Een hond of toch maar niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

niet aan beginnen, je zegt dat de hond 10 uur alleen zou zijn. maar heb je ook nagedacht over de nacht dat jullie aan het slapen zijn? dan is de hond ook alleen en word er ook niks gedaan.
dat is dus niet 10 uur alleen maar ongeveer 18 uur alleen.
ik vind dat een beetje zielig voor een hond, die moet zijn energie kwijt, en dat lukt hem niet achter in een tuin in een huisje.
Die gaat zich vervelen, wat voor ras het ook is. door verveling ontstaat probleemgedrag, bijvoorbeeld de hele dag blaffen.
Ik zie dit veel te vaak gebeuren bij andere mensen en ik vind dit gewoon zielig.
Honden hebben uitdaging nodig, ook omdat het intelligente dieren zijn.
Als jij de hele dag in dezelfde ruimte zit met dezelfde prikkels die je al kent, word je toch ook helemaal knetter gek? Voor een hond is dat precies hetzelfde.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Ik denk dat je wat meer moet gaan kijken in het belang van de hond en niet vanuit je eigen IK WIL. Als je namelijk dat goed doet en dan nog eerlijk kan zijn en kan zeggen ik heb naast die lange dagen zeeën van tijd voor me hondje dan zou je eens kunnen gaan kijken wat bij je past. Ik zou dan voor die 2 lange dagen kijken voor oppas waar die kan verblijven en niet alleen voor uitlaat, en dan voor die 3e dag een goede uitlaat ronde door iemand

 

een grote hond is heel leuk maar bedenk ook dat die niet altijd maar overal mee kan want niet iedereen vind ene grote hond fijn of je oppas kan de grote hond te baas tijdens het uitlaten.

 

Ik en me ex hebben een hele leuke hond en na onze breuk bleef me hondekind lekker bij mij maar ik werk 40 uur en opzich is dat geen probleem maar me hondje vond het uiteindelijk veelste lang en begon met huilen smiddags tot ik thuis kwam ondanks dat ik al mijn vrije tijd in hem stopte. Daarbij is het een grote hond die dus aardig wat decibellen produceerd wat voor buren niet altijd even fijn is. Ik heb hem uiteindelijk met veel verdriet naar me ex gedaan omdat ik het egoïstisch vond hem te houden om me eigen geluk. 

 

Ik kan ook wel op zeker zeggen dat hij niet in jullie plaatje past anders zou het echt een luie huishond worden en heel eerlijk is dat toch ook maar saai tongue-out.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mijn zus en haar vriend hebben nu hun 2e golden.Echter wel een heel groot verschil qua karakter en energieniveau. Maar bij beiden moesten ze elke dag stevig wandelen en gingen ze ook veel zwemmen.

Een punt ivm allergie is dat je best ook wel heel goed test bij honden. Ik ben voor alle dieren extreem allergisch en heb voor een niet verharend ras gekozen. Ook ivm opkuis in huis (verkijk je niet!) want een golden verhaart extreem.(2 x per dag stofzuigen hoort er meestal bij.

Als jullie dit allemaal zien zitten, en je hebt ook altijd oppas voor dagen waarop jullie lang van huis zijn, dan is het mogelijk denk ik.

Weet wel dat je jezelf ook moet afvragen wat jullie normaal gezien in jullie vrije tijd en in vakanties doen, en of een hond daar in past. Kan hij mee op reis?Gaan jullie in de weekends naar het bos of gaan jullie afspreken met andere hondeneigenaars bijvoorbeeld, enz...

 

 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Toekomstige pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^