Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Maar je kon het dus dit keer niet voorkomen, wat doet je denken dat dat een volgende keer wel zo is? 

 

En fijn dat er geen schade was. Dan heb je nu een mooie waarschuwing dat je hond niet conflict vermijdend is en ben je met de schrik vrijgekomen. 

 

Maar hoe denk je dat het voor die maltezer was? En die andere baas?

 

Maar goed hè, dat is iemands anders pakkie aan. 

honden page profiel minnieminnie

honden foto van minnie

Ach TS je moet maar zo denken: de beste stuurlui staan altijd aan wal! Je vraagt om wie ook zoiets meegemaakt heeft en of hij nu vaker agressief gaat worden. Volgens mij hebben degene die gereageerd hebben niet zoiets meegemaakt dus advies/tips zijn gewoon heel moeilijk te geven.

 

Je bent enorm geschrokken en natuurlijk ben je eerst toch wel voorzichtig en zal hem aanlijnen, tja en in de toekomst...hij heeft niet zelf aangevallen maar ging wel naar het gevecht toe dus zal je zelf moeten ondervinden (aan de lijn) hoe hij het nu gaat doen. En goed zijn lichaamstaal jegens andere honden in de gaten houden. Blijft dit gespannen en valt hij uit dan is het duidelijk. Andere honden niet uit de weg gaan en blijven trainen! Later los proberen met honden die hij kent. Zo moet je voor je zelf uitvinden of het met andere honden gaat of niet. Jij moet als baas daarin je verantwoordelijkheid nemen.

 

Ik denk dat iedere hond dit kan doen (niet alleen staffords), we hebben een franse buldog gehad die vloog iedere hond naar de keel en ging geen conflict uit de weg, hij zocht het ook op. Dit werd ook duidelijk als we hem aan de lijn hadden. Strak als en garnaal als er andere hond naderde en altijd op jacht naar andere honden. Heel vervelend terwijl hij een goede opvoeding en socialisatie had genoten  . Het was echt het karakter van hem en dat betekende voor hem altijd aangelijnd! Alleen hij kon niet zoveel schade aanrichten als een stafford/pitbull, je moet altijd goed in je achterhoofd houden hoe sterk ze zijn. Toen ik jong was hadden we een duitse herder die zeer waaks was en ook iedere hond of beest aanviel. Op de buurt hier een rottweiler en een Maltezer met hetzelfde gedrag. Als ze volwassen worden dan verandert het karakter, daar moet je rekening mee houden. Daarom ben ik ook niet een groot voorstander van speelweides, altijd gedonder, ook al snap ik de gedachte van het socialiseren en met andere honden spelen. Denk dat het beter is je pup te leren dat hij niet met iedere vreemde hond hoeft te spelen.

 Wij hebben onze hond (american bully 9 maanden) wel eens los in een losloop gebeid (geen speelweide) maar het is niet de bedoeling dat ze met iedere hond speelt dus we oefenen om andere honden te negeren d.m.v. afleiding van een tennisbal. En ik doe ook gehoorzaamheidsoefeningen met haar. Zo probeer je dat je een zo goed mogelijk baas/hond relatie krijgt. Het is nu afwachten hoe zij zich gaat ontwikkelen.

 

Veel sterkte en wijsheid toegewenst!

 

 

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" er waren genoeg mensen bij die kunnen bevestigen dat mijn hond gzen schafe heeft tozgebracht, maar wel de andere stafford .. Ik weet dat ik moet ooketten en ik weet wel ras ik in huis gehaald heb maar staffords zijn niet agrisief maar enorm dominant dat valt op bij elke stzfford en dat maakt de confrontatie met andere dominante honden soms gevaarlijk. Ik hadt dit al voelen aankomen want ik hadt al mijn geriefal oogepakt was juist een strontje gaan opkuisen en hing vertrekken omdat het voor mijn honden te druk was met dan nog eens die kinderen er bij en er was spanning. Voor ik kon vertrekken gebeurde dit. Diezel was aan het spelen 5 m verder met een bal ( en nee dit is niet gvaarlijk want mijn hond heeft leren speeln met andere honden en ziet een andere hond niet als bedrijging voor zijn speeltje af te pakken ! ) dus ik kon niet voornomen hebben dat hij er tussen kwam want tegen dat ik daar bij was hadt hij de andere stafford al beet. Dus ja ik voelde de spanning wel en ging naar huis gaan maar was 1 min te kaat door dat diezel juist gekakt hadt. Dus nee ze kunnen mij niets verwijten . Er zijn mensen genoeg die kunnen bevestigen dat diezel geen schade heeft toegebracht en heb de eigenaar van de malteser al gesproken om te vrzgen hoe het was met zijn hondje en die verweet mij niks wnt ik ben tenslotte de 1bge van al fat volk die hem zijn hond heeft helpen bevrijden ! "

 ik val in herhaling:

Succes met het behalen van het volgende kranten bericht. Ik geloof prima in je beste bedoelingen, maar volgens mij heb je nog niet begrepen wat je in huis heb gehaald en dat vind ik bijzonder spijtig.

Diezel (Gast)

natuuijk begrijp ik dat hib dit nog zal doen als er ruzie is tussen andere honden waar denkje dat ik dit forum mee gestart ben? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Wie zegt dat hij het niet deed om het gevecht te stoppen  dus een super sociale actie van hem   Mijn stafford deed dit ook wel eens ,die hield ook niet van vechten  Denk dat hij hond gewoon ff  op zijn plaats wou zetten  dat hij ermee moet  kappen .Niet meer en niet minder  Geen punt om maken en je stafford lekker los laten onder de honden "

 Die maltezer nam hij er per ongeluk bij 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Het gros van de rassen heeft die eigenschappen van vroeger niet meer ,tegenwoordig is uiterlijk belangrijker waardoor de werk eigenschappen naar de achtergrond verdwijnen .  "

 Vreemd mijn shelties drijven nog steeds ... En de jachthond van mijn vriendin jaagt ook nog steeds... 

honden page profiel QazzyQazzy

" ik wil effe duidelijkheid geven want blijkbaar ben ik diegene die in fout is nu, wat mijn hond gedaan heeft is nie goed te keuren maar hadt hij het slecht bedoeld of wouw hij  dat maltesertje gewoon verdedegen? Wie gaat het zeggen? Aangezien dat hij niet gromde, trok of schudde met het beest en onmiddelijk losliet weet ik niet of hij exht de bedoeling hadt om aan te vallen. Ik zal idd een stuk voorzixhtiger zijn nu. Maar dat staffords niet met honden kunnen is zever. Er lopen er daar genoeg tond van 10jaar, 4 jaar, 7 jaar die nog nooit een hobd of mens gebeten hebben. Ik wil ook duidelijk zeggen dat ik niet de eigenaar van de maltezer de schuld geef, hij kon dit nie voorkomen maar de verwondingen gingen niet zo erg geweest zijn als hij niet aan zijn hondje was beginnen trekken tegen een stafford en zijn 4 kinderen die daar op dat moment rondliepen niet zo getiert en geroepen hadden was het mischien minder erg afgelopen voor zijn hondje, wie er echt in dout is hier zijn de ouders van het 14 jarig meisje die hun dochter met een stzfford die enorm dominant was naar een losloopweide sturen . En mijn hond die zo trok om los te komen is ook geen waar. Ik hadt er daar 2 loprn. Achter dat ik diezel van de dtafford hadt genomen probeerde ik mijn 2 de hond ook mee te nemen zodat zij er niet zou tussen zitten en op dat moment hadt ik diezel niet goed meer vast en ging hij terug. De verwondingen waren niet door mijn hond voor alle duideliklheid. Mijn hond hangde niet vol met bloed aan zijn muil en borst en moest hij diegene geweest zijn die zijn poot kapot hadt gebeten in die 5 seconden dat hadt hij vol bloed gehangen wat niet het geval is. Ik heb zogezegt geen verstand van staffords, maar ik weet dat ik mijn dieren goed opvoed en dat ik op dat moment goed gehandeld heb door niet te sleuren aan hem en beginnen roepen en tieren en te schoppen er op. Ik heb die mnr van zijn maltezer zelf geholpen om zijn hondvan de andere stafford te bevrijden dus voor je mij verwijten geeft  zorg eerst dat je er bij was of weet wat er exact gebeurd is .  "

 Niemand zegt hier toch ook dat er geen staffords zijn die wel met andere honden kunnen. Mensen wijzen je er alleen op dat hond intolerantie veel voorkomend is in dit ras en dat daar rekening mee moet worden gehouden zeker na deze situatie.

