Wel of geen bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielleDanielle

We hebben sinds 2,5 week een Golden Retriever pup die nu 12 weken oud is. Tot nu toe is hij nooit alleen geweest omdat ik thuis werk. Overdag hebben we de bench beneden staan in de woonkamer, waar hij in kan liggen als hij er zin in heeft. Het deurtje staat dan altijd open. 'S nachts staat de bench op onze slaapkamer met het deurtje dicht. Dit gaat tot nu toe prima. We willen wel graag het alleen zijn opbouwen. Beginnen met dat ik kan douchen terwijl de hond alleen beneden is. Echter wil ik hem niet overdag ook nog hele tijd in de bench als ik boven ben, boodschappen doe of wat dan ook. Het liefst leren we hem zo snel mogelijk zonder bench alleen te kunnen zijn. Het probleem is dat hij nogal bijterig is en graag zijn tanden in meubels zet. Ik vraag me daarom af wat jullie vinden. Hem toch vaker overdag in de bench doen met deurtje dicht zodat hij daaraan went? En dan oefenen met dat hij dan alleen is? Of op een andere manier trainen dat hij alleen beneden kan zijn? We kunnen helaas geen gedeelte van de woonkamer afsluiten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Dat hij graag zijn tanden in het meubilair zet is niet alleen vervelend voor de inrichting maar ook gevaarlijk voor je pup. Een ingeslikte splinter kan een pup doden. 

 

Dus of een ren, of een bench of een ruimte waar hij niet kan slopen.

honden page profiel DagmarDagmar

ik sluit ze overdag niet op.

Mijn jongste was onlangs aan de keukenmuur en een paar dagen later aan een zetel begonnen terwijl hij alleen zat. Ik neem hem nu weer even mee naar het werk tot hij die fase (hopelijk ;) ) weer voorbij is.  Hem in een bench daarvoor opsluiten gaat me te ver.

Als je kunt een ruimte afzetten van een paar m² is dat natuurlijk wel een optie, je inboedel laten kapot bijten is nu ook weer niet de bedoeling.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal een slopende pup voor zijn eigen veilgheid in een kamerren zetten, hier heeft hij meer ruimte in als in een bench.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Aan de bench een puppyren vastzetten, heeft tie de ruimte.....veilig voor als je weg bent, en op de dag openzetten en als je er bij bent een goed bot in de ren neerleggen....dan kan je om te laten wennen even de deur afsluiten van de ren...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Kamerren.

En proficiat dat jullie hem niet zomaar, zonder nadenken, willen opsluiten in die kleine kooi.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je stelde een aantal dagen geleden ongeveer dezelfde vraag, heb je iets kunnen doen met de tips?

Het gaat natuurlijk allemaal niet zo snel. Het aanleren van niet aan je spullen te knagen en te weten wat wel en niet mag in huis, dat vergt tijd en energie. Maar dat is gewoon deel van het opvoeden: leren wat de huisregels zijn, leren wat de omgangsnormen zijn, je leefkader bepalen,... 

Maar eens je hond dit heeft geleerd, en duidelijk is hoe jullie je binnen je gezin gedragen en wat hoort en niet hoort, dan heb je er geen omkijken meer naar.

Tuurlijk kan een bench handig zijn, maar het leert niks, het is niet meer dan een begrenzing. 

 

Dus nu investeren in de opvoeding, weten wat wel en niet mag in een huis, krijg je later dubbel en dik terug. hp-wink

 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

Mag ik even vragen wat voor ras het is? 
Of indien kruising, wat voor rassen heeft hij in zich?


Dit is wel belangrijk, om juiste advies te kunnen geven. En ok, natuurlijk is elke labrador ook anders.  Maar het is toch een verschil tussen een Retriever (bv. Labrador) en een Beagle, een Spaniël, een herder of een Rottweiler natuurlijk. Dus best altijd het ras even meegeven bij je vraag en dan kan er gerichter en concreter geantwoord worden. 

Groetjes Pieter. 

honden page profiel DagmarDagmar

Een hond opsluiten in een kooi, blijft een hond opsluiten.  Ras maakt daar echt niets bij uit.

