Meer info aub

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EllaElla

Hallo, 

 

ik ben een aantal weken bezig met het opzoeken van waar ik best een puppy kan aankopen. We hebben een voorkeur voor new foundlander, Sint Bernard of benner senner... een Beagle is ook nog niet uitgesloten maar willen eerder een hond die toch wat tegen kouder weer kan. We zouden een huisje voor de hond bouwen in onze grote tuin waar hij steeds terecht zou kunnen. Miss aansluitend aan een hok zodat hij ook voor de optie buiten slapen kan kiezen. Hier komt zeker ook verwarming in voor de koude dagen. Dat huis zal er ongeveer binnen een half jaar staan dus nog voldoende tijd om erover na te denken.

Mijn vraag is nu... lijkt dit jullie oké voor dit hondenras? 
Hebben jullie adresjes waar we langs kunnen gaan om een pup te kopen? 
Indien iemand uit onze buurt een hond van dit ras heeft, en deze eens wil uitlenen voor een wandeling of iemand weet die dat oké zou vinden. Zo kunnen we al wat kennis maken met dit ras want we kennen dus niemand met honden. Of andere ideeen zijn ook welkom! 

Alvast bedankt! 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Een beagle zou ik dan  niet adviseren,  dat zijn meute honden en zal het verschrikkelijk vinden om alleen in een  tuin te zitten.

Beagles staan ook bekend om hun stem geluid en kunnen flink joelen laughing

 

Maar in principe is geen enkele hond geschikt om alleen te moeten leven.

Het zijn wel echt roedel dieren die behoefte hebben aan  gezelschap. 

 

Of is de tuin alleen voor de nachten en mad de hond overdag.met jullie samen zijn?

 

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mag de hond overdag wel gewoon bij jullie zijn? Of moet het altijd buiten verblijven, en laten jullie hem af en toe uit en doen een spelletje met hem? 

 

Honden zijn roedeldieren, ze zijn het liefst bij hun mens, en hoewel het ene ras er meer geschikt voor is buiten te leven dan het andere, hebben ze nogsteeds de behoefte om bij hun baasjes te zijn. 

 

Wat is de reden dat jullie een hond willen? Om te waken? Voor gezelschap? Voor een bepaalde sport? 

 

Wat zouden jullie er mee ondernemen? Moet de hond veel alleen zitten ed?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Het zou kunnen, maar geen enkele hond zit graag alleen. Hou er dus rekening mee dat ze misschien liever in huis vertoeven bij het gezin dan alleen buiten.

 

Waarom willen jullie graag een hond?

Wat zijn jullie van plan om met de hond te dien?

Alle honden hebben door de dag heen nood aan uitdaging en wandelen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Waarom mag de hond niet in huis?

Als ik het zo lees, 'een grote tuin met een hokje' erin, misschien moet je gewoon twee geitjes kopen! 

Dibond –Twee Geitjes op Boomstam– 60x40 Foto op Aluminium (Wanddecoratie van metaal)

Geitjes blaffen niet, hebben héle kleine keuteltjes, hoeven niet uitgelaten te worden en willen niet graag bij je in de huiskamer zitten met hun hoofd op je schoot. 

 

honden page profiel EllaElla

" Waarom mag de hond niet in huis?
Als ik het zo lees, 'een grote tuin met een hokje' erin, misschien moet je gewoon twee geitjes kopen! 

Geitjes blaffen niet, hebben héle kleine keuteltjes, hoeven niet uitgelaten te worden en willen niet graag bij je in de huiskamer zitten met hun hoofd op je schoot. 
  "

 

honden page profiel EllaElla

"   "

