Wel of geen bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Laatst de hond van een fb vriend.  Gestorven omdat hij iets opgegeten  had (volgens mij een stuk gordijn).  Nee hoor, daar heb ik geen trek in. Beer heeft als pup nooit een probleem gemaakt van de bench, kwam alleen daar echt tot rust. Nu nog steeds.  "

Dit dus, dat moet je toch gewoon voor zijn. Het had met Peer ook bijna fout gegaan, goddank had hij het meeste van het leer gegeten en maar een beetje van het schuim. Moet je toch niet aan denken hoe dat had kunnen aflopen. Dan naar veilig een paar uurtjes in de bench. Ik geloof dat sommige forummers er meer moeite mee hebben als onze hondensealed

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Je reageert totaal niet op hetgeen wat ik zeg. Behalve het stukje dat je kinderen en honden niet kan vergelijken. Dan kom je weer met je eeuwige linkjes. 
Daarbij wil ik ook nog steeds graag weten wat volgens jou een puppyproof huis is?
 
  "

Mijn huis is ook puppyproof maar sinds het vuurwerk vreet Paddy de post van de buitendeur op. Ze vinden altijd wel wat. Ik heb de bench weer naar beneden gehaald en daar zit hij lekker in als ik weg ben. 

 

Ben me rot geschrokken, hij heeft 3 dagen hout gepoept. Geen bloed gelukkig.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Hier word het huis voor zo ver als dat gaat puppy-proof gemaakt. Als we even weg moeten doen wij ze wel in de bench of puppy ren. Nooit problemen mee gehad. Als ze dan door de sloopfases heen zijn blijven ze gewoon los. 

 

En nee ik vind ook niet dat je een hond de hele dag en dan vaak ook nog de hele nacht in een bench moet doen. Maar soms is het een veilige oplossing. Hier zaten ze als pup erin als we even weg moesten. De rest van de dag liepen ze gewoon los en ‘s nachts mee naar boven dus dat uurtje in de bench overleven ze wel. 

 

Ik zou het mezelf nooit vergeven als ze iets op zouden eten dat hun fataal word of een jonge hond die al pittige operaties moet ondergaan. Nee dan toch liever dat uurtje in de bench. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Mijn huis is ook puppyproof maar sinds het vuurwerk vreet Paddy de post van de buitendeur op. Ze vinden altijd wel wat. Ik heb de bench weer naar beneden gehaald en daar zit hij lekker in als ik weg ben. 
 
Ben me rot geschrokken, hij heeft 3 dagen hout gepoept. Geen bloed gelukkig. "

Zou hij door vuurwerk geschrokken kunnen zijn en daardoor aan de post is gaan vreten?

Zich misschien onveilig voelen, als je er niet bent om hem te steunen?

Hoe voelt hij zich in de bench als je er niet bent?

 
Ik ben altijd op zoek naar de oorzaken,  vooral als een hond ineens gedrag gaat vertonen.

Waarom doet een hond wat hij doet.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dank voor je reactie.  Je kan het beter verwoorden dan ik, dat is dus inderdaad wat ik al een tijdje heb willen zeggen.  "

Dat vermoedde had ik al.


Het grootste probleem met een hoop eigenaren: elke hond heeft buitdrift.

De rassen verschillen zitten in het feit, dat sommige eigenschappen (welke dat zijn, verschilt per ras) zijn versterkt en bij andere afgezwakt.

De borders, het drijven is versterkt en het vastpakken verzwakt. Bij de jachthonden, de retrievers is het zacht vastpakken en terug brengen versterkt.

Bij de staffords, is het vastpakken en schudden versterkt. (het is echter niet genetisch vast gelegd, dat de prooi andere honden moet zijn, dat kan genetisch niet)


Waar het vaak mis gaat, dat honden geen taak meer hebben, terwijl er in sommige een behoorlijke buitdrift in zit.

 

Dan krijg je, (wat wij mens) ongewenst gedrag vinden, zoals bvb slopen.


De bull, het woord zegt het al, die zijn ooit gefokt om stieren te „slopen” en nu worden ze geacht als huishond door het leven te gaan.

Dus is het logisch, dat ze zelf een taak gaan verzinnen, bij te weinig uitdaging

 

In een bench doen is dus symptoom bestrijden.

 

Het feit, dat je de bench aan moet leren, geen één hond, kan gelijk met het deurtje dicht zonder te protesteren in de bench, dat zegt toch al genoeg.

