Husky aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Love is a four-legged word

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Husky Reu herplaatser van nog geen 1 jaar

https://hhin.nl/honden-met-spoed/hond/4-alle-honden/1114-storm.html

 

 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor


Ik weet niet of ik de link ervan mag vermelden, maar wat vinden jullie ervan? https://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-poolhonden-keeshonden-en-oertypen/m1164805143-husky-pups-beschikbaar.html?c=aba4801fe1dcfdf8e084fd4b2e0a17e&previousPage=mijnberichten
Ik zal hem dan een bericht sturen voor meer informatie of er een stamboom beschikbaar is etc. "

Volgens mij praat ik tegen een muur...
Je ziet op één opslag al dat het geen raszuivere husky's zijn, dus vragen naar een stamboom zal niet veel zin hebben. Daarnaast verkoopt die niet alleen husky's, maar nog heel wat andere rassen. Dat is een overduidelijk teken dat je te maken hebt met een broodfokker.


Je vraagt hier om advies, maar het komt op mij over dat dat advies het ene oor in en het andere oor weer uit gaat. 
Je komt met onverantwoorde nesten aanzetten, omdat je impulsief een hond wilt aanschaffen -> het moet nu....
Waarom moet je een hond persé nu hebben? Nogmaals: op deze manier vind je nooit een raszuivere husky uit een VERANTWOORD nest...

Mensen die niet weten hoe ze moeten zoeken, moeten wegblijven van marktplaats aangezien die vol staat met dit soort nesten. Het is duidelijk dat je nog niet het verschil kunt zien tussen broodfokkers en verantwoorde fokkers, dus ik adviseer je om daar weg te blijven.

 

Ik vind het een heel goed advies om asiels in de gaten te houden. Husky's worden vaak onderschat en herplaatst of naar het asiel gebracht. Dan kun je toch snel een hond in huis nemen zonder dat je deze praktijken steunt. Voordeel hiervan is, is dat het goedkoper is en je een hond een nieuw huisje geeft. Is dat niet wat voor je?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Wedden dat hij wel daar gaat kopen?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" En omdat het uiterlijk van een Husky zoveel mensen aanspreekt, is dat exact de reden waarom het merendeels van de Huskies die er rondlopen uit een puppyfabriek komen. "U vraagt en wij produceren". Foute boel dus!
   "

 Eerlijk is eerlijk; ik vind Huskies de mooiste honden die er bestaan. zooooo gaaf, zoooo wollig, zoooo eigen.

 

Hier wordt vaak gezegd dat je moet nadenken over wat je te bieden hebt aan de hond. Maar zelf vind ik het net zo belangrijk om je af te vragen wat jij wilt van een hond.

 

Ik wil graag een hond die baasgericht is. Een intelligente hond die snel leert en graag de baas pleaset, zich aanpast aan de baas. Een hond met een aan en een uitknop. Rustig in huis maar speels en sportief buiten. Die tegen afwisseling kan tussen veel en weinig activiteit. De ene dag uren op het strand, in het bos of op de hei en de andere dag lekker lui knuffelen op de bank. Spelletjes doen samen van 'balletje-balletje' tot frisbeeën.

 

Nou... Dat ga ik dus niet vinden bij een Huskie!  Die heeft een heel ander karakter. Nog steeds geweldig maar niet wat ik zoek.

 

En zo verdwijnen denk ik veel Huskies maar ook Border Collies in het asiel of worden herplaatst. Het karakter blijkt niet te passen bij de baas die ging voor het mooie uiterlijk.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Als je eenmaal zo ver bent dat je graag een pup wilt, is het erg moeilijk om dan lang te moeten wachten. Soms wel een paar jaar. Toch is dat het meer dan waard! In die periode van wachten is het fijn om kennis te maken met de bij de rasvereniging aangesloten fokkers. Wij hebben het van het begin af aan meegemaakt. De verwachtte loopsheid, die echt verschrikkelijke lang op zich liet wachten. Het persoonlijk kennismaken met de fokker en de moederhond. Dit al toen de teef nog niet loops was. Voor mij ook fijn om het karakter van de moederhond te leren kennen. En zo alles volgen tot aan de geboorte van de pupjes.

