Wel of geen bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Mijn reactie was vooral bedoelt op je opmerking  dat er een ' doorgedreven en tegelijk geduldige training' nodig was om bepaalde rassen binnen te kunnen houden.
Wat helemaal niet waar is.
  "

Ok, dan had ik jou ook verkeerd begrepen.
Ik denk wel, dat een goede training sowieso een must is, ongeacht het ras. Maar misschien heb ik de begrippen "training" en "opvoeding" wel wat door elkaar verward in mijn vorige reacties?  Of is het jou echt (bijna) vanzelf gegaan?  Dat kan natuurlijk wel hé, dat het opvoeden bijna vanzelf gaat. Ik zeg dus zeker niet dat ik jou niet geloof hé.
Zo heeft mijn Beauceron een duidelijke en consequente opvoeding echt wel nodig, waarbij ik toch wel wat tijd, geduld en energie in heb moeten steken in zowel het grenzen stellen als in het stimuleren van positief gedrag.  (ik geef ook toe: ik ben hier nog niet helemaal mee klaar). Maar, ik ken ook andere Beauceron's die daar veel minder moeite mee gehad hebben.

Tenslotte sluit ik me wel aan bij wat "Alaska's Finest" hierboven in haar reactie reeds stelde. Maar, ik geef ook wel toe, dat dat ook aan de eigenaar/opvoeder liggen hé, misschien straal ik niet voldoende stabiliteit en zekerheid uit naar mijn hond (is blijkbaar heel belangrijk) of motiveer ik hem niet genoeg tot goed gedrag... en dat het daardoor bij mij wat trager gaat? En ben jij daar ook gewoon meer ervaren in. Dusja, niet alleen het karakter van de hond (of de raseigenschappen), maar ook het karakter van het baasje zal zeker ook wel meespelen neem ik aan. 
Dusja...  ik denk dat het hier weer om een "en-en-verhaal" gaat, toch?


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ok, dan had ik jou ook verkeerd begrepen.Ik denk wel, dat een goede training sowieso een must is, ongeacht het ras. Maar misschien heb ik de begrippen "training" en "opvoeding" wel wat door elkaar verward in mijn vorige reacties?  Of is het jou echt (bijna) vanzelf gegaan?  Dat kan natuurlijk wel hé, dat het opvoeden bijna vanzelf gaat. Ik zeg dus zeker niet dat ik jou niet geloof hé.Zo heeft mijn Beauceron een duidelijke en consequente opvoeding echt wel nodig, waarbij ik toch wel wat tijd, geduld en energie in heb moeten steken in zowel het grenzen stellen als in het stimuleren van positief gedrag.  (ik geef ook toe: ik ben hier nog niet helemaal mee klaar). Maar, ik ken ook andere Beauceron's die daar veel minder moeite mee gehad hebben. Tenslotte sluit ik me wel aan bij wat "Alaska's Finest" hierboven in haar reactie reeds stelde. Maar, ik geef ook wel toe, dat dat ook aan de eigenaar/opvoeder liggen hé, misschien straal ik niet voldoende stabiliteit en zekerheid uit naar mijn hond (is blijkbaar heel belangrijk) of motiveer ik hem niet genoeg tot goed gedrag... en dat het daardoor bij mij wat trager gaat? En ben jij daar ook gewoon meer ervaren in. Dusja, niet alleen het karakter van de hond (of de raseigenschappen), maar ook het karakter van het baasje zal zeker ook wel meespelen neem ik aan. Dusja...  ik denk dat het hier weer om een "en-en-verhaal" gaat, toch? "

Ach Pieter, this is the internet man..

