Overleden - HELP, overlevingskansen hond toxoplasmose???? Eet amper/niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

Dag iedereen,

 

Ik lees hier al even mee, maar heb nu een profiel aangemaakt omdat ik ten einde raad ben. Geen idee wie dit allemaal gaat lezen, maar ik schrijf het van me af in de hoop raad te krijgen van iemand die misschien in dezelfde situatie zit/heeft gezeten.

 

Waar begin ik... Wij hebben een hele lieve hond, een mannelijke border collie van 12,5 jaar die luistert naar de naam Yarto. Gedurende zijn hele leven hebben wij nog nooit een urgent medisch probleem met hem gehad. Bij Yarto is bekend dat hij wat artrose heeft en ook spondylose. Tot het een tweetal maanden geleden plots serieus slecht begon te gaan... Het begon met moeilijk rechtkomen en niet meer willen eten, ook een algemene zieke indruk. Kreeg dan Cimalgex. We dachten oké, dit is de artrose/spondylose, maar toch even bloed laten trekken (26 november). Zijn bloedwaarden waren normaal, alsook zijn hart en andere zaken. Het enige wat de DA opmerkte was een iets vergrote prostaat (hij is niet gecastreerd). Toch een injectie meloxidyl gekregen. 

 

Een week later at hij nog steeds niet (of amper). Aangezien zijn oudere leeftijd, vermagerde hij heel snel :( op 4 december opnieuw onderzoeken bij de DA want hij had 39,3° koorts. RX, echo's en extra bloedonderzoek. Op de RX enkel lichte artrose en de spondylose te zien. DA zat zelf ook met de handen in het haar. 

 

Tot deze periode ging mijn vader met hem naar de DA, ik woon sinds februari niet meer thuis dus was er niet continu bij, waar ik nu al heel veel spijt van heb. De DA had toen blijkbaar al geadviseerd om naar de dierenkliniek te gaan, en ik citeer het verslag: "Gezien CRP gestegen is en er op consult steeds koorts is gaan we ervan uit dat er naast spondylitis/arthrose probleem een ontstekingsproces (bact/viraal, immuungemedieeerd of tgv tumoraalproces) aan de gang is."

 

IK HEB ZO'N SPIJT DAT IK DIT NIET WIST!!!! :( anders had ik toen al doorgeduwd bij mijn vader om naar de dierenkliniek te gaan. De DA gaf toen antibiotica mee om de ziekte van Lyme te bestrijden omdat hier ook vermoedens voor waren, dit had weinig effect.

 

Op 26/12 ben ik zelf naar de DA gegaan, toen feldène meegekregen. Hier heeft hij 1 week goed op gereageerd; kwam terug zelf recht, at redelijk goed. Ik dacht 'het is aan het beteren'. Tot plots een terugval kwam. 

 

Afgelopen maandag heb ik met urgentie een afspraak ingepland bij de dierenkliniek in Gent. 2 dagen later, afgelopen woensdag dus, zijn wij daar een hele dag geweest voor onderzoeken door zowel de specialisten van neurologie, orthopedie en interne geneeskunde. Na een bloedonderzoek waar, vergeleken met het vorige bloedonderzoek, hele hoge ontstekingwaarden uitkwamen, beslist om een CT-scan en ultrasound uit te voeren. Uit de CT bleek dat hij een hernia heeft (verklaart dus het moeilijk rechtkomen), maar dit verklaart niet waarom hij zo algemeen doodziek is. Op de ultrasound zagen ze ook niet meteen zorgwekkende zaken. De specialisten noemden dit ook een 'very difficult case'.

 

Naar huis met Gabapentine (2 tabletten van 100mg, 3x/daags). Hier reageerde hij ENORM SLECHT op, Yarto was volledig gedrogeerd en kon niet meer op zijn benen staan, beestje kon zelf niet meer zelfstandig pipi en kaka doen, terwijl hij dat hiervoor wel kon. Ik terug naar de dierenkliniek, beslist om deze medicatie on hold te zetten. Dezelfde dag nog telefoon gekregen, verdere resultaten van zijn bloed waren binnen... Blijkt dat hij de toxoplasmose infectie heeft, die heel erg aan het woekeren is in z'n lichaam. Dit veroorzaakt ook de anorexie en hoge ontstekingswaarden. Nu krijgt hij hier een antibioticakuur tegen, die pilletjes moeten we echt in zijn mond forceren. Hij eet kleine beetjes per dag, maar geen korrels/nat voer. Dat moet hij allemaal niet meer hebben. We geven dus wat hij wel wil eten, ook al is het niet veel...

