Wel of geen bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" ik denk dat je hierbij op mijn tekst doelde? Dan las je hem fout. Ik denk niet dat je altijd gelijk wilt hebben, ik denk dat je heel graag anderen probeert te overtuigen. Eigenlijk precies wat je zelf zegt. Mijn tip is om dat los te laten. Want net als jij, wil iedereen het beste voor zijn hond en is iedere situatie anders. Ik geef ook les en als ik iets de afgelopen jaren heb geleerd is het dat. Met kritiek bereik je weinig, met begrip en inlevingsvermogen zoveel meer. Met hondengedrag kan ik meestal prima uit de voeten, communicatie met de baasjes is vaak de grote uitdaging. Ik vind dat leuk, daarom geef ik les. Maar ook vaak heel lastig. Hier op het forum geef gewoon mijn mening. Maar verwacht ik geen mensen te overtuigen van mijn gelijk. En dat maakt het echt een stuk relaxter. "

Het sloeg niet op jou tekst.

 

Wat is er mis mee, om met goede argumenten proberen te overtuigen? 
Om te kijken of mensen tot andere inzichten kunnen komen?

vb positieve correcties, bench gebruik?


Trouwens Pieter, de bench gebruiken om te voorkomen dat honden gaan slopen, wat dacht je van voorkomen, dat honden ongewenst gaan slopen, dan heb je nl geen bench nodig.tongue-out

 

Slopen heeft altijd een rede.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
Trouwens Pieter, de bench gebruiken om te voorkomen dat honden gaan slopen, wat dacht je van voorkomen, dat honden ongewenst gaan slopen, dan heb je nl geen bench nodig.
 
Slopen heeft altijd een rede. "

En daar heb je groot gelijk in.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Liz komt met een goed tegenargument op pag. 3 "slopen is geen uiting van onvrede, het is gewoon knagen etc". En dan reageer je daar vervolgens helemaal niet op "

Slopen heeft meerdere oorzaken:

als een hond sloopt als hij alleen is, zit daar het probleem.

Als ze slopen om te willen knagen, heeft je hond genoeg te knagen?

Slopen kan een manier van aandacht vragen zijn, als ze hun eigen speeltjes of iets te kauwen pakken, niemand reageert, gaan ze op spullen kauwen, wat niet de bedoeling is, gelijk aandacht.

Slopen om het slopen, zorg voor sloop materiaal, een kartonnen doos, een houten tak, hout knagen vinden ze bijna allemaal gewoon lekker.

 

Slopen heeft meer dan één oorzaak.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het gebruik van een bench wordt hier op het forum vaak meteen gelijk gesteld aan misbruik van een bench. Een bench kun je ook heel goed verantwoord gebruiken.
 
Eigenlijk zou er een soort bijsluiter bij moeten zitten, dat mensen bij de aankoop gewezen worden op de manier waarop je een bench verantwoord kunt gebruiken, en vooral ook hoe je hem NIET dient te gebruiken. "

Een bench kan misbruikt worden, maar zelfs bij „goed” gebruik, vind ik hem niet nodig.

 

 

Ga lekker veel wandelen met je hond (geen balletjes gooien) lekker laten snuffelen.

Bied je hond afwisselende kauwsnacks aan. Daag je hond regelmatig thuis uit voor spel (aandacht) zodat hij niet op zoek hoeft te gaan voor aandacht. Honden leren heel snel, dat als ze bepaalde spullen (met onze geur) pakken, ze gelijk aandacht krijgen. 
Ga samen slopen, een kartonnen doos vinden ze geweldig.

Laat je hond niet alleen, als hij dat nog niet aankan.

Zorg dat je zijn gedrag de juiste richting op stuur, zodat ze geen ongewenst gedrag aanleren.

Geef je hond zijn eigen keus, waar hij gaat slapen. Is het warm, is het voor de voordeur vaak koeler. Is het koud een lekker kleed, of de bank. Daar zit jou geur, geeft ze een gevoel van veiligheid.

Even de benen strekken, naar buiten kijken en als de baas komt, je bij de voordeur kunnen opwachten. 

