Een hond of toch maar niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JelleJelle

Hallo!

Ik ben nieuw hier. Ik heb me geregistreerd omdat ik en mijn vriend enorm twijfelen aan het nemen van een hond in huis. Niet omdat we het beestje niet graag zien maar omdat we het genoeg liefde willen geven.

Het idee van de hond komt steeds vaker naar boven omdat we soms bij vrienden zijn die een hond hebben en dat is zo leuk dat dit beestje daar rondloopt, komt knuffelen etc... verder hebben wij ook geen kinderen (homokoppel) en zou een hond in huis een goed alternatief kunnen zijn voor extra liefde en zorg :)

Het is vooral die situatie waarover we nadenken... we werken beiden in het ziekenhuis met lange shiften. Ik werk van maandag tot vrijdag en ben 's morgens tussen 7 en 8 weg (afhankelijk van de shift) en tussen 5 en 6 thuis (ook afhankelijk van de shift). Dat is dus zo een 10 uur. Mijn vriend werkt lange shiften waardoor hij maar 2 of 3x per week moet gaan werken. Af en toe zijn er ook weekends bij en is hij door de week dus thuis. Laat ons zeggen dat er gemiddeld 2 a 3 dagen per week zijn dat het beestje het 10u alleen zou moeten doen... en daar is een beetje de twijfel. We hebben nog niet rondgehoord bij vrienden/familie of er iemand de hond af en toe wil uitlaten maar ik denk wel dat we iemand kunnen vinden, al zal dat misschien ook soms niet lukken. Om het beestje toch niet te belasten met het ophouden van de stoelgang zouden we hem als we niet thuis zijn achteraan in de tuin een eigen plekje willen geven. Er staat een oud tuinhuis wat we kunnen ombouwen en we zouden met een luik werken zodat hij ook nog een stukje gras heeft waar we een hoekje kunnen maken om te poepen en te plassen... als we thuis zijn gaat dan dat afgesloten stukje open (met een hek) zodat het beest heel de tuin en huis (benedenverdieping) kan inpalmen maar wel vanachter op zijn stukje behoefte gaat doen.

Als we beiden werken zijn zou het wandelen vooral 's avonds zijn maar de dagen dat mijn vriend er is kan hij overdag mee op wandel. Ik mag nu sinds corona ook af en toe van thuis uit werken dus soms zijn er dagen dat ik ook thuis ben als de vriend er niet is en waarschijnlijk zal dit in de toekomst zo blijven dus dat is wel positief!

We hebben soms wel een druk leven maar de bedoeling is wel dat de hond mee gaat naar familie en vrienden (als ze akkoord zijn, maar de meesten zijn dat wel). Thuis moet het beest vooral gezelschap houden, leuke dingen doen met de hond maar op de latere avond toch eerder in de mand of vrij rondlopen zodat we ook nog wat tv kunnen kijken. Slapen zou hij in de berging kunnen doen zodat hij 's nachts niet buiten/in het tuinhuis hoeft. Al hoor ik van sommige mensen dat een hond die buiten/in een tuinhuis slaapt zo erg niet is.

Hondenschool en een hondensport zouden we ook doen natuurlijk.

De grote vraag/angst hier is dat er dagen zullen zijn dat het beest lange tijd (10u) alleen is. Qua ras zijn we er ook nog niet helemaal uit. Een golden retriever kan best wel wat alleen zijn heb ik gehoord. Ik twijfelde ook over een border collie maar denk dat die een te grote werkhond is en minder in onze levensstijl past. We hebben beide ook geen ervaring met honden en zoeken vooral een huisdier dat onze kinderwens een beetje kan doen vergeten :) 

Een hond of toch niet? En welk ras zouden jullie nemen?

Groetjes

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" De grote vraag/angst hier is dat er dagen zullen zijn dat het beest lange tijd (10u) alleen is. "

Ik kan hier even kort op reageren : een hond is een gezelschapsdier.  Ik kan me niet voorstellen dat hij een leuk leven heeft als hij hele dagen alleen in de tuin en een tuinhuis zit.

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Kennen jullie iemand die op de lange dagen de hond zou kunnen uitlaten of kan oppassen? Wij doen onze honden op lange dagen naar mijn ouders, zodat ze geen hele dagen alleen zitten. 

 

Als jullie zoiets kunnen regelen, zie ik niet in waarom het niet zou lukken. Qua ras zou ik eerst eens denken aan wat je precies zoekt in een hond (uiterlijk, persoonlijkheid, grootte,...). :) 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat jullie geen correct beeld hebben van wat een dier een hond is, wat zijn noden zijn en waar ie zelf plezier in vindt.

Er is nauwelijks tijd voor een hond in jullie leven, want naast de lange werkdagen hebben jullie ook een druk sociaal leven (wat heeft de hond hieraan?) en willen jullie ook nog eigen tijd (tv kijken). Dus waar denk je dit dier een plezier mee te doen? Waar is zijn invulling van een leuk en voldoening gevend leven?

 

Misschien kan je, ipv voor een eigen hond te gaan, op vrije dagen eerst al es babysitten op de hond van iemand anders, of je als vrijwilliger melden om te wandelen met asielhonden?

honden page profiel  Dutch Auti - Niet meer actief Dutch Auti - Niet meer actief

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Als een hond zulke uren alleen moet zijn zelfs al is het niet elke dag. Zou ik zoiets alleen aanraden als er vaste opvang en een reserve opvang is waar de hond die tijd door mag brengen en dan in die uren gewoon de zorg en aandacht krijgt die nodig is.

 

 

Een hond is niet alleen maar leuk door het huis lopen en spelen. Een hond heeft aandacht nodig. Heeft beweging nodig. Heeft begeleiding nodig. Heeft een band met zijn mensen nodig. 