 

Binnen 5-7 dagen controleren ze zijn bloed opnieuw om te kijken of de antibiotica veranderingen teweeg brengt. Het duurt sowieso 2 weken vooraleer wij een verandering zullen zien aan hem, maar de specialisten kunnen al eerder in zijn bloed zien of het helpt en de oorzaak dus inderdaad de toxoplasmose is. Indien ze geen verandering, maar zelfs verslechtering zien, dan is het kanker. Voor ons is het dan einde verhaal, dit doen we hem niet meer aan.cry

 

Natuurlijk; waar trek je de lijn. Beestje ziet er zo ziek uit, ook door al die medicatie vermoed ik, ook eet hij amper... Hij drinkt gelukkig wel nog goed, doet ook zelfstandig zn plasje en kaka, loopt nog vlotjes buiten... Ik wil hem zoooo graag de kans geven om te genezen van die vuile toxoplasmose, ook al heeft hij zijn leeftijd tegen.

 

Hij is mijn ALLERBESTE vriend, ik kan mij geen leven zonder hem voorstellen. Ik loop al weken te stressen, elke dag ga ik heen en weer naar mijn ouders, gecombineerd met mijn werk. Dit is mijn hond die ik zelf heb uitgekozen toen ik 12 jaar was, de helft van mijn leven stond hij trouw aan mijn zijde. Hij is mijn alles. Hoop zo hard dat hij kan genezen, maar ik vrees dat we te laat naar de dierenkliniek zijn gegaan crycrycry ik ben zo boos op mezelf. Waarom zijn we toch niet in december gegaan... toen hij nog redelijk goed at en hij dus meer slaagkans zou hebben... pfff mijn allerliefste vriend... cry de gedachte alleen al dat ik zijn lieve snoet nooit meer ga zien of ga kunnen kussen, laat mijn ogen al volledig vol lopen...

 

Wie heeft raad, of heeft dit meegemaakt? Hoe kan ik hem ook beter laten eten? Hier op het forum heb ik iets gelijkaardig gelezen, maar met een andere ziekte, die vrouw had ook alle tips geprobeerd bij haar 12,5-jarige hond, niks hielp, behalve blijkbaar Renske voeding. Dat heb ik nu ook besteld en komt dinsdag (hopelijk) toe... Wie o wie...

 

Sorry voor het lange verhaal, het is ook niet volledig, heb gewoon de grote lijnen verteld. 

 

Joyce

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat erg voor je!

Wat je beschrijft over de ziekte van je hond, daar weet ik verder niet zoveel van.

Ik ben net mijn hondje verloren aan ouderdom.

Wat je beschrijft over dat je hem niet kan missen, hij bij je hoort, geen leven zonder hem kan voorstellen, dat herken ik allemaal precies.

Ik wil je heel veel sterkte wensen, en hopelijk kun je je hond nog een paar jaar bij je hebben!

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat heftig zeg! Is er niet een mogelijkheid tot het geven van een vloeibare voeding wat je met een spuit bij de hond in de bek kan spuiten zodat hij het op eet? 

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

" Wat heftig zeg! Is er niet een mogelijkheid tot het geven van een vloeibare voeding wat je met een spuit bij de hond in de bek kan spuiten zodat hij het op eet?  "

Daar heb ik ook al aan gedacht, probleem is dat ik niet meer thuis woon, en mijn vader dit soort voederen 'geen leven' vindt voor de hond. Mijn standpunt is: beter zo, dan geen eten en al z'n krachten verliezen. Ook heb ik geen idee hoe je eten vloeibaar kan maken of waar je dit kunt kopen/welke goed is... De DA is hier ook nog nooit zelf over begonnen, wat ik eigenlijk raar vind maar oké. 

 

Wat ik ook al heb opgemerkt, zoals vandaag, het lukt mijn ouders vaak niet om hem iets te laten eten. Wanneer ik toekom (elke dag) en hem eten probeer te geven, dan neemt hij het vaak wel tot hij genoeg heeft. Maar het is heel weinig wat hij eet. Pfff wil zo graag dat hij terug aansterkt :( 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Lastig. Kun jij niet deze twee weken bij je ouders gaan logeren om zo de hond eten te kunnen geven?