Haha Jantien. Op zo’n domme reactie zat ik nu echt te wachten. Misschien moet je het eerst eens vriendelijk proberen. Het huis(je) dat gezet wordt is echt wel ruim. Er komt een keuken in en tv met meubel. Overdag zou de hond gewoon binnen in huis (de keuken) kunnen lopen indien hij daar dan ook zin in heeft. En nee het is niet mijn bedoeling om hem door het ganse huis te laten lopen. Ik denk dat hij keuze genoeg heeft zo.  De tuin wordt volledig afgezet. Er zijn honden die op appartementjes moeten leven, zonder grote tuin. Wel dat vind ik pas zielig. En waarom zou ik geiten moeten nemen, en die dan wel buiten zetten in de kou? We hebben 2 kindjes en die spelen bijna altijd buiten. Omdat buitenlucht gezonder is dan steeds binnen te zitten en omdat ze daar voldoende beweging hebben. Het is de bedoeling onze hond mee te betrekken bij het gezin, mee op uitstap te gaan, we gaan veel naar het bos. Hebben een vijver waar hij af en toe kan zwemmen. We willen een brave lobbe waarmee we kunnen knuffelen, geen waakhond. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je hebt twee kindjes, al eens gekeken naar de grote zwitserse sennen hond?

Gouden karakter voor kinderen. Maar behoeven wel een goede maar liefdevolle opvoeding, anders worden ze nogal lomp en onbenullig.

honden page profiel EllaElla

Bedankt Ukkepuck, 

ga het zeker eens opzoeken. 

groetjes! 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ik denk de berner sennenhond, met voldoende vacht en lichaamsvet om buiten te leven., gefokt als erf hond  en veedrijver. maar zeer zeer mensgericht,  dus zeker een familiehond die niet alleen buiten moet leven al kan deze hond het wel. Als je een goede treft, dan is het een lobbes, lief voor kinderen en totaal niet scherp. Ook deze hond heeft overigens goede opvoeding nodig,

Maar ik wil je meegeven. Twee kindjes. Een hond is never en nooit kinderspeelgoed. Een hond is een eigen persoonlijkheid en je zal welke hond dan ook, nooit maar dan ook nooit alleen kunnen laten met een kind jonger dan pakweg 12 jaar en dat is dan nog volledig afhankelijk van het kind,. En zeg niet, dat zal onze hond nooit doen, daar zijn heel veel mensen en kinderen en dus de hond ook de dupe van geworden. (Het bekende verhaal, mijn hond zal mijn kind nooit iets doen........totdat hij bijt en goed bijt......bij het zoveelste nietje in zijn oor pas...). een hond is tolerant, mits goed opgevoed, maar ook daar zijn grenzen aan. 

Een kennis van ons had een kindje, ze ging even de was ophangen, gekrijs van buiten, hond had het kind in het gezichtje gebeten. Hond had zware oorontsteking en waarschijnlijk heeft het kindje aan dat oor gezeten. Waar gebeurd ik ken de mensen, de hond en het kind. Eigenaar moest de hond maar in laten slapen. Ze  hebben het niet gedaan, hulde hiervoor, want zoals de baas zelf zei, ik had ze nooit alleen moeten laten,

Als ik je bericht zo lees, heb je 0,0 ervaring met honden, ga eerst eens een aantal hele goede boeken lezen over honden gedrag en opvoeding, kind en hond ed.  Media boekservice kan je adviseren over wat een goed boek is. Een hond opvoeden is niet zo maar tussen door te doen! 

Je hebt een half jaar de tijd, dat is top om je in te lezen. Ga contact opnemen met de rasverenigingen, googlen, ga mee op wandelingen die daar georganiseerd worden en praat met de eigenaren, dat is goede voorbereiding.

Wil je dan nog steeds een hond.

De Beagle is nooit geschikt als buitenhond, is een echte roedelhond en veel te dunne vacht voor een koud en nat jaargetijde en de hitte.

De grote honden die je noemt, ja die kunnen maar informeer goed naar de giga vele erfelijke afwijkingen die er in deze rassen zitten, veel hd, ed, nierproblemen, dit is wat ik zo op kan noemen bij de bernersennenhond, hartproblemen bij de Sint Bernhard.. 

Verder. Dan ga je op zoek naar een Fokker die bij de rasvereniging als goede Fokker bekend staat, die onderzoeken doet naar erfelijke gebreken. Dit geeft geen garantie, maar meer kans op een gezonde hond.

