Husky aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik heb de vragen doorgegeven en wacht op haar reactie.
 
Ik heb overigens nergens gezegd dat ik een hond zoek die niet blaft maar een hond die niet overal op blaft. Blaffen kan gewoon maar niet dat hij daar vaak een gewoonte van maakt. 
Ik zal gewoon heel vaak bij hem zijn en vaak uitlaten, zijn er nog dingen wat ik ermee moet verwachten? Ik hou wel van een 'grappemaker' en wil heel veel dingen met hem doen. Van dat ze alles stuk maken maakt me wel bang.. "

 Mooi dat je het hebt gevraagd

 

Houdt wel rekening met dat en pup het eerste driekwart jaar geen knoert lange wandelingen mag maken,i.v.m. de onontwikkelde spiertjes,botten en gewrichten/kommen. Als je dat overbelast dan krijgt de hond daar later ook weer problemen van.Dan kan de hond uit ouders komen met goede heupen,maar alsnog HD ontwikkelen bij zware overbelasting.

 

Wees niet bang voor het slopen,je zegt dat je veel bij hem zal zijn en ook 3 mensen hebt die op hem kunnen passen.Vaak gaan honden slopen als je ze alleen thuis laat...en dan vooral als dat niet goed is opgebouwd op het tempo van de hond zelf.Wij mensen willen(/moeten vaak te snel omdat er weer gewerkt moet worden) maar als je dat goed begeleid,dus handig gebruikt maakt van die 3 mensen als jij weg moet,zeker het eerste half jaar, dan moet het wel goed komen hoor. Maar het moet écht op het wen-tempo van een hond zelf.
Een moet zoveel vertrouwen hebben in haar omgeving en de gewenning hebben meegemaakt dat jij altijd weer binnenkomt.
En zelfs dit kan met periodes wisselen de eerste 2 levensjaren,omdat een pup/jonge hond door veel fases gaat in die tijd, pubertijd,angstfases,die ervoor zorgen dat de hond zich ineens anders en nerveus/angstig kan voelen. Dan kan het bijv. voor komen dat je hond 1 uur goed alleen kon blijven..en dit ineens niet meer kan...dan moet je weer even een paar stapjes terug en je oppas weer inschakelen en weer rustig opbouwen.

Dit is niet raar of zwaar..het hoort er eigenlijk gewoon bij.

 

Qua "gewoon" sloopwerk kun je lekkere knaagdingen geven,denk aan runderkophuid,of proppen papier met lekkers erin, of een kartonnen doos(je) die ze mag slopen met lekkers erin.

Trek en scheur-werk hoort ook bij een hond, ze hebben een kauw behoefte...dus zijn niet bewust bezig met slopen of zo.

De 1 heeft minder kauw behoefte dan de ander,maar het is wel normaal,maar je kunt zelf zorgen voor materiaal of lekkers waar wél op gekauwd mag worden.

honden foto van Love is a four-legged word

Je woont dus nog bij je ouders? Wordt dit jullie eerste hond? Zo ja, hebben zij zich al goed verdiept in het houden van een hond en in het bijzonder de husky?

Husky's staan inderdaad bekend om o.a. slopen, ontsnappen en jankconcerten.

Lees dit maar eens door (geschreven door een ervaringsdeskundige, namelijk een huskyfokker) voor een eerlijk en duidelijk beeld:
http://www.abajomy.be/VragenS.htm


honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Lees dit maar eens door (geschreven door een ervaringsdeskundige, namelijk een huskyfokker) voor een eerlijk en duidelijk beeld:
http://www.abajomy.be/VragenS.htm "

 Ja, klopt. Zijn ze niet gewéldig! 

honden foto van Love is a four-legged word

"  Ja, klopt. Zijn ze niet gewéldig!  "

 Absoluut, bij een ander vind ik ze enig! O-) Ik ben zelf allerminst geschikt voor een dergelijk ras.

