Schade hond verhalen op katteneigenaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" Toch heel netjes dat ze de schade vergoed, hoe ze de schade zelf voor haar regelt, inderdaad niet jouw ding meer.....dat er geen verkleuring in het oog komt, gelukkig, nu snel herstellen...en mijd het stuk daar maar, voordat je weer die kat tegenkomt.... "

 We lopen zeker om haha! Er zijn genoeg wegen om daar, waar we altijd wandelen, te komen. Dus gewoon de andere brug over en die straat inderdaad mijden! Iets wat mijn moeder en zusje dus ook doen, want mijn zusje en moeders hond (we hebben dus drie honden totaal in huis) zijn niet zo vriendelijk richting andere dieren als mijn hond. :) En ondanks dat het niet onze schuld is dan, zoiets wil  je ook niet op je geweten hebben. Ik wil mijn hond ook niet provoceren tot iets namelijk, door die plek wel op te zoeken, want mag me allang - gezien haar verleden - prijzen dat ze zo sociaal is als ze is! 

Wat hier al geadviseerd is, is zeker aan te raden: juridisch advies! Ik hoop dat je een Rechtsbijstandsverzekering hebt. Ik denk dat het net zo is, als bij een loslopende hond, die een aangelijnde hond verwondt. Ook bij een schikking, kan een jurist je adviseren, welk bedrag acceptabel is. Heel veel sterkte bij het herstel. "

 De vrouw gaat betalen, drie personen die er los van stonden waren hierbij en het gesprek waarin ze dit opperd is opgenomen. Dus het lijkt mij dan niet nodig om het dan hogerop te zoeken, al doen we dat uiteraard wel als de vrouw niet haar belofte na komt, als de rekening met 2-4 weken op mijn mat ligt (Famed, dus dat duurt altijd even). 

Fijn dat het goed geregeld is over de schadevergoeding, maar dit gaat ook om de veiligheid van de omgeving. Als er nooit een melding gedaan wordt, kan de kat vrij blijven rondlopen en mogelijk weer schade toebrengen aan dieren en mensen. Het is dus belangrijk dat dit incident geregistreerd staat. Mocht zoiets nog eens gebeuren en er wordt weer een melding gemaakt, dan wordt er serieus werk van gemaakt.  "

 Daarom gaan we ook melding maken van deze kat. Ik krijg nu meerdere verhalen op mijn bord, van andere hondeneigenaren waar ik regelmatig mee wandel en die zelf ook die straat passeren, dat deze kat vaker aanvalt... Niet alleen honden, ook kleine kinderen die daar vanuit school daarlangs moeten... 




honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Gelukkig dat de katten eigenaar gaat betalen.

Je had anders een zeer sterke zaak gehad juridisch: de schade is aangericht door háár kat( zij is eigenaar en dus ten allen tijde verantwoordelijk voor eventuele schade die dit dier aanricht) én je hebt meerdere, onafhankelijke getuigen.

Overigens zou zij die rekening weer kunnen claimen bij haar eigen aansprakelijkheids verzekering.

Hier in Duitsland is een aparte verzekering voor je hond verplicht: een aansprakelijkheids verzekering. Voor elke schade die het dier, zelfs indirect, veroorzaakt.

Ik hoop dat er geen blijvende schade aan het oog is, dat zou vreselijk zijn.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Ja wel... Krijg nu een berichtje van haar vriend dat hij het niet geloof en harder bewijs wil hebben. Geloof dat ik mijn moeder al getuige heb en dat is al genoeg op zich. Want de foto zou ook voor het voorval gemaakt kunnen zijn (waarom zou ik in godsnaam een random foto van een kat maken?) Dus ik heb gezegd dat ik geen 2de discussie aan ga, dat zijn vriendin hier is geweest en dat zij de hond heeft gezien (+ schade op de neus, in het oog is niet te zien omdat dit achter het ooglid zit... dan moet je het ooglid ombuigen) en daarbij bevestigd heeft van alles wat ik hier al heb verteld: dat de omstander het bevestigd heeft, ze heeft aangehoord wat de dierenarts heeft verteld (die mag ze overigens van mij opbellen om verhaal te halen) etc. etc. 

