Meer info aub

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EllaElla

Bedank Nicole en Odin, voor een deftige reactie. Ik durf al niets meer te zeggen eigenlijk. Ik ken idd niets van honden en ik heb er nog nooit 1 gehad. Daarom wou ik het even vragen aan mensen die er veel ervaring met hebben. De hond zou juist heel veel betrokken worden bij wat we doen, dat is toch de bedoeling niet... en nee, hij hoeft zeker niet steeds alleen in de tuin rond te lopen en hij mag volgen waar we gaan. We willen gewoon nog bepaalde delen in huis proper houden, in de living ligt vaak speelgoed van de kinderen, kleine legoblokjes en andere prullen. (En hier zal ik wss weer op afgeschoten worden) In de keuken knutselen de kinderen veel, ik kook graag, we eten daar, aansluitend staat ook de eetplaats. Ik zou daar ook een mand voorzien moest hij wat willen dutten daar. Strijken doe ik in de wasplaats en daar mag hij ook komen. Mijn man is veel bezig met fietsen herstellen in de carport en daar zou hij ook kunnen komen. Eigenlijk mag hij overal komen dus, enkel woonkamer/bureau niet. Dit is ook de werkplek van mijn man, waar hij klanten moet ontvangen overdag. Hij mag ondertussen wel binnen zitten. Mensen die buitenhuis werken zien hun hond toch ook niet de ganse dag veronderstel ik. En mag daar de hond dan wel overal lopen als er niemand thuis is? Het huisje is enkel voor wanneer we niet thuis zijn dat hij een warm plekje heeft. En de vijver heb ik aangehaald omdat ik denk dat sommige honden al eens graag willen zwemmen. Dat heb ik toch gelezen bij de newfoundlander. 

honden page profiel EllaElla

Verder is het dan geen goed idee dat hij de tuin in kan wanneer hij zou willen? Ik bedoel hiermee overdag, niet s nachts. 

honden page profiel EllaElla

En de Beagle waaraan ik al twijfelde is van het lijstje geschrapt. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Bedank Nicole en Odin, voor een deftige reactie. Ik durf al niets meer te zeggen eigenlijk. Ik ken idd niets van honden en ik heb er nog nooit 1 gehad. Daarom wou ik het even vragen aan mensen die er veel ervaring met hebben. De hond zou juist heel veel betrokken worden bij wat we doen, dat is toch de bedoeling niet... en nee, hij hoeft zeker niet steeds alleen in de tuin rond te lopen en hij mag volgen waar we gaan. We willen gewoon nog bepaalde delen in huis proper houden, in de living ligt vaak speelgoed van de kinderen, kleine legoblokjes en andere prullen. (En hier zal ik wss weer op afgeschoten worden) In de keuken knutselen de kinderen veel, ik kook graag, we eten daar, aansluitend staat ook de eetplaats. Ik zou daar ook een mand voorzien moest hij wat willen dutten daar. Strijken doe ik in de wasplaats en daar mag hij ook komen. Mijn man is veel bezig met fietsen herstellen in de carport en daar zou hij ook kunnen komen. Eigenlijk mag hij overal komen dus, enkel woonkamer/bureau niet. Dit is ook de werkplek van mijn man, waar hij klanten moet ontvangen overdag. Hij mag ondertussen wel binnen zitten. Mensen die buitenhuis werken zien hun hond toch ook niet de ganse dag veronderstel ik. En mag daar de hond dan wel overal lopen als er niemand thuis is? Het huisje is enkel voor wanneer we niet thuis zijn dat hij een warm plekje heeft. En de vijver heb ik aangehaald omdat ik denk dat sommige honden al eens graag willen zwemmen. Dat heb ik toch gelezen bij de newfoundlander.  "

Als ik dit zo lees denk ik dat er vrijwel geen enkele hond is die wat te kort komt bij jullie hoor. Wellicht kun je wat fokkers bezoeken en de honden die je leuk vind in het echt bekijken? 

Zoals ik al zei heb ik zelf een Leonberger. Ik heb het idee dat die iets gezonder zijn dan de Sint Bernards. Ze hebben wel veel aandacht nodig maar de honden van de fokker van Maui mochten ook alleen maar in de keuken komen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Verder is het dan geen goed idee dat hij de tuin in kan wanneer hij zou willen? Ik bedoel hiermee overdag, niet s nachts.  "

Tuurlijk een goed idee, als je hond gewoon kan kiezen of die buiten of binnen kan zijn. 

