Librela injectie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

546897.jpg

Lieve forum lezers,

Morgen om 17:15 krijgt Kenji (10 jr en 10 maanden) zijn eerste Lebrela injectie voor zijn heftige artose aan zijn ellebogen. Hij kan niet tegen Galliprant en Metacam ik hoop dat dit een goed alternatief is. Ik gebruik ook Groenlipmossel en MSM maar dat doet tot nu toe nog niets voor hem en hij is nog te allert om afscheid van hem te moeten gaan nemen. Zijn er al goede resultaten bekend van deze nieuwe injecties ?

www.hondenpage.com

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Is nog niet zo lang op de markt, het is een pijnstiller voor een maand, het is zeker waard om het uit te proberen. Resultaten zijn nog niet veel van bekend...wel in het onderzoek. 

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

" Is nog niet zo lang op de markt, het is een pijnstiller voor een maand, het is zeker waard om het uit te proberen. Resultaten zijn nog niet veel van bekend...wel in het onderzoek.  "

Hoi Willemijn daarom ga ik het ook proberen. Kenji is zo ziek geweest en dat kon niet alleen van zijn ellebogen zijn. Hij was 6 dagen zo ontzettend aan de diarree het was gewoon water, het is een wonder dat hij dit overleeft heeft. Ik was direct met al zijn medicijnen gestopt naar een homopaat gegaan daar heeft hij alle kruiden en ontgifting gekregen voor 4 weken en daar is hij zo ontzettend van opgeknapt dat eigenlijk alleen het manklopen is overgebleven. Afgelopen zondag toch even naar het strand geweest daarna kon hij niet meer opstaan. Door de ontgifting kan hij gelukkig nu wel een aantal dagen tegen de Metacam en zie ik redelijk voorruitgang dus ik heb goede hoop dat de injectie gaat helpen. Ik zal wekelijks op dit forum zijn voorruitgang of achteruitgang bij gaan houden. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Sandra,  persoonlijk heb ik geen ervaring met injecties bij artrose.

Een vriendje van Pepijn, een Jack Russel heeft wel zeer goed gereageerd op acupunctuur. Dat was echt een wonder. Wij geloofden er niet in, de hond uiteraard ook niet. Maar na een paar behandelingen hoefde hij geen pijnstilling meer te gebruiken. Een paar jaar later gewoon van ouderdom overleden.

Ik wens je succes met het nieuwe middel.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

geen ervaring en aangezien hiervoor laboratorium beagles gebruikt zijn, zou ik er denk ik niet aan beginnen

https://www.animalrights.nl/honden-en-katten-laboratoria

 

Je zou ook nog aan goudacupunctuur kunnen denken, daarbij worden goudstaafjes op zo'n manier geplaatst dat de hond geen of veel minder pijnklachten heeft. Dit is een eenmalige behandeling zodat de hond geen belastende pijnstillers of veel minder daarvan nodig heeft.

 

https://www.holistischdierenarts.nl/goudkorrels-implanteren/

 

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" geen ervaring en aangezien hiervoor laboratorium beagles gebruikt zijn, zou ik er denk ik niet aan beginnen
https://www.animalrights.nl/honden-en-katten-laboratoria
 
Je zou ook nog aan goudacupunctuur kunnen denken, daarbij worden goudstaafjes op zo'n manier geplaatst dat de hond geen of veel minder pijnklachten heeft. Dit is een eenmalige behandeling zodat de hond geen belastende pijnstillers of veel minder daarvan nodig heeft.
 
https://www.holistischdierenarts.nl/goudkorrels-implanteren/
 
  "

Ik zou zeggen, wees de laboratoriumbeagles dankbaar en maak fijn gebruik van het middel. Wees blij dat er daadwerkelijk onderzoek naar is gedaan. Dat is bij de tienduizenden nietszeggende kruiden die op de markt zijn wel anders. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik zou zeggen, wees de laboratoriumbeagles dankbaar en maak fijn gebruik van het middel. Wees blij dat er daadwerkelijk onderzoek naar is gedaan. Dat is bij de tienduizenden nietszeggende kruiden die op de markt zijn wel anders.  "

ja daar verschillen we dan van mening over, soms kom je er misschien nog niet onderuit dat je iets moet geven waar vroeger lab dieren voor gebruikt zijn, maar om dit fenomeen maar te laten bestaan vind ik niet ok. 