Een bench beperkt je hond in zijn vrijheid en (mijn mening) ik vind dat niet nodig.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Het gebruik van een bench wordt hier op het forum vaak meteen gelijk gesteld aan misbruik van een bench. Een bench kun je ook heel goed verantwoord gebruiken.
 
Eigenlijk zou er een soort bijsluiter bij moeten zitten, dat mensen bij de aankoop gewezen worden op de manier waarop je een bench verantwoord kunt gebruiken, en vooral ook hoe je hem NIET dient te gebruiken. "

Bewustwording van het benchgebruik is zeker nodig.

De laatste jaren zie je steeds meer dat de bench een plaats inneemt die het niet hoort in te nemen: ze staat al in de woonkamer klaar nog voor de hond er is. En men gaat vanaf het eerste uur aan benchtraining doen ipv diezelfde tijd en aandacht te investeren in het wennen aan de nieuwe thuis. 

 

Het grote benchmisbruik (en ja, dat is er) zorgt ervoor dat er reeds landen zijn die de huisbench bij wet verbieden, omdat het als dierenmishandeling wordt beschouwd.

Ook in deze landen worden puppies groot, leven mensen niet in een bunker en moeten ze niet massaal naar de DA rennen omdat hun pup stikt in houtsplinters. Dus men moet de noodzaak van een bench nu ook niet groter maken dan ze is.

 

Verstandig omspringen met dat ding is zeker nodig. Voor mij hoeft het ook niet verboden te worden. Maar persoonlijk zou ik graag zien dat mensen eerst zouden inzetten op huis-training ipv op bench-training. En de bench pas als hulpmiddel gaan gebruiken als de huistraining om één of andere reden niet lukt. Want dat het soms gewoon niet gaat en je tegen grenzen opbotst, jazeker, ook dat geloof ik graag. hp-smile

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Maar dan de vraag... 

 

Stel nou dat je dus al die dingen met je hond doet. Je wandelt ermee, je volgt leuke trainingen, je hond krijgt voldoende aandacht etc. Kortom, je bent een betrokken eigenaar en je zorgt ervoor dat je hond in al zijn behoeften en meer voorzien wordt. Maar je hond knaagt ook aan meubels, sloopt graag de kamerplant, knaagt aan kabels... En nee, hij heeft geen verlatingsangst, knagen aan spullen is gewoon super leuk en de plant omgooien is super lollig. Ja, er ligt kauwmateriaal, maar de hond verkiest andere dingen en slopen boven zijn speeltjes. 

 

De baas gaat op visite en is dus weg. Kan niet controleren wat de hond doet. De hond zit niet in de bench maar zit in de huiskamer met meubels, kamerplanten en kabels. En nu? Hoe ga je je hond leren dat hij niet doet wat hij graag wil doen (de plant omgooien, knagen, op tafel springen) als je er zelf als baas niet bij bent?  

 

Nu zal daar vast een prachtige methode voor zijn. Telepathie ofzo en dan heel hard foei roepen. Maar als ik dan kijk naar mijn eigen hond en die vindt zichzelf dus echt helemaal het mannetje. Hij doet gewoon wat hij zelf wil, ook als ik er gewoon bij ben. Er staat iets op tafel wat hij wil hebben, dus hij springt gewoon lekker op tafel. Nou en dat jij boos wordt, ik wil dat gewoon hebben. Oh, mag ik niet aan de plant of tafel knagen? Nou en, ik vind dat leuk, dus ik doe dat.   Er is echt geen enkele manier die voorkomt dat je hond iets doet wat jij niet wil en hij wel, als je zelf niet in de buurt bent om dat te corrigeren (tenzij je 'n dooie hond hebt, of een hele saaie). Als een hond eenmaal iets heeft bedacht wat hij zelf superleuk vindt, dan kan weinig daaraan tippen. Je kunt sommige honden, honderdduizenden keren proberen af te leiden op het moment dat ze iets willen gaan doen wat niet mag... maar ze hebben zelf iets bedacht wat ze nóg leuker vinden. Beer gaat gewoon letterlijk op zoek naar iets om kapot te maken, ook als ik er gewoon bij ben. Dan is het soms gewoon de veiligste optie om de hond in een bench of een kennel te doen. Mits je dat geen uren doet blablabla. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Bewustwording van het benchgebruik is zeker nodig.
De laatste jaren zie je steeds meer dat de bench een plaats inneemt die het niet hoort in te nemen: ze staat al in de woonkamer klaar nog voor de hond er is. En men gaat vanaf het eerste uur aan benchtraining doen ipv diezelfde tijd en aandacht te investeren in het wennen aan de nieuwe thuis. "

Klopt. Dat doe ik. al zie ik dat niet als benchtraining want daar doe ik niet aan.

