Showdebuut!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Zaterdag 11-11, een dag om nooit meer te vergeten! Samen met ons Franse meisje Maddie, 20 weken oud, voor het eerst mee naar show genomen. We deden mee aan de Kastanjeshow van de Golden Retriever Club Nederland. Een klein show'tje waar geen officiële punten te behalen vallen, dus een geweldige kans om honden te laten wennen aan het showleven. Dat dacht iedereen volgens mij, want we stonden in een volle baby teven klasse met hoge kwaliteit! In de catalogus stonden 13 babyteven, maar volgens mij waren er een stuk of 11 aanwezig.

Van de aanwezige baby teven is Maddie uiteindelijk op de 5e plek geëindigd. Een super mooie prestatie waar ik trots op ben! We hadden samen lol in de ring. Showen is een spelletje die je samen doet en die leuk moet zijn voor de hond. Ik ben blij dat ze het naar haar zin had en dan ook nog eens het mooie resultaat!

 

45858244_1773840579393789_53510118833504

Foto van net na de show. Op de foto rusten auteursrechten.

honden page profiel Heleen en FreekHeleen en Freek 3 doggies

honden foto van Heleen en Freek

Ohh ik vind d'r prachtig, een golden retriever naar m'n hart! Gefeliciteerd met jullie mooie resultaat. Ik ben dol op golden retrievers met een wat meer 'goude' vacht maar ik heb wel eens gehoord dat cremekleurige ('english cream') goldens het vaak beter doen op shows, klopt daar iets van?

honden page profiel Marijke + (Aila & Dinja)Marijke + (Aila & Dinja)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke + (Aila & Dinja)

hp-heart

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Mooi resultaat gefeliciteerd 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Gefeliciteerd klappe kleine stuiter! En dat helemaal zonder je piep eend (waar heel goed voor gezorgd wordt)! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat ziet ze er mooi uit, een stevige mooie jonge hond...mag je zeker blij zijn met die mooie plek.smile

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Mooi resultaat. Proficiat.

 

Ik heb de komst van Franse Maddie bij jullie gemist. Een mooie aanwinst. Ik vind haar originele  golden kleur prachtig.

 

honden page profiel MarionMarion 3 doggies

honden foto van Marion

Gefeliciteerd! Mooi hondje hoor. 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

@ Heleen & Freek: de cremekleurige Golden wordt veel gefokt in Nederland, waardoor je ze ook automatisch meer ziet op shows. :) Er mag niet gekeurd worden op kleur, tenzij deze afwijkt van de rasstandaard, maar natuurlijk hebben keurmeesters wel hun voorkeur. Voor deze kleine show heeft de rasvereniging expres een keurmeester gekozen die zowel creme als goudkleurig heeft gefokt, dat is wel zo eerlijk. Daardoor zag je ook van alles voorbij komen in de ring. :)

 

@ Loesje: ik ben niet meer zo actief op het forum, dus het zou inderdaad best kunnen dat ik Maddie nog niet heb voorgesteld! We hebben haar uit Frankrijk geïmporteerd, als nieuw maatje voor Cato, voor mij om mijn hobby rondom de jachttraining verder voort te kunnen zetten, mijn vriend wil misschien behendigheid met haar gaan doen en stiekem met het oog op de toekomst natuurlijk. Ze komt uit lijnen die ik erg mooi en interessant vind. Met 15 weken is ze naar Nederland gekomen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Sanne

 

Mooi hoor dat je een toppertje uit la douce France hebt gehaald.

Is het na 5 weken bij jou nog te merken dat ze 7 weken langer dan normaal bij de fokker in FR is gebleven?

Gaat het goed met je andere Goldens en kunnen zij met Maddie overweg?