Bijten naar mensen heeft hier trouwens helemaal niks mee te maken, want Staffords horen juist heel vriendelijk naar mensen te zijn. 

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ja ik heb ook een hond die geknokt heeft omdat hij als jonge hond zijnde een paar keer door een herder is gegrepen van achter zonder we dit zagen aankomen. 

Gewoon op de hondenschool ook nog eens. 

Mijn hond dacht aanval is de beste vedediging. 

Heb daar aan getraind en wellicht toch nog iets te laks gebleven toen er weer een incident was waar hij bij betrokken was. 

Vanaf dat moment ben ik al zeker 3 jaar me heel bewust waar we mee bezig zijn en op zoek gegaan naar trainingen die bij mij paste. 

Ja mijn hond loopt heel veel aangelijnd, nee mijn hond is daar echt niet ongelukkig door. 

Ja hij krijgt op de juiste momenten zijn losloop beweging en ja hij kan weer prima met 85-90% van de honden. 

Maar altijd blijven we opletten en alert. 

Lichaamstaal kan ik bij hem met m'n ogen dicht lezen. 

 

Dus TS neem gewoon je verantwoordelijkheid en bedenk waar je mee bezig bent. 

Hondenweides/speeltuinen,zijn voor mij een NO GO zone zelfs met mijn ultra sociale collie. 

Ik zie daar veel te veel dingen fout gaan en teveel honden beleven geen enkel plezier aan dat soort plekken. 

 

1 tip geef de baasjes van dat hondje een hele grote bos bloemen en wat lekkers voor de patiënt. 

 

honden page profiel SakuraSakura

Waarom vinden baasjes van vechthonden, in het bijzonder staffords het toch steeds nodig om het ras te verdedigen? En te bewijzen hun staff wel met andere honden kan zonder aan te vallen. Die honden hebben gewoon een kort lontje, waarom toch steeds willen bewijzen dat die van jou (niet de TS, maar alle baasjes met een vechthond/staff) wel met andere honden vrij kan spelen zonder dat hij zal aanvallen..

 

Ik snap dat al die vooroordelen niet leuk zijn, ik heb een hele sociale hond en laat spelen ook niet toe met elke hond, soms kan ook de stress zorgen voor het conflict. Ga naar de weide en spreek af met een bekende hond of ga er op als er maar 1hond is (met toestemming van baasje) en 1op1 werkt beter dan 5op5 en je hond is ook sociaal op die manier ;-)

Diezel (Gast)

danku minnie, 

ik zal zeker alle tips gebruiken en otnhouden! Ga hem

natuurlijk niet binenn houden nu, ga er vanavond meenop wandeln en heb afgesproken met iemand die ik ken met een hond en die kent diezel ook zal zien hoe hij reageert als hij die hond ziet en als dat verloopt als normaal dan ben ik al een

beetje gerust gesteld dat hij nu nie naar iedere hond zal uithalen die hij passeert.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Ach TS je moet maar zo denken: de beste stuurlui staan altijd aan wal! Je vraagt om wie ook zoiets meegemaakt heeft en of hij nu vaker agressief gaat worden. Volgens mij hebben degene die gereageerd hebben niet zoiets meegemaakt dus advies/tips zijn gewoon heel moeilijk te geven.
 
Je bent enorm geschrokken en natuurlijk ben je eerst toch wel voorzichtig en zal hem aanlijnen, tja en in de toekomst...hij heeft niet zelf aangevallen maar ging wel naar het gevecht toe dus zal je zelf moeten ondervinden (aan de lijn) hoe hij het nu gaat doen. En goed zijn lichaamstaal jegens andere honden in de gaten houden. Blijft dit gespannen en valt hij uit dan is het duidelijk. Andere honden niet uit de weg gaan en blijven trainen! Later los proberen met honden die hij kent. Zo moet je voor je zelf uitvinden of het met andere honden gaat of niet. Jij moet als baas daarin je verantwoordelijkheid nemen.
 