 

Ik haal een pupje uit de vertrouwde omgeving. Weg uit het nest bij de moeder en de broertjes en zusjes. Ik stap met dat kleine hummelke in de auto en ga daar 1,5 uur mee reizen. Stop nog twee keer onderweg om op hele vreemde plaatsen (voor de pup) te kijken of ze misschien moet plassen of poepen. Beiden werden wel wagenziek onderweg. 

 

In mijn eigen beleving wil zo'n pupje daarna maar één ding: Met rust gelaten worden en slapen.Dus ja; bij mij gaan ze dan meteen in de bench. Een bench die al klaar staat voor ze. Waar al een aantal dagen een vieze stinkende nestdoek in ligt. Waar de thuis blijver een warme kruik in klaargelegd heeft. Dus wat doet het pupje? Die valt meteen, direct, als een blok in slaap.

 

Ik kan me niet voorstellen dat zo'n pupje, zo'n hummelke, dan de behoefte heeft om tijd en aandacht te investeren in het wennen aan het nieuwe huis. Ja, ik zou dat zeker liever willen. Maanden, 9 maanden bij Elsa, heb ik er naar uitgekeken om haar in mijn huis rond te zien scharrelen. Haar interactie met Momo te zien. Ik sta te popelen. Kan haast niet wachten. Maar het pupje? Die is doodmoe. 

 

Neem ik mijn pups in de eerste weken mee ergens naartoe voor de socialisatie dan zijn ze na 10 tot 15 minuten op. Blijkt als ze thuis komen en meteen 'out' zijn. Diepe slaap, langer dan op de rustdagen. Wat moet die reis dan wel niet met ze doen?

 

Voor mij is het dus geen benchtraining maar juist meegaan in de behoefte van mijn pups. Dat ze daarbij meteen de bench leren kennen als hun eigen plekje waar ze rust kunnen vinden, is alleen maar meegenomen. Bijvangst, geen hoofddoel.

 

Toen Elsa nog jong was is ze een dag naar een vriendin van me gegaan omdat ik met die eerste zweepslag zat en voor die dag geen andere hulp/opvang kon vinden. Die ging gewoon met haar om alsof het een volwassen hond was. Constant spelen met haar honden, mee op visite ergens naartoe waar ze constant aandacht kreeg. Ze heeft dagen nodig gehad om te herstellen. Had zij haar maar even in de reisbench gedaan die we mee hadden gegeven.. was een stuk beter voor de pup geweest. Ze kreeg gewoon de kans niet om te slapen. Andere honden, mensen, reizen.. en allemaal gefocust op háár.

honden page profiel KlaraKlara

Het deurtje gaat hier eigenlijk alleen het eerste half jaar dicht als ik er niet ben. Dus zorg ik ervoor dat ze het eerste half jaar nooit lang alleen zijn. En ja, zoals ik al eerder zei, dit is puur voor mijn gemak en gemoedsrust. En ik geloof ook heel erg in je rust leren pakken zonder bench. Het 1 sluit het ander niet uit. En ik wandel, train, leg een mooie basis. En ik geef voorlichting over verstandig benchgebruik op de hondenschool dus draag daar ook nog eens mijn steentje aan bij. ;) Voor mij geeft het aanleren van de bench juist vrijheid. Ze kunnen hierdoor mee naar mijn werk, we zijn samen heel europa doorgetrokken en ook in de auto vind ik het een stuk veiliger. En ja slopen heeft altijd een reden, maar dat maakt niet dat je het ook eenvoudig kunt voorkomen. Ik heb eigenlijk altijd geluk gehad met honden die niet slopen, ook hun eigen speeltjes niet. Maar ik zie dat niet als mijn eigen prestatie of opvoeding. Op de 1 of andere manier wordt je hier als je een bench gebruikt vaak een hoekje ingedrukt waar je helemaal niet in zit. Dat maakt de discussie ook zo verhit. Ik zie ook de andere kant bij mensen thuis. Pups die totaal geen rust krijgen, geen eigen plekje hebben, kinderen die de hele dag met een hond slepen, honden die elkaar voortdurend corrigeren. Dan geloof ik wel in mijn methode van duidelijk een eigen plek, rust en afentoe gedwongen scheiden. In de ideale wereld kon dat zonder bench of puppyren. In mijn drukke huishouden niet altijd en zijn die hekjes een handig hulpmiddel. En ook niet meer dan dat. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Maar dan de vraag... 
 