 

Dus 0900 nummer van de politie gebeld en er is melding gemaakt, dus verwacht dat de wijkagent morgen contact met me op neemt. Het is toch van  het gekke dat je als eigenaar niet op wil draaien voor wat JOUW kat aanricht (al was het een kruipende goudvis geweest!). Als mijn hond schade zou maken, zou ik ook netjes betalen. Dat zou ik al uit mijzelf doen, maar zal wel te goed zijn of zo. :/

 

Drama wat ik er net niet bij kan hebben. pff.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"al was het een kruipende goudvis geweest!"

 

Hahahaha oke die is wel echt leuk! 

 

Maar wat vervelend dat het zo moeizaam gaat. Hebben je ouders een rechtsbijstand verzekering? Dan zou je die gewoon kunnen inschakelen. Zij kunnen je helpen met dit probleem. 

Dan kan die vriend van haar roepen wat hij wil... maar betalen zal hij! 

 

Ook zou ik aan alle andere buurtbewoners/hondeneigenaren/ouders die last hebben gehad van deze kat vragen of ze ook melding willen maken bij de politie over de kat. Zo sta jij nóg sterker. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Jeetje zeg.

Ik zou geen enkele discussie meer aangaan, maar het nu formeel gaan doen:

Stel haar in een schriftelijke verklaring formeel aansprakelijk voor wat er gebeurd is. Wie de dader was( haar kat).

Noem datum, plaats en tijd. Dat er zowel foto's van het voorval als diverse getuigen waren.

Wat de schade was. Hoe hoog de rekening voor jou( jouw hond).

Dat je verwacht dat zij binnen, zeg 2 weken die rekening gaat betalen.

Bij in gebreke blijven( en deze termen moet je ook echt gebruiken) zal de zaak via een advocaat naar de rechtbank gaan.

Alle kosten die daaruit voortvloeien zullen ook voor haar rekening zijn.

 

Nou, geloof me, als je deze brief hebt overhandigd aan haar , gaan ze wel betalen hoor!

Maar een dergelijke schriftelijke aansprakelijkheid stelling heb je ook nodig als het wél echt ' een zaak' gaat worden.

 

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Ik ga het helemaal via de winkagent spelen. Mij  ouders hebben die verzekering wel als het goed is, mijn zusje heeft laatst ook iets verhaald via hun verzekering namelijk. Dat ga ik straks even navragen en dan die eventueel ook even bellen. 

 

Een brief ga ik zeker nog schrijven, maar wacht morgen de wijkagent wel even af. Als die het kan oplossen zou dat mooi zijn, anders vraag ik hem wat ik het beste kan doen met die brief (weliswaar adviseerd hij iets anders). We hebben een aardige wijkagent, dat scheelt! 

Scheelt dat ik officiele aanmaningen etc. in elkaar kan zetten (voor mijn opleiding haha) dus zo'n brief komt helemaal in orde! 

 

Dank jullie trouwens voor jullie adviezen. Het is gewoon vervelend want nu we het zo gaan doen, maak je geen vrienden natuurlijk. Scheelt dat ik meer mensen heb die kunnen zeggen dat ik een hond heb die geen vlieg kwaad doet (lees: bijna de hele stad dus) dan dat mensen dat kunnen zeggen van haar kat haha.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Mijn vader zegt dat de RBV niets kan betekenen voor mij? Omdat die is afgesloten wegens een woonhuis (dus als het gezin wat overkomt bv.)? Ik weet niet hoe dat in elkaar zit, want de hond staat op mijn naam en ik draag ook zorg voor haar namelijk...Ik weet het verder niet naar dat kreeg ik als antwoord. 

 

Moeten dieren er apart bij verzekerd worden?

 

En maakt het uit dat Luna op mijn naam staat? Ik woon hier immers en Luna is mijn  "bezit".

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Volgens mij heb je wel verschillende rechtsbijstand onderdelen, ja. Zoals bijv. bij verkeer, of inderdaad woonhuis. Geen idee wat daar onder valt, maar ik kan me zo voorstellen dat als je een aannemer in de arm neemt die zijn werk niet goed doet, dat een dergelijke verzekering afgesloten voor het huis daarvoor is.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik heb geen idee of je verschillende rechtsbijstand verzekeringen hebt maar wij hebben hem bijv al gebruikt voor de financiele afhandeling na een ongeluk en een contract op het werk etc. 

Dus ik ging er wel vanuit dat hun je ook juridisch advies kunnen geven wat betreft je huisdier. 

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Dan bel ik ze na stage even voor informatie. Ik wacht de wijkagent ook nog af, want ik laat me niet bedreigen. :/ 

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Ik heb contact gehad met het juridisch loket, ik wou toch even dingen duidelijk hebben (datum, tijd en naam van de gesproken persoon genoteerd). 

