna verminderen vd gabapentine, vind ik hem ook onrustiger. Ik denk dat dit meer met de gaba te maken heeft en niet met de librela. Nu nog de rimadyl afbouwen. Ik houd mn hart vast. Simba voelt zich wel oke. Maar hij had het niet zo heel erg zwaar. Hij heeft artrose aan zijn linker voorpoot, maar met de rimadyl redde hij zich wel. Alleen vind ik het verhaal van Librela beter (minder schade aan de nieren). Soms denk ik wel dat ik mogelijk te snel begonnen bent, aangezien alle bijwerkingen en verloop vd librela nog niet bekend is. 
Zou het niet zo kunnen zijn dat Shep op aan het raken is? Of is anders fysio/aquatherapie niks voor haar? Om de spieren etc steviger te maken. "

ja ik ben ook bang dat Shep aan het opraken is. Word er niet goed van. Maar zoals ik al schreef loopt ze nog wel 3 kwartier mee. Wel traag maar dan zie ik haar genieten van het snuffelen. Wordt ook nog enthousiast van bijvoorbeeld kliko aan straat zetten en als ik thuis kom enzo. Dus vind haar dan weer te goed om in te laten slapen. Blijft lastig. Vandaag had ze trouwens niet heel veel gedronken. Inmiddels wel geplast gelukkig. Morgen met auto met vriendin naar bos en terras. Is steeds weer afwachten hoe dat weer gaat. En nee op de leeftijd v Shep kan librela geen wonderen meer doen. Maar ik vond het al fijn dat ze opeens weer zonder mank van de bank af kwam. Afwachten maar weer. Denk bij Shep eerder spieren probleem dan artrose en daar doet librela natuurlijk niks voor.

honden page profiel tango-golftango-golf

honden foto van tango-golf

Dag dierenvrienden,ter info inspuiting gekregen op07/09/2021 helaas help het niet bij mijn hond.
groeten tango- golf.

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Dag dierenvrienden,ter info inspuiting gekregen op07/09/2021 helaas help het niet bij mijn hond.
groeten tango- golf. "

Hoe oud is je hond?

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Vandaag contact met da gehad omdat ik bij 1e injectie volgende dag al resultaat zag en nu niets. Hij zegt librela is voor chronisch pijn aan gewrichten en dat Shep nu misschien iets gedaan heeft waardoor ze weer meer pijn heeft. Blijft lastig.

honden page profiel tango-golftango-golf

honden foto van tango-golf

Dag Caroline,mijn hond is 11 jaar.
gr tango-golf.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Vandaag contact met da gehad omdat ik bij 1e injectie volgende dag al resultaat zag en nu niets. Hij zegt librela is voor chronisch pijn aan gewrichten en dat Shep nu misschien iets gedaan heeft waardoor ze weer meer pijn heeft. Blijft lastig. "

Ah lastig. Ja, dat zou kunnen.

Hier is het rare 'krullen' met de rug weer helemaal weggetrokken en nu staat ze heel stabiel, dus werkt toch uiteindelijk wel... maar waarom het dan eerst twee weken tot meer last leidt, geen idee. Misschien zelfde, dat ze iets raars doet bij geen pijn waardoor ze het eigenlijk te gek maakt?

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Ah lastig. Ja, dat zou kunnen.
Hier is het rare 'krullen' met de rug weer helemaal weggetrokken en nu staat ze heel stabiel, dus werkt toch uiteindelijk wel... maar waarom het dan eerst twee weken tot meer last leidt, geen idee. Misschien zelfde, dat ze iets raars doet bij geen pijn waardoor ze het eigenlijk te gek maakt? "

Ja misschien omdat Kim nu op de artrose plaatsen geen pijn heeft, ze anders gaat bewegen en dan op andere plekken even last krijgt. Dat alles zich weer aan moet passen ofzo. Blijft gissen he.