Heel veel plezier met jullie zoektocht,

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Haha Jantien. Op zo’n domme reactie zat ik nu echt te wachten. Misschien moet je het eerst eens vriendelijk proberen. Het huis(je) dat gezet wordt is echt wel ruim. Er komt een keuken in en tv met meubel. Overdag zou de hond gewoon binnen in huis (de keuken) kunnen lopen indien hij daar dan ook zin in heeft. En nee het is niet mijn bedoeling om hem door het ganse huis te laten lopen. Ik denk dat hij keuze genoeg heeft zo.  De tuin wordt volledig afgezet. Er zijn honden die op appartementjes moeten leven, zonder grote tuin. Wel dat vind ik pas zielig. En waarom zou ik geiten moeten nemen, en die dan wel buiten zetten in de kou? We hebben 2 kindjes en die spelen bijna altijd buiten. Omdat buitenlucht gezonder is dan steeds binnen te zitten en omdat ze daar voldoende beweging hebben. Het is de bedoeling onze hond mee te betrekken bij het gezin, mee op uitstap te gaan, we gaan veel naar het bos. Hebben een vijver waar hij af en toe kan zwemmen. We willen een brave lobbe waarmee we kunnen knuffelen, geen waakhond.  "

Waarom? Ik woon dan wel niet in een appartement zonder tuin, maar mocht ik daar wonen, ben ik er 100% zeker van dat mijn 2 herders liever samen met mij in een mini appartementje wonen, of misschien zelfs een studio, dan in een heel groot huis met tuin waar ze nooit binnen komen. Het ligt eraan wat je doet. Wij zijn 3 tot 4 uur per dag aan het wandelen, trainen 4 keer per week, fietsen, hardlopen etc etc. Dan is binnen liggen in een kleine ruimte niet erg hoor. 

 

Hier staat de achterdeur vaak open, en hoewel ze het buiten best prima vinden, zullen ze áltijd zijn waar ik ben. Dus als ik de hele dag in ons kleine halletje wil doorbrengen, zullen zij bij mij zijn. Ben ik de hele dag buiten aan het werk, zijn zij er bij. De plek waar je woont hoeft imo helemaal niks uit te maken. Niet dat ik er iets tegen heb om honden buiten te houden, maar er moet wel degelijk wat mee gedaan worden. + er bestaat gewoon de kans dat zo'n hond diep ongelukkig is buiten. Wat dan? 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Haha Jantien. Op zo’n domme reactie zat ik nu echt te wachten. Misschien moet je het eerst eens vriendelijk proberen. Het huis(je) dat gezet wordt is echt wel ruim. Er komt een keuken in en tv met meubel. Overdag zou de hond gewoon binnen in huis (de keuken) kunnen lopen indien hij daar dan ook zin in heeft. En nee het is niet mijn bedoeling om hem door het ganse huis te laten lopen. Ik denk dat hij keuze genoeg heeft zo.  De tuin wordt volledig afgezet. Er zijn honden die op appartementjes moeten leven, zonder grote tuin. Wel dat vind ik pas zielig. En waarom zou ik geiten moeten nemen, en die dan wel buiten zetten in de kou? We hebben 2 kindjes en die spelen bijna altijd buiten. Omdat buitenlucht gezonder is dan steeds binnen te zitten en omdat ze daar voldoende beweging hebben. Het is de bedoeling onze hond mee te betrekken bij het gezin, mee op uitstap te gaan, we gaan veel naar het bos. Hebben een vijver waar hij af en toe kan zwemmen. We willen een brave lobbe waarmee we kunnen knuffelen, geen waakhond.  "

 

Fijn voor de hond. Mocht de hond zich vervelen dan kan hij/zij altijd nog de TV aanzetten en zijn/haar eigen potje koken.smile In jullie huis mag hij ook in de keuken. Dat wordt een echte keukenprins/prinses.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Haha Jantien. Op zo’n domme reactie zat ik nu echt te wachten. Misschien moet je het eerst eens vriendelijk proberen. Het huis(je) dat gezet wordt is echt wel ruim. Er komt een keuken in en tv met meubel. Overdag zou de hond gewoon binnen in huis (de keuken) kunnen lopen indien hij daar dan ook zin in heeft. En nee het is niet mijn bedoeling om hem door het ganse huis te laten lopen. Ik denk dat hij keuze genoeg heeft zo.  De tuin wordt volledig afgezet. Er zijn honden die op appartementjes moeten leven, zonder grote tuin. Wel dat vind ik pas zielig. En waarom zou ik geiten moeten nemen, en die dan wel buiten zetten in de kou? We hebben 2 kindjes en die spelen bijna altijd buiten. Omdat buitenlucht gezonder is dan steeds binnen te zitten en omdat ze daar voldoende beweging hebben. Het is de bedoeling onze hond mee te betrekken bij het gezin, mee op uitstap te gaan, we gaan veel naar het bos. Hebben een vijver waar hij af en toe kan zwemmen. We willen een brave lobbe waarmee we kunnen knuffelen, geen waakhond.  "

Oké, en bedankt. Ik heb dus zeer zielige honden. Op een appartementje zonder eigen tuin. En dan nog van een ras dat bekend staat als 'heeft veel beweging nodig'.

