Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Heeft er iemand tips of heeft er iemand het zelfde meegemaakt? (Gast)

ik heb een stafford van 8 maand, ga er mee naar de hondenschool en ga er iedere dag mee naar een hondenpark om te socialiseren. hij heeft nog nooit agrisief gedrag vertoont meestal loopt hij weg als er een hond uithaalt. nu was er vandaag een andere stafford die een malteser aanviel en mijn hond diezel hadt eerst de stafford vast in de nek maar liet onmiddelijk los toen ik hem vast nam. hij trok zich uit mijn handen en is uiteindelijk terug gegaan en hadt dan de malteser vast aan de poot. Hij hadt bloed op hem van de malteser niet omdat hij zelf zo hard beet maar van die andere stafford die hem ook vast hadt. Ik heb hem bij zijn axhterpoten genomen en hij heeft derikt los gelaten. nu heb ik schrik dat hij nu vaker agrisief gedrag gaat vertonen. heeft er iemand hier ervaring mee?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hoe kan je hond andere honden aanvallen?  Had je 'm niet aan de lijn?

Diezel (Gast)

het was in een losloop weide, ik ga daar iedere avond naar toe en hij speelt daar met verschillende andere honden. Maar een andere stafford viel een maltezer aan en zo is mijn hond er ook in gaan moeien 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou dergelijke weides mijden. Je weet dat je een hond hebt waarvan de knop uiteindelijk van kan omslaan. Dat is dus nu gebeurt. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

http://www.hondenpage.com/hondenforum/191583/stafford-en-pitbull-topic-deel-3.php

 

Ik denk dat je hier op veel vragen een antwoord zal krijgen.

Zo niet dan zijn er baasjes genoeg die je de nodige info kunnen geven.

Succes!

honden page profiel SakuraSakura

Het moet hem getriggerd hebben, is geen fijne ervaring voor jou, de kans dat dit zich herhaalt bestaat zeker. je zal je hond goed moeten begeleiden. Dat kan door hem niet zo maar gelijk los te laten op de weide, je weet nooit wat voor hond er op zit (in dit geval de andere Stafford) praat met het baasje om meer te weten te komen. Is de andere hond een reu, teef, volwassen?.... Bekijk je hond goed, toont hij geen interesse zit het goed mits de andere ook geen interesse toont, hiermee bedoel ik niet dat zij elkaar negeren maar dat zij niet trekken aan de lijn, maar gewoon rustig elkaar bekijken , honden lezen elkaar ook. Als de ene de andere negeert moet je hem er ook niet bij laten, het is dan een kalmerend gebaar. Als zij beiden weinig interesse hebben dan zullen zij wat snuffelen aan elkaar en weer weggaan. Is de andere hond opgewonden en de jouwe rustig en kalm of omgekeerd. Laat hen dan niet samen los etc.. Verdiep je in het gedrag van je eigen hond. Let goed op zijn lichaamstaal. Dit had je als je hem goed had bekeken kunnen voorkomen. Zelf bezoek ik niet vaak zo'n weides, alleen om eens een balletje te gooien, of af te spreken met een hond die ik ken. Als ik kijk naar een (grote) losloopweide waar verschillende honden samenspelen zie je veel stress signalen bij veel van die honden. Dan gaan ze uitvallen naar elkaar, zorg ook dat het spel niet te lang duurt als de honden wild zijn, lijn hem af en toe terug aan.

Spreek eventueel een gedragstherapeut aan, bij vele van hen kan je ook workshops volgen over de lichaamstaal van je hond

 

Ik laat mijn hond niet los tenzij op een hondenweide of als ik een hondenvriendje tegenkom op de wandeling en we even alleen zijn in het park. Maar ik hou mijn hond, de andere hond en de omgeving constant in de gaten (komt er een derde hond het park in?=meteen aanlijnen want ik ken de hond niet en die vind mijn hond mss wel niet zo leuk) als ik het FF nodig vind lijn ik mijn hond terug aan (blijft doorgaan met spelen terwijl andere hond stopt bvb) ook al bevind ik me op n hondenweide, ik zal vragen even te wachten en mijn hond aanlijnen en de weide vrijmaken. Ik wil niet mijn hond met elke onbekende hond speelt tenzij ik merk beide honden ontspannen zijn in elkaars bijzijn

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

oeh... hou je maar klaar voor de reacties van andere stafford baasjes.