Ikzelf ben constant aan het wikken en wegen. Gisteren fijn gehad in het bos. 3 kwartier gewandeld waarbij ik zie dat ze van het snuffelen echt wel geniet, op terras geluncht en dan blijft ze ook constant staan want moet alles zien en ook nog in de auto gebalanceerd. Vannacht goed geslapen omdat ik op de bank was gebleven. Had ik laatst niet gedaan vanwege mijn ischias maar dan spookt ze hele nacht. Maar vandaag was het naar. Ik moest werken. Vanmorgen zag ik op camera dat ze opeens weer zelf op de bank probeert te springen wat ze allang niet meer zelf doet. Ze zat er nipt op en viel dus achterover. Aan eind van mijn dienst zie ik dat ze niet uit haar mand kan komen, paniek en spartelen. Kwam thuis en zag dat ze door die paniek haar plas had laten lopen. Zo sneu. Ze heeft tegenwoordig vaker moeite met die mand en is nog wel een orthopedische. Heb hem buiten gegooid en die komt er niet meer in. Als ik thuis ben ligt ze er nooit in maar als ik werken ben is het haar veilige plek. Op dit moment gaat er denk evenveel wel als niet goed. Maar hoe lang nog.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ach gos. Wat sneu. Ik zweer bij kindermatrasjes. Iets hoger vd grond, lang en wat harder. Dekbedje met fleeckleed of overtrek erover heen en snurken maar. Kunnen ze ook beter dooe opstaan. Misschien een ideetje. 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

" Ach gos. Wat sneu. Ik zweer bij kindermatrasjes. Iets hoger vd grond, lang en wat harder. Dekbedje met fleeckleed of overtrek erover heen en snurken maar. Kunnen ze ook beter dooe opstaan. Misschien een ideetje.  "

Ja ik was al van plan wat oude kleedjes met een dekbed er bovenop neer te legge. Dat heb ik allemaal nog in huis want voorheen had ze zo'n grote kunststof mand met een dekbed erin. Maar denk dat ze er niet op gaat hoor. Zoals ik al schreef als ik thuis ben ligt ze liefst naast me op de bank en anders op het kleed. Ala ze alleen is voelt ze zich fijner in een mand want wil haar kop dan op die rand leggen. Ik heb nu weer beneden geslapen en dan slaapt ze gewoon heerlijk door op het kleed. Vandaag moet ik werken van 14.30 tot 22.00. Maar weer zien. Mee naar werk vindt ze niet meer leuk.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik zit er had aan te denken geen 3e te halen voor Dave. Heb niet echt het gevoel dat het echt helpt. Maar vind het ook lastig om dit te zien omdat de da ook wilde dat ik afbouwde met de gabapentine. Wat overigens niet gelukt is. Ipv 2x dgs 2 tabl zit hij nu op 3x dgs 1 tabl. Maar ik ga weer terug naar 2x dgs 2. Dus misschien even kijken hoe dit dan gaat, want ik vind hem erg wappie aan zijn achterhand met zijn staart als zijn roer. Die staart is hij overigens compleet aan het kapotbijten. Maar dat heeft hij in het verleden ook gedaan. Ben blij dat de zomer bijna voorbij is. Jeetje, wat is dit lastig om te bepalen joh. Omdat er zoveel factoren meespelen, waaronder een financiële. 

 

Bij Simba is het fantastisch. Hij is zo leuk en de clown is weer helemaal terug. Niet meer aan de gabapentine en sinds vandaag halfje minder rimaldyl en kijken wat er gebeurd. Heb het gevoel dat het bij hem wel goed werkt. Maar ook dat is misschien de stop met gabapentine wel. Hij geniet nu helemaal van de wandelen. Met linksvoor artrose en een tplo operatie afgelopen januari. Op zijn 12e mag ik niet klagen.  Afwachten wat er gebeurd zonder rimadyl 

pagina 10 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12
Volgende forumvraag: Heel veel blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^