Als je pup dit wel begrijpt, heeft de fokker het al aangeleerd.

Ze beseffen, dat ze geen ander keus hebben.


Wij willen die leuke pup, maar niet beseffen dat de meeste honden met een doel gefokt zijn.

En dus dan maar in de bench.

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel DanielleDanielle

Even een update: we hebben een camera gekocht (Clever Dog) en ben vandaag voor het eerst langere tijd boven geweest (gedoucht etc) terwijl ik hem in de gaten hield via de camera. Ik moet zeggen, dat ging verrassend goed :) Hij ging direct in zijn bench liggen (deurtje open) maar hield wel de deur naar de gang, waar ik doorheen ging, de hele tijd in de gaten. Daarna liep ie een beetje rond het huis en ging hij op een gegeven moment op de vloer liggen aan zijn botje knagen. Toen het hem te lang duurde ging hij voor de deur zitten. Daarna kwam ik beneden :) 

Hij is dus niet gaan slopen. We kunnen ons huis niet echt 'puppyproof' maken. Hij knaagt graag aan het vloerkleed en die kunnen we opzich wel tijdelijk weg doen. Maar de bank is ook een favoriet van hem om in te knagen.

honden page profiel KlaraKlara

pfffff eeuwige discussie dit. Hier wel een bench aangeleerd, oh schande. Gewoon omdat ik niet 24/7 op mijn pup kon letten en zeker niet wil dat hij overal in huis achter me aan sjokt. En ook ik ken helaas mensen waar de pup is gestikt in een vergeten plastic verpakking. Dus gewoon puur voor mijn gemoedsrust en gemak hebben we hier een puppyren staan en leer ik ze de bench aan. (De ren neemt zo lastig mee als we elders logeren). En ik heb gewoon vrolijke lieve gezellige honden, zonder trauma. Hier staat als ze groter zijn nog steeds een bench in huis als terugtrek plek. Hier lopen namelijk 3 honden en vooral mijn oudje vindt het fijn om ongestoord daar te slapen. Ook handig, op wedstrijden, in veerboten, in de auto, als we op bezoek gaan bij mensen met kinderen die honden eng vinden, een keertje na een narcose bij de dierenarts etc. Er zijn zoveel momenten dat ik een bench gebruik en blij ben dat ze het niet eng vinden. En nee, niet als ik een hele dag werken ben. Dan heb ik ook gewoon oppas of regel ik iets anders. En als mensen geen bench gebruiken vind ik het ook helemaal prima.Het dat argument dat je alleen symptomen aan het bestreiden bent klopt. Maar dat doe ik heel vaak. Zo lijn ik mijn hond aan langs een drukke weg, hebben we best wat huisregels, krijgen ze voer in hun bak anders geeft het zo’n troep. En sommige regels zijn inderdaad puur voor mijn gemak en vinden mijn honden super stom. Maar toch houden ze van me ;)

honden page profiel KlaraKlara

" Even een update: we hebben een camera gekocht (Clever Dog) en ben vandaag voor het eerst langere tijd boven geweest (gedoucht etc) terwijl ik hem in de gaten hield via de camera. Ik moet zeggen, dat ging verrassend goed :-) Hij ging direct in zijn bench liggen (deurtje open) maar hield wel de deur naar de gang, waar ik doorheen ging, de hele tijd in de gaten. Daarna liep ie een beetje rond het huis en ging hij op een gegeven moment op de vloer liggen aan zijn botje knagen. Toen het hem te lang duurde ging hij voor de deur zitten. Daarna kwam ik beneden :-) 
Hij is dus niet gaan slopen. We kunnen ons huis niet echt 'puppyproof' maken. Hij knaagt graag aan het vloerkleed en die kunnen we opzich wel tijdelijk weg doen. Maar de bank is ook een favoriet van hem om in te knagen. "

Ik zou hem gewoon rustig laten wennen aan het feit dat dat deurtje afentoe dicht gaat. Dan sta je echt veel rustiger in de supermarkt geloof me. Zie ook mijn tekst hierboven. Ik ben geen perfect hondenbaasje maar ze houden er echt niets aan over. En in de toekomst kan het gewoon handig zijn als ze de bench kennen. Zo lang je hem maar met mate gebruikt. En als je de ruimte hebt is een puppyren nog fijner. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Met andere woorden; Bulleke geeft de honden te weinig uitdaging. Waarom doe jij zo oordelen over iemand? Bah, wat een gemene reactie!  "

Zijn jou woorden.

