(voedsel)allergie - what to do??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LeenLeen

Hey allemaal,

We hebben een leonbergerpup (bijna 8maand) die plots een allergie ontwikkeld heeft.. ze bijt op haar poten en flank tot er wondjes van komen.. Het beestje stopt niet met bijten en is ondertussen al 2x op cortisone gezet om de wondjes te laten genezen.

Ze heeft altijd vers rauw vlees gekregen (compleetmaaltijden met rijst en groentjes).. plots begon ze in haar poten te bijten..we schatten ca 3maand geleden.. bij de DA gegaan en onze voorkeur voor rauw vlees doorgegeven, dus de DA zei om uitsluitend op eendmaaltijden te gaan, wat we gedaan hebben, alles werd eend, de maaltijden (wel opnieuw compleetmaaltijd), de beloningen met enige uitschuiver hier en daar eens een stuk appel. 

Dan een bloedonderzoek gedaan: allergisch voor huisstofmijt en stockagemijt.. dus alles van dekentjes, kussens,.. direct de deur uit, zelfs mijn geurkaarsen en kuisproducten gingen even de kast in.. dweilen met heet water.. het is eens wat anders..

Dit eenddieet hebben we 8 weken volgehouden maar het hielp niet want ze bleef bijten.

Nu heeft de DA dus verplicht hypoallergeenbrokken van hills voorgeschreven en is zelfs de appel ook weggevallen.. deze brokken komen er langs haar oren uit en veel trainen is er ook niet meer bij want ze lust het gewoon niet dus de beloningen moet ze niet hebben..

Met dit dieet zijn we nu een dikke week verder en we zetten streepjes elke keer ze aan haar poten bijt.. elke dag komen er streepjes bij.. we proberen haar bezig te houden zodat ze geen tijd heeft om te bijten maar dit kunnen we uiteraard geen ganse dag volhouden.

Als bezorgd baasje weet ik mij even geen raad meer.. Ik lees vaak dat mensen aanraden om vol te houden, even vaak dat men gewoon ander voedsel probeert en het is opgelost en soms zelfs dat er niets gevonden wordt en de hond voor altijd op medicatie moet..

Is er iemand die ook de moed leek te verliezen maar er toch is doorgeraakt?

Wat kan je doen als je beestje honger heeft en met heel lange tanden eet maar je niets anders mag geven?

 

Alvast hartelijk dank voor eventuele reacties!

 

honden page profiel toto

Ga naar een dermatoloog met uw hond.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer  heeft ook heel veel last van allergie, we hebben een eliminatiedieet gedaan. Alles eend, alles rund enz. Tot nu toe doet hij het goed op brokken met paard. Van de brokken van de dierenarts en ook van Hills werd het alleen maar erger. Beer krijgt nu Wolfsblut Wide Plain met paard en zoete aardappel, dat lijkt te werken. Ik ken het gevoel van radeloosheid helaas maar al te goed...

honden page profiel ..

honden foto van .

Puk is ook een allergie hond. Ze heeft hooikoorts en rund allergie. 

 

Momenteel heeft ze ook een periode dat ze wat meer krabbelt dan normaal. Wij hebben er daarom voor gekozen om nog even te wachten met naar de dierenarts te gaan en zelf een 'dieet' samen te stellen en over 2 weken te kijken of het verbeterd is. Hopelijk komen we er zo achter waar de jeuk nu vandaan komt. 

 

Disclaimer: de jeuk bij Puk is niet zo erg dat er meteen medische zorg nodig is. Het valt alleen op dat ze wat meer krabbelt. 

We wachten nog even met naar de dierenarts gaan juist omdat er dan meteen met medicijnen aan te pas komt en je op een heel strak dieet zit. 

 

Een tijd terug had ze ook opeens last van jeuk. Toen bleek ze allergisch voor de vocht uit een glazenpotje groente te zijn (hoe verzin je het..). 

Ze krijgt groente en we hadden net te weinig dus een potje groente leek ons wel een goede oplossing. Ze is overigens niet allergisch voor de groente zelf. 

 

Weet je zeker dat het een voedsel allergie is?? 

Het kan bijv ook de wasmiddel zijn waarmee je de honden spullen wast, de shampoo waarmee je de hond wast, een plant buiten die voor irritatie zorgt... etc. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Heb je hem al laten testen? Wel handig om te weten waar hij precies allergisch voor is. 