De dierenarts zal vast vloeibare voeding hebben, gewoon erom vragen.

 

Ik heb een x aantal jaren terug puck heel ziek gehad. Ze was zo slap dat ze niet meer zelf kon eten en drinken. Ik heb toen van de dierenarts licht verteerbare pakjes voeding gekregen. Dit lengde ik aan met water en ging met een spuitje bij puck naar binnen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

http://www.trovet.nl/product/recovery-liquid-hond/

 

Dit kon ik ook nog vinden. Misschien het bestellen waard? Bij de mensen apotheek kun je grote 60ml spuiten kopen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat ontzettend.....de ziekte die je hond hebt , kan ik je niet in adviseren, yoghurt met een supplement geven wat energie geeft....en wat voeding betreft, voeren met een lepel, geef kvv, dat is zacht vlees , een lepel kvv in zijn bek geven, bek dicht en zacht over de keel wrijven tot tie slikt....zolang die het vlees tot zich neemthoef je niet bang te zijn dat de hond zich verslikt, ga er bij zitten, laat de hond ligggen...en ga voor de hond zitten en dan met dwang voeren met de lepel....zodat tie eet, als die niet eet verzwakt tie...en hopen dat de antibiotica snel zal aanslaan....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je bent patient bij de kliniek Gent, daar hebben ze astronaute voeding van hills...vraag er naar..dat is bijna vloeibaar....met een lepel voeren dit...maar meestal vla of yoghurt vinden ze ook vaak lekker.... ik geef aan mijn hond YammieGreen door de vla/yoghurt, dat geeft energie, dat heb ik besteld op internet, je kan ook eens kijken in een kruidenwinkel naar een energie supplement wat je dan doorr devla of yoghurt doet...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een drama met je hond Yarto, waaraan je zeer gehecht bent ook al woon je niet meer thuis.

 

Zowel toxoplasmose als kanker zijn levensbedreigend. Zou er eventueel ook nog wat anders uit het onderzoek kunnen komen?

 

Mijn vorig hondje kreeg ook Gabapentine toegediend en werd hierdoor een complete zombie.

 

Van Renske Vers kan je vast een pakje bij een dierenwinkel kopen totdat je bestelling binnen is. Als dit niet vloeibaar genoeg is, meng het dan met wat water. Als hij zelf niet wil eten geef het dan lepeltje voor lepeltje of langzaam met een spuit met een groot gat aan het uiteinde. Elke dierenarts verkoopt ook vloeibaar voer als een hond niet meer normaal kan eten. Zorg dat je hond voldoende water/vocht binnenkrijgt, anders droogt hij uit. Kan ook langzaam met een spuitje gegeven worden.

 

Houd goed in de gaten dat je lieve hond Yarto niet uitzichtloos lijdt en zijn leven nog wel hondwaardig is; mede gezien zijn leeftijd.

 

Heel veel sterkte.

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

" Lastig. Kun jij niet deze twee weken bij je ouders gaan logeren om zo de hond eten te kunnen geven?
De dierenarts zal vast vloeibare voeding hebben, gewoon erom vragen.
 
Ik heb een x aantal jaren terug puck heel ziek gehad. Ze was zo slap dat ze niet meer zelf kon eten en drinken. Ik heb toen van de dierenarts licht verteerbare pakjes voeding gekregen. Dit lengde ik aan met water en ging met een spuitje bij puck naar binnen.  "

Ik ga morgen bellen naar de dierenarts en informeren voor de vloeibare voeding. Dan ga ik het halen na mijn werk en al meteen gaan geven aan hem. Hopelijk neet hij het inderdaad op...

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

" Wat ontzettend.....de ziekte die je hond hebt , kan ik je niet in adviseren, yoghurt met een supplement geven wat energie geeft....en wat voeding betreft, voeren met een lepel, geef kvv, dat is zacht vlees , een lepel kvv in zijn bek geven, bek dicht en zacht over de keel wrijven tot tie slikt....zolang die het vlees tot zich neemthoef je niet bang te zijn dat de hond zich verslikt, ga er bij zitten, laat de hond ligggen...en ga voor de hond zitten en dan met dwang voeren met de lepel....zodat tie eet, als die niet eet verzwakt tie...en hopen dat de antibiotica snel zal aanslaan.... "

Ja het is echt triest pf :( ben echt zo kwaad op mezelf dat we niet eerder naar de dierenkliniek zijn gegaan. Ondertussen heeft het toch wel een 3-4 weken langer schade kunnen aanrichten in z’n lichaam :( ik ga morgenavond langs de dierenarts en ga het dan al meteen gaan geven aan hem

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

" Wat een drama met je hond Yarto, waaraan je zeer gehecht bent ook al woon je niet meer thuis.
 