 

Hier zitten allemaal hondenbaasjes die niet of nauwelijks werken (en dus zeeën van tijd hebben om te discuzeuren), wel geld bij de vleet hebben om hun honden alles te bieden, nog nooit een bench van dichtbij hebben gezien, waarlijk voorbeeldig opgevoede honden bezitten, of nee, mee samenleven, hun honden nog nooit enige vorm van correctie hebben gegeven, waarlijk dagelijks úren aan het wandelen zijn en minstens 3 maal per week aan een hondensport doen, daarnaast natuurlijk ook nog heel veel bezig zijn met 'hersenwerkjes' en hele maaltijden voor hun honden in elkaar flansen die in een gemiddeld restaurant voor mensen niet zouden misstaan. En ze bezitten allemaal een tuin van minimaal een hectare voor hun zo geliefde viervoeters. Uiteraard hebben zij allemaal zich jarenlang verdiept in het ras en de fokker voor zij een hond gingen aanschaffen.

 

De waarheid ligt iets genuanceerder. De taal is hard. Wie zich niet aan dit beeld conformeert krijgt een dusdanige shitstorm over zich heen dat zij óf van het forum wegrennen óf wijselijk hun mond houden in dergelijke topics/discussies. Of ze praten deze moraalridders naar de mond en overdrijven hun eigen levensstijl schromelijk of liegen zelfs om maar geaccepteerd te worden door de agressieve veelschrijvers.

 

All holier than God.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

@ Liz:

532167.jpg

cooltongue-outhp-sleephappy

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" @ Liz: "

LOL

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

" Bedankt voor alle reacties! Ik denk dat ik een camera ga aanschaffen en kijken wat hij doet als ik paar min boven ben terwijl hij 'los' in de woonkamer zit. Als hij in meubels gaat bijten kan ik direct ingrijpen. Als dat goed gaat ga ik het uitbouwen en blijf ik langer boven. Daarna kan ik ook even naar buiten enz en steeds wat langer. Zo kan ik hem toch in de gaten houden. Als het echt niet gaat, dan zit er denk ik (tijdelijk) niets anders op dan hem toch leren meer in de bench te zitten, tot het bijten in meubels is afgeleerd. "

Heb je een oude mobiel ongebruikt over liggen? Want dan kun je via alfred app deze als beveiligingscamera gebruiken. Dan installeer je die nl op de oude mobiel als camera en op je huidige mobiel als monitor. Is gratis , maar je kunt hem ook aanschaffen dan is de app zonder reclame. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Liz: altijd welkom om hier eens te komen kijken.

En jawel: sommige werken thuis, sommige zijn op pensioen en sommige hoeven niet te gaan werken...

Het bestaat echt hoor.

En jawel, dan is het veel en veel makkelijker om samen te leven met honden of pups.

honden page profiel DanielleDanielle

Liz: hah ja.. ik werk thuis en ben nog bezig met afstuderen. Moet zeggen dat ik dat in combinatie met een pup ook wel heb onderschat, hoor. Vooral omdat dit een aardig pittige pup is. ;) 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Pieter, je hebt wel een punt hoor.

 

Op zich leren alle honden (en mensen) op de zelfde manier,  de bench is aan te leren.

Toch zijn er individuen, vooral van bepaalde rassen (de oerhonden, de Saarloze wolfhonden, die ondanks trainig, niet goed aan de bench kunnen wennen, zelfs weten te ontsnappen.

 

Een hond is een sociaal levend dier, ze willen het liefst bij jou zijn, bij sommige rassen, het alleen zijn gewoon lastiger aan te leren.


Het zal wellicht combi bench/ niet alleen zijn kunnen zijn dat het niet altijd goed gaat.

 

Sommige rassen, hebben ook nog eens een voorkeur voor koude.

Een vriendin, krijgt haar Samoyeeds niet binnen, vooral in de winter. Ze heeft een goed geïsoleerd buiten hok, dan nog liggen ze vaak buiten het hok. Ze hebben zelf de keus waar ze zijn, in huis of buiten.

 

In de bench, kan een hond niet van plek wisselen als ze het te warm of juist koud hebben.

Je hebt „sneeuw” en „zon” honden en alles er tussen.

Met de plaats van de bench, moet je daar zeker rekening mee houden.

Dus met het ras wat je bezit.

 

Ik hou niet van de bench, vind het grootste nadeel  dat een hond niet zelf kan bepalen waar hij op dat moment wilt liggen, te warm of te koud. Even een loopje maken, om te kijken wat dat geluid was, of de baas al komt, even lopen, benen strekken.