 

Ik zou geneigd zijn te zeggen neem 2 katten. Die kunnen probleemloos alleen zijn. En kunnen elkaar vermaken wanneer ze dat willen.  En zijn niet afhankelijk van hun baas voor afleiding en uitlaatrondes etc. 

 

Tuurlijk de kattebak moet gedaan. En ook wil een deel van de  katten wil ook graag aandacht. Je hebt hele knuffelbare. Maar ze zijn feitelijk als huisdier wel veel zelfstandiger als honden. En als er speeltjes en een goede krabpaal enzo zijn. 

 

Als er iemand in de buurt is die graag een hond opvangt voor die lange shifts. Of misschien standaard wanneer de hond langer als 4 uur (als een hond inmiddels getraint is om die tijd alleen te zijn ) alleen moet. Zou t best mogelijk zijn. Maar denk er wel echt goed over na. En lees je goed in over wat er eigenlijk allemaal komt kijken bij een hond houden.  En lees ook over verlatingsangst wat voorkomt en waardoor een hond soms helemaal niet alleen kan zijn.

 

En honden die als ze te weinig aandacht krijgen of njet voldoende gelegenheid krijgen om hun energie kwjjt te kunnen je huis kunnne gaan slopen. Of onaanvaardbaar gedrag kunnen gaan vertonen.

.

Honden kunnen dan wel dieren zijn. Maar hebben net al kinderen begeleiding nodig. Je moet ze dingen leren. Je moet ze goed gestemd houden door dingen met ze te indernemen. 

Het is niet na een lange shift. Ik ben te moe om met de hond te lopen dus ik doe het maar niet. Je moet. Als je ziek bent maakt niet uit de hond moet uit. En als je dan tijdelijk een paar keer korte ronde doet wil dat nog wel. Maar houd het te lang aan ga je het in gedrag terug zien.  Ze moeten hun energie kwijt. Ze hebben uitdaging nodig. Ze hebben naast duidelijkheid ook verandering nodig. Er zijn er die graag steeds t zelfde ronde lopen. Er zijn ook veel honden waarvoor dat saai is. Wat zich dan meestal middels gedrag uit.

 

 

 

honden page profiel KlaraKlara

Als ik het zo lees denk ik dat een kat beter zou passen. Bijvoorbeeld een Main Coon of een Ragdoll. Die hebben wel de aanhankelijkheid van een hond maar zijn veel flexibeler in het alleen zijn en laten je met rust als je avonds tv wilt kijken. Sowieso zou ik je echt aanraden om eerst eens een week (of twee) op een hond te passen. Als je op bezoek bent zie je toch vaak alleen de leuke kanten van een hond hebben. Ik ben dol op mijn drie maar ze hebben ook nadelen hoor. Mijn huis zit vol haar en zand, ik ben twee tot drie avonden per week met ze aan het sporten en doe dus minder met vrienden,  de weekenden gaan grotendeels op aan wandelen, vakanties zijn minder flexibel, onverwachte werkdingen zijn lastig, ze kunnen niet overal mee naar toe want de jongste vindt kinderen stom, ik heb 3 oppassen en toch kunnen ze soms alle drie niet, ik voel me altijd een beetje schuldig als ze alleen zitten, ik regen heel vaak nat, mijn honden willen juist me aandacht als ik moe ben, ze opvoeden kost 3 jaar. Kortom het is niet allemaal rozengeur. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Dubbel

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Als je die 3 dagen iets regelt, bijvoorbeeld een uitlaatservice, denk ik dat het wel moet kunnen. Structureel 3 dagen per week 10 uur alleen thuis vind ik echt veel te veel. Maar daar zijn gelukkig oplossingen voor. 

 

Dat je die dagen alleen savonds kunt wandelen is niet zo'n punt, zeker niet als hij overdag met een uitlaat is mee geweest. 

 

Ikzelf werk fulltime, maar mijn moeder werkt maar een paar ochtenden per week, dus ze zijn niet zo veel alleen. Maar ik ben wel degene die voor hun beweging en uitdaging moet zorgen. En dat gaat prima naast een fulltime baan, zelfs mijn actieve border kruising kan ik genoeg bieden. 

 

Maar in mijn vrije tijd ben ik dan ook wel veel met ze bezig. 

 

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Mijn vriend en ik werken allebei fulltime maar wel fulltime onregelmatig. Dit is de enige reden dat we besloten hebben dat een hond in ons leven past. Maar, dat betekend niet dat een hond zo maar ineens alleen thuis kan zijn. Zo is onze pup nu 7 maanden oud en kan ze 4 uurtjes alleen zijn. En eerlijk gezegd vind ik dat meer dan genoeg. Als ik bijvoorbeeld een vroege dienst heb en mijn vriend een late, dan hoeft ze in principe maar 2 uurtjes alleen te zijn. Hebben we allebei dezelfde dienst? Dan zoeken we (behalve met nachtdiensten want dan slaapt ze toch) een oppas. Ze gaat dan naar een dagopvang, familie of vaste oppas. We hebben in elk geval 5 vaste opties. Wat ik wel zie is dat mijn vriend na een werkdag echt geen zin meer heeft om wat met de hond te doen, wat erop neer komt dat ik bijna alles doe. En dat vind ik prima want ik ben gek op honden. Maar dat viel in het begin wel even tegen aangezien ik ervan uit ging dat Maui “onze hond” zou zijn. 