Anoniem (Gast)

Ik heb wel twee vogels.. maar op youtube zie ik wel een husky met een kuiken op zijn kop.. Weet niet hoe verre het klopt

honden foto van Love is a four-legged word

Ik denk niet dat mensen filmpjes maken en op Youtube plaatsen van hun husky die de buurkat in tweeën scheurt of de hamster opeet. ;-) Dat zegt niets. Voorzichtigheid is te allen tijde geboden: laat de hond niet los met andere (kleine) dieren, dat zijn namelijk prooien.

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Wat je je ook moet realiseren:

Het kan zijn dat je hond in de eerste maanden perfect luistert, maar op een gegeven moment gaat de knop om en neemt het jachtinstinct het over. Grote kans dat jouw hond op een gegeven moment dus niet meer los kan. Daarnaast zal ik als ik jou was die vogelkooi ergens veilig neerzetten... Je weet het nooit.

Mijn hond leeft ook al lang met het konijn en hij kijkt er niet meer naar op. Maar het moment dat het konijn los is, neemt zijn instinct het over.

honden page profiel Mara en AydenMara en Ayden

honden foto van Mara en Ayden

" Ik heb wel twee vogels.. maar op youtube zie ik wel een husky met een kuiken op zijn kop.. Weet niet hoe verre het klopt "

 Ik heb geen verstand van Huskies maar de combinatie van mijn hond en mijn vogel (een dwergpapegaai, woont bij m'n ouders) is verre van ideaal. 

Hond vind papegaai errug interessant, papegaai ziet hond vooral als een bedreiging en pikt als hij te dichtbij haar kooi komt. 

en dan heeft mijn hond geen enorm jacht instinct, en een husky natuurlijk wel. Dus zeker een vrij vliegende vogel is wel oppassen denk ik... 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik heb wel twee vogels.. maar op youtube zie ik wel een husky met een kuiken op zijn kop.. Weet niet hoe verre het klopt "

 Het is niet omdat er een filmpje op youtube staat, dat je het mag veralgemenen als raseigenschap.

Een husky heeft een grote prooidrift. Dat wil zeggen: najagen, vangen en opeten.

Je kan 'm van pup af vertrouwd maken met vogels, maar je hebt nooit de garantie dat ie op een dag de vogel niet uit de lucht plukt en opeet.

 

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

Hallo jongens,

 

Ik heb vandaag kennis gemaakt met de pups en met de moeder/vader en de eigenaar. Ze eigenaresse was echt heel gastvriendelijk en de ouders van de pups waren heel erg schattig en lief, ik heb ze echt 10 minuten kunnen aaien en ermee kunnen spelen.  Ik heb bijna elke puppy in mijn handen kunnen houden en ze waren allemaal prachtig.

Volgens de eigenaresse zijn ze nu 4 weken en moet ik nog 4 weken wachten, want ze zouden nog injecties en verdere ontworm kuren krijgen. Ik heb niet echt de stamboom gezien, want het duurde echt lang omdat ik elke pup ging bekijken en in mijn armen nam. Ze zou het later laten zien als ik definitief een keuze had gemaakt.

De stamboom is wel afkomstig uit Ukraine als ik het goed heb begrepen. Hoeverre is dat betrouwbaar?

Ik vond alles er echt perfect uitzien, te goed eigenlijk om perfect te zijn. Ben een persoon die altijd denkt dat er wel wat achter zit om eerlijk te zijn vandaar dat ik het hier even post.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wat waren haar antwoorden op jouw vragen over de testen op erfelijke aandoeningen?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ze zou het later laten zien als ik definitief een keuze had gemaakt.
"

 Niet acceptabel.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Of het betrouwbaar is, geen idee.

Dan zou je zelf verder moeten onderzoeken.

Je kan de fokker mailen voor informatie over de honden.

Heeft de fokker een kennelnaam?

 

 

Een stamboom pas laten zien als je een keuze hebt gemaakt, klinkt heel raar.