 

Het zou fijn zijn, als je op de inhoud in zou gaan, ipv op de man spelen.

honden page profiel DanielleDanielle

Ik had nooit de intentie om er een discussie van te maken, maar ook helemaal niet erg want daar is zo'n forum ook voor :). Ik denk dat iedereen voor zijn eigen hond(en) wel goed weet of een bench wel of niet geschikt is. Ik denk ook dat het per hond kan verschillen hoe prettig of onprettig ze zo'n bench vinden. Dat mensen hier op een hondenforum zitten, zegt al voor een groot deel dat ze het beste met hun hondje voor hebben. Zelf wist ik nog niet of ik met mijn hondje het beste wel of geen bench kan gebruiken. Daarom hoorde ik ook graag jullie meningen en sta ik open voor alle voor- en tegenargumenten zodat ik zelf kan kijken wat het beste past in mijn situatie. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Het feit, dat je de bench aan moet leren, geen één hond, kan gelijk met het deurtje dicht zonder te protesteren in de bench, dat zegt toch al genoeg.
Als je pup dit wel begrijpt, heeft de fokker het al aangeleerd."

Fout. Ik ken de fokker goed en weet dat ze niet aan bench training doet. Toch gingen mijn pups meteen zonder protesteren de bench in. Met het deurtje dicht. En nu?

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Zou hij door vuurwerk geschrokken kunnen zijn en daardoor aan de post is gaan vreten?
Zich misschien onveilig voelen, als je er niet bent om hem te steunen?
Hoe voelt hij zich in de bench als je er niet bent?
 Ik ben altijd op zoek naar de oorzaken,  vooral als een hond ineens gedrag gaat vertonen.
Waarom doet een hond wat hij doet.
  "

Ja, ik denk ook dat er bij puur slopen meer aan de hand is, dan alleen de raseigenschap van een Bull. Ik geloof ook wel, wat je in een andere reactie schreef, dat het ene ras sneller gaat slopen dan het andere...  omdat de taak van een Bull (waarvoor ze vroeger speciaal voor werden gefokt) verdwenen is.  Maar dat zie je ook bij herders en Molossers.  En kan komen we, denk ik, een beetje terug bij de discussie over raseigenschappen waarbij je het ene ras toch anders moet opvoeden dan het andere...  en dat de uitdagingen bij elk ras toch anders zijn. Maar goed, op die stelling kreeg ik nogal wat kritiek toen, en heb dat reeds nader toegelicht. Laat me daar maar niet terug opnieuw te diep op ingaan. 

Terug naar de oorzaak van sloopgedrag dan maar, en bij mijn hond ligt de oorzaak vooral rond verveling.  Niet dat hij niet binnen mag, maar daar wordt hij eerder nerveus dan rustig van...  Ook bij minder weer zit hij het liefst buiten, zelfs bij minder weer (ook uit gewoonte zenne, ik liet hem als pup al het meeste buiten zitten en een hond blijft toch wel een gewoontedier merk ik), Maar dus, dan ligt hij meestal onder het afdak op zijn kussen, of in het nachthok op zijn (orthopedische matras) van zijn kennel (die gewoon openstaat hé, voor alle duidelijkheid en alleen 's nachts dicht ga, of meer dan een uur weg ben) maar ook al zit ik binnen en hij buiten, ga ik regelmatig met hem spelen, ravotten, apporteren, knuffelen...  omdat hij zich anders buiten ook wel eens gaat slopen. Mijn tuin is wel "puppyproef", maar een stronkje beukenhaag is hier wordt hier wel eens gesloopt en ook een put in de gazon komt ook wel eens voor. 