Zowel toxoplasmose als kanker zijn levensbedreigend. Zou er eventueel ook nog wat anders uit het onderzoek kunnen komen?
 
Mijn vorig hondje kreeg ook Gabapentine toegediend en werd hierdoor een complete zombie.
 
Van Renske Vers kan je vast een pakje bij een dierenwinkel kopen totdat je bestelling binnen is. Als dit niet vloeibaar genoeg is, meng het dan met wat water. Als hij zelf niet wil eten geef het dan lepeltje voor lepeltje of langzaam met een spuit met een groot gat aan het uiteinde. Elke dierenarts verkoopt ook vloeibaar voer als een hond niet meer normaal kan eten. Zorg dat je hond voldoende water/vocht binnenkrijgt, anders droogt hij uit. Kan ook langzaam met een spuitje gegeven worden.
 
Houd goed in de gaten dat je lieve hond Yarto niet uitzichtloos lijdt en zijn leven nog wel hondwaardig is; mede gezien zijn leeftijd.
 
Heel veel sterkte. "

Is toxoplasmose vaak dodelijk? Pf ik begin echt mijn hoop te verliezen. Ben mij al een tijd aan het voorbereiden op de moeilijkste beslissing ooit, al denk ik dat ik nooit voorbereid ga kunnen zijn. Binnen 5 dagen doen ze nog een bloedonderzoek en gaan ze zien of de waarden in zijn bloed verbeterd zijn door de antibiotica.. zoniet, dan rest er niet veel meer over... 

 

De Gabapentine hebben we al langs de kant gezet, hij heeft hier uiteindelijk ‘maar’ 4 dosissen in totaal van gekregen, maar ik heb het gevoel dat hij hier nog steeds van moet herstellen? Laatste dosis was afgelopen donderdagavond. Woensdagavond waren we terug van de dierenkliniek en heeft hij nog 260gr gehakt gegeten, dus zo zijn we die gabapentine beginnen geven (in het gehakt) en sinds vrijdagochtend weigert hij het gehakt dus ik vermoed dat hij de link legt tussen die slechte gemoedstoestand door de medicatie en het gehakt. Vervelend, want dat at hij tenminste nog . En nu niet meer...

 

Ik vermoed dat er niet meer uit het bloedonderzoek zal komen, ze hebben alles getest. De verhoogde ontstekingswaarden komen overigens uit de streek van zijn lever, dus daar heeft de parasiet zich gevestigd (als het effectief toxoplasmose is). Denk je dat hij kans maakt om hiervan te genezen...? Heb al zoveel vragen gesteld ad dierenarts en dierenkliniek, maar ze geven alleen maar vage antwoorden. Niet leuk.

 

Drinken doet hij nog steeds goed, gelukkig. Ik ga morgen langs de DA, voor dat vloeibaar voedsel en een spuit. Hopelijk lukt dat... En inderdaad, ik wil niet dat hij onnodig lijdt dus liever ik die met ondraaglijk gemis moet leren leven dan hij met ondraaglijke pijn omdat ik hem niet kan missen. Dat verdient hij niet... Hij is altijd zo trouw en lief geweest dat ik aan hem moet denken, niet aan mezelf. Maar nu wil ik hem nog even de kans geven om te vechten, maar als blijkt uit het volgende bloedonderzoek dat de antibiotica niets uithaalt, dan is het helaas einde verhaal en moet ik hem loslaten. Ben alweer aan het janken als ik dit typ cry

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je hond is al aardig op leeftijd. Dan komt zo'n infectie harder aan. Ik denk dat niemand kan voorspellen hoe dit gaat verlopen.

 

Ik wens je heel veel sterkte en duim dat hij weer opknapt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik kan me voorstellen dat je diep verdrietig wordt bij de gedachte dat je Yarto zou moeten loslaten.