Een hond heeft al zo weinig  wat ze zelf mogen bepalen en zelfs in huis nemen we ze hun vrijheid af.

 

Ik zeg altijd; maak je huis puppy proof. Voor een mensen baby heel normaal, terwijl een honden baby, gelijk moet meedraaien in het gezin, zich maar moet aanpassen en anders de bench in.

Niet mijn keus

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor alle reacties! Ik denk dat ik een camera ga aanschaffen en kijken wat hij doet als ik paar min boven ben terwijl hij 'los' in de woonkamer zit. Als hij in meubels gaat bijten kan ik direct ingrijpen. Als dat goed gaat ga ik het uitbouwen en blijf ik langer boven. Daarna kan ik ook even naar buiten enz en steeds wat langer. Zo kan ik hem toch in de gaten houden. Als het echt niet gaat, dan zit er denk ik (tijdelijk) niets anders op dan hem toch leren meer in de bench te zitten, tot het bijten in meubels is afgeleerd. "

Goed zo!

 

Vergis je niet in de opvoeding van een golden.

Ze zijn super enthousiast, vinden alles en iedereen leuk, zijn vastberaden en het zijn zelfstandig werkende honden.

Als ze prooi moeten zoeken en terug brengen, is er geen baas, die ze verteld hoe ze over dat hek moeten komen of door de moddersloot of door de prikstruiken, ze moeten op dat moment, zelf beslissingen nemen.

Mensen noemen dat eigenwijs, het is dus het zelfstandig kunnen werken.

Met een golden, heb je de eerste 2jaar heel veel werk aan de opvoeding, het is echt hard werken.

Maar zijn en blijven geweldige honden en eenmaal volwassen, zijn ze toppers (mits goed opgevoed)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik zeg altijd; maak je huis puppy proof. Voor een mensen baby heel normaal, terwijl een honden baby, gelijk moet meedraaien in het gezin, zich maar moet aanpassen en anders de bench in.
Niet mijn keus "

Heb deze discussie jaren terug ook al is gevoerd. Moet ik de hele huiskamer leeghalen? We hebben nu weer een pup, bankstel is al op 2 plaatsen aangevreten, ook de vitrages kunnen over enige tijd worden vervangen, zitten ook de gaten in. Om verdere schade te beperken zijn ze opgeknoopt. Kozijn en plinten zijn kapot gevreten en dat alleen in de momenten dat ik even boven de was ophang, wil niet weten wat hij uitvreet als ik hem lekker los laat lopen als ik niet thuis ben. Een puppyren? Daar komt hij echt uit hoor.

 

En dan de zin, voor een mensenbaby heel normaal om de boel babyproof te maken. Er zijn nog zat mensen die een box gebruiken. Ik hou niet van vergelijkingen tussen pup/hond en baby/kind, maar een box komt toch redelijk in de richting van een bench, moeder heeft de handjes in ieder geval even vrij, hoeft even niet op te letten dat het kind een plant of weet ik wat in zijn/haar muiltje steekt. 

 

Het is ook een stukje veiligheid en het is ook niet nodig voor alle honden. Peer was de enige van de 4 die zijn hele leven bleef slopen. Waarom? Hij ging waarschijnlijk in protest omdat hij alleen thuis moest blijven of hij vond het gewoon leuk om te slopen. Dat hij op een goede middag de halve bank aan gort had gevreten was mij nog een dikke worst, maar dat hij een groot deel had opgegeten, dat was een ander verhaal. Dit had ook heel verkeerd kunnen aflopen.

Dus ja ik ben pro bench voor bepaalde honden, en in zoverre mogelijk, is mijn huis ook geheel puppyproof.  

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" https://www.parool.nl/nederland/frans-de-waal-zo-speciaal-zijn-wij-mensen-niet~b1c736e9/https://hondenlot.nl/artikelen/antropomorfisme.html
https://www.doggo.nl/artikelen/emoties-en-intelligentie-bij-honden/kun-honden-mensen-vergelijken/
Een pup die uit huis gaat, vanaf 7 weken, is te vergelijken met een mensen baby, die al goed kan lopen en dus al uit de box fase is. "

Eerste link doet niets.