Dan moet ik grenzen stellen, maar hem vooral ook wat gaan bezighouden...  als we allebei wat moe gespeeld of geravot zijn, is de verveling over en kiest hij weer rustig voor zijn matras onder het afdak (of deze in het nachthok van zijn kennel).  Of dit nu de goede aanpak is of niet...  Ik sta open voor feedback en correctie, met constructieve tips rond het tegenwerken en aanpakken van verveling (of moet ik het hem toch aanleren om binnen rustig te blijven en minder nerveus te zijn). Beweging krijgt hij naar mijn aanvoelen wel voldoende, zoals afwisselende wandelingen (niet altijd dezelfde routes) en zoveel mogelijk op landbouwweggetjes of bossen waar hij zoveel mogelijk kan loslopen tijdens de wandelingen als de situatie dat toelaat (weinig andere mensen, geen verkeer, enkel op verkeersvrije weggetjes, liefst ook een goed zicht voor en achter mij zodat ik passanten en tegenliggers tijdig kan opmerken, zodat ik rustig de tijd heb om mijn hond "hier" te roepen en hem steeds op tijd kan aanlijnen. Daarnaast ga ik minstens 1 x per week (liever 2x per week als mijn werkregime die week dat toelaat) naar de losloopzone (meestal Mastbos in Breda), waar hij volop met andere honden kan ravotten, rennen en spelen. Dat gaat echt supergoed, mijn hond is sociaal naar andere honden toe en herkent de signalen die andere honden uitstralen (zoals bijvoorbeeld het negeren of wegdraaien) al zeer goed.  Vanuit mijn woonplaats is België is het mastbos zo'n 40 minuutjes rijden, maar ik vind het toch steeds de moeite, plezant voor de hond maar vooral ook leerrijk voor zowel de hond als mezelf. 

Enfin, al weer een veel te lang bericht en weer veel te week afgeweken van het oorspronkelijke onderwerp...  maar zoals gezegd: feedback is altijd welkom! Ik zit hier op dit forum om bij te leren. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat hier jammer is, dat mensen zich persoonlijk aangevallen/ aangesproken voelen.

Niet op de inhoud van een discussie ingaan, en argumenten benoemen, welke geen argumenten zijn.

 

Het argument, dat een hond voor de veiligheid buiten aan de lijn zit, aanlijnen is buiten gewoon verplicht (muv losloop gebieden), buiten ben je ACTIEF bezig met je hond, een totaal andere situatie, dan een hond die in de bench. Die zit daar, zodat ze eigenaar zich juist niet met zijn hond hoeft bezig te houden.


Het gaat mij totaal niet om die ene individuele eigenaar.

 

Feit is, dat de meeste honden echte werk honden zijn, met een behoorlijke werklust.

Je kan daar op verschillende manieren  mee aan de slag.

Doe wat met de intrinsieke behoeftes, zodat ze niet zelf een taak gaan verzinnen. 

De bench is ook een oplossing, blijft echter symptoom bestrijden.

Want waarom in de bench: tegen het slopen, voor de veiligheid.

Meer kan ik er ook niet van maken

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ja, ik denk ook dat er bij puur slopen meer aan de hand is, dan alleen de raseigenschap van een Bull. Ik geloof ook wel, wat je in een andere reactie schreef, dat het ene ras sneller gaat slopen dan het andere...  omdat de taak van een Bull (waarvoor ze vroeger speciaal voor werden gefokt) verdwenen is.  Maar dat zie je ook bij herders en Molossers.  En kan komen we, denk ik, een beetje terug bij de discussie over raseigenschappen waarbij je het ene ras toch anders moet opvoeden dan het andere...  en dat de uitdagingen bij elk ras toch anders zijn. Maar goed, op die stelling kreeg ik nogal wat kritiek toen, en heb dat reeds nader toegelicht. Laat me daar maar niet terug opnieuw te diep op ingaan. Terug naar de oorzaak van sloopgedrag dan maar, en bij mijn hond ligt de oorzaak vooral rond verveling.  Niet dat hij niet binnen mag, maar daar wordt hij eerder nerveus dan rustig van...  Ook bij minder weer zit hij het liefst buiten, zelfs bij minder weer (ook uit gewoonte zenne, ik liet hem als pup al het meeste buiten zitten en een hond blijft toch wel een gewoontedier merk ik), Maar dus, dan ligt hij meestal onder het afdak op zijn kussen, of in het nachthok op zijn (orthopedische matras) van zijn kennel (die gewoon openstaat hé, voor alle duidelijkheid en alleen 's nachts dicht ga, of meer dan een uur weg ben) maar ook al zit ik binnen en hij buiten, ga ik regelmatig met hem spelen, ravotten, apporteren, knuffelen...  omdat hij zich anders buiten ook wel eens gaat slopen. Mijn tuin is wel "puppyproef", maar een stronkje beukenhaag is hier wordt hier wel eens gesloopt en ook een put in de gazon komt ook wel eens voor. Dan moet ik grenzen stellen, maar hem vooral ook wat gaan bezighouden...  als we allebei wat moe gespeeld of geravot zijn, is de verveling over en kiest hij weer rustig voor zijn matras onder het afdak (of deze in het nachthok van zijn kennel).  Of dit nu de goede aanpak is of niet...  Ik sta open voor feedback en correctie, met constructieve tips rond het tegenwerken en aanpakken van verveling (of moet ik het hem toch aanleren om binnen rustig te blijven en minder nerveus te zijn). Beweging krijgt hij naar mijn aanvoelen wel voldoende, zoals afwisselende wandelingen (niet altijd dezelfde routes) en zoveel mogelijk op landbouwweggetjes of bossen waar hij zoveel mogelijk kan loslopen tijdens de wandelingen als de situatie dat toelaat (weinig andere mensen, geen verkeer, enkel op verkeersvrije weggetjes, liefst ook een goed zicht voor en achter mij zodat ik passanten en tegenliggers tijdig kan opmerken, zodat ik rustig de tijd heb om mijn hond "hier" te roepen en hem steeds op tijd kan aanlijnen. Daarnaast ga ik minstens 1 x per week (liever 2x per week als mijn werkregime die week dat toelaat) naar de losloopzone (meestal Mastbos in Breda), waar hij volop met andere honden kan ravotten, rennen en spelen. Dat gaat echt supergoed, mijn hond is sociaal naar andere honden toe en herkent de signalen die andere honden uitstralen (zoals bijvoorbeeld het negeren of wegdraaien) al zeer goed.  Vanuit mijn woonplaats is België is het mastbos zo'n 40 minuutjes rijden, maar ik vind het toch steeds de moeite, plezant voor de hond maar vooral ook leerrijk voor zowel de hond als mezelf. Enfin, al weer een veel te lang bericht en weer veel te week afgeweken van het oorspronkelijke onderwerp...  maar zoals gezegd: feedback is altijd welkom! Ik zit hier op dit forum om bij te leren.  "