Een nietszeggend kruid?hp-shiny Over veel kruiden is best veel studie bekend, maar dat is weer een ander onderwerp.

Goudacupunctuur vind ik dan persoonlijk een fijnere keuze voor pijnbestrijding. Ik wilde alleen wijzen dat die mogelijkheid er is.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Er is altijd wel wat te zeggen over medicatie die men geeft aan dier en mens....tuurlijk hopen we dat het eens niet meer nodig is dat er proeven worden gedaan op mens en dier voor men het middel inzet......mijn hond heeft een week geleden Dexa-ject (dxamethason) gehad, 1 injectie,  dit middel gebruikt men nu ook bij covid 19 ....met uitstekende resultaten, je zal het maar nodig hebben....je kan zeker er voor kiezen om het niet te geven...maar wat dan...

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Ik ben heel benieuw of het effect heeft. Laat je het even weten?

Zou ook een oplossing kunnen zijn voor Amélie met haar artrose klachten.

Dus...ik volg!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Er is altijd wel wat te zeggen over medicatie die men geeft aan dier en mens....tuurlijk hopen we dat het eens niet meer nodig is dat er proeven worden gedaan op mens en dier voor men het middel inzet......mijn hond heeft een week geleden Dexa-ject (dxamethason) gehad, 1 injectie,  dit middel gebruikt men nu ook bij covid 19 ....met uitstekende resultaten, je zal het maar nodig hebben....je kan zeker er voor kiezen om het niet te geven...maar wat dan... "

we zouden ons in elk geval meer moeten concentreren op hoe osteoporose of welke ziekte dan ook, ontstaat ipv voor het grootste deel te vertrouwen op behandeling van symptomen achteraf. We leren steeds meer bij. Al bij het fokken van honden zouden we moeten gaan voor alle kennis die we hebben. Bij het geval van osteoporose kunnen erfelijke factoren meespelen, overbelasting, verkeerde voeding met bijv. vit.D gebrek, verkeerde calcium fosforverhouding e.d. 

 

Maar medicatie zal vast ook nodig blijven, bijv. bij blessures.

 

Moeten daarvoor vele dieren, het aantal wordt geschat op 192 miljoen! dieren wereldwijd, misbruikt worden? 

https://www.animalrights.nl/vervang-dierproeven/proefdieren

 

Er zijn inmiddels ook alternatieven waarbij geen dierenleed veroorzaakt wordt, en hopelijk schaft men het hele proefdiergedoe af binnen afzienbare tijd.

https://proefdiervrij.nl/welke-proefdiervrije-alternatieven-zijn-er#

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Dobry, daar gaat dit topic nu toch niet over, de topicopener vraagt of er nog anderen zijn die deze injectie krijgen en of er goede resultaten zijn...open anders eens een topic over dit onderwerp van je....vaak ontstaat arthrose met het ouder worden of door een trauma, bijvoorbeeld een meniscus beschadiging of kruisbandletsel....of zware beroepen daar ontstaat arthrose ....en kan men het niet voorkomen.   Hier een hond met een trauma gehad, een stamcelbehandeling gehad voor arthrose, topicopener haar hond is daar te oud voor...mijn hond kwam uit een goede fokkerij, arthrose en daar gaat het om voor de topicopener kan altijd ontstaan.  En voeding heeft daar geen invloed op.

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Hi Sandra,

Je zou op FB kunnen kijken bij de groep Librela experiences of bij Holly's Army. Daar zijn veel ervaringen te lezen.

Zelf heeft mijn hond, morgen wordt hij 2 jaar, nu 2 injecties gehad. Hij zou artrose hebben volgens DA maar de orthopedisch DA zegt daarvan op de foto niets te zien. Ook niet van HD. Wel heeft hij een erg pijnlijke rug waarvoor in augustus een ct scan wordt gemaakt. Hopelijk kunnen we dan vaststellen wat er mis is met hem.

