Wel of geen bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Het heeft geen zin hoor, mensen die nooit zo'n hond gehad hebben, kunnen zich dat niet voorstellen. 
 "

Ik heb wel zo"n honden gehad.

Meer dan eentje zelfs.

Ik ging toen ook een tijdje uit huis werken. Mijn huis was compleet afgebroken. ( en neen, kwam niet door frustratie of angst )

Maar toen heb ik buiten een GROTE ren gebouwd waar ze in moesten zo lang ik weg was.

Er was geen andere oplossing.

 

Waarom moeten benchen in hemelsnaam zo klein zijn???

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wat veilig plekje, of veilig holletje betreft...  dat kan ook op andere manieren gecreëerd worden. Ieder kent zijn hond het beste. Ik heb dat al eens gezegd: ik denk bijvoorbeeld aan een mand/hondenmatras of iets dergelijks in een hoekje van de kamer, bijvoorbeeld achter de sofa of bank, dat je wat kan afdekken, wat donker kan maken met dekentjes waar hij in en uit kan en waar hij zich veilig kan voelen...  Hoe dat concreet gemaakt moet worden? tja, dat hangt af van hond tot hond, niet alleen van de grootte, het energielevel of het ras maar ook gewoon van het persoonlijk karakter van je hond."

Waarom zou dat iets anders moeten zijn?

 

Even ervan uitgaande dat men een bench gebruikt wanneer men niet thuis is. Dit deel van de discussie begon er tenslotte over welk type bench je in dat geval zou gaan gebruiken.

Dan heb je dus een prachtig holletje gemaakt achter de bank, met een mand en een doek erover... ligt die hond in een kooi te smachten naar dat holletje..

 

Waarom niet een heel ander uitgangspunt gebruiken? Indien je een bench gebruikt, waarom dan niet het comfort van je hond in die bench bovenaan stellen? Fysiek prettig om in te liggen, geen scherpe hoeken, geen harde randen (tralies), voldoende ruimte maar ook prikkeldempend?

 

Niet alleen voor angst maar ook andere zaken; bv dat een hond de mensen op straat niet voorbij ziet lopen en dat ook minder hoort? Bij honden die alleen thuis veel blaffen naar voorbijgangers adviseren we tenslotte ook om de gordijnen dicht te doen omdat de hond dan minder alert/waakzaam reageert. Wanneer je een bench gebruikt, waarom die functie dan niet gelijk meenemen? Tevens wanneer je een bench gebruikt om je pup/jonge hond rust te laten nemen.. krijgt die niet meer rust wanneer de prikkels in huis minder binnenkomen? Wanneer hij niet iedere beweging/activiteit ziet in huis?

 

Mijn punt was eigenlijk dat wanneer een hond een bepaalde plek als rustplek verkiest bij een teveel aan prikkels, je zou je indien je een bench gebruikt, die plek zoveel mogelijk daarop zou moeten doen lijken. Mijn persoonlijke ervaring is dat veel (dat betekent dus niet alle) honden bij een teveel aan prikkels een soort holletje prefereren. Dus gebruik ik benches die daar zoveel mogelijk op lijken. Het argument dat deze benches niet veilig zouden zijn wuif ik weg. Al zou ik er een Newfoundlander in zetten (dan wel een maatje groter hp-smile ) dan nog krijgt die hem niet gekanteld al zou hij willen. Bij mij staan, met dezelfde argumentatie, de benches aan drie kanten ingeklemd.

 

Overigens, voor ik van van alles beticht ga worden; Elsa wordt al lang niet meer opgesloten in een bench thuis, al ligt ze er wel vaak uit zichzelf in. Ik zie het nut er niet van in om hem weg te halen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Het weggaan uit een situatie is een uitstekende manier om met een angst om te gaan.
Weg van de spin. Weg van het geluid.
Je voelt je prima op je gemak. Als je zelf geen echte angsten hebt, kun je dat niet begrijpen. Talloze mensen hebben me al geprobeerd van de spinnenangst af te helpen hoor, dat gaat niet  ;-)  
Kun je dromerig met therapien komen aan te zetten,zal vast wel lukken voor sommige. Voor mij niet, gewoon spin uit het zicht en voila,het leven is weer dolle pret.
Net zoals bij Liz haar hond. Ik vind het nogal wat dat je vanachter een scherm een betere oplossing denkt te hebben voor iemand die met de hond samen leeft. En er dan nog blijft op doordrammen ook.
 
Van een plaat voor je kop gesproken zeg.  Maar goed, voor ik me schuldig maak aan dezelfde plaat, trek ik me ook terug. (had jij dat al niet een paar pagina's geleden gedaan feitelijk??  Als je al niet je eigen raad kunt opvolgen, hoe denk je dan anderen iets te leren?)  "

Je hebt het nu over jou eigen situatie, wat voor jou werkt, dan betekend niet dat het voor anderen ook zo werkt.

Jij als persoon, kan spinnen vermijden, een hond, waarvoor wij mens alles bepalen, kan die beslissing niet eens altijd zelf maken.

Het vermijden van (zie vermijdingsleer) is geen oplossing, die spin, zit altijd op de loer

 

Betreft Liz, ik heb het niet over haar als persoon, laat staan haar privéleven, ik heb het over een OPMERKING die zij plaatste over angstige honden.

Ik stelde een ALGEMENE vraag of het niet beter is om aan angst te werken. Dit heeft werkelijk niets met het persoon Liz, als haar privéleven te maken.

 

De opmerking, plaat voor me kop, nog een paar opmerkingen naar mij als persoon, een belediging, me willen schofferen, heeft niets met het topic zelf te maken, voegt ook weinig toe.

Jammer.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bewustwording van het benchgebruik is zeker nodig.
De laatste jaren zie je steeds meer dat de bench een plaats inneemt die het niet hoort in te nemen: ze staat al in de woonkamer klaar nog voor de hond er is. En men gaat vanaf het eerste uur aan benchtraining doen ipv diezelfde tijd en aandacht te investeren in het wennen aan de nieuwe thuis. 
 
Het grote benchmisbruik (en ja, dat is er) zorgt ervoor dat er reeds landen zijn die de huisbench bij wet verbieden, omdat het als dierenmishandeling wordt beschouwd.
Ook in deze landen worden puppies groot, leven mensen niet in een bunker en moeten ze niet massaal naar de DA rennen omdat hun pup stikt in houtsplinters. Dus men moet de noodzaak van een bench nu ook niet groter maken dan ze is.
 
Verstandig omspringen met dat ding is zeker nodig. Voor mij hoeft het ook niet verboden te worden. Maar persoonlijk zou ik graag zien dat mensen eerst zouden inzetten op huis-training ipv op bench-training. En de bench pas als hulpmiddel gaan gebruiken als de huistraining om één of andere reden niet lukt. Want dat het soms gewoon niet gaat en je tegen grenzen opbotst, jazeker, ook dat geloof ik graag. 
  "

Ik haal deze naar boven, om weer op topic te komen. 

Ik vind, dus mijn eigen mening, dat Alaska’s finest, dit heel goed heeft omschreven.

Hopelijk heeft ts er wat aan.

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

De Topic Starter heeft veel antwoorden gekregen op haar vraag. 
Gezien het topic een discussietopic is geworden en niet meer over de vraag van TS gaat hebben we besloten dit topic te sluiten. 

Mochten jullie verder willen discussiëren dan raden wij aan om een eigen topic te openen. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 7 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Op eens angstige pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^