Heb je eventuele fokplannen als Maddie daar geschikt voor blijkt? In ieder geval gunstig voor de inteeltcoëfficiënt dat zij niet uit lijnen in NL voortkomt.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Van de aanwezige baby teven is Maddie uiteindelijk op de 5e plek geëindigd. Een super mooie prestatie waar ik trots op ben! We hadden samen lol in de ring. Showen is een spelletje die je samen doet en die leuk moet zijn voor de hond. Ik ben blij dat ze het naar haar zin had en dan ook nog eens het mooie resultaat!"

Ik heb lang zitten twijfelen of ik hier op zou reageren. Ik vind een show namelijk geen onschuldig 'spelletje'. Ik begrijp prima datje het leuk vindt om te doen en dat mag.. maar het is verre van onschuldig. Het zijn de shows die hondenrassen helemaal naar hun grootje helpen en hondenrassen veranderen door het streven naar extremen met vaak gruwelijke gevolgen voor het dier.

Schilderij uit 1853 van een golden retriever:

Afbeelding

 

2018:

NOORS SHOW KAMPIOEN

Multi Ch. Festival’s Slumdog Millionaire

Nederlands Kampioen, Internationaal Show Kampioen, Luxemburgs Kampioen, Duits VDH Kampioen

Een vijfde kampioenstitel voor Drummer in Fauske, Noorwegen!

 

Noors Show Kampioen Festivals Slumdog Millionaire klein

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

@ Loesje: daar ga ik niet over liegen. Het is zeker aan haar te merken en ik hoop oprecht dat de regel ooit gaat verdwijnen. Een pup met 15 weken van het Franse platteland meenemen en in druk Nederland neer zetten is niet leuk. Een pup met 15 weken weg halen bij de fokker die zoveel tijd, liefde en socialisatie in het pupje heeft gestoken, breekt je hart.

Het zou mij niet tegen houden om nogmaals een puppy te importeren, maar waar is al dit gedoe en alle extra stress voor nodig? De pup is zo gehecht aan de fokker en de plek waar die leeft, het is verschrikkelijk om het hondje daar uit weg te halen. Met 15 weken ineens vuilniswagens en vrachtwagens van dichtbij zien (ik woon vlakbij een supermarkt aan een drukke weg) is veel schokkender dan met 8 weken. Natuurlijk is Maddie met de fokker mee geweest naar de stad, maar dat weegt niet op tegen zulke geluiden en indrukken iedere keer als je buiten komt.

Het is zeker de bedoeling om te gaan fokken met Maddie, mochten alle resultaten goed zijn, ze dit fijne karakter blijft houden en alle omstandigheden zijn zoals horen voordat je een nest fokt. Ik krijg nu al aanvragen binnen voor een pup van haar en ik zou zelf ook een pup van haar willen houden. Maar goed, het kleintje is 21 weken, valt nu nog weinig over te zeggen. Voorlopig gaan we lekker genieten van de puppy jachttraining en een showtje hier en daar en wanneer ze een jaar is gaan we eens kijken naar de onderzoeken. :)

Met de andere meiden gaat het top! Cato vindt het heerlijk om lekker te tutten en te doen met Maddie, terwijl Evy haar als een leuk nieuw speelmaatje ziet. Alice, de pup van mijn ouders (dochter van Cato) is helemaal blij met haar partner in crime. Echt een super leuk duo samen, maar ik ben blij dat ze bij mijn ouders woont. Ik zou geen twee puppy's tegelijk willen hebben, maar zo af en toe samen zijn ze erg leuk.

 

@ Liz: iedereen heeft het recht om te reageren! Showen is een onderwerp waar een hoop over te zeggen en te schrijven valt, zeker ook de serieuze punten die jij aanvoert. :) Met "een spelletje" gaat het mij er om dat het voor de hond leuk is. Heeft een hond er geen plezier in, dan show ik daar niet mee. Ik ben blij dat Maddie het leuk vond om te doen. Volgende week vrijdag weer lekker naar jachttraining!

Volgende forumvraag: Herfstwandeling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^