Ik denk dat het bij jullie op zich wel zou kunnen maar ik weet niet of jullie het moeten willen. Zeker geen werkras zoals de Border Collie of Golden Retriever. Dat is vragen om problemen. Het kan aan mij liggen maar ik lees in je openingspost weinig passie om echt iets met een hond te gaan ondernemen. En dat hebben ze wel nodig. Allemaal. Ik heb absoluut geen werkras maar sta wel 2x per dag in het bos, 1x per week op de hondenschool en 1x per week doen we speuren. Heb je daar echt zin in, ook na een lange shift? 

honden page profiel JelleJelle

" Als ik het zo lees denk ik dat een kat beter zou passen. Bijvoorbeeld een Main Coon of een Ragdoll. Die hebben wel de aanhankelijkheid van een hond maar zijn veel flexibeler in het alleen zijn en laten je met rust als je avonds tv wilt kijken."

Mijn vriend is allergisch aan katten :( anders hadden we er al lang gehad. 

 

Uiteraard mag de hond 's avonds bij ons komen liggen als we TV kijken en wil ik hem over zijn koppie aaien. 't is niet dat hij ons dan met rust moet laten. Maar we willen toch ook wel een beetje TV kijken. Lijkt me niets mis mee? In huis is het wel niet bedoeling dat er gespeeld wordt. Dat moet buiten in de tuin. Die is 150m2 dus daar kan het beest zeker wel wat in rondlopen en achter balletjes aanlopen. Ook lijkt het mij geen probleem dat je veel vrienden gaat bezoeken zolang de hond maar mee mag, toch? Er is zoveel gezelschap rondom dus waarom zou hij daar geen liefde kunnen krijgen? Anderen spelen er ook wat mee, gooien eens een balletje etc...

Jammer dat sommigen denken dat we het beest willen verwaarlozen. We weten alleen niet goed of het echt kwaad kan als de hond af en toe eens (niet dagelijks) langere tijd alleen zou zijn. Ik wil gerust op zoek naar een hondenuitlaatservice in de buurt, vrienden of familie die een ommetje willen doen tegen vergoeding etc... maar ik ben ook realistisch genoeg om te beseffen dat er dagen zijn dat dit niet zal lukken. En dan moet de hond het wel al eens doen zonder opvang gedurende 10 uur. Als we de knoop doorhakken gaan we sowieso eerst aan de familie vragen of ze op de hond willen passen, of de hond binnen mag als we langskomen etc... dit zal ook een stuk doorslaggevend zijn.

honden page profiel JelleJelle

ohja, qua ras willen we graag een grote hond. het is zeker niet erg als er onderhoud is aan de vacht. hij moet snel kunnen leren, mag zeker aanhankelijk zijn zodat hij vaak bij ons is. de tijd dat we niet op het werk zijn mag hij dus zeker naast onze zijde lopen. daarom leek een golden retriever mij niet zo slecht. ik las toch vaak dat die vrij gemakkelijk zijn in omgang en het al geweldig vinden als je spelletjes met hen speelt, gaat wandelen, hondenschool doet. ik vind het na het werk zeker niet erg om nog iets leuk te gaan doen met het beestje hoor. als ik om 5u thuis ben is de vriend er pas om half 9 als hij moet werken dus dan zit ik toch meestal 2 a 3u met de vingers te draaien......... en me vaak te vervelen.... 

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Mijn vriend is allergisch aan katten :( anders hadden we er al lang gehad. 
 
Uiteraard mag de hond 's avonds bij ons komen liggen als we TV kijken en wil ik hem over zijn koppie aaien. 't is niet dat hij ons dan met rust moet laten. Maar we willen toch ook wel een beetje TV kijken. Lijkt me niets mis mee? In huis is het wel niet bedoeling dat er gespeeld wordt. Dat moet buiten in de tuin. Die is 150m2 dus daar kan het beest zeker wel wat in rondlopen en achter balletjes aanlopen. Ook lijkt het mij geen probleem dat je veel vrienden gaat bezoeken zolang de hond maar mee mag, toch? Er is zoveel gezelschap rondom dus waarom zou hij daar geen liefde kunnen krijgen? Anderen spelen er ook wat mee, gooien eens een balletje etc...
Jammer dat sommigen denken dat we het beest willen verwaarlozen. We weten alleen niet goed of het echt kwaad kan als de hond af en toe eens (niet dagelijks) langere tijd alleen zou zijn. Ik wil gerust op zoek naar een hondenuitlaatservice in de buurt, vrienden of familie die een ommetje willen doen tegen vergoeding etc... maar ik ben ook realistisch genoeg om te beseffen dat er dagen zijn dat dit niet zal lukken. En dan moet de hond het wel al eens doen zonder opvang gedurende 10 uur. Als we de knoop doorhakken gaan we sowieso eerst aan de familie vragen of ze op de hond willen passen, of de hond binnen mag als we langskomen etc... dit zal ook een stuk doorslaggevend zijn. "

Niemand denkt dat jullie de hond gaan verwaarlozen, maar het is wel belangrijk om een realistisch beeld te hebben van wat een hond precies nodig heeft. En hierin kan je echt nog wel beter je huiswerk doen voordat je aan een hond begint. 

Je benoemd namelijk nu het balletjes gooien. Maar balletjes gooien is echt niet goed voor een hond. Zijn hele lichaam staat dan vol met adrenaline en je krijgt als het waren een baljunkie in huis. 

( als je dit interessant vind heb ik hier eventueel nog een artikel wat dit verder uitlegt: https://henriettejordens.nl/de-verslaafde-hond/ ) 

 

Daarnaast benoem je de Golden Retriever als een gemakkelijk ras. Maar de Golden Retriever is een ras wat gemaakt is om met de baas te werken. Die wordt echt heel ongelukkig als jullie er 3 dagen niet zijn. Daarnaast hebben ze de eerste 3 jaar enorm veel energie en vind ik het echt pittige honden. Ze worden vaak beschreven als beginnershonden maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. 