Ik heb niks tegen een buitenhond, maar zorg wel dat het veilig is. Geen giftige planten, niet weg kunnen lopen, andere mensen moeten niet de kans kunnen krijgen om je hond te gappen (helaas gebeurt ook dat), de hond moet niet van het erf richting passanten kunnen lopen. Maar daar moet je het eerste jaar even veel tijd en energie insteken om te leren dat die op het erf moet blijven. 

En zorgen voor de nodige dagelijkse beweging en geestelijke uitdaging. Maar volgens mij komt dat wel goed. 

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Aan de hand van het verhaal zou ik kijken richting de grote Münsterlander, de Landseer, de Leonberger en de Hovawart. Een aantal van de zojuist genoemde rassen bezit tevens een (afhankelijk van de lijn) waakinstinct, maar in veel mildere vorm dan te verwachten is van bijvoorbeeld de grote berghonden die fungeren als verdedigers van kudden. Op basis van je reacties denk ik dat jullie een hond dolgelukkig kunnen maken, daar kan een groot deel van de Nederlandse hondenpopulatie nog jaloers op worden..

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Ella het komt op mij over dat jullie hond niks tekort zou hebben. Hij heeft de reuring van een gezin om zich heen, zal genoeg liefde krijgen en kan lekker buiten scharrelen. Dat gaat helemaal goedkomen lijkt mij!

Wat heerlijk dat jullie zoveel ruimte hebben. Dat zou ik mijn hond ook graag willen geven , wij hebben ook geen tuin. We lopen dan ook heel veel met hem.

De Berner Sennen of New Foundlander lijkt me ook wel een goede keus voor jullie! Zijn honden die ook graag bij je zijn , maar klinkt alsof dat goed komt.

honden page profiel EllaElla

Hoe kan je weten of je bij een goede hondenfokker terecht komt? Kan je deze op internet vinden of hoe kom je aan hun adresjes? 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Hoe kan je weten of je bij een goede hondenfokker terecht komt? Kan je deze op internet vinden of hoe kom je aan hun adresjes?  "

Via een rasvereniging heb je de beste kans een echt goede fokker te vinden die de ouderdieren test op de veel voorkomende erfelijke afwijkingen en zich houdt aan de fokvoorwaarden voor het ras, de ouderdieren en de pups.

Doorgaans hebben die rasverenigingen een lijst met aangesloten fokkers op hun website staan.

honden page profiel DanielleDanielle

De hond moet buiten zijn én de kinderen zijn (veelal) buiten. En jij bent vaak in de keuken (zei je zelf in een reactie). Je beseft wel, dat als de hond buiten is, de kinderen niet zonder toezicht óók buiten kunnen zijn? 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

" Hoe kan je weten of je bij een goede hondenfokker terecht komt? Kan je deze op internet vinden of hoe kom je aan hun adresjes?  "

Ik let heel erg op bepaalde zaken zoals:

 

- heb ik het gevoel dat we fokker mij screent? Alsof ik niet zomaar een pup kan meekrijgen maar een geschikt baasje moet zijn?

- hoe praat de fokker over zijn honden? De liefde spat ervan af als je je dieren graag ziet

 

- hoeveel honden heeft de fokker? Je kan als persoon maar aandzcht geven aan een aantal honden laat staan pups, mijn voorkeur gaat naar een fokker die max 6 honden heeft, maar wil niet zeggen dat grootschaligere fokkers slecht zijn

 

- hoeveel rassen heeft de fokker? Een goede fokker heeft vaak zijn hart verloren bij hun ras en daarom zou ik enkel gaan naar fokkers die slechts 1 ras fokt of maximaal 2

 

- hoe leven de honden in huis ? Als de fokker zowel teefjes als reutjes heeft, waar zitten de reutjes dan? Ik zou bij een bezoek ook goed opletten of er niet ergens honden apart zitten, mag je daar kijken of doen ze daar dan wat vaag over?

 

- wat doet de fokker om de pups te socialiseren? 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" De hond moet buiten zijn én de kinderen zijn (veelal) buiten. En jij bent vaak in de keuken (zei je zelf in een reactie). Je beseft wel, dat als de hond buiten is, de kinderen niet zonder toezicht óók buiten kunnen zijn?  "

Het lijkt mij wel gewoon dat ze dan mee naar buiten gaat? :) 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik denk dat een hond een prima plekje bij jullie zou kunnen hebben. 