Het verbaast mij dat slopen wordt gezien als een uiting van onvrede. Bij sommige honden zal dat zo zijn maar in mijn beleving is slopen gewoon knagen maar dan op iets wat wij als mensen niet als kauwmateriaal zien.

 

Knagen is voor een hond wat een speen voor een baby is. De activiteit maakt prettige stofjes aan in het lijf. Honden die slopen omdat het fijn is doen dat vaak ook wanneer de baas gewoon thuis is, maar dan kan de baas de hond corrigeren. Hier zijn ze zo slim om dat te doen buiten mijn zicht; op het balkon is aardig wat gesloopt. Zit ik ook op het balkon, dan doen ze het niet want ze weten dat het van mij niet mag.

 

Verveling? Not so much. Binnen ligt ook zat kauwmateriaal. Maar het is zo lekker.... Overigens doen ze het bij mij juist opvallend vaak na het werk. Net zo iets als dat ik het lekker vind om na een lange werkdag thuis een wijntje te pakken kijken zij verlekkerd naar de stoel en tafelpoten. Oorzaak gebrek aan een taak? Hier dus zeer zeker niet. Juist na het werk lekker knagen en daarbij in slaap vallen.

honden page profiel DagmarDagmar

Nou, jij bent nu zelf ook niet bepaald het voorbeeld van inhoudelijk reageren natuurlijk haha.

Ellenlange teksten typen om uiteindelijk niets te zeggen, is ook niet aan mij besteedt.

Het waarom mijn hond sloopt, vind ik trouwens niet zo belangrijk. Dat ik het ongewenst vind dat mijn spullen gesloopt worden en niet de hunne, staat buiten kijf. 

Ik denk overigens dat hij het gewoon leuk vindt, dat mag hij helemaal vinden natuurlijk. Dus we zitten de tijd maar even uit tot wanneer hij het niet meer leuk zal vinden. En anders houden we het nog wel een jaartje of 15 uit hopelijk  ;)

Dus ja, hier ook symptoopbestrijding door de hond niet meer in een situatie achter laten waarin hij de controle heeft.  Dat werkt uitstekend en daar kunnen we beide perfect mee leven. Er bestaan vele beroepen waaruit hij mag kiezen om zijn werkcapaciteiten te tonen, verbouwer worden mag niet van me cool

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Fout. Ik ken de fokker goed en weet dat ze niet aan bench training doet. Toch gingen mijn pups meteen zonder protesteren de bench in. Met het deurtje dicht. En nu? "

„Zonder protest”, niet piepen, blaffen, krabben, of....wil niet zeggen, dat dat ze het fijn vinden in een dichte bench.