De Golden Retriever is oorspronkelijk gemaakt om geschoten wild op te halen op commando. Hij kwam daarbij hekjes/slootjes/bosjes etc. Tegen en mocht zich door deze dingen niet uit het veld laten slaan. Hij moest dus zelf een oplossing bedenken voor deze problemen. Klinkt heel leuk, maar het is dus wel een hond die zelf bedenkt hoe het anders kan. Hij zal dus niet zomaar een commando opvolgen. Daarnaast zijn het vaak van die blije eien die overal op afstormen, wat tegen de hondentaal ingaat. Dit kan zorgen voor een confrontatie. 

Misschien kunnen jullie eens proberen om het leven te leiden wat je met hond ook zou hebben maar dan nog even zonder hond. Dus voor het werk een flinke wandeling maken, na het werk nog een flinke wandeling, ‘s avonds laat een flinke wandeling. Weer of geen weer. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Mijn vriend is allergisch aan katten :( anders hadden we er al lang gehad. 
 
Uiteraard mag de hond 's avonds bij ons komen liggen als we TV kijken en wil ik hem over zijn koppie aaien. 't is niet dat hij ons dan met rust moet laten. Maar we willen toch ook wel een beetje TV kijken. Lijkt me niets mis mee? In huis is het wel niet bedoeling dat er gespeeld wordt. Dat moet buiten in de tuin. Die is 150m2 dus daar kan het beest zeker wel wat in rondlopen en achter balletjes aanlopen. Ook lijkt het mij geen probleem dat je veel vrienden gaat bezoeken zolang de hond maar mee mag, toch? Er is zoveel gezelschap rondom dus waarom zou hij daar geen liefde kunnen krijgen? Anderen spelen er ook wat mee, gooien eens een balletje etc...
Jammer dat sommigen denken dat we het beest willen verwaarlozen. We weten alleen niet goed of het echt kwaad kan als de hond af en toe eens (niet dagelijks) langere tijd alleen zou zijn. Ik wil gerust op zoek naar een hondenuitlaatservice in de buurt, vrienden of familie die een ommetje willen doen tegen vergoeding etc... maar ik ben ook realistisch genoeg om te beseffen dat er dagen zijn dat dit niet zal lukken. En dan moet de hond het wel al eens doen zonder opvang gedurende 10 uur. Als we de knoop doorhakken gaan we sowieso eerst aan de familie vragen of ze op de hond willen passen, of de hond binnen mag als we langskomen etc... dit zal ook een stuk doorslaggevend zijn. "

Als jullie gebruik maken van een bedrijfsmatige uitlaatservice of dagopvang, hoeft door de weeks oppas geen probleem te zijn. In het weekend zijn veel mensen vrij, hopelijk als het dan nodig is kun je vrienden of familie vinden die willen helpen. 

 

Als een hond 10 uur alleen is vind ik persoonlijk "een ommetje" niet genoeg. Het gaat niet alleen om het kunnen plassen en poepen, maar ook om de aandacht en beweging. Dus dan zou ik persoonlijk een uurtje lekker wandelen wel nodig vinden. Al zouden mijn honden het wel kunnen hoor, als het incidenteel nodig is. Maar voor structureel vind ik dat geen oplossing. 

 

Qua ras zouden we mee kunnen helpen met denken als je duidelijk hebt wat je precies zoekt qua karakter en wat je er precies mee wilt gaan doen. Wil je een allemans vriend, een waker, moet hij los kunnen lopen, moet hij sociaal zijn met andere honden, hoeveel beweging en uitdaging kun je de hond bieden, etc  

 

Oja qua katten, er zijn ook katten met een anti allergene vacht, net als bij honden. De rex is daar een van, misschien zou je je daar in kunnen verdiepen als dat wat voor jullie is. hp-shiny

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Het is niet zozeer de vraag of honden 10 uur alleen kunnen blijven, ze moeten wel! Je moet je afvragen of je dat het dier wilt aandoen, tenzij er goede oppas is. Hier vind ik 4 uur de max.

 

Een pup kan de  eerste tijd helemaal nog niet alleen zijn, hoe gaan jullie dat doen?

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Als je die 3 dagen iets regelt, bijvoorbeeld een uitlaatservice, denk ik dat het wel moet kunnen. Structureel 3 dagen per week 10 uur alleen thuis vind ik echt veel te veel. Maar daar zijn gelukkig oplossingen voor. 
 
Dat je die dagen alleen savonds kunt wandelen is niet zo'n punt, zeker niet als hij overdag met een uitlaat is mee geweest. 
 
Ikzelf werk fulltime, maar mijn moeder werkt maar een paar ochtenden per week, dus ze zijn niet zo veel alleen. Maar ik ben wel degene die voor hun beweging en uitdaging moet zorgen. En dat gaat prima naast een fulltime baan, zelfs mijn actieve border kruising kan ik genoeg bieden. 
 
Maar in mijn vrije tijd ben ik dan ook wel veel met ze bezig. 
  "

Hier wil ik even nog iets aan toevoegen, want niet voor elke hond geld dat ze goed "alleen" kunnen zijn als er alsnog iemand thuis is.

 

Volgens mij komt dit niet zo heel vaak voor, maar Aedon had laatst een paar signalen van verlatingsangst laten zien terwijl mijn vader gewoon thuis was en ik maar 30 minuten weg ben geweest, en zo ken ik nog een hond die dit doet.

 

Als je dus een hond neemt die enorm hecht aan zijn mens zou ik wel zorg en dat de oppas(sers) al vroeg goed zijn aangewend om dit soort dingen te voorkomen.