Zoals je het beschrijft; zo zou ik het ook doen. Je hond moet niet uitzichtloos lijden, omdat jij geen afscheid van hem kunt nemen; hoe hard dit ook voor jou is. Liefde betekent ook op tijd kunnen loslaten.

Lees nog even over toxoplasmose bij de hond: https://www.mcvoordieren.nl/toxoplasmose-hond-kat

Als organen, spieren, zenuwen en hersenen worden aangetast door toxoplasmose, is er geen vooruitzicht.

Nogmaals veel sterkte.

 

 

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Joyce,

Ik kan je geen advies geven.

Ik vindt het voor jouw hond en voor jou intens verdrietig en zielig.

Zoals je schrijft lees ik zoveel liefde voor jouw hond!!!

Ik hoop echt dat medicijnen en vloeibaar voedsel kunnen helpen om aan te sterkte.

Ik leef erg mee met jou en jouw hond!

Heel veel sterkte toegewenst!!!!

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Ik heb een vriendin deze link gestuurd. Haar hond had ook toxoplasmose en is er redelijk goed doorheen gekomen  

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

" Ik heb een vriendin deze link gestuurd. Haar hond had ook toxoplasmose en is er redelijk goed doorheen gekomen   "

Welke link bedoel je? 

Hoop de mijne ook :( ..

 

Edit: oh oke je bedoelt de link naar mijn topic. Dankjewel! Mijn hond krijgt climadycine trouwens tegen de toxoplasmose

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Joyce, geen schuldgevoelens opbouwen, daar kan je niets aan doen, je hond wordt ziek en je geeft zorg, ook je ouders zijn daar niet schuldig aan, vaak is de gedachte iedereen is wel eens ziek, hoef nog niet eens levensbedreigend te zijn....jullie weten nu de diagnose, en er wordt wat aan gedaan....een oudere hond , zeker van deze leeftijd heeft moeite met het herstel, zal altijd wat langer duren, nu de antibiotica en hopen dat het aanslaat...en bij je dierenarts vragen voor voeding, dat hebben ze.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Heel veel beterschap voor je lieverd 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik kan je geen advies geven maar wil je veel sterkte toe wensen en ik duim dat je hond hier doorheen komt.

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

Bedankt iedereen voor de lieve woorden... ik heb inderdaad zoveel liefde voor hem...

 

Ben langs de DA geweest voor zo een potje vloeibaar eten van Hills + een spuit, hij moet er niks van weten... Ook Renske voeding moet hij niet. 

 

Het meest frustrerend (voor ons dan) is dat hij wel nieuwsgierig eraan ruikt en dat het hem wel goed lijkt, maar dat hij er geen beginnen aan ziet. Aka: hij wil wel; maar het lukt niet. 

 

Ondertussen zie ik mijn lieve schat zo achteruit gaan door voedselgebrek + ziekte. We gaan eind vd week zijn bloed en urine nogmaals laten controleren, maar wij zijn alle hoop eerlijk gezegd kwijt. Bij gelijke of slechtere resultaten vh bloedonderzoek, zijn we het erover eens dat we hem verder onnodig lijden gaan besparen. Pf hoe ga ik dit verwerken. Ik ben, nog geen 2 jaar geleden, mijn oma en neef op 2 maanden tijd verloren. Ik ben altijd blijven gaan in het leven: school/werk/... en kropte alles op. Ik vrees dat het overlijden van mijn hond de emmer gaat laten overlopen en ik mijn gevoelens niet meer ga kunnen afblokken. Voel zo een mental breakdown afkomen pf. 

 

Vanaf morgen logeer ik ook terug even bij mijn ouders, om nog beter mee te helpen met de zorg van mijn lief bolletje, in vermoedelijk zijn laatste dagen.

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

" Joyce, geen schuldgevoelens opbouwen, daar kan je niets aan doen, je hond wordt ziek en je geeft zorg, ook je ouders zijn daar niet schuldig aan, vaak is de gedachte iedereen is wel eens ziek, hoef nog niet eens levensbedreigend te zijn....jullie weten nu de diagnose, en er wordt wat aan gedaan....een oudere hond , zeker van deze leeftijd heeft moeite met het herstel, zal altijd wat langer duren, nu de antibiotica en hopen dat het aanslaat...en bij je dierenarts vragen voor voeding, dat hebben ze. "

Dankjewel Willemijn. Ik weet dat ik geen schuldgevoelens mag aanpraten, maar het is sterker dan mijzelf. Over de voeding; zie mijn laatste reactie hierboven... denk dat het lost case is.

honden foto van Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP)

Beste Joyce, 

Ik heb net je topic gelezen. Wat een vreselijke situatie. Ik kan je geen informatie geven. Maar ik hoop toch zo voor je dat er nog een verbetering zal optreden. Ik wil je heel veel sterkte wensen de komende dagen.