Maar jij hebt het over babyproof en puppyproof, niet ik. Ik hou er niet van om kinderen en honden met elkaar te vergelijken. 

Maar vertel dan eens hoe een puppyproof huis eruit ziet. En nogmaals, ik hou er niet van om te vergelijken, maar laat een moeder haar peuter wel alleen achter in het peuterproof-huis? Nee, die neemt dat kind waarschijnlijk mee, maar kinderen zijn nu eenmaal makkelijker mee te nemen ergens naar toe als een hond. Daarbij wordt een peuter in de speelzaal of opvang gedumpt, zodat moeder alle tijd heeft voor werk of andere bezigheden.

Kinderen en honden kan je niet vergelijken!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Eerste link doet niets.
Maar jij hebt het over babyproof en puppyproof, niet ik. Ik hou er niet van om kinderen en honden met elkaar te vergelijken. 
Maar vertel dan eens hoe een puppyproof huis eruit ziet. En nogmaals, ik hou er niet van om te vergelijken, maar laat een moeder haar peuter wel alleen achter in het peuterproof-huis? Nee, die neemt dat kind waarschijnlijk mee, maar kinderen zijn nu eenmaal makkelijker mee te nemen ergens naar toe als een hond. Daarbij wordt een peuter in de speelzaal of opvang gedumpt, zodat moeder alle tijd heeft voor werk of andere bezigheden.
Kinderen en honden kan je niet vergelijken! "

Dat vind jij, de wetenschap denkt daar anders over.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Dat vind jij, de wetenschap denkt daar anders over. "

Je reageert totaal niet op hetgeen wat ik zeg. Behalve het stukje dat je kinderen en honden niet kan vergelijken. Dan kom je weer met je eeuwige linkjes. 

Daarbij wil ik ook nog steeds graag weten wat volgens jou een puppyproof huis is?

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Je reageert totaal niet op hetgeen wat ik zeg. Behalve het stukje dat je kinderen en honden niet kan vergelijken. Dan kom je weer met je eeuwige linkjes. 
Daarbij wil ik ook nog steeds graag weten wat volgens jou een puppyproof huis is?
 
  "

https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/maak-huis-hond-puppyproof/

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Haha, daar hebben weer een linkje. En wat doe ik met mijn bank, salontafel, eetkamerstoelen, plinten, kozijnen, etc?

Traphekjes overleven het ook niet hoor, als hij de kans krijgt, knaagt hij ook gezellig aan de keukenkastjes.

Dacht je nu echt dat ik medicijnendoosjes, batterijen, telefoons, afstandbedieningen of weet ik veel wat voor losse rommel liet slingeren? Dat ligt er geeneens als ik er met mijn neus bovenop zit.

Stopcontacten zitten netjes kindveilige plaatjes op, snoeren weggewerkt met houten plaatjes, waar vervolgens ook weer vrolijk op geknabbeld wordt.

Schoonmaakmiddelen staan veilig in de kast, deurkruk staat omgedraaid, al jaren.

Zou haast beledigd moeten zijn, dat je met die idiote tips komt, dat kan elke malloot toch bedenken zeg. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Haha, daar hebben weer een linkje. En wat doe ik met mijn bank, salontafel, eetkamerstoelen, plinten, kozijnen, etc?
Traphekjes overleven het ook niet hoor, als hij de kans krijgt, knaagt hij ook gezellig aan de keukenkastjes.
Dacht je nu echt dat ik medicijnendoosjes, batterijen, telefoons, afstandbedieningen of weet ik veel wat voor losse rommel liet slingeren? Dat ligt er geeneens als ik er met mijn neus bovenop zit.
Stopcontacten zitten netjes kindveilige plaatjes op, snoeren weggewerkt met houten plaatjes, waar vervolgens ook weer vrolijk op geknabbeld wordt.
Schoonmaakmiddelen staan veilig in de kast, deurkruk staat omgedraaid, al jaren.
Zou haast beledigd moeten zijn, dat je met die idiote tips komt, dat kan elke malloot toch bedenken zeg.  "

Ik zou zeggen, doe wat met de oorzaak van het gedrag, de bench is slechts het symptoom bestrijden.

