Schade hond verhalen op katteneigenaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Wat ik nu heb mee gemaakt... 

Ik loop nietsvermoedend met mijn hond, en mijn moeder en haar hond, over de stoep richting huis na een rondje wandelen. Komt er een jonge kat van de overkant aangerend en stort zich vanuit het niets op mijn hond. Mijn hond heeft niets gedaan, liep naast en zag de kat niet eens tot deze zich dus op haar stortte (en dan nog denken dat ze mag spelen hé, sul). 

Nu heeft mijn hond echter wel schade en heb ik een dierenarts rekening. Het is nog afwachten wat haar oog gaat doen, of deze hersteld of niet. 

Nu zit ik met de vraag... Het lijkt mij dat de eigenaar van een dier (wat voor dier dan ook) ten aller tijden verantwoordelijk is voor zijn/haar dier en dat gedane schade tot spullen, personen of dieren van die personen etc. en dat deze kosten gewoon verhaald kunnen worden op de eigenaar?

Ik heb een foto van de kat gemaakt en heb zojuist de eigenaar gevonden. Ik wil alleen even weten hoe sterk ik sta. 
Ook heb ik getuigen; zowel mijn moeder als een bewoner van de des betreffende straat, sinds we hebben aangebeld of ze wist waar de kat behoorde (kat is daar nog naar binnen gerend). 

Dank je voor de antwoorden. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Lijkt mij van wel, zeker als er nog getuigen zijn dan sta je sterk.....en je had de hond ook nog eens aan de lijn..?...als je de eigenaar van de kat kent, ga je eerst daar naar toe met de getuige, vertel wat er is gebeurd, kijk wat de eigenaar doet, is deze echt halstarrig kan je er werk van maken.....

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Lijkt mij ook zeker wel, maar juridisch weet ik het niet aangezien er geen "bewijs" is. 

Dus hoop dat iemand het uit ervaring weet,want ik ben nu ook nieuwsgierig. 

 

Ik hoop dat het oog volledig herstelt, sterkte!

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Ik heb ondertussen contact met de eigenaar en die heeft haar kat vanaf de foto ook herkend en bevestigd dat het haar kat is dus. Maar dit contact verloopt heel moeizaam. Ik verwacht niet dat ik 100% alles vergoed krijg, maar een 50/50 dealtje lijkt me meer dan fatsoenlijk in mijn ogen. 

Ik heb altijd mijn hond vast in de stad, anders stormt ze op andere honden af met het idee te kunnen spelen en niet elke hond waardeert dat (en nog eens gevaarlijk ook met verkeer). Ze gaat alleen los op plekken waar dat mag en daar zul je ook geen katten of verkeer vinden. :) 

Het bewijs wat ik heb is mijn moeder en de bewoner van de desbetreffende straat dus, wie het hele tafereel vanuit het raam heeft gezien. Die noemde de kat ook meteen ''duivels'' haha. Ik heb dit dan ook nog nooit eerder mee gemaakt, meestal gaan katten je wel uit de weg of ze zijn honden gewent en vinden even neuzen niet erg. :P

Maar deze kat kwam dus vanaf de overkant, anders was ik zelf overgestoken om de kat uit de weg te gaan namelijk. Ben allang blij dat hij niet onder een auto is beland, die kat, of mijn moeders hond heeft gepakt (die was niet zo vriendelijk geweest als mijn hond, dus ergens ben ik blij dat hij mijn hond heeft gepakt en hoop dat de eigenaar maatregelen neemt om haar kat veilig te stellen). 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik denk dat je geluk moet hebben, een kat is vrij van loop.  De goodwill van de eigenaar van de poes zal wel nodig zijn.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Dat is toch een verzekeringskwestie gewoon. WA? Als jouw hond buiten schade veroorzaakt kun je dat ook via de WA laten lopen. Lijkt me met een kat niet anders, de eigenaresse heeft aangegeven dat het haar kat is en je hebt getuigen dat die kat jouw hond aanviel.

Gewoon indienen bij je eigen verzekering met de gegevens van de andere partij erbij en dan moeten de verzekeringen het onderling maar uitvechten lijkt mij.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De bezitter van een dier (of het nu een hond, een kat of een paard is) is aansprakelijk voor de schade die dit dier veroorzaakt.

