Toekomstige pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

Hallo allemaal,

Het is voor mij al een aantal jaar geleden dat ik voor het laatst op dit forum actief ben geweest, dus ik zal mijn situatie even uit leggen.

Toen ik vijftien was hebben we in mijn gezin (ouders, broertje, ik) een puppy in huis genomen, Renske. Renske was een kruising cavalier king charles spaniel x kooikerhondje. Ze was ontzettend lief, knuffelig, lui en een beetje dom. Ze paste perfect in ons gezin en zelfs nadat ik en mijn broertje op kamers gingen (studeren), kwamen we vaak thuis of bleef ze bij ons logeren als dat goed uit kwam.

Ik ben een tijd geleden gediagnosticeerd met een autisme spectrum stoornis en depressie en Renske hielp daarbij heel erg. Zij gaf mij een goede reden om een dagritme aan te houden en dwong me te bewegen wanneer ik het zwaar had. Ook bracht ze erg veel onconditionele liefde en lichamelijk contact (wat ik bij mensen moeilijk vind).

Inmiddels is Renske overleden, helaas door een aangeboren hartafwijking, wat wel vaker het geval is bij cavalier king charles spaniel (kruising) als ik het goed heb begrepen. Ze is niet erg oud geworden, slechts 8,5 jaar en dat brak mijn hart.

Ik ben op dit moment niet in staat om een goede omgeving te bieden voor een hond, omdat ik nog steeds op kamers woon als student. Ik zal over een paar jaar als alles goed verloopt hopelijk middelbare school docent zijn. Ik zit er nu al over na te denken hoe ik dan een hond zou kunnen nemen en ik wil graag input vragen aan jullie.

Mijn situatie zal er waarschijnlijk ongeveer zo uitzien:
- starters woning of appartement (waarschijnlijk geen grote tuin of veel ruimte)
- 5 dagen per week 6-8 uur van huis, mogelijk met lunchpauze, maar dat is niet zeker.
- waarschijnlijk ben ik alleenstaand.

Dit zijn de punten waar mijn hond hopelijk aan kan voldoen:
- een knuffelige lieve vriend die het liefst op mijn schoot/naast mij op de bank ligt (ja, de hond mag van mij op de bank en op het bed)
- een hond die genoeg heeft aan 3 a 4 keer per dag uitgelaten worden, waarbij minstens 1 ronde 30-45 minuten is, maar de rest van de rondjes waarschijnlijk maar 10 minuutjes.
- een hond die in het weekend ook een langer stuk wil lopen (5-10 km). Of iets als agility.
- een hond die liever rustig een lang stuk wandeld, dan sprint of eindeloze energie heeft.
- een hond die klein genoeg is dat ik fysiek de hond kan verplaatsen (ik ben een niet-atletische vrouw van 1.60 m) dus ~10kg? misschien max 15kg?
- Ik heb absoluut geen probleem met hondenhaar (en borstelen), maar wil liever niet meer dan 1x per 3 maanden naar de trimmer hoeven.
- een hond die hopelijk goed aan te leren is om los te kunnen lopen in het bos en graag zijn/haar aandacht op mij richt.

Zoals ik al aangaf wil ik een hond omdat dat mij dwingt naar buiten te gaan en als gezelschap. Ik wil het liefst een puppy, omdat ik dan met een schone lei kan beginnen met opvoeden. Ik ben niet van nature een assertief persoon, en het lijkt me makkelijker om vanaf het begin al grenzen te stellen en als puppy al juist gedrag aan te leren, dan dat later in het leven slecht gedrag af te moeten leren.

Ik ben niet op zoek naar een werk- of waakhond, mijn hond zal genoegen moeten nemen mijn vriend te zijn als hoofdtaak . Dat neemt niet weg dat een hond die geklassificeerd word als werk/waakhond in het rassenregister automatisch is afgekeurd, maar ik denk dat we het allemaal eens zijn dat bijvoorbeeld een border collie niet gelukkig zal zijn in deze situatie.

Mijn vragen aan jullie:
- Is een hond in mijn situatie uberhaupt wel een optie? Ik wil niet een dier laten lijden door mijn behoefte aan gezeldschap.
- Zijn er hondenrassen die jullie aanraden voor mijn situatie?
- Zijn deze rassen ook nog gezond te vinden/zijn er nog verantwoordelijke fokkers voor deze rassen. Ik denk niet dat ik het emotioneel aankan om nog een hond te verliezen door een ingefokte aangeboren ziekte.

Dank jullie wel voor jullie tijd en aandacht.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik denk niet dat t haalbaar is. Ik heb zellf jaren in t onderwijs gewerkt, je werkdagen zijn altijd langer dan je kunt bedenken. En je zoekt een hond die juist lekker bij je wil zijn. 

 

Misschien kun je tzt eerst kijken naar een goed oppasadres of iemand met wie je samen de hond hebt?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik begrijp dat je dolgraag een hond bij je wilt hebben, voor een maatje en die je helpt een goed ritme in je dagelijkse leven te behouden, je schrijft dat je vijf dagen 6-8 uur van huis bent en je graag een pup wilt....die tijden dat je er niet bent is daar een oplossing voor ? Een pup kan je niet die uren alleen laten doorbrengen en ook geen volwassen hond...een keer voor een volwassen hond als het eens niet kan zeg ik nog okee, maar geen vijf dagen lang...heb je daar over nagedacht ?

Volgende forumvraag: Wat voor ras past bij mij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^