Ik hoop wel dat je hem wel goed hebt leren negeren aan de lijn want anders zit je met de gebakken peren als hij straks toch keert en niet meer zo sociaal is.

 

Ik hoop ook dat je er van bewust bent welk ras je gekozen hebt en dat je je er van bewust bent dat de kans groot is dat hij binnenkort niet meer met andere honden kan.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als je hond zo gespannen en direct reageert op een 'gevecht' tussen 2 andere honden, zou ik lekker weg blijven van los loop gebieden, lekker aangelijnd uit laten verder.

 

Vergeet niet dat hij vandaag 2 honden heeft gebeten.

Niet sociaal of stabiel te noemen.

 

Je had je van te voren wel goed ingelezen over de in gefokte ras eigenschappen van jouw hondenras? Wat heeft de fokker je verteld?

Diezel (Gast)

hij heeft tot nu toe nog nooit zn gedrag vertoont. Ik heb zelf nog een teefje van 6 maanden ook een stafford dus het is niet dat hij niet gewoon is van een andere hond te zien, ook gaan we naar de hondenschool met beide, hij heeft de maltezer nie aangevallen maar willen verdedigen denk ik aangezien hij eerst da andere stafford beet hadt. Hij laat wel onmiddelijk los vanaf ik er bij kwam en het vast nam. Dus denk ik niet dat hij zcht de bedoeling hadt om te vechten.. Ik weet idd wat voor ras ik heb maar ik voed mijn hond goed op en ga speciaal naar zn weide om er voor te zorgen dat hij met andere honden leert omgaan. 

Diezel (Gast)

ik kon dit moeilijk voorkomen hebben want uiteindleijk is hij niet begonnen, hij liep gewoon rond te spelen met zn bal, die stafford viel de maltezer aan en hij is er tussen gegaan, dus het is niet dat ik aan zijn gedrag kon zien dat hij iets ging doen want hij is voor de duidelijk niet beginnen vechten, als ik zie dat er spanning is roep ik hem er van weg

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Socialiseren is niet perse dat je hond met iedere hond moet kunnen op de los loop weide....wat sinds vandaag geen optie is.

 

Hij is er zelf op af gegaan,de trigger was voor hem te groot om dit voorval te negeren. Daar kun je je een ongeluk in opvoeden...als jouw hond moeite begint te krijgen met dit soort dingen, dan houdt je hem bij je...ongeacht het ras trouwens...als mijn hond op dit soort gevechten zou af vliegen en mee zou gaan bijten, dan ging ze de eerste 6 maanden niet eens meer los!

honden page profiel SakuraSakura

" ik kon dit moeilijk voorkomen hebben want uiteindleijk is hij niet begonnen, hij liep gewoon rond te spelen met zn bal, die stafford viel de maltezer aan en hij is er tussen gegaan, dus het is niet dat ik aan zijn gedrag kon zien dat hij iets ging doen want hij is voor de duidelijk niet beginnen vechten, als ik zie dat er spanning is roep ik hem er van weg "

 De Andere honden begonnen een conflict, dat had je kunnen zien. Ik zou mijn hond direct aanlijnen en gelijk weggaan. Ik begrijp dat alles soms snel gebeurt dus ik snap het zeker. Maar je moet ook op anderen hun hond letten. Je moet eigenlijk ogen op je rug hebben als meerdere vreemde honden samenspelen. Ik zou ook geen bal meenemen naar een weide. De kans dat een conflict bestaat daarover is groot. Zoals hierboven vermeld betekent sociaal zijn niet met elke hond overweg kunnen

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Socialiseren is niet perse dat je hond met iedere hond moet kunnen op de los loop weide....wat sinds vandaag geen optie is.
 
Hij is er zelf op af gegaan,de trigger was voor hem te groot om dit voorval te negeren. Daar kun je je een ongeluk in opvoeden...als jouw hond moeite begint te krijgen met dit soort dingen, dan houdt je hem bij je...ongeacht het ras trouwens...als mijn hond op dit soort gevechten zou af vliegen en mee zou gaan bijten, dan ging ze de eerste 6 maanden niet eens meer los! "

 Wie zegt dat hij het niet deed om het gevecht te stoppen  dus een super sociale actie van hem   Mijn stafford deed dit ook wel eens ,die hield ook niet van vechten  Denk dat hij hond gewoon ff  op zijn plaats wou zetten  dat hij ermee moet  kappen .Niet meer en niet minder  Geen punt om maken en je stafford lekker los laten onder de honden