Of de Librela voor hem wat doet is lastig vast te stellen omdat niet zeker is of hij wel gewrichtspijn of artrose of osteoporose heeft. Het doet vooralsnog weinig voor hem helaas.

Hopelijk helpt het jouw mooie lieve hond wel :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dobry, daar gaat dit topic nu toch niet over, de topicopener vraagt of er nog anderen zijn die deze injectie krijgen en of er goede resultaten zijn...open anders eens een topic over dit onderwerp van je....vaak ontstaat arthrose met het ouder worden of door een trauma, bijvoorbeeld een meniscus beschadiging of kruisbandletsel....of zware beroepen daar ontstaat arthrose ....en kan men het niet voorkomen.   Hier een hond met een trauma gehad, een stamcelbehandeling gehad voor arthrose, topicopener haar hond is daar te oud voor...mijn hond kwam uit een goede fokkerij, arthrose en daar gaat het om voor de topicopener kan altijd ontstaan.  En voeding heeft daar geen invloed op. "

ja sorry voor min of meer offtopic, al denk ik dat het voor iemand wel goed  is om bij stil te staan mocht ze dat nog niet gedaan hebben. Vaak besef je niet wat er achter je keuzes staat, vandaar dat ik het belangrijk vond het te melden. Ik zou dat zelf in elk geval fijn vinden voordat ik een nieuw medicijn op mijn hond ga uittesten.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" ja sorry voor min of meer offtopic, al denk ik dat het voor iemand wel goed  is om bij stil te staan mocht ze dat nog niet gedaan hebben. Vaak besef je niet wat er achter je keuzes staat, vandaar dat ik het belangrijk vond het te melden. Ik zou dat zelf in elk geval fijn vinden voordat ik een nieuw medicijn op mijn hond ga uittesten.
 
  "

Helemaal geen gek idee om eens zo,n topic aan te maken....   kijk Dobry, het medicijn dexamethason wat nu op covid19 patienten wordt gebruikt, die op de ic liggen, dacht je dat de partners daar aan denken ? Ook ik niet, Ogin krijgt medicatie levenslang, zonder zal ze het niet redden....ik ben dankbaar dat het medicijn onderzocht is en helpt.    En ook ik hoop zeker dat het eens niet nodig zal zijn om het op dier en mens, ook op mens eerst te testen of het helpt of niet....wanneer men geen medicatie nodig heeft zal men zeker als men er niet voor staat denken aan al die dierproeven die dieren moeten doormaken, en vergeet ook mensen niet waar het bij getest wordt....als men er voor staat en het levensreddend is, wat doe je dan.    Dobry ik begrijp je zeker wel hoor, maar als het jezelf betreft, je dier je kind of partner...en een discussie hierover, alleen maar goed maar in een ander topic.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Sandra haar hond heeft ernstige arthrose, ze vraagt reacties hier of er honden zijn die deze injectie krijgen en of ze er baat bij hebben, dan gaan we geen discussie aan of je dat wel moet doen omdat het waarschijnlijk op dieren uitgeprobeerd is....zonder deze injecties zal ze waarschijnlijk haar hond kwijt raken, ze heeft al veel geprobeerd...ik hoop echt dat de injectie haar hond zal helpen.....

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

" Ik ben heel benieuw of het effect heeft. Laat je het even weten?
Zou ook een oplossing kunnen zijn voor Amélie met haar artrose klachten.
Dus...ik volg! "

Ja ik ga het zeker hier plaatsen hoe het met Kenji gaat, hij heeft zojuist zijn eerste injectie gekregen. 