 

Verder, idd een goede oppas zoeken voor de dagen dat de hond zo lang alleen zou moeten zijn en volgens mij moet het dan wel Goed komen als jullie na het werk voldoende met de hond ondernemen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Al vind je iemand voor het uit laten. Een pup kun je geen uren alleen laten. Ik was blij toen mijn pup met 4 maanden 3 uurtjes alleen kon zijn. Ze zijn nu max 5 uur alleen en ze zijn 3 en 5 jaar. Langer zou ik ze nooit alleen laten, daar heb ik geen gezelschapsdier voor genomen. Als ik een werkdag van 10 uur heb, werk zelf ook in de zorg, dan zijn ze bij de oppas. Dit komt 2x per week voor. Als er onverwacht een dag bij komt is mijn vriend flexibel met werk of gaan ze naar mijn moeder. Mijn hond in een tuinhuis doen? Die zou dood ongelukkig worden. Ik denk ook dat jullie een verkeerd beeld hebben van het hebben van een hond. Je bent zo afhankelijk. De eerste maanden elk uur uit laten, want het beestje moet zindelijk worden. 1x iemand vinden om uit te laten is dus bij lange na niet genoeg. Een hond heeft veel beweging nodig. Wij hebben 2 kleine honden, maar lopen minimaal 2.5 uur per dag, ook als ik 10 uur gewerkt heb. Met een pup, moet je je drukke leven even aan de kanten zetten. Tenzij je hem inderdaad constant wil meenemen en bij visite constant wil op letten. Want het beestje is nog niet zindelijk. 

 

Nee, ik zou in jullie situatie persoonlijk zeker geen hond nemen. Tenzij je voor alle lange dagen een oppas zoekt en je hond gewoon in huis wilt houden ipv een tuin huis. Een hond wordt niet gelukkig van dit leven. Jullie moeten er blij van worden, maar de hond ook lijkt en.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Uiteraard mag de hond 's avonds bij ons komen liggen als we TV kijken en wil ik hem over zijn koppie aaien. 't is niet dat hij ons dan met rust moet laten. Maar we willen toch ook wel een beetje TV kijken.
In huis is het wel niet bedoeling dat er gespeeld wordt. Dat moet buiten in de tuin. Die is 150m2 dus daar kan het beest zeker wel wat in rondlopen en achter balletjes aanlopen.
Ook lijkt het mij geen probleem dat je veel vrienden gaat bezoeken zolang de hond maar mee mag, toch? Er is zoveel gezelschap rondom dus waarom zou hij daar geen liefde kunnen krijgen?
En dan moet de hond het wel al eens doen zonder opvang gedurende 10 uur. 

Je hebt een soort ideaalbeeld van een hond, maar in praktijk gaat het vaak niet zo. 

Honden klieren, zeuren, piepen, slopen, hangen de etter uit... Ze uiten hun frustraties of verveling door gebruik van hun tanden, hun stembanden, hun nagels en hun ontlasting. 

Die 10u in het tuinhuis en de tuin kunnen dus uitdraaien op: een hele dag geblaf en gejank en boze buren, een vernield tuinhuis, kuilen gegraven in de tuin, een gesloopte schutting, een hond die foute planten heeft opgegeten en ziek geworden is,...

Dat rustig TV kijken 's avonds na een lange werkdag kan in praktijk ook worden: een hond die bol staat van energie en frustratie en gaat piepen, krabben, spullen kapotbijten, je geen seconde met rust laat,...

De bezoekjes aan je vrienden kunnen ook gaan als: een nerveuze, pieperige hond die iedereen op de zenuwen werkt, gestresseerd wordt van de drukte, baldadig en vervelend wordt,...

 

Kortom: hou voor ogen dat het niet allemaal mooi en lieflijk gaat op momenten dat het jullie zo uitkomt. Bekijk het ook vanuit de niet zo fraaie kant, de moeilijke dagen.

En kijk zeker ook door de hond z'n ogen: na 8u in een berging de nacht te hebben doorgebracht, moet je vervolgens 10u in een tuinhuis zitten, om 's avonds even te wandelen en achter een bal te rennen, en dan weer in je mand naar tv te kijken om vervolgens weer de berging in te moeten. En vraag je dus kritisch af: waar zit de levenskwaliteit voor de hond? 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Eens met Alaska's finest