Zolang de tuin geen vervanging wordt voor een paar keer per dag een lekkere fijne wandeling. En er voor waken dat jullie in de winter, wanneer je wellicht meer binnen zit, de hond onbewust niet teveel alleen laat zitten in de tuin / keuken smile

 

dus de valkuil die liz beschrijft ga ik wel in mee. 

maar jullie denken er goed over na dus dat is mooi hp-thumbsup

honden page profiel EllaElla

" De hond moet buiten zijn én de kinderen zijn (veelal) buiten. En jij bent vaak in de keuken (zei je zelf in een reactie). Je beseft wel, dat als de hond buiten is, de kinderen niet zonder toezicht óók buiten kunnen zijn?  "

NEE, de hond MOET NIET buiten zijn. De hond MAG buiten zijn. Als de kinderen buiten zijn en de hond ben ik mee buiten. Als de kinderen binnen zijn en ik ben binnen dan kan de hond kiezen uit: keuken of andere plaats waar een volwassene aanwezig is of buiten lopen (alleen) of in het bijgebouw zitten of afwisselen. Waar hij dus het meest zin in heeft. We hebben zicht op onze tuin vanuit de woonkamer en vanuit de keuken. 

 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Als je een fokker gaat bezoeken, kan je het hier ook wel even komen vragen hoor, wie weet kent iemand de fokker, en zo niet, valt er ook wel veel af te leiden uit de website of andere gegevens online :) 

honden page profiel EllaElla

Meestal gaan we onze kinderen in bed leggen rond 8 uur. Dan ruimen we thuis nog wat op en lees ik een boek, of wordt er (soms) tv gekeken. De opties na 8 uur zijn dan om in het bijgebouw nog wat tv te kijken samen met de hond, nog een wandeling te maken samen met de hond, hij kan ook wat dutten in de keuken indien we die dag al actief zijn bezig geweest. Ik doe niet elke avond hetzelfde.  We gaan graag wandelen en ondernemen veel, ook met onze kinderen is dat zo momenteel. We wonen in een groene omgeving, rustige straat, leuke wandelroutes. De hond zal er dan ook gewoon bij zijn. 

Voor 8 uur ga ik werken. Maar ben elke maandag thuis en elke donderdagnamiddag.  Ik werk met kinderen met een beperking  en af en toe wanneer ik tijd heb werk ik vrijwillig in het rusthuis dus weet echt wel wat "zorgen voor''  betekend...  Mijn man is ook thuis, weliswaar om te werken, dus niet dat hij dan voltijds met de hond kan bezig zijn.

Ik heb me vandaag al echt rot gevoeld door sommige opmerkingen, is dit de bedoeling van zo'n forum? Mensen kunnen echt hard zijn. Ze vragen zich af of ik wel goed genoeg ga zijn omdat de hond niet in de woonkamer mag, maar bij sommige opmerkingen stel ik mezelf dan ook de vraag, als je al niet het fatsoen hebt om vriendelijk antwoord te kunnen geven op een forum, hoe ben je dan in het dagdagelijkse leven..

honden page profiel DanielleDanielle

" Meestal gaan we onze kinderen in bed leggen rond 8 uur. Dan ruimen we thuis nog wat op en lees ik een boek, of wordt er (soms) tv gekeken. De opties na 8 uur zijn dan om in het bijgebouw nog wat tv te kijken samen met de hond, nog een wandeling te maken samen met de hond, hij kan ook wat dutten in de keuken indien we die dag al actief zijn bezig geweest. Ik doe niet elke avond hetzelfde.  We gaan graag wandelen en ondernemen veel, ook met onze kinderen is dat zo momenteel. We wonen in een groene omgeving, rustige straat, leuke wandelroutes. De hond zal er dan ook gewoon bij zijn. 
Voor 8 uur ga ik werken. Maar ben elke maandag thuis en elke donderdagnamiddag.  Ik werk met kinderen met een beperking  en af en toe wanneer ik tijd heb werk ik vrijwillig in het rusthuis dus weet echt wel wat "zorgen voor''  betekend...  Mijn man is ook thuis, weliswaar om te werken, dus niet dat hij dan voltijds met de hond kan bezig zijn.
Ik heb me vandaag al echt rot gevoeld door sommige opmerkingen, is dit de bedoeling van zo'n forum? Mensen kunnen echt hard zijn. Ze vragen zich af of ik wel goed genoeg ga zijn omdat de hond niet in de woonkamer mag, maar bij sommige opmerkingen stel ik mezelf dan ook de vraag, als je al niet het fatsoen hebt om vriendelijk antwoord te kunnen geven op een forum, hoe ben je dan in het dagdagelijkse leven.. "