 

Puck kan trouwens ook niet tegen eend, en niet tegen het anti allergie voer van Hill's. 

Het is vaak het beste om te beginnen met een eliminatie dieet met alleen maar konijn of paard. Daar kunnen de meesten honden wel tegen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dan een bloedonderzoek gedaan: allergisch voor huisstofmijt en stockagemijt.. dus alles van dekentjes, kussens,.. direct de deur uit, zelfs mijn geurkaarsen en kuisproducten gingen even de kast in.. dweilen met heet water.. het is eens wat anders..

Hier is geen kruid tegen gewassen. Jullie hond moet onderhand gek zijn van de jeuk en jullie ook van dat gekrab.

 

Tot nu toe hebben honden met jeuk, waarbij ander voedsel en andere maatregelen geen succes waren, het meeste baat bij het medicijn Apoquel. Het middel is vrij prijzig.

 

Veel baasjes zijn zo blij dat de jeuk dan eindelijk stopt. Het is symptoombestrijding, maar jeuk is erger dan pijn.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/184235/apoquel.php

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als ik het goed begrijp hebben jullie geëlimineerd met een kvv met pre-mix,anders is een rol niet compleet namelijk.En ook rijst of groentes kunnen reacties geven.

 

 

Als je die brokken niks vindt, ga dan elimineren met een kvv smaak die ze nog nooit heeft gehad, zoek een enkelvoudige kvv!! En geef dit 6 wkn.
Normaal moet je meerdere smaken voeren als je enkelvoudige kvv geeft,maar om te elimineren moet je eerst er achter komen waar ze nu wel of niet op reageert.

 

En was haar eens heel goed,want het kan ook heel goed dat ze last heeft van atopie...dus dan stapelen al die allergenen zich op tussen haar haar en dat gaat hoe langer hoe meer jeuken..tenminste mijn ervaring met mijn hond (ook een voedsel allergie en atopie).

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Op de site van Haaksbarf staat een eliminatie-dieet. Zij garanderen dat er 1 diersoort in hun kvv zit en hebben een voedingsdeskundige, die je advies kan geven, via mail of telefonisch. Darf en Alroda zijn ook prima kvv-merken met 1 diersoort. 

Anoniem (Gast)

Een keer goed ontvlooien met Stronghold en Energique Speciaal voeren.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hier ook zo'n hond, het kost je jaren van je leven zoveel zorgen geeft dat, het is ook zo sneu voor de hond

ik heb ook eliminatiedieet gedaan (had geen merkbare invloed) en nog een heleboel andere dingen.

 

Uiteindelijk heb ik ontdekt dat het versterken van het immuunsysteem heel belangrijk is. Een allergie is toch een soort foute reaktie van het lichaam op bepaalde stoffen.

Om een sterk immuunsysteem te krijgen heb ik gekozen om alle (nouja zoveel mogelijk) gif te vermijden.

Uiterlijk en innerlijk is Neem (in India al heel lang gebruikt voor oa medicinale doeleinden), hier een heel waardevolle bijdrage in de strijd. In de vorm van olie wordt het op haar huid gesmeerd, het doodt mijten, bacterien, vlooien, gisten, schimmels. In de vorm van poeder helpt het het immuunsysteem versterken, ze krijgt in kuurtjesvorm af en toe een theelepel door haar voeding. Beiden biologisch.

 

Ook voor het voedsel zou ik voor zoveel mogelijk gifloos gaan (zonder allerlei dubieuze toevoegingen) dus biologisch voedsel,

 

De dierenarts raad eend aan, maar volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is eend verwarmend en zou je liever voor een neutrale of verkoelende diersoort kunnen kiezen aangezien honden met een allergie al "te warm" zijn.

Ook acupunctuur en chinese kruiden kunnen veel verlichting geven.

Je zou Roos van het forum hiernaar kunnen vragen voor meer informatie, zij weet hier veel van en heeft er ook ervaring mee met haar honden. Hier een al wat ouder topic van haar waar het over dit onderwerp gaat

http://www.hondenpage.com/hondenforum/198145/chinese-of-westerse-voedingsleer--en-de-hond-ervaringen--en-info-topic-updat-pag-4-slowcook.php

 

Verder opletten op dingen als vaccinaties, ontwormingen, anti vlo en tekenmiddelen, het immuunsysteem kan hierdoor verzwakt worden.