honden page profiel ZelmoZelmo

honden foto van Zelmo

Ik snap heel goed waarom je een hond zou willen een hond is gewoon een geweldig dier en op veel vlakken superieur aan b.v. een kat als huisdier. Maar ik denk dat een kat hier beter op zijn plaats zou zijn. Liefste zelfs twee zodat ze wat aan elkaar hebben, want om eerlijk te zijn vind ik dit zelfs nog veel alleen-tijd voor een kat. Maar een kat "hangt" emotioneel niet zo aan jou en trekt ook meer zijn eigen plan en is dus voor een plezierig leven minder afhankelijk van zijn/haar mens. Iedereen kent de filmpjes wel van een hond die letterlijk tegen de deur aangeplakt gaat zitten als de eigenaar van huis is en daar niet van wijkt, zelfs niet a 8 uur, hartverscheurend is dat, soms ook gepaard met de nodige geluidsoverlast voor de buren. Een kat is niet zo aanhankelijk en zal het een worst wezen in veel gevallen, als de voerbak maar weer vol is als de buik gaat rammelen. Als jij na die lange tijd werken eindelijk thuis komt dan springt een hond je zowat in je nek kan ik je voorspellen. Ook als jij moe bent, een rotdag hebt gehad, nog moet koken, of weer op het punt staat om te vertrekken omdat je een etentje hebt gepland etc. Je zult je hond constant moeten afwijzen of wéér achterlaten omdat je ook je "eigen" dingen moet doen. Afwijzen na een lange dag dat hij/zij alleen is geweest. Je gaat ook geven om je hond dat afwijzen gaat je ook opbreken dan denk ik. Los van alle praktische problemen die je tegen gaat komen bij een hond die ook wat wil doen op een dag. Genoeg honden die gewoon beginnen aan een verbouwing van je interieur b.v, uit pure frustratie. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Al vind je iemand voor het uit laten. Een pup kun je geen uren alleen laten. Ik was blij toen mijn pup met 4 maanden 3 uurtjes alleen kon zijn. Ze zijn nu max 5 uur alleen en ze zijn 3 en 5 jaar. Langer zou ik ze nooit alleen laten, daar heb ik geen gezelschapsdier voor genomen. Als ik een werkdag van 10 uur heb, werk zelf ook in de zorg, dan zijn ze bij de oppas. Dit komt 2x per week voor. Als er onverwacht een dag bij komt is mijn vriend flexibel met werk of gaan ze naar mijn moeder. Mijn hond in een tuinhuis doen? Die zou dood ongelukkig worden. Ik denk ook dat jullie een verkeerd beeld hebben van het hebben van een hond. Je bent zo afhankelijk. De eerste maanden elk uur uit laten, want het beestje moet zindelijk worden. 1x iemand vinden om uit te laten is dus bij lange na niet genoeg. Een hond heeft veel beweging nodig. Wij hebben 2 kleine honden, maar lopen minimaal 2.5 uur per dag, ook als ik 10 uur gewerkt heb. Met een pup, moet je je drukke leven even aan de kanten zetten. Tenzij je hem inderdaad constant wil meenemen en bij visite constant wil op letten. Want het beestje is nog niet zindelijk. 
 
Nee, ik zou in jullie situatie persoonlijk zeker geen hond nemen. Tenzij je voor alle lange dagen een oppas zoekt en je hond gewoon in huis wilt houden ipv een tuin huis. Een hond wordt niet gelukkig van dit leven. Jullie moeten er blij van worden, maar de hond ook lijkt en. "

Dat is zeker waar. 

Jaimy hebben we in de zomervakantie gekregen als pup. Dus toen hadden we 6 weken de tijd om het alleen thuis zijn op te bouwen. Daarna is hij nog een paar maanden door oppas opgehaald, en steeds later zodat het alleen thuis zijn verder werd opgebouwd. 

 

Het heeft dus best wel lang geduurd. 

 

Een herplaatser is dan eventueel ook nog een idee. Wij zijn opvang gezin geweest voor buitenlandse asielhondjes, die konden allemaal heel snel net zo lang alleen thuis zijn als onze eigen honden. 

Nou kunnen echt niet alle herplaatsers dat meteen natuurlijk, maar die 9 asielhonden konden dat gelukkig heel snel. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een herplaatser is dan eventueel ook nog een idee. Wij zijn opvang gezin geweest voor buitenlandse asielhondjes, die konden allemaal heel snel net zo lang alleen thuis zijn als onze eigen honden. 
Naomi

Maar was die asielhond dat helemaal alleen thuis, vele uren lang, of in gezelschap van een andere hond? Want dat is natuurlijk ook een groot verschil...

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Maar was die asielhond dat helemaal alleen thuis, vele uren lang, of in gezelschap van een andere hond? Want dat is natuurlijk ook een groot verschil... "

En dan nog moet je je af vragen of die honden gelukkig zijn, al kunnen ze het. Mijn honden zouden ook niet gaan blaffen, maar wel dood ongelukkig zijn. 

 

Mijn moeder heeft een herplaatser, van een demente vrouw was dat hondje. Altijd bij die vrouw geweest, kon daardoor totaal niet alleen zijn. Hoeft ook niet. Maar een herplaatser zou ik deze situatie ook niet aan doen, denk ik.

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Toch maar niet. Eens met de bovenstaande reacties. Het kán wel, bijna alles kan, maar het zou een zeer egoïstische keuze zijn. Geen enkele hond gaat hier gelukkig van worden namelijk. 

honden page profiel ZelmoZelmo

honden foto van Zelmo

Of je moet iets kunnen regelen met een soort co-ownership? Misschien met één van jullie ouders of zo als ze in de buurt wonen?

https://www.hondenpage.com/hondenforum/226874/past-een-hond-bij-mijn-levensstijl?.php

In bovenstaand topic is in zo'n soort constructie de oplossing min of meer gevonden.

honden page profiel JelleJelle

als ik het hier zo lees is voor veel mensen een hond precies enkel mogelijk als je niet fulltime werkt... ik hoor nochtans ook vaak andere verhalen. Hoeveel mensen kunnen er dan nog echt een hond hebben?

 

Als ik jullie verhalen mag geloven is minstens 3u per dag liefde op de dagen dat we werken zijn en dan de andere dagen zelf veel meer nog niet genoeg??? Ze ergens mee naartoe nemen lijkt ook al niet voldoende... Als wij afspreken is het meestal met vrienden en niet op café maar bij iemand thuis. Onze beste vrienden hebben zelf een klein hondje en 2 straten verder wonen ook goede kameraden die een hond hebben en hier dagelijks passeren als ze op wandel gaan. We mogen bijna overal binnen met onze hond, dat weet ik zeker! Alleen zijn al deze mensen ook vaak werken. De bedoeling zou zijn om met hen te kijken of we bepaalde dagen de hond daar kunnen laten of ze tijdens hun wandeltocht wanneer wij niet thuis zijn de onze mee op wandel willen nemen. 