Je neemt dus best contact op met je verzekering, die het dan kan regelen met de verzekering BA van de tegenpartij.

https://financieel.infonu.nl/verzekering/73308-dieren-en-aansprakelijkheid.html

 

Hoop dat het oog snel weer goed komt!

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" Dat is toch een verzekeringskwestie gewoon. WA? Als jouw hond buiten schade veroorzaakt kun je dat ook via de WA laten lopen. Lijkt me met een kat niet anders, de eigenaresse heeft aangegeven dat het haar kat is en je hebt getuigen dat die kat jouw hond aanviel.
Gewoon indienen bij je eigen verzekering met de gegevens van de andere partij erbij en dan moeten de verzekeringen het onderling maar uitvechten lijkt mij. "

 Ze komt vanavond langs (20u), zodat we dan persoonlijk contact kunnen hebben. Dus ben benieuwd... contact verliep heel moeilijk want ze kon niet begrijpen hoe haar kat dit kon doen, maar heb via een andere partij gehoord (haar overbuurvrouw, die me erop gewezen heeft dat het haar kat was) dat de kat ook regelmatig uit het niets haar kinderen aanvalt. :/
Geld de WA kwestie ook als je huisdier schade doet aan een ander dier? Ik ben er zelf niet zo in thuis, want ben een thuiswonende studente. :) Dus dat zou dan via mijn ouders moet lopen, toch??

Ze zegt letterlijk ''eigen risico dan dat hij buiten loopt'', op het feit dat ik aankaartte dat als hij mijn moeders hond (Spaanse Shar Pei x Galgo x ?? kruising) had gepakt ik waarschijnlijk met een dode kat naar de dierenarts had gekund om een chip af te lezen. Dus ik vraag me sowieso af hoeveel het haar waard is dat haar kat geen schade heeft. ((Jep... mijn hond is de enige hier thuis die fatsoenlijk met dieren buitenhuis kan omgaan, betreft dat bof ik dat die van mij zo sociaal is.))
Zoveel katten hebben we hier niet gelukkig, en anders gaan ze je al uit de weg zodra ze je zien aankomen van 500 meter afstand.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" De bezitter van een dier (of het nu een hond, een kat of een paard is) is aansprakelijk voor de schade die dit dier veroorzaakt.
Je neemt dus best contact op met je verzekering, die het dan kan regelen met de verzekering BA van de tegenpartij.
https://financieel.infonu.nl/verzekering/73308-dieren-en-aansprakelijkheid.html
 
Hoop dat het oog snel weer goed komt! "

 Had deze niet gezien. Dank je, ik ga de pagina even openen en doorlezen!!

Tot nu toe kleurt het oog niet rood, dat goedje wat erin zit kleurt als het beschadigd is, dus ik hoop het beste! 

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Ja ook als je eigen hond schade veroorzaakt aan een ander dier kun je de verzekering inschakelen.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" Ja ook als je eigen hond schade veroorzaakt aan een ander dier kun je de verzekering inschakelen. "

 Oké, want dat zou dan via mijn ouders hun WA moeten gezien ik dus thuiswonende ben en zelf geen WA verzekering heb. Maar dat is goed om te weten dat dat kan dan, dan kunnen we dat proberen als de eigenaresse alsnog niet mee wil werken. 

Getuigen + zwart op wit dat zij haar kat vanaf de foto herkend, is meer als genoeg bewijs lijkt mij. :) 

Het is overigens niet dat ik het niet kan betalen, maar ik vind gewoon dat je verantwoordelijkheid hoort te dragen voor wat jouw dier doet. Als mijn hond ooit schade zou doen aan andermans bezit of dieren, zou ik ook gewoon mijn verantwoordelijkheid nemen. 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Is het niet mogelijk om een melding te maken bij de wijkagent? Je hebt nu bevestiging gekregen dat mevrouw haar kat dit heeft aangericht en het is niet normaal dat je een dier, hond of kat, los laat lopen als die anderen aanvalt. 