 

en het zijn niet mijn „idiote” tips, je zou het beter aan de schrijfster van het stuk kunnen doorgeven, dat je er zo over denkt.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Haha, daar hebben weer een linkje. En wat doe ik met mijn bank, salontafel, eetkamerstoelen, plinten, kozijnen, etc?
Traphekjes overleven het ook niet hoor, als hij de kans krijgt, knaagt hij ook gezellig aan de keukenkastjes.
Dacht je nu echt dat ik medicijnendoosjes, batterijen, telefoons, afstandbedieningen of weet ik veel wat voor losse rommel liet slingeren? Dat ligt er geeneens als ik er met mijn neus bovenop zit.
Stopcontacten zitten netjes kindveilige plaatjes op, snoeren weggewerkt met houten plaatjes, waar vervolgens ook weer vrolijk op geknabbeld wordt.
Schoonmaakmiddelen staan veilig in de kast, deurkruk staat omgedraaid, al jaren.
Zou haast beledigd moeten zijn, dat je met die idiote tips komt, dat kan elke malloot toch bedenken zeg.  "

Nee dat zie je verkeerd. Je had in een bunker moeten gaan wonen, niet in een gewoon huis met allemaal spullen erin. Duhhhhp-smile 

 

Groetjes, 

 

Dierenbeul. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Pup bijt in meubels.

Zit ie continu te huilen in de bench?  > nee > lekker in de bench als je boven bent en geen toezicht kan houden. 

 

Het leven kan soms zo eenvoudig zijn. Niet te veel over alles nadenken, dan word je net zo simpel als sommige zielen op een forum.   Een hond is niet van suiker en zal het toch een keer moeten leren. Kong erbij met wat lekkers erin (er zijn hele recepten voor te vinden, er kan bijvoorbeeld smeerkaas in, of kwark) en hup even snel naar boven. Voor ie het weet ben je weer beneden. Ja, dan kijkt hij even waar je bent. En dan? Deur desnoods even open laten zodat hij je kan horen boven.  Hij leert vanzelf dat je altijd weer terugkomt en er geen reden is voor paniek. Juist door dat soort dingen in te bouwen, leert een hond dat. Niet te veel over alles nadenken, is een kwartier nog te lang voor je pup dan ga je tussendoor nog even naar beneden. Redt hij dat makkelijk en is ie nog druk bezig met de kong, dan bouw je het rustig uit. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een kinderbox is meestal groter dan de gemiddelde kooien die benchen worden genoemd.

Kan dat ' normaal vinden van het opsluiten van honden in zo'n kleine kooien' maar niet begrijpen...

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Nee dat zie je verkeerd. Je had in een bunker moeten gaan wonen, niet in een gewoon huis met allemaal spullen erin. Duhhh 
 
Groetjes, 
 
Dierenbeul.  "

Als je er eentje te koop weet tongue-out, ik hou mij aanbevolen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Pup bijt in meubels.
Zit ie continu te huilen in de bench?  > nee > lekker in de bench als je boven bent en geen toezicht kan houden. 
 
Het leven kan soms zo eenvoudig zijn. Niet te veel over alles nadenken, dan word je net zo simpel als sommige zielen op een forum.   Een hond is niet van suiker en zal het toch een keer moeten leren. Kong erbij met wat lekkers erin (er zijn hele recepten voor te vinden, er kan bijvoorbeeld smeerkaas in, of kwark) en hup even snel naar boven. Voor ie het weet ben je weer beneden. Ja, dan kijkt hij even waar je bent. En dan? Deur desnoods even open laten zodat hij je kan horen boven.  Hij leert vanzelf dat je altijd weer terugkomt en er geen reden is voor paniek. Juist door dat soort dingen in te bouwen, leert een hond dat. Niet te veel over alles nadenken, is een kwartier nog te lang voor je pup dan ga je tussendoor nog even naar beneden. Redt hij dat makkelijk en is ie nog druk bezig met de kong, dan bouw je het rustig uit.  "

Allemaal niet eens nodig. Nog nooit een kick gegeven in de bench. Laat zich zo vallen en slaapt. Peer was idem dito.