Ik denk dat iedere hond dit kan doen (niet alleen staffords), we hebben een franse buldog gehad die vloog iedere hond naar de keel en ging geen conflict uit de weg, hij zocht het ook op. Dit werd ook duidelijk als we hem aan de lijn hadden. Strak als en garnaal als er andere hond naderde en altijd op jacht naar andere honden. Heel vervelend terwijl hij een goede opvoeding en socialisatie had genoten  . Het was echt het karakter van hem en dat betekende voor hem altijd aangelijnd! Alleen hij kon niet zoveel schade aanrichten als een stafford/pitbull, je moet altijd goed in je achterhoofd houden hoe sterk ze zijn. Toen ik jong was hadden we een duitse herder die zeer waaks was en ook iedere hond of beest aanviel. Op de buurt hier een rottweiler en een Maltezer met hetzelfde gedrag. Als ze volwassen worden dan verandert het karakter, daar moet je rekening mee houden. Daarom ben ik ook niet een groot voorstander van speelweides, altijd gedonder, ook al snap ik de gedachte van het socialiseren en met andere honden spelen. Denk dat het beter is je pup te leren dat hij niet met iedere vreemde hond hoeft te spelen.
 Wij hebben onze hond (american bully 9 maanden) wel eens los in een losloop gebeid (geen speelweide) maar het is niet de bedoeling dat ze met iedere hond speelt dus we oefenen om andere honden te negeren d.m.v. afleiding van een tennisbal. En ik doe ook gehoorzaamheidsoefeningen met haar. Zo probeer je dat je een zo goed mogelijk baas/hond relatie krijgt. Het is nu afwachten hoe zij zich gaat ontwikkelen.
 
Veel sterkte en wijsheid toegewenst!
 
 
 
  "

 De meeste mensen hier hebben hondagressieve honden

 

Maar we staan inderdaad aan wal want onze honden maken dit niet mee nee. Ze staan niet gezellig op een losloopveld. Daar horen ze namelijk niet thuis.

 

Overigens heb ik ook hele sociale honden gehad en kan zelfs mijn mevrouw klapkaak conflicten laten deëscaleren. Door de jaren heen hebben ze dat vaak genoeg gedaan omdat ze nu eenmaal dichtbij waren. Ik ga niet zeggen dat het zachtjes ging maar ze hebben hun tanden nooit gebruikt en vlogen al zeker niet naderhand nog even op het slachtoffer. Haha wat een ellende dat dit nog onder sociaal bestempeld wordt ook... 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Waarom vinden baasjes van vechthonden, in het bijzonder staffords het toch steeds nodig om het ras te verdedigen? En te bewijzen hun staff wel met andere honden kan zonder aan te vallen. Die honden hebben gewoon een kort lontje, waarom toch steeds willen bewijzen dat die van jou (niet de TS, maar alle baasjes met een vechthond/staff) wel met andere honden vrij kan spelen zonder dat hij zal aanvallen.. "

 Enige nuance zou ook op zijn plaats zijn.

Je hebt 2 soorten staffordbaasjes.

1-die met een plaat voor hun kop.

2-degene die weten wat ze aangeschaft hebben.

Diezel (Gast)

de mannen, zal ik zeker doen. Hij is ook nig maar 8 maand en begint nu zijn karakter te vormen, ik wist dat het er wel eens zat aan te komen dat hij in conflict ging gaan maar hij loopt anders altijd weg als er een hond hem corrigeerd dus het was redelijk verassend dat hij hem ging gaan moeien tussen dat gevecht ..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" ik wil effe duidelijkheid geven want blijkbaar ben ik diegene die in fout is nu, wat mijn hond gedaan heeft is nie goed te keuren maar hadt hij het slecht bedoeld of wouw hij  dat maltesertje gewoon verdedegen? Wie gaat het zeggen? Aangezien dat hij niet gromde, trok of schudde met het beest en onmiddelijk losliet weet ik niet of hij exht de bedoeling hadt om aan te vallen. Ik zal idd een stuk voorzixhtiger zijn nu. Maar dat staffords niet met honden kunnen is zever. Er lopen er daar genoeg tond van 10jaar, 4 jaar, 7 jaar die nog nooit een hobd of mens gebeten hebben. Ik wil ook duidelijk zeggen dat ik niet de eigenaar van de maltezer de schuld geef, hij kon dit nie voorkomen maar de verwondingen gingen niet zo erg geweest zijn als hij niet aan zijn hondje was beginnen trekken tegen een stafford en zijn 4 kinderen die daar op dat moment rondliepen niet zo getiert en geroepen hadden was het mischien minder erg afgelopen voor zijn hondje, wie er echt in dout is hier zijn de ouders van het 14 jarig meisje die hun dochter met een stzfford die enorm dominant was naar een losloopweide sturen . En mijn hond die zo trok om los te komen is ook geen waar. Ik hadt er daar 2 loprn. Achter dat ik diezel van de dtafford hadt genomen probeerde ik mijn 2 de hond ook mee te nemen zodat zij er niet zou tussen zitten en op dat moment hadt ik diezel niet goed meer vast en ging hij terug. De verwondingen waren niet door mijn hond voor alle duideliklheid. Mijn hond hangde niet vol met bloed aan zijn muil en borst en moest hij diegene geweest zijn die zijn poot kapot hadt gebeten in die 5 seconden dat hadt hij vol bloed gehangen wat niet het geval is. Ik heb zogezegt geen verstand van staffords, maar ik weet dat ik mijn dieren goed opvoed en dat ik op dat moment goed gehandeld heb door niet te sleuren aan hem en beginnen roepen en tieren en te schoppen er op. Ik heb die mnr van zijn maltezer zelf geholpen om zijn hondvan de andere stafford te bevrijden dus voor je mij verwijten geeft  zorg eerst dat je er bij was of weet wat er exact gebeurd is .  "