 

Het is ergens wel jammer dat veel mensen nu al zeggen dat wij te weinig tijd hebben ervoor ondanks we vooral nadenken over die keren dat het echt niet anders kan om hen lange tijd alleen te moeten laten. We zijn nog volop aan het lezen en zoeken. Het ras staat nog niet vast en de periode al helemaal niet. We nemen juist onze tijd om ons goed te informeren en als we bepaalde zaken beslist hebben gaan we praten met vrienden en familie om te kijken of ze ons kunnen bijstaan in het uitlaten van de hond. Moest ik mijn ouders kunnen overtuigen zou er geen probleem zijn. Die wonen op 2km van ons en zijn altijd thuis. Maar de mama is niet zo gek van honden bij haar thuis. Wie weet veranderd dat moesten wij er 1tje hebben, maar ik heb zo mijn twijfels daarover.

 

Sommigen vroegen hier al wat voor hond we willen. We willen een sociaal dier dat goed overweg kan met anderen en graag komt knuffelen. Een waakhond moet het niet persee zijn maar is altijd meegenomen. En het dier moet zich dus zo nu en dan toch eens alleen kunnen bezighouden.

 

Ik heb ook nooit gezegd dat het eenzaam in een tuinhuis moet wegkwijnen. Het tuinhuis zou de binnenschuilruimte zijn en daarbuiten is er een stukje grasveld waar hij kan rondlopen als we er niet zijn. Het is niet dat hij hele dagen in een kleine bench zit maar hij krijgt een oppervlakte van ettelijke m2s waar zijn eten en drinken staat + waar hij kan poepen en plassen op een voorziene plaats. Eens we thuis zijn gaat het poortje open en loopt het beest over de volledige tuin + woonkamer. Slapen in de berging was maar een idee. Ik ben er zeker van dat eens dat beestje hier is ik hem toch liever in een grote mand naast ons bed wil hebben. Zo is het snachts ook niet alleen :) ik wil het wel niet in bed of in de zetel (zeg ik nu natuurlijk :p haha :p bij het lezen/nadenken en tips van anderen krijg je soms andere inzichten)

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Je vraagt hier op tips, hoe wij erover denken. Je was schijnbaar dus totaal niet voorbereid op deze reacties en had op iets anders gehoopt. Maar dat is helaas niet de realiteit.

 

Een hond is een gezelschapsdier, geen enkele hond gaat er gelukkig van zijn om 10 u op een dag alleen te zitten in een tuin in een schuurtje met een stukje gras. Ik zou dus op de dagen dat hij alleen zit, een oppas regelen. Wat gaan jullie verder met de hond ondernemen? Honden moeten toch minimaal 1 uur per dag uit, lekker kunnen rennen, ze willen leuke dingen samen met de baas ondernemen. 

 

Mijn 2 honden hebben toch minimaal 2 uur per dag beweging nodig, en dat is echt het minimale. Daarbuiten nog wat mentale uitdaging, speeltijd etc. 

 

En een klein hondje heeft dat nét zo graag. 

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" als ik het hier zo lees is voor veel mensen een hond precies enkel mogelijk als je niet fulltime werkt... ik hoor nochtans ook vaak andere verhalen. Hoeveel mensen kunnen er dan nog echt een hond hebben?
 
Als ik jullie verhalen mag geloven is minstens 3u per dag liefde op de dagen dat we werken zijn en dan de andere dagen zelf veel meer nog niet genoeg??? Ze ergens mee naartoe nemen lijkt ook al niet voldoende... Als wij afspreken is het meestal met vrienden en niet op café maar bij iemand thuis. Onze beste vrienden hebben zelf een klein hondje en 2 straten verder wonen ook goede kameraden die een hond hebben en hier dagelijks passeren als ze op wandel gaan. We mogen bijna overal binnen met onze hond, dat weet ik zeker! Alleen zijn al deze mensen ook vaak werken. De bedoeling zou zijn om met hen te kijken of we bepaalde dagen de hond daar kunnen laten of ze tijdens hun wandeltocht wanneer wij niet thuis zijn de onze mee op wandel willen nemen. 
 
Het is ergens wel jammer dat veel mensen nu al zeggen dat wij te weinig tijd hebben ervoor ondanks we vooral nadenken over die keren dat het echt niet anders kan om hen lange tijd alleen te moeten laten. We zijn nog volop aan het lezen en zoeken. Het ras staat nog niet vast en de periode al helemaal niet. We nemen juist onze tijd om ons goed te informeren en als we bepaalde zaken beslist hebben gaan we praten met vrienden en familie om te kijken of ze ons kunnen bijstaan in het uitlaten van de hond. Moest ik mijn ouders kunnen overtuigen zou er geen probleem zijn. Die wonen op 2km van ons en zijn altijd thuis. Maar de mama is niet zo gek van honden bij haar thuis. Wie weet veranderd dat moesten wij er 1tje hebben, maar ik heb zo mijn twijfels daarover.
 
Sommigen vroegen hier al wat voor hond we willen. We willen een sociaal dier dat goed overweg kan met anderen en graag komt knuffelen. Een waakhond moet het niet persee zijn maar is altijd meegenomen. En het dier moet zich dus zo nu en dan toch eens alleen kunnen bezighouden.
 