Al die problemen over het aanleren van een bench herken ik ook niet. Nog nooit een jankerd gehad. Zo makkelijk die bullen tongue-out

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Pieter, je hebt wel een punt hoor.
 
Op zich leren alle honden (en mensen) op de zelfde manier,  de bench is aan te leren.
Toch zijn er individuen, vooral van bepaalde rassen (de oerhonden, de Saarloze wolfhonden, die ondanks trainig, niet goed aan de bench kunnen wennen, zelfs weten te ontsnappen.
 
Een hond is een sociaal levend dier, ze willen het liefst bij jou zijn, bij sommige rassen, het alleen zijn gewoon lastiger aan te leren.
Het zal wellicht combi bench/ niet alleen zijn kunnen zijn dat het niet altijd goed gaat.
 
Sommige rassen, hebben ook nog eens een voorkeur voor koude.
Een vriendin, krijgt haar Samoyeeds niet binnen, vooral in de winter. Ze heeft een goed geïsoleerd buiten hok, dan nog liggen ze vaak buiten het hok. Ze hebben zelf de keus waar ze zijn, in huis of buiten.
 
In de bench, kan een hond niet van plek wisselen als ze het te warm of juist koud hebben.
Je hebt „sneeuw” en „zon” honden en alles er tussen.
Met de plaats van de bench, moet je daar zeker rekening mee houden.
Dus met het ras wat je bezit.
 
Ik hou niet van de bench, vind het grootste nadeel  dat een hond niet zelf kan bepalen waar hij op dat moment wilt liggen, te warm of te koud. Even een loopje maken, om te kijken wat dat geluid was, of de baas al komt, even lopen, benen strekken.
Een hond heeft al zo weinig  wat ze zelf mogen bepalen en zelfs in huis nemen we ze hun vrijheid af.
 
Ik zeg altijd; maak je huis puppy proof. Voor een mensen baby heel normaal, terwijl een honden baby, gelijk moet meedraaien in het gezin, zich maar moet aanpassen en anders de bench in.
Niet mijn keus "

Dank voor je reactie.  Je kan het beter verwoorden dan ik, dat is dus inderdaad wat ik al een tijdje heb willen zeggen. 

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Haha, daar hebben weer een linkje. En wat doe ik met mijn bank, salontafel, eetkamerstoelen, plinten, kozijnen, etc?
Traphekjes overleven het ook niet hoor, als hij de kans krijgt, knaagt hij ook gezellig aan de keukenkastjes.
Dacht je nu echt dat ik medicijnendoosjes, batterijen, telefoons, afstandbedieningen of weet ik veel wat voor losse rommel liet slingeren? Dat ligt er geeneens als ik er met mijn neus bovenop zit.
Stopcontacten zitten netjes kindveilige plaatjes op, snoeren weggewerkt met houten plaatjes, waar vervolgens ook weer vrolijk op geknabbeld wordt.
Schoonmaakmiddelen staan veilig in de kast, deurkruk staat omgedraaid, al jaren.
Zou haast beledigd moeten zijn, dat je met die idiote tips komt, dat kan elke malloot toch bedenken zeg.  "

Je kijkt enkel naar het symptoom... weet je ook de oorzaak van zijn sloopgedrag? Waarom bij jouw hond bij jou alles stuk?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Een kinderbox is meestal groter dan de gemiddelde kooien die benchen worden genoemd.
Kan dat ' normaal vinden van het opsluiten van honden in zo'n kleine kooien' maar niet begrijpen...
  "

De bench van onze hond is flink hoor, de grootste. Maar je hoeft het ook niet te begrijpen, als ik het maar begrijp.