Diezel (Gast)

staffords hebben een slechte naam en ik weet hoe hun karakter is. Het is niet dat hij beet tot het bloedens toe, het was zelf niet zoals hij speelt hij hadt de stafford gewoon vast en liet onmiddelijk los, die andere stafford zijn gedrag was heel anders ivg met die vanmij, hij beet, schudde en wouw niet los laten, daar was diezel wel heel anders in dus ik weet

niet of het exht uit agrisiviteit was , het is idd nie goed te keuren dat hij een gevecht niet kan negeren 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" hij heeft tot nu toe nog nooit zn gedrag vertoont. Ik heb zelf nog een teefje van 6 maanden ook een stafford dus het is niet dat hij niet gewoon is van een andere hond te zien, ook gaan we naar de hondenschool met beide, hij heeft de maltezer nie aangevallen maar willen verdedigen denk ik aangezien hij eerst da andere stafford beet hadt. Hij laat wel onmiddelijk los vanaf ik er bij kwam en het vast nam. Dus denk ik niet dat hij zcht de bedoeling hadt om te vechten.. Ik weet idd wat voor ras ik heb maar ik voed mijn hond goed op en ga speciaal naar zn weide om er voor te zorgen dat hij met andere honden leert omgaan.  "

 Een hond in eigen roedel is iets heel anders dan de hond van 2 straten verder. Leren omgaan met andere honden doe je eigenlijk niet op zo'n losloopweide.Op zo'n weide laat je de hond los tussen een groep (al dan niet) vreemde honden en moet hij voornamelijk gewoon zijn plan trekken.

Leren omgaan met andere honden leert je hond eerder op de hondenschool waar hij de andere honden moet negeren en in het bijzijn van de andere honden nog steeds gewoon naar jou moet luisteren.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Eigenlijk kan iedere volwassen hond ineens minder tolerant worden. De mijne heeft een hekel aan gespring naar zijn kin van kleine honden. Met dien verschil dat de mijne dan wegloopt. Sommige honden hebben de neiging weg te lopen niet, of niet meer als ze volwassen worden.

Het is de vraag of dit incident is het begin van het omslaan, of niet. Het kan inderdaad zijn dat het eerste idee van je hond was om de boel te scheiden, al moet ik zeggen dat honden die dat doen dat vaak zonder corrigeren en dus schade kunnen bewerkstelligen.


Maar ik zou zeker zeer alert blijven, want het kán zijn dat je hond nu minder tolerant wordt, of dat dat in de toekomst zo is.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Wie zegt dat hij het niet deed om het gevecht te stoppen  dus een super sociale actie van hem   Mijn stafford deed dit ook wel eens ,die hield ook niet van vechten  Denk dat hij hond gewoon ff  op zijn plaats wou zetten  dat hij ermee moet  kappen .Niet meer en niet minder  Geen punt om maken een je stafford lekker los laten onder de honden "

 Ja daarom rukt hij zichzelf los uit zijn handen om er nog eens op af te vliegen...iets te pittig en bemoeierig om op een los loop veld te zetten.

 

 

Nu weten wij beide van elkaar dat wij verschillen in ideeën rondom hondengedrag.

 

Mijn inziens is een hond die mee gaat staan bijten (lees was de ts schrijft,had vast en moest los gehaald worden en vloog er toen nog eens op af),niet de geschikte hond om ruzie's op te lossen...komt voor mij op hetzelfde neer als wij mensen bijv. op een hond die vastbijt gaan staan schoppen....dat fokt de boel meer op.

 

Een hond die wil helpen probeert er tussen te komen, er tussen te gaan staan om de boel op te splitsen. Kan als hij er zelf te gespannen van wordt 1 corrigerende hap uitdelen.
Maar een hond hoort (of dat zou je zelf niet moeten willen) niet op andere happende honden af te vliegen om dan vervolgens zelf mee te gaan doen. Daar schiet niemand iets mee op.

 

 

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Daven sorry,maar ik ben het hartgrondig oneens met je.

Ik lees een stafford reu van 8 maanden en een staffordteefje van 6 maanden. Jonge honden waarvan het karakter nog niet duidelijk is.

 

Maar als je,je hond aan zijn achterpoten van een hond moet weghalen dan is de tijd van socialiseren afgelopen en hoort hij aangelijnd te lopen.

Daar ben ik dus heel stellig in.