 

Om veel ellende te besparen zou ik je aanraden naar een goede holistische dierenarts te gaan en met hem of haar een plan van aanpak maken.

 

 

 

 

 

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

De nodige dieren met allergie verdragen paard wel.

Maar naast eliminatie dieet waar al over gesproken is. Zou je er ook voor kunnen kiezen een goede holistisch dierenarts te bezoeken.

Die hebben wat meer mogelijkheden om via alternatieve wegen en beter naar het dier kijken uit te meten waar ze wel en niet goed op reageren en wat er uit balans is en hersteld kan worden.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Raiko ook hooikoorts en rundallergie. Elke dag apoquel tot november voor zijn hooikoorts en met snoepjes enz is het opletten

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

https://medisynxvets.com/md-test/voedingsstoffen-die-we-testen

 

Misschien is dat wat? 

 

Mijn ervaring met Hills is dat honden het vaak niet lusten. RC heeft ook een hypoallergeen brok waar ze vaak wel gek op zijn.

honden page profiel LeenLeen

Heel fel bedankt voor alle reacties! Het doet goed te zien dat er zoveel steun is tussen de hondenlovers :)

We geven het nu nog 3 weken, als er dan geen beterschap is gaan we een andere aanpak zoeken.

We hadden reeds een holistische arts geraadpleegd, deze ging met een metalen staaf over haar rug en zei dat het geen voedselallergie is.. ze moest zwammenwater drinken maar daar zijn we niet ver mee geraakt.. ze bleef extreem bijten in haar poten.. dus terug naar onze vaste arts en dan hup.. 100% brokken van Hill's.. dit is waar onze frustratie ligt.. we proberen maar en niets lijkt te helpen terwijl ons beestje jeuk heeft, geen dekens/kussens meer krijgt en nu op droge onsmakelijke brokken staat.. Het mag eens keren :)

Interessant om te lezen dat eend en de groentjes die in de voeding zaten misschien niet zo 'allergievrij' zijn.. we zullen inderdaad eens iets anders proberen en puur, zonder toevoegingen.

Als we gevonden hebben wat het is laat ik sowieso iets weten!

Alvast hartelijk dank!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

"Nu heeft de DA dus verplicht hypoallergeenbrokken van hills voorgeschreven"

 

Die brokken had mijn DA ook voorgesteld voor Lance ( sukkelde al een jaar met jeuk en krampen in buik), niks anders van snoepjes ofzo. Alles hypoallergeen...... Ik heb ze twee weken gegeven  zonder resultaat. Dus toch niet zo geschikt bij eliminatie dieet.....

 

Dan op zijn aanraden veranderd naar struisvogel met rijst. Niks anders voorlopig, later voorzichtig groenten toevoegen of vitamines bijgeven.

Sinds ik dit geef, nog maar vier dagen...bijna geen jeuk, geen gerommel meer in zijn darmen, geen kolieken ....ik heb een heel andere hond nu ......dus ik denk dat je écht ook zelf moet gaan koken met één eiwitbron ? 

 

Beterschap en blijven uitproberen .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Heel fel bedankt voor alle reacties! Het doet goed te zien dat er zoveel steun is tussen de hondenlovers :-)
We geven het nu nog 3 weken, als er dan geen beterschap is gaan we een andere aanpak zoeken.
We hadden reeds een holistische arts geraadpleegd, deze ging met een metalen staaf over haar rug en zei dat het geen voedselallergie is.. ze moest zwammenwater drinken maar daar zijn we niet ver mee geraakt.. ze bleef extreem bijten in haar poten.. dus terug naar onze vaste arts en dan hup.. 100% brokken van Hill's.. dit is waar onze frustratie ligt.. we proberen maar en niets lijkt te helpen terwijl ons beestje jeuk heeft, geen dekens/kussens meer krijgt en nu op droge onsmakelijke brokken staat.. Het mag eens keren :-)
Interessant om te lezen dat eend en de groentjes die in de voeding zaten misschien niet zo 'allergievrij' zijn.. we zullen inderdaad eens iets anders proberen en puur, zonder toevoegingen.
Als we gevonden hebben wat het is laat ik sowieso iets weten!
Alvast hartelijk dank! "

 was dat een echte arts? En dat is alles wat er geadviseerd is? Niet aan een oplossing gewerkt? Het is belangrijk te weten van waar allergien ontstaan en dan zo goed mogelijk de oorzaak aan te pakken.