Stel nou dat je dus al die dingen met je hond doet. Je wandelt ermee, je volgt leuke trainingen, je hond krijgt voldoende aandacht etc. Kortom, je bent een betrokken eigenaar en je zorgt ervoor dat je hond in al zijn behoeften en meer voorzien wordt. Maar je hond knaagt ook aan meubels, sloopt graag de kamerplant, knaagt aan kabels... En nee, hij heeft geen verlatingsangst, knagen aan spullen is gewoon super leuk en de plant omgooien is super lollig. Ja, er ligt kauwmateriaal, maar de hond verkiest andere dingen en slopen boven zijn speeltjes. 
 
De baas gaat op visite en is dus weg. Kan niet controleren wat de hond doet. De hond zit niet in de bench maar zit in de huiskamer met meubels, kamerplanten en kabels. En nu? Hoe ga je je hond leren dat hij niet doet wat hij graag wil doen (de plant omgooien, knagen, op tafel springen) als je er zelf als baas niet bij bent?  
 
Nu zal daar vast een prachtige methode voor zijn. Telepathie ofzo en dan heel hard foei roepen. Maar als ik dan kijk naar mijn eigen hond en die vindt zichzelf dus echt helemaal het mannetje. Hij doet gewoon wat hij zelf wil, ook als ik er gewoon bij ben. Er staat iets op tafel wat hij wil hebben, dus hij springt gewoon lekker op tafel. Nou en dat jij boos wordt, ik wil dat gewoon hebben. Oh, mag ik niet aan de plant of tafel knagen? Nou en, ik vind dat leuk, dus ik doe dat.   Er is echt geen enkele manier die voorkomt dat je hond iets doet wat jij niet wil en hij wel, als je zelf niet in de buurt bent om dat te corrigeren (tenzij je 'n dooie hond hebt, of een hele saaie). Als een hond eenmaal iets heeft bedacht wat hij zelf superleuk vindt, dan kan weinig daaraan tippen. Je kunt sommige honden, honderdduizenden keren proberen af te leiden op het moment dat ze iets willen gaan doen wat niet mag... maar ze hebben zelf iets bedacht wat ze nóg leuker vinden. Beer gaat gewoon letterlijk op zoek naar iets om kapot te maken, ook als ik er gewoon bij ben. Dan is het soms gewoon de veiligste optie om de hond in een bench of een kennel te doen. Mits je dat geen uren doet blablabla.  "

Het heeft geen zin hoor, mensen die nooit zo'n hond gehad hebben, kunnen zich dat niet voorstellen. 

Ik ben ook al altijd gezegend geweest met ontzettend brave honden. Nu echter niet. Het is een vervelende etter met momenten. 

Dus dan zoek je manieren om dat op te lossen. (Symptoombestrijdingen zoals dat in het veld heet). 

En dat werkt! Hond blij, baasje blij, HP schrijvers in hun gat gebeten want o, je bent een vreselijke vaas als je het niet op een veldwerk manier oplost! 

Maar he, ik kies nog altijd voor mijn eigen geluk en dat van mijn honden. Dat er HP leden van wakker liggen over hoe slecht ik dan wel niet ben, laat me eerlijk gezegd koud. ;) 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bewustwording van het benchgebruik is zeker nodig.
De laatste jaren zie je steeds meer dat de bench een plaats inneemt die het niet hoort in te nemen: ze staat al in de woonkamer klaar nog voor de hond er is. En men gaat vanaf het eerste uur aan benchtraining doen ipv diezelfde tijd en aandacht te investeren in het wennen aan de nieuwe thuis. 
 