Op zich klinkt jouw situatie prima voor een hond, hoor. Je denkt er in ieder geval goed over na en dat is al heel positief. Houd er wel rekening mee dat een pup héél intensief is. De opvoeding is in principe de hele dag én nacht door. Hoe wil je dat doen als de hond op een andere plek is dan waar jij bent? En hoe doe je het s'nachts? En de eerste nachten, soms weken, moet een puppy wennen. Die wordt uit zijn 'veilige' omgeving gehaald bij zijn broertjes en zusjes vandaan, helemaal alleen. Het is aan jou om hem veilig te laten voelen in zijn nieuwe omgeving. Dat lijkt me erg lastig als de hond in een geheel andere ruimte is dan waar jij slaapt. Het beste zou zijn om de hond de eerste nachten/weken op de slaapkamer te laten slapen, of eventueel jij bij de hond als je hem niet op de slaapkamer wil. 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.


Ik heb me vandaag al echt rot gevoeld door sommige opmerkingen, is dit de bedoeling van zo'n forum? Mensen kunnen echt hard zijn. Ze vragen zich af of ik wel goed genoeg ga zijn omdat de hond niet in de woonkamer mag, maar bij sommige opmerkingen stel ik mezelf dan ook de vraag, als je al niet het fatsoen hebt om vriendelijk antwoord te kunnen geven op een forum, hoe ben je dan in het dagdagelijkse leven.. "

Ik denk dat dat vooral komt omdat er veel posts komen met vragen over een nieuwe hond en dan blijkt dat deze mensen niets met de hond gaan doen en ze gewoon buiten laten leven. Dat jij niet zo bent, viel niet meteen af te leiden uit je openingspost en dan kwam heel dat gedoe over de uitspraak van de appartementen. Maar als ik dan je bijkomende uitleg zie, denk ik ook dat de hond die je zo zorgvuldig uitkiest een enorm fijn leven bij jullie zal hebben. Het was zeker niet mijn bedoeling om je een slecht gevoel te bezorgen. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Vervelend om te horen dat je je rot voelde ella! Het kan soms hard eraan toegaan op dit forum  vind ik zelf, maar iedereen heeft dan ook een groot hart voor honden en het belang van de hond staat heel erg centraal hier .

 

Hoop dat je je nu wat fijner voelt. Jullie hond krijgt een fijn leventje bij jullie

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Hoi Ella 

Als elke toekomstige honden bezitter zich zo verdiept in de aanschaf zou het een stuk beter gaan in de hondenwereld ,

Schift uit de antwoorden waar je denkt echt wat aan te hebben ,bekijk gewoon wat voor ras jullie allen aanspreekt , Neem dan contact op met fokkers van dat ras ,en dan kan je weer bekijken bij wat voor fokker je een goed gevoel hebt ,

Als ik je verhalen zo lees ,zou je bij mij geslaagd zijn als pupkoper hp-smile

Succes met de zoektocht .!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik let heel erg op bepaalde zaken zoals:
 
- heb ik het gevoel dat we fokker mij screent? Alsof ik niet zomaar een pup kan meekrijgen maar een geschikt baasje moet zijn?
- hoe praat de fokker over zijn honden? De liefde spat ervan af als je je dieren graag ziet
 
- hoeveel honden heeft de fokker? Je kan als persoon maar aandzcht geven aan een aantal honden laat staan pups, mijn voorkeur gaat naar een fokker die max 6 honden heeft, maar wil niet zeggen dat grootschaligere fokkers slecht zijn
 
- hoeveel rassen heeft de fokker? Een goede fokker heeft vaak zijn hart verloren bij hun ras en daarom zou ik enkel gaan naar fokkers die slechts 1 ras fokt of maximaal 2
 
- hoe leven de honden in huis ? Als de fokker zowel teefjes als reutjes heeft, waar zitten de reutjes dan? Ik zou bij een bezoek ook goed opletten of er niet ergens honden apart zitten, mag je daar kijken of doen ze daar dan wat vaag over?
 