Als je even zoekt,kun je trouwens zien dat het een golden retriever is  ;)

honden page profiel DanielleDanielle

" Mag ik even vragen wat voor ras het is? Of indien kruising, wat voor rassen heeft hij in zich?
Dit is wel belangrijk, om juiste advies te kunnen geven. En ok, natuurlijk is elke labrador ook anders.  Maar het is toch een verschil tussen een Retriever (bv. Labrador) en een Beagle, een Spaniël, een herder of een Rottweiler natuurlijk. Dus best altijd het ras even meegeven bij je vraag en dan kan er gerichter en concreter geantwoord worden. Groetjes Pieter.  "

Het gaat om een Golden Retriever. Heb het er nu bij gezet.

honden page profiel DanielleDanielle

Bedankt voor alle reacties! Ik denk dat ik een camera ga aanschaffen en kijken wat hij doet als ik paar min boven ben terwijl hij 'los' in de woonkamer zit. Als hij in meubels gaat bijten kan ik direct ingrijpen. Als dat goed gaat ga ik het uitbouwen en blijf ik langer boven. Daarna kan ik ook even naar buiten enz en steeds wat langer. Zo kan ik hem toch in de gaten houden. Als het echt niet gaat, dan zit er denk ik (tijdelijk) niets anders op dan hem toch leren meer in de bench te zitten, tot het bijten in meubels is afgeleerd.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Een hond opsluiten in een kooi, blijft een hond opsluiten.  Ras maakt daar echt niets bij uit.
Als je even zoekt,kun je trouwens zien dat het een golden retriever is  ;-) "

Klopt wel wat je zegt natuurlijk.... maar het is toch een verschil tussen bijvoorbeeld een Golden en een Wolfshond (zie andere discussie) qua benchtraining, het leren alleen laten en dergelijke... 
Voor bijna elke puppy is een benchtraining toch wel aangewezen, maar toekomstgericht (als hij geleerd heeft niet te kauwen op alle meubels en dergelijke) kan je een Golden Retriever wel perfect een mand aanleren en het alleen leren blijven in de kamer zonder bench (of met een open bench). 
Is je hond eerder een buitenhond, zoals bij vele Mechelaars, een Beauceron of een Wofshond wel het geval is maar wat bij een Retriever ook wel kan, is het weer een ander verhaal waarvoor we een heel ander advies gaan geven op de gestelde vraag van de topicstarter denk ik dan. 

Ik wil nu ook niet zeggen dat Mechelaars of Beauceron's persé buiten moeten leven...  kunnen perfect ook binnen, maar die zou ik niet alleen binnen in de woonkamer laten, tenzij met een doorgedreven en tegelijk geduldige training.  Een Ridgeback is dan weer nog een ander verhaal...  dat zijn grote actieve honden die je niet buiten kan houden wegens hun vacht, maar die lijken mij van naturen ook wel rustiger binnen. 

Kortom...  het ras maakt voor mij wel een verschil (en daarmee dat ik het ook vroeg), vooral qua de manier van hoe je de opvoeding aanpakt, en dat was toch de vraag van de topicstarter?

honden page profiel KlaraKlara

Slopen is volgens mij gewoon een kwestie van voorkomen. Want het gebeurt als je niet thuis bent. Een ren of bench is dan een prima middel om hem door die sloopfase te begeleiden. Ik heb hier ook een camera staan en moet altijd weer grinniken als ik kijk wat ze doen als ik er niet ben. Eentje kruipt in de bench, eentje in de ren en de derde lijkt te balen dat alle fijne plekjes bezet zijn. Dus zo verschrikkelijk vinden ze het niet. Natuurlijk moet je een hond geen uren in een bench opsluiten. Dat kan iedereen met een beetje logisch verstand bedenken. Maar een jonge pup los in een woonkamer laten lopen vind ik meer onverantwoord dan hem even op een veilige afgesloten plek zetten. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje en in deze fase hebben ze zo een stroomdraad, voorwerp of niet heel gezonde kamerplant te pakken. 