Het grote benchmisbruik (en ja, dat is er) zorgt ervoor dat er reeds landen zijn die de huisbench bij wet verbieden, omdat het als dierenmishandeling wordt beschouwd.
Ook in deze landen worden puppies groot, leven mensen niet in een bunker en moeten ze niet massaal naar de DA rennen omdat hun pup stikt in houtsplinters. Dus men moet de noodzaak van een bench nu ook niet groter maken dan ze is.
 
Verstandig omspringen met dat ding is zeker nodig. Voor mij hoeft het ook niet verboden te worden. Maar persoonlijk zou ik graag zien dat mensen eerst zouden inzetten op huis-training ipv op bench-training. En de bench pas als hulpmiddel gaan gebruiken als de huistraining om één of andere reden niet lukt. Want dat het soms gewoon niet gaat en je tegen grenzen opbotst, jazeker, ook dat geloof ik graag. 
  "

Hier kan ik me helemaal in vinden, goed verwoordhp-thumbsup goede argumeten.

Uitzonderingen, bevestigen de regel.

 

honden page profiel KlaraKlara

" Hier kan ik me helemaal in vinden, goed verwoord goede archumenten.
Uitzonderingen, bevestigen de regel.
  "

Ah ik snap hem. Iets is pas een goed argument als jij het ermee eens bent. ;). Tsja dan is het lastig discussiëren. Zelf kan ik me ook vinden in het stuk van Alaska hoor maar ook in Liz en alle anderen. Hier waren namelijk ook niet alle pups hetzelfde en kon ik er niet 1 aanpak op plakken. En als jij les geeft moet je dat net zo goed weten als ik. En jazeker een pup grootbrengen kan vaak prima zonder bench en vaak ook prima met. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ah ik snap hem. Iets is pas een goed argument als jij het ermee eens bent. ;-). Tsja dan is het lastig discussiëren. Zelf kan ik me ook vinden in het stuk van Alaska hoor maar ook in Liz en alle anderen. Hier waren namelijk ook niet alle pups hetzelfde en kon ik er niet 1 aanpak op plakken. En als jij les geeft moet je dat net zo goed weten als ik. En jazeker een pup grootbrengen kan vaak prima zonder bench en vaak ook prima met.  "

Kwestie van interpreteren.

 

Wat ik hier mee wil zeggen: 

" Hier kan ik me helemaal in vinden, goed verwoord goede argumenten.

Is dat IK me er in kan vinden, dat IK het goed verwoord vind en dat IK het goede argumenten vind.

 

Ipv het op te vatten als zijnde goede argumenten, veralgemeniseren, kan je het ook zien, als mijn eigen mening, IK vind en JIJ hoeft het niet te vinden.

 

 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Het gebruik van een bench wordt hier op het forum vaak meteen gelijk gesteld aan misbruik van een bench. Een bench kun je ook heel goed verantwoord gebruiken.
 
Eigenlijk zou er een soort bijsluiter bij moeten zitten, dat mensen bij de aankoop gewezen worden op de manier waarop je een bench verantwoord kunt gebruiken, en vooral ook hoe je hem NIET dient te gebruiken. "

Daar heb je gelijk in. Dat is wat ik ook bedoelde met mijn stelling dat een Bench als hulpmiddel mag gebruikt worden, maar nooit als doel op zich. 
Aansluitend daarbij, deel ik nog eens een link met een filmpje (dat ik ook al in een ander topic toonde), van hoe een bench ook heel schadelijk kan zijn...  vooral die draadkooien, die zou men moeten verbieden in de handel!!! Dit filmpje illustreert waarom.
 https://www.dumpert.nl/item/7229065_d5107bef

 

Als je dan toch een bench gebruikt, koop dan zulke bench. Ze zijn moeilijker te vinden op de markt en een pak duurder maar zoveel beter.
https://www.hokkendomein.nl/kamerbench.html

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Daar heb je gelijk in. Dat is wat ik ook bedoelde met mijn stelling dat een Bench als hulpmiddel mag gebruikt worden, maar nooit als doel op zich. Aansluitend daarbij, deel ik nog eens een link met een filmpje (dat ik ook al in een ander topic toonde), van hoe een bench ook heel schadelijk kan zijn...  vooral die draadkooien, die zou men moeten verbieden in de handel!!! Dit filmpje illustreert waarom. https://www.dumpert.nl/item/7229065_d5107bef
 
Als je dan toch een bench gebruikt, koop dan zulke bench. Ze zijn moeilijker te vinden op de markt en een pak duurder maar zoveel beter.https://www.hokkendomein.nl/kamerbench.html
 
  "

Ik ben zelf meer voorstander van dit soort benches:

Image result for vliegtuig bench hond"

Die tralies vind ik gewoon onprettig. Geen 'eigen plekje' maar een begrenzer. 

