Regelmatig overgeven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TessaTessa

Hey allemaal, 

onze hond (boxer, 7,5 jaar oud) heeft al een hele reeks aan problemen gehad. Over het algemeen heeft ze een zwakke gezondheid. Sinds augustus 2019 geeft onze hond regelmatig over: doorzichtig slijm met soms wat schuim, geen tot weinig brokjes erbij. We zijn hiermee al naar onze vaste dierenarts gegaan. Ze hebben haar veel pilletjes voorgeschreven (priperan, cortisol). Het is hier een hele tijd goed mee gegaan, maar vanaf november 2019 was het terug herbegonnen. Toen heeft de dierenarts besloten om haar volledig binnenstebuiten te keren (ze zijn letterlijk elk gaatje binnen gegaan met een camera...). Uit dit onderzoek werden we niet veel wijzer: ze vonden niets, enkel een beetje darmepitheel in haar maag. Dierenarts zei dat we verder moesten doen met de pilletjes. Na een paar dagen ging het inderdaad opnieuw een beetje beter, maar ze is nooit meer 100% in orde geweest. 

Nu heeft ze een week geleden een klein botje ingeslikt dat een ekster had laten vallen in onze tuin. De dag erna was ze heel zwak - niks eten, haren borstelen, hoofd in het verlengde van haar nek, ... --> ze had duidelijk pijn. Nadat ze de ochtend erop haar kakje had gedaan, was het botje meegekomen en was ze opnieuw beter. Dat veranderde 3 dagen geleden. ze ligt futloos in de tuin of in haar mand, heeft heel de keuken ondergekost (sorry voor de details) en is de afgelopen dagen veel vermagerd omdat ze weinig eet. 

Nu is mijn vraag: herkennen jullie dit? Hebben jullie tips? We willen naar de dierenarts gaan, maar vragen ons af of dat wel nuttig is, ze geven ons steeds hetzelfde advies... Naar Merelbeke gaan is ook een optie, maar dat is erg lang rijden voor ons en de hond wordt wagenziek, waardoor de problemen allemaal kunnen verergeren... 

Alle hulp is welkom! 
We maken ons allemaal ernstig zorgen.... 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik zou toch contact opnemen met je dierenarts.

Anders toch naar merelbeke gaan of een andere dierenarts.

Ik vind niet dat je dit zo z'n gang moet laten gaan. Dierenarts moet je doorsturen als hij/zij zelf het antwoord niet weet.

Dan maar even wagenziek voor de hond. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Tessa, het is duidelijk dat je hond ziek is, daar wacht je niet mee....gaan, vertel wat er is gebeurd en waarom je hond daardoor zo ziek is, niet wachten Tessa, gaan....al drie dagen futloos , heel snel gaan...

honden page profiel ientjeientje 1 doggies

honden foto van ientje

Naar de dierenarts!

honden page profiel SusanneSusanne 2 doggies

honden foto van Susanne

Ik herken wel klachten die onze hond ook ervaren heeft, en ik wil je niet onnodig angst voor geven voor een diagnose die nog niet gesteld is, maar ik zou inderdaad zo spoedig mogelijk de dierenarts bezoeken. Onze hond bleek namelijk ernstig ziek. Als het nou mee blijkt te vallen kunnen ze iig iets tegen de misselijkheid en de pijn geven, dan voelt ze zich hopelijk gauw weer iets beter. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 2 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Is er el eens gedacht aan een voedselallergie?

 

Of voer met gehydrauliseerde eiwit, zoals Sanimed skin sensitive , maar er zijn ook andere merken of een diersoort wat ze nooit eerder heeft gegeten, insect, of struisvogel, geit, hert.

Nee heb je. Dan merk je vaak binnen een week of twee al verschil. 

Ik zou sowieso de dierenarts even bellen.

 

Ik ben opgegroeid met boxers, mijn ouders fokte zehp-heart

honden page profiel TessaTessa

Heel erg bedankt voor de snelle reacties!

Jullie bevestigen mijn zorgen. Moest het aan mij gelegen hebben, ik zou al meteen de eerste dag naar de dierenarts zijn gegaan. Ik woon echter nog thuis en de hond is dus van mijn ouders. Zij stelden voor nog even te wachten, aangezien we bij de dierenarts toch steeds hetzelfde te horen kregen en omdat onze hond nog wel kon/wou spelen af en toe.