 

 

Een wijkagent kan ook te hulp schieten voor schade vergoeding. Ik zou het belachelijk vinden dat je alsnog voor 50% van de totaalkosten moet opdraaien, terwijl mevrouw van de kat verantwoordelijk is voor de toegebrachte schade. Zo'n kat hoort niet buiten vrij los te lopen, katten kunnen ook behoorlijk wat schade toebrengen. 

honden page profiel BlondieBlondie

"  Oké, want dat zou dan via mijn ouders hun WA moeten gezien ik dus thuiswonende ben en zelf geen WA verzekering heb. Maar dat is goed om te weten dat dat kan dan, dan kunnen we dat proberen als de eigenaresse alsnog niet mee wil werken. Getuigen + zwart op wit dat zij haar kat vanaf de foto herkend, is meer als genoeg bewijs lijkt mij. :-) 
Het is overigens niet dat ik het niet kan betalen, maar ik vind gewoon dat je verantwoordelijkheid hoort te dragen voor wat jouw dier doet. Als mijn hond ooit schade zou doen aan andermans bezit of dieren, zou ik ook gewoon mijn verantwoordelijkheid nemen.  "

 Schade van eigen huisdier kun je niet verhalen op je eigen wa verzekering.

honden page profiel ..

honden foto van .

Volgens mij ben je niet automatisch WA verzekerd voor je huisdier. Dit moet je wel even regelen met de verzekering. Wij (mijn ouders) moesten toen een paar euro per maand meer gaan betalen volgens mij. 

 

Ook zou je de rechtsbijstand verzekering kunnen inschakelen als je ouders die hebben. Ik heb daar ook gewoon gebruik van gemaakt voor mezelf omdat ik nog thuis woon. 

 

Ik zou wel zoveel mogelijk noteren waar het is gebeurd met tijd, datum en betrokken personen daarbij. Ook met naam en adres wie die getuige was die het had gezien en de kat herkende 

Ook zou ik het appje of iets goed bewaren dat de eigenaar haar kat herkent etc. Zo heb je alles netjes op een rijtje als het straks toch een ingewikkeld verhaal gaat worden. 

Gewoon een soort logboekje maken. 

 

Ook denk ik dat je gewoon de volledige dierenarts rekening (en zelfs nog bijkomende dierenarts rekeningen in de toekomst) kan verhalen op deze eigenaar hoor. Althans zo werkt het wel tussen honden. Dus het lijkt me dat dat met een kat niet anders is... 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een vervelend voorval. Heb je van de dierenarts ook pijnmedicatie voor je hond gekregen? Ik weet zeker dat je hond pijn heeft; ook al laat hij dat waarschijnlijk niet merken. Honden zijn bikkels en zeker jouw hond; pijn laten honden alleen in een late fase zien.

 

De eigenaar van de kat schriftelijk aansprakelijk stellen voor alle schade nu en eventueel ten gevolge hiervan ook medische vervolgbehandeling in de toekomst.

 

De meeste diereneigenaren hebben een aansprakelijkheidsverzekering ook voor het geval hun dier(en) schade aan of bij derden aanrichten. (het is dus voor iedereen verstandig zijn/haar aansprakelijkheidsverzekering na te kijken of schade, die jouw hond/kat bij derden aanricht gedekt is).

 

Hopelijk heeft de eigenaar van de kat een aansprakelijkheidsverzekering en anders moet de eigenaar de schade en eventuele vervolgschade in de toekomst zelf betalen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Volgens mij ben je niet automatisch WA verzekerd voor je huisdier. 
  Denies & Puk

 In België zijn huisdieren automatisch opgenomen in de familiale verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid). Daar hoef je niets extra voor te regelen.

Of dat in Nederland ook zo is, weet ik niet...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  In België zijn huisdieren automatisch opgenomen in de familiale verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid). Daar hoef je niets extra voor te regelen.
Of dat in Nederland ook zo is, weet ik niet... "

In Nederland ben je niet automatisch verzekerd voor schade die jouw hond/kat/dier aan of bij derden aanricht.

 

Heeft men een aansprakelijkheidsverzekering dan is dat vaak inclusief hond/kat. Je komt daar achter door de polisvoorwaarden van je verzekering door te nemen.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" Ik zou wel zoveel mogelijk noteren waar het is gebeurd met tijd, datum en betrokken personen daarbij. Ook met naam en adres wie die getuige was die het had gezien en de kat herkende 
Ook zou ik het appje of iets goed bewaren dat de eigenaar haar kat herkent etc. Zo heb je alles netjes op een rijtje als het straks toch een ingewikkeld verhaal gaat worden. 
Gewoon een soort logboekje maken.   "

 Bedankt voor de tip, maar dat heb ik indd gedaan en ga ook zeker even mijn opname op de telefoon aanzetten als we in gesprek zijn straks. Ook de foto is goed opgeslagen, bij de details kun je ook een tijd zien etc. en ik heb screenshots van het gesprek wat we via de telefoon hebben gevoerd al typend. :) 

Wat een vervelend voorval. Heb je van de dierenarts ook pijnmedicatie voor je hond gekregen? Ik weet zeker dat je hond pijn heeft; ook al laat hij dat waarschijnlijk niet merken. Honden zijn bikkels en zeker jouw hond; pijn laten honden alleen in een late fase zien.
 