Ik heb zelf ook liever een eigen slaapkamer dan een kooi waardoor iedere huisgenoot me in bed ziet liggen slapen.

Honden die angstig zijn (bv voor vuurwerk) zoeken ook vaak een beschut plekje op. Dus waarom een kooi ipv een 'hol'?

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Ik ben zelf meer voorstander van dit soort benches:

Die tralies vind ik gewoon onprettig. Geen 'eigen plekje' maar een begrenzer. 
Ik heb zelf ook liever een eigen slaapkamer dan een kooi waardoor iedere huisgenoot me in bed ziet liggen slapen.
Honden die angstig zijn (bv voor vuurwerk) zoeken ook vaak een beschut plekje op. Dus waarom een kooi ipv een 'hol'? "

Dat heb je met die draadkooien toch ook? Die zijn echt langs alle kanten open, zelfs langs de bovenkant...   dat is pas echt een kooi hoor.
Bovendien zijn deze kamerbenches, maar langs 2 kanten "tralies", als je dit zo wil noemen, de achterkant en één zijkant is volledig dicht en geeft dus een veilig en huiselijk gevoel voor je hond. Er bestaan ook varianten van dit type met alléén de voorzijde een deurtje (in een soort tralies) en de 3 zijwanden dicht.  Bovendien kan je de bench perfect aankleden met bijvoorbeeld een extra laken of deken over de bench te hangen zodat ook die éne open kant (behalve de kant met het deurtje dan) lekker dicht kan en gezellig en knus kan maken. Jouw bench is goed voor in de wagen, of voor kleinere hondjes...  maar je hebt er verder dezelfde problemen mee als je een grotere hond hebt of een hevige Bull Terrier... en kunnen gaan kantelen als de hond eens in paniek geraakt en tegen één kant opspringt (tenzij je echt en Chiwawa-formaat-hondje hebt hé), maar een echt veilig hol vind ik zo'n voorbeeld niet. 

Ik deel nogmaals de link, zodat je goed kan zien wat ik bedoel.
https://www.hokkendomein.nl/kamerbench.html

 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

"  
O maar dat is het bij mij wel hoor. Dus kom maar op, schiet mij maar af. Ik vind het net zo waardevol als leren aan de riem te lopen zonder trekken. Mijn honden accepteren het om begrensd in een bench te zitten. En proberen niet uit alle macht om eruit te komen (zoals in jouw filmpje), met alle gevaren van dien.
 
Dit is trouwens hooguit een uurtje per dag als er niemand thuis is. Maar in de auto zitten ze bijvoorbeeld ook in een bench. En als ik een peuter van 2 op visite krijg die doodsbang voor honden is, gaan ze er ook even in. Ik kan veel situaties bedenken waarin het van pas komt dat ze het accepteren om even in een bench zitten. 
 
's Nachts zijn ze overigens "los" in de woonkamer. En dan komen ze hun Biabed alleen uit om wat water te drinken
 
Verder heb ik niet de indruk dat ze ongelukkig zijn. Dagelijks een losloopwandeling in het bos. Ze mogen gewoon lekker hond zijn. "