En nee, niet al onze bullen zaten in de bench, de teefjes waren geen slopers, dus geen bench voor hen. Maar de reutjes zijn een gevaar voor zichzelf en ik hou teveel van hen om ze te verliezen aan 1 of andere darmverstopping. Die paar uurtjes dat ik weg ben in de week, gaat hij dus lekker veilig in de bench. En nee, dat is geen 20,30 of 40 uur. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Je kijkt enkel naar het symptoom... weet je ook de oorzaak van zijn sloopgedrag? Waarom bij jouw hond bij jou alles stuk? "

Omdat bullterriers heel veel lol beleven aan het slopen van dingen. De gemiddelde bull sloopt ook als je naast hem zit op de bank. Planten, kranten, kussens. Het leven is 1 groot feest en slopen is leuk.   Als pups bijten ze in alles wat ze tegenkomen en behoorlijk hard ook. Ze maken overal hun eigen spelletje van en niets weerhoudt ze daarvan. Je kunt straffen tot je een ons weegt, trainen tot je een ons weegt: wanneer een hond iets heeft bedacht wat echt het állerleukste ooit is, dan kan niks daaraan tippen. Slopen is voor hen een van die dingen.  Beer heeft dan ook geen andere speeltjes dan een mand vol botten. De rest gaat kapot. Slopen is bij sommige honden een uiting van stress, voor andere honden is het gewoon een mega leuk spel. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Je kijkt enkel naar het symptoom... weet je ook de oorzaak van zijn sloopgedrag? Waarom bij jouw hond bij jou alles stuk? "

Vertel jij het mij maar. Van de 5 bull terriërs, zeg het er naar ff bij, ras schijnt belangrijk, was er 1 sloper en dat was een reu. De teefjes hebben nooit gesloopt. Het reutje wat we nu hebben is 19 weken en ja die sloopt ook, maar dat is een pup. Moeten we afwachten hoe zich dat ontwikkeld. Dus 4 honden, zelfde uitdagingen, opvoeding etc. 1 sloper. Vertel het mij maar.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" De bench van onze hond is flink hoor, de grootste. Maar je hoeft het ook niet te begrijpen, als ik het maar begrijp.
En nee, niet al onze bullen zaten in de bench, de teefjes waren geen slopers, dus geen bench voor hen. Maar de reutjes zijn een gevaar voor zichzelf en ik hou teveel van hen om ze te verliezen aan 1 of andere darmverstopping. Die paar uurtjes dat ik weg ben in de week, gaat hij dus lekker veilig in de bench. En nee, dat is geen 20,30 of 40 uur.  "

Laatst de hond van een fb vriend.  Gestorven omdat hij iets opgegeten  had (volgens mij een stuk gordijn).  Nee hoor, daar heb ik geen trek in. Beer heeft als pup nooit een probleem gemaakt van de bench, kwam alleen daar echt tot rust. Nu nog steeds. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Omdat bullterriers heel veel lol beleven aan het slopen van dingen. De gemiddelde bull sloopt ook als je naast hem zit op de bank. Planten, kranten, kussens. Het leven is 1 groot feest en slopen is leuk.   Als pups bijten ze in alles wat ze tegenkomen en behoorlijk hard ook. Ze maken overal hun eigen spelletje van en niets weerhoudt ze daarvan. Je kunt straffen tot je een ons weegt, trainen tot je een ons weegt: wanneer een hond iets heeft bedacht wat echt het állerleukste ooit is, dan kan niks daaraan tippen. Slopen is voor hen een van die dingen.  Beer heeft dan ook geen andere speeltjes dan een mand vol botten. De rest gaat kapot. Slopen is bij sommige honden een uiting van stress, voor andere honden is het gewoon een mega leuk spel.  "

En dan met name de reuen, maar die ervaring heb jij alleen naar, haha. Volgende keer een teefje proberensmile. Al moet je die ook scherp in de gaten houden de eerste paar jaar. Maar hele bankstellen gaat ze wat te ver. Ach wat kussens en wijnflessen, dat moet kunnen toch

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Op eens angstige pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^