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

" Hi Sandra,
Je zou op FB kunnen kijken bij de groep Librela experiences of bij Holly's Army. Daar zijn veel ervaringen te lezen.
Zelf heeft mijn hond, morgen wordt hij 2 jaar, nu 2 injecties gehad. Hij zou artrose hebben volgens DA maar de orthopedisch DA zegt daarvan op de foto niets te zien. Ook niet van HD. Wel heeft hij een erg pijnlijke rug waarvoor in augustus een ct scan wordt gemaakt. Hopelijk kunnen we dan vaststellen wat er mis is met hem.
Of de Librela voor hem wat doet is lastig vast te stellen omdat niet zeker is of hij wel gewrichtspijn of artrose of osteoporose heeft. Het doet vooralsnog weinig voor hem helaas.
Hopelijk helpt het jouw mooie lieve hond wel :-) "

Bedankt voor de tip ik ga deze facebookgroep zeker volgen.

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

" Sandra haar hond heeft ernstige arthrose, ze vraagt reacties hier of er honden zijn die deze injectie krijgen en of ze er baat bij hebben, dan gaan we geen discussie aan of je dat wel moet doen omdat het waarschijnlijk op dieren uitgeprobeerd is....zonder deze injecties zal ze waarschijnlijk haar hond kwijt raken, ze heeft al veel geprobeerd...ik hoop echt dat de injectie haar hond zal helpen..... "

Ik heb inderdaad al heel veel geprobeerd ik weet dat Kenji al vanaf 7 maanden pijnlijke ellebogen heeft dus hij heeft het nog heel lang vol gehouden hij is inmiddels 10 jaar en 10 maanden maar hij loopt nu stapsvoet hij wil wel rennen maar hij kan het gewoon weg niet dus ik hoop dat met deze injectie hij weer een beetje kan huppelen. Door de middelen van de homopaat kan hij wel de afgelopen dagen tegen Metacam zonder braken en ik zie hem al een beetje opknappen alleen het lopen gaat nog heel erg slecht. Vandaag begonnen met de injectie en Flexadin dus ik hoop dat hij beter gaat lopen. Ik hou je op de hoogte. 

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

Kenji heeft vanavond zijn eerste injectie gehad als deze nog geen effect geeft dan moet ik deze injectie over een maand herhalen. Ik heb heb ook Flexadin meegekregen en voor de eerste periode nog Metacam erbij. Gelukkig reageert hij de afgelopen dagen wel goed op Metacam zonder te braken ik denk door de homoepatische middelen om zijn maag, nier en darmen schoon te maken. Ook staat hij op ander voer Darf vol Lam hier zit geen Kip en Rund in en is een makkelijker vervanger voor vers vlees en daar doet hij het super goed op, want ook kon hij niet meer tegen vers vlees, dus ik hoop sinds vandaag de goede kant op te gaan, want ik ben nu met hem aan het dokteren sinds 25-06-2021 en dag en nacht eigenlijk met hem wakker door de pijnscheuten die hij heeft of de hele gang lag onder de diarree kon hij niets aan doen maar je wil af en toe dat ze kunnen praten. Als wij zo'n erge uitdroging hadden zoals Kenji dan hadden we er niet meer geweest het is een taaie. Ik en de dierenarts vinden hem ook nog te goed om eventueel aan een andere keuze te moeten gaan denken, dus we gaan heel hard duimen dat het beter gaat met hem de komende weken.

 

Groetjes Sandra

 

Voor wie geïntresseerd is in het voer, hier volgt er een stukje over. 

Darf Vol Bites Brokken – Lam

Op zoek naar een natuurlijke hondenbrokken? Darf Vol Brokken Lam is een koud geperst 100% natuurlijke hondenbrok, afkomstig van de biologische slager de Groene Weg slagerij (Darf). De verantwoorde én makkelijke vervanger van vers vlees. Vol bites brokken is een hoogwaardige hondenvoeding voor een zeer nette prijs. Deze glutenvrij hondenbrok zijn een gezonde en complete voeding voor de volwassen hond met maar liefst 60% vlees aandeel. Door de hoogwaardige en goed opneembare ingrediënten lijkt deze samengesteld dan ook sterk op de oorspronkelijke natuurlijke voeding van honden en hun genetische voorouder, de wolf, wiens voeding voornamelijk bestaat uit spiervlees en botten van prooidieren en aas. Je kan de Darf Vol bites brokken lam ook met vers warm water samenvoegen.