Wees gerust, ik ga je niet afschieten hoor. 
Ik geloof en begrijp dat je honden het niet zo erg vinden, en de meeste honden zullen dit in normale omstandigheden niet zo afbreken zenne.  Het filmpje toont alleen aan, wat er gebeurt met een hond in zo'n draadkooi als hij in paniek schiet, bang is, enz...  Stel u voor dat je hond in je bench zit, je bent enkele uurtjes weg...  geen probleem want je honden vinden het niet erg om een uurtje of twee begrenst te zitten, maar dan schrikt hij ergens van...  een luide knal op straat, een wolkbreuk buiten met een onverwachte hevige donderslag, een accident op straat vlak voor je woning...  je bent niet thuis, je hond schrikt hevig en raakt in paniek...  wel dan kunnen zulke situaties ook bij jouw hond voorkomen hoor.  Het zal niet snel gebeuren en de kans is klein...  maar het kan wel!  En dan is een knusse kamerbench (zoals ik ook net in de vorige reactie heb beschreven toch veel veiliger), je kan er een gezellig huisje van maken met dekentjes erin en er op, hij staat stevig enz... enz...    Nee, dat je hond enkele uurtjes in een kamerbench zet, daar heb ik op zich geen probleem mee (zoals ik daar al eerder uitgebreid over gesproken heb)...  maar zo'n draadkooi daar ben ik echt een grote tegenstander van. 

Dit met alle respect gezegd, en zeker zonder de bedoeling om jou af te schieten. Dus ik hoop dat je dat gevoel nu niet hebt, maar dat je wel eens overweegt om misschien dan toch zo'n kamerbench aan te schaffen. Groetjes Pieter. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ongelukken gebeuren. Daarom zijn het ongelukken. 

Vandaag 2 Mechels dood die in een uitermate stevige kennel zaten. 

 

Shit happens.... Moesten er ganse dagen honden dood gaan door draadbenches, waren ze al lang uit de handel ;) 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dat heb je met die draadkooien toch ook? Die zijn echt langs alle kanten open, zelfs langs de bovenkant...   dat is pas echt een kooi hoor.Bovendien zijn deze kamerbenches, maar langs 2 kanten "tralies", als je dit zo wil noemen, de achterkant en één zijkant is volledig dicht en geeft dus een veilig en huiselijk gevoel voor je hond. Er bestaan ook varianten van dit type met alléén de voorzijde een deurtje (in een soort tralies) en de 3 zijwanden dicht.  Bovendien kan je de bench perfect aankleden met bijvoorbeeld een extra laken of deken over de bench te hangen zodat ook die éne open kant (behalve de kant met het deurtje dan) lekker dicht kan en gezellig en knus kan maken. Jouw bench is goed voor in de wagen, of voor kleinere hondjes...  maar je hebt er verder dezelfde problemen mee als je een grotere hond hebt of een hevige Bull Terrier... en kunnen gaan kantelen als de hond eens in paniek geraakt en tegen één kant opspringt (tenzij je echt en Chiwawa-formaat-hondje hebt hé), maar een echt veilig hol vind ik zo'n voorbeeld niet. 
  "

Ik ben dan ook een tegenstander van de draadbench. Maar jouw voorbeeld heeft dus mijn voorkeur ook niet. Links of rechtsom lijken me die tralies ook gewoon niet lekker liggen.

En wees gerust, de benches staan hier ingeklemd dus kantelen gaat ze echt niet lukken. En nee, ik heb geen chihuahua's.

 

Ik vraag me trouwens wel af wat je dan tegen mijn type bench hebt? Het zijn juist zeer degelijke benches die een vliegtuigcertificaat hebben. Speciaal ontworpen om tegen een aardig stootje te kunnen en langdurig verblijf te kunnen bieden tijdens een vlucht.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Ik ben dan ook een tegenstander van de draadbench. Maar jouw voorbeeld heeft dus mijn voorkeur ook niet. Links of rechtsom lijken me die tralies ook gewoon niet lekker liggen.
En wees gerust, de benches staan hier ingeklemd dus kantelen gaat ze echt niet lukken. En nee, ik heb geen chihuahua's.
 
Ik vraag me trouwens wel af wat je dan tegen mijn type bench hebt? Het zijn juist zeer degelijke benches die een vliegtuigcertificaat hebben. Speciaal ontworpen om tegen een aardig stootje te kunnen en langdurig verblijf te kunnen bieden tijdens een vlucht. "

Tijdens die vlucht is de bench goed vergrendelt.  En ik zeg niet dat het slechte benches zijn, alvast een pak beter dan die draadkooien. 

 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Ongelukken gebeuren. Daarom zijn het ongelukken. 
Vandaag 2 Mechels dood die in een uitermate stevige kennel zaten. 
 