 

Maar misschien kan jij mij iets leren? Wat hebben mijn honden dan aan een tuin? Wat is daar voor mijn honden de meerwaarde van? Zijn het een soort katten die je naar buiten trapt als je naar bed gaat of gaat werken? Zoiets? Ik begrijp het oprecht niet dus leg me eens uit.

honden page profiel EllaElla

Ja hiermee bedoel ik, hond zit alleen wanneer je gaat werken zonder buiten te kunnen... het was ook maar als reactie op het berichtje van de geit bedoeld. De omgang en tijd met de hond gaat natuurlijk boven de plaats. Ik wil maar zeggen, bij ons zal hij de keuze hebben om mee binnen te kunnen of buiten te zijn wanneer ik werken ben.  Ik zit meestal in de keuken als ik thuis ben of buiten bij de kinderen dus hij zal echt niet vaak alleen zijn. Buiten om te slapen dan. Maar dat is ook zo wanneer hij binnen zou slapen. Ik verkies daarom ook een hond die graag buiten is, en er tegen kan ipv een schoothondje. Ik probeer me zo goed mogelijk te informeren en sommige reactie’s vond ik echt nutteloos. Aan andere (zoals deze van ientje) heb je dan wel weer wat. 
Verder werkt mijn man ook thuis, en sta ik in het onderwijs dus meer tijd ook tijdens de vakanties. Maar ik zeg het, we denken erover na. Hij is nog niet gekocht ????

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Er zijn honden die op appartementjes moeten leven, zonder grote tuin. Wel dat vind ik pas zielig. 

Wat is hier zielig aan? Mijn hond heeft 2 jaar op een appartement geleefd, had enkel een balkon maar er was geen enkel plekje in huis waar hij niet mocht komen. Hij sliep mee op de slaapkamer, trippelde mee naar de badkamer, kwam snoepjes halen als ik langs de keuken de berging in ging.... En hij ging eigenlijk meer wandelen op dan we nu doen, nu we een grote tuin hebben. Vroeger gingen we ooo veel eruit op met de auto, nieuwe plekjes ontdekken, terwijl we nu vaker in de velden en het bos rondom de woning gaan wandelen. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Maar zou je dan op mijn bovenstaande vragen kunnen reageren Ella? Wellicht dat wij met een ras kunnen komen die er minder om geeft? Of het idee uit je hoofd kunnen praten als de hond daadwerkelijk niet meer ziet dan de tuin? 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ja hiermee bedoel ik, hond zit alleen wanneer je gaat werken zonder buiten te kunnen... 

Mijn honden gaan naar een oppas als ik langer dan 5-6 uur weg ben waar ze de tikd van hun leven hebben. Het idee van ze in de tuin te laten als ik er niet ben, vind ik ronduit eng tongue-out

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Dan heb ik dus volgens zeggen hele zielige australian shepherds. 

 

Ik woon namelijk in een niet zo groot appartement met 2 Aussie's. 

 

Als mijn aussies bij mijn ouders zijn die wel een tuin hebben liggen zij het liefst binnen, vooral als wij ook binnen zijn.

