Vervolg Terry

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

@Dobry, ik snoep momenteel veel en heb heel veel moeite om me te beheersen als het om zoetigheid gaat. Nu ik weet dat ik in de overgang aan het komen ben ben ik blij dat ik een oorzaak weet. Nu nog even leren hoe ik hier mee om kan gaan. Dat duurt altijd even bij mij. Komt wel goed.

Wim Hoffen zegt me niets. Ga zo even googlen. Echt hulp krijg ik al jaren niet meer. Chronisch dus gaan verzekeraars zeuren, is mij verteld. Daarnaast doe ik het niet goed in groepen.

Ik kan 1 keer per maand bij een hulpverlener terecht en daar heb ik zeker wat aan. En uiteraard heb ik medicatie, maar verder niks. Ik kom er wel alleen op mijn tijd. Soms met sprongen vooruit en dan weer flinke stappen terug. Zeker als het om hormonen en gevoelens gaat weet ik daar geen raad mee.

Terry is heel gevoelig wat mijn persoontje betreft. Aan hem kan ik zien hoe ik me voel. Zelfs als ik het zelf nog niet weet hoe ik me voel merk ik aan hem dat het niet helemaal lekker zit. Binky was ook zo gevoelig, waarschijnlijk zit die gevoeligheid in het ras. Tuurlijk voelt Kira mij ook aan en past zich ook daarop aan, toch reageert zij daar stabieler op dan Terry. Kira ziet dondersgoed hoe mijn pet staat, maar wordt dan niet vervelend of druk. Zij blijft in grote lijnen zichzelf, behoorlijk onverstoorbaar. Een stuk makkelijker om mee om te gaan. Waar ik me in Kira wel aan kan storen is het punt dat Nee, voor haar niet meteen betekend dat ze iets niet mag doen. Zij probeert het toch ook al heb ik Nee gezegd. Terry gaat meestal geen discussie aan. Nee is Nee.

Grt Manja

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

Het lijkt er op dat je veel inzicht in jezelf en je honden hebt, dat is alvast een heel goed ding, en jij bent jij en doet de dingen prima op jouw manier en in jouw tijd. Daarom moest ik waarschijnlijk plotseling aan Wim Hof denken haha,hp-shiny

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik heb gelezen dat het een ademhalingstechniek is. Ik heb weleens meer ademhalingsoefeningen geprobeerd. Wordt er duizelig van. Ik vergeet ook weleens adem te halen als ik gespannen raak. Vooral bij de tandarts.

Na 20 jaar psychische problemen ken ik mezelf nu wel een beetje en weet ik me te redden. Mijn hulpverlener vindt dat ook goed dat ik goed inzicht heb in mezelf. Ik moet ook niet zo hard zijn voor mezelf. En het accepteren als het even wat minder gaat. Er is geen man overboord als het even moeilijker gaat. Dat accepteren is een puntje voor mij. Negatieve ervaringen en gevoelens blijven veel langer hangen en positieve dingen zie ik als normaal. De blijdschap over iets is maar heel kort en blijft ook slecht hangen in mijn geheugen. En dat is erg jammer.

Grt Manja

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

Het is veel meer dan ademhalingsoefeningen, je zou zelfs het autome zenuwstelsel kunnen beheersen, maar feeling is understanding zegt Wim Hof altijd. Dit is wel een redelijk uitgebreide uitleg

https://www.dehormoonfactor.nl/wim-hof-methode

 

Maar altijd doen waar jij je goed bij voelt natuurlijk. 

 

Dat klopt hoor negatieve ervaringen blijven veel langer hangen en makken veel meer indruk, dan posititeve ervaringen. 

En idd niet hard zijn voor jezelf en toch aan jezelf kunnen werken, waarbij dat inzicht wat je hebt, een groot voordeel is. 

 

 

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Dank je voor de link. Ik heb het doorgelezen, maar het spreekt me niet aan. Er zullen vast mensen baat bij hebben net als Tai Chi en Yoga. Tai Chi gericht op ontspanning heb ik gevolgd, maar ik merkte geen verschil voor, tijdens of na een les.

Vandaag wel weer wezen hardlopen zonder hondjes. Viel wat tegen, maar heb mijn doel voor vandaag wel gehaald.

Vanavond dan nog behendigheid met Kira en dan is deze dag sportief genoeg geweest.

grt Manja

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

dan heb ik het verkeerd ingeschat, hp-wink

 

ieder zoekt en vindt zijn eigen weg en ja jouw dag was/wordt zeker sportief genoeg haha, prima toch.hp-thumbsup

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Hardlopen ontspant me ook. En ik voel me er prettig bij.

Toch bedankt voor de info, voor hetzelfde geldt was het wel wat voor mij.

grt Manja

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

" Hardlopen ontspant me ook. En ik voel me er prettig bij.

Toch bedankt voor de info, voor hetzelfde geldt was het wel wat voor mij.

grt Manja "

ja hardlopen is zeker leuk en ontspannend ik loop zelf ook al is het nog maar 1x per week en, niet echt lang of snel haha, maar dat maakt niet uit. Succes!

pagina 8 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Obsessie eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^