Shit happens.... Moesten er ganse dagen honden dood gaan door draadbenches, waren ze al lang uit de handel ;-)  "

Ik heb het ook gelezen van die 2 politiehonden. Dat is inderdaad zeer spijtig. Maar ik denk niet dat dit relevant is voor deze discussie, over draadkooien. De politiehonden zijn verongelukt in het verkeer niet thuis in de woonkamer. Dus laten we geen dingen gaan vermengen die totaal niets met elkaar te maken hebben. 

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Tijdens die vlucht is de bench goed vergrendelt.  En ik zeg niet dat het slechte benches zijn, alvast een pak beter dan die draadkooien. 
  "

Nou nee hoor, gewoon met de grendel die er op zit. 

Daarom doe ik er zelf extra tiewraps om als ik ze meegeef om te laden ;) 

honden page profiel DagmarDagmar

" Ik heb het ook gelezen van die 2 politiehonden. Dat is inderdaad zeer spijtig. Maar ik denk niet dat dit relevant is voor deze discussie, over draadkooien. De politiehonden zijn verongelukt in het verkeer niet thuis in de woonkamer. Dus laten we geen dingen gaan vermengen die totaal niets met elkaar te maken hebben. 
  "

Nou. Als mijn huis afbrandt, zou ik liever hebben dat mijn honden in een bench zitten waaruit ze kunnen ontsnappen, dan in eentje waarin ze geroosterd worden. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Nou nee hoor, gewoon met de grendel die er op zit. 
Daarom doe ik er zelf extra tiewraps om als ik ze meegeef om te laden ;-)  "

Voor die van mij zijn extra bouten om de bovenkant nog beter op de onderkant te zekeren. Maar die heb ik er hier ook in zitten. Anders raak ik ze maar kwijt. wink

 

Maar voor mij de keuze: Tegen tralies aanliggen of tegen meebewegend plastic met afgeronde hoeken... ik zou het wel weten:

 

Toch echt wel een 'holletje'.

honden page profiel DagmarDagmar

" Voor die van mij zijn extra bouten om de bovenkant nog beter op de onderkant te zekeren. Maar die heb ik er hier ook in zitten. Anders raak ik ze maar kwijt.  "

Jep, maar de deur sluiting is gewoon idem. Dus daar doe ik extra tiewraps om. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik ben zelf meer voorstander van dit soort benches:

Die tralies vind ik gewoon onprettig. Geen 'eigen plekje' maar een begrenzer. 
Ik heb zelf ook liever een eigen slaapkamer dan een kooi waardoor iedere huisgenoot me in bed ziet liggen slapen.
Honden die angstig zijn (bv voor vuurwerk) zoeken ook vaak een beschut plekje op. Dus waarom een kooi ipv een 'hol'? "

Angst betekend in de overlevingsstand. Bepaalde lichaams functies gaan op een laag pitje oa de spijsvertering, bepaalde hersenfuncties.
De hartslag gaat omhoog, bloed naar de spieren, dankzij hormonen, voel je minder pijn en onthoud je emotionele gebeurtenissen in 1 x.

 

Is het verstandig een hond met angst in een bench doen, ook al vinden ze de bench een fijne plek?

Mijn mening: ik zou aan de angst gaan werken.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Angst betekend in de overlevingsstand. Bepaalde lichaams functies gaan op een laag pitje oa de spijsvertering, bepaalde hersenfuncties.De hartslag gaat omhoog, bloed naar de spieren, dankzij hormonen, voel je minder pijn en onthoud je emotionele gebeurtenissen in 1 x.
 
Is het verstandig een hond met angst in een bench doen, ook al vinden ze de bench een fijne plek?
Mijn mening: ik zou aan de angst gaan werken. "

Mijn mening: Ik vind het verstandig wanneer wij niet meer op elkaar reageren. 

 

Zeg ik ergens, waar dan ook, dat ik een hond met angst in een bench doe? Het feit dat veel honden dan een soort 'holletje' opzoeken, geeft alleen aan dat een 'holletje' voor hen veilig voelt. Een draadbench of tralie-bench is geen holletje maar een kooi. Daarom heeft een plastic vliegtuigbench voor mij persoonlijk de voorkeur.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
Volgende forumvraag: Op eens angstige pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^