 

Als het immuunsysteem ergens door verzwakt is, kunnen niet alleen allergieen ontstaan, de hond wordt ook gevoelig voor allerlei bacterien, schimmels, gisten. Bedoelde de holist dat misschien? Wat was dat voor staaf eigenlijk (nieuwsgierig)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Zoals ik het zie, moet je iets doen aan haar huisstofmijt allergie.  Ik denk dat daar meer problemen zijn dan voedsel.

 

Ik heb een huisstofmijt allergie gehad.  Dat betekent dat je geen tapijt mag hebben, alle kussens, plaids enz. moeten synthetisch zijn. 

 

Als kind had ik een stalen bed, geen kleerkast, geen pluche dieren, geen tapijten, geen gordijnen, enz. ...

 

Probeer bij jouw hond daarop te letten.

honden page profiel LeenLeen

Als het immuunsysteem ergens door verzwakt is, kunnen niet alleen allergieen ontstaan, de hond wordt ook gevoelig voor allerlei bacterien, schimmels, gisten. Bedoelde de holist dat misschien? Wat was dat voor staaf eigenlijk (nieuwsgierig) "

 het was eens een andere ervaring ???? ons beestje moest op een tafel gaan staan en dan ging de DA met een metalen staaf over haar rug terwijl hij in zijn andere hand allerlei flesjes met producten in vast hield.. die metalen staaf was dan verbonden met een metertje dat van links naar rechts ging en hij kon dan afleiden of ze reageerde op dat product of niet.. volgens hem dus 100% geen voedselallergie.. volgens onze vaste DA 100% wel voedselallergie (omdat ze nog zo jong is)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  het was eens een andere ervaring ???? ons beestje moest op een tafel gaan staan en dan ging de DA met een metalen staaf over haar rug terwijl hij in zijn andere hand allerlei flesjes met producten in vast hield.. die metalen staaf was dan verbonden met een metertje dat van links naar rechts ging en hij kon dan afleiden of ze reageerde op dat product of niet.. volgens hem dus 100% geen voedselallergie.. volgens onze vaste DA 100% wel voedselallergie (omdat ze nog zo jong is) "

 bioresonantie?

Maar vreemd dat er geen behandeling was. Het aweersysteem moet versterkt worden, alleen zwammenwater zal dat niet gaan lukken al zal het vast goed zijn.

 

Jenna is ook gevoelig voor huisstof en mijten, maar ook pollen.

Wat ik pas las is dat vaccinaties en andere toxische stoffen tot al die overgevoeligheden die veel honden tegenwoordig hebben bijdragen.

Vandaar dat dat heel belangrijk is om in de gaten te houden dat er geen/zo weinig mogelijk chemie in het lichaam komt. Dus wat voor voer je ook kiest zorg voor biologisch zonder chemische toevoegingen.

Sommige honden hebben baat bij enzymen, of schüsslerzouten. Chinese kruiden bij de hond passend kunnen heel goed bijdragen tot versterking van de afweer.

Als je de kans hebt zou ik voor een holist gaan die verstand heeft van de traditionele chinese geneeskunde, acupunctuur geeft vaak heel veel verlichting van de klachten. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Hier ook een hond met atopie een voedingsallergieen/intolleranties.

 

Een eliminatiedieet van echt enkel 1 diersoort (en geen toevoegingen) heeft hier uitkomst geboden, maaar..... daarnaast hebben we een desensibilisatiekuur gedaan voor de atopie en veel aan haar weerstand gewerkt.

Dit dmv stressreductie en probiotica en andere weerstand verhogende middelen.

 

Wat haar nu uiteindelijk geholpen heeft weet ik uiteraard niet exact, maar ik ben erg blij met het resultaat. 

Een volgende keer zou ik beginnen met de weerstand en elimineren. 

Daar raadt ik jullie dan ook aan. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^