Ik heb ook nooit gezegd dat het eenzaam in een tuinhuis moet wegkwijnen. Het tuinhuis zou de binnenschuilruimte zijn en daarbuiten is er een stukje grasveld waar hij kan rondlopen als we er niet zijn. Het is niet dat hij hele dagen in een kleine bench zit maar hij krijgt een oppervlakte van ettelijke m2s waar zijn eten en drinken staat + waar hij kan poepen en plassen op een voorziene plaats. Eens we thuis zijn gaat het poortje open en loopt het beest over de volledige tuin + woonkamer. Slapen in de berging was maar een idee. Ik ben er zeker van dat eens dat beestje hier is ik hem toch liever in een grote mand naast ons bed wil hebben. Zo is het snachts ook niet alleen :-) ik wil het wel niet in bed of in de zetel (zeg ik nu natuurlijk :p haha :p bij het lezen/nadenken en tips van anderen krijg je soms andere inzichten) "

Natuurlijk heb je gelijk dat er veel gezinnen zijn met een hond terwijl iedereen 40 uur per week van huis is. En bij een deel van die mensen gaat dat goed. Maar zijn die honden gelukkig? Je stelt je vraag op een forum waar mensen opzitten met ontzettend veel passie voor hun honden. Mensen hier op het forum zorgen voor een ontzettend verrijkt leven bij hun hond. Dus kan kan je niet verwachten dat je dan hele positieve reacties gaat krijgen op een dier wat 20/30 uur per week alleen zit. 

Een hond wilt nou eenmaal zo veel mogelijk bij zijn baasje zijn. En dan is 10 uur echt te veel. Een oppas is namelijk niet zijn baasje. 

Het is fijn dat de hond naar iedereen mee mag die ook een hond heeft. Maar wat nou als die honden niet met elkaar overweg kunnen? 

Het is goed dat jullie zoveel informeren maar wees wel realistisch. 

Jullie kiezen ervoor dat een hond bij jullie komt wonen, daar kiest een hond niet voor. Die heeft geen enkel zeggenschap over waar hij zijn leven mag doorbrengen. Maar dan ben je wel als baas ervoor verantwoord dat de hond het mooiste leven heeft wat hij zou kunnen hebben. Maar dat is mijn mening. 

honden page profiel JelleJelle

neen hoor Pascale, natuurlijk had ik niet alleen positieve reacties verwacht. Maar ik bevraag me nog maar en er komen toch al wel wat reacties alsof wij het dier nu al aan het verwaarlozen zijn. Als we dat zouden willen doen zou ik me echt niet op voorhand informeren hoor, wees gerust.

 

Als ik jouw miniums hier hoor kan ik je al met een gerust hart zeggen dat we daar aan gaan komen. Bij thuiskomst van het werk is een blokje om met de hand zeker een evidentie. Verder wil ik uiteraard graag met het beest buiten spelen. Ik heb toch ook gezegd dat ik tussen 5 en 8 me vaak lig te vervelen... en dat zijn dan de dagen dat ik op mijn vriend aan het wachten ben en dus alleen thuis ben. De dagen dat hij thuis is heeft de hond de volledige aandacht. Ook in het weekend zou de hond zeker voldoende aandacht krijgen. Gemiddeld zijn er maar 3 dagen dat wij beiden lang werken zijn (10u afwezig). Er zijn ook weken dat we maar 1 of 2 dagen niet thuis zijn. En voor deze dagen willen we zeker een oplossing zoeken. Ik voel me aan sommige reacties precies nu al een dierenmishandelaar, gewoon omdat wij niet elke dag 5u met het beestje kunnen bezigzijn... wij zoeken vooral een leuk gezelschap op de momenten dat wij alleen thuis zitten en een leuke bezigheid voor de dagen thuis... ik kan je zeggen dat we nu al de hele namiddag in de zetel hangen door het slechte weer... moest er nu een hond in huis zijn zou die al een hele dag liefde hebben gekregen van ons hier in huis of zouden we al lang eens gaan wandelen zijn. Want wij wandelen best graag hoor. Wij gaan zelf dit jaar een week op wandelvakantie naar de vogezen!

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Nee hoor, hier ook fulltime werk. Of nou ja ik werk ook wel gemiddeld zn 38 uur. Maar 1 dag is mijn vriend thuis, op 2 dagen zijn ze bij de oppas. De andere dagen zijn ze nooit langer dan 3 a 4 uurtjes alleen of zelfs helemaal niet. Er zijn zat mensen die fulltime werken met een hond, maar het ook goed regelen voor de hond.

 

Jullie hond moet aan van alles voldoen, zich aan alles aan passen. Jullie zouden de hond een goed en mooi leven moeten willen geven, dat is geen 10 uur per dag alleen zitten in een tuinhuis. 

 

Als je dit zo graag wilt. Dan zul je je volledig moeten aanpassen. Veel uit laten (elk uur de eerste weken/maanden), hele dag in de gaten houden om de hond zindelijk te krijgen, spelletjes doen samen, de hond mentaal uit dagen. Daarnaast een pup bijt graag aan van alles, hebben een grote kauwbehoefte. Het is niet alleen rozengeur en maneschijn. 

 

Als je dit zo graag wilt, is een goede oppas regelen toch een kleine moeite?

honden page profiel JelleJelle

we willen zeker op zoek naar een goede oppas hoor Lola. Wees gerust. Daar denken we over na. Ik wil niet dat het dier thuis ligt te verwaarlozen :) ik ben vooral realistisch en weet dat er sowieso wel eens geen oplossing zal zijn voor het diertje... en daar wil ik vermijden dat hij zich op die momenten verlaten voelt...

 

In de opvoeding wil ik veel tijd steken! Ik kijk er al naar uit om hem vanalles te leren. Sommige vrienden hebben ons ook al gewezen op de vraag van een pup of toch een asielhond. Als er een pup komt zullen wij die sowieso in huis nemen tijdens een vakantieperiode/op momenten dat we ze goed kunnen opleren. De eerste weken/maanden weet ik best dat we meer recup of vakantie gaan moeten nemen hoor. En dat we het beestje moeten leren om alleen te zijn. Het gaat vooral over de periode nadien. Als de hond zindelijk is en weet dat het soms alleen moet zitten...

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Toekomstige pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^