Zijn advies is om inderdaad een mail/brief/bericht via FB of wat dan ook (als ik het maar kan opslaan/uitprinten) te sturen:

Met de suggestie om dit via haar WA te laten verlopen, dieren zijn gewoon meeverzekerd namelijk omdat dit onder een ''bezit'' valt (zoals een bankstel dus, zoveel is een dier dus waard voor de wet). En dan dus ook voor te stellen om dit te doen als de rekening er is, en als zij het niet wil doen dat ik dat dan ook kan doen. 
Zo ja, dan zou ik haar naam/adres/naam verzekering/polis moeten hebben. 

Hierbij zou ik dan ook moeten melden dat ik notities heb gemaakt en dat we bij het gesprek hadden afgesproken dat zij de gemaakte kosten á €63,50 zou betalen, al dan niet via de WA maar direct van de rekening (wat veelal ook eerst moet vooral je een claim kan indienen schijnbaar, al verschild dat per verzekering?)
Getuigen: ouders, is meer dan genoeg. Dus mocht haar vriendin/schoonzus terug trekken, dan zou dat niets uitmaken. 

Mocht dat niet lukken, zou ik alsnog een beroep kunnen doen op de RBV van mijn vader omdat ik bij hem inwoon, en dus onder zijn verzekering val, onder het mom van: aansprakelijkheid, onrechtmatige daad en schadevergoeding. Maar dan bestaat er een kans dat het bedrag á €63,50 zelfs te laag is en er dus niets gebeurt. 

Het gaat dus ook niet om het bedrag, maar om het principe en dat heb ik ook laten weten aan de man die ik heb gesproken. Als mijn hond dit had gedaan richting een andere hond/kat/wat voor dier dan ook: dan had ik een schadeclaim, dierenartskosten en gedragscurses op de mat gehad ... als mijn hond dan al niet in beslag word genomen onder het mom van HR hond (American Bully, dus een APBT kruising van oorsprong, valt dus onder de HR). 

Advies is wel: om even de wijkagent af te wachten, om te kijken of we alsnog onderling eruit komen en dan dus met de wijkagent als getuige. 
Mocht dat niet lukken, de brief/mail/bericht met bovenstaande punten en een beroep op hun redelijkheid omdat het wel om hun dier gaat, die schade heeft gemaakt. 

Mochten al die dingen niet lukken, is zijn advies (dat moet ik nu enkel in mijn achterhoofd houden) om een voorstel te doen om het 50/50 te doen. Maar hij zei dat ik wel moest proberen om het dus eerst het hele bedrag vergoed te krijgen via haar directe rekening dus of haar WA. 

Was echter wel een goed iets om haar vriend te blokkeren, zodat het niet via twee fronten gespeeld word en ik dus (indien de wijkagent niets kan betekenen en ik een brief/mail/bericht moet gaan schrijven) haar vriend niet verder ''uitlok''. Die leek namelijk op een erg hoog pitje te staan en heb het bericht echt als een aanval/dreiging gezien. 

Heb overigens alle gesprekken (ook van haar vriend gisteravond dus) uitgeprint waarin ze ook laat weten dat ze de kat van de foto herkend etc. etc. etc. Alles wat ik hier ook heb laten weten in mijn voorgaande berichten. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Wat jammer/zonde dat het nu toch nog gedoe wordt terwijl het zo goed geregeld leek te zijn! Veel succes! 

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" Wat jammer/zonde dat het nu toch nog gedoe wordt terwijl het zo goed geregeld leek te zijn! Veel succes!  "

 Zeker jammer... Is een kleine moeite, ook opkomen voor schade behoort tot het houden van een dier. Maar niet iedereen denkt er zo over denk ik... 

De wijkagent gaat morgen bij ze langs met een nieuw verzoek om het gewoon te regelen en te betalen dus, dus hij gaat nu bemiddelen. Anders gaan we het vooralsnog via een officiele brief proberen, waarin hij dan ook tussenpersoon zou zijn. Hij noemde de kat ook al ''woest'' van wat hij te horen kreeg en hij was het zeker met me eens op het vlak, dat je gewoon verantwoordelijk bent voor je huisdier. Staat ook zo in de wet. Tis maar goed dat ik mijn hond altijd aangelijnd heb op straat.... Scheelt ook een hoop ellende!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Uitslag?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^