De eigenaar van de kat schriftelijk aansprakelijk stellen voor alle schade nu en eventueel ten gevolge hiervan ook medische vervolgbehandeling in de toekomst.
 
De meeste diereneigenaren hebben een aansprakelijkheidsverzekering ook voor het geval hun dier(en) schade aan of bij derden aanrichten. (het is dus voor iedereen verstandig zijn/haar aansprakelijkheidsverzekering na te kijken of schade, die jouw hond/kat bij derden aanricht gedekt is).
 
Hopelijk heeft de eigenaar van de kat een aansprakelijkheidsverzekering en anders moet de eigenaar de schade en eventuele vervolgschade in de toekomst zelf betalen. "

 Ze heeft antibiotica, pijnstilling en iets in haar ogen gehad wat dus rood kleurt als er schade is komende 2/3 dagen. Dat van de pijn weet ik maar al te goed, mevrouw gaf nog geen kick bij een oorontsteking die bijna doorgeslagen was en was even stoer met haar sterilisatie haha. Ik heb direct om pijnstilling gevraagd dus! Ook omdat de binnenkant van haar lippen behoorlijk open lagen, dus kan me voorstellen dat dat niet prettig is met eten... Ondanks dat dat wel sneller geneest dan gewoon de huid. Maar ik neem aan dat de meesten wel weten hoe een blaar in de mond voelt, dus ik kan me voorstellen hoe het voor mijn hond moet voelen. 

@de WA/verzekering kwestie:

Mijn hond heeft geen schade gemaakt hé. De kat heeft schade aan mijn ''bezit'' aangericht, sinds een hond niet meer waard is dan een bankstel in een verzekering. Dus het lijkt mij dat zij iets met háár verzekering moet gaan regelen als we het zo willen doen?

Is het niet mogelijk om een melding te maken bij de wijkagent? Je hebt nu bevestiging gekregen dat mevrouw haar kat dit heeft aangericht en het is niet normaal dat je een dier, hond of kat, los laat lopen als die anderen aanvalt. 
 
 
Een wijkagent kan ook te hulp schieten voor schade vergoeding. Ik zou het belachelijk vinden dat je alsnog voor 50% van de totaalkosten moet opdraaien, terwijl mevrouw van de kat verantwoordelijk is voor de toegebrachte schade. Zo'n kat hoort niet buiten vrij los te lopen, katten kunnen ook behoorlijk wat schade toebrengen.  "

 Daar gaat het me in eerste instantie ook om: wie zegt dat de kat het niet nog een keer doet? Misschien de volgende keer wel bij een klein kind. 
Wijkagent is hier thuis ook al ten sprake gekomen en zal zeker te pas komen als we het om 20u niet fatsoenlijk met z'n allen kunnen oplossen. Het gaat weliswaar 'maar' om €63,50, maar het is wel €63,50 kosten die ik niet had hoeven hebben als haar kat zich normaal zou gedragen. :P (+ eventuele verdere kosten als het oog wél raar gaat doen nog)
Betreft de 50% heb ik niets uitgesproken richting de eigenaresse, dat is iets wat ik in mijn eigen achterhoofd had en dat heeft mijn vriend er alweer uit gepraat. Iets met té goed willen zijn, zelfs als het niet mijn schuld is. :) 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik ben benieuwd hoe het verder gaat... 

 

Beterschap voor je hond ook natuurlijk! 

 

 

Ik heb het ook gehad met een kat die uit de struiken sprong en op mijn hond dook, die dus wel terug vocht, hij had geen schade de kat vermoed ik ook niet, maar wel een levenslange pesthekel aan katten, vriendelijk bedankt dus.. 