 

Overigens zijn mijn honden weinig alleen, als ik aan het werk ben zijn ze bij mijn ouders. 

honden page profiel EllaElla

Oké, jullie willen degelijk alleen maar geloven wat jullie zelf willen. Ik zeg dat de hond in het huisje kan slapen, de tv is voor onszelf bedoeld om s avonds ook daar tv te kijken bij de hond! We zijn zelf buitenmensen, we houden van de natuur en wandelingen in het bos. We gaan veel kamperen en we willen onze hond bij alle activiteiten betrekken. Maar nee, hij zal niet in de woonkamer kunnen. 
Ik zeg ook dat we erover nadenken, dus niet dat we het effectief zouden doen. Ik vind hier sommige reacties echt niet oké... maar deze mensen zullen dan wel vast en zeker perfect zijn. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Oké, jullie willen degelijk alleen maar geloven wat jullie zelf willen. Ik zeg dat de hond in het huisje kan slapen, de tv is voor onszelf bedoeld om s avonds ook daar tv te kijken bij de hond! We zijn zelf buitenmensen, we houden van de natuur en wandelingen in het bos. We gaan veel kamperen en we willen onze hond bij alle activiteiten betrekken. Maar nee, hij zal niet in de woonkamer kunnen. Ik zeg ook dat we erover nadenken, dus niet dat we het effectief zouden doen. Ik vind hier sommige reacties echt niet oké... maar deze mensen zullen dan wel vast en zeker perfect zijn.  "

Jammer dat je wederom mijn bovenstaande vragen negeert. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ja hiermee bedoel ik, hond zit alleen wanneer je gaat werken zonder buiten te kunnen...  "

Maar vindt de hond het belangrijk om in de tuin te kunnen dan? 

 

Ik heb 2 banen. De één gewoon vanuit huis.. met de hond aan mijn voeten. 

En de andere?

540169.jpg

540171.jpg

540170.jpg

Let vooral eens op die laatste. Mijn arme, zielige, verwaarloosde honden op een appartement. Zij zouden het vast verkiezen om alleen thuis te zitten met en enorme, grote, ruime tuin mét vijver en tv. Want dan pas krijgen zij beweging en frisse, gezonde buitenlucht.

 

O, wacht even.. balkon of niet, dit is wat ze thuis doen:

494044.jpg

Staat er dan ook een zachte warme bank in de tuin?

honden page profiel EllaElla

Ik vraag gewoon wat meer info, niet om afgeschoten te worden. Maar ik zal zoals Jantien zegt dan gewoon een geit kopen. Geiten genoeg blijkbaar, nog net adressen uitwisselen. 

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

En de Grote Zwitser wordt weer aangeraden als buiten-hond. Nee, alsjeblieft niet. Dit geldt ook voor de andere grote rassen. 

 

Het zijn geeen buiten honden. Ze zijn het liefst de gehele dag aan je zijde. Dat betekent, al-tijd. Tijdens het koken, tv kijken, was opvouwen, hij ligt in-je-buurt. Ookal besteed je nog zoveel tijd buiten met hem, hij zal wegkwijnen in zijn eentje terwijl jullie voor de tv hangen.

 

Een Grote Zwitser zonder voldoende contact wordt niet de grote lobbes die je ervan wilt dat hij wordt. 

 

En nee, ik ben niet perfect. Maar mijn Zwitser is altijd bij me. Jij ligt nu ook naast mij te slapen. En straks, en vanavond. Hij heeft een prachtige tuin. Maar wilt alleen als ik ook in de tuin ben, anders is er niks aan. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ik vraag gewoon wat meer info, niet om afgeschoten te worden. Maar ik zal zoals Jantien zegt dan gewoon een geit kopen. Geiten genoeg blijkbaar, nog net adressen uitwisselen.  "

Ik snap dat je je aangevallen voelt, maar dat zijn wij ook als je het veralgemeent dat honden op een apmartement zielig zijn.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Oké, jullie willen degelijk alleen maar geloven wat jullie zelf willen. Ik zeg dat de hond in het huisje kan slapen, de tv is voor onszelf bedoeld om s avonds ook daar tv te kijken bij de hond! We zijn zelf buitenmensen, we houden van de natuur en wandelingen in het bos. We gaan veel kamperen en we willen onze hond bij alle activiteiten betrekken. Maar nee, hij zal niet in de woonkamer kunnen. Ik zeg ook dat we erover nadenken, dus niet dat we het effectief zouden doen. Ik vind hier sommige reacties echt niet oké... maar deze mensen zullen dan wel vast en zeker perfect zijn.  "

Niemand is perfect. De reacties krijg je door je sneer naar mensen zonder tuin, die die mensen wel vaker krijgen van onwetenden/ondeskundigen dus roept dat emoties op.