Echt super spannend en dan leef je er echt naar toe. Intussen ook veel informatie tot je nemen over het ras en de verzorging/opvoeding van de toekomstige pup.

Dan vliegt de tijd wel om! Dan ook nog lekker shoppen en het mooiste mandje alvast klaarzetten.

Nou, zo heb ik het in ieder geval gedaan.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!


Ik vind het een heel goed advies om asiels in de gaten te houden. Husky's worden vaak onderschat en herplaatst of naar het asiel gebracht. Dan kun je toch snel een hond in huis nemen zonder dat je deze praktijken steunt. Voordeel hiervan is, is dat het goedkoper is en je een hond een nieuw huisje geeft. Is dat niet wat voor je? "

 Als iemand een raszuivere husky wenst, kan ie beter niet in een asiel gaan kijken, want die zitten vol met diezelfde look-a-likes die als pup al op marktplaats stonden.

Dan kan ie beter via de rasvereniging/fokkers informeren naar herplaatsers, waar de afkomst van gekend is.

 

Als raszuiver en rastypisch niets uitmaakt, is het natuurlijk een ander verhaal. maar omdat ie dat vanaf 't begin al aangaf, dat ie dat echt wou...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En zo verdwijnen denk ik veel Huskies maar ook Border Collies in het asiel of worden herplaatst. Het karakter blijkt niet te passen bij de baas die ging voor het mooie uiterlijk. "

 Zo is dat. De rastypische aard en eigenschappen moet je helemaal liggen, en je moet de hond kunnen bieden wat ie nodig heeft.

 

Poolhonden komen steevast in het asiel terecht met verhalen als: geen tijd voor, hij sloopt, hij jankt, hij loopt weg…

I wonder why… 

honden page profiel bentebente

Bovendien betekent herplaatsing vaak gedragsproblemen.. en dat lijkt me niet het beste voor iemand zonder hondenervarung, die nog nooit een husky heeft gehad. Ik denk niet echt dat dit topic nog veel zin heeft.. Zal wel weer een markplaatspupje worden gekocht.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Zo is dat. De rastypische aard en eigenschappen moet je helemaal liggen, en je moet de hond kunnen bieden wat ie nodig heeft.
 
Poolhonden komen steevast in het asiel terecht met verhalen als: geen tijd voor, hij sloopt, hij jankt, hij loopt weg…
I wonder why…  "

 Of met: Hij luistert niet. Als ik het goed heb begrepen zijn Huskies gewoon enorm zelfstandig dus dat had je van te voren kunnen weten als je je in het ras had verdiept.

 

Huskies en Borders, hoe verschillend ook, zijn gewoon 'a way of life' en geen hond voor 'erbij/naast'.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Of met: Hij luistert niet. Als ik het goed heb begrepen zijn Huskies gewoon enorm zelfstandig dus dat had je van te voren kunnen weten als je je in het ras had verdiept.
 
Huskies en Borders, hoe verschillend ook, zijn gewoon 'a way of life' en geen hond voor 'erbij/naast'. "

Ja, die was ik vergeten: hij luistert niet. Mhuhuhu, terwijl dat net een kwaliteit is!  

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ja, die was ik vergeten: hij luistert niet. Mhuhuhu, terwijl dat net een kwaliteit is!   "

 Daarom heb jij Huskies en ik Borders

 

Enne.. we gaan nooit ruilen!  

(Maar komen kijken wil ik wel heel graag een keertje want ze zijn zooo mooi  )

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Daarom heb jij Huskies en ik Borders
 
Enne.. we gaan nooit ruilen!  
(Maar komen kijken wil ik wel heel graag een keertje want ze zijn zooo mooi  ) "

 Correctie: ik heb malamutes. Die zijn nog vééééééél mooier! Hahahahaaaaaaa!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Correctie: ik heb malamutes. Die zijn nog vééééééél mooier! Hahahahaaaaaaa! "

 Mag ik een keertje?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Mag ik een keertje? "

 Ja hoor! 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ja hoor!  "

 Gaan we doen als Elsa wat ouder is en ik oppas heb.

 

Zwijmel..