 • 60%: lamsvlees, lamsbot, lamsorganen en bio eieren
 • 15% gedroogde wortel rauw
 • 14% gedroogde appel rauw
 • 5% gierst
 • 2% krill
 • 2% kokosolie
 • 1% brandnetel
 • Natuurlijk vitamines en mineralen preparaat: 0.5%, vocht 0,5%

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Grote zorg voor je....ik blijf je volgen, hoop echt dat de injectie gaat werken en ook de rest, de voeding en de supplementen..laughing  

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Kim heeft vorige week voor het eerst ook deze injectie gehad. Ik begrijp van de dierenarts dat je het maandelijks moet herhalen. Ze lijkt sinds vandaag minder last te hebben, maar even zien of we verschil merken met alleen metacam.

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden

honden foto van Shadowthegolden

Volgens mij krijgen een aantal honden van Kfaaf dit ook, waar nsaid niet kunnen en zij 'spreken' er goed over tot op heden 

 

https://www.facebook.com/172758699895842/posts/1184078642097171/

 

https://www.facebook.com/172758699895842/posts/1180484312456604/

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik volg ook, is dat er ook voor mensen?

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden

honden foto van Shadowthegolden

" Ik volg ook, is dat er ook voor mensen? "

Helaas  nog niet ;) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ik volg ook, is dat er ook voor mensen? "

Nee , maar ze zijn wel al bezig met stamcelbehandelingen voor arthrose...voor mensen..daar zijn ze al een poos mee bezig, Bams heeft een stamcelbehandeling gehad en toen waren ze er al mee bezig en dat is al 9 jaar geleden....met uitstekende resultaten.

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

" Grote zorg voor je....ik blijf je volgen, hoop echt dat de injectie gaat werken en ook de rest, de voeding en de supplementen..   "

Dank je wel schatje,

Kenji is zo'n lieverd heb alles voor hem over dus ik hoop echt dat dit werken.

Groetjes Sandra

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

" Kim heeft vorige week voor het eerst ook deze injectie gehad. Ik begrijp van de dierenarts dat je het maandelijks moet herhalen. Ze lijkt sinds vandaag minder last te hebben, maar even zien of we verschil merken met alleen metacam. "

Hoi Kim, de dierenarts vertelde mij vandaag als het deze maand niets doet moet ik het nog 1 keer herhalen als het dan nog niets doet dan heeft het geen effect en helpt het wel dan is het maandelijks een herhaling. Jij geeft er ook Metacam bij dagelijks ?

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

" Volgens mij krijgen een aantal honden van Kfaaf dit ook, waar nsaid niet kunnen en zij 'spreken' er goed over tot op heden 
 
https://www.facebook.com/172758699895842/posts/1184078642097171/
 
https://www.facebook.com/172758699895842/posts/1180484312456604/
  "

Dat zijn goede berichten, ik hoop dat het bij Kenji ook zo goed aanslaat.

honden page profiel Sandra BolSandra Bol

honden foto van Sandra Bol

" Helaas  nog niet ;-)  "

Inderdaad ik weet af en toe niet meer hoe ik moet lopen, ik ga denk ik maar de Groeplipmossel van Kenji opmaken coolcool

honden page profiel AureliaAurelia 2 doggies

honden foto van Aurelia

" Hoi Kim, de dierenarts vertelde mij vandaag als het deze maand niets doet moet ik het nog 1 keer herhalen als het dan nog niets doet dan heeft het geen effect en helpt het wel dan is het maandelijks een herhaling. Jij geeft er ook Metacam bij dagelijks ? "

Oh ja dat is logisch, als het niet werkt dan heeft steeds blijven gebruiken geen zin.

 

Ja a Kim krijgt ook metacam, daar doet ze het op zich heel goed op. Maar ze is  17 en klachten aan het bewegingsapparaat zijn helaas niet te voorkomen, dus alles wat helpt... De dierenarts zegt dat ze beide tegelijk mag. Als het werkt natuurlijk.

pagina 1 van 12 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Volgende forumvraag: Artrose of verveling van de hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^