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Klopt wel wat je zegt natuurlijk.... maar het is toch een verschil tussen bijvoorbeeld een Golden en een Wolfshond (zie andere discussie) qua benchtraining, het leren alleen laten en dergelijke...  Voor bijna elke puppy is een benchtraining toch wel aangewezen, maar toekomstgericht (als hij geleerd heeft niet te kauwen op alle meubels en dergelijke) kan je een Golden Retriever wel perfect een mand aanleren en het alleen leren blijven in de kamer zonder bench (of met een open bench). Is je hond eerder een buitenhond, zoals bij vele Mechelaars, een Beauceron of een Wofshond wel het geval is maar wat bij een Retriever ook wel kan, is het weer een ander verhaal waarvoor we een heel ander advies gaan geven op de gestelde vraag van de topicstarter denk ik dan. 
Ik wil nu ook niet zeggen dat Mechelaars of Beauceron's persé buiten moeten leven...  kunnen perfect ook binnen, maar die zou ik niet alleen binnen in de woonkamer laten, tenzij met een doorgedreven en tegelijk geduldige training.  Een Ridgeback is dan weer nog een ander verhaal...  dat zijn grote actieve honden die je niet buiten kan houden wegens hun vacht, maar die lijken mij van naturen ook wel rustiger binnen. Kortom...  het ras maakt voor mij wel een verschil (en daarmee dat ik het ook vroeg), vooral qua de manier van hoe je de opvoeding aanpakt, en dat was toch de vraag van de topicstarter? "

Ik heb 2 herders (Hollandse welliswaar) waarvan 1 uit een extremere werklijn. En beide zijn gewoon lekker los in de woonkamer, mijn pup van inmiddels 6 maanden liep ook al vanaf 3 maanden los. Gewoon een kwestie van goed opletten (ze sprong overigens wel over de ren heen, dus die daarom maar we gehaald) 

Gelukkig weet zij dat ze alleen haar speeltjes aan flarden mag scheuren. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een bench is eigenlijk symptoombestrijden

Ze kunnen idd in de bench niet slopen, maar hoe voelt je hond zich in de bench?

Slopen heeft een rede.

Pups vinden slopen en kauwen lekker, geef ze dus genieg te kauwen en bvb een doos om te slopen.

 

Slopen als je weg bent, kan komen door frustratie, verveling, zich niet prettig voelen als je weg bent.

 

Belangrijk is om het alleen zijn zo op te bouwen, dat je hond zich er goed bij voelt.

Dan is de bench niet nodig.

Met pups sowieso je huis pupproof maken. Dat scheelt een hoop.

 

Ik liet mijn Luca altijd bij me de eerste maanden, door het hele huis. Ging ik weg, ging ze mee.

Ik werk ook niet dus kon dat ook makkelijk.

Op een gegeven moment, bleef ze zelf liggen als ik boven was. Ging ze zelf de sociale afstand vergroten. 
Steeds langer werden die momenten.

 

Ik ben toen dat goed ging af en toe kort weggegaan.

Zo hebben we het alleen zijn, heel natuurlijk opgebouwd, zij gaf zelf aan, dat ze stukjes zonder me kon.

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

" Klopt wel wat je zegt natuurlijk.... maar het is toch een verschil tussen bijvoorbeeld een Golden en een Wolfshond (zie andere discussie) qua benchtraining, het leren alleen laten en dergelijke...  Voor bijna elke puppy is een benchtraining toch wel aangewezen, maar toekomstgericht (als hij geleerd heeft niet te kauwen op alle meubels en dergelijke) kan je een Golden Retriever wel perfect een mand aanleren en het alleen leren blijven in de kamer zonder bench (of met een open bench). Is je hond eerder een buitenhond, zoals bij vele Mechelaars, een Beauceron of een Wofshond wel het geval is maar wat bij een Retriever ook wel kan, is het weer een ander verhaal waarvoor we een heel ander advies gaan geven op de gestelde vraag van de topicstarter denk ik dan. 
Ik wil nu ook niet zeggen dat Mechelaars of Beauceron's persé buiten moeten leven...  kunnen perfect ook binnen, maar die zou ik niet alleen binnen in de woonkamer laten, tenzij met een doorgedreven en tegelijk geduldige training.  Een Ridgeback is dan weer nog een ander verhaal...  dat zijn grote actieve honden die je niet buiten kan houden wegens hun vacht, maar die lijken mij van naturen ook wel rustiger binnen. Kortom...  het ras maakt voor mij wel een verschil (en daarmee dat ik het ook vroeg), vooral qua de manier van hoe je de opvoeding aanpakt, en dat was toch de vraag van de topicstarter? "

 

jij denkt echt wel heel erg in hokjes he. Ik denk in individuen.