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

"  Als iemand een raszuivere husky wenst, kan ie beter niet in een asiel gaan kijken, want die zitten vol met diezelfde look-a-likes die als pup al op marktplaats stonden.
Dan kan ie beter via de rasvereniging/fokkers informeren naar herplaatsers, waar de afkomst van gekend is.
 
Als raszuiver en rastypisch niets uitmaakt, is het natuurlijk een ander verhaal. maar omdat ie dat vanaf 't begin al aangaf, dat ie dat echt wou... "

 Ja daar heb je gelijk in hoor.. Maar tot nu toe heeft hij nog geen één raszuivere weten te vinden (ondanks alle simpele adviezen). Dan is het beter dat hij een look-a-like pup vindt in een asiel dan dat hij er zelf één koopt uit zo'n nest. Ik betwijfel of hij snapt hoe hij via die fokkers een raszuivere pup/herplaatser kan vinden... Of ts vindt het gewoon teveel gedoe. Marktplaats is veel makkelijker... Zo komt hij wel over op mij in ieder geval. Hopelijk vindt hij toch een leuke hond uit een goed nest.

honden page profiel DagmarDagmar

Als iemand nog geen ervaring heeft met honden is een husky wel één van de laatste rassen die ik zou aanraden.

Ja ze zijn prachtig, maar voor veel mensen niet geschikt.

Wel goed dat je informatie komt vragen hier, ik zie dat je al veel bruikbare tips hebt ontvangen. Doe er wat mee om teleurstellingen (en stimuleren van broodfok) te voorkomen!

Volkan (Gast)

Hallo, bedankt allemaal voor de reacties.

 

Het klopt, ik heb niet veel ervaring met honden en ook niet met een husky. Ik probeer me wel veel in te lezen erover. Ik weet dat het ook nieuwsgierige en energieke honden zijn.

Wat ik zoek in een hond is dat ik hem dingen kan leren, rustig is op momenten en speels. Dat die niet zomaar blaft overal om blaft en niet alles stuk maakt wat hij ziet. Ik heb op youtube filmpjes gezien van huskys die perfect zijn.  https://www.youtube.com/watch?v=nNwcICFwFXU

 

Ik heb veel vrije tijd en drie volwassenen naast mij die aandacht aan de husky zullen geven. Enigste nadeel is dus onze huis is niet bepaald groot. Daar twijfel ik enorm aan.

 

https://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-poolhonden-keeshonden-en-oertypen/m1160003194-husky.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr&pos=7

 

Ik probeer jullie advies op te volgen, heb hier een link van husky puppies met een stamboom die kort zijn geboren.

Als jullie nog meer advies hebben hoor ik het graag.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Hallo, bedankt allemaal voor de reacties.
 
Het klopt, ik heb niet veel ervaring met honden en ook niet met een husky. Ik probeer me wel veel in te lezen erover. Ik weet dat het ook nieuwsgierige en energieke honden zijn.
Wat ik zoek in een hond is dat ik hem dingen kan leren, rustig is op momenten en speels. Dat die niet zomaar blaft overal om blaft en niet alles stuk maakt wat hij ziet. Ik heb op youtube filmpjes gezien van huskys die perfect zijn.  https://www.youtube.com/watch?v=nNwcICFwFXU
 
Ik heb veel vrije tijd en drie volwassenen naast mij die aandacht aan de husky zullen geven. Enigste nadeel is dus onze huis is niet bepaald groot. Daar twijfel ik enorm aan.
 
https://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-poolhonden-keeshonden-en-oertypen/m1160003194-husky.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr&pos=7
 
Ik probeer jullie advies op te volgen, heb hier een link van husky puppies met een stamboom die kort zijn geboren.
Als jullie nog meer advies hebben hoor ik het graag. "

 Husky's zijn enorme slopers en vervelen zich erg snel. Ik ken meerdere husky's die de bank slopen en deuren kapot hebben gekrabt, de hele dag hebben zitten huilen, ondanks het feit dat er dagelijk mee wordt hardgelopen en getraind. Ze hebben bakken energie en kunnen slecht alleen zijn is wat ik van de eigenaren heb gehoord...  

Marktplaats is niet de meest ideale plek om een hond aan te schaffen. Mocht je dat toch willen, trek dan het nummer van de aanbieder na op Google  en check of diegene meerdere pups verkoopt. Zo ja, weg blijven!