Gapen, krabben, weg kijken, weg draaien, kauwen, knagen, zo veel andere manieren waar je kan zien, dat ze stres ervaren, wordt niet altijd als dusdanig herkend.

 

Waar gingen de pups liggen, met het deurtje open? Was er een andere ligplek? Hadden ze een keus? Mochten ze zelf kiezen?

Werden ze gelokt met voer?

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wat hier jammer is, dat mensen zich persoonlijk aangevallen/ aangesproken voelen.
Niet op de inhoud van een discussie ingaan, en argumenten benoemen, welke geen argumenten zijn. "

Je zegt steeds dat je opzoek bent naar de oorzaak. Gebruik diezelfde methode eens bij de steeds weer terugkerende reacties op jouw schrijfsels. Waarom reageren mensen zo op jouw schrijfsels? Wat is de oorzaak?

 

Wat je nu doet is symptoombestrijding.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nou, jij bent nu zelf ook niet bepaald het voorbeeld van inhoudelijk reageren natuurlijk haha.
Ellenlange teksten typen om uiteindelijk niets te zeggen, is ook niet aan mij besteedt.
Het waarom mijn hond sloopt, vind ik trouwens niet zo belangrijk. Dat ik het ongewenst vind dat mijn spullen gesloopt worden en niet de hunne, staat buiten kijf. 
Ik denk overigens dat hij het gewoon leuk vindt, dat mag hij helemaal vinden natuurlijk. Dus we zitten de tijd maar even uit tot wanneer hij het niet meer leuk zal vinden. En anders houden we het nog wel een jaartje of 15 uit hopelijk  ;-)
Dus ja, hier ook symptoopbestrijding door de hond niet meer in een situatie achter laten waarin hij de controle heeft.  Dat werkt uitstekend en daar kunnen we beide perfect mee leven. Er bestaan vele beroepen waaruit hij mag kiezen om zijn werkcapaciteiten te tonen, verbouwer worden mag niet van me  "

Prima toch, jou keus.

Ik zie dat anders, mijn keus.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees


De bench is ook een oplossing, blijft echter symptoom bestrijden.
Want waarom in de bench: tegen het slopen, voor de veiligheid.
Meer kan ik er ook niet van maken "

Je zult t niet geloven, maar veel honden geeft een bench een gevoel van veiligheid. Ik heb Paddy en Lucie de bench nooit aan hoeven leren, ze gingen en gaan er vanzelf in. Ook Lodewijkje van Hein doe ik geen groter plezier dan een kleine bench onder de tafel te zetten.

 

Topicstarter wat fijn dat t al zo goed gaat!

honden page profiel DanielleDanielle

" Het verbaast mij dat slopen wordt gezien als een uiting van onvrede. Bij sommige honden zal dat zo zijn maar in mijn beleving is slopen gewoon knagen maar dan op iets wat wij als mensen niet als kauwmateriaal zien.
 
Knagen is voor een hond wat een speen voor een baby is. De activiteit maakt prettige stofjes aan in het lijf. Honden die slopen omdat het fijn is doen dat vaak ook wanneer de baas gewoon thuis is, maar dan kan de baas de hond corrigeren. Hier zijn ze zo slim om dat te doen buiten mijn zicht; op het balkon is aardig wat gesloopt. Zit ik ook op het balkon, dan doen ze het niet want ze weten dat het van mij niet mag.
 
Verveling? Not so much. Binnen ligt ook zat kauwmateriaal. Maar het is zo lekker.... Overigens doen ze het bij mij juist opvallend vaak na het werk. Net zo iets als dat ik het lekker vind om na een lange werkdag thuis een wijntje te pakken kijken zij verlekkerd naar de stoel en tafelpoten. Oorzaak gebrek aan een taak? Hier dus zeer zeker niet. Juist na het werk lekker knagen en daarbij in slaap vallen. "

Daar ben ik het mee eens. Nero kauwt heel graag aan de bank, terwijl hij hier genoeg kauwspeelgoed heeft liggen door het hele huis. Ik probeer het hem af te leren door een kauwspeeltje aan te bieden, maar vaak negeert hij het omdat de bank gewoon heel lekker is ;) 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" „Zonder protest”, niet piepen, blaffen, krabben, of....wil niet zeggen, dat dat ze het fijn vinden in een dichte bench.
Gapen, krabben, weg kijken, weg draaien, kauwen, knagen, zo veel andere manieren waar je kan zien, dat ze stres ervaren, wordt niet altijd als dusdanig herkend.
 