- wat doet de fokker om de pups te socialiseren?  "

Nou ik zou bij jou gelijk afvallen als fokker ,hp-shiny

De meeste fokkers krijgen nl niet de kans om over hun honden te praten ,omdat de pupzoeker veel over zijn of haar vorige honden kwijt wil ,

Het ligt eraan hoeveel tijd je in je honden steekt ,met zes zou ik denken  jeee wat moet ik de rest van de dag doen .

Je hoeft niet grootschalig te fokken om er meerdere te hebben ,Een fokker die de oudjes aanhoudt heeft er al snel veel ,

Hier zitten de gossen apart als ik jack russell bezoek krijg,en andersom is dat ook  ,en ze zien de honden in huis vele generaties maar ik laat echt niet alles zien ,ook omdat de pupkoper dan helemaal niet meer weg te meppen is ,en dat zou ten koste gaan van mijn wandelingen .

Dus voor iedereen is het weer anders waar ze waarde aan hechten denk ik .

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Nou ik zou bij jou gelijk afvallen als fokker ,
De meeste fokkers krijgen nl niet de kans om over hun honden te praten ,omdat de pupzoeker veel over zijn of haar vorige honden kwijt wil ,
Het ligt eraan hoeveel tijd je in je honden steekt ,met zes zou ik denken  jeee wat moet ik de rest van de dag doen .
Je hoeft niet grootschalig te fokken om er meerdere te hebben ,Een fokker die de oudjes aanhoudt heeft er al snel veel ,
Hier zitten de gossen apart als ik jack russell bezoek krijg,en andersom is dat ook  ,en ze zien de honden in huis vele generaties maar ik laat echt niet alles zien ,ook omdat de pupkoper dan helemaal niet meer weg te meppen is ,en dat zou ten koste gaan van mijn wandelingen .
Dus voor iedereen is het weer anders waar ze waarde aan hechten denk ik . "

Nee niet per se hoor, je hebt een goede reden om de rest van je woning niet te laten zien en dat is in het belang van je honden, het is echt gevoelsmatig hoor, hoe dat contact met de fokker verloopt en dat moet gewoon juist zitten en is moeilijk te omschrijven in woorden. 

 

En over dat praten over de honden, ik vraag juist wél heel veel over de honden van de fokker, misschien ook nog een goede tip aan ts dan ;) ik vind het echt zooooo belangrijk hoe de fokker over zijn honden spreekt.

 

Wat je daar zegt over de oudjes klopt ook zeker, een fokker die oude honden meteen wegdoen, zou ik ook niet van moeten weten, maar ik heb ook heel duidelijk aangegeven dat het mijn voorkeur is om naar een kleinschalige te gaan en dat fokkers met meer honden niet per se slecht zijn, maar geniet niet mijn voorkeur :) 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Nou ik zou bij jou gelijk afvallen als fokker ,
De meeste fokkers krijgen nl niet de kans om over hun honden te praten ,omdat de pupzoeker veel over zijn of haar vorige honden kwijt wil ,
Het ligt eraan hoeveel tijd je in je honden steekt ,met zes zou ik denken  jeee wat moet ik de rest van de dag doen .
Je hoeft niet grootschalig te fokken om er meerdere te hebben ,Een fokker die de oudjes aanhoudt heeft er al snel veel ,
Hier zitten de gossen apart als ik jack russell bezoek krijg,en andersom is dat ook  ,en ze zien de honden in huis vele generaties maar ik laat echt niet alles zien ,ook omdat de pupkoper dan helemaal niet meer weg te meppen is ,en dat zou ten koste gaan van mijn wandelingen .
Dus voor iedereen is het weer anders waar ze waarde aan hechten denk ik . "

Dat. Als je een buitenhond wilt lijkt me een huiskamernestje niet handig bijvoorbeeld.

Zelf ben ik geen voorstander van huiskamer nestjes maar als dat wel is wat je zoekt adviseer ik om heel goed te letten op hoe het huishouden van de fokker er uit ziet. Of er kinderen zijn, hoe die zijn, hoe de andere honden zich om het nest heen gedragen. Zijn het drukke mensen of juist hele rustige mensen. Hoeveel ervaring hebben ze? Zijn ze zelf veel met de pups aan het tutten of juist niet? Wat is hun visie (hebben ze die überhaupt) en gebruiken ze die stress methode om de pups al vanaf de eerste dag te laten wennen aan stressprikkels zoals kou, hitte, pijn, eenzaamheid, desoriëntatie e.d.? En inderdaad wat doen ze aan socialisatie? Niets of het andere uiterste; de pups van hot naar her slepen om ze in het nest al te socialiseren?