Gelukkig heb ik hen vandaag kunnen overtuigen van een afspraak te maken bij onze dierenarts. Ze hebben het erg druk, dus de eerstvolgende afspraak is pas vanavond om 18u30... 

Qua voeding hebben we al vanalles geprobeerd: speciale voeding van Royal Canin,... steeds op aanraden van de dierenarts. Nu hebben we een paar dagen geleden nog eens iets nieuws gekocht. Ik ken het merk niet meer, maar de reviews waren heel positief. Hopelijk heeft dat effect. En als de dierenarts weer hetzelfde advies geeft en de hond niet beter wordt, gaan we zeker naar Merelbeke! 

Het is echt ons zorgenkindje. En dan te bedenken dat onze eerst Boxer 18 jaar is geworden en maar één keer naar de dierenarts is moeten gaan (op jaarlijkse inentingen na dan). 

@Suzanne: nu maak je me wel erg ongerust. Was het bij jouw hond ook iets dat je niet kon zien bij inwendig onderzoek? Ze hebben haar echt helemaal onderzocht... 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je al zovaak bij dezelfde dierenarts bent geweest met dezelfde klachten en die dierenarts heeft het nog steeds niet gevonden, dan lijkt het me zaak om verder te zoeken naar een andere dierenarts. 

Misschien kan je zelf een afspraak maken bij merelbeke of je dierenarts vanavond vragen om door te sturen. 

Het geeft niks als je ergens niet uit komt. Ook een arts kan niet altijd alles weten, maar zeg het dan eerlijk, ik kom hier niet uit, ik stuur je door naar een arts met betere kennis en ervaring hierover.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Vraag een spoed verwijzing naar een specialist/internist.

Dit kan niet langer wachten. Een hond die veel overgeeft, vermagert, futloos is en niet eet is ernstig ziek. 

Zorg dat ze nog wel drinkt; desnoods langzaam water met een pipet geven, anders droogt ze uit.

Een zieke hond zal altijd nog vrolijke momenten tonen en als je haar aandacht geeft met haar staart kwispelen tot dat ze er dood bij neervalt.

 

Jullie dierenarts mag jullie niet langer aan het lijntje houden zonder resultaat.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ook een bloedonderzoek laten doen? Wanneer geeft de hond over en hoe vaak krijgt hij eten op de dag? 

 

Onze hond spuugde elke nacht gal en bleek na een lange tijd onderzoeken een voedsel intolerantie te hebben (dit geeft vage klachten). Wat wij hebben gedaan is overzetten om een dieet van alleen lam (acana brokken). Lam is een mager, makkelijker te verteren. Soms met wat schapenvet erover omdat dit ook helpt voor de maag. Zeg niet dat het dit is. Maar wij hebben er ook maanden over gedaan tot we erachter kwamen, ze spuugt nu voor het eerst al 5 weken niet meer.. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Een maagzweer kan ook door medicatie komen, dat dachten ze eerst bij ons. Wij kregen 30 dagen maagzuur remmers om de maag tot rust te laten komen. Maagzuur is erg slecht en als dat te vaak gebeurd kan het dingen beschadigen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

De enige manier om er achter te komen of ze een voedselallergie of intolerantie hebben is door een dieet te volgen. 
Dat kan je nl op geen andere manier testen helaas.

 

Met kleingemaakte eiwitten of dus een soort wat ze nooit eerder gegeten hebben.


Het zal eerder een intolerantie zijn, want bij een allergie krijg je eerder jeuk, huiduitslag dan speelt je afweersysteem een rol. 

 

 

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Tessa, ik kan begrijpen dat je ouders niet meer zo snel naar de dierenarts gaan als ze al zoveel geld besteed hebben zonder dat jullie hond geholpen is, maar als je zegt dat je hond al 3 dagen maar blijft overgeven, niets eet en duidelijk pijn heeft, heeft ze toch wel hulp nodig. Om je vraag te beantwoorden: bij mijn hond zijn bloedtesten gedaan en een echo gemaakt, en daar zie je dat alles helemaal goed is. Mijn hond heeft last van zijn alvleesklier, dat is een orgaan wat onder andere enzymen aanmaakt die voedsel helpen verteren. Als deze niet goed werkt kun je je voorstellen dat honden niet meer zo’n trek hebben in eten, af en toe misselijk zijn of diarree hebben. Maar als het af en toe is, en je hond voelt zich over het algemeen goed, zal je nog niets van deze ziekte kunnen zien tijdens onderzoeken. Pas zodra een hond iets binnenkrijgt wat moeilijk verteerbaar is of heel vet, zal de alvleesklier zo’n klap krijgen dat hij zogezegd ontstoken raakt. En dan merk je dat je hond ernstig ziek wordt: blijven overgeven, niet eten, lusteloos, duidelijk veel pijn, diarree. En pas als de hond ernstig ziek is, kunnen artsen in bloedwaarden en/of echo’s zien dat de alvleesklier problemen geeft. Tenminste, zo was het bij ons. Nu wil ik niet zeggen dat je hond hetzelfde heeft, want ik ben geen arts, maar het is dus wel prima mogelijk dat er nu toch iets uit een onderzoek kan komen en daarom zou ik je ouders aanraden om snel de dierenarts te bezoeken. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop


Nu heeft ze een week geleden een klein botje ingeslikt dat een ekster had laten vallen in onze tuin. De dag erna was ze heel zwak - niks eten, haren borstelen, hoofd in het verlengde van haar nek, ... --> ze had duidelijk pijn. Nadat ze de ochtend erop haar kakje had gedaan, was het botje meegekomen en was ze opnieuw beter. Dat veranderde 3 dagen geleden. ze ligt futloos in de tuin of in haar mand, heeft heel de keuken ondergekost (sorry voor de details) en is de afgelopen dagen veel vermagerd omdat ze weinig eet. 
Nu is mijn vraag: herkennen jullie dit? Hebben jullie tips? We willen naar de dierenarts gaan, maar vragen ons af of dat wel nuttig is, ze geven ons steeds hetzelfde advies... Naar Merelbeke gaan is ook een optie, maar dat is erg lang rijden voor ons en de hond wordt wagenziek, waardoor de problemen allemaal kunnen verergeren... 
Alle hulp is welkom! We maken ons allemaal ernstig zorgen....  "

Dit kan een nieuwe klacht zijn, voor hetzelfde geld zijn de darmen stuk.

honden page profiel TessaTessa

Dag allemaal, 

we zijn nog eens naar de dierenarts gegaan en zijn daar bijna drie uur gebleven.

Ze hebben haar weer volledig onderzocht: echo, foto's van darmen gemaakt, bloed afgenomen en heel haar geschiedenis afgegaan. We zijn erachter gekomen dat ze eigenlijk van kleins af aan al problemen had met de darmen: we moesten toen regelmatig naar de dierenarts omdat ze futloos in de tuin lag. Ze kon onze katten bijvoorbeeld niet uitstaan, maar liet ze toen gewoon langs haar lopen zonder te reageren. Ze kreeg toen telkens een spuit met buscopan en antibiotica. Daarna was ze eigenlijk altijd terug helemaal in orde voor een tijd. 

Omdat ze nu ouder wordt, worden de problemen erger en duidelijker. Ze hebben ons uitgelegd dat haar darmen eigenlijk een verkeerde beweging maken: in plaats van eten weg te voeren, duwen ze het eten soms terug in de maag. En dat zou voor deze reacties zorgen. Ze heeft nu opnieuw antibiotica gekregen en een anti-overgeef middel. Vandaag is ze helemaal in orde. We geven haar eten nu ook in 4 kleinere porties. Ze krijgt een speciaal voer, waarbij de eiwitten reeds 'afgebroken' zijn, zodat haar maag en darmen minder moeten werken. Ze hebben haar darmen gisteren ook nog eens beluisterd en die klonken vreemd genoeg rustig. 

We gaan nu afwachten en kijken hoe ze reageert op deze aanpassingen. We hebben ook gezegd dat we het begrijpen als ze ons niet verder kunnen helpen, maar dat ze ons dan zeker moeten doorverwijzen naar iemand die dat wel kan. 

Fingers crossed! 

Voorlopig gaat alles terug goed. Ze heeft nog niet overgegeven en heeft terug veel meer energie! 

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Heel veel beterschap gewenst 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Duidelijk!

 

Dat voer is hypoallergeen voer, met de klein gemaakte eiwitten. Dat is makkelijker te verteren . Als dat goed gaat, zou ik haar daar op laten.

Is het van Royal Canin? analergenic?

honden page profiel TessaTessa

@Suzanne en Luka --> Royal Canin.

Volgende forumvraag: Cd Vet teek en vlo mild
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^