Schuwe of bange pup.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Hallo,

Heb een pup van 10 maanden, 7de hond en heb dit nog nooit gehad.

Als er visite komt verstopt de pup zich, het is alleen thuis, buiten met wandelen is ze te druk met andere honden om zich denk ik zo te gedragen.

Kent ze de visite dan duikt ze bij wijze van erop om te knuffelen, maar anders is ze foetsie, gaat in haar bench liggen. Ik zeg altijd dat honden bij mij niet eerder geaaid mogen worden tot ze zelf komen. Dit heb ik altijd zo gedaan, er wordt niks opgedrongen. 

Ik neem haar altijd met wandelen alleen mee, want in het begin nam ik er twee tegelijk mee en dan is ze veel zekerder, ik wilde dat ze in haar eentje zeker is van haar eigen en dit gaat buiten wel goed. 

Wat kan ik nou thuis doen dat ze niet bang is? O wat ze wel doet bij vreemde thuis, kom niet bij de kleine want die scherm ze af. Dan haal ik haar wel bij de kleine weg want dat is mij taak niet het hare.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je doet het goed, zou het wat negeren, je schrijft als ze de mensen kent komt ze een knuffel halen...onbekenden is ze wat onzeker....en buiten ook geen punt schrijf je, binnen dan wat negeren, ze komt wel als degene dan wat meer komt, en wat betreft het beschermen van je kleine, goed van je, dat is jouw taak en niet van de jonge hond, zou me niet te veel zorgen maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat vergeet ik, heel goed dat je ze ook alleen meeneemt, dat ze zich wat zekerder voelt als de oudere meegaat is heel normaal, en wat onzeker als die er niet bij is, aan jou om haar te steunen als jullie samen zijn, heus dan gaat ze zich ook straks wat zekerder voelen, heb ik ook gedaan, apart meenemen, zodat ze zich aan jou moet optrekken en jij steunt ze, en tuurlijk ook mooi samen....

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Echt heb het nog nooit meegemaakt, als de visite op een gegeven moment een tijd zit komt ze wel hoor. Sommige vind ze dan gelijk lief bij andere duurt het wat langer. Je zou denken die krijg klappen, nog nooit gehad hoor!

Ze is echt helemaal verzot op de kleine, kleine ook op haar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Helemaal geen slechte eigenschap, even bekijken wie het is, je ziet zelf dat als ze een tijdje binnen zijn ze wel komt, negeer het maar, ze komt, alleen maar goed, er zijn jonge honden die het bezoek direct knuffelen en opspringen, dat is ook niet leuk....en dwingen doe je niets, goed zo...en ook top dat ze gek is met de kleine, maar beschermen tegenover anderen is niet nodig, laat ze maar vriendelijk zijn en blijven tegen bezoek....aan jou omdat in goede banen te leiden wat de kleine betreft...en als ik zo lees komt dat zeker goed.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Nee als ze er gelijk op duiken om te knuffelen heb ik altijd afgenokt, heb geen kleine hondjes, zijn cane corso s. Ze is tegenover andere honden een en al vrolijkheid, niet dat ze daar opduikt maar ze wacht totdat die komen, misschien ook omdat haar speelkameraad echt zijn baasje beschermd, die pup is jonger nog. Bij hem duurt het wat langer voordat hij los komt. 

Maar ik ga verder met negeren, zal ook eens de andere honden weghalen binnen als er visite komt zodat ze alleen is, woon niet zo groot, dus moet effe kijken hoe ik dat ga doen.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Is het eenkennigheid, onzekerheid of angst?

Mijn Momo is ook eenkennig; dat bezoek interesseert haar niet zo. Ze gaat lekker buiten liggen, in haar bench of loopt gewoon met een boogje om het bezoek heen. Als die haar dwingen tot contact (vast pakken e.d.) kan ze wel sneppen.

 

Elsa was een periode (ik denk nu gewoon de angstfase) heel onzeker bij de ontmoeting met andere honden wat ook om kon slaan in angst als die te opdringerig werden. Bij onzekerheid zie ik dan veel stresssignalen die ik bij Momo niet zie als er bezoek in huis is. Angst is weer iets anders. Die signalen zijn echt anders dan bij onzekerheid.

 

Bij wat voor een fokker komt je pup vandaan? De meeste fokkers hebben toch wel zeer regelmatig pupkijkers die het nest in gaan, zelfs als de pups in een kennel zitten en gaan zelf ook vaak met hun gezin met de pups om. Het komt toch niet veel voor dat een pup angstig voor mensen uit een nest komt, of het moet broodfok zijn. Een enkele uitzondering waarbij er een ongelukje is geweest met een pup in het nest (door een kijker verkeerd gehanteerd) kan natuurlijk bij iedere fokker voorkomen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Inderdaad, van waar komt ze?

Van wat soort fokker?

(Ik zie al foto's met prik-en wurgkettingen.Bij de fokker?)

Persoonlijk noem ik een hond van 10 maanden geen pup meer.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Was er rond de 10 maanden niet ook een angstfase. 