 

Jouw stafford kan toevallig bemoeizuchtig geweest zijn zonder een hond verdere schade aan te brengen. Maar dit gaat niet op voor iedere stafford,ik denk dat je toch ook wel kranten leest?

 

Daven je advies is gevaarlijk en kan ten koste gaan van andere honden.

Zolang wij andermans stafford niet kennen,kan je echt niet zeggen laat maar lekker loslopen.

 

Wat als de reu ineens gaat schermen voor zijn teefje en geen andere honden meer in de buurt van de teef wilt.

We praten over 2 staffords.

 

TS ik vind het gedrag van je hond niet vreemd en de kans op herhaling is groot. Wil je de krant niet halen...."stafford bijt klein hondje dood" dan gewoon aanlijnen die hap.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" ik kon dit moeilijk voorkomen hebben want uiteindleijk is hij niet begonnen, hij liep gewoon rond te spelen met zn bal, die stafford viel de maltezer aan en hij is er tussen gegaan, dus het is niet dat ik aan zijn gedrag kon zien dat hij iets ging doen want hij is voor de duidelijk niet beginnen vechten, als ik zie dat er spanning is roep ik hem er van weg "

 Zijn dit je eerste honden? Spelen met een bal met een groep honden erbij, dat is vragen om ongelukken!

Als je dit niet zag aankomen blijf je beter ver weg van losloopveldjes.

Diezel (Gast)

ja kan ik inkomen, maar hij heeft geen enkele hond een kwetsure gebeten en ik denk als ik goed snap wat staffords doen is als die echt vechten die niet zomaar loslaten, als hij onmiddelijk lost als hij mij hoort zeggen los en ik heb vast heb dan is dat volgens mij niet zxht omdat hij wouw vechten, hij heeft idd 2 maal er naar toe gegaan maar dat is ook omdat ik hem bij zijn nekvel vast hadt dus niet zo goed en dat ik mijn kleinere stafford ook probeerde vast te nemen aan haar riem zodat zij er niet in betrokken zou worden

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Ja daarom rukt hij zichzelf los uit zijn handen om er nog eens op af te vliegen...iets te pittig en bemoeierig om op een los loop veld te zetten.
 
 
Nu weten wij beide van elkaar dat wij verschillen in ideeën rondom hondengedrag.
 
Mijn inziens is een hond die mee gaat staan bijten (lees was de ts schrijft,had vast en moest los gehaald worden en vloog er toen nog eens op af),niet de geschikte hond om ruzie's op te lossen...komt voor mij op hetzelfde neer als wij mensen bijv. op een hond die vastbijt gaan staan schoppen....dat fokt de boel meer op.
 
Een hond die wil helpen probeert er tussen te komen, er tussen te gaan staan om de boel op te splitsen. Kan als hij er zelf te gespannen van wordt 1 corrigerende hap uitdelen.Maar een hond hoort (of dat zou je zelf niet moeten willen) niet op andere happende honden af te vliegen om dan vervolgens zelf mee te gaan doen. Daar schiet niemand iets mee op.
 
 
 
  "

 Sluit ik me 100% bij aan

 

En zoals monique terecht aangeeft is het advies om m overal lekker los te gooien gewoon gevaarlijk.

 

Als er al contact is met andere honden, zorg dan voor een juiste introductie en met een hele stabiele hond. 

Dat is de gemiddelde hond die ik tegen kom op wandeling (incl. mijn eigen) absoluut niet. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" ja kan ik inkomen, maar hij heeft geen enkele hond een kwetsure gebeten en ik denk als ik goed snap wat staffords doen is als die echt vechten die niet zomaar loslaten, als hij onmiddelijk lost als hij mij hoort zeggen los en ik heb vast heb dan is dat volgens mij niet zxht omdat hij wouw vechten, hij heeft idd 2 maal er naar toe gegaan maar dat is ook omdat ik hem bij zijn nekvel vast hadt dus niet zo goed en dat ik mijn kleinere stafford ook probeerde vast te nemen aan haar riem zodat zij er niet in betrokken zou worden "

 Ik denk dat je het niet snapt. De dag dat je een hond met zijn achterpoten van een hond moet trekken is de dag dat je,je hond moet aanlijnen.

 

Het verraderlijke van een stafford is, dat je het soms niet ziet aankomen met een vingerknip kunnen ze omslaan.