Hier overigens 3 mechelaars, die liggen gewoon in huis. Al meer dan 15 jaar trouwens.

Nu heb ik mijn eerste exemplaar die studies binnenhuisarchitectuur denkt te moeten volgen.  Tegen mijn wil, dus hij gaat weer een tijdje mee naar het werk en binnenkort kijk ik dan wel weer even of hij er mee gestopt is, of niet. Hem daarvoor een werkdag lang opsluiten, strookt niet met mijn idee van welzijn. 's nachts ligt hij overigens gewoon los beneden en doet dan niets kapot.

 

Het feit dat je wolfshonden dient op te sluiten als wilde beesten omdat ze anders de boel afbreken, vind ik trouwens een uitermate zielige manier van honden fokken en houden. Fok er dan toch wat vertrouwen in.  Maar goed, dat is weer een andere discussie en hier niet van toepassing.

honden page profiel KlaraKlara

"  Hem daarvoor een werkdag lang opsluiten, strookt niet met mijn idee van welzijn. 's nachts ligt hij overigens gewoon los beneden en doet dan niets kapot."

Ik denk dat niemand het een goed idee vind om een jonge hond 8 uur in een bench op te sluiten en volgens mij gaat dit topic daar ook niet over. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel DagmarDagmar

" Ik denk dat niemand het een goed idee vind om een jonge hond 8 uur in een bench op te sluiten en volgens mij gaat dit topic daar ook niet over.  "

nou, je zou versteld staan met de honden die zo hun leven moeten slijten want het is 'hun veilige plaatsje'

honden page profiel DanielleDanielle

" Een jonge hond 8 uur aaneengesloten alleen maar dan los in huis vind ik overigens ook geen goed idee "

Ik weet niet of jullie het over mijn situatie hebben, maar dat is inderdaad ook helemaal niet waar het over gaat! Ik werk thuis, ik ben tekstschrijver. De hond hoeft dus zeker niet 8 uur alleen te zijn. Dat is ook niet waar ik naar toe wil :) Ik wil graag dat ik het kan opbouwen dat hij 1,5 uur alleen kan zijn in eerste instantie. Later wil ik het opbouwen naar 3/4 uur. Maar langer ook niet!

honden page profiel DanielleDanielle

" nou, je zou versteld staan met de honden die zo hun leven moeten slijten want het is 'hun veilige plaatsje' "

Ik weet inderdaad dat het helaas voorkomt ja.. ontzettend sneu en onbegrijpelijk dat mensen dan aan een hond beginnen. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

"  
jij denkt echt wel heel erg in hokjes he. Ik denk in individuen.
Hier overigens 3 mechelaars, die liggen gewoon in huis. Al meer dan 15 jaar trouwens.
Nu heb ik mijn eerste exemplaar die studies binnenhuisarchitectuur denkt te moeten volgen.  Tegen mijn wil, dus hij gaat weer een tijdje mee naar het werk en binnenkort kijk ik dan wel weer even of hij er mee gestopt is, of niet. Hem daarvoor een werkdag lang opsluiten, strookt niet met mijn idee van welzijn. 's nachts ligt hij overigens gewoon los beneden en doet dan niets kapot.
 
Het feit dat je wolfshonden dient op te sluiten als wilde beesten omdat ze anders de boel afbreken, vind ik trouwens een uitermate zielige manier van honden fokken en houden. Fok er dan toch wat vertrouwen in.  Maar goed, dat is weer een andere discussie en hier niet van toepassing. "

Heb ik ooit gezegd dat je Wolfshonden dient op te sluiten??  Dat heb ik hier nooit gezegd en in dat andere topic (waar het specifiek ging over wolfshonden) ook niet.  Ik heb daar alleen gepleit voor hem niet in binnen te houden (omdat hij daar dan constant in een bench moet zitten)...  maar om net een buitenalternatief (nee geen kennel, maar een goed afgesloten tuin of gedeelte van de tuin).  Kortom, ik denk dat je me verkeerd hebt begrepen. 