Niet dat elke hond dat heel duidelijk krijgt. Maar er waren toch meer periodes dat de hond in een angstfase kan raken.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Deze hond komt voor de verandering bij een herkende fokker vandaan, de andere twee niet, ik heb van haar geen foto hier staan. De honden met slipketting en prik zijn foto s van mij oudere honden, die met prikketting draagt tegenwoordig muilkorf met wandelen, die met slipketting loopt los mee. 

 

Ik noem bij dit ras een 10 maanden jonge hond nog een pup. 

 

Degene met prikketting is Tosca, die is als pup twee maal gegrepen aan de riem door twee loslopende honden midden in de wijk, waardoor zij nu uitvalt aan de lijn, los niet. Shadow is degene met slipketting en is echt de liefste hond die ik maar wensen kan, voor iedereen! Jillz waar we het nu over hebben, komt bij een herkende fokker vandaan, ik vind haar nog echt een pup qua gedrag bij ons, met alles nog.

Het enigste wat ik weten wilde is hoe ik haar het beste kan begeleiden in huis met visite, echt staart tussen de benen is er niet bij, ze verstopt zich, in haar bench of achter de bank. Na een tijdje komt ze tevoorschijn op een afstand om te kijken, dan weer effe verder komt ze snuffelen, waarbij ik visite zeg niet aan te halen. Als er bekende komen dan gaat ze er bij zitten leunt tegen die visite aan alsof ze zeggen wil, kroelen maar....

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

503224.jpg

Dit is Jillz, ze komt hier vandaan. https://www.canecorsogelderland.nl/

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Prachtig......hp-thumbsup  heb op de site gekeken, niets mis mee.

honden page profiel NadineNadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooie hondwink

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Prachtig......  heb op de site gekeken, niets mis mee. "

Neen, echt niks mis met een prikketting gebruiken hp-frusty

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Neen, echt niks mis met een prikketting gebruiken  "

Op de site van de fokker is geen prikketting te zien. Alleen wat slipkettingen...

 

De hond met de prikketting is van hem zelf ;) goed lezen voordat je gaat roepen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Op de site van de fokker heb ik gekeken, .....vroeger was het heel gewoon dat men een slipketting gebruikte, het is pas de laatste jaren dat men anders traint....hier twee grote zware honden een nog in de puberfase, ik gebruik verschillende tuigjes, u-lead en Y- tuig, de jongste weegt reeds 70 kilo, nog en onbesuisde hond die men toch moet houden...voor veiligheid voor jezelf en de hond, het is zo makkelijk oordelen...Ogin zit op school, toepasselijke cursus, Fijn aan de lijn...zelfs de trainer houdt haar niet, nee we trainen niet met een slipketting, maar met een Y-tuigje, en daarbij gebruiken we een lange lijn, die ze om haar buik om heeft om haar te kunnen houden, 70 kilo daar ga je achteraan....ben ik in de blauwe stad gebruik ik een hunterlijn, zo af en kan ze loslopen...maar hier in de wijk gaat veiligheid toch echt voor.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Op de site van de fokker is geen prikketting te zien. Alleen wat slipkettingen...
 
De hond met de prikketting is van hem zelf ;-) goed lezen voordat je gaat roepen. "

Het was inderdaad mijn vraag of het bij de fokker was.

Ts heeft daar achteraf op geantwoord dat het haar hond was 

Van de site van de fokker heb ik geen woord gezegd.

Ook goed lezen voor je reageert.

 

(mag je trouwens wel foto's op Hp zetten van honden met prikkettingen?)

Maar is niet de vraag van Ts. natuurlijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het was inderdaad mijn vraag of het bij de fokker was.
Ts heeft daar achteraf op geantwoord dat het haar hond was 
Ook goed lezen voor je reageert.
(mag je trouwens wel foto's op Hp zetten van honden met prikkettingen?)
Maar is niet de vraag van Ts. natuurlijk. "

Nee we gaan, ook ik wel heel offtopic, het was en is inderdaad de vraag niet van topicopener....mijn excuses...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

echt staart tussen de benen is er niet bij, ze verstopt zich, in haar bench of achter de bank. Na een tijdje komt ze tevoorschijn op een afstand om te kijken, dan weer effe verder komt ze snuffelen, waarbij ik visite zeg niet aan te halen. Als er bekende komen dan gaat ze er bij zitten leunt tegen die visite aan alsof ze zeggen wil, kroelen maar.... "

Ik haal hier niet echt angst uit, tenzij je met 'verstoppen' echt bang in een bolletje wegduiken bedoelt... 

Puur afgaand op de tekst lijkt het me eerder een behoedzame hond. Vreemde mensen komen binnen, ze heeft er geen behoefte aan om meteen kennis te maken. Dat doet ze wel op haar eigen ritme en haar eigen manier.

Persoonlijk zou ik me er dus niet te veel zorgen om maken, en doen wat je nu al doet: de hond de vrijheid geven om zelf naderbij te komen als zij dat zelf wil.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^