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ik volg voor de afloop! Ik heb een dingetje met katten die zonder supervisie los mogen lopen en overlast veroorzaken/aanvallen  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

@de WA/verzekering kwestie:

Mijn hond heeft geen schade gemaakt hé. De kat heeft schade aan mijn ''bezit'' aangericht, sinds een hond niet meer waard is dan een bankstel in een verzekering. Dus het lijkt mij dat zij iets met háár verzekering moet gaan regelen als we het zo willen doen?

 

Zo bedoelde ik het ook.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Nou... Mevrouw was er geschrokken schijnt en is zelf ook bij de getuige langs geweest, welke mijn verhaal heeft bevestigd. Dus wanneer ik de afrekening heb (en eventuele verdere kosten) gaat zij betalen. Ouders waren erbij, gesprek is opgenomen, dus dat zit goed. En dan gaat zij weer iets doen met de kosten die zij maakt omtrent háár kat, maar dat is verder mijn pakkie niet aan. 

Was sowieso heel bijzonder, want volgens mij stelt de kat weinig voor, voor de mevrouw in kwestie. ''Als hij gepakt word door een hond, of aangereden of zo, is dat maar zo'' .... Dat is dus waarom wij een prachtige kattenren in onze tuin hebben, dan heeft niemand last van onze kat en wij hoeven niet bang te zijn dat ze niet thuis komt. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Fijn dat het financieel gezien goed af lijkt te lopen! Hopelijk heeft je hond geen blijvende schade opgelopen aan z'n oog 

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" Fijn dat het financieel gezien goed af lijkt te lopen! Hopelijk heeft je hond geen blijvende schade opgelopen aan z'n oog  "

 Tot nu toe kleurt het vloeitstof in het oog niet rood. Als het morgen nog niet gekleurd is, ga ik er vanuit dat het wel goed komt! Het is niet alleen dat, het is ook gedrag-gewijs weer een hele domper voor mij omdat we na een jaar eindelijk fatsoenlijk, zonder getouwtrek dat ze niet altijd mag spelen met andere dieren, langs andere katten/honden/eenden/etc konden lopen. Ik hoef nu maar in de buurt te komen van de plek, en ze heeft d'r kop geheven. Dus kan weer van voor af aan beginnen ben ik bang - al mijd ik de plek wel even, ik zie het niet zitten om die kat nog een keer tegen te komen dus we lopen om. :) 

Het was indd erg fijn dat de eigenaresse gewoon inzag dat ze verantwoordelijk was voor wat haar kat had aangericht.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Fijn dat het goed geregeld is over de schadevergoeding, maar dit gaat ook om de veiligheid van de omgeving. Als er nooit een melding gedaan wordt, kan de kat vrij blijven rondlopen en mogelijk weer schade toebrengen aan dieren en mensen. Het is dus belangrijk dat dit incident geregistreerd staat. Mocht zoiets nog eens gebeuren en er wordt weer een melding gemaakt, dan wordt er serieus werk van gemaakt. 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gelukkig geen gedoe met het aansprakelijk stellen en betaling van kosten.

 

Hopelijk geen blijvende schade aan het oog van Luna.

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

de enige verdediging die de kat (eigenaar) kan gebruiken is het begrip "overmacht".

3 elementen zijn dan nodig= het was niet te voorzien

het was niet te verhelpen

het was niet zijn schuld

In dit geval zullen ze moeten betalen, dit bedrag kan bij een operatie (onze kat had bij een gevecht) een oogletsel zeer hoog oplopen.

Laat liefst iets op papier zetten= verba volant scripta manent

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat hier al geadviseerd is, is zeker aan te raden: juridisch advies! Ik hoop dat je een Rechtsbijstandsverzekering hebt. Ik denk dat het net zo is, als bij een loslopende hond, die een aangelijnde hond verwondt. Ook bij een schikking, kan een jurist je adviseren, welk bedrag acceptabel is. Heel veel sterkte bij het herstel.

honden page profiel ..

honden foto van .

Super dat het zo snel is opgelost. Hopelijk maakt die vrouw haar woorden ook waar! 

 

Heel triest om te zien dat ze zo over haar kat denkt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Toch heel netjes dat ze de schade vergoed, hoe ze de schade zelf voor haar regelt, inderdaad niet jouw ding meer.....dat er geen verkleuring in het oog komt, gelukkig, nu snel herstellen...en mijd het stuk daar maar, voordat je weer die kat tegenkomt....

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^