 

Bedenk dan hoe jij er zelf in staat, hoe jouw huishouden er uit ziet, welke socialisatie een hond bij jou nodig heeft en of dat huishouden van de fokker dan wel in jouw huishouden past.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

In sluit me aan bij liz!

 

Aangezien je aangaf geen ervaring te hebben met honden: op internet vind je checklists voor socialisatie, je kan hier eens doorgaan en beslissen welke dingen voor jou belangrijk zijn en dan aftoetsen in welke mate je toekomstige fokker hieraan voldoet. Vergeet ook niet dat je pup enoooooorm veel moet slapen, en dus zeker als ze nog in het nest zitten. Ik wist dit op voorhand met mijn eerste hond en heb hem alsnog te weinig rust gegeven. Een fokker die dus heel veel socialiseert, is dus niet per se beter, want rust is minstens zo belangrijk. Maar als je kinderen in huis hebt, is het wel zo handig als je hond niet zomaar schrikt van huisgeluiden, vallende voorwerpen,.... 

honden page profiel TinekeTineke

" Oké, jullie willen degelijk alleen maar geloven wat jullie zelf willen. Ik zeg dat de hond in het huisje kan slapen, de tv is voor onszelf bedoeld om s avonds ook daar tv te kijken bij de hond! We zijn zelf buitenmensen, we houden van de natuur en wandelingen in het bos. We gaan veel kamperen en we willen onze hond bij alle activiteiten betrekken. Maar nee, hij zal niet in de woonkamer kunnen. Ik zeg ook dat we erover nadenken, dus niet dat we het effectief zouden doen. Ik vind hier sommige reacties echt niet oké... maar deze mensen zullen dan wel vast en zeker perfect zijn.  "

Ik zei in het begin ook neen mijn hond mag niet op de bank, niet op de fauteuil, gebeurt niet. Echter geef ik veel om mijn hond sinds deze hier is het is één lief dier met veel humor. Mausie is voor mij een zeer lieve hond. Dus ik heb hem graag bij mij. Hij raakt ook zeer gestresst als ik hem lang alleen laat. Zo beet hij laatst mijn thermoskan stuk die ik op de salontafel had laten staan. Vroeger had men toch honden voor het jagen en waken en verdedigen. Tegenwoordig zijn honden voor het gezelschap. Sommigen honden wat actiever dan anderen misschien dan.

 

Wat ik probeer te zeggen is u kunt dat nu wel stellen dat hij niet in de woonkamer mag. Maar waarom dan niet eigenlijk. Ook mijn hond maakt de bank niet stuk of beschadigd hem dus waarom niet. We kijken nu elke avond samen tv naar RTL4, heerlijk toch. Ik zou uw hond ook in de woonkamer laten. Want er is niets aan als deze zielig voor het raam zit terwijl u tv kijkt. Dan laat u hem toch binnen. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ik zei in het begin ook neen mijn hond mag niet op de bank, niet op de fauteuil, gebeurt niet. Echter geef ik veel om mijn hond sinds deze hier is het is één lief dier met veel humor. Mausie is voor mij een zeer lieve hond. Dus ik heb hem graag bij mij. Hij raakt ook zeer gestresst als ik hem lang alleen laat. Zo beet hij laatst mijn thermoskan stuk die ik op de salontafel had laten staan. Vroeger had men toch honden voor het jagen en waken en verdedigen. Tegenwoordig zijn honden voor het gezelschap. Sommigen honden wat actiever dan anderen misschien dan.
 