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

" Hallo, bedankt allemaal voor de reacties.
 
Het klopt, ik heb niet veel ervaring met honden en ook niet met een husky. Ik probeer me wel veel in te lezen erover. Ik weet dat het ook nieuwsgierige en energieke honden zijn.
Wat ik zoek in een hond is dat ik hem dingen kan leren, rustig is op momenten en speels. Dat die niet zomaar blaft overal om blaft en niet alles stuk maakt wat hij ziet. Ik heb op youtube filmpjes gezien van huskys die perfect zijn.  https://www.youtube.com/watch?v=nNwcICFwFXU
 
Ik heb veel vrije tijd en drie volwassenen naast mij die aandacht aan de husky zullen geven. Enigste nadeel is dus onze huis is niet bepaald groot. Daar twijfel ik enorm aan.
 
https://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-poolhonden-keeshonden-en-oertypen/m1160003194-husky.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr&pos=7
 
Ik probeer jullie advies op te volgen, heb hier een link van husky puppies met een stamboom die kort zijn geboren.
Als jullie nog meer advies hebben hoor ik het graag. "

 Dat stukmaken wordt dan een probleem... Zeker in de puberteit. Kennis stuurde mij een foto van een slachtveld wat ooit haar woonkamer was... En ze was maar enkele minuten weg. Nadat de honden ouder werden is het gestopt. Maar je moet de hond wel bezig blijven houden. Steppen of andere trekactiviteiten zijn perfect met een husky, maar daar heb je wel een ontheffing voor nodig + goede gear voor de hond natuurlijk.

De grootte van het huis maakt niet zoveel uit, maar je moet je wel beseffen dat je dan vaker moet wandelen... En dan heb ik het niet over kwartiertjes... Kennis gaat 4-6 keer per dag naar buiten, minimaal 30 minuten. Sowieso zit er een wandeling tussen van +/- 60 min (als het niet langer). Die woont ook in een flatje.

 

Over de advertentie:

Die vrouw doet shows met ze, alles met stamboom etc. Dus ja... Nu heb je een verantwoord nest gevonden. Ik zou diegene gaan bellen om eens langs te komen voor een kennismaking. 

Anoniem (Gast)

 

 De verkoper zegt dat dat ze net mensen zijn en helemaal niet alles kapot maken, dat kan ze ook zeggen om me de pup puur om te verkopen vandaar dat ik overal even doorvraag.

Marktplaats is inderdaad niet de ideale plek om te zoeken, maar ze heeft een stamboom en 'kampioen' ouders en heb haar meer informatie hierover gevraagd. Als ze alleen maar husky's verkoopt en een stamboom heeft lijkt het toch goed te zijn of heb ik het verkeerd?  Sorry voor de vele vragen maar ik wil zo veel mogelijk nazoek doen voordat ik hieraan begin

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb veel vrije tijd en drie volwassenen naast mij die aandacht aan de husky zullen geven. Enigste nadeel is dus onze huis is niet bepaald groot. Daar twijfel ik enorm aan.
 
https://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-poolhonden-keeshonden-en-oertypen/m1160003194-husky.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr&pos=7
 

 De grootte van je huis maakt niet uit. Het gaat om hoe je met je hond samenleeft, wat je met 'm onderneemt.

Ook vind ik het niet belangrijk of dit je eerste hond is of je 10e. Het belangrijkste is dat het karakter en de aard van de hond overeenstemt met wat jij in een hond zoekt en wat je hem kan bieden.

Een husky is vanalles in één: een clown, een kei-kop, een manipulator, een aanhankelijke vriend, een doorduwer, een wijsneus en een grapjas. Iemand zei es: "Een husky gehoorzaamt niet, met een husky onderhandel je". Zo is dat maar net.

 

Wat het nestje betreft:

- Ik zou vragen of ze de stambomen eens kunnen doormailen zodat je ze kan bekijken. Dan kan je zien van welke fokkers de ouders en grootouders komen en de kennelnamen even googlen en zien wat daaruit komt. Kan je ook zien of dezelfde namen meermaals in de stambomen terugkomen (graad van eventuele lijnteelt).