 

Punt dat we proberen over te brengen is dat een hond een roedeldier is en bij de meeste rassen is gefokt als beste vriend van de mens. Wat bijna alle honden willen is bij de baas zijn, samen dingen doen, samen dingen ondernemen en samenwerken. Een tuin ansich heeft voor een hond geen meerwaarde. Een eigen huis waar de bazen op visite komen om eens tv te kijken ook niet. Alleen is alleen, of dat nu in een tuin is of op een appartement.

 

Daarnaast heeft de constructie zoals jullie die hebben bedacht een valkuil die je helaas in de praktijk bij mensen met een grote tuin heel vaak ziet. Er is namelijk geen noodzaak om iets met de hond te doen en al snel is het nieuwe er af. De kinderen slapen in jullie eigen huis dus gaan jullie daar tv kijken. De hond kan zijn behoefte doen in de tuin en wordt dus niet meer dagelijks minimaal 3 keer echt uitgelaten. Het is vies, nat en guur weer dus blijven jullie binnen en mag de hond niet mee naar jullie huis want hij is vies. Wat dan rest is de tuin; eenzaam en alleen. Gevolg is dan weer gedragsproblemen waardoor de zin om tijd aan de hond te spenderen nog verder af neemt en uiteindelijk de hond wordt herplaatst.

 

Ik zeg niet dat dat bij jullie gaat gebeuren maar het is wel een valkuil. Ik ken echt veel honden die de tuin nauwelijks meer uitkomen. Op dat appartement MOET je wel iets met je hond doen, heb je geen keuze dan de hond bij je te hebben.. en toch zij er dus hele legers die denken dat een hond niet zonder tuin kan.

honden page profiel EllaElla

Ja dat appartement was een domme relatie van me op de geiten... maar ik ben niet van plan de hond te mishandelen hé... ik dacht gewoon dat het vernoemde ras waarover ik spreek dat deze honden het ook leuk vinden om buiten te vertoeven. En ze lekker veel plaats hebben om te kunnen lopen. Maar oké, blijkbaar zijn honden dan toch niet graag buiten en had ik het verkeerd voor.  Verder waren we van plan veel uitstapjes te maken, zou ik graag naar hondenschool gaan om de hond wat op te leren. Ik heb alle schoolvakantie’s dus lekker veel tijd om met de hond bezig te zijn. En trouwens wij kijken bijna geen tv dus ja, tv kijken met de hond is blijkbaar top prioriteit. Dat doen we dus niet veel bij ons thuis, hij zal dan doodongelukkig worden. Zal het er maar bij laten dan. 

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin 3 doggies

honden foto van Nicole & Odin

" Ja dat appartement was een domme relatie van me op de geiten... maar ik ben niet van plan de hond te mishandelen hé... ik dacht gewoon dat het vernoemde ras waarover ik spreek dat deze honden het ook leuk vinden om buiten te vertoeven. En ze lekker veel plaats hebben om te kunnen lopen. Maar oké, blijkbaar zijn honden dan toch niet graag buiten en had ik het verkeerd voor.  Verder waren we van plan veel uitstapjes te maken, zou ik graag naar hondenschool gaan om de hond wat op te leren. Ik heb alle schoolvakantie’s dus lekker veel tijd om met de hond bezig te zijn. En trouwens wij kijken bijna geen tv dus ja, tv kijken met de hond is blijkbaar top prioriteit. Dat doen we dus niet veel bij ons thuis, hij zal dan doodongelukkig worden. Zal het er maar bij laten dan.  "

Tv kijken is een synoniem voor zelf niets doen en dat de hond alsnog bij je wilt zijn. 

 

Het probleem is dat deze honden worden gezien als erfhonden, en dat zijn ze van origine ook. Samen met de baas werk doen op het erf. Daarnaast worden ze bestempelt als zelfstandig. Dit wordt veel gezien als; hij doet zijn eigen ding. Terwijl het meer in de praktijk is dat deze honden luisteren als ze klaar zijn met aan dat ene interessante graspolletje snuffelen.