 

De fout zijn de losloopveldjes, ik zou echt nooit met mijn hond daar gaan lopen het is vragen om problemen.

Veel te veel prikkels, geurtjes, drukke kinderen, rennende honden, mensen die daar nog met een bal gaan spelen, mensen die staan toe te kijken hoe honden elkaar achternajagen en dit leuk spelen noemen terwijl sommige honden niet weten waar ze het moeten zoeken van ellende. Etc. etc.

 

Dan kan je je hond nog zo goed opvoeden dat zegt niets over het aantal prikkels wat hij kan verwerken.

 

Wat ik vermoed is dat jouw hond gewoon niet wist wat hij moest doen en over de rooie raakte door de hele toestand maar het blijft gissen wat hij erbij dacht natuurlijk.

Ik zou er dus in elk geval voor zorgen dat hij nooit meer in zulke situaties hoeft te belanden en de losloopveldjes mijden.

honden page profiel SakuraSakura

" de mannen, zal ik zeker doen. Hij is ook nig maar 8 maand en begint nu zijn karakter te vormen, ik wist dat het er wel eens zat aan te komen dat hij in conflict ging gaan maar hij loopt anders altijd weg als er een hond hem corrigeerd dus het was redelijk verassend dat hij hem ging gaan moeien tussen dat gevecht .. "

 Geen aanval op jou, maar hoe bedoel je dat je wist dat het er zat aan te komen? 

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

" de mannen, zal ik zeker doen. Hij is ook nig maar 8 maand en begint nu zijn karakter te vormen, ik wist dat het er wel eens zat aan te komen dat hij in conflict ging gaan maar hij loopt anders altijd weg als er een hond hem corrigeerd dus het was redelijk verassend dat hij hem ging gaan moeien tussen dat gevecht .. "

 Je wist het en toch laten gebeuren...

Diezel (Gast)

petra, iedere jonge hond moet zn grenzen leren kennen en aangezien hij redelijk dominant is maar toch weg loopt als hij gecorigeerd word door een hond dacht ik dat hij met ouder te worden misxhien wel eens op die corrigatie of hoe ik het moet noemen zou ingaan. 

Tot nu toz is hij altijd braaf geweest en liep

hij weg van de honden die hem corrigeerde maar ik weet welk ras ik heb dus wist ik dat ik hem goed in de gaten moet houden want dat het ooit wel eens kon verkeerd gaan. Ik stond gisteren op het punt om naar huis te gaan omdat ik het veel te druk vond voor hun. Die kinderen die aan roepen en tieren en weg en weer lpen waren, al die honden die rondliepen& er zaten en paar kleine bij die redelijk agrisief uit de hoek kwamen als de grotere passeerde. Ik hadt al mijn gerief al bij elkaar maar ik moest juist nog

zijn

kakje gaan opruimen en het moment dat in mijn honden wil roepen pakt die stafford die malteser beet en trekt hem op de grond dus ik heb al mijn gerief oo de grond gesmeten omdat alle honden er al rond stonden en ik de mijne er van tussen wouw hebben en op dat moment zie ik dat diezel die stafford beet neemt aan zijn vel.. 

Diezel (Gast)

history, ik zegg kie da ik et wist! Lees mijn uitleg op wat ik bedoel met zien aankomen! 