- Vraag of de ouders zijn getest op HD en oogafwijkingen (en vraag de uitslag hiervan op papier). Indien niet, vraag dan waarom ze dat niet hebben gedaan.

- En ga eens op bezoek. Eerst vrijblijvend, om kennis te maken met de mensen, met hun honden. Let op de leefomstandigheden, hoe de honden zich gedragen (relax, onrustig, ontstuimig,…) Stel vragen over de karakters van de ouders, waarom ze deze combi (die teef met die reu) hebben gemaakt.

En als dat allemaal goed aanvoelt, en je bent zeker van je stuk, kan je ervoor gaan 

Volkan (Gast)

Bedankt voor alles.

 

Ik ga de hierboven genoemde vragen stellen, zijn er nog meer vragen wat ik kan stellen? 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Bij deze fokster kun je o.a. vragen naar weke testen er zijn gedaan op de ouderdieren en de resultaten hiervan, op die erfelijke aandoeningen.

Bij de Husky zouden dat met name gaan om oogziektes(glaucoom en Cataract) en HD.

 

Een verantwoorde fokker zorgt er echt voor dat er niet gefokt wordt met honden met een bepaalde graad van HD(eigenlijk is het vooral goed als ze alleen met HD-A fokt met een HD-A of HD-B.)

Een hond die positief test als drager of lijder van een oogziekte zou ook niet meer gefokt mogen worden.

Vraag er naar als je niet graag voor verrassingen komt te staan wat betreft de gezondheid van je a.s. hond.

Ik begrijp dat je er weinig kaas van hebt gegeten, dus kom hier gerust terug met vragen als je antwoorden hebt gekregen van de fokster.

http://www.rashondenwijzer.nl/rashonden/siberian-husky

 

Hier is haar FB pagina,staan nog filmpjes en foto's op van de ouderdieren en van de pups

https://www.facebook.com/tania.gunther.16?hc_ref=SEARCH

 

honden page profiel bentebente

Je zoekt een hond die weinig blaft en niks sloopt.. en dan pas je perfect bij de husky? Sorry hoor, ben ik nou de enige die echt niet begrijpt waarom je een husky wil met deze 'eisen'? Ik zou echt nog even verder zoeken naar een ras!

honden page profiel Pascale&KahlúaPascale&Kahlúa

honden foto van Pascale&Kahlúa

Nou 1 voordeel, ze blaffen inderdaad weinig. Maar kunnen wel héél hard en veel janken! :) 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Nou 1 voordeel, ze blaffen inderdaad weinig. Maar kunnen wel héél hard en veel janken! :-)  "

 En mooie lange "gesprekken"met je voeren

Volkan (Gast)

Ik heb de vragen doorgegeven en wacht op haar reactie.

 

Ik heb overigens nergens gezegd dat ik een hond zoek die niet blaft maar een hond die niet overal op blaft. Blaffen kan gewoon maar niet dat hij daar vaak een gewoonte van maakt. 

Ik zal gewoon heel vaak bij hem zijn en vaak uitlaten, zijn er nog dingen wat ik ermee moet verwachten? Ik hou wel van een 'grappemaker' en wil heel veel dingen met hem doen. Van dat ze alles stuk maken maakt me wel bang..

honden page profiel Pascale&KahlúaPascale&Kahlúa

honden foto van Pascale&Kahlúa

" Ik heb de vragen doorgegeven en wacht op haar reactie.
 
Ik heb overigens nergens gezegd dat ik een hond zoek die niet blaft maar een hond die niet overal op blaft. Blaffen kan gewoon maar niet dat hij daar vaak een gewoonte van maakt. 
Ik zal gewoon heel vaak bij hem zijn en vaak uitlaten, zijn er nog dingen wat ik ermee moet verwachten? Ik hou wel van een 'grappemaker' en wil heel veel dingen met hem doen. Van dat ze alles stuk maken maakt me wel bang.. "

 Dit is ook een kwestie van hem goed aanleren alleen te zijn. Als je dit heel rustig en positief opbouwt, hoeft hij niet te slopen.. toch staan ze er wel om bekend, dus houdt hier altijd rekening mee, berg alles veilig op, vooral kabels etc,en  geef genoeg alternatieven zoals kauwmateriaal. 

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: naamkeuze
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^