 

Ik snap je frustratie wel, het is ook niet leuk om te horen. Maar een hond is eigenlijk nooit een buitendier. Ze willen bij hun roedel aka. familie zijn. Waarom mag hij niet gewoon in de woonkamer? Want met jullie vele buitenactiviteiten is een hond juist wel passend. :) 

honden page profiel KekhorKekhor 3 doggies

honden foto van Kekhor

Ella, ik begrijp dat je geïrriteerd werd en zo raar vind ik je reactie echt niet. Zodra je van plan bent een buitenhond te nemen en je vermeld dat hier, dan krijg je helaas zulke reacties. Liever bankhangende honden die 1.30-2.00 uur per dag de buitenlucht mogen opsnuiven. Het wordt al snel gezien als een vorm van dierenmishandeling lijkt het, terwijl heel wat honden het geweldig vinden en gelukkiger zouden zijn buiten.


Mijn hond is een Tibetaanse mastiff en ligt het overgrote gedeelte van de dag lekker buiten. Als het aan hem lag, werkte hij 24/7 buiten. Dat hij wel eens binnen zit is eerder een keuze van mij. 'S nachts slaapt hij ook buiten en dat vindt hij heerlijk. Hem houden zoals de meesten hier hun hond houden zou hem verschrikkelijk gefrustreerd maken. Maar zodra ik een foto poste van zijn kennel online, nou, kreeg toch wat boehoe-reacties. 

Je moet gewoon kijken naar rashonden die gefokt zijn om buiten te werken en zelfstandiger zijn. Echter zit je dan al wel snel vast aan rashonden met een waaks karakter. Je hebt dan wel hele milde vormen en de wat pittigere.

Persoonlijk zou ik afwijken van de Newfoundlander, Berner sennen en de Sint-bernard. Deze drie zijn de gezondsten niet meer. De grote Zwitserse sennenhond is een betere keuze, maar er zit wel een waaks karakter in. Net als de Pyrenese berghond, geweldige honden om met kinderen te combineren ook. Die zijn tegenwoordig erg mild gefokt. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Nou geeft Ella dit aan:

We zijn zelf buitenmensen, we houden van de natuur en wandelingen in het bos. We gaan veel kamperen en we willen onze hond bij alle activiteiten betrekken. Maar nee, hij zal niet in de woonkamer kunnen.

 

Hoe erg is het dat de hond niet in de woonkamer kan? De hond kan toch prima in keuken? Ella geeft ook aan dat de hond tot daar mag komen. Daar is toch niks mis mee? Als hun leven zich voornamelijk afspeelt in de keuken, 's avonds in de woonkamer. De hond kan, met de keukendeur open, prima in de keuken verblijven. Hij heeft zicht op z'n familie, kan ze horen en ruiken, dat is prima.

''s nachts in een goed geïsoleerd buitenhok met genoeg water in de drinkbak is ook gewoon prima. Niks mis mee, veel honden slapen op die manier en leven overdag gewoon met de mens samen, komen niks te kort.

 

Ik denk dat deze hond meer dan genoeg aandacht krijgt. Man werkt thuis, dus kan ook tijd maken om tussendoor even een goede wandeling te maken. 

Mooi is als man in de keuken werkt als Ella op school is. Dan kan de hond ook binnen en is niet alleen. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Persoonlijk denk ik dat er geen een ras is die 100% aan je eisen gaat voldoen. Je wilt een ras wat leuk met de kinderen kan spelen en dus erg tolerant van karakter is maar aan de andere kant moet hij onafhankelijk en zelfstandig genoeg zijn om zichzelf buiten te vermaken. 

Ik vind buiten honden absoluut niet zielig. Mijn Leonberger slaapt vaak genoeg buiten in de tuin ‘S nachts omdat ze die temperaturen fijner vindt. Maar naast dat zij dus soms ‘S nachts buiten slaapt doe ik wel ontzettend veel met de honden. Ze mag namelijk de rest van de tijd gewoon bij ons zijn. 

Wat ik wil zeggen is dat het moeilijk is om van een hond te verwachten dat hij zichzelf enorm gaat hechten aan het gezin maar dat hij wel veel buiten op zichzelf moet zijn. Dan moet je voor jezelf nagaan welke eis je belangrijker vindt. Als je het buiten leven belangrijker vindt, moet je dus voor een zelfstandig ras gaan maar deze rassen ga je nooit “slaafs” en extreem gehoorzaam krijgen, ze zijn namelijk zelfstandig en maken zelf keuzes. 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Puppy mills problem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^