Diezel (Gast)

history, ik zegg kie da ik et wist! Lees mijn uitleg op wat ik bedoel met zien aankomen! 

honden page profiel SakuraSakura

" petra, iedere jonge hond moet zn grenzen leren kennen en aangezien hij redelijk dominant is maar toch weg loopt als hij gecorigeerd word door een hond dacht ik dat hij met ouder te worden misxhien wel eens op die corrigatie of hoe ik het moet noemen zou ingaan. 
Tot nu toz is hij altijd braaf geweest en liep
hij weg van de honden die hem corrigeerde maar ik weet welk ras ik heb dus wist ik dat ik hem goed in de gaten moet houden want dat het ooit wel eens kon verkeerd gaan. Ik stond gisteren op het punt om naar huis te gaan omdat ik het veel te druk vond voor hun. Die kinderen die aan roepen en tieren en weg en weer lpen waren, al die honden die rondliepen& er zaten en paar kleine bij die redelijk agrisief uit de hoek kwamen als de grotere passeerde. Ik hadt al mijn gerief al bij elkaar maar ik moest juist nog
zijn
kakje gaan opruimen en het moment dat in mijn honden wil roepen pakt die stafford die malteser beet en trekt hem op de grond dus ik heb al mijn gerief oo de grond gesmeten omdat alle honden er al rond stonden en ik de mijne er van tussen wouw hebben en op dat moment zie ik dat diezel die stafford beet neemt aan zijn vel..  "

 Een dominante hond zal zelden of nooit agressie gebruiken tegenover een andere hond, veel mensen denken dat hun hond dominant is...

honden page profiel fay maertenfay maerten

"  Een dominante hond zal zelden of nooit agressie gebruiken tegenover een andere hond, veel mensen denken dat hun hond dominant is... "

 Ja hij is niet agrisief naar andere honden heeft hij noh nooit gedaan, buiten gisteren heeft gij hem gemoeid in dat gevecht.. 

honden page profiel fay maertenfay maerten

Ik ben dus diezel, heb mij geregistreerd dus nu is het fay .. Dus niet een vent zoals iedereen denkt 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  
nee, dat gaat helaas niet  "

 Ja dat kan wel Jeroen, naar mijn forum, instellingen daar kan men de mails uitzetten......is al doorgegeven zie ik.

honden page profiel SakuraSakura

" Ik ben dus diezel, heb mij geregistreerd dus nu is het fay .. Dus niet een vent zoals iedereen denkt  "

 Oeps dacht ik ook :p

Welkom btw en weet dat we hier allemaal zijn om elkaar te helpen ;-)

honden page profiel fay maertenfay maerten

"  Oeps dacht ik ook :p
Welkom btw en weet dat we hier allemaal zijn om elkaar te helpen ;-) "

 Dat weet ik petra maar gisteren was ik gewoon over mijn toeren, het is niet leuk als je er zlles aan doet om te zorgen dat hij sociaal is en leert omgaan met honden zls hij aan de leiband hangt en ze moet negeren of in een hondenpark en dat hij dan ppeens zo iets doet en dan slingerde er hier sommige naar mijn hoofd dat het mijn schuld was, ik zou natuurlijk niet liever gahad hebben dat het goed verlopen avond was geweest zoals het er al 3 maanden gaat.. 

honden page profiel fay maertenfay maerten

"  Oeps dacht ik ook :p
Welkom btw en weet dat we hier allemaal zijn om elkaar te helpen ;-) "

 Meestal komen er ook altijd fe zelfde honden die hij al 3 maanden eegelmatig ziet en daar doen mijn staffies het allemaal goed mee, gisteren waren het 2 honden die hij nog niey gezien hadt en kwas een stuk voorzixhtiger maar kon het jammergenoeg niet voorkomen dat hij er ook tussen zat.. Wat hij gedaan heeft is heel verkeerd en ik hoop dat hij niet agresief wordt naar elke hond die hij tegen

komt nu want andzrs heb ik er al dag werk ingestoken voor niets en mag ik herbeginen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Meestal komen er ook altijd fe zelfde honden die hij al 3 maanden eegelmatig ziet en daar doen mijn staffies het allemaal goed mee, gisteren waren het 2 honden die hij nog niey gezien hadt en kwas een stuk voorzixhtiger maar kon het jammergenoeg niet voorkomen dat hij er ook tussen zat.. Wat hij gedaan heeft is heel verkeerd en ik hoop dat hij niet agresief wordt naar elke hond die hij tegen
komt nu want andzrs heb ik er al dag werk ingestoken voor niets en mag ik herbeginen "

 welkom Fay

 

bedenk dat een hond niets verkeerds doet he, hij wordt in een bepaalde situatie gebracht en kan niet anders reageren dan dat hij doet in die bepaalde situatie. Hij wordt als het ware gedwongen zo te reageren, vanuit alle prikkels, hormonen, zijn karakter, wat hij die dag al meemaakte,  etc