Blijf goed kijken naar de ogen van je hond. Als Yarto zelf vindt dat het goed is om hem te laten gaan, kun je dat waarschijnlijk aan zijn ogen zien. Nogmaals: veel sterkte.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Joyce

Wat een belabberde situatie.

Je hond wil, zo te lezen, wel eten, maar kan niet.

Afhankelijk van de conditie en grootte kan een hond ca. een kleine week zonder eten. Zonder drinken ca. 2 dagen.

Blijf zorgen dat Yarto drinkt. Je kunt versterkende bouillon geven; bijv. kipfilet koken in water zonder zout. Probeer als je dit toch maakt, ook kleine stukjes gekookte kipfilet te voeren.

Als Yarto niet gaat eten; dan verhongert hij. Dat wil je niet. Als er nog vooruitzicht op verbetering is, dan is voeding per sonde nodig.

Maak je zelf geen verwijten. Jij probeert alles om verbetering te krijgen en let op zijn welzijn, meer kan je niet doen.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat een miserie en wat een verdriet heb jij. 

Ik kan geen raad geven alleen een knuffel voor jou meid, en ik hoop mee met alle andere leden dat het nog goed komt. 

Je bent superbaasje hoor.....Alleen hoe meer super hoe meer pijn ook als er iets verkeerds gaat. 

Sterkte en toch realist blijven ...maar dat doe je wel denk ik. 

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Erg verdrietig meisje iedereen die een lieverd moest laten gaan weet hoe erg het is hoop toch nog betert voor je lieverd Sterkte en blijf hopen we duimen heel hard mee 

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

" Joyce
Wat een belabberde situatie.
Je hond wil, zo te lezen, wel eten, maar kan niet.
Afhankelijk van de conditie en grootte kan een hond ca. een kleine week zonder eten. Zonder drinken ca. 2 dagen.
Blijf zorgen dat Yarto drinkt. Je kunt versterkende bouillon geven; bijv. kipfilet koken in water zonder zout. Probeer als je dit toch maakt, ook kleine stukjes gekookte kipfilet te voeren.
Als Yarto niet gaat eten; dan verhongert hij. Dat wil je niet. Als er nog vooruitzicht op verbetering is, dan is voeding per sonde nodig.
Maak je zelf geen verwijten. Jij probeert alles om verbetering te krijgen en let op zijn welzijn, meer kan je niet doen.
  "

Hij eet elke dag wel iéts, maar totaal niet veel (en niets van hondenvoeding, van geen enkel merk). Vanaf vanavond logeer ik ook terug even bij mijn ouders om extra zorg te kunnen geven aan hem. Ik werk namelijk in de sales en kan dus zelf mijn agenda inplannen. Mijn papa komt over de middag altijd thuis eten tijdens zijn werk, maar zo heeft Yarto nog meer gezelschap nu ik ook terug meer hier ben. 

 

Deze avond ben ik in de dierenwinkel om dit geweest: https://www.pedigree.be/nl/onze-producten/snacks/pedigree-schmackos-multi-4-overheerlijke-smaken-12-sticks 

Ik heb drie pakjes gekocht, omdat dit het enige is wat hij soms nog at. Hij heeft er daarnet 9,5 gegeten!!!! :) ik weet dat dit totaal niet het beste is wat hij moet eten, maar hij eet bijna niks anders. Dan heb ik liever dat hij 9,5 van deze sticks eet dan volledig niks... Drinken doet hij wel nog steeds goed.  Ook plassen en kaka doet hij zelfstandig. Ik hoop zo hard dat het alsnog de goede richting uitgaat... heb zoveel stress voor het bloedonderzoek dat er zit aan te komen.

 

Aan al de rest die gereageerd heeft: nogmaals heel erg bedankt voor jullie lieve woorden en steun, ik heb er toch veel aan :)

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hallo Joyce

Ik heb in de praktijk meerdere honden gezien met toxoplasmose en de meeste veel jongere gingen tussen de vijf en zeven dagen dood .