Hier in dit topic zeg ik alleen dat Wolfshonden en Golden Retrievers een andere manier van aanpak vereisen...  wat helemaal niet wil zeggen dat je de éne buiten in een kennel moet opsluiten en een andere binnen in een bench (als je kort of lang van huis weg bent)... zoiets heb ik dus echt nooit gezegd (integendeel zelfs!!!!!)  en dus gelieve niet zo kortzichtig te oordelen maar het eerst juist proberen te begrijpen, dank bij voorbaat! 
Groetjes, Pieter. 

honden page profiel DagmarDagmar

je hoeft er niet zo voor te gaan roepen hoor  ;)  

ik kan prima lezen en daarnaast schrijf ik gewoon uit eigen ervaringen.

honden page profiel koertkoert

honden foto van koert

" Mag ik even vragen wat voor ras het is? Of indien kruising, wat voor rassen heeft hij in zich?
Dit is wel belangrijk, om juiste advies te kunnen geven. En ok, natuurlijk is elke labrador ook anders.  Maar het is toch een verschil tussen een Retriever (bv. Labrador) en een Beagle, een Spaniël, een herder of een Rottweiler natuurlijk. Dus best altijd het ras even meegeven bij je vraag en dan kan er gerichter en concreter geantwoord worden. Groetjes Pieter.  "

Pieter het is een golden retriever 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Klopt wel wat je zegt natuurlijk.... maar het is toch een verschil tussen bijvoorbeeld een Golden en een Wolfshond (zie andere discussie) qua benchtraining, het leren alleen laten en dergelijke...  Voor bijna elke puppy is een benchtraining toch wel aangewezen, maar toekomstgericht (als hij geleerd heeft niet te kauwen op alle meubels en dergelijke) kan je een Golden Retriever wel perfect een mand aanleren en het alleen leren blijven in de kamer zonder bench (of met een open bench). Is je hond eerder een buitenhond, zoals bij vele Mechelaars, een Beauceron of een Wofshond wel het geval is maar wat bij een Retriever ook wel kan, is het weer een ander verhaal waarvoor we een heel ander advies gaan geven op de gestelde vraag van de topicstarter denk ik dan. 
Ik wil nu ook niet zeggen dat Mechelaars of Beauceron's persé buiten moeten leven...  kunnen perfect ook binnen, maar die zou ik niet alleen binnen in de woonkamer laten, tenzij met een doorgedreven en tegelijk geduldige training.  Een Ridgeback is dan weer nog een ander verhaal...  dat zijn grote actieve honden die je niet buiten kan houden wegens hun vacht, maar die lijken mij van naturen ook wel rustiger binnen. Kortom...  het ras maakt voor mij wel een verschil (en daarmee dat ik het ook vroeg), vooral qua de manier van hoe je de opvoeding aanpakt, en dat was toch de vraag van de topicstarter? "

Echt, dit kan ik niet goed volgen en heb ik eigenlijk nog nooit gehoord.

Er bestaan geen buiten of binnen honden.Of rassen die beter buiten " passen".

Een kleine terriër kan beweeglijker zijn dan een Mechelse scheper.

Een Golden retriever kan makkelijker zijn dan een chiwawa, mits hij voldoende beweging krijgt.

Heb zelf altijd echte werkrassen( mechelse schepers, duitse staanders en engelse springers) gehad samen met kleinere gezelschapshonden.

En die leven allemaal samen binnen.

En....nog nooit in mijn leven een bench of een 'speciale' training nodig gehad voor de werkrassen.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Echt, dit kan ik niet goed volgen en heb ik eigenlijk nog nooit gehoord.
Er bestaan geen buiten of binnen honden.Of rassen die beter buiten " passen".
Een kleine terriër kan beweeglijker zijn dan een Mechelse scheper.
Een Golden retriever kan makkelijker zijn dan een chiwawa, mits hij voldoende beweging krijgt.
Heb zelf altijd echte werkrassen( mechelse schepers, duitse staanders en engelse springers) gehad samen met kleinere gezelschapshonden.
En die leven allemaal samen binnen.
En....nog nooit in mijn leven een bench of een 'speciale' training nodig gehad voor de werkrassen. "

Je begrijpt me verkeert denk ik.  Elke hond die buiten kan leven...  kan (mits enkele uitzonderingen) ook binnen leven natuurlijk...  omgekeerd is wel iets anders.  Het heeft vooral te maken met het vachttype (en dus niets met het karakter, opvoeding/training, bewegingsnood of werkras ofzo te maken). Veel hangt af van de ondervacht. Ik heb dus zeker ook niet gezegd dat herders buitenrassen zijn. 
Laat me anders 2 andere voorbeelden geven: De Ridgeback en de West-Siberische Laika. Ze zijn allebei vrij groot (de Ridgeback is iets groter), hebben allebei een temperament en best wel wat beweging nodig. Maar zet een Ridgeback de hele namiddagdag buiten en je doet in de winter bijna aan dierenmishandeling, hou de West-Siberische Laika in een woonkamer met warme kachel en verwarming een hele namiddag binnen en je doet eveneens bijna aan dierenmishandeling...  

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" je hoeft er niet zo voor te gaan roepen hoor  ;-)  
ik kan prima lezen en daarnaast schrijf ik gewoon uit eigen ervaringen. "

Mijn excuses als mijn reactie als "roepen" overkwam, dat was niet de bedoeling. 
En je heb zeker ook meer ervaring als ik, daar twijfel ik echt niet aan. 
Maar,  je leek me ook bepaalde woorden/stellingen in de mond te leggen, die ik nooit heb gezegd en dat vond ik niet helemaal correct van je. Dus ik wou gewoon even dat misverstand even verhelpen, nogmaals sorry als het wat brut overkwam.
Groetjes Pieter.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Je begrijpt me verkeert denk ik.  Elke hond die buiten kan leven...  kan (mits enkele uitzonderingen) ook binnen leven natuurlijk...  omgekeerd is wel iets anders.  Het heeft vooral te maken met het vachttype (en dus niets met het karakter, opvoeding/training, bewegingsnood of werkras ofzo te maken). Veel hangt af van de ondervacht. Ik heb dus zeker ook niet gezegd dat herders buitenrassen zijn. Laat me anders 2 andere voorbeelden geven: De Ridgeback en de West-Siberische Laika. Ze zijn allebei vrij groot (de Ridgeback is iets groter), hebben allebei een temperament en best wel wat beweging nodig. Maar zet een Ridgeback de hele namiddagdag buiten en je doet in de winter bijna aan dierenmishandeling, hou de West-Siberische Laika in een woonkamer met warme kachel en verwarming een hele namiddag binnen en je doet eveneens bijna aan dierenmishandeling...   "

Mijn reactie was vooral bedoelt op je opmerking  dat er een ' doorgedreven en tegelijk geduldige training' nodig was om bepaalde rassen binnen te kunnen houden.

Wat helemaal niet waar is.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Mijn reactie was vooral bedoelt op je opmerking  dat er een ' doorgedreven en tegelijk geduldige training' nodig was om bepaalde rassen binnen te kunnen houden.
Wat helemaal niet waar is.
  "

Ik begrijp anders wel een beetje wat ie bedoelt.

Bepaalde rassen hebben in hun raseigenschappen al typische kenmerken als: slecht alleen kunnen blijven en vervolgens frustraties snel uitwerken in slopen, graven, joelen, e.d. Het is dan net goed dat mensen hiervan bewust zijn, en daar heel bewust veel aandacht en energie in gaan stoppen om hun hond hierin te begeleiden.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat alle honden van dit ras zich zo zullen gedragen, of dat een hond van een ander ras niet hetzelfde zou kunnen zijn.

Maar bewust zijn van wat je in huis haalt, en daar vervolgens veel aandacht en begeleiding aan geven... da's toch goed? hp-smile

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Op eens angstige pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^