Wat ik probeer te zeggen is u kunt dat nu wel stellen dat hij niet in de woonkamer mag. Maar waarom dan niet eigenlijk. Ook mijn hond maakt de bank niet stuk of beschadigd hem dus waarom niet. We kijken nu elke avond samen tv naar RTL4, heerlijk toch. Ik zou uw hond ook in de woonkamer laten. Want er is niets aan als deze zielig voor het raam zit terwijl u tv kijkt. Dan laat u hem toch binnen.  "

Ts heeft al uitgelegd dat er in de woonkamer veel prul en speelgoed van de kinderen ligt wat niet veilig is voor de hond / niet proper voor de kindjes. Ieder zijn keuze toch? smile ze kan ook tv gaan kijken bij de hond in plaats van in de woonkamer

honden page profiel TinekeTineke

" Ts heeft al uitgelegd dat er in de woonkamer veel prul en speelgoed van de kinderen ligt wat niet veilig is voor de hond / niet proper voor de kindjes. Ieder zijn keuze toch?  ze kan ook tv gaan kijken bij de hond in plaats van in de woonkamer "

Op dat had ik niet gelezen. Nou ja dat is eigen keuze ja. 

 

Vroeger had ik ook één hond lang geleden die leefde buiten want dat deed men toen altijd. Als kind smeekte ik altijd of men ouders de hond binnen lieten. Soms mocht dat en was de openhaard aan. Dat vond de hond zo fijn de warmte. Ik knuffelde de hond zoveel dat mijn moeder daarna boos was dat alles onder het haar zat aan mijn kleren.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Op dat had ik niet gelezen. Nou ja dat is eigen keuze ja. 
 
Vroeger had ik ook één hond lang geleden die leefde buiten want dat deed men toen altijd. Als kind smeekte ik altijd of men ouders de hond binnen lieten. Soms mocht dat en was de openhaard aan. Dat vond de hond zo fijn de warmte. Ik knuffelde de hond zoveel dat mijn moeder daarna boos was dat alles onder het haar zat aan mijn kleren. "

Nu ja, wat je aanhaalde had ik ook wel: geen honden op de slaapkamer. Nu slaap ik slecht als ze er niet bij zijn hahaha.

Ts heeft tussen al de berichten door nog veel uitleg gegeven hoor en de hond mag wel gewoon binnen, maar niet overal :) 

honden page profiel TinekeTineke

Oké dat is duidelijk. Mijn hond gaat inmiddels mee naar het toilet, zo bedoel ik maar. Soms is het ook gewoon handig zonder gekheid bijvoorbeeld als ik mijn favorieten chocolaatjes op tafel heb staan hoef ik het niet weg te zetten als mausie het eet dan wordt hij ziek. Mausie mag ook mee in de auto als ik wat mag bezorgen. Het voelt toch beter als hij erbij is.

 

Dus dan ga maar mee. Hij mag tegenwoordig ook met zijn neus in de boodschappen kijken. Zo trof hij een doosje eieren aan waarvan er één open was en beschimmeld. Dus dat heb ik er snel uitgepakt voordat de rest ook slecht gaat worden. 

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

" Ik zei in het begin ook neen mijn hond mag niet op de bank, niet op de fauteuil, gebeurt niet. Echter geef ik veel om mijn hond sinds deze hier is het is één lief dier met veel humor. Mausie is voor mij een zeer lieve hond. Dus ik heb hem graag bij mij. Hij raakt ook zeer gestresst als ik hem lang alleen laat. Zo beet hij laatst mijn thermoskan stuk die ik op de salontafel had laten staan. Vroeger had men toch honden voor het jagen en waken en verdedigen. Tegenwoordig zijn honden voor het gezelschap. Sommigen honden wat actiever dan anderen misschien dan.
 
Wat ik probeer te zeggen is u kunt dat nu wel stellen dat hij niet in de woonkamer mag. Maar waarom dan niet eigenlijk. Ook mijn hond maakt de bank niet stuk of beschadigd hem dus waarom niet. We kijken nu elke avond samen tv naar RTL4, heerlijk toch. Ik zou uw hond ook in de woonkamer laten. Want er is niets aan als deze zielig voor het raam zit terwijl u tv kijkt. Dan laat u hem toch binnen.  "

Tineke, Dit is Mausie "de kannibaal"?

Ella, in mijn ogen is er niks mis hoe u het allemaal aanpakt en wat u de geschikte hond kunt bieden. Voor de juiste hond, klinkt dit als een geweldig leven. Jammer van vele reacties, die niet constructief zijn. Maar fijn dat u zich niet hebt laten wegjagen. (Want dat lijkt de laatste tijd wel het doel hier, wat totaal niet in het voordeel van de honden is.). Ik ben benieuwd of er een hond en wat voor hond gaat komen. Houd ons op de hoogte wink

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Puppy mills problem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^