Yarto is al wat ouder en heeft al klachten vanaf november lees ik .

Is het wel zeker dat hij toxoplasmose heeft?

Misschien wil hij ook wel andere dingen van pall eten ,zo slecht is dat merk niet hoor ,en inderdaad ,je bent blij met alles wat hij eet .

Heel veel sterkte en beterschap met hem .

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

" Hallo Joyce
Ik heb in de praktijk meerdere honden gezien met toxoplasmose en de meeste veel jongere gingen tussen de vijf en zeven dagen dood .
Yarto is al wat ouder en heeft al klachten vanaf november lees ik .
Is het wel zeker dat hij toxoplasmose heeft?
Misschien wil hij ook wel andere dingen van pall eten ,zo slecht is dat merk niet hoor ,en inderdaad ,je bent blij met alles wat hij eet .
Heel veel sterkte en beterschap met hem . "

Pffff, geen goed vooruitzicht dus :( sterven alle honden hieraan? Is er geen beterschap mogelijk? Dit stond in het verslag van de dierenkliniek Gent (bij diagnose):

 

11/01/2019: Hypercalcemie (met hoog normaal fosfaat), positieve Toxoplasmatiter (wijzend op recente
infectie) --> mogelijk ligt een granulomateuze ontsteking tgv Toxoplasma infectie aan de basis van de
hypercalcemie; anorexie mogelijk tgv de infectie / secundaire hypercalcemie / medicatie. Neoplasie (vnl.
lymfoom) kan nog niet worden uitgesloten.

 

Zij zeggen zelf dat als ze geen betering zien in het bloed door de antibiotica clindamycine, dat er waarschijnlijk kanker in het spel is. Ze hebben wel geen tumoren gezien tijdens echo/CT-scan, maar blijkbaar is dat geen garantie... Als het kanker is dan houdt het voor ons op, wij willen hem geen lijdensweg aandoen en dan hem vredig laten inslapen zonder pijn. Mijn hart wilt dit absoluut niet, maar we moeten ook ons gezond verstand gebruiken hé pffff...

 

Ja, het is misschien het proberen waard.. maar korrels neemt hij al lange tijd niet meer, terwijl hij heel zijn leven korrels heeft gegeten van FarmFood. Plots at hij enkel natte voeding, tot een tweetal weken geleden at hij dit af en toe (moeilijk, maar hij at het wel).

 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Heleen

" Pffff, geen goed vooruitzicht dus :( sterven alle honden hieraan? Is er geen beterschap mogelijk? Dit stond in het verslag van de dierenkliniek Gent (bij diagnose):
 
11/01/2019: Hypercalcemie (met hoog normaal fosfaat), positieve Toxoplasmatiter (wijzend op recenteinfectie) --> mogelijk ligt een granulomateuze ontsteking tgv Toxoplasma infectie aan de basis van dehypercalcemie; anorexie mogelijk tgv de infectie / secundaire hypercalcemie / medicatie. Neoplasie (vnl.lymfoom) kan nog niet worden uitgesloten.
 
Zij zeggen zelf dat als ze geen betering zien in het bloed door de antibiotica clindamycine, dat er waarschijnlijk kanker in het spel is. Ze hebben wel geen tumoren gezien tijdens echo/CT-scan, maar blijkbaar is dat geen garantie... Als het kanker is dan houdt het voor ons op, wij willen hem geen lijdensweg aandoen en dan hem vredig laten inslapen zonder pijn. Mijn hart wilt dit absoluut niet, maar we moeten ook ons gezond verstand gebruiken hé pffff...
 
Ja, het is misschien het proberen waard.. maar korrels neemt hij al lange tijd niet meer, terwijl hij heel zijn leven korrels heeft gegeten van FarmFood. Plots at hij enkel natte voeding, tot een tweetal weken geleden at hij dit af en toe (moeilijk, maar hij at het wel).
 
  "

Toxoplasmose hoeft niet altijd dodelijk te zijn ,

maar de hypercalcemie zou kunnen dat hij dat al even heeft ,de weerstand vermindert en hij is dan gevoeliger voor andere ziektes .Je kan niet meer als het volgende bloedonderzoek afwachten .

Ze hebben van de pall ook blikvoer ,ziet er niet heel smakelijk uit maar het ruikt wel lekker ,misschien is dat wat ?

 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Pup likt heel veel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^