Wij als baasjes moeten dat dus voorkomen, wij mensen zijn degene die de fouten maken niet de honden.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ik dacht durf ik of durf ik niet, ik ben immers pas ruim 2 weken in het bezit van een Amer. Stafford.
Hiervoor Duitse Herders gehad..
Maar ik hou dus helemaal niet van die zgn. leuke speelweide's, waar van alles zo leuk door elkaar moet kunnen spelen en dan moet het vooral ook nog eens goed gaan allemaal.
Nooit gedaan ook niet met mijn Duitse Herders, waarom zou je alleen daar voor kiezen om je hond sociaal te maken een goed cursus lijkt me veel verstandiger.

Maar nu dan over Joey, hij is het bewijs van "het in verkeerde handen vallen".
Nog geen 3 jaar wij zijn de derde eigenaars.
Hij is mishandelt, toont angst agressie naar mensen en dan vooral buiten.
Dus Joey gaat gewoon niet los, dit is geen enkel probleem, hij geniet van (hele) lange wandelingen, zo kan het ook.
Naar honden toe reageert hij vaak niet als eerste met bv blaffen, maar wel als de andere hond blaft.
En wat denk je wat, het is hier overbevolkt met honden en hondenbazen die hele dagen werken, dus die gooien lekker even hun hond los, hond moet toch even de energie kwijt niet?
Dit doen ze dan op gewone uitlaatplaatsen waar wij dus Joey ook uitlaten.
Bijna iedere dag hebben we wel een keertje een aanvaring, wij lopen met de hond aan de lijn zelfs met een breakstick, omdat wij vinden dat wij dit ras hebben uitgekozen en dat wij onze verantwoording moeten nemen.
Maar het zou zo fijn zijn als iedereen dat zou doen, dat zou misschien ook wel schelen met de krantenberichtjes.

honden page profiel fay maertenfay maerten

"  welkom Fay
 
bedenk dat een hond niets verkeerds doet he, hij wordt in een bepaalde situatie gebracht en kan niet anders reageren dan dat hij doet in die bepaalde situatie. Hij wordt als het ware gedwongen zo te reageren, vanuit alle prikkels, hormonen, zijn karakter, wat hij die dag al meemaakte,  etc
Wij als baasjes moeten dat dus voorkomen, wij mensen zijn degene die de fouten maken niet de honden. "

 Ja dat is waar, maar als ik de 1nge was die dit ezk aankomen is het moeilijk he.. Als er daan 7 hondne rondlopen incl 2 van fie vanmij en ik ben de 1nge fie ziet dat er spanning hangt kan in moeilijk tegen houden dag andere begonnen te vechten., ik stond op het punt om weg te gaan maar was 1 mintje te laat jammer genoeg :(

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  Ja dat is waar, maar als ik de 1nge was die dit ezk aankomen is het moeilijk he.. Als er daan 7 hondne rondlopen incl 2 van fie vanmij en ik ben de 1nge fie ziet dat er spanning hangt kan in moeilijk tegen houden dag andere begonnen te vechten., ik stond op het punt om weg te gaan maar was 1 mintje te laat jammer genoeg :( "

 Maar als je zorgt dat je niet in een situatie met 7 andere honden komt is het een stuk makkelijker te behappen.

 

Wij hebben hier ook van die hondenveldjes en ik sta wel eens aan de overkant van de sloot te kijken. Maar hou echt mn hart af en toe vast voor wat daar gebeurt.

En de baasjes staan lekker de sociale contacten bij te werken in het zonnetje. 

 

Edit: en oh ja welkom

pagina 7 van 11 12 3 4 5 6 78 9 10 11
Volgende forumvraag: Hoelang ruikt een reu loopse teef?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^