bange hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jacobajacoba

Ik heb een vraag als ik met mijn hond ga wandelen is het nu 4 x gebeurd dat ik ergens kom en hij ruikt iets en ontzettend bang word hij kruipt inelkaar maakt zich lang om toch te kunnen ruiken maar zijn lichaan wil hij er zover mogelijk er vandaan houden. Het lijkt wel of hij geopzideerd is van die plek hij word er naar toe getrokken maar is zo bang. Ik kan niks op de grond zien maar er moet iets zijn wat hem zo bang maakt. Het duurd zeker 10 min voordat hij zijn staart weer gewoon heeft en niet meer angstig achterom kijkt hij is 4 1/2 en een vrolijk hondje af en toe wel bang voor grote honden . Het het is een mini labradoodle 

ik hoop dat iemand weet wat ik bedoel 

Bedankt jacoba

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Was het steeds dezelfde plek? 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ziva staat ook wel eens ergens zo aan te ruiken, ze wil weten wat het is maar is ook bang dat het iets engs is. Dit zijn vaak dingen die bewegen in de wind zoals een vogelveertje of een zak van fastfood.

Staat er wind dan gaat dit snuffelen gepaard met regelmatig achteruit springen als het onderwerp van belangstelling beweegt. Toch gaat ze er daarna weer voorzichtig naar terug om verder te snuffelen.

 

Ziva is erg onzeker aangelegd, ik heb veel gedaan om haar zelfvertrouwen te vergroten en dat helpt hierbij. Mocht jouw hondje ook onzeker zijn dan is dat voor jou misschien ook een idee.

 

Wat je in ieder geval kunt doen is je hondje steunen, zelf dicht bij de plek gaan staan om te laten zien dat het niet eng is (als je daarmee niet je hond aan de riem er dichter naar toe trekt! Nooit dwang uitoefenen). Als het een zak is zet ik soms mijn voet er even op. Soms besluiten we ook samen dat we iets gewoon laten voor wat het is, ze hoeft niet overal iets mee.

Heeft ze wel gesnuffeld ondanks dat ze bang was dan zeg ik toch altijd op belonende toon wat een dappere en knappe hond ze wel niet is.

 

En soms kom ik iets tegen waar ze gewoon écht niet voorbij wil, dan lopen we tussen huizen en auto’s door en gaat ze opeens op de rem. Ik kijk dan of ik iets engs zie, zo ja dan probeer ik dat minder eng te maken. Zo niet dan wil ik soms nog wel eens oversteken maar de keer erna loop ik dan wel gewoon door. Ik wil graag rekening met haar houden maar ze is niet van suiker dus ik ben niet altijd even voorzichtig.

honden page profiel jacobajacoba

Hallo Vera, en Ukepuk.  Nee dat is niet de angst die ik bedoel, hij ziet ook wel vuilnis zakken staan die in de wind wapperen dan kan hij anders reageren maar dan loop ik er altijd even naar toe en laat hem snuffelen en dan is het goed.

Nee deze angst is totaal anders en heel erg . Toen het de laatste keer gebeurde liep er een meneer die stopte en zei wat gebeurd hier ik heb dit nog nooit gezien wat is deze hond bang .Hij jankt niet of blaft niet maar is gewoon helemaal van slag.

Het is 3x gebeurd in het gras de laatste keer op een oprit bij een huis dus gewoon stenen en daar was niks te zien

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat apart. Misschien zijn het geuren die hij waarneemt en jij niet?

Wat als je, op het moment van de angst, alsmaar langs die plek op en neer blijft lopen, net zolang tot de hond het gedrag niet meer laat zien?

Puck heeft een angst periode gehad om heel stomme dingen zoals een container die elke week aan de straat stond, dat was ineens doodeng. Dus op dat moment steeds op en neer langs die ene enge container gelopen tot ze er zonder angst langs liep.

Zelf gewoon ontspannen blijven tijdens het op en neer lopen, benoemde steeds wat het was en zo ging het over. Moment dat ze niet meer bang was, ook nog een aantal keer op en neer gelopen. Uitbundig beloont nadien. 

honden page profiel jacobajacoba

Hoi ukkepuk, Ik ben ontspannen dus dat is het niet .ik loop dagelijks langs de plek waar het de eerste keer gebeurde (dat is 3 jaar geleden) en nog is hij bang niet zo erg als in het begin maar toch

maar ik weet het ook niet meer ik had gehoopt dat iemand dit ook al eens mee had gemaakt of dit gedrag herkende 

 

jacoba

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Is hij niet geprikt door iets? Wie weet heb je de bult gemist.. en is hij daardoor bang

honden page profiel jacobajacoba

dat hij geprikt is zou natuurlijk altijd kunnen want hij heeft nogal veel haar dus dat zie ik niet altijd . maar dan zou hij toch misschien janken of de plek likken op het moment dat hij word geprikt want ik sta erbij en dat gebeurd niet 

 

Volgende forumvraag: Mensen uit Twente?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^