Dat komt over alsof ze hoopt dat je dan al zo graag een puppy wil, dat je de stamboom dan niet meer belangrijk zal vinden.

 

Had de fokker het over een paspoort of stamboom uit de Ukraine?

Waarom komt dat uit de Ukraine, terwijl allebei de ouders blijkbaar daar in huis zitten?

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
Een stamboom pas laten zien als je een keuze hebt gemaakt, klinkt heel raar.

  "

 Heel raar.

Dat is het eerste wat klaar ligt als er een potentiële puppykoper langs komt.

Niet vertrouwen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hm. Bij mij mogen de mensen eigenlijk niet aan de pups komen voordat ze de papieren hebben gezien, juist omdat het er "anders bij in schiet". Persoonlijk zou ik ook niet definitief akkoord gaan voordat je alle uitslagen (HD en ogen) en stambomen van beide ouderdieren hebt mogen in zien.

 

Over Oekrainië zou ik mij op zich niet druk maken, zolang het maar een FCI stamboom is. Ik heb hier even een stamboom van het internet af geplukt. Links staat de stempel van de Raad van Beheer (die krijg je als je een NL pup met stamboom koopt) en rechts het logo van de FCI. Het logo van de FCI moet áltijd op de stamboom staan (mits je bijvoorbeeld een Border Collie met een IDS stamboom koopt, maar dat is weer een ander verhaal).

De positie van het logo en het formaat kan verschillen, maar het moet er wel altijd uit zien als dit logo. Dat is namelijk het officiële FCI logo.

 

 

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Lees dit maar eens door (geschreven door een ervaringsdeskundige, namelijk een huskyfokker) voor een eerlijk en duidelijk beeld:
http://www.abajomy.be/VragenS.htm "

Mooi eerlijk verhaal! Als je dit niet als problemen of moeilijk ziet, maar juist op waarde kunt schatten is een Husky wellicht de ideale hond voor je 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Stamboom uit Oekraïne kan hoor, Beer heeft ook een Pools stamboom (daar is hij geboren, zijn ouders zijn ook Pools). Zolang het een FCI stamboom is, zijn dat gewoon de officiële papieren en is daat niets mis mee.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wat ik nu ook zie is dat ze eerst wel een stamboom foto had geplaatst op MP, maar nu weg heeft gehaald.Maaaarrrrr ik zou mezelf niet zijn als ik dat al niet had gekopieerd

 

 

Sanne wat vindt jij ervan? (het is heel slecht leesbaar,maar ik zie nog net 'male' staan..en dat hij Ice heet)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

 

 

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou echt eens de namen van de ouderdieren door google halen. Dan kan je zien of dit daadwerkelijk de honden waren die jij daar ter plaatse hebt gezien.

 

Misschien is deze mevrouw niet de eigenlijke fokker en kon/wou ze daarom de stamboom niet laten zien? Ik zag op haar FB dat ze in Egypte op vakantie was van 27 april tot 14 mei. Op 27 april waren die pups toch nog maar net geboren? 

Hoeft niks te betekenen, maar ik denk dat een kritische blik en wat extra onderzoek hier toch niet slecht zou zijn...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Foto van de stamboom komt wel overeen met foto's van Oekraïense FCI stambomen op Google.

Lijkt me dat het wel goed zit. Niet overal zit wat achter.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Foto van de stamboom komt wel overeen met foto's van Oekraïense FCI stambomen op Google.
Lijkt me dat het wel goed zit. Niet overal zit wat achter. "

Natuurlijk zit niet overal wat achter.

Maar als je op bezoek gaat bij een fokker, die beweert dat de honden showkampioenen zijn (maar wel haar pups op marktplaats moet aanbieden?), en die geen stamboom wil/kan laten zien als je daar bent… 

Het is ook niet omdat er ooit een foto van een stamboom op internet stond, dat het gaat over de stamboom van die hond die TS daar gezien heeft. Persoonlijk zou ik -als de fokker raar doet over het inkijken van een stamboom- dat altijd even checken. Het is zo makkelijk via google, en dan weet je toch weeral wat meer.

Als dan alles blijkt te kloppen, des te beter. Als er rare dingen opduiken, dan ben je daar tenminste van op de hoogte.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

" Natuurlijk zit niet overal wat achter.
Maar als je op bezoek gaat bij een fokker, die beweert dat de honden showkampioenen zijn (maar wel haar pups op marktplaats moet aanbieden?), en die geen stamboom wil/kan laten zien als je daar bent… 
Het is ook niet omdat er ooit een foto van een stamboom op internet stond, dat het gaat over de stamboom van die hond die TS daar gezien heeft. Persoonlijk zou ik -als de fokker raar doet over het inkijken van een stamboom- dat altijd even checken. Het is zo makkelijk via google, en dan weet je toch weeral wat meer.
Als dan alles blijkt te kloppen, des te beter. Als er rare dingen opduiken, dan ben je daar tenminste van op de hoogte. "

 mevrouw Stikfort heeft ook wel haar mallen pups op mp staan en die hebben ook gewoon een stamboom.  Misschien was de fokker die de ts gevonden had bang voor fraude o.i.d?  Lijkt mij de enige reden om die foto weer weg te halen. 

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

Bedankt voor de reacties,

 

Ik zal het haar de volgende keer even vragen + of ze op afwijkingen zijn getest. Ze zijn momenteel 4 weken en ze zei dat ze nog inentingen en ontwormkuren zou krijgen en dan ik op papier alles zou krijgen. ( of ik heb het verkeerd begrepen)

Ik lees me nu zo veel mogelijk in, als iemand nog tips heeft over een husky pup in huis nemen of andere tips wat ik kan gebruiken hoor ik het graag.

 

Hier overigens een filmpje van de pup die ik zal nemen https://www.instagram.com/p/BUVEdyVF1mn/

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou beginnen mij heel goed in te lezen over de hondentaal,wel handig met een hond.

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

Deze website en haar artikels goed doorlezen,daar kun je écht wat van leren.Ga alle kopjes af op deze website,ze bevatten allen belangrijke info.

http://www.hondenlot.nl/

 

Succes.

 

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

" Wat ik nu ook zie is dat ze eerst wel een stamboom foto had geplaatst op MP, maar nu weg heeft gehaald.Maaaarrrrr ik zou mezelf niet zijn als ik dat al niet had gekopieerd
 

 
Sanne wat vindt jij ervan? (het is heel slecht leesbaar,maar ik zie nog net 'male' staan..en dat hij Ice heet) "

 Ik heb haar gevraagd of ze de stamboom kon sturen en de uitslag van hd en oogafwijkingen als ze dat heeft.

Hoort ze dat te hebben? Of laat niet iedereen dat nakijken?

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ik zie je een paar keer zeggen dat je graag een speelse, energieke hond hebt.

Wat voor spelletjes zie jij jezelf doen met de hond? Want niet iedere hond vind ieder spelletje even leuk. Bijv. mijn whippet kruising rende wel achter de bal aan, maar bracht hem niet terug. Mijn golden vind dat juist wél leuk.

honden page profiel ikbenhuskyikbenhusky

Ik heb iets nogal raars gevonden. Soraya heeft de stamboom hier gepost, en na wat research te hebben gedaan zie ik de exacte stamboom bij een andere advertentie

 

https://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-poolhonden-keeshonden-en-oertypen/m1166710023-siberische-husky-puppy.html?c=aba4801fe1dcfdf8e084fd4b2e0a17e&previousPage=mijnberichten

 

Is dit mogelijk?

honden page profiel bentebente

Haal daar gewoon geen pup. Lijkt me geen zuivere koffie. Ga naar een andere fokker toe en kijk daar.

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: naamkeuze
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^