Waar gingen de pups liggen, met het deurtje open? Was er een andere ligplek? Hadden ze een keus? Mochten ze zelf kiezen?
Werden ze gelokt met voer?
  "

Kijk; Dit is nu een mooi voorbeeld. Ik reageer gewoon op jouw letterlijke woorden:

 

Het feit, dat je de bench aan moet leren, geen één hond, kan gelijk met het deurtje dicht zonder te protesteren in de bench, dat zegt toch al genoeg.
Als je pup dit wel begrijpt, heeft de fokker het al aangeleerd."

 

Je bouwt er meteen ook een way-out in voor mensen die zeggen dat het bij hen wel meteen goed ging, want dan heeft de fokker het ze aangeleerd.

 

Helaas. Er reageert iemand die toch echt heel zeker weet dat de fokker dat niet gedaan heeft. Nou, dan ga je je eigen woorden maar aanpassen. Opeens gaat het niet meer om protesteren maar om 'zich prettig voelen' want 'een pup voelt zich per definitie niet prettig in een bench'.

 

En daar heb je dan een oorzaak van de negatieve reacties op jouw schrijfsels te pakken. Je bent absoluut. Geen discussie mogelijk. Suzanne weet het altijd en is onfeilbaar. En iedereen die het niet doet zoals Suzanne zegt is fout bezig.

 

Dat is een persoonlijke aanval. O nee? Niet zo bedoeld? Wel gedaan.

 

Inhoudelijk: Ze gaan bij mij meteen bij het de eerste keer betreden van het huis de bench in. Met het deurtje dicht. Dus niet eerst even het huis verkennen, ronddartelen, snuffelen, nee meteen in de bench. Wat doen ze dan om hun onvrede te tonen? Ze vallen meteen in slaap.

 

Ja, ik zorg wel dat die bench direct een prettig plekje is. Er ligt een nestdoek, al een tijdje zodat de bench goed stinkt, een kauwbot, een warme ijzeren kruik (wordt door de thuisblijver klaar gelegd als we bijna thuis zijn) en natuurlijk hangt er een bakje met water. Maar wat ze doen is slapen. Pas als ze uit zichzelf wakker worden haal ik ze er uit. Even naar buiten om te ontlasten en dan pas mogen ze het huis verkennen. Twee vliegen in één klap; Ze zijn doodmoe van de reis en ze herkennen de bench meteen als veilige plek. Er zit iets vertrouwds aan, het ruikt naar 'thuis' en het is lekker warm, net als het nest.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Je zegt steeds dat je opzoek bent naar de oorzaak. Gebruik diezelfde methode eens bij de steeds weer terugkerende reacties op jouw schrijfsels. Waarom reageren mensen zo op jouw schrijfsels? Wat is de oorzaak?
 
Wat je nu doet is symptoombestrijding. "

Heel simpel, hier, op HP zijn bepaalde ideeën over honden, dat is al jaren ongewijzigd.


Ik heb mijn eigen ideeën en theorieën over honden

 

(de leerprincipes, hoe leren en denken honden, wat zijn zijn basis behoeftes, hoe krijgt een hond voldoende uitdaging en het volgen van wetenschappelijke onderzoeken, erg leerzaam)

 

daar kunnen de meeste moeilijk mee omgaan.

Dan wordt een discussie persoonlijk.

 


Zie je overigens niet alleen hier hoor, op vrijwel alle fora zie je dat patroon 
 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Heel simpel, hier, op HP zijn bepaalde ideeën over honden, dat is al jaren ongewijzigd.
Ik heb mijn eigen ideeën en theorieën over honden
(de leerprincipes, hoe leren en denken honden, wat zijn zijn basis behoeftes, hoe krijgt een hond voldoende uitdaging en het volgen van wetenschappelijke onderzoeken, erg leerzaam)
daar kunnen de meeste moeilijk mee omgaan.
Dan wordt een discussie persoonlijk.
Zie je overigens niet alleen hier hoor, op vrijwel alle fora zie je dat patroon  "

Doe je het weer.

 

Degenen die zo reageren zitten fout want die zitten vastgeroest in oude, foute ideeën.