 

Je hebt geluk, het was niet voor menens anders had hij inderdaad niet gelost maar hij is nog maar 8 maanden en dit is het begin van een omslag waar de meeste staffordeigenaren vroeg of laat mee te maken krijgen.

 

Wees gewaarschuwd en hou je hond aangelijnd.

Ine& Jill (Gast)

Jammer dat nog  steeds mensen voor die rassen gaan. Ik zal er nooit voor kiezen, je weet als je je verdiept hebt in dit ras wat de consequenties  kunnen zijn, vaak niet dus. Mensen ,kinderen , honden zijn de dupe en ook dus de eigenaar en de hond.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zie dat wij sommige onderdelen in jou verhaal anders lezen/interpreteren.

 

Heb je de andere Stafford bij de achterpoten moeten pakken of je eigen hond?

Al de beten in je verhaal lopen een beetje door elkaar.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

" ja kan ik inkomen, maar hij heeft geen enkele hond een kwetsure gebeten en ik denk als ik goed snap wat staffords doen is als die echt vechten die niet zomaar loslaten, als hij onmiddelijk lost als hij mij hoort zeggen los en ik heb vast heb dan is dat volgens mij niet zxht omdat hij wouw vechten, hij heeft idd 2 maal er naar toe gegaan maar dat is ook omdat ik hem bij zijn nekvel vast hadt dus niet zo goed en dat ik mijn kleinere stafford ook probeerde vast te nemen aan haar riem zodat zij er niet in betrokken zou worden "

 Vervelende situatie en heb geen ervaring met dit ras dus kan niks bijdragen. Maar je vraagt om ervaringen en dus advies. En het voorval vervolgens goed praten en afdoen als iets onbelangrijks omdat de adviezen wellicht niet zijn zoals je verwachtte, lijkt me niet echt handig. Ik zou toch deze adviezen ten harte nemen. Succes in ieder geval met je honden. 

Diezel (Gast)

ja sorry maar als et 3 honden aan het vechten zijn ga ik er mijn hand toch niet tussen steken dus het veiligst is tov bij de achterpoot nemen, en stafford laten niet lis als ze exht gemeend willen bijten dus volgens mij was het echt niet uit agrisiviteit. Ik zal er inderdaad opletten en niet zo snel hem loslaten bij andere voorlopig, dazr ben ik bewust van 

Diezel (Gast)

ik praat niets goed omdat de commentaren mij niet aanstaan, ik wil gewoon dat de mensen snappen wat er effectief gebeurd is want niet iedereen verstaat wat er echt gebeurd is .. Ik zou niet hier raad vragen als ik er geen negatieve reacties op zou willen, ik weet hoe vel mensen denken over staffords 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Jammer dat nog  steeds mensen voor die rassen gaan. Ik zal er nooit voor kiezen, je weet als je je verdiept hebt in dit ras wat de consequenties  kunnen zijn, vaak niet dus. Mensen ,kinderen , honden zijn de dupe en ook dus de eigenaar en de hond. "

 mensen,kinderen....kinderen zijn toch ook mensen?

Een goede stafford is niet gevaarlijk voor mensen misschien je ook eens beter verdiepen in het ras voor je hier een mening plaatst.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou mij zeker niet druk maken over wat anderen van Staffords vinden. Het blijven lieve honden(mét gebruiksaanwijzing), ondanks de velen berichten in de media.

 

Wat ik al schreef, als mijn hond (ongeacht ras) zo op een gevecht zou afgaan,ging ze het eerste half jaar niet eens meer los.

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" ja kan ik inkomen, maar hij heeft geen enkele hond een kwetsure gebeten en ik denk als ik goed snap wat staffords doen is als die echt vechten die niet zomaar loslaten, als hij onmiddelijk lost als hij mij hoort zeggen los en ik heb vast heb dan is dat volgens mij niet zxht omdat hij wouw vechten, hij heeft idd 2 maal er naar toe gegaan maar dat is ook omdat ik hem bij zijn nekvel vast hadt dus niet zo goed en dat ik mijn kleinere stafford ook probeerde vast te nemen aan haar riem zodat zij er niet in betrokken zou worden "

 Zoals Monique al eerder zei, hij is jong en zijn karakter is nog niet duidelijk.

Het was de eerste keer en deze keer liep het goed af maar hij heeft er wel van geleerd en een volgende keer is het misschien wel gemeend.

pagina 1 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: Hoelang ruikt een reu loopse teef?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^