Suzanne weet het beter. Absoluut. En daar kunnen de meeste moeilijk mee omgaan. Dus hun fout.

 

Dat patroon zie je inderdaad op vrijwel alle fora; dat mensen die er met het gestrekt been in gaan om anderen absoluut op hun fouten te wijzen, weerstand krijgen. Betweters overtuigen niemand. Ik vraag me af hoe jij met cliënten omgaat. Ook zo? Dan ga je het in dat vak niet redden.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" De bench van onze hond is flink hoor, de grootste. Maar je hoeft het ook niet te begrijpen, als ik het maar begrijp.
En nee, niet al onze bullen zaten in de bench, de teefjes waren geen slopers, dus geen bench voor hen. Maar de reutjes zijn een gevaar voor zichzelf en ik hou teveel van hen om ze te verliezen aan 1 of andere darmverstopping. Die paar uurtjes dat ik weg ben in de week, gaat hij dus lekker veilig in de bench. En nee, dat is geen 20,30 of 40 uur.  "

Ja okee, jij maakt, zo te lezen, geen misbruik van die bench.

Maar ik hoor zoveel misbruik ervan, echt erge toestanden dikwijls.

Er kan ook geen controle op uitgevoerd worden  mensen doen maar op.

Voor die groep honden zou ik heel graag een mentaliteitswijziging willen zien bij de pupkopers.

In Nederland zijn er misschien meer uitlaatdiensten en hebben de mensen het geld ervoor over. Maar hier in België bestaat dat nauwelijks.

Voor het algemeen gebruik van de bench zeiden mensen dat ze geen tijd hadden voor een hond omdat ze de hele dag werken waren.

Nu halen diezelfde mensen wel een pup in huis want hun ' probleem' is opgelost: pup zit de hele dag in de kooi. En het zijn er veel hoor, onderschat het niet. Ik schrik me hier dikwijls lam van wat ik hoor in het kapsalon alleen al ( en ik kan niks doen om de honden te helpen...hp-cry )

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Fout. Ik ken de fokker goed en weet dat ze niet aan bench training doet. Toch gingen mijn pups meteen zonder protesteren de bench in. Met het deurtje dicht. En nu? "

Ik meen me te herinneren dat je ooit zei dat die pups bij jouw fokker buiten in een ren gehouden werden?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik meen me te herinneren dat je ooit zei dat die pups bij jouw fokker buiten in een ren gehouden werden? "

Als het weer het toelaat dan gaan de oudere pups inderdaad regelmatig naar buiten waarbij een ruime puppyren gebruikt wordt. Zo raken zij gewend aan verschillende oppervlakten (gras, bestrating, zand) en aan de geuren en geluiden buiten. De ren is zeer ruim; ruimer nog dan de ruimte die zij binnen hebben of bij mij los in huis. Hoe ouder de pups hoe meer ruimte. Niet te vergelijken met een benchtraining dus.

honden page profiel DanielleDanielle

Ik denk dat we er allemaal over eens zijn dat een hond niet elke dag in de bench moet omdat je veel werkt. Dan moet je uiteraard geen hond nemen. Sowieso bizar dat iedereen 'zomaar' een hond kan nemen. En dan heb ik het niet over iemand op deze forum, maar over mensen die wel zo met honden omgaan. Eigenlijk zou er een certificaat moeten komen dat je bekwaam bent met dieren. Want zo'n pup opvoeden is zo makkelijk nog niet, ik weet zeker dat veel mensen het al hadden opgegeven met de belhamel die ik heb ;) 

honden page profiel DagmarDagmar

" Ik denk dat we er allemaal over eens zijn dat een hond niet elke dag in de bench moet omdat je veel werkt. Dan moet je uiteraard geen hond nemen. Sowieso bizar dat iedereen 'zomaar' een hond kan nemen. En dan heb ik het niet over iemand op deze forum, maar over mensen die wel zo met honden omgaan. Eigenlijk zou er een certificaat moeten komen dat je bekwaam bent met dieren. Want zo'n pup opvoeden is zo makkelijk nog niet, ik weet zeker dat veel mensen het al hadden opgegeven met de belhamel die ik heb ;-)  "

omgekeerd geldt ook hoor. Genoeg mensen die ganse dagen thuis zijn maar waar de hond ook maar een eenzaam en triest leven moet leiden.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 7 12 34 5 6 7